ivana.sky koja aplikacija na mobitelu???![]()
ivana.sky koja aplikacija na mobitelu???![]()
Jutro, drustvance! Sinoc sam vas malo citala, a rezultat: sanjala sam da sam se zarazila rubeolom i jos svakakve peripetije. Budenje je bilo pravo olaksanje.![]()
Posljednje uređivanje od ValaMala : 10.02.2015. at 10:10
Jutro cure.meni se bas i neda pisati.njurgalo se da pisemo o svemu i svacemu.a trenutno kod mene ni panike ni strahapa onda nemam o cemu pisati.
Dabogda ti tako bilo do kraja trudnoće !!!
Evo ja dobila virološki laboratorij na Fran Mihaljeviću, jako ljubazno su me obavijestili da je moj uzorak krvi tek jučer poslan iz Vela luke prema Zagrebu ( iako sam vadila krv prije 7 dana) te da će ga čim ga dobiju obradit i javit mi rezultat ! Tako da mi ne gine još par dana stresa ! U ponedjeljak imam pregled kod ginekologa, nadam se da ću do tada znat imam li imunitet ili ne, pa ćemo vidjet što i kako dalje.
Jedino u cemu sam sada je to da sam prodala sinova kolica i kupila druga.uletila dobra prilika pa eto za promjenu
Iako su nasa kolica bila super.i jedva sam muza nagovorila da pristane![]()
zm, trenutno i kod mene tako, nema straha ni panike...bebica igra nogomet unutra redovno, bogu hvala ništa me ne boli i dabogda tako ostalo sve do termina![]()
Sva ova neka bockanja i stezanja imam.i iscjedak normalan i vodenast.i iscuri kad se preforsiram.al meni je to normalno jer mi je ovo druga .i bradavice sitne...ali nestanu nakon poroda pa me ne brine.a cicke isto...suhe i izlazi iz njih i svasta nesto.bebica se javlja.i naravno zna biti da se cili dan nr javi i ne panicarim.javi se navecer.
Opustenija sam u ovoj trudnoci.sve ovo sto sam nabrojala meni spada pod normalno u trudnoci.
iscjedak imam, al još stavljam utriće pa bude i od toga, inače je prozirnkast i lagano ljepljiv...na bradavicama imam žućkaste mrljice već od 14.tjedna, al i meni je to sve normalno....samo da nema krvi puj-puj![]()
Pregnancy tracker
Imam i babywatch tracker, al ova prva mi draza... ima odbrojavanje i svaki dan neki savjet ili info, i jos k time svaki tjedan detaljno opisano sta je s mamom, sta s bebom, otprilike velicina bebe i usporedba s vockom, te slikica 3D uzv za taj tt... i mjesec koji jesi... Super stvar... a kad predjem u novi tjedan uvijek si pogledam na plivi kalendar trudnoce po tjednima i na pregnancysymptomsweekbyweek.org
Znam frik samali super zanimljivo mi je to i bas me zanima... evo recimo sad ovaj tjedan ako je beba curica formira joj se maternica, ful udise plodnu vodu i razvija pluca, ima trepavice, oci su dosle naprijed, pocne kenjuckat
i najbitnije nalazi se cca 2 prsta ispod pupka, pa znam di mogu mazit busu
![]()
E ćao svima nova sam ovde .. Pa neznam na kojem bi forumu pisala , dajte cure malo pomozite ocajna sam . Naime prosle god sam imala spontani , u 6 mj odlucili smo sad opet bebicu . Da skratim. Pre par dana kad sam trebala dobit , pojavio se neki rozkasti iscjedak , i neki smeđi u maloj kolicini , trajao dva dana i sada nista sve prestalo . Dal to ima veze sa cim![]()
Tetagogolina, još stavljaš utriće, a u 21tt si koliko vidim, kako to da ih još stavljaš, dr. ti rekao?
Arlena, super za curicu!
Ja sam ušla u 13tt, jesam ja sad izašla iz prvog tromjes? Sadie ti si mi bila stavila onu tablicu jednu o tjednima i tromjes. u trudnoći u kojoj piše da prvo tromj. završava sa 13+3. Kako vi to računate?
Cao curke moze jedno pitanjce
da, da, pitat ću na sljedećem pregledu do kad ih još trebam gurat![]()
Drage žene, lijepo mi je vidjeti kako ste složne i družite se <3. Vidim da se ovdje podijelile hrpu dobrih informacija koje će, nažalost, ostati zatrpane u topicu jer ih nitko neće vidjeti. Imate čitav podforum, otvarajte teme (ako već ne postoje) i na njima pričajte o problemima i poteškoćama jer će vaša iskustva pomoći i drugim trudnicama.
Hvala![]()
Curke, baš sam mislila zbog tog offtopikarenja da bi možda mogle otvoriti novu temu kao Razmjena mišljenja i nedoumica ili slično (nešto općenito), pa se preselimo tamo da ne moramo stalno brinuti pišemo li na dobroj temi ili ne. To je samo moja sugestija![]()
Ivana.sky bebi se stvara prva stolica u crijevima, ali ne kenjucka dok se ne rodi jer bi to onda bilo opasno, pije tu vodicu i piški, a ako se pokaki, vodica postaje zelenkasta i znači da zbog nečeg pati!
Pa forum bi trebao biti razmjena mišljenja. Ne znam zašto je zabranjena tema na kojoj možemo pričati o svemu i svačemu.
Zato sto je ovo prvenstveno edukativan forum. I ako me zanima npr krvarenje u ranoj trudnoci i onda mi trazilica otvori temu gdje se na xy stranica pise o farbi za kosu i djecjoj robici, a ni traga o krvarenju, odmah odustanem. Zato mi je drago da na rodi u principu nema chat tema.
ja odem na gugl upisem sta me zanima i uvijek mi izbaci temu koju trazim, cak i ako bude topic pun offtopica otvori ti na str na kojoj se spominje pojam koji trazis... forumsku trazilicu riiiiijetko kad koristim.
Shvacam pravila foruma, i sama sam vodila jedan, al bzvz je da i mpo i prije zaceca i svi drugi podforumi imaju tzv odbrojavanje za offtopicarenje a trudnice nemaju...puno boje bi se organiziralo sve jer bi tam ubijali vrijeme i caskali, a za pitanja i probleme otvarali bi nove teme... iako meni je blesavo danas otvorit topic curim iz sisa, sutra vodeni iscjedak, preksutra dobila sam na kilazi... tak mogu svaki dan bar 3 teme otvorit
a iskreno ovdje su teme (za)stale na 2007.god
Cure moje, večeras sam "snimila" nešto predivno... Sigurno cijeli forum zna za Mumu i njenog Lovru... E danas sam u Muminom potpisu vidjela ovo:
9.2.2015. imamo +, 10.2.2015 ß=142
i tako mi je drago i toplo oko srca zbog toga!
Vjerujem da će nam se brzo priključiti jer nakon svega sigurno će njeno raspoloženje biti u skladu s naslovom ove teme.
Posljednje uređivanje od stork : 10.02.2015. at 21:44
Koji pdf-ovi imaju topice za offtopic? Može li link?
Teme su iz 2007 pa ih treba oživjeti ili otvoriti nove takveNemam ništa protiv novih tema, pa i 3 u danu :D
Naš problem su moderatorski kapaciteti koji ne dozvoljavaju chat topice jer njihvo moderiranje zahtijeva (pre)više vremena.
ivana.sky vjeruj mi da postoje bar 3 teme za iscjedak iz cica i njih 5 za vodeni iscjedak
zasto se ne javis na takvu temu? ili otvoris svoju pa moderatori spoje?
stvar je samo u tome da se na ovaj nacin rasipaju dragocjene informacije iz osobnih iskustava.
Muma draga svu sreću ovog svijeta ti želim, baš sam sretna zbog tebe!
Tu sam cure...virim i ne znam na koju temu da se uopće javim. Htjela sam još malo pričekati, ali bila sam uvjerena da nitko ne gleda potpiseAli eto, ovdje sam prozvana
a i ovdje se pronalazim. Nismo ni sanjali, a već smo dobili dar našeg anđela. E sad...treba preživjeti duplanje bete (
sutra), uzv potvrdu, titrajuće srčeko, vjerojato biopsiju korionskih resica... Ne znam ni sama. Trenutno sam previše zbunjena, ne znam ni što nas čeka sutra, a kamo li za par mjeseci. Znam da idući tjedan idemo na Rebro (dugo smo izdržali bez njega
) na razgovor s doktorima s metabolizma i genetičarkom...vjerojatno u vezi prenatalne dijagnostike.
Muma, dobro dosla. Kao prvo, grlim te najjace na svijetu, premda se ne znamo, ali kao mama pratila sam te i nadala se i plakala s tobom.
Moja prosla trudnoca je bila teska, uzasno riskantna i puna sokova i strahova do samog kraja i znam da mi je zato ova trudnoca sada sve, samo ne opustena i mirna. Zato ne mogu ni zamisliti koliko toga je tek tebi na umu i koliko je to sve i tesko i prepuno nade. Puno je malenih koraka na tom putu, bas kako si rekla, od bete, pa do srceka, prvih anomaly pregleda.. Rekla bih ti, kao sto sam i sebi, veseli se malim pobjedama i idi dan po dan.
Sto se tice biopsije korionskih resica, ne znam tocno sto sve ona pokazuje, no razmislite i o kromosomskim testovima iz krvi (harmony, nifty..), jer su neinvazivni, a pokazuju s ogromnim postotkom tocnosti prisutnost trisomnija.
Zelim ti iz sveg srca mirnu i lijepu trudnocu i zdravo i veselo djetesce!![]()
Posljednje uređivanje od ValaMala : 11.02.2015. at 13:35
Zvali nas s Rebra...odmah sutra nas žele gore![]()
Bože, Muma, koje veselje!! Čestitke od srca!!! Čvrsto držimo fige da sve bude u redu i da uživaš u novoj trudnoći. Velika pusa i zagrljaj!![]()
Muma, držim fige da sve bude u redu s ovim prekrasnim neočekivanim "darom" !!!
Draga Muma i ovdje ti želim od srca školsku trudnoću i zdravo djetešce !!!
Cure dobila sam nalaz danas, imuna sam na varicelle !!!! Pao mi je ogroman kamen sa srca...
bebeto super!!! Želim ti da više ništa ne brineš i mirno spavaš!!![]()
Muma, držim fige da sve bude u redu!ma vjerujem da će se tvoj Lovro pobrinut da bude!
Muma nemoj gristi nokte... Kao prvo, prošla si najružnije iskustvo koje mama može proći, dakle gore ne može. Kao drugo, ali jako važno, dragi Bog uvijek nagrađuje beskrajnu ljubav i trpljenje i ja duboko vjerujem da će ovaj put biti sve ok! <3