Muma cestitam od srca, i drzim fige za najskolskiju trudnocu...
cure jel isla koja na srebrnjak na fetalnu echo? Mi idemo u ponedjeljak pa da znam kaj me ceka. to je kao obicni uzv, jel tako? Koliko to traje? I jel odmah dobijem nalaz?
Muma cestitam od srca, i drzim fige za najskolskiju trudnocu...
cure jel isla koja na srebrnjak na fetalnu echo? Mi idemo u ponedjeljak pa da znam kaj me ceka. to je kao obicni uzv, jel tako? Koliko to traje? I jel odmah dobijem nalaz?
artisan, molim te otvori temu za svoje pitanje
artisan odgovorila sam ti na pp
Ovo je bas za strahovi, strepnje, panika... Pisale smo vec o tome, ali mene opet uhvatila panika. Danas smo 18+5, ne osjecam nista vec par dana, kao da nisam trudna. Ni nju unutra ni nista. Tako sam zabrinuta da se rasplacem svako malo, a znam da je jos gore sto se zivciram. Sve mi to prolazimo i samo sam se htjela izjadati jer ovo je bas uzasan feeling. Brinem se i brinem se i brinem.
Muma od seca cestitam i molim se da sve bude onako kako treba...
<3
Sanja ja se uglavnom cijelu trudnoću osjećam kao da nisam trudna, jer nisam imala nikakvih prevelikih simptoma. Jedino kad sam imala krvarenje i bolove sam znala, ali onda sam se opet brinula jel će biti sve ok. HB pa smo sad već 23 tt i mala se kreće pa ju osjećam, ali do 21.tt ja sam stalno bila van sebe. Između dva zadnja UZV mi je prošlo 6 tjedana, jedva sam dočekala taj zadnji na kojem sam bila, ni spavat više nisam mogla kak spada. Razumijem te u potpunosti. Strpi se još malo da se i tvoja bebica počne migoljiti i odma će ti biti lakše. Znam, lako je reći....![]()
Dobro jutro!
Konačno sam ga noćas sanjala... mog dječaka. Grlila sam ga i ljubila, mazila i bojala se da mi ne ispadne iz ruku. Prekrasno! Jedva čekam...
maybe, hvala ti puno. Sad se osjećam manje luda u svemu ovome. Baš mi bude teško. Uopće nisam sva svoja. Znam da je to normalno u trudnoći, ali svejedno si to ne uspijevam racionalizirati u glavi. Valjda sam sad iracionalna i gotovo..
ako te tješi ja sam svoju za pravo osjetila tek oko 20tt
Mene su trudnički hormoni potpuno izbacili iz takta svaki putPojačali osjećaje (srećom, pozitivne) na maksimum, plakala sam na sve jer mi je sve bilo super i krasno i tako
Sa objema sam bila na komplikacijama pa nisam bila posve bezbrižna no možda mi je baš to pomoglo da vjerujem u sebe i svoje tijelo, a ono čime ne mogu upravljati pustim.
Prestani brinuti. Normalno je da nekad nemaš simptome, ne može ti stalno nešto biti. Normalno je i da ti se beba primiri na koji dan. Neke cure osjete bebu ful rano, normalno je čak do 25tt, čini mi se (kasno, uglavnom). Sve smo različite i svaka trudnoća jedne žene može biti različita.
Shvaćam da si zabrinuta. Ja sam se bojala apsolutno svega prva 3 mjeseca. Dugo mi je trebalo da zatrudnim i nisam znala što bih da izgubim bebu (iako ima ivf-maratonki s ne znam koliko spontanih pa ipak nekako guraju i trude se i dalje). I još znam što sve može krenuti po zlu. Mislim, što reći - da je moja najbolja frendica rodila dijete iz savršene trudnoće, poljubila ga i onda sahranila. Sad kad sam trudna, svako malo je se sjetim. Ali shvatila da brinem previše i da se trebam opustiti. Jednostavno trebam imati povjerenja da će sve biti u redu. Paziš na trudnoću koliko je u tvojoj moći i više od toga ne možeš učiniti. Daj uživaj u trudnoći, kad ćeš ako nećeš sada.
Uf, sad se sama sebi činim strogom. Nisam te mislila špotati. Hoću reći - opusti se i uživaj.
Meni je trudnoća nešto divno i stvarno uživam, sada kad sam prošla 1. tromjesječje i te neke testove. Veselim se bebi i što prije 2. trudnoći. I ne bojim se, iako sam u godinama kada su komplikacije češće. Baš mi je to sve super i smiješna sam si kad ne mogu ustati iz kreveta i kad se gegam jer me trtica boli. I sva sam si važna s trbuhom.
Ne offtopicarimo - Sanju trese panika, kao iz naslova. Mislim da nije bed ako malo vrludamo s temom, samo da nije o temi koja već zasebno postoji.
Nije sad da pričamo o tome kak smo kupile pelene (bar ja jesam), kad ta tema već postoji. Ovo nije bilo offtopicarenje, već humor (koji je vjerojatno samo meni smiješan).
Posljednje uređivanje od Sadie : 12.02.2015. at 12:21
A Sadie, što je bilo sa bebom tvoje prijateljice, od čega je umrla po porodu? Uk kako me neježe takve priče.
Muma javi kak je prošlo danas na Rebru!
Obavili smo. Poslali smo Lovrin uzorak i našu krv za Munchen da naprave analizu. Kroz 4 tjedna bi trebali imati rezultate. Trebali bi znati gen koji je uzrokovao bolest, način nasljeđivanja, i ako postoje kakve indikacije za nekom drugom bolešću kod Lovre, nas ili naše buduće djece. Strah me, straaaaah.Ali nemam izbora osim nade da će sve biti ok. Taj rizik od 25% je samo brojka, prosjek. Ima obitelji koje imaju svu djecu bolesnu (ne nužno ova Lovrina bolest). Bit će to duga 4 tjedna.
Aaaaaali, za sad pozitivno...beta se fino poduplala. Uzv je idući petak
(morat ću sve vas malo pohvatati tko je u kojoj fazi i s kakvim brigama na srcu.. bila sam daaaaaleko od ove teme do sad)
Muma
Vjerujem da sansa od 75% da sve bude super, zvuci obecavajuce.
sadie, samo ti udri. Možda dođem k sebi :D Bole me prepone, pa sam sad mirnija kad me nešto boli.. Hahahahaha. Poludila sam![]()
Nesto nije bilo na svom mjestu pa beba nije mogla prezivjeti izvan maternice. Na obicnom uzvu se to nije vidjelo vec tek kad se beba rodila. Sori, sto sam opcenita, al nikad ne govorim o detaljima pa ne bih ni sada. Rekli su da ne znaju zasto se to dogodilo i nema razloga da se ponovi. Cekali su da to prebole, koliko se to moze, pa su onda dobili drugo, zdravo dijete.
A ja sam bila ljubomorna (al ne zlocesto ljubomorna) sto je ona trudna, a ja ne mogu biti.
I sve ono sto smo mi prolazile - gledale tudu srecu, a mi kao da ju nismo zasluzile, druge se vesele, a mi placemo ... ona je prozivljavala, ali ne da su druge trudne, vec druge imaju zivu djecu.
Bez brige, doci ce i dani kad ti nece faliti simptomi.
Kad su me zaboljela leda, bila sam tako ponosna - sad sam velika trudnica i svi to vide. Hoce to lupit u glavu kad dugo cekas trudnocu. Sad mi beba stisce pluca, a sutra idem po lijek za zgaravicu jer doslovno jaucem od bolova. Al sam sretna zbog toga jer je to sve za moju curicu. Bar mi nije dosadno doma.
drage moje forumašice ne mogu a da se ne osvrnem na ovo što ste pisale...nisam upoznata Muma s time što vam se dogodilo, znam samo da se forum ugasio zgog Lovre i onda mi se srce steglo...i sad plačem...ne poznam ni tebe i malog anđela niti znam što se dogodilo, samo eto kako je završilo....a sada ipak izgleda da je nešto i započelo...prihvati to kao poruku i dar...Bog nam ne stavlja terete koje ne možemo nositi, zapamti to!!!! zato što si snažna i posebna zato si bila odabrana biti majkom Anđela, to ne može svatko. od sveg srca tebi i tvom mužu želim da pronađete mir u srcu i da Lovro dobije bracu ili seku koji će vam pomoći i bti na radost!
Bebeto odahnula si!!!!
Mene pere panika, preksinoć sam sanjala da im je jedna beba promaknula i da sam rodila trojke!!!! a noćas sam sanjala neku ženu s devetorkama!!!!! sva sm u strahu nekom podsvjesnom izgleda. mučnine i dalje. sutra 11 tt. i da oooogromna sam!
Muma day by day... Bit će sve ok! Ja nekako imam osjećaj, otkad sam ti skužila potpis, da ćeš ovaj put dobiti zdravu curicu! Ne znam zakaj, ali eto, imam 50% šanse da sam pogodila spol![]()
siriusi ja sam bila takvog razmišljanja, dok mi danas doktorica nije bacila rukavicu u lice...baš ovo što sam napisala... šansa 25% a ipak su svi bolesni... četvero, sedmero
(I nije mi jasno kako se usude!?! Tako mučiti djecu! Nikad i nikad ne bih išla do tih mjera samo da pokušam dobiti zdravo dijete. Nama nije planirano, ali jest željeno... nek bude jedno, ali zdravo
)
Twinolina hvala ti!
stork Da znaš da to svi kažu. Ali svi. Prvi put kad se muž približio trbuhu da poruči nek bude zdravo, odmah je bila žesko! No, najvažnije mi je da je zdravo, i da se uspješno mazimo još mjesecima kroz bušu!
To su doktori Muma moja. Ne znam zasto imaju potrebu naglasavati bas te ekstremne primjere.
Obzirom da mi je i posao vezan uz dijagnostiku prirodenih metabolickih bolesti, postotak od 25% jest postotak od 25% .
neke obitelji imaju cetvero , pa je samo jedno bolesno. Na doktorima je da realno kazu kakvo je stanje, samo matematiku Nema potrebe za dodatnim naglasavanjem.
twinolina, hoce takvi snovi od hormona, ni ne treba ti podsvijest za to. Ja sam znala sanjati da moram uci u dvoriste, a da me ne skuze vampiri i ne pojedu mog macka. I ak nisu ruzni snovi, onda su bar uznemirujuci. Al prode to s vremenom.
Muma draga... Čitala sam onu tešku temu dok još nisam bila registrirana.
Razumijem strah, ali.. Nije ovo bez razloga. Dogodilo se čudo i ta mala mrva u tebi to doista i je. Sve će biti dobro, vidjet ćeš. Želim ti da ova 4 tj prolete i da svim bićem uživaš u trudnoći. <3
Stvarno ne mogu vjerovati, kakvo čudnovato čudo
Jasno da si i nespremna i preplašena i sve to nešto, ali ovo je totalno čudo, čudo![]()
Draga Muma, kako je lijepo čitati tvoje postove na ovom forumu. Kao što i ostale cure kažu, vjerujem da je novi život koji nosiš u sebi pravo malo čudo i blagoslov s neba. Usprkos svim statistikama, duboko vjerujem da tvoja priča jednostavno mora imati na kraju happy end. Toliko ljubavi, požrtvovanosti, hrabrosti i dobrote koju nosiš u sebi na kraju mora rezultirati nečim dobrim. Uvijek kažu da se sve u životu dešava s nekim razlogom, no to je teško ili nemoguće racionalizirati kad izgubiš osobu koju voliš. Tvoj je mali anđeo bio kratko s nama, a uspio je dotaknuti toliko srca koliko neki neće za cijeli život. I da nije bilo njega mnoge od nas ne bi nikad spoznale svu ljepotu duše koja se krije iza nicka Muma. Ti si preko noći postala naša heroina i zato smo sretne što si tu opet s nama <3
to je to, kad te oće - oće te. Tako sam i ja dubila na glavi da ne bih prijevremeno rodila (po riječima doktorice da mi ne ispadne),a na kraju, kihala i kašljala, nosila malog od 16 kg, vozila auto, s trbuhom do zuba visila iznad akvarija dok sam ga slagala, došla do 40 tt i onda je Mali br2 istjeran zbog visokog tlaka. Pazila sam se i sa prvim i na jedvite jade došla do 36tt. Ne možeš utjecat na neke stvari.
Posljednje uređivanje od Optimisticna : 12.02.2015. at 22:16
Cure drage hvala vam na potpori! Odahnula sam...do nekog novog problema ili brige...![]()
Nakon sto su neki prigovarali nevjerovatno da na ovoj temi moze proci vise od jednog dana da nismo pisale. Fali mi druzenje.
Slazem se. Uzas. Stalno virkam i jedva cekam da se neko javi... nisam uzivala u tudjim patnjama ali imala sam osjecaj neke pripadnosti i zajednistva, uvijek se osjetila lakse podijelit proveden dan s drugim trudnim zenama a da nisam morala pazit na koju temu cu se javit... ovo sve mi ubilo volju za ikakvim komentiranjem i razglabanjem...![]()
I meni.
A kad smo kod briga (on topic), za tjedan dana imam pregled - konacno - i sad me pocinje hvatati frkica. Na zadnjem uzv je dr. rekao da sam uloziva za vrsak prsta i smeksan cervix, no da je to ok za drugorotkinju, ukoliko ne bi napredovalo. Sad se pitam kakva je situacija dolje, uz moje svakodnevne bh kontrakcije...
Takoder, sljedeci put radimo veliki anomaly scan, pa imam tremu i od toga skroz. Uglavnom, odbrojavam do sljedeceg utorka. Tik-tak...
Kad smo kod straha...i moramo o tome pisati
Evo...mene strah na samu pomisao da moram ostat na cuvanju jer imam doma malog koji je velika mamina maza.vec muzu pijem krv lagano smisljajuci im planove sto da sve rade i di da skitaju kad odem roditi.
O tome ne zelim ni misliti, to mi je uzasna pomisao da moram lezati u bolnici na cuvanju i ostaviti moju curicu doma. Zadarmamice, moja Pikulica vec zna da ce mama ici doktoru da izvadi bracu iz trbuscica, polako ju pripremam na sve to (a bracu vec jako spominje i jedva ceka). Takoder, nece je muz voditi u bolnicu nakon poroda da nas vidi, jer znam da bi joj bilo uzasno traumaticno da mora otici, a mene vidi da ostajem s bebom. Jednostavno cu doci doma s malenim i tako ce ga upoznati, a ja onda ostajem i ne gubi me.
Draga Muma..pa to je divna vijest!Samo hrabro naprijed, a mi ćemo te i dalje pratiti jer se takva osoba ne propušta!
Pusa!
Jutro cure, i meni fali naše druženje na ovom topicu. Mene sutra čeka pregled kod gin., a preksutra idem kod dr. Kosa na veliki anomaly scan. Malo me strah, nadam se da mi se posteljica dignula i da će sve proći uredun. Noćas su me ulovili grčevi u trbuhu, mislim da je probava u pitanju. Jutros prošli, sjetila se nečeg stresnog i eto ih opet![]()
Trudnice moje, što se sve gleda na anomaly scanu? Plaća li se to posebno?
Meni svaki put na uzv gleda i srce, nuhalni, organe, ali to mi upisuje pod trudnicki uzv. Je li to to?
I meni fali nase druzenje, posto straha nemam onda neznam sta smijem napisat. Dobila sam u mjesec dana 5 kg, u cetvrtak imam kontrolu nakon dugih mjesec i tjedan dana, pa ce me sigurno ''oprati'' zbog kilaze. A pod strah mi trenutno spada ova neka jaka prehlada, danima se mucim sa suhim kasljem, koji mi grebe grlo po pet do deset puta zaredom zakasljem, trbuh mi se sav napinje i onda kad hocu ispirit nos presjece me u stomaku nisko. Sad je pocelo i jako da me pece grlo, smrcam, balim.. Sta je meni ovo trebalo?
Vidim da nas muče sve isti "strahovi" - da nas ne baniraju ili ne zaključaju temu!!!!! Skroz mi glupo, kao da sam po nosu dobila pa sad radim opet nepodopštine...
Jarice i ja sam u prvoj T išla kod dr.-a Kosa, super je, samo riječi hvale. Sad sam kratka s nofčekima i naprosto ću iskoristii, kad sam već dobila uputnicu D1, pravo da sve po pitanju nadzora i vođenja trudnoće obavljam u Petrovoj. Moja MPO dr mi je rekla kod koga idem na UZV-e i eto to je to.
Mene sad "muči" jedno intimno pitanje i postavit ću ga tu jer mislim da nema srama, to je ljudski. Što je sa odnosima u trudnoći? Pogotovo blizanačkoj? Što je dozvoljeno? MM i ja se još bojimo koitusa tako da toga nema, samo petting, kad moram biti tako direktna. Nadam se da orgazam ne može štetiti, bojim se da će više naštetiti odsutnost istog hahahahahha....
Pozdrav cure![]()
neke od vas već znam s odbrojavanjam i nadam se da neću fulat temu, ali ustvari imam samo pitanje s obzirom da sam friška trudnica i u petak imam prvi pregled kada ću biti 5t+6d..
Zanima me što trebam očekivati da će se vidjeti ili ne, i iz iskustva, ima nešto što trebam pitati gin a da meni možda nije palo na pamet?
Hvala Vam na svakom odgovoru![]()
Posljednje uređivanje od LadyB : 16.02.2015. at 11:12
LadyB, sa 6+0tt smo mi vidjeli srculence, tako da ako ti je ovulacija bila ranije velika je šansa da ćete i vi vidjeti svoje, al ako se bude vidjela samo gestacijska ne paničari jer je možda još rano za srčanu akciju
sretno!