Stranica 187 od 581 PrviPrvi ... 87137177185186187188189197237287 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,301 do 9,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

[QUOTE=Mene sad "muči" jedno intimno pitanje i postavit ću ga tu jer mislim da nema srama, to je ljudski. Što je sa odnosima u trudnoći? Pogotovo blizanačkoj? Što je dozvoljeno? MM i ja se još bojimo koitusa tako da toga nema, samo petting, kad moram biti tako direktna. Nadam se da orgazam ne može štetiti, bojim se da će više naštetiti odsutnost istog hahahahahha....[/QUOTE]

I mene to jako muci, posto sam sada 8+2 ttpa neznam jel dozvoljeno. Mi cekamo prvi pregled za tjedan dana, a moj muzek ce jadan puknuti
    A i mene neka volja pere...

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I jos jedno pitanjce...MI imamo slijedeci tjedan prvi pregled, i ja cu tada biti 9+4, pa me zanima, tada bi se vec trebalo vidjeti sve jel tako?
    I jos me nesto zanima, svi pricaju o potamnjelim bradavucama i aureolama, meni jos nista nije potamnjelo, osim sto mi cicke izgledaju kao autocesta od vena, i sto su lijepo napuhnute, ali potamnjele nisu. Radila sam sve testove koji se trebaju raditi u prvom tromjesjecju, i sve je bilo tip top.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ivchice, sve će se tad već vidjeti, ne brini, a što se tamnjenja cicki tiče nisu ni meni potamnile do negdje 12-13tt....valjda je i to individualno

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Tetagogolina, hvala ti! Ja sam jako zabrinuta, s obzirom da mi je ovo prva trudnoca i zaista molim dragog Boga da sve bude u redu slijedeci tjedan.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Citiraj ivchica30 prvotno napisa Vidi poruku
    I jos jedno pitanjce...MI imamo slijedeci tjedan prvi pregled, i ja cu tada biti 9+4, pa me zanima, tada bi se vec trebalo vidjeti sve jel tako?
    I jos me nesto zanima, svi pricaju o potamnjelim bradavucama i aureolama, meni jos nista nije potamnjelo, osim sto mi cicke izgledaju kao autocesta od vena, i sto su lijepo napuhnute, ali potamnjele nisu. Radila sam sve testove koji se trebaju raditi u prvom tromjesjecju, i sve je bilo tip top.
    Ja sam usla u 25 tj.pa mi bradavice jos nisu potamnile,jedino su vene jako izražene,valjda ovisi od zene do zene.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

LadyB i ja sam u petak na pregledu, bit ću ravno 6tt. A to vrijeme mi je baš onako - nigdje. Moglo bi kucati srce, ali i ne mora. U prošloj trudnoći smo čuli srce na 5+5, ali je O bila 13.dc. Sad mi je O bila oko 18.dc (pretpostavljam). I sve si mislim, da me barem naručila idući tjedan pa da sam odmah ziher sa svime. Ali dobro, za početak barem da vidimo da li je sve tamo gdje treba biti.
    ivchica ti ne moraš brinuti o tome, sve se mora vidjeti i čuti
    A po pitanju cica - ahm, baaaaš ništa nemam za prijaviti. Iste kao i prije, nit bolne, nit veće, nit "autocesta", nit promjena u boji.

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Twinolina ja vise neznam sta je to sex,odkad sam ostala trudna nismo imali odnos,pitala doktora kaze bolje ne,a bas imam zelju,izdrzat cemo jos malo!!!

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    LadyB i ja sam u petak na pregledu, bit ću ravno 6tt. A to vrijeme mi je baš onako - nigdje. Moglo bi kucati srce, ali i ne mora. U prošloj trudnoći smo čuli srce na 5+5, ali je O bila 13.dc. Sad mi je O bila oko 18.dc (pretpostavljam). I sve si mislim, da me barem naručila idući tjedan pa da sam odmah ziher sa svime. Ali dobro, za početak barem da vidimo da li je sve tamo gdje treba biti.
    A po pitanju cica - ahm, baaaaš ništa nemam za prijaviti. Iste kao i prije, nit bolne, nit veće, nit "autocesta", nit promjena u boji.
    Muma thx što si podijelila svoje iskustvo, slažem se da nam je termin za pregleda taman nigdje, znam koliko dan-dva već čine razliku u tome što se vidi...ali dobro, veselim se svejedno vidjeti UVZ prva mi je T pa je sve uzbudljivo i novo.
    Od nekakvih simptoma nemam ništa osim poprilične cicobolje i pospanosti, ne znam je li velika želja za sexom jedan od simptoma - ali za to ću pričekat pregled da ja svog gin izrešetam pitanjima

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Uh, evo i mene s novim, sva sreća prošlim, strahovima. U petak i subotu se mali dripac samo ujutro i navečer nakratko nježno promeškoljio i već 100 pitanja u mojoj glavi... E zato je odlučio jučer od pol 7 navečer pa skoro do ponoći imati kondicione propreme za ne znam ni ja kaj, lupao, vrtio se, skakao po mjehuru i malo sam odahnula. Danas se svako malo nježno javi, valjda je umoran od jučer za neki jači kick!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

LadyB moja dr u DZ na 6+3 nije vidjela ništa osim prazne GV i napisala uputnicu za kiretažu. Srećom, imala sam dobar osjećaj ovaj put, pričekala do 7+0 (O je bila 13dc) i otišla na drugi uzv u bolnicu gdje je srčeko već snažno radilo! Poslije mi je rekla kak joj je uzv zastario i ne vidi se baš najbolje. Zato sad i vodim cijelu T u bolnici.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja za vikend mog dragog trazila da mi ''da malo'', kad on meni stvarno i ''dao sam malo''

Evo sto se teme tice, isla sam kod dr opce, grlo za antibiotik, 3 tablete na dan, uz zeljezo koje pijem to je ukupno 4 tablete. Uzas!

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    LadyB moja dr u DZ na 6+3 nije vidjela ništa osim prazne GV i napisala uputnicu za kiretažu. Srećom, imala sam dobar osjećaj ovaj put, pričekala do 7+0 (O je bila 13dc) i otišla na drugi uzv u bolnicu gdje je srčeko već snažno radilo! Poslije mi je rekla kak joj je uzv zastario i ne vidi se baš najbolje. Zato sad i vodim cijelu T u bolnici.
    OMG Stork! Koji je to DZ da ga izbjegnem u širokom luku (ne šalim se, može i pp)?

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Hvala muma, hvala curke... tu kod nas nitko neide na uzv prije 10-og tjedna, svi te salju prvo vaditi sve nalaze, krvi i urina, jer po tome se moze vidjeti da li sve ide u najboljem redu. Ja se osjecam super, i nalazi su mi super, osim malo povisenog secera, ali i to cemo izregulirati. Prepala sam se jer svi pricaju o tim spektakularnim promjenama na cickama, ali ja ne vidim nista, osim sto me jos uvijek bole onako sa strane, a i te vene koje su poiskakale, to je zadnjih 2-3 dana doslo...Sad me vise ni ne steze onako jako dolje, prije me znbalo boljeti bas onako kao kada ti menga treba doci, sada samo ponekad, onako kao da me malo zaboli i to je to... I stalno sam mokra dolje, stalno... eto to je to! Vi kako ste se osjecale na pocetku? osjecam se kao papagaj, stalkno jedno te isto ponavljam...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Prerano tije za mneke drasticne promjene. Ne mozes odmah imari sve simptome. Tijelo ti je tek skuzilo da se nesto dogada. Imas na internetu hrpu stranica sa simptomima po tjednima pa mos pogledati kad te sto ceka.
    Samo se opusti i uzivaj u trudnoci. Nemoj nikud zuriti jer vrijeme leti i nemoj previse analizirati svaki osjecaj. Ja sam neki dan zatrudnila i sad mi je vec 7 mjeseci. I imala sam svojih panika, bezrazloznih, srecom.

Meni je pregled sutra, sto je super jer me opet bole jajnici pa me malo strah. Sad smo vejiki - zadnji put nisam bila prije 4 vec 3 tjedna. Sad cesce provjeravamo bebu.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sto se promjena na tijelu tice, kao sto su tamnjenje bradavica, linea negra i sl., kuzim da stvarno ovisi ne samo o zeni, nego i o trudnoci. U prvoj trudnoci sam imala bas vidno tamnjenje, kao i jaku lineu negru i to dosta rano, a ovaj puta bas nista od toga. Bradavice su mu jako osjetljive, ali nema ni linee n., ni nikakvih tamnjenja.

Na anomaly scanu se gledaju detaljno svi organi, dakle srce, bubrezi, mozak, zeludac... pa onda kraljesnica, kosti, pa cak do detalja kakve su djetetu usne (nama je dr. vec gledao gornju usnu jel ok). Ja cu ga imati u 22tt i bas imam tremu. Osjecam da je sve ok, ali ipak mi jenkoma lezati dok dr ide od jednog do drugog organa i svako malo odahnem kad objasni "komore srceka su ok", "pupcana super, s tri jasne zile"... Uglavnom, samo neka dode-prode sljedeci utorak..

Moj momcic je i dalje najnjeznija beba na svijetu, bas kako je i Pikulica bila. Evo me 21+2, a osjetm ga nekoliko puta u danu i to samo kao mali njezni dodir, hvala bogu sto je ovo druga trudnoca, pa me to ne brine kao s mojom malom. Moje bebe su izgleda jednostavno takve, mirnije u trbuscicu, mali zvrkici vani.

Dobro dosle nam svjeze trudnice!!

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Muma i ladyb bas vas je lijepo vidjeti ovdje

Kod mene sve po ps-u ,imam valjda sve cari trudnoce trenutno je najgori zatvor
    A inace bas uzivam u javljanjima moje curke ,stalno je aktivna pa ako slucajno spava ,bas mi je neobicno

I trenutno smo u gledanju i kupovini kolica al idem na drugu temu da ne idem off

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Joj cure, bas ste mi falile. Samo sam cekala da netko nesto napise :D
    Ivchica, evo mene na 19+2, a nista od sisa, ni vidljive zile ni tamne bradavice. Jedino su malo punije, kao kad trebam dobiti menzis. Tako da ne brini
    Evo ja sam bila jutros na tim pretragama. Vjerujem da je vecina prosla ogtt (glukoza i to) i mogu reci da sam se bome izmucila. Em ne smijes nista jesti ni piti cijelo vrijeme, em mi je pozlilo, a jos mi na drugom vadenju krvi nije izlazila krv kako treba, pa me bome i boljelo. A jos me ceka vadenje krvi na transfuziji ovih dana. Uzas.

Ono sto mene muci vec par dana je to sto me probode u donjem dijelu trbuha svaki put kad sjednem. Valjda je to normalno..
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 16.02.2015. at 19:27

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ja sam pri kraju trudnoce primjetila tamnjenje bradavica. sada...2 tj nakon poroda, bradavice tj tamnbi sloj oko njih je ogroman a linea negra mi se pojavila otprilike u 37 tj, mozda i kasnije...i samo je lagani trag tamne crte, jedva se primjeti.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure evo da se javim nakon današnjeg pregleda. Dr. potvrdio, čekamo bebolina Posteljica se nije dignula. Sutra idem u Zg na anomaly scan. Držite mi palčeve da sve bude ok. Lovi me uvijek strah prije pregleda. Dr. mi je opet napomenuo da se suzdržimo od odnosa. Vidim većina od vas ima dobar libido, a ja od kad sam trudna uopće nemam želje. Tu i tamo se pojavi, ali toliko rijetko da je gotovo zanemarivo. Zato mi uopće ne pada teško apstinencija. Jedino mi žao MM pa se moram tu i tamo malo aktivirati

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Drzim fige da sve bude u redu.
    Nisi jedina, meni je libido lijepa uspomena. Trudim se, al nema pomaka. Kaze mm da se ne brinem, vratit ce se kad odu hormoni.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo opet panika :/
    Probudila sam se prije 5 min i trbuh je bio tvrd ko kamen. Prestalo je nakon 20 sec. Sljedeći tjedan idem na kontrolu, trebam li se brinuti

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Probudila sam se prije 5 min i trbuh je bio tvrd ko kamen. Prestalo je nakon 20 sec. Sljedeći tjedan idem na kontrolu, trebam li se brinuti
    Vjerojatno bh kontrakcije. Nema što drugo biti. Piješ magnezij?

jarica sretno!

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ne. Pijem samo prenatal.
    Koji mg i koliko da uzmem? 20 sam tjedan

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

To je to. I meni su tad počele, čim sam počela osjećati bebu. Mislim da je 300 - 400mg pretežno doza. I napomeni ginekologu.
    Posljednje uređivanje od Muma : 17.02.2015. at 07:47

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

LadyB dobrodosla

Lijepo vas je opet citati...

mene brine stosta pa me onda opet ne brine i tak u krug 100put u minuti
    trenutno me najvise zabrinjava cudna probava. Mislim da je to cak od prenatala... i sto nema vise mjehurica da osjetim kopkanje ono... al mozda sam i to zahalirala.
    Sto se odnosa tice otkad imamo zeleno svijetlo od dr. i otkad ne stavljam utrice, ne brinem oko toga, cak dapace... iako mm zna zadramit nekad, tj.vise se "uplasi" jer su mi orgazmi u trudnoci pojacani na maximum i produzeni i bas bude vatrometa pa se on boji da to ne naskodi bebi... a ja sam stava: sretna mama-jos sretnija beba

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jutro trudnicice drage !! Ja sam jucer bila na pregledu, sve pet sa bebom. I meni je posteljica nisko straga ali mi je reko da je to za moje tjedne normalno (21 tt). Nego reci ćete mi da sam luda ali ja sam opet u brizi oko varicela. Nakon male dobio je MM koji ih je prebilo kao mali. E sad mi recite da budem mirna. Mozda je virus mutirao tko će ga znat. Do kraja ove trudnoce bit ću kandidat za ludaru.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Sasvim normalno i nemoj se brinuti. To su bh kontrakcije (moje su tocno takve). Ja ih imam puno puta u danu i normalne su. Kazu, maternica vjezba.
    Ja pijem magnezij direkt, to su one male vrecice koje samo usipas u usta (biolektra).

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a moja bebeto.....ne znam šta bi rekla, pa jel moguće opet dobit varičele?!?! možda ih tvoj muž nije zapravo imao, ili ih nije bilo puno, nemam pojma......

ja kontrakcije nemam, nisam ih imala ni s malenom, nikad to nisam bila osjetila, niti su ikad očitali na ctg-u i prenijela sam je i poslali me na inducirani....tek tad sam osjetila šta je trud

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ValaMala jesi ti malo usporila zbog tih bh, ili pičiš kao i prije? Koliko su ti uopće česte? Ja sam bila čak na nifedipinu zbog njih. I tjedan dana nakon prestanka dobila sam trudove i rodila. Eh da sam znala, ne bih ga tako rano prestala piti. Mislim, nije mi uopće namjera da strašim, ja sam ih imala puno. One jesu normalne u trudnoći.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala na toploj dobrodošlici

pokušavam ubiti vrijeme do pregleda sa milijun drugih stvari, i stvarno pokušavam minimalno kopati po internetu, ali svako toliko mi padne nešto na pamet. kako sam ja prva od mojih bliskih frendica trudna doslovno nemam koga pitat ni najmanju glupost. Tako da ako pitam nešto glupo nemojte mi zamjeriti jer o bebama ne znam ništa osim onoga što mi se čini zdrava logika

imam pitanje vezano za kozmetiku koju koristim- s obzirom da je transparentno puna raznih kemikalija i mirisa...a koristim ju svakodnevno, da li bi trebala možda kupiti zamijenske proizvode koji su sigurni za korištenje u trudnoći (npr. dezić, krema za lice, losion za tijelo, nešto za prevenciju strija...) Ima netko neki prijedlog barem tih osnovnih stvari s kojima se namačem svaki dan?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Bebeto draga, ne mora biti da ti i miz imate jednak imunitet. Pokušaj se smiriti. Ionako ne možeš ništa napraviti ako si ih dobila već. Ali nisi, jer bi i ti imala simptome kad i suprug.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

LadyB ja koristim sve ko i dosad (rexonin roll, kaladont aquafresh, niveu za lice i nivea gel za tusiranje, glissov/fructis shampon -iako sam sad misla uzet hs zbog peruti), osim sto sam neku vanilija mirisljavu kremu za tijelo zamijenila kakao maslacem kojeg topim u ulje... I ne farbam se ko prije svakih mj dana (evo nas na 17+0 ofarbala se jednom s bojom bez amonijaka) i ne lakiram nokte recimo uopce, a prije nema da nisu bili u boji.
    mislim da ne moze to skodit nista u tolikoj mjeri, ako se ne pretjeruje naravno.
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 17.02.2015. at 13:32

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    LadyB ja koristim sve ko i dosad (rexonin roll, kaladont aquafresh, niveu za lice i nivea gel za tusiranje, glissov/fructis shampon -iako sam sad misla uzet hs zbog peruti), osim sto sam neku vanilija mirisljavu kremu za tijelo zamijenila kakao maslacem kojeg topim u ulje... I ne farbam se ko prije svakih mj dana (evo nas na 17+0 ofarbala se jednom s bojom bez amonijaka) i ne lakiram nokte recimo uopce, a prije nema da nisu bili u boji.
    mislim da ne moze to skodit nista u tolikoj mjeri, ako se ne pretjeruje naravno.
    ajme farbanje kose i lakiranje..na to nisam ni pomislila. Plavuša sam tako da ne znam koliko ću izdržat s izrastom, ili ću bar pramenove...
    a nokte lakiram svaki drugi dan...ne mogu zamisliti ih bez laka makar u nekoj neutralnoj boji...

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Lakiram svaki dan nokte, ostalo koristim kao i inače

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala vam na rijecima utjehe, nema mi druge nego cekat jos tjedan-dva da vidim hocu li ih dobit. Nadam se da ipak nisam tolika pegula.
    Ladyb cestitam na bebici !!! I ja ti od kozmetike koristim sve isto jedino sam se opiturala sa bojom bez amonijaka i to tek u 13tt bilo ne strah prije jer imam dosta iziritirano vlasiste i ranice po tjemenu od cesanja peruti.
    Kontrakcije osjetim svakodnevno, imala sam ih i u proslim trudnocama ali nisam znala da je to to !! I bez obzira na njih i ja sam prenjela obe trudnoce i oba poroda su mi inducirali.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Curke, podigla nalaze danas i sve je super osim sto su mi leukociti 11.37, a referentna vrijednost je 9.7. I glukoza nataste mi je 5.5., a referentna vrijednost 5.1. Ja mislim da nemam razloga za brigu. 10ak dana sam vec prehladena dobrano (grlo, nos, uho), pa su leukociti vjerojatno i od toga poviseni s tim da sam citala da je to normalno u trudnoci..

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Leukociti su ugl uvijek povišeni u trudnoći to ti je normalno

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sanja, baš me zanima šta će ti reć za tu glukozu 5.5, moja je bila na granici 5.1, pa kao vidit ćemo kakav će biti OGTT, a čula sam da drugim curama doktori odmah kažu da imaju dijabetes i šalju ih na profile šećera 1xmjesečno

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

moji leukociti u trudnoći su išlo i preko 20. nitko nije zano što mi je...
    napravila sam milijun urinokultura, briseva, papa uredan...imala sam jedino problem sa nosom i kašalj cijelu trudnoću. posjetila otorinca i pulmologa, sve ok. jednostavno stalno visoki leukoiti, ali crp ok...crp treba pratiti također! ugl nakon poroda, nestao kašalj, problemi sa nosom i leukociti se smanjili. ali je npr maleni prva 2 dana zbog mene imao povišene leukocite malo (kažu da je to normalno alko sam imala i ja.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Tetagogolina, imam u petak pregled kod ginekologice, pa cu ti napisati sto je rekla za nalaze. Glukoza nakon 60 i 120min su mi ok, samo ta nataste je povisena.

Sutra me ceka 3d. Tako sam uzbudena!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Moji leukociti su prije mjesec dana bili 13,8, a napravljena je diferencijalna krvna slika, kaže dr da je to sve ok za T. A GUK mi je jednom bio 4,7, a drugi put 4,9 (i to nije bilo šanse da odem gladna, tak da je krv vađena cca sat vremena nakon doručka). Unatoč tome me šalje na OGTT, a ja sve smišljam kako to izbjeći. Iz vene mi možeš litru izvaditi, ali ne diraj mi prstiće!
    Posljednje uređivanje od stork : 17.02.2015. at 15:54

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, baš me zanima šta će ti reć za tu glukozu 5.5, moja je bila na granici 5.1, pa kao vidit ćemo kakav će biti OGTT, a čula sam da drugim curama doktori odmah kažu da imaju dijabetes i šalju ih na profile šećera 1xmjesečno
    I moja glukoza je bila 5.22, a normalno je od 3.33 - 5.55, rekla mi je ginicka da samo malo pazim sta jedem od slatkog.
    Meni leukociti bili 7.7 , a normalno je 4.5 - 11. Mislim da nemam razloga za brigu, mislim zato sto mi nisu bili poviseni?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Unatoč tome me šalje na OGTT, a ja sve smišljam kako to izbjeći. Iz vene mi možeš litru izvaditi, ali ne diraj mi prstiće!
    Pa OGTT ide iz vene a ne iz prsta. Ili ti misliš izbjeći fini šećerni doručak

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Onda sam dezinformirana, nisam to nikad radila pa su mi neke žene rekle svakih sat iz drugog prsta?! A doručak, hehe bolje išta, nego ništa!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Danas sam bila na pregledu. Od sada idem na preglede samo u bolnicu jer smo vejiki, 33tt.
    Radila je ctg. Nisam znala da to rade i redovni ginici. Htjela je vidjeti imam li kontrakcije. 15 min.sam lezala i slusala bebino srceko. Uzela je bris za streptokok. Valjda nisam te srece da ga imam.
    Uglavnom, pohvalila me je. Rekla je da se vidi da uzivam u trudnoci, pozitivna sam i sve me vezano uz trudnocu veseli, svi nalazi su do sada bili super, lijepo nosim (imam skladan trbuscic). Mislim da sam ja ovdje najstarija sa svojih 40 g., tak da ne treba slusati stereotipe i statistike kak je trudnoca (i to 1.) teza s vise godina.

Eto, mene ne pere panika vec sam na oblacku jer se blizi upoznavanje s bebicom. Danas sam si kupila spavacice i ogrtacic za rodiliste pa sam si nekak korak blize bebi.
    Eto, offtopicarim, al bas me briga. Htjela sam podijeliti svoju srecu s vama.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sadie, baš mi je drago da je sve super i da uživaš u trudnoći !!!! Brzo ćeš dočekati svoju malu princezu !!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Meni su vadili svakih sat vremena iz vene, ne iz prsta. Dva puta iz lijeve, jednom iz desne ruke.
    Meni se zadnjih dana tako jedu krofne i priustim si ih. Nadam se da necu morati izbaciti slatko :S

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ValaMala jesi ti malo usporila zbog tih bh, ili pičiš kao i prije? Koliko su ti uopće česte? Ja sam bila čak na nifedipinu zbog njih. I tjedan dana nakon prestanka dobila sam trudove i rodila. Eh da sam znala, ne bih ga tako rano prestala piti. Mislim, nije mi uopće namjera da strašim, ja sam ih imala puno. One jesu normalne u trudnoći.
    Imala sam kontrakcije cijelu proslu trudnocu, ali nisu radile nikakve stete u smislu otvaranja i slicno. Svjesna sam da mogu i ne moraju imati utjecaja na cerviks. Usporila sam malo, vise lezim, pijem magnezij, a ako su kontrakcije cesce, taj dan popijem normabel. U utorak sam na pregledu, pa cemo vidjeti je li sve ok. Na zadnjem pregledu sam bila uloziva za vrsak prsta, a cerviks smeksan, no dr. je rekao da je to vrlo normalno za drugorotku.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I mene uskoro ceka ogtt. Gdje ste to vadile? Moze se u normalnom laboratoriju dz?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Muma, pitala si jos koliko su mi bh ceste. Rekla bih da ih u aktivnije dane imam oko 5-6, ali svakodnevno osjetim bar 3.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •