Joj što bi mu radila.....!
kako bi mu s guštom rekla da u skokovima odhebe iz mog života, a onda bi mu mater nazvala na telefon, čisto da zna kojeg je idiota odgojila![]()
Na tu njegovu izjavu, ja bih rekla njegovim starcima i sestri istog trena. I ovo sto je tetago... rekla, da znaju kakvog su debila odgojili.
On tebe voza ko malog majmuna. Zivi bez ikakve odgovornosti i posljedica vec je to svaljeno na tebe. Ti ces dijete odgajati i financirati, a on ce bit tata kad mu dode. Nije to dobro ni za dijete, da bude prosjak oceve ljubavi.
Ti njemu ne dugujes apsolutna nista. On misli da se moze ponasati kak hoce prema tebi i bebi, a na tebi je da taj njegov stav potvtdis ili mu dokazes suprotno. On ce koristiti i ici koliko daleko moze onoliko koliko mu dopustis. Zauzmi stav u budi dosljedna. Svako neckanje on ce shvatiti kao tvoju slabost i koristiti ju.
Hvala cure! Bas mi dajete neku snagu kad vas citam. Do sad sam ga ignorirala, ali s ovakvom recenicom danas mi je samo potvrdio da trebam reci njegovim roditeljima. I nije to iz inata jer nisam takva osoba, nego je stvarno prevrsio svaku mjeru ovakvim nacinom razgovora sa mnom nakon sto sam 5 mjeseci med i mlijeko prema njemu. Sad cu ja promjeniti plocu, pa da vidi sto je zivot. Ja izbodena od svih vadenja krvi, s podljevima na rukama, umorom, probadanjima, brigom za ovo moje cudo, a on ovako. Mislim da sam mu dala i vise nego dovoljno vremena da nade hrabrosti negdje po putu.
Samo nemoj previse ocekivati od njegovih roditelja.
Roditelji cesto drze stranu svojoj djeci, i onda kad ta strana nije prava.
Da ce se prikloniti istini vlastitog sina ili nepoznate djevojke...?
Evo da vas nasmijem jer sam se ja posteno nasmijala. Dosla sam kod svojih malo prije i ispricala svojoj mami situaciju na sto mi je ona rekla da mu najozbiljnije napisem da se slaze s njim i da ima pravo da se ja nemam sto petljati, ali da zato ona itekako ima i da ce doci reci njegovima sto se dogada i neka samo bude sretan sto nemam oca. Umrla sam od smijeha. Prenijela sam mu to sto je rekla pa je samo odgovorio "Ok". Mislim da mu je dobrano sad prisjelo :D
A sto se tice njegovih, sto bude bit ce. Meni oni ne trebaju. Ako zele sudjelovati, bit ce dobrodosli. Ako ne, postovat cu njihovu odluku i nastaviti dalje kao da ne postojeNe brine me to nimalo.
Sanja samo ti njima reci a njega ignore! Dat ce on alimentaciju milom il silom. Ako nece on dat ce njegovi starci. Nemoj bit luda i ne uzet mu to jer to je pravo tvog djeteta! Sreca da je mama uz tebe pa je lakse...
Sanja potpisujem sve što su cure rekle. On je otac tvoje curice, a s time idu i obaveze, htio on to ili ne. Kako je i Sirius rekla, to što će njegovi saznati, ne znači da će htjeti sudjelovati u njezinu odgoju ili stati na tvoju stranu. No, ti se boriš za svoje dijete i oni imaju pravo znati da će dobiti unučicu, ali biti i svjesni obaveza koje dolaze s njome. Nemoj unaprijed ići sa stavom "neću ja od njega tražiti ništa". Pusti ponos i bori se za sebe i svoje dijete. Žao mi je što moram to reći, ali dečko je kreten i ja ne bih odustala od svojih prava da sam na tvome mjestu.
Pretpostavljam da uz oceve (i/ili obaveze njegove obitelji) dolaze i njihova prava, samo sam to još htjela napomenuti...
Meni je nezamislivo da baka i djed ne znaju da imaju unuce, nevezano uz to sto ce s tom informacijom
E znam, mare41. I meni je. Kakvi god oni ljudi bili, mislila sam da ce im reci do sad. Ocito sam se uzalud nadala..
A jarice ne treba ti biti zao jer stvarno je ispao kreten koliko god sam vjerovala u suprotno![]()
Trebaju to znati, bez obzira ko ce im reci, a cije ce prezime nositi?
cure, mene sad vec jako brine ta inkontinencija... ostanem bez cistih gaca u 2danapa to je prestrasno! i mislim da to nije u redu, pogotovo ne ovak rano... pa sta ce bit u 8.mj??? uzasno mi je nelagodno ici negdje jer imam osjecaj da zaudaram na mokracu, iako je 2,3 kapi ali nisam uvijek u mogucnosti se presvuc... znam haliram, al zbilja ne znam sta bi... strah me uloske nosit zbog candide...
idem sutra do dr po doznake pa cu je bas pitat da napravimo urinokulturu i sta da radim... tak sam jadnapopisanac
ivana.sky, mozda da probas platnene uloske?
Pa razmisljala sam o gazama cak... vidit cu sutra u trgovinama sta se nudi i pitat dr... ak nist prat stalno d.ves..
ima li sta osim kegelovih sto moze pomoc? Pilates lopta sam nacula al sta na njoj radit?
mozda da otvorim temu? Ne zelim bit banana![]()
Mare41, moje prezime ce imati mrvica![]()
Ej curke, pozdrav od nas...ne stignem vise cesto pogledati, ali vi znate da navijam za bebace punom parom!!!!!
Narocito pozdravljam Mumu i zelim joj super mirnu i laganu trudnocu!!!!!
Sanjo draga, sta reci...zahvali Bogu na djetetu, a debilove roditelje obavijesti na vrijeme jer ce ocito na njih pasti sve njegove obaveze...a s obzirom kakav je sumnjam da su oni puno bolji,ali nikad se ne zna...Sretno svima, polako cure i uzivajte!!!
Ivana ,i meni je u pocetku stalno bjezala mokraca ,kad god bi morala upotrijebiti trbusne misiceprestalo je u nekom trenutku,ni sama neznam kak ni kad ,mozda kad se maternica malo podignula ,iako i dalje osjecam bebine nogice poprilicno nisko. Sad sam 26+3 i vise ne bjezi.
ivana, od početka koristim pamučne uloške Lola lady i gljivice nisam dobila, probaj...
i ja osjećam bebine nogice skroz dole, skoro blizu prepona, al zato i glavicu i rukice osjećam sad već iznad pupka....to vjerojatno kad se rastegne pa gurne noge skroz dolje....ne mogu iščekat pregled za 8 dana
Cure drage jutro ! Mene od jucer bole misici na nogama i ledja...u subotu sam napravila generalku djecje sobe, pobacala sam punu vreću igračaka (barbika bez ruke ili glave,polomljenih autića i sl.) i očito sam se malo preforsirala jer jutros jedva hodam.
Ja dnevne uloske koristim godinama...sad pogotovo jer mi stalno nesto curka pa bi bez njih mijenjala i d.gace ali i one gornje par puta dnevno....dobro..ja nisam srecom sklona gljivicama ali vjerujem da ima i nekih koji su dermatoloski prihvatljivi i za osjetljive sluznice.
Sanja_S nadam se da ćes uspjet razgovarat sa "njegovim" roditeljima što prije pa da znaš na čemu si i hoće li ti ti ljudi danas-sutra ako ne pomoć ali barem ne stvarat probleme.
Posljednje uređivanje od bebeto : 23.02.2015. at 09:56
Bebeto, hvala ti<3
I ja sam lijepo micala kauceve, pa drugi dan nisam mogla hodati. Ne radi si to. Malo po malo treba raditi koliko god nama to bilo nepojmljivo..
Curke moje drage, samo da vas sve pozdravima i da vam kazem da u 11:30 idemo na nas prvi ultrazvuk.
Molite se za mene da je sve u redu i da cujemo i vidimo sve.
Javim se poslije...
ivchica30, mislimo na tebe!![]()
Hvala na savjetima... arlena nadam se i ja da sam beba gura mjehur ovih dana i da ce se podic..i da nije neka upalla
Ivchica![]()
Hej pozdrav svima evo dugo me nije bilo samo da vam javim da je sve ok i da sve dobro napreduje. Puno pozdrava svima i nek nam je svima sretno
ivana, moram priznati da prvi put čujem za povezanost uložaka i candide - što ne znači da ona ne postoji. U trudnoći sam imala često neke iscjetke i gluposti, pa sam svaki put dobila vaginalete i tada nisam koristila dnevne uloške. To se smirilo u zadnja 3 mjesec, krenuo trudnički iscjedak i sad ne mogu bez dnevnih uložaka ni po noći ni po danu. Samo se tuširam bez njih.
U trudnoći je mokraćni sustav "dostupniji" raznoraznim problemčićima. Ne bih rekla da je to od uložaka. Najbolje će ti reći dr-ica, a svakako nek te pošalje na UK, kak si i sama rekla. Da si ziher.
I meni mjehur radi pojačano u trudnoći, ali u nekim normalnim okvirima. Beba mi zna raditi pritisak na zdjelicu, ali moja ima oko 2 kg i glavica joj je tamo negdje dolje, baš gdje treba da me prešetava na wc.
Moja candida je nesto vrlo specijalno... vrsta za sebe... preko 5god sam muku mucila s njom staaalno, 4 ginekologa nisu znali vise sta bi sa mnom, nema lijeka ni umjetnog ni prirodnog koji nisam probala... super se smirila otkad nisam na piluli!! ali zato sam morala komplet izbacit iz upotrebe dn.uloske, wc papir sa bojom i mirisom, sve osim pamucnog d.rublja, brijanje, neke jace omeksivace, odredjene gelove za tusiranje, kondome, tampon pogledam samo evo ih... navikla sam vec i naucila sta i kako ih pokrene i izazove.. oni jessa dn.ulosci najobicniji iz dma recimo mi budu ok, al tocno osjetim kad moram "uzet pauzu"... probala sam i oleine i libresse puf odma bujaju gljive tak da se uvijek vratim ovima... kad imam M samo always sensitive pamucne one mogu koristit... i taak.. ludnica![]()
I dr.privarnik je mislio da "izmisljam" i da imam sam mal jaci iscjedak i da ne znam prepoznat candidu... kad me poceo pratit ostao je sokiran jer je zbilja na brisu svaki mj bila candida. Kolikogod me lijecio i stagod mi pokusao predlozit nista nije palilo... tek kad sam promijenila pilule se smirilo malo, a otkad ih ne uzimam je sve ok ako izbjegavam gore navedeno.. zasto i kakva je veza, nemam pojma...
kad sam utrice stavljala sve je bilo ok kao i uzela sam dn.uloske i odma je podivljala candida, rijesila sam je se i sad me strah opet uzet dnevne... probat cu s tim jessa pa vidit![]()
Ivchica sretno!
Ivana.sky imala sam do sada jako puno problema s candidom i rješila je se promjenom prehrane i tamponima umočenim u ulje od gospine trave. Ulje gospine trave nažalost nije preporučljivo u trudnoći. Mene je prije spašavalo. Candida se hrani šećerima tako da je poželjno izbaciti šećere i bijele ugljikohidrate, sve što ima kvasac u fazi kada je akutna upala. Jako je rigorozna dijeta, ali djeluje.
Ja sam se danas preforsirala. Ne znam na koliko stepenica sam se popenjala, previše šetala i na kraju me toliko počelo stezati dolje da sam zvala taxi da me odveze do mog auta koji je bio udaljen 500 m od mene. Sto puta sam već utvrdila da se moram čuvati i opet radim iste greške. Nikad pamet u glavu.
Posljednje uređivanje od jarica : 23.02.2015. at 14:26
Ivana.sky jesi li probala promijenit prehranu ? Izbacit secer i dr.namirnice koje hrane candidu ? Mojoj sestri je to puno pomoglo, prijateljici takodjer. Ja sam se rijesila peruti izbacivanjem ugljikohidrata a probala sam svim mogucim samponima...nekad problem treba rijesit iz organizma...
Jarice u isto vrijeme smo tipkale![]()
Mogu li popiti normabel?boli me gadno.kontrakcije cili dan.sad me i igle bockaju.magnezij ne pomaze.nikad nisam pila normabel.
Slobodno,mozes popit dvije od 2mg ! Ja ga popijem svaki put kad se ukrcavam u trajekt jer se panicno strasim mora !
Evo nas, sve supac (hvala dragom Bogu), veliki smo 25 mm, kucamo 100 na sat.
Tako sam se rasplakala kada sam vidjela to malo cudo. Nesto spektakularno, predivno.
Bravo Ivchica !!!! Sad samo opusteno naprijed !!!
Cure, zašto se preforsiravate? Shvatite to ovako - za sve svoje postupke odgovarate bebici, što zapravo i je istina. Hoćete li hodati maratone il dizati teške cucke ne odlučujete vi već vaša bebica, a ona bi rekla "Mama, daj si mira."
Ja otkad sam bila na zadnjem postupku, a kamoli kad sam saznala da sam trudna, ne dižem mačka (a ima fakin 7 kg). Vrećice iz dućana prebacim iz kolica u auto, a do stana mm. Nema šanse da zaboravim, pa iz navike nešto podignem. Idem samo u kratke šetnje jer ne znam hoću li se moć vratiti ak odem malo dalje.
Nemojte se zafrkavati pa da zbog gluposti morate mirovati i sl.
ivana.sky, jesi probala piti lactogyn kapsule? Meni su puno pomogle. Pijem ih prevencije radi i kad nisam trudna svakih par mjeseci jednu kutiju, a i vaginalete su im super. Uspostave ok vaginalnu ph.
Curke, ja sutra ujutro imam uzv i veliki anomaly scan. Frka me nekako svega skupa, da li je nas momcic ok, te jesu li kontrakcije uzrokovale kakvo skracivanje cerviksa. Drzite fige da sve bude dobro.
Lady sada smo 9+3, rekla je ginekologica da je sve na svojemu mjestu i da je sve u najboljem redu. Slijedeca je 12/03, kada cemo zavrsiti prvo tromjesjecje.
Ali kad sam vidjela to maleno bice koje raste u meni, nikad me takav osjecaj nije obuzeo... nesto predivno, blazeno, savrseno...
Vidim da su pregledi aktualni, pa da se pohvalim. Naručeni smo za idući pregled, ali u rodilištu (ne gine mi višesatno kampiranje). Sad smo vejiki pa smo prerasli običnu ginicu i pripremamo se za upoznavanje.Brzo će proći 7 tjedana, a još ak mala požuri bit će to još brže.
Usput, preksinoć sam rodila curicu 53 cm, 3,6 kg, bila je velika i jako lijepa. Navečer sam skužila da ju cijeli dan nisam stigla nahraniti i premotati. Onda sam se probudila. Pa sam za 5 min. opet isto sanjala.
Bravo ivchica!
ValaMala sretno! Bit će sve ok!
I moram potpisati Sadie, nemojte se zezati cure, malo slow down. Boli s razlogom.
Ivchice super da je sve u reduVala Mala sretno sutra na uzv!!
Imam neke gljivice i blijedo žuti iscjedak i koristila sam vaginalete i kremicu... ali iscjedak je i dalje žućkast bez mirisa..
Ja od prvog uzv hodam na kontrole u merkur dr Duiću, i u srijedu konačno uzv pa se nadam da je sve ok i da ću saznati spolinače svaki pregled čekam oko 3 sata pa sam već navikla
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Ivchica![]()