Stranica 191 od 581 PrviPrvi ... 91141181189190191192193201241291 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,501 do 9,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Jarice u isto vrijeme smo tipkale
    Bebeto to se zove sinhronizacija
    Ivchica uživaj u ovim lijepim vijestima i neka bebica nastavi tako lijepo školski napredovati do kraja trudnoće.
    Sadie, vjeruj mi da se inače jako čuvam, ali danas sam imala jednu neodgodivu obavezu koju nitko osim mene nije mogao odraditi. Trenutno se iskupljujem mom bebolinu ležanjem i tako ću provesti ostatak dana.
    Zadarmamica slobodno popij normabel ako imaš kontrakcije. Gin. mi je rekao da je trudnicama dozvoljen normabel cijelu trudnoću. Možda da se javiš i svom doktoru ako ti kontrakcije ne popuštaju, sigurnosti radi.
    Posljednje uređivanje od jarica : 23.02.2015. at 16:15

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I ja zveknem koji put normić, a kako imam doma samo one od 5mg, onda uzmem pola. Lijepo mi opuste maternicu, al' onda me grize savjest jer je moje zlato pol dana uspavano i jedvaga osjetim, očito i njega nadrogiram.

Sve koje su bile, bravo za preglede Mi ovaj tj konačno na ogtt i idući pon na pregled. Spremam se i konačno s mm na trudnički tečaj, dok sam još pokretna.
    Posljednje uređivanje od stork : 23.02.2015. at 16:33

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Bit će ti lijepo na tečaju.
    Ja sam bila u DZ prošli mjesec, bilo je super, stvarno korisno, patronažna baš simpa, dr ok ali drži štangu dr-ima (za rezanje i sl.). Dobila sam potvrdu za mm (iako on nije bio) i vrijedi i za rodilišta.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sadie baš mi se i ne da, idem samo radi te mm potvrde, a frendica mi radi u bolnici pa bu i onak sa mnom na porodu, nije babica ni doula, ali je na toliko poroda frendicama bila da se oslanjam na njeno iskustvo i poznanstva

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Neće ti tamo biti puno o porodu. Od 2 dana, gin bude 3 sata i priča općenito o porodu, epiduralnoj i sl., odgovara na pitanja. Ostalo je o dojenju i bebici.
    Ja u rađaonu idem sama, bez duole i mm (tak smo se dogovorili).

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam kod ginekologice.cekam.
    Moja socijalna na bolovanju.pa sam privatno otisla.
    Jak ptitisak na trticu imam.kontrakcije se smanjile nakon normabela.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ZM, kad ti treba bit redovan pregled?

držim fige da je sve ok

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    ZM, kad ti treba bit redovan pregled?

držim fige da je sve ok
    03.03. Utorak.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

javi kad budeš gotova

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

sad tek vidim da mi nije prihvatio popodne post s moba... ugl probala sam sa strogom zdravom prehranom vise od 1god al nije palilo pa sam prestala... lactogyn kapsule i sapun za intimnu njegu, ispiranje irigatorom, toalete neke s jodom mi gin radio... svast nest... ali sve je to "trenutno".. pomaze dok se koristi i cim prestanes ili napravis nesto dodju nazad...

nisam uspjela vidit dr, imala je pacijenticu neku, a ja nisam mogla cekat da ju pitam za piskanje... al kupila sam jessa uloske pa ce pripomoc dok ne odem na redovni pregled 6.3. pa ju ispitam...
    dobili smo nalaz kasnog probira, ok je

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja već danima muku mučim s onim sitnim hormonalnim bradavicama, ali pod cicama, točno tam di grudnjak tare. Kupila nove komotne sportske, ali i oni me iritiraju. I ubi me svrab na tim mjestima, već par dana hodam bez grudnjaka, mackala kremicama, pudrala, peruckala se, podmetala vatu, gazice, blazinice i ništa ne pomaže! I sinoć se sjetim... Kak imam 2 cucka, imam za njih svakakve ljekarije, k'o za malu djecu pa tako i čudesnu Triderm mast. I namažem to onak u očaju, do danas nestao svrab i crvenilo, samo su malo fleke ostale, sad sam još jednom. A prije par mjeseci smo se mm i ja smijali kad mu je od kape izbio neki lišaj na čelu pa sam isto posegnula za tom masti i nestalo za 2 dana.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zatvorena a mekan uterus.to je ok za drugorotku.
    Kontrakcije oslabile a pritisak jak na guzu i trticu.moram mirovat par dana.doci odmah ako me jako uvati ili u bolnicu.
    Magnezij uzimati.vaditi krv i urin.
    Tlak 100\55

Bebi gledala sve organe.nikako zeludac nemoze pronaci.palila dopler stalno.to mora provjeriti za par dana kad nalaze donesem i opet za misec kontrola.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Cure, svima sretno na skorašnjim pregledima!

Kika nadam se da ćete sada napokon saznati spol, mislim da u tvojim tjednima bi se trebalo vidjeti. Nekako imam feeling da će kod tebe biti curica, jedva čekam da nam javiš! Al najbitnije da sve bude u redu, a bit će naravno.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni je bas fascinantno kako vasi doktori vec sa 15-16 tj znaju sigurno spol!! Nas ni u 25. nije bio siguran,ono ,lici mu na curicu al...bolje nek jos ne kupujem rozo )) dobro,mozda je i do bebe ,na zadak je i jos ledjima okrenuta

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Neće ti tamo biti puno o porodu. Od 2 dana, gin bude 3 sata i priča općenito o porodu, epiduralnoj i sl., odgovara na pitanja. Ostalo je o dojenju i bebici.
    Ja u rađaonu idem sama, bez duole i mm (tak smo se dogovorili).
    He he ni moj ne zeli ni blizu radjaone
    Kod nas se tecaj placa 200 kn po osobi i jos moram putovati 45 min u jednom smjeru...odustala sam od te ideje.
    A i ko da zivimo u nekom drugom vijeku jer kod nas nema epiduralne. Samo drip i reckanje :/

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je bas fascinantno kako vasi doktori vec sa 15-16 tj znaju sigurno spol!! Nas ni u 25. nije bio siguran,ono ,lici mu na curicu al...bolje nek jos ne kupujem rozo )) dobro,mozda je i do bebe ,na zadak je i jos ledjima okrenuta
    Arlena, a gdje si ti to, ne vidim ti u profilu.
    Meni su jako rano vidjeli spol i na svakom uzv, vec i od tih ranih tjedana jako jasno vidimo malog tintilinića medu nogicama i to kako god se maleni okrene.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Slatina

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ZM nema panike, negdje sam pročitala da je isto tako jedna forumašica bila sat vremena u agoniji jer dr nije na uzv mogao naći želudac. Na koncu joj je rekao da je sigurno gladna, nek ide nešto pojesti i vrati se za sat vremena i ponovno je gledao, sve je bilo na mjestu! Možda si i ti jučer na pregledu bila gladna. Osim toga, bebi se likepo vidi želudac kad pije plodnu vodu (vidi se zatamnjeno područje na uzv), a kako to i popiški, možda je baš u trenutku gledanja bio prazan i zato nevidljiv.
    Arlena kod mm nema hoćeš? nego moraš! On je obavio onaj ugodni dio posla, a ja bum bolni pa nek se malo vizuelno istraumatizira kad ne ide drugačije A kažu i da se ljepše tate povežu s bebama i da imaju više obzira pprema ženi kad to dožive. Eto, mm je tako još uvijek distanciran od sveka, ono kao rekao je svim frendovima jer je jako sretan, a s druge pak strane ni ne pomiluje mi trbuh, uvijek mu ja stavim ruku. E sad, onak Freudovski, možda ga je i podsvjesno strah zbog prethodna 2 gubitka pa se ne želi još povezivari dok ga ne vidi. Ah, ti muški...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Meni se sad u srijedu na 3d ultrazvuku zeludac malenoj vidio toliko da ga nisam mogla fulati. Jos gledam, gledam i mislim si "ma sto je pak ova velika crna rupa?". Bilo mi je neugodno pitati :D I taman kaze dr. "evo vidite ovdje zeludac", a ja onako u sebi "aha, to je to" :D

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tamanila sam palacinke prije pregleda.svekrvs mi spremila.
    Nije me panika ali opet nije mi svejedno.
    Rekla je da cjerojatno beba nije dovoljno popila plodne vode.a ince ovo ostalo je sve super.svaki organ je gledala 3D.
    Pa ga trazila van prsista.sve je pogledala.palila dopler na svaku sjenu.
    Dokt se nada da ce zeludac naci vec sutra preksutra kad nalaz krvi donesem i za mjesec dana kontrola.

A i kod moje socijalne imam u utorak pregled.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

zadarmamica, bit će to sve ok sigurno Jednostavno bebi nije bio dan da pokaze zeludac, vidjet ćeš. Obavezno javi kad obavis novi ultrazvuk

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Curke, evo me s pregleda. Sat vremena je trajalo i sve je zivo detaljno pogledao, cerviks, svaki organ, mjerenja... Sve je u najboljem redu! 22+2, momcic ima 538g! Probili smo magicnu granicu od 500g (kaze se da je to neka granica nakon koje beba moze prezivjeti ako se ranije rodi, naravno, ovisi o tisucu stvari).

Cerviks je 47mm, sto je sjajno, zatvorena sam, te i dalje uloziva za vrsak prsta, dakle nema nikakvih promjena pod utjecajem mojih prijateljica kontrakcija.

Vidjeli smo maleno liceko na 3D i prstice na rukicama i nogicama i tako, sva sam u leptiricima i osmjesima.

Inace, dr je lijepo vidio i da su se mosnjice vec spustile, a pimpekic je opet u prvom planu, haha, momcic nije stidljiva beba.

Presretna sam..

Sanja, da li je dr na nekim ranijim pregledima vidjela trbuscic vec? Nemoj se dati u brigu, sigurno se tvoja mrva bas popiskila, a nije gutala tog trena novu vodicu i nije se pokazalo..

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Stork bravo za stav!! ja prijetim ,kumim I molim al nema pomaka nece i nece

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ValaMala krasne vijesti! Nek on još nekoliko puta podupla tu svoju kilažicu pa onda može van Ni moj muškarac nije bio stidljiv, nikad, čim smo na uzv-u s 15tt prvi put krenuli potražiti spol, pišonja je bio u prvom planu na ekranu s prvim doticajem sonde na moj trbuh.
    zadarmamica bit će sve ok. To su te čari uzv-a...čemu biti bezbrižan? Mora se uvijek naći nešto da nas izbaci iz ravnoteže.
    arlena sigurno ne želiš onda nikog na porodu? Ja ne bih nikad išla sama, nema šanse. I da znam što želim kod poroda, a što ne želim, to je takva situacija da ne možeš računati na sebe uračunljivu Dobro dođe netko hladne glave, ili barem netko tko ne trpi bolove i tko će se zauzeti za tebe.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je vidio spol na zadnjem uzv-u, tad sam bila 14+2tt, čak sam se i ja bila iznenadila jer još nisam bila očekivala da će se vidjet, al dr. ima odličan uzv aparat i nije to slučaj samo kod mene da je tako rano vidio već i drugim trudnicama koje kod njega vode trudnoću. A čak sam i ja u jenom momentu na ekranu mislim vidila pišonju, al tako mi je nekako brzo sve prošlo. Pitala sam ga koliko je siguran za spol, kaže 94%. Al to je to, mislim da nije pogriješio. Meni je bilo najbitnije da je sve u redu, da je nuh. nabor ok, a spol je definitivno bio iznenađenje. Nakon toga sam otišla uz more (a bio predivan sunčan dan) šetat dugo, dugo, bila tako happy i zamišljala se sa malenim, gledala druge mame kako voze kolica, šetaju djecu i bila u oblacima.

ZM bit će sve u redu na slijed. pregledu, tj. preksutra. Samo mirno i pozitivno!

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ValaMala super vijesti! Ja mislim da ćete dočekati lipanj. Samo slušaj svoje tijelo!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Koja ono ima termin krajem ovog mjeseca? Kak se držite ti i bebica?
    Ja polako prikupljam stvari za torbu, a uskoro ću i prati bebicinu robu. Jutros me je tak probadalo da sam jaukala od bolova(al je brzo prošlo), pa neću čekat zadnji tren s pripremama.

Arlena, super, nisam jedina bez ikoga na porodu. Moj to ne želi, objasnila sam mu da neće dolje ništa gledati i da će dr. lovit bebu, al on ne želi gledat porod. Kužim ga i neću daviti, meni stvarno nije bitno hoće li bit sa mnom il ne. Al mora biti u blizini dok ne rodim i ak ne bude noć, ide po sendvičinu jer ću biti gladna (manje-više stalno sam gladna).
    Meni jednostavno nitko ne treba. Znam da ne želim drip, klistir i rezanje po defaultu, samo ak je nužno. Neću doći prerano da ne izvode bijesne gliste sa mnom, ai da ne zujim bezveze satima.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

valamala, mislim da si me zamijenila sa zadarmamicom.. Njoj nisu vidjeli zelucic, meni je sve u redu

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Zadarmamica držim fige da sve bude ok.

Vala mala vi ste baš napredni

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja_S, bome jesam, sori. Trudnicki sam bedasta na najjace. :D

Inace, znam da smo tek prosli polovicu, no ja volim biti mirna i tako smo imali prosli vikend veliku radnu akciju prekopavanja SVE prerasle robice moje Pikulice i odvajali sto moze proci za decka, a sto ce biti za poklanjanje/prodaju. Na koncu se naslo dosta stvarcica za momcica, no definitivno nece nositi roze volancice s masnicama, haha. I onda smo sibnuli do ikee i kupili ladicar i danas muz to montira. Sad imam bolji dojam o tome sto trebam jos kupiti od robice i osjecam se mirnija.

Kad smo kod strahova i briga u trudnoci, s Pikulicom sam zavrsila na cuvanju trudnoce u bolnici i tako mi je draze da ove neke stvari imam sredene unaprijed, premda sam svjesna da je doista jako rano. I kako je druga trudnoca, sad bar znam sto ce mi trebati, u prvoj nisam imala blage veze sto od robice dojencetu uistinu treba, tako da smo imali dosta bedastoca koje su bile lijepe, a niskoristi.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 24.02.2015. at 14:15

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sadie,tako nesto si I ja zelim +epiduralnu,al to nema

Muma,a sta da radim probala sam mu na sve nacine objasniti koliko bi mi to znacilo al djaba!
    A ne mogu nikog drugog zamisliti samnom u toj situaciji mislim,da se razumijemo,u svem drugom je super. Dobro,jos imam tri mjeseca pa me jos nije panika
    Pitajte me u petom mj

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ivekice, bome je momcic prava komadina. :D Definitivno sam odahnula, jer je u prosloj trudnoci malena uvijek kaskala iza po velicini. Cijelu trudnocu su me plasili s malim femurom i zaostajala je po tezini, a zadnjih tjedana je bas jako malo dobivala. Grozne brige, ali sve je proslo ok. Danas je u sali zovemo Mali Femurić.

Neka samo on meni bude veliki, ni iskreno, ja ne mogu ni zamisliti kako je to imati veliku, ma i prosjecnu bebu. Pikulica je rodena s nesto iznad 2kg (u terminu, 37+4, inducirani) i to je bila prava palcica, mrsava, mini, smezurana sva.. Sjecam se da su mi SVE druge bebe izgledale ooogromne. :D

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Curke, sto se tice muzeva na porodu, znam da mnoge od nas jako zele da on bude prisutan, no nemojte to traziti od njih, ako osjecaju da ne mogu, niti im zamjeriti. To sto neki muskarac jednostavno ne moze biti prisutan, nije pokazatelj manjka ljubavi, brige, kao ni toga kakav ce tata biti. Zasto ga prisiljavati ili mu stvoriti osjecaj krivnje za nesto sto mozda realno ne moze.. Neka ga pozovu u box odmah cim vam bebu stave na prsa i to ce biti prekrasna stvar.

Moj muz je bio na porodu i puno mi je to znacilo, no prije toga sam ga pitala zeli li i rekla mu da apsolutno kuzim ako ne zeli. U tom slucaju bih povela najbolju frendicu ili vec nekoga.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jesi li bila hrabrija što se tiče poroda prvi put? Ja se ničeg ne bojim i niko mi ne treba, al možda zato što ne znam što me čeka. Mislim, znam u teoriji, al nisam to sve prošla.
    Al nekak si mislim, ove što ih jako bole trudovi, možda bi se one derale od bolova na moje menstrualne bolove. Moram se tješiti nekako.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Meni je krivo sto MM ne zeli bit na porodu ali ga i razumim, covjek ne moze vidjet krv i koja svrha da mi se onesvijesti kad ne treba, zato vodim najbolju frendicu koja je samnom bila i na mom 2 porodu. Puno mi je znacilo sto je neko kraj mene, ja ne volim bit sama u stresnim situacijama.
    ValaMala i ja sam pocela gledat robicu od starije djece, problem je sto su mojih dvoje rodjeni u sijecnju a ovaj momcic ce biti ljetna beba pa necu puno toga moc iskoristit. Nije ni meni drago puno unaprijed posudjivat i kupovat ali isto volim bit spremna na vrijeme.
    ZadarMamice sigurna sam da je zelucic na mjestu i da ces ga na slj.pregledu vidjet.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

meni je drago sto mm zeli, nisam ga cak morala ni pitat, iako sam svakako htjela da je on tamo, sam se izjasnio jednom prilikom da on ide... lakse mi je puno podnjeti pomisao na sve to znajuci da ce on biti uz mene, posto bi inace isla sama jer najbolja legica nema sanse da bi isla, a mama mi je rekla da ona to ne bi mogla podnjet...
    kad ste vi zavrsili taj tecaj? u kojem mj t bi trebali icii?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, ne znam ni sama. Prvi put mi je porod bio nepoznanica. Naravno, puno sam citala, slusala iskustva, ali dok sam to ne orodes, sve je ipak samo zamisljanje. Isla sam na porod pozitivna, vesela i zapravo je sve proslo super i za Pikulicu (brz izgon, nije se ni malo mucila, zguzvala), kao i za mene (nisam ni najmanje popucala i odmah nakon poroda sam najnormalnije funkcionirala).

Ipak, mogu reci da sam prije prvog poroda bila puno "hrabrija", valjda bas zato sto nisam imala pojma sto me ceka. Iako je sve proslo ok, bolovi su bili nesto toliko strasno da ne postoje rijeci kojima bih to opisala. 10 sati trudova u predradaoni je bilo kao pjesma, no nakon prokidanja vodenjaka, krenuli su ti nezamislivi bolovi i nitko me nije mogao pripremiti na to.

Nikog ne zelim plasiti, na koncu, imam frendice koje su svoj porod, ukljucujuci izgon, opisale kao "ne bas bolan", tako da je sve to individualno. Kod mene se dogodio rijedak slucaj gdje sam se otvorila od 5-10cm u svega par minuta, pa je mozda to razlog takve boli. Ne znam reci, samo stoji cinjenica da mi bol inace nije strana i da sam prosla 7 dugotrajnih punkcija bez anestezije i opcenito ok podnosim bol.. Uglavnom, sada me vise frka, upravo zbog toga, a opet, sjecam se da je bol nestala istog trena kad je Pikulica izasla i sve je proslo sasvim ok.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ValaMala onda te nisu ni rezali nakon prvog poroda kad je tako brzo išlo i otvarala si se?

Ni ja ne bi volila da me režu ili barem ne puno, al to sve ovisi od žene do žene kako će se otvarat, kako će teći porod i sl.
    Sadie, mislim da nijedna od nas to ne želi drip, rezanje i klistir (iako nisam protiv klistira), al tko nas pita, ako se recimo žena ne otvara, sigurno režu, i drip mislim da svakoj malo daju pogotovo pri izgonu osim u slučajevima poput brzinskih izgona. Što se rezanaj tiče, piše da masiranje međice od negdje 34tt nadalje umanjuje šansu da će žena popucat, iako to ništa ne znači, al da svakako pomaže, pa si ja to mislim uvest od 34tt, a na rodinim stranicama o porodu je to super objašnjeno! Pa Sadie ako te zanima pogledaj, s obzirom da si blizu termina!

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kod nas nema strahova, strepnji ni panika pa sutim, ali pratim no zato bi se mm mogao uclanit jer on je prepun svega navedenoga, i dzabe sto mu pricam da je trudnoca sasvim u redu, on se boji toliko da mi je ukinio seksic

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

S obzirom na moju situaciju, naravno da otac djeteta nece biti sa mnom na porodu. Ja bih rado nekoga uz sebe, ali kazu mi moji da je bezveze nekoga pitati tko ti nije decko/muz jer ih dovodim u neugodnu situaciju. Tako da cu ja ocito biti sama na porodu, a tako ne bih htjela to

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    S obzirom na moju situaciju, naravno da otac djeteta nece biti sa mnom na porodu. Ja bih rado nekoga uz sebe, ali kazu mi moji da je bezveze nekoga pitati tko ti nije decko/muz jer ih dovodim u neugodnu situaciju. Tako da cu ja ocito biti sama na porodu, a tako ne bih htjela to
    možeš vodit mamu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja bi radje da me zarezu nego da popucam sama! to mi nije neki bed... drip ako treba, treba... al klistir bi svakako voljela izbjec... voljela bi i porod u kadi recimo ali eto ko da se to nas ista uopce i pita...

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

ivana.sky klistir ti je od svega navedeno najmanje zlo, i mislim da on ide pod obavezno, zamisli da usred poroda malo kaknes

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Moze se i klistir odbiti
    Ja ga nisam dobila, nisam se polakala na porodu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

dogodi se to zenama i poslije klistira a i ovo sve navedeno (ako dodje do toga) je za dobrobit mame i bebe, malo govanceta nece nikom naskodit
    svi mi sanjamo o porodu s filma, a istina je sasvim drugacija... nema tu nista divno ni romanticno... sto manje ocekujes, manje se razocaras.. a kad malo cudo zaplace i dodje ti na prsa, i tako sve postaje nebitno bar ja tako gledam... ne mislim da oni ikog namjerno muce, rezu ili mu zadaju nepotrebno vise boli..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lezim i odmaram.izgoriti cu.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Što se tiče rezanja, čitala sa da je manja šteta ak žena popuca. Ak oni režu, onda se kontrolira koliko je velik. Tko će ga znati, ovisi o slučaju.
    Klistir ne želim ni vidjeti. Čitala sam na nekim temama da neke sestre to nježno naprave, a neke nabiju cijev. Dosta njih dobije klistir pa im svejedno na porodu pobjegne (i nikom ništa, najnormalnija stvar koje se oni nagledaju). Doma ću popit kavu bez kofeina i riješen problem (meni to pali u roku od 5 min.).
    Koliko sam čitala, za drip se da pregovarati, tipa - pustite me još malo. Postoji tema o dripu, al javljaju se ženske samo s groznim iskustvima, pa me ulovila panika i očaj. Sad više ne prilazim toj temi.
    Ono što ja želim izbjeći je da mi naprave nešto od toga, a niti ne kažu. A znaju tako raditi.
    Ne znam znate li sve, al ponesite si analgetike u bolnicu. Ne znam točno koje mogu piti dojilje, al znaju tamo.

Čitala sam za masažu međice i kak se radi. To mi je strašno komplicirano. Mislim, čučat s ogledalom i prstom unutra dok se ne ufuram. A može i ne mora pomoći. Nekak mi to nije vrijedno truda, ne brijem na prirodu i zbližavanje s tijelom do te mjere. Al kužim da neke trudnice rade masažu, od viška glava ne boli. Samo prst.
    Ono što svakako planiram raditi u zadnjem mjesecu je turski sjed, svaki dan 10 min za omekšavanje ligamenata oko zdjelice da je porod manje bolan i brži. O tome će vam reći patronažna na tečaju.
    Na tečaj se obično ide u zadnjem tromjesječju. Sa mnom su sve trudnice (a bilo nas je dosta) bile pri kraju trudnoće. Ja sam išla u 27 il 28tt. Bolje je kad se prikupi malo pitanja i informacija prije tečaja. Bilo je nekoliko muških i bio im je jako zanimljiv filmić o dojenju. Tu ima još informacija o tečajevima: http://forum.roda.hr/threads/58594-T...%C4%8Daj/page4 ivana, pitaj u Osijeku koji tečaj priznaju u rodilištu. U Zgb-u priznaju iz DZ za rodilišta, al ne znam kak je drugdje. I morate si kupiti robicu u ljekarni za njega (30-ak kn).

Još 1 stvar s tečaja - zadnji mjesec obavezno se pije željezo (obično, ne ono na recept) jer ga beba "preuzima" od mame i to joj je zaliha za prva 4 mjeseca. I nakon toga još mjesec dana se pije zbog gubitka krvi. Ja to, recimo, nisam znala.

Od kraja srpnja ne pijem kavu (trudnoća, a alergična). Danas sam popila kavu - pol sa i pol bez kofeina. Sad sam sva hiperaktivna, pa sori na ovako opsežnom postu.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

[QUOTE=sara10;2740632]ValaMala onda te nisu ni rezali nakon prvog poroda kad je tako brzo išlo i otvarala si se?

Nisu me rezali, niti sam popucala, sto je zapravo samo po sebi pravo cudo jer je otvaranje bilo silovito i naglo i nije bilo vremena ni za kakvu masazu medice, niti prilagodbu tijela/koze. Zahvalna sam sto je bilo upravo tako, cemu god to dugujem. :D

Misljenja su oprecna sto se tice rezanja/pucanja i tesko je biti pametan. Neki kazu da je teze zasiti zenu kada nepravilno popuca i da je steta po tkivo veca nego kod kontrolirane epiziotomije, dok drugi tvrde bas suprotno. Dakako da je najbolje kada ne dode ni do jednog od to dvoje. Moje misljenje je da bi u tom slucaju bilo najbolje biti u rukama iskusnog i odgovornog porodnicara koji ce znati donijeti ispravnu odluku, dakle niti nepotrebno, rutinski rezati, niti pak dopustiti da se zena i beba muce i dodu u opasnost. Kad sam ja bila na Sv. Duhu, vecina zena nije rezana, tako da je moje iskustvo s tom bolnicom da epi nikako ne rade rutinski.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sto se ostalog tice, ja se namjeravam depilirati doma (tj. imam curku koja mi radi brazilku i voljna mi ju je napraviti cim krenu trudovi, prije nego zbrisem u bolnicu) i apsolutno zelim klistir. Ne smatram ga nicim negativnim, nije bolan niti nesto neugodan, a dobar mi je osjecaj da sam "prazna" i da pri porodu nece biti nekakvih velikih praznjenja. Podrzavam curke koje to ne zele, ali meni osobno je to nesto sto bas zelim. Osobito jer nije neko veselje prva velika nuzda nakon poroda, pa mi ju je drago odgoditi, haha.

Nikako ne zelim drip i nalijeganje na trbuh. Moj prosli porod je bio induciran, no gelom koji su namazali na cerviks u 2 navrata, a ne dripom i trudovi koje sam dobila bili su vrlo prirodni - nisam ih osjecala kao nasilje.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I, slazem se, nije govance veliki bauk, no ako je zena bas, glupo je reci, "puna", pri naprezanju i tiskanju moze doci do dosta toga i babica ce dobar dio vremena biti zaposlena brisanjem i ciscenjem, umjesto da ti npr. masira medicu ili pomaze na drugi nacin. U svakom slucaju, oni se moraju pobrinuti da ne dode do dodira izmedu bebe i kakice, jer ne mogu znati kakve bakterije se potencijalno u njoj nalaze, a bome nece riskirati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •