Stranica 192 od 581 PrviPrvi ... 92142182190191192193194202242292 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,551 do 9,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    ValaMala onda te nisu ni rezali nakon prvog poroda kad je tako brzo išlo i otvarala si se?

Ni ja ne bi volila da me režu ili barem ne puno, al to sve ovisi od žene do žene kako će se otvarat, kako će teći porod i sl.
    Sadie, mislim da nijedna od nas to ne želi drip, rezanje i klistir (iako nisam protiv klistira), al tko nas pita, ako se recimo žena ne otvara, sigurno režu, i drip mislim da svakoj malo daju pogotovo pri izgonu osim u slučajevima poput brzinskih izgona. Što se rezanaj tiče, piše da masiranje međice od negdje 34tt nadalje umanjuje šansu da će žena popucat, iako to ništa ne znači, al da svakako pomaže, pa si ja to mislim uvest od 34tt, a na rodinim stranicama o porodu je to super objašnjeno! Pa Sadie ako te zanima pogledaj, s obzirom da si blizu termina!
    "Otvaranje" i "rezanje" nemaju nikakve međusobne veze.

Pod pojmom "otvaranje" misli se na otvaranje cerviksa, koji je vrat maternice, tj. onaj dio koji viri u rodnicu. Otvaranje cerviksa je postepeno, dugotrajno i bolno. Kod prvorotke najprije skrati(nestaje) cerviks pa se onda počinje otvarati, a kod višerotke se istovremeno skraćuje i otvara, zato prvi porod traje duže.

Kad se cerviks otvori na promjer od 10 cm, porodničari kažu: posve otvoren cerviks, beba krene na svoj put kroz vaginu.
    Tek kad dođe do izlaza vagine, počne se širiti međica. Najjednostavnije je zamisliti da glavu gurate kroz uski vrat dolčevite, sve je mekano i rastezljivo, ali ipak teško ide O elastičnosti kože i mišića ovisi hoće li glavica lako proći ili ne. U času kad najširi dio glavice prolazi ( negdje na visini bebinih ušiju) osjetite "ring of fire", bol pečenja u krug. Traje kratko, ali je vrlo intenzivno. Rezanje međice će smanjiti tu bol i bebinoj glavici olakšati izlazak. Danas se sve rjeđe radi epiziotomija. U Riječkom rodilištu već i prvorotke prođu bez rezanja.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

A što znači da je cerviks uloživ? I kad to treba biti? Meni to piše na nalazu sa zadnjeg pregleda, s 32tt (ali ne i koliko). Valjda je to tad normalno.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sanja_S a ne razmišljaš o douli? Porod može trajati i dugo, ima žena koje se ruše u nesvijest od bolova. Uzmite u obzir cure da u takvom stanju možda nećete moći niti razmišljati, niti izgovoriti svoje porođajne "želje", ili će vas pokušati odgovoriti/nagovoriti na nešto. U svakom slučaju dobro je imati nekoga uz sebe. Osim ako je isključivo samoća vaš odabir.
    U vezi masaže međice...ja sam kupila ulje i eno stoji u ladici. Pokušala sam prema uputama masirati ali mi je to sve djelovalo čudno i nisam bila sigurna da li dobro radim pa sam odustala. Djelom i zbog činjenice što sam znala da rađam dijete na zadak, pa ću biti poslužena dobrom epiziotomijom. Drip sam dobila u samom izgonu i još mi nije jasno koja je bila njegova svrha u te 2-3 minute.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Iz vlastitog iskustva mogu rec da je bolje da vas recnu nego da puknete same. Na prvom porodu sam imala rupturu, popucala skroz, sjedala sam mjesecima na jastuku za hemoroide, na medjici mi izraslo divlje meso....uzas zivi...na drugom me recnuli, dva vanjska sava koje nisam ni osjetila. Najbolje je ako mozete izbjec i jedno i drugo ali ako ste sitne i uske zdjelice kao ja a radjate bebice od 4 kg tesko...
    A sto se tice klistira ja sam ga dobila oba puta i opet ispraznila crijeva tijekom poroda..

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Muma, drip je lijek koji stišče maternicu i smanjuje krvarenje nakon poroda. Vjerojatno je liječnik smatrao da ćeš biti sigurnija što se tiče gubitka krvi, ako ti daju drip.

Nemojte se bojati da je porod nešto strašno i da ćete se "pogubiti". Boli, to ne negiram, boli tako jako da je to nezamislivo izvan poroda. ALI, a tu je ali jako važan , to nije bol radi boli. To je bol koja će vas napraviti mamom, to je bol teškog rada, bol izuzetnog napora koji donese najljepši poklon. I bol koja POSVE NESTANE u času kad beba izađe.

I, najbolje od svega, zaboravi se. Nevjerojatno, ali svaki put sam se ponovo čudila dok sam rađala, kako sam tu bol mogla zaboraviti. A 4 puta sam rodila. Da je tako strašno, pa tko bi se opet vratio roditi

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja_S a ne razmišljaš o douli? Porod može trajati i dugo, ima žena koje se ruše u nesvijest od bolova. Uzmite u obzir cure da u takvom stanju možda nećete moći niti razmišljati, niti izgovoriti svoje porođajne "želje", ili će vas pokušati odgovoriti/nagovoriti na nešto. U svakom slučaju dobro je imati nekoga uz sebe. Osim ako je isključivo samoća vaš odabir.
    U vezi masaže međice...ja sam kupila ulje i eno stoji u ladici. Pokušala sam prema uputama masirati ali mi je to sve djelovalo čudno i nisam bila sigurna da li dobro radim pa sam odustala. Djelom i zbog činjenice što sam znala da rađam dijete na zadak, pa ću biti poslužena dobrom epiziotomijom. Drip sam dobila u samom izgonu i još mi nije jasno koja je bila njegova svrha u te 2-3 minute.
    Zar ne rade carski ako je beba na zadak?! Ja sam bila uvijerena u to :/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    A što znači da je cerviks uloživ? I kad to treba biti? Meni to piše na nalazu sa zadnjeg pregleda, s 32tt (ali ne i koliko). Valjda je to tad normalno.
    Da, to je normalno u tom tjednu. Znači da je malo otvoreno vanjsko ušće, obično toliko da jagodica prsta može ući u vanjski dio cevviksa. A kako je on dugačak oko 3 cm, dovoljno je zatvoren. Da nešto nije u redu, već bi liječnik upozorio i preporučio mirovanje,

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Zar ne rade carski ako je beba na zadak?! Ja sam bila uvijerena u to :/
    Kod nas ne, osim ako je beba veća od 3800g

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

šta je doula???

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sad progooglah....nikad prije nisam čula za doulu....ipak bi ja svog muža radije

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

muma, nisam uopce razmisljala o tome iskreno...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

znam slucaj gdje je zena isto sama pukla, ne zelim vam ni opisivat sta mi je rekla, na sta je licila i kakve savove je dobila... oziljke jos dan danas ima do pol guzice... zato bi radje birala da me oni rezu... cisti ravni rez mi nekako ljepse zvuci...
    Klistir je dobila al nije stigla do wca pa joj je sve to tako curilo po podu i po njoj, nitko joj nije htio dat novu spavacicu i oprat ju i namucila se ko kreten zbog malo govanceta, a i ovako i onako se pokakala na porodu! to da paze da ne dodje do bebe, ne znam... al recimo mene je pokakila po glavi kad me radjala... tako da nije da je nemoguce...
    sto se brijanja tice cula sam da bez obzira jesi obrijana ili ne, oni prodju s britvicom - na suho!! Jel to zbilja moguce?!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Samo se noras zaloziti za sebe i jasno reci ne. Oni svasta mogu reci i pokusati, ali ako ti znas svoja prava, mogu se slikati. Jednostavno reci da ne zelis da te briju i gotovo,

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Nisam ni znala da se sve to moze odbit, neznam uopce ni koja su nasa prava kao pacjenata. Ja sam cula da kod nas u bolnici ide klistir cak i ako se ide na planirani carski.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

AdrianovaMamica, imas li priliku otici u bolnicu na neki tecaj ili slicno, pa na licu mjesta pitati te stvari? Ako ne, mozda bi jednostavno mogla otici samoinicijativno i porazgovarati s nekim.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Mene su na zadnjem porodu sve živo pitali.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Evo i mene s pregleda.. punih 36 tjedana. Radio mi je ctg koji nije bio bas najbolji. Otkucaji su stalno biki jako visoko...naravno da sam u panici hoce li sve biti ok danas moram ic ponovit ctg. Nadam se da ce sve biti ok.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

giuseppe, sto je dr rekao, sto moze biti razlog?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Evo i mene s pregleda.. punih 36 tjedana. Radio mi je ctg koji nije bio bas najbolji. Otkucaji su stalno biki jako visoko...naravno da sam u panici hoce li sve biti ok danas moram ic ponovit ctg. Nadam se da ce sve biti ok.
    Ctg zna biti lošiji ako si ti preuzbuđena, nervozna, u strahu, ili gladna. Kad sam bla na strogom mirovanju u bolnici, vidjela sam podosta takvih. E sad bi ti trebala reći da se pokušaš opustiti, ali znam da je to praktički nemoguće. No ipak, pokušaj
    Posljednje uređivanje od Muma : 25.02.2015. at 09:57

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo i mene sa uzv sve je ok
    Posljednje uređivanje od kika222 : 25.02.2015. at 10:31

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Pa ja sam u jakoj prehladi, pijem antibiotik. Jako sam i nervozna bila jucer...vidjet cemo danas. Pokusat cu se nekako umiriti do pregleda.

Dr je rekao da moze biti i od tog kaslja koji me muci. Nista previse mije komentirao osim da moramo ponoviti pa cemo vidjeti.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Pobjegao mi je post, ni sama ne znam kaj piše uglavnom sve je u redu i nosim curicu❤❤

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jutros sam vadila krv.dok lezim super sam.samo do wc odem i vec me steze i kao da moram kakiti.i umorila me voznja autom do bolnice...nekih 7minuta.odmah pritisak.
    Magnezij mi je pojacala dokt na mg 375.
    Spasi me lezanje na livom boku uz onaj jastuk banana.ljubavnik moj reka bi mm .i naravno svekrva kuha pa nemoram ja.i upravo mi je suhu robu skinula al sam ja trazila da ju slozim sama dok lezim.sin je ok.dobar.nema velikih zahtjeva.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Jutros sam vadila krv.dok lezim super sam.samo do wc odem i vec me steze i kao da moram kakiti.i umorila me voznja autom do bolnice...nekih 7minuta.odmah pritisak.
    Magnezij mi je pojacala dokt na mg 375.
    Spasi me lezanje na livom boku uz onaj jastuk banana.ljubavnik moj reka bi mm .i naravno svekrva kuha pa nemoram ja.i upravo mi je suhu robu skinula al sam ja trazila da ju slozim sama dok lezim.sin je ok.dobar.nema velikih zahtjeva.
    Nisu ti našli uzrok tom pritisku ??? Možda je beba tako namještena da pritišće debelo crijevo ?? Odmaraj i vibram da što prije prođe !!!
    Kika bravo za curku !!!
    Giuseppe bit će sve ok, vjerovatno i bebicu pogađa tvoja nervoza !!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Al uopce nemoram na wc.imam urednu stolicu.uredno mokrim.bez peckanja i cudnih boja i mirisa.to sam tako objasnila pritisak.one koje su viserotke znaju na kakav pritisak mislim.srecom nisam otvorena.samo omeksano ali je to ok za drugorotku.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Adrianovamamice , imamo pravo ponjeti "plan poroda" sa sobom u radjaonu i odbiti dosta tih nepotrebnih zahvata kao brijanje, klistiranje, naljeganje na trbuh i sl. samo sto to puno trudnica ne zna ili nije informirano. Osobno sam bez dovoljno samopouzdanja u sebe i svoje tijelo za takvo nešto pa mi je totalno svejedno što će mi napravit samo da sa bebom bude sve u redu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja sam izricito odbila naljeganje na trbuh, rekla sam da cu bacit doktora na pod ako pokusa . Odbila sam i drip, pod no way su mi ga mogli dat.
    Molila sam da me ne rezu al je muz u panici rekao neka reze jer pucam. Kasnije mi je ispricao kako se dolje sve napelo i zabjelilo pa bolje da su rezali, a tko zna jel bilo potrebno il je on prvi puta bio na porodu

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni ide carski vrlo vjerojatno, tako da imam jos jednu neugodu a to je kateter, prosli put nisam ni osjetila kad su ga umetnuli od bolova, ali sad si mislim nekako da ce biti drugacije, bolno i kako sve ne. Najgora stvar od svega nije mi ni klistir, ni to brijanje, iako ide na suho sto nikako ne volim. Ja cu to naravno obaviti doma, ali dzabe mi kad oko oziljka od carskog nemogu bas ravno povuci sve, jer je ispupcen dosta. Nego, najgora stvar je drip, imala ga dvaput, prvi porod ajde nekako podnosljivo, ali drugi put s njim mi je bio induciran porod i to su bolovi za koje ne mogu naci rjeci da ih opisem, mozda to da sam u suzama potpisivala papir za carski dovoljno govori.

dino84 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Mene nisu rezali, popucala sam, ali jako malo. Mislim da sam imala dva unutarnja i dva vanjska šava, kako je rekla dr. bili su više estetski. Dva sata nakon poroda sam normalno sjedila na krevetu.

Klistir su mi radili, ali sestra je stvarno bila nježna, a i poslije sam se dugo tuširala što mi je jako odgovaralo zbog trudova. Mislim da su me pitali da li sam obrijana, ne sjećam se stvarno, uglavnom po tom pitanju nisu ništa radili. Kasnije sam dobila i pilates loptu za hopsanje da mi bude lakše.

Ali zato nisam izbjegla prokidanje vodenjaka i drip, bio je inducirani porod zbog preeklampsije. I kako kaže AdrianovaMamica, ti trudovi pod dripom su meni nešto nezamislivo, ta bol mi je neopisiva. Ne znam kako bi mi bilo da MM nije bio sa mnom. Ovako sam bar imala koga uvjeravati da ja to neću preživjeti i neka mi nabavi malo droge

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Kod mene je bilo suprotno, porod sa dripom bio mi je puno laksi nego onaj bez njega sa mojim trudovima. Zasto ? Nemam pojma, moji trudovi u 41 tt su bili jako slabi i nepravilni i mucila sam i sebe i dijete a drugi put kad su mi dali drip imala sam svega 10 tak pravilnih trudova jačih nego ti moji ali ništa toliko bolno, moja curka se rodila brzinski bez da sam glasa pustila. No, ja nisam imala problem sa otvaranjem već samo sa jačinom prirodnih trudova koji su ne znam zašto ali nedovoljno jaki za izgon.

gianna87 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Htjela bi samo reći prvorotkama da ne očekuju previše i ne doživljavaju medicinske intervencije kao nužno zlo. Kad sam išla roditi bila sam puna strahova,a sa druge strane i ideja što želim a što ne želim. I sve je bilo divno u teoriji, kada je počeo porod većina mog mišljenja je pala u vodu, jer nije bilo kao na filmu niti je to bila situacija u kojoj sam mogla nešto kontrolirati (mislim na brzinu otvaranja, jačinu trudova, pucanje vodenjaka....). Osam sati sam imala svoje trudove koji nisu bili jaki, ali su otvarali, kad sam došla u bolnicu bila sam 4 cm otvorena. Doma sam se obrijala, tako da sam to preskočila, klistir mi je bio super, niš ne boli, neugodna je samo činjenica da ti netko nešto gura u guzu. Kad sam ušla u rađaonu bila sam 5 cm otvorena, muž je bio sa mnom što mi je bilo neprocjenivo, i bila sam jako umorna jer nisam spavala cijelu noć i bila sam u trudovima već 10 h. Htjela sam epiduralnu, prije toga sam dobila bocu dripa koji nije bio strašan radi toga što ga nisu pustili na najjače već samo malo da se trudovi postepeno pojačaju. Epiduralna je super djelovala, totalno je sve bilo bezbolno, kad je došlo vrijeme za tiskanje, nisam znala tiskat, krivo sam tiskala i kolko god mi oni objašnjavali nije mi išlo i tu su mi nalegli na trbuh da napokon to sve okončaju na čemu sam im zahvalna. Radili su mi epizotomiju i to je bilo skroz ok jer bi popucala skroz na skroz, ovako sam za tjedan dana bila kao nova. Beba je bila 4kg i 53 cm.
    Poanta je da nisam imala intervencije da bi porod trajao puno duže i tko zna kako bi završio, ovako mi je stvarno ostao u lijepom sjećanju.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Adrianovamamica mislim da se ne moraš bojati dripa jer ga ni ne daju ako je prethodni porod bio carski, zbog opasnosti od pucanja maternice, a kod tebe pogotovo jer je kratki period prošao od CR pa ako inzistiraš na VBAC probat će s tvojim prirodnim trudovima ili će ti odmah preporučiti CR.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

ja ne mogu zamislit da idem rodit bez klisira. kad krenu oni zavrsni trudovi s pritiskom na debelo crijevo... ne znam, al meni to stvarno nije bilo strasno. Ja rodila na merkuru, mene su trimali sa trimerom na kratko, tak da nisu britvicom, i to mi je bilo ok. Drip dobila, vodenjak prokinuli, ni to mi nije bilo strasno. Mozda mi je najgore bilo sto su mi radili neku pretragu za vrijeme lezanja na stolu tako da su me jako rasirili nekim instrumentom i bebi vadili krv iz glavice da provjere kisik ja misli jer otkucaji nisu bili ok. To je bilo dosta neugodno. Ali opet izdrzis, samo da beba bude ok. Inace porod je trajao 5 sati, i stvarno mi je bio ok iskustvo.
    Muz je bio sa mnom. I dobro mi je dosao jer mi je drzao noge u onom glupom polubok polozaju. I puhao mi je nekim papirom kad je dolazio trud.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Adrianovamamica mislim da se ne moraš bojati dripa jer ga ni ne daju ako je prethodni porod bio carski, zbog opasnosti od pucanja maternice, a kod tebe pogotovo jer je kratki period prošao od CR pa ako inzistiraš na VBAC probat će s tvojim prirodnim trudovima ili će ti odmah preporučiti CR.
    Na zalost, daju i nakon carskog
    moj prvi vbac - 6 sati dripa i nesnosnih bolova, dolantin si mogu nekam zataknuti
    naskakivanje na trbuh u nekoliko navrata, ogoroooman rez od kojeg se mjesecima nisam mogla oporaviti, izmucene i beba i ja

drugi vbac - pjesma, ali nije bio induciran

e da, kateter kod carskog nisam ni osjetila

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ivana sky, to za brijanje nisam od nikog čula da briju ženu ako je izbrijana, a za splitsko rodilište znam iz iskustva svojih prijateljica da ne briju ako dođeš obrijana (mislim nemaju šta brijat).

Kika222 čestitam na curici! Jesam imala dobar feeling

giuseppe da sve bude u redu, a bit će naravno!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pitanje.. koliko cesto se dogodi da se hzzo zezne i krivo uplati iznos??? Se nekom dogodilo?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jutros sam doma pišala pa se tusirala.
    Znaci u bolnici jutros nije bio prvi urin.

Nalaz digla.
    U krvi
    Crp 4,7 (<3.0)
    Leukociti 10,7 (3,4-9,7)
    Hb 112 (119-157)
    Hematokrit 0,328 (0,356-0,470)

A u urinu
    Izgled lagano zamucen
    Sed.bakterije ...dosta
    Sed.ep.st.-plocaste 19 (0-1)

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

I ja sam imala baketrije u urinu, pa kad sam radila urinokulturu sve bilo sterilno. Isto mi je bio lagano zamućen, al od utrića.

Giuseppe, kak se držiš inače? Ovo s otkucajima mislim da će se smiriti kad se i ti smiriš. Da nešto je, dr. bi posvetio više pađnje tome. Ja sam 3 tjedna iza tebe. Moram jako polako hodati jer inače imam pritisak na zdjelicu i odmah moram na wc. Danas sam dosta bila na nogama i jedva se dignem sa stolice i šepam jer me trtica boli. Inače sam ok, al hodam ko prava velika trudnica. Jesi radila ctg i u ambulanti ili samo u bolnici? Gdje ćeš roditi?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

giuseppe jesi bila opet?
    mojoj bebi su jednom bili visoki otkucaji kada sam se jako uzrujala
    ulovile me ludjacke kontrakcije, ja brzo svojoj doktorici, meni tlak u nebesima, kao i bebi otkucaji (mjerila mi s onim babywatcherom ili kak vec)
    poslala me hitno u bolnicu na ctg i dok sam tamo dosla na red - smrio se i tlak i otkucaji

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    daju, daju..sad zadnji porod, puka vodenjak, 6cm otvorena kad sam stigla, ali trudova baš i nije bilo još, bar ne onih jakih. Rekli su mi da će mi dati drip ako ne krenu jači trudovi, kad sam pitala što to ide nakon carskog, rekli su da može malo..e sad koliko je to malo neznam, jer srećom vrlo brzo nakon toga stislo me par jakih trudova i ja rodila.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Pitanje.. koliko cesto se dogodi da se hzzo zezne i krivo uplati iznos??? Se nekom dogodilo?
    Mojoj susjedi. Nije znala da ju je gazda prijavio na 4h, a oni isplaćivali 6 mj za 8h i poslije joj nabrojali i kamate, tužili i svašta...

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hej cure, je bila sam. Idem ujutro opet. Sad su pak u dva momenta tj u dva razlicita ctga nesto jako pali otkucaji... Ctg opcenito je bio ok, ali dr brinu te dvije nepravilnosti, kao da je beba ostala bez kisika. Tako sam ja to nekako shvatila.
    Ujutro idem opet. Javim se.

Uzasno me strah...

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Giuseppe sretno!!

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Drage trudnice zabrinuta sam jer mi je jučer dr rekao da imam uterus subseptus i da je beba na lijevoj strani maternice i on se ne zabrinjava oko tog... ali ja sam naravno krenula u istraživanje i našla svašta...od pobačaja u petom mj do prijevremenog poroda.. nikad do sad mi nitko nije rekao za to, jel to može nastati u trudnoći? Ako znate nešto o tome molim vas pišite

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Kiki,meni su na pregradu sumnjali prije trudnoce pa su me slali na histeroskopiju. Nisam je imala. U trudnoci ne znam kako djeluje ali ono sto sam ja tada pricala s doktorima da vise smeta dok uopce dodje do trudnoce. Da su mnoge zene rodile bez problema s tim. S obzirom da se beba dobro razvija i da se dr ne brine ,nemoj ni ti. Izbij te crne misli iz glave i uzivaj u bebici. Pretpostavljam da ce si beba, kako bude rasla,sama napraviti dovoljno mjesta i zaobici septum koji vjerojatno nije velik kad ga nitko nije do sad ni vidio.
    p.s. ne znam kako je drugima al ja sviju bebicu uvijek osijetim ili ljeve il s desne strane stimaka kad prisloni ledja il guzu il glavicu,jos ima dovoljno mjesta za akrobacije

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja mog osjetim po cjelom stomaku istodobno, gore, dolje, po sredini, lijevo, desno, po cjele dane, nema mira ni na trenutak, nekad mislim da ce mi iskocit van koliko se rita

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja mog osjetim po cjelom stomaku istodobno, gore, dolje, po sredini, lijevo, desno, po cjele dane, nema mira ni na trenutak, nekad mislim da ce mi iskocit van koliko se rita
    znaci to i mene ceka za cca tri tjedna!! I moja bebuskuca je jako aktivna al je valjda jos mala! Moj termin je 30.05

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja curka tocno ima kad spava a kad je budna.neka mala divljaka.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

S.O.S = moje mucnine traju sad tjedan dana ali od jutra do mraka, povratim svaki dan jer me na kraju dotuku..
    Pokusavam jesti i piti normalno ali je sve to jako naporno i bas se mucim za svaki gutljaj i svaki zalogaj.
    Ako netko ima neki prijedlog ili nesto sto je vama dalo neko olaksanje neka mi napise...
    Hvala cure..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •