Jutro cure, kako ste danas?
Jutro cure, kako ste danas?
Posljednje uređivanje od jarica : 05.03.2015. at 09:25
Zaspala u placu od brige... tjesi me sto osjetim rituckanje pa znam da je ok...
A inace danas budna od pol 6, sve obavila pa sad blejim u serije
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 05.03.2015. at 09:30
A ja imam gadan urinoinfekt :/ opet!! prva kura antibiotika je samo malo zalijecila ali nije izlijecila i cim sam prestala s tabletama,evo ga opet!! A urinokultura se ceka ko da ide pjeske iz zagreba!! Grrrr
Ako je sutra napravim,nalazi su tek u utorak,srijedu
Jel to moze izazvat komplikacije u smislu prijevemenog otvaranja ili tako nesto? Znam da ako se ne lijeci ,izaziva probleme s bubrezima.
Ja sam se noćas probudila plačući....sanjala sam da mi je umro najstariji sin...evo i sad se naježim kad se sjetim...nisam više mogla zaspat od muke...jutros sam ga izljubila prije posla njega i malu...
arlena jel' i tm radio kakve pretrage? Moguće da se igrate ping-pong ako nije uzimao nikakvu terapiju. Uglavnom, uvin čaj sad ne smiješ, toči se brusnicom čaj, sok, grickaj suhe, a definitvno ti je dobro i protiv razni beštija i za jačanje cirkulacije maternice čaj vrkuta (ako inače nemaš nekih žučnih problema), ali samo do 8. mj tt da te previše ne začepi.
ivana.sky, točno znam o čemu pričaš. Ja 21+5 i trbuh mi je mali, ali ponekad imam osjecaj da ce mi eksplodirati koliko je napet. Kao da sam pojela ne znam sto sve ne, a ono nisam jela nista posebno vise nego inace. Neku vecer sam mislila da mi beba ima 10kg odjednom kako me sve zatezalo i boljelo i bila sam kao balon, a osjecala sam se deblje 50kg. Uzas..
Bas to...
Cure mene i danas sve steze i probada i bolucka.. nije konstantno, ali nije ni ugodno.. bas me sekira.. jel to normalno za ove tt? Da se brinem ili se mogu opustit? Sutra pregled..
Pijem caj od brusnice ,al bas je bolno. Zna bit i krvi. Jedna zena mi je rekla da se ona pocela otvarati i da joj je izazvalo razne probleme pa me toga strah. Ne znam dal je to istina al eto ,uspjela me uplasit :/
A za mm mislim da nema veze jer ni ne sjecam se kad smo se zadnji put seksalilibido mi je ispod podruma a i strah je ogroman,cak i njemu tak da smo u apstinenciji,iako za to vjerojatno nemamo neke realne potrebe
Najpametnije ti je tako. Cca 280 kn ako se ne varam?! Skupo je, uopće nema dileme ali je dozvoljeno i pomoglo mi je, ne žalim ni kune. Još meni ta frendica veli da je okrenula 2 ture antibiotika i da je ovo bilo valjda 4. alternativa da je konačno djelovala. Samo da te pusti konačno! Danas se nacejavaj sa tekućinom na najjače!
Pozzz svima.... Evo mene od doktora... Trudna sam 15+3tj bebica dobro napreduje spol jos ne znam.... Zbog bolova i onog iscjetka moram mirovat jos vise... Eto toliko od mene sad mi je malo lakse... Ivana sretno sutra i javi kako je proslo...![]()
Little mouse. Samo polako. Prešli ste već dosta.
Jel nekoga boli u desnom dijelu prsa. Točno ispod dojke kao da me netko nožem probada.
Pozdrav svima. evo mi smo danas 22+ 4tt. Meni opet izbio herpes, 3. Put vec u trudnoci. Malena mi prehladena, ima malo i temperaturu...
mene zadnjih dana zna mrvu zaboljeti nisko sastrane, kao da boli jajnik. Nadam se da je to normalno. Inace bebac je full aktivan vec. Bas ga puno osjetim...
littlemouse bravo! Samo miruj i bit će sve ok!
ivana.sky sretno sutra! I ja imam pregled, nadam se prvi put vidjeti srčeko kako kuca!
Mumaza
![]()
Curke moje, posto ste vi ovak iskusne zenske, htjela sam Vas pitati, do kada ste osjecale ove povremene bolove kao da ce vam menga doci? Ja ulazim u 11-ti tjedan, jos sam uvijek malo preplasena sa svime i svacime, iako sam sebe tjesim da je sve ok, ali onda osjetim ova boluckanja i odmah me sve sasjece.. Nemam nikakvih cudnih iscjedaka, osim onih trudnickih normalnih, nemam mucnine, osjecam se super, i naravno umjesto da uzivam, malo panicarim... Molim vas za savjet. Imam drugi pregled slijedeci tjedan, na prvome pregledu je sve bilo super i doktorica je rekla da se nemam nista brinuti.
Hvala svima.... Nadam se da ce sve biti ok i dalje.... Ivchica ja osjetim te bolove i dalje iako sam skoro 4mj trudna i zato sam sad na strogom mirovanju.... E da i danas mi je jos rekao da mi je cerviks omeksan citala sam malo po netu i nije bas za zezat se s time me.... Uffff sad me i to pati... Dali netko ima iskustva s tim.... Hvala.... Pozzzz svima![]()
![]()
Ak je dr-ica rekla da je to u redu, onda je u redu. Ona je lijecnica i zna o cemu prica. Moji su jajnici sutili i podivljali u 16tt, pa sam na ljekicu.
Posljednje uređivanje od Sadie : 05.03.2015. at 16:39
Ma strah me jer sam radila jucer urinokulturu i tek je za tjedan dana gotova, a ako nesto mozda imam u urinu sto bi moglo ugroziti bebicu unutra, nikad si to nebih mohìgla oprostiti... a tjedan dana je dugo za cekati...
ivchice, "menstrualni" bolovi su potpuno normalni u trudnoci, ukoliko nisu vrlo jaki ili postoje neki drugi prateci problemi. Meni su ti bolovi u obje trudnoce bili prvi simptom, a ponekad ih osjecam i sada, premda sam u 24tt. Opusti se (lako je reci, znam).![]()
I ja ih osje am, posebno zadnjih par dana, kao na pocetku su mal jaci i cesci... ali smatram to normalnim jer naocigled rastemo.
Muma![]()
Artisan, mi smo terminuše, ti, ja i Ivekica
Meni je isto došao herpes na usnama već dva puta od kada sam trudna. Rješila ga et.uljem čajevca. Dobila sam ovih dana i afte, no mažem desni propolisom i vidim da prolaze.
I mene svako toliko nešto steže, zaboli, presječe, ali sve prođe s ležanjem.
Little mouse hura za lijepe vijesti.
Ivana.sky i Muma držim palčeve za sutrašnji pregled, nek' sve bude školski dobro.
KAk si ne bi mogla oprostiti? Nisi isla nesto namjerno pokupiti. Trudnice znaju imati bakterije i najnormalnije se izlijece da beba nit ne skuzi nista. Uostalom, otkud ti da imas nesto? Ja sam imala bakterije u urinu, pa mi je UK bila dobra. Ne mozes strepiti za rezultate svake pretrage koju napravis, a vadit ces jos zeljezo, ogtt, streptokok.
Ja sam radila bris na streptokok i umjesto za 7 dana podigla nalaz za 14 dana. Fakat nisam brinula.
Posljednje uređivanje od Sadie : 05.03.2015. at 22:13
Taj osjećaj probadanja i pečenja ispod dojki (kod mene obostrano) je moj trudnicki križ. I u prvoj i u ovoj trudnoći. Sjećam se da sam u prošloj trudnoći očajnički googlala da otkrijem što bi moglo biti i najlogicnije objasnjenje mi se činilo da neki dijelovi naše unutrašnjosti reflektiraju bol preko neurona koji idu iz kože, tako da se rastezanje/kompresija u trbušnoj šupljini osjeća kao peckanje kože. Potražit ću izvor kad nađem vremena.
Grozan mi je taj osjećaj...
Mene boli taj dio i rebra vec dugo, sad sve vise. A sad me jos i grudnjak steze, moram otic po novi, siri.
Ne zabrinjava me to. Organi se pomicu i siri mi se prsni kos tak da to moram nekak osjetiti.
Dosla sam samo kukati malo. Ubi me zgaravica. Uzas jedan.![]()
Opet se probudila rano, ne mogu spavati. Muči me želudac, ali sama sam si kriva. Jučer sam cijeli dan jela samo junk food...ljuta sam na sebe.
Evo mene opet s novostima. Jucer sam bila na kavi s mamom i sestrom "oca" mog djeteta. Mama je ostala najvise iznenadena kad sam joj rekla da sam vec 5 i po mjeseci trudna. Pitala je par minuta vremena da dode k sebi. Pitala je gdje je njen sin u cijeloj toj prici. Sve sam joj objasnila kako se dogodilo i da sam jednostavno osjetila potrebu reci im da ce postati nono i nona, ali ako oni ne zele sudjelovati da to postujem na sto je odgovorila da naravno da ce sudjelovati, da nista ja ne brinem. Zena je super. Uzela je moj broj telefona, rekla da se uvijek mogu javiti, a da cu naravno i doci koji put kod njih. Rekla je ako mi zagusti s podstanarstvom da kod njih uvijek ima mjesta. I tako dalje, da vas sad ne opterecujem sa svime. Jucer je odmah razgovarala s njegovim tatom i danas ce razgovarati s njim. Rekla je da mora preuzeti odgovornost za svoje postupke, a i da joj je jako ruzno sto on sad ima novu curu, a mene je ostavio samu u ovakvoj situaciji. Njegova sestra mi sve javlja sto se dogada, pa vjerujem da ce mi javiti i danas kad nesto sazna. Ona je jako sretna sto ce postati teta. Vjerojatno cu dobiti neku prijetecu poruku ili nesto slicno od bivseg kad ga roditelji suoce sa situacijom, ali ne brinem se![]()
Joj Sanja bas mi je drago da si imala susret s njom i da je skroz normalna (za razliku od sina), razumna i puna podrske. Nije ni njoj bilo lako cuti takve vijesti, a koliko sam shvatila, vas se dvije niste nikada upoznale. Vjerujem da ti je sada puno lakse, jer sam cak i ja osjetila olaksanje radi tebe![]()
Sanja_s baš mi je drago radi tebe, vjerujem da ti je sada lakše pa što god da se sada dogodi, ti si postupila po svojoj savjesti !!!
Ja sam se noćas konačno naspavala, popila sam sinoć prije spavanja čaj od matičnjaka, možda mi je on ublažio nesanicu...
Sanja, prekrasne vijesti. Zvuce kao normalni i odgovorni ljudi i, sto god bilo s bivsim, djetesce ce imati ok baku i dedu. I tetu.![]()
Sanja drago mi je što je bila pozitivna reakcija. Ipak, nakon kiše dolazi suncea pogotovo kad se rodi malena.
Ivchica nek te ne brinu urino infekcije. U dva navrata i to na samom početku sam pila antibiotik i nema nikakvih posljedica.
Ttil, hvala na objašnjenju. Baš je neugodan osjećaj.
Terminuše, koliko ste kg dobile. Eto mene 23 tjedan na +9
Sanja tako mi je drago što je sve prošlo dobro, što si naišla na razumne i normalne ljude. I kao što kaže Valamala, čini se da će tvoja mala imati ok baku, djeda i tetu
Ivekice, mene više strah stati na vagu, ali mislim da sam 6 ili 7 +. Pojačao mi se apetit, jedem kasno, jedem slatko i kile se počele lijepiti.
Ivekice, zar nemamo ti i ja isti dan termin, 05.07? Ja brojim danas 22+5, u nedjelju ulazim u 23 tjedan. Ja tjedne računam onako pravo štreberski![]()
Ja ko padobranac ali uredno pratim! sanja-predivne vijesti, što god bilo, tvoje dijete ima pravo na baku i djeda i neka si oni sami izgrađuju odnos, kako naprave, tako će im biti!
jarica, ti već jesi u 23 tjednu, puniš ga dan po dan, u nedjelju imaš navršenih 23 i počinješ puniti 24., dakle ulaziš u 24!
bubekica i ja istovremeno!![]()
Posljednje uređivanje od lisica : 06.03.2015. at 10:00
littlemouse drago mi je da je sve u redu i neka se tako i nastavi. Mislim da smo ja i ti najbliže jedna drugoj po terminu ovdje, ja sam 16+2, još malo pa sam pola trudnoće odvalila (ja računam 20tt da je pola), ne mogu vjerovat.
Muma i ivana sky, sretno danas na pregledima!
Mumaza srce!
ivana.skyza spol da napokon saznaš!
Sanja_s, odlicne vijesti, jako mi je drago zbog tebe!
Kod mene novosti: bebac se u ponedjeljak okrenuo, pa je napokon u pravom polozaju (sutra sam 32/33+0), placenta praevia je sad marginalis pa mozda imam i sanse za normalni porod, iako me strah nakon prvog carskog.
I da, dobila sam 13 kg, osjecam se i izgledam kao slon. Em sam niska, em sam sad i debela :D
Da ne odgovaram svakoj pojedinacno jer vas ima puno, hvala vam svimaSretna sam sto je sve proslo u redu. Naravno da ce i njima trebati neko vrijeme da se priviknu na cijelu situaciju, ali bitno da sam ja obavila svoj dio i sad se osjecam odlicno. Smatram da on zaista ne bi rekao svojima do samog poroda, a majka se slozila da trebaju znati prije apsolutno. Osjecam se odgovorno, ozbiljno i zrelo sad kad sam tako odradila situaciju :D
sara10, ja sam bas jucer razmisljala (sutra ulazim u 22.tjedan) da me kroz mjesec dana ceka zadnje tromjesecje, a kao da je proslo par tjedana otkad sam trudna. Uzasno brzo prolazi. Na porodiljni bih trebala od 29.5. To mi se cini tako brzo. Kad mi trbuh naraste kao balon vjerojatno mi se nece ciniti tako brzo.
ivekica, ja stala na vagu jucer i od pocetka trudnoce pa do sad sad dobila oko 1,5kg (danas sam 21+6).
Sanja_S drago mi je, to je ljudski od njih! Nadam se da ti je sad laknulo.
ivchica samo polako, bit će sve ok. Svi imamo strahove, i realne i nerealne. Ja sam jučer čitav dan vrtila jedan scenarij u glavi, ali pokušavam zle misli odmah maknuti. A sad, koliko uspijem, uspijem...![]()
sanja supika za mamu, drago mi je da su bar ona i sestra "normalne" i bez obzira kako se sve odvijalo, nadam se da ces u njima imati podrsku uvijek
mi smo saznali da nam stize cuuuurkaaaaaaa![]()
![]()
presretna sam jer sam navijala za curicu onako duboko u sebi, a mm joj je vec izbrojo na uzv da nema van do 20te i decka do 30te hahahahaha![]()