Ivana.sky čestitam na curici
Bubekica i lisica, ja tako brojim i rođendane. A što sam starija sve se više držim tog principa, nema dodavanja godina do idućeg rođendana. No, nije mi jasno onda zašto moj gin, a i dr. Kos računaju tjedne kao i ja i tako mi upišu?!
Danas se ne osjećam baš dobro. Ne mogu definirati da li me boli trbuh ili maternica, a i grlo kao da me nešto steže. Preležat ću dan to je sigurno.
Ivana sky jedan veliki smajl za tvoju malu curicuMuma mislimo na tebe i držimo palčeve!
Bok svima,
evo mene nove, termin mi je 18.08.
trudnoća je počela krvarenjem, hematomom i mirovanjem, onda mi je tlak porastao i i dalje mirujem.
Imam dvoje curke i još ne znamo spol bebe.
Stalno sam zabrinuta, bebu osjećam par puta dnevno ali jako nježno.
Nadam se izdržati do termina, brine me tlak.
Ja nikako ne brojim tjedne unatrag, najradije bih si dodala nekoliko, da brze prode.
Dakle sada sam 23+6 i od sutra sam u 25tt.idemooo!
Od kojeg tt se racuna 3. tromjesecje?
Sto se kg tice, sad sam 6,5 u plusu. Sasvim sam zadovoljna.
Za koji tjedan ivekica i ja idemo skupa na ogtt, pa ako se koja zeli pridruziti da ubijamo cekanje skupa, dobrodosle ste.![]()
Dugo vas čitam i nikako da se pridružim jer ne vjerujem da sam trudna sada smo 17 tt i napokon se pomalo opuštam u glavi da je to to nakon 7 godina 9 ivf ostala trudna u kućnoj radinosti . Trudnoća super bez nekih težih simptoma osim gest. dijabetesa zbog kojeg sam sad na -7 kg. Termin 12.8.
Svima želim super trudnoće...lijepe zdrave bebice.....čekamo Mumu da se javi.....
vita22 cestitam!!!!dobro nam dosla, neka sve bude po skolski
![]()
Ja bih skromno da sam barem 15tt (ili je to jako neskromno u mojem slučaju) i da sam maknula sve trenutne muke s grbače
ali ajmo polako, dan po dan! Javim vam se tek navečer jer je u 19h pregled.
vita22 bravo za uspješnu kućnu radinost!
ribice veliki hug![]()
Posljednje uređivanje od Muma : 06.03.2015. at 14:15
Sanja, drago mi je zbog tebe i bebe da se situacija popravlja!
Cure, navijam za sviju, cirnem ponekad, ajmo polako nek sve bude dobro!
Mumo, sretno ruzo na pregledu!!!
i moj je termin 5.7., dobro si racunala Jarice. Ima nas...
Iako je moj termin po uzv, po zm uopce n3 znam jer sam imala i jednu "laznu" i dug ciklus prije. Al to ce valjda biti to.
bravo za curku, a tebi muma drzim fige.
Cure, do koliko mg mogu trudnice piti normabel? Želim si pripremiti prije nego dođe trenutak da se moram oprostiti s mojom bakom. Da ne bi bio preveliki stres za mog bebolina![]()
vita, cestitam na uspjehu. Nije lako boriti se s neplodnoscu.
sanja, bas mi je drago za normalnu bebinu baku.
Cure, imate temu o debljanju u trudnoci pa mozete vidjeti kak druge napreduju. http://forum.roda.hr/threads/53740-T...ljanje!/page46
Nemojte se zamarati brojkama i bedirati sto su neke dobile jedva koju kilu. Sve to ovisi o vasoj visini i kilazi u startu.
Ribica i vita dobro nam dosle!! Nek trudnoca bude skolska!! Vita -aj sto volim takve spontane
Ivana -cestitke za curicu!
Lisica ,d-manoza kod nas u ljekarni kosta 215 kn pakiranje od 50 necega -sad samo da djeluje jer ovaj pritisak je gori i od pecenja i boli :/
A ja uzivam u knjizi Iz rodina kljuna ,dobila od kolegice na posudbu i bas mi je zanimljiva!! Ajme,jedva cekam to moje malo stvorenje<3
Muma ,uzivaj veceras na pregledu u svojoj maloj tockici jer ce sve bit ok!! Mora! Drugacije ne smije!![]()
ivana.sky tm me podsjetio na onaj vic kad cura prvi put ide s dečkom van, dečko dođe upoznati starce, i tata ih ispraća pa kaže: Pazi što radiš, imam pušku i imam lopatu!Super, nek' je samo živa i zdrava!
arlena nadam se da će ti ljekić pomoći!
Sanja super vijesti, moram priznati da su mi zasuzile okice kad sam pročitala ovako lijep rasplet
Sadie meni je psihićka (kojoj hodam od gubitka mog bebolina prije 2 god) rekla da smijem 3x1 od 5 mg u T, ali mi srećom ne treba. Popila sam par puta po pola, znači 2,5 mg, kad sam imala bolne BH, nije me uspavalo, ali je zato malac drugi dan bio premiran pa ih izbjegavam. Rekla sam ginici i ona kaže ako mogu bez, tim bolje, ali nije opasno ako koji puta popijem. Vidjet ćeš sama kako budeš reagirala.
Nove trudnice dobrodošle!
Muma cijeli forum je jedna velika vibra za tvoje malo srčekoUz toliko pozitive, ne može biti ništa drugo nego sve ok! Nestrpljivo očekujemo tvoj večerašnji update!
A mi danas punih 28ttuh, kako mi je to proletjelo, a ništa još nismo počeli pripremati ni sobicu ni robicu ni ništa... Ok, sister ima apsolutno sve, čak i kolica i AS, jedino mi treba kindić i komoda, ali pokrečiti zidove, oprati sve te stvarčice, nabaviti kozmetiku, pelene, meni stvari za bolnicu i tak. Ma budemo sve stigli, nekako se tješim da do kraja stignem. Na stranici od Poliklinike Harni sam pročitala da je upravo 28 taj ulazak u 3. tromjesečje.
Hvala na dobrodoslici, sa 11 tjedana je bio 140/100 od tada mjerim svaki dan dva puta i smirio se na 130/90, smanjila sam sol, izbacila kavu i svaki dan popijem čaj od koprive.
Za sada su upute da ga pratim i popijem normabel ukoliko bude donji iznad 95.
stork, stigneš sve prirediti, naročito jer većinu toga imaš. Ja tek sada perem i peglam robicu, a moram kupiti još par stvarčica. Torba za rodilište je spremna, osim 2-3 stvari.
U 2. 3mjesječje se ulazi sa 13+4, a u 3. s 27+0. Evo linka na tablicu. http://i1294.photobucket.com/albums/...ps5215b2fc.png
Nama je sutra 34+0. Već. Prebrzo mi to sve ide.
Danas sam počela s vježbicama za porod - za ligamente zdjelice i učim se disati na ona 2 načina kak treba na porodu.
Hvala svima na dobrodošlici Arlena drage su i meni te spontane trudnoće mislila sam da se drugima događaju ali gle čuda,e sad ove druge brige i strahovi tek dolaze...ivf čekanje bete tuga nisu ništa prema strahovima u trudnoći.....
Stork hvala na info za normabele. Dobro da si mi rekla da uspavaju bebicu. To mi je s jedne strane nekako normalno, budući uspavaju i odraslog čovjeka. Neću ih piti, samo u slučaju velikog stresa.
Sadie gdje se mogu saznati te vježbice za zdjelicu i vježbe za disanje?
Muma ja cekam da nam se javis, bas me zanima kako je prosao UVZ i sto ce ti sve gin. reci
Kako smo tu negdje s T a meni je pregled u ponedjeljak, a jako sam nervozna oko toga sto me ocekuje...plus osjecam se koma od mucnina pa i to pridonosi opcoj nervozi..
Mislim kad me gin vidi kako sam blijeda od ovih mucnina i povracanja da ce me u bolnicu poslat!
Drage moje, ja se par dana nisam javljala jer sam hospitalizirana. U ned mi je bio nesto kao visi tlak koji je na normabel pao.
Iduci dan popodne oper je bio nesto malo visi, ali su pored toga proteini u mokraci bili pozitivni.
Iduci dan primljena sam u Petrovu na promatranje...i sve ok, ali uzv pokazao da je opseg trbuscica djeteta manji i sad sam do daljnjega tu da me prate...ctg tri puta dnevno...i tak...
Jako sam u strahu...![]()
Svima zelim svu srecu, idem sve procitati kak je kome...
giussepe, i mene strah tog tlaka ko vraga
drži se draga, držim fige da sve bude ok
Evo me napokon. Kuca nam veliko junacko srce, bracin dar. <3 Trudnoca je nesto manja jer je bila kasna ovulacija, 7t+ koji dan. A termin je na tatin rockas 23.10. Sretna saaaaaaam <3
Muma![]()
jeeej
taj datum je i moj rodj
Guissepe, samo se drzi i ne brini puno, znam da je tesko al bolje da si tamo da te paze malo i nadgledaju... bit ce sve to ok!
Pozdrav svim trudnicam ~~~~~~~~~~za zdrave skolske trudnoce a posebno dragoj hrabrici Mumi! Tvoj put prkatim pa jos od onih praznih folikula davnih dana. Puse!
Meni ce u pon biti 38 tjedana.
Hvala svima.
Svima zelim lijepu i mirnu noc![]()
mene opet probada, uopce mi to nije jasno.. ko da me netko dolje pika nozemsad mi je doslo da zadnjih par dana ne doruckujem bananu s pahuljicama pa sam popila jednu tabletu mg u nadi da ce pomoc
Meni je bas obratno - niti 1 strah u trudnoci ne mogu usporediti s neizvjesnoscu postupaka i porazom kad dobijem negativni test, da ne spominjem kak sam mislila da nikad necu biti trudna (ak nisam zatrudnila u 2 god., zasto bih sada).
U trudnoci sam napokon dosla na svoje i uzivam. Ali jos ne mogu vjerovati da cu imati bebu. Nije mi bilo lako u 1. 3mjesjecju zbog postotka spontanih i sl., al sam se skulirala jer ivf ne povecava sanse za komplikacijama, vec samo povecava strah i strepnnje.
Meni logika govori da mi mpo trudnice trebamo biti pozitivnije u vezi svega u tr.u odnosu na `obicne` trudnice jer je nama uspjeh uopce doci do trudnoce.
Muma
Sadie ja od početka T sjedim k'o Turčin čak i u gostima jer mi paše za križa i nisam se ništa počela otvarati, veli dr da je cerviks kao surla skoro 5 cm i uloživ 1 čl za vrh prsta, što je obzirom na 2 kiretaže prije ove T ok nalaz.
Ostala sam prekjučer bez ananasa i umirala od žgaravice i grčeva u jednjaku do 2 ujutro, Lidl povlači iz asortimana onaj s komadićima u manje slatkom sirupu, a onaj u kriškama mi nikako ne paše pa je jučer ujutro pala potraga po dućanima, našla zamjenu i od jučer sam opet normalna, odmah sam se počastila jednom sendvičinom i Twixom![]()
Muma super !!!
Sadie ja sam se tako osjećala prvo tromjesečje sada kako rastemo i ja počinjem više uživati nadam se sve više....
ivana.sky, kao da slusam sebe kad ti pises :D Jucer sam bas razmisljala dakroz mjesec dana prakticki ulazim u treće tromjesecje, a nista nisam kupila niti gledala sto mi treba. Kao da cu roditi za koju godinu, a ne za par mjeseci :D
LadyB, ne znam kakav je tvoj ginekolog, ali meni je moja htjela otvoriti bolovanje zbog povracanja i gubitka kilaze (ja sam usla s malo kg u trudnocu, 59kg na 180cm, pa kad sam jos pocela gubiti na kilazi zbog povracanja rekla je da ne moze to tako ici). Ja sam joj rekla da to ne zelim jer moram raditi na sto je rekla da ce postovati moju odluku, ali ako se to nastavi kroz mjesec, dva, da me nece pitati nego ce mi otvoriti sama bolovanje. Ne znam radis li ti ili si vec kod kuce.
Moram vam reci da mi je jucer sestra "oca" mog djeteta napisala da bi mama voljela da dodem sljedeci vikend do njih. Mozda cu vam zvucati kao nezrela balavica, ali uopce se ne osjecam ugodno po tom pitanju. S njim sam u nikakvim odnosima, ne cujemo se vec nekoliko tjedana uopce, a ipak i on zivi u toj kuci i sad da ja dolazim i druzim se s njegovima skroz neugodna situacija. Kao da sam im ja kcer, a ne on sin. A s druge strane, to sto je on budala i sto me njegovi ocito zele upoznati kako treba vec sad me ne bi trebalo sprijecavati da uzivam u njihovoj podrsci. Bas mi je situacija cudna, ne znam ni kako da se osjecam..
To sjedenje ko turcin me dovelo do toga da sam tjedan dana samo lezala i bila u uzasnim bolovima.