Stranica 198 od 581 PrviPrvi ... 98148188196197198199200208248298 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 9,851 do 9,900 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mumo tooooo carice!!!!! Hvala Bogu!!!!

Sanjo, situacija je bas neka...a da ti njih pozoves kod sebe, time dobijas priliku da se upoznate, neces se susresti s tim likom i jos si na svom terenu?

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sanja i ja bi se na tvom mjestu osjećala neugodno i ne bi išla k njegovima. Ako ih imaš ti gdje ugostiti, pozovi ih k sebi. Ja bi tako napravila. Logično je da te oni žele bolje upoznati, ali situacija je stvarno složena.
    Muma od srca čestitke za srčeko, neka ostane sve u redu, pa da grliš svoje malo čudo!!!

Ja sam ovaj tjedan bila na pregledu i dr. ordinirao mirovanje u vidu čim manje sjedenja, ne dizanja teških stvari, nema kupanja (namakanja), nema seksa, jer mi je dolje sve smekšano i uloživa sam za jagodicu prsta, pa bi moglo doći do otvaranja. I sad vam je mene svega strah. S druge strane, naručio me ponovno za 4 tjedna, pa si mislim, da je baš tako loš taj nalaz, naručio bi on mene i prije. Ili? Eh, i što se sjedenja tiče, do doktora imam skoro sat vremena vožnje, tamo čekam uvijek 3 sata, pa si mislim, veliš mi da ne sjedim, a kod tebe provedem pola dana...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

sanja ako ti nije ugodno, nemoj se silit ic... ali mislim da se nemas ti sta obazirati na njegov odnos s tobom, ili njihov medjusobni odnos... ipak si ti majka njihovog unuceta i imas svako pravo izgraditi s njima odnos kakav god ti zelis da bude... pa i ako ces dolazit svaki dan tamo na kavu i rucak, imas na to potpuno pravo! to pravo se ne dobija brakom niti vezom, a jos manje njegovim odobrenjem. njemu ce to smetat vjerovatno jer je puno "manji" covjek od tebe.
    svakako vidi sama sa sobom kakav ti odnos s njima zelis pa se tako i postavi, oni ce ili razumijet, ili nece ali ce se pomirit s tim...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja, slazem se s curkama. Taj poziv je svakako nesto jako lijepo od njih, kao da ti zele pokazeti da si dobro dosla i da se ne slazu s ponasanjem svoga sina, no s druge strane, moraju razumjeti da je tebi vrlo neugodno dolaziti u njegovu kucu i osjecati da on to ne zeli. Dobra mi je ideja da dodu k tebi.

Svima cestitam na lijepim vijestima s pregleda i velika dobrodoslica novim trudnicama. Mene od sinoc nesto bolucka-probada, klasika, nista strasno,mno sad me i kicma uklijestila. Sva sam neka polovna. Poslala mi frendica sliku iz rodilista s bebom, jucer rodila. Ajme kad cu ja, ide sporooooo....

Mi pak imamo vec skoro sve. Kupili novi ladicar za robicu, robicu pomalo uzela novu, nesto rabljene i nesto od moje curke. Kindac imamo od male, kao i autosjedalicu, viper, klokanicu... Ostaju jos sitnice i oprati i posloziti robicu. Poucena iskustvom od proslog puta, ne pada mi na pamet cekati zadnji cas.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

e a pitanje jedno (mozda malo glupo) to da ste smeksane i ulozive, pretpostavljam da vas dr pregleda vaginalno? ili? mene od 16.1. nitko nije -dolje- pogledao... kak znaju onda da je sve ok i da recimo i ja nisam otvorena ili smeksana ili nesto? jel se to moze vidit i na uzv?? uopce se nisam sjetila to pitat. kad u trudnoci "pod normalno" ide i vaginalni pregled?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

stork, od turskog sjeda se ne pocnes otvarati, vec su ligamenti fleksibilniji i brze i bezbolnije se sire na porodu. Ja pak ananas ne mogu vidjeti, meni on potice zgaravicu.
    zd, jucer sam radila turski sjed, al sam se malo zaboravila. Jedva sam se digla i hodala kak sam se ukocila. Biser.
    ivana, mene ginica gleda vaginalno na svakom pregledu, a uzv sam imala samo 3 puta (toliko hzzo placa, osim ak nes nije u redu).
    sanja, odluci hoces li ici njegovima ne obaziruci se na oca bebice - on se ponasa prema tebi i bebi kak se ponasa i ti mu nista ne dugujes, pokazao ti je da ste vas 2 same. A izgleda da niste, da beba ima i familijums tatine strane, osim tate.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

giussepe ako bebica napreduje, nema veze ako malo kasni. Jesu ti radili protoke? Meni je L isto zaostajao...od 30. tjedna - najprije tjedan dana, pa dva tjedna, pa tri tjedna... ali su protoci bili uredni. Doktorica je rekla da će jednostavno biti manja beba jer nisam ni ja neki kršni primjerak.
    ivana.sky bez vaginalca ti ne može utvrditi da li je cervix smekšan ili si uloživa. Može ti vaginalnim uzv-om izmjeriti duljinu cervixa i time vidjeti da li se skraćuje. Može i preko trbuha pogledati dužinu, ali je daleko neprecizno.
    Hvala svima na podršci! Sad čekamo nalaze iz Njemačke, iako me strah da će kasniti i da nećemo stići odraditi biopsiju korionskih. Nadam se da će požuriti.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam danas 32 tjedna i mene nije niti jednom pregledao vaginalno, jedino prvi put kad mi je radio papu. Bila sam do sada na 5 uzv, kod nas su isto placena samo tri od strane zdravstvenog.

Muma
    Posljednje uređivanje od annie84 : 07.03.2015. at 11:35

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni nitko nije ni spominjo da su samo 3 placena uzva...

littlemouse1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Pozzz svima evo da se javim..... Sto se tice pregleda putem uzv mene je zadnji put gledao dvje sekunde poludila sam uopce nisam mogla dpbro vidjet bebicu izmjerio je glavicu i bebicu i kaze sve ok cak ni slikicu nisam dobila nadam se da na sljedecem bude bolje.... Inace sto se tice kila ja sam od pocetka do sad smrsavila 4kg iako nisam bas povracala a zivim samo na sendvicima drugo mi nista ne ide..ivana cestitam za curicu... pozzz svima i lijep vikend zelim svima....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Meni nitko nije ni spominjo da su samo 3 placena uzva...
    Ja nisam u RH, vjerujem da je kod socijalnog u RH svaki pregled plaćen od strane HZZO, inače bi ti rekao ginekolog vec.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Muma bravo za srceko !!! Giuseppe ti si u terminu tako bez straha !!!
    Novim trudnicama zelim dobrodoslicu i sto manje briga....
    Ja sam jutros imala malo tvrdju stolicu i iza toga me tako zabolilo doli nisko nisam se mogla sagnut...inace da kucnem nemam nikakvih drugih bolova. Jedino sam primjetila da me moj sinek onako posteno opali, kao da se trzne mi je nekakav osjecaj...nadam se da je to ok ...kako vi osjecate udarce ??
    Mene ginekolog gleda na svakom pregledu vaginalno da li sam zatvorena. Apropo kilaze ja sam dobila 6 kg do sada, startala sam sa 50 kg pa sam tek sad recimo normalna

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Uh, dok vas pohvatam sve od jučer ujutro!!

Drago mi je da ima lijepih vijesti, prije svega Muma čestitam na srčeku, bit će to sve dobro, znam da te strah nakon svega. Al tvoj anđelčić i Onaj gore će se pobrinut za sve.
    ivana.sky čestitam na curici! Vjerujem da ti je osjećaj divan, moram priznati da sam i ja, prije nego što sam saznala spol, potajno priželjkivala curicu, al kad smo saznali da će biti sin, ma samo mi je bilo bitno da je sve u redu, da trudnoća napreduje bez komplikac, da je sa bebom sve u redu, mjere dobre, nn dobar...I sad sam presretna što ćemo dobiti sinčića, već zamišljam sebe sa njim u raznim situacijama, pa promatram male dječake oko sebe i uživam u tome.
    Što se tiče vaginalnog pregleda, mene dr. pregleda vaginalno i na uzv. jedino prvi put sa 6tt nije me vagin. pregledao, al za to tada nije ni bilo potrebe.

giuseppe žao mi je zbog hospitalizacije, bit će sve dobro, samo polako, strpljenja, slušaj dr-e i sve će biti dobro. Već si u visokim tjednima.

Dobrodošle nove trudnice, vita22 i ribica!
    Ribice, imamo isti termin, moj je također 18.08. Al ja još ne osjećam bebača, međutim tebi je ovo treće dijete, a višerotke ranije počnu osjećat udarce.
    Vita22, 9 godina i 7ivf i spontana trudnoća!!! Ja imam 1 postupak više od tebe, al u kraćem vremenskom periodu od 3 godine.
    Što se tiče ovih strahova, čekanje bete i sada u trudnoći, meni je zasad trudnoća uredna i sve je ok, samo neka tako ostane, pa nemam nekih većih strahova, al da mi na uzv. pokaže da nešto nije uredu, umrla bih od straha, a ono čekanje bete od transfera 15 dana meni je nešto užasno bilo, psihički i za živce, tko nije prošao ne zna (i bolje da ne zna, najgori dio mpo puta i ona spoznaja da možda nikad neće uspjet, ne znam meni je to bilo grozno, to mi je bilo teže, al kažem kad je sa trudn. sve u redu.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Cure, da li ste vi radile briseve cerkvisa u trudnoći? Ako jeste u kojem tjednu je to bilo i da li je tt uopće bitan za briseve ili nije?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam trazila briseve ali mi nije tila napraviti.rekla je da nema potrebe jos.a zadnji put sam radila briseve pred kraj trudnoce prije 4god.i sve je bilo ok.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

sanja ti si se njima javila, logično je da te zovu k sebi. Ja bih išla bez dvojbe. To su baka i deda tvog djeteta. Ideš tamo bez fige u džepu. Tebe baš ništa od tvog bivšeg neće iznenaditi i ti si spremna ali njegovi starci bi mogli dobiti priliku iz prve ruke kakvo derište im je sin. Ti samo pristojno i u dobroj volji. Nema ti šta biti neugodno. U ovoj priči ti si pozitivac!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja ću baš na slijedećm pregledu dr-a pitati za briseve! Ja sam ih napravila 2 mjes. prije nego što sam zatrudnila i sve je bilo čisto. Al sam prije još znala imat ureaplasmu i escerichiju jednom, međutim znam da godinu i pol dana prije trudnoće su mi brisevi bili čisti jer sam ih radila svako 6,7 mjes. zbog postupaka. Al bi htjela u trudnoći čisto da budem na čisto s tim.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, da li ste vi radile briseve cerkvisa u trudnoći? Ako jeste u kojem tjednu je to bilo i da li je tt uopće bitan za briseve ili nije?
    Ja sam radila nekoliko puta briseve u ovoj trudnoci jer sam se prvo mucila sa streptokokom, pa onda s enterokokom. Sada je, hvala bogu, sve cisto.

Sto se tice vaginalnih pregleda, moj gin na svakom mjesecnom pregledu ide redom:
    - razgovor
    - tlak, mokraca, tezina
    - vaginalni pregled (smeksana, uloziva..)
    - pregled iscjetka (mikroskopom)
    - cervikometrija vaginalnom sondom
    - pregled mjerenje trbuha
    - abdominalni uzv (svi organi redom, protoci, srceko, mjere)
    - 3d uzv
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 07.03.2015. at 13:42

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja nisam radila briseve u trudnoci jer sam radila papu prije i sve je bilo ok. Radila sam samo bris na streptokok, al to se radi krajem trudnoce, s 30 i nesto tt.
    Sto se pregleda tice, da, hzzo placa samo 3 uvz-a (i tad se rade mjere bebice i dobiju se isprintane) i to mi je rekla sestra. Dodatni se placaju. Mene je bas svaki put gledala vaginalno. Vidim na forumu da neke zenske kazu da je to nepotrebno izlaganje infekcijama (a sto je sa seksom onda). Ne kuzim kak ak stavi sterilnu rukavicu. Ja bih rade da svaki put gurne prst neg da si mislim otvaram li se il kaj vec. A i cesto sam dobivala vaginalete, da nije pregleda to bi se razvilo u nesto zesce.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sadie, pozpuno se slazem. Ja se osjecam puno sigurnije i mirnija sam kada me dr. pogleda i znam u kojem mi je stanju cerviks. Na koncu, kako gin moze reci zeni treba li mirovati ili je ok da bude umjereno ili pak normalno aktivna, ako ne zna kakva je situacija dolje...?

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Meni se cini da svaka ambulanta svoju politiku vodi moj gleda vaginalno i uzv svaki put al s tim da placam svaki drugi uzv 120 kn i mm je samnom. I mozda sam malo pristrana al stvarno se kuzi koji uzv placam koji ne onaj koji je besplatan traje jako kratko i sturo a ovaj drugi sve lijepo vidimo ,pa i na 3 D i narucuje me svaka 3 tj
    I da ,mirnija sam kad pogleda i kaze da sam zatvorena

A briseve mi je radio na pocetku trudnoce ,bez obzira sto sam ih radila i pocetkom godine za postupak

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Valamala tako i moj privatni dr, dok ovaj socijalac puno toga izostavi, iako mi uzv radi svaki put. A na pocetku trudnoce isla sam i jednom tjedno kod njega. Tak da nisam bas sigurna da su samo tri Inace. No kako puno toga ne napravi ja radije idem privatno. Sigurnija sam nekako kad me detaljno pogleda.
    Bravo muma za dobre vijesti.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja sam briseve radila u 12 tj.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

bas ste me zbunile sad s tim placanjem... ja sam bila na 4 uzv-a, svaki put je mm bio unutra sa mnom i svaki put je sve mjerila, pregledala i dobili smo slikice

morat cu ja to ispitat ili je mozda u os normalno da ako nisi kod privatnika da ti je sve bespla, nikad nisam cula da je netko placao

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja odem privatno kad me volja i dam da upise u trudnicku da sam bila na pregledu.mjere upise.red privatno cekam 30min.
    A kod socijalne gin budem unutra sigurno 30minuta i primljena budem tocno kad sam narucena.i svaki put gleda uzv vaginalno.osim neki dan.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ivana.sky ako si kod svog soc.ginekologa oni ne naplaćuju preglede(osim nekih kao kod mene ) a privatnici naplaćuju čini mi se da Annie84 nije u Hrvatskoj znam da u Njemačkoj imaju pravo na 4 uzv besplatno preko socijalnog a ostalo plaćaju

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

oki, sad sam sve ispitala oji idu kod nje pa sam skontala uplasili ste me

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ivana.sky ajde ne čačkaj! Po pravilu imaš 3 uzv-a u trudnoći, ali ako doktorica želi, nitko joj ne brani da odradi uzv. Dapače! Šuti i gledaj bebu. Nećeš s 38tt dobiti doma račun na 1000kn za uzv. Već bi ti rekla da moraš platiti. Ja sam u prošloj trudnoći svaki put imala uzv (pssssst ) a već sad znam da ću ga imati i u ovoj. No dobro, sad imamo i specifičnu situaciju.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Muma bravo za srčeko

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sad ste me malo stiltale s ovim soc.gin. VS privatni..
    Ja idem kod svoje socijalne jer jednostavno je pazljivija i dostupnija kao osoba od moje privatne..(nije cest slucaj al eto dogadaju se i takve stvari)
    Vec sam od pocetka do sada 8t bila na dva UVZ i treci mi je u ponedjeljak kada cu dati urin i napravit ce mi sve briseve (iako sam ih sve radila prije 6mj i od uvijek imam uredno sve)

E sad, pitanje: da li moj M moze uci sa mnom kod socijalne (jel to nesto sto trebam pitati kakva ke njihova praksa) i da li trebam unaprijed pitati slikicu za uvz?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja za slikicu nisam pitala a uvijek sma ju dobila. cak i 2,3... a za pratnju... jos na prvom uzv kad smo samo mogli vidjeti GV i da potvrdi da je plod na mjestu, ja sam odmah rekla da je i suprug vani, ona je samo rekla da se radi uzv vaginalnom sondom, ja sam rekla meni ne smeta ako njoj ne smeta, pozvala ga je unutra i odtad je mm svaki put sa mnom na pregledu. a bas smo se jucer smijale kako se udomacio s nama, ja joj rekla da je suprug vani, kaze ona nije ni mislila da nije... jedino u bolnic kad smo isli na uzv za triple nije stigao jer su me taman prozvali kad mi je isao kupiti vodu... meni je to sasvim ok i normalno i nadam se da svi ginekolozi to dopustaju

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

lady, ovisi o samoj ginici smije li muz unutra, nema veze je li soc ili privat. Pitaj ju. Moja je pustala, pa su ljudi radili cirkus od toga, snimali na mob, djeca dirala ekran i sl.pa je to ukinula. Zbog neodgojenih kokosi mm nemre gledat bebu. Al ne propusta puno jer ni ja nis ne kuzim na tom ekranu.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nista, zamolit cu barem ovaj put jer mislim da ni jedno ni drugo ne vjerujemo da sam trudna, jer ove moje mucnine i povracanje nam izgledaju ko da sam pacijent na kemo terapiji, pa malo vizualnog uvjerenja bi nam obojici puno znacilo
    Pogotovo jer bi trebali srceko imat

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Curke, mislim da cu ja morati doktoru da mi nekako pomogne u vezi ovih zgaravica, sad ih imam po cijele dane i doista mi je jako tesko funkcionirati s njima. I inace ih znam imati, a imam i gastritis i valjda je sve to jos potencirano maternicom koja pritisce zeludac i eto problema.. mozda postoji nesto sto mi moze dati, jer vise ne znam sto, koliko i kada jesti, nista ne pomaze.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ja se ne usudim jer mi moja ginica kaže da smijem gastal, a drugi gin da ne smijem ništa tog tipa. Ne znam kome vjerovati Probala sam homeopatiju i niš od toga. Trpim, al još samo 5 tjedana. Kad ću smjeti pit zipantolu ili controloc, napravit ću 6-tjednu kuru za upalu sluznice jednjaka. Već sam to imala ("blažena" gastroskopija).
    Ja još imam i hijetalnu herniju. Jednu noć me probudio refluks i okus kao da sam si bljucnula u usta. Možda i jesam, ne znam u onom snenom bunilu. Probudila sam mm od jaukanja i zgražanja.
    Znam kak ti je, to peče kao da si namakala jednjak u domestosu pa sad imaš otvorenu ranu. A svi oni savjeti na netu su smiješni, to je valjda za one koje tek koketiraju sa žgaravicom.

Ajd javi što ti dr preporuči.

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam u prvoj i drugoj trudnoci koristila rennie. Imala sam uzasne zgaravice i morala sam.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, boze, opisala si sve tocno kako je. Cak mi je malo lakse kad cujem da netko razumije i u istom je brodu sa mnom.. Controloc.. blazena stvar. I ja sam ga pila nakon gastro i mislim da nisam imala problema polla godine ili vise, nakon samo jedne jedine kure.

Zara, rennie je dozvoljen u trudnoci, a lijekovi tipa rupurut nisu, jer sadrze aluminij. Meni ni rennie vise ne pomaze, kao da nisam uzela nista.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 07.03.2015. at 21:59

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

U prosloj trudnoci, dok sam lezala na cuvanju u bolnici, davali su mi ranital i pomagao mi je dosta - mogla sam spavati nocu.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 07.03.2015. at 22:01

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

nekad mislim da me s ovim budjenjem svako jutro u isto vrijeme (6:30) tijelo namjerno priprema na manjak sna koji je za ocekivat kad beba dodje... a nikad ne zaspem prije 1... cudno je jedino to kako funkcioniram, inace bez 10h sna ni ne pokusavam

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sretan vam Dan Žena rodice drage Iako smatram da je dan žena svaki dan, a ne samo jedan dan u godini, nekako volim ovaj praznik.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj jarica prvotno napisa Vidi poruku
    Sretan vam Dan Žena rodice drage Iako smatram da je dan žena svaki dan, a ne samo jedan dan u godini, nekako volim ovaj praznik.

TinaB avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Evo me napokon. Kuca nam veliko junacko srce, bracin dar. <3 Trudnoca je nesto manja jer je bila kasna ovulacija, 7t+ koji dan. A termin je na tatin rockas 23.10. Sretna saaaaaaam <3
    Draga Muma čestitam na bebici!! Jako sam sretna zbog tebe.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    sadie, pozpuno se slazem. Ja se osjecam puno sigurnije i mirnija sam kada me dr. pogleda i znam u kojem mi je stanju cerviks. Na koncu, kako gin moze reci zeni treba li mirovati ili je ok da bude umjereno ili pak normalno aktivna, ako ne zna kakva je situacija dolje...?
    X

To si i ja mislim, pogotovo sada kada osjecam poprilicni pritisak (i rekla sam mu to), ali me nije pregledao (osim uzv) jer je rekao da je to kao normalno za drugu trudnocu, a meni bas i nije. Ako ne prode kroz nekoliko dana, mislim da idem u bolnicu na pregled jer kod njega moram ici ionako jos samo jednom i onda mijenjam doktora...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Kolko si trudna kad osjetis pritisak i imas jos samo 1 pregled kod obicnog gina?
    Ja sutra idem na kontrolu u rodiliste i mislim uzet sator i gablec.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam danas 32+2, ali realno i po uzv 33+2, imam kratke cikluse.
    Imam jos pocetkom travnja pregled i onda ctg u bolnici, ako bude dovoljno vremena mozda i dva. Imam pritisak vec dobrih tjedan dana, nekad manje, nekad jako, da se ne mogu okrenut dok spavam, kao da imam kosarkasku loptu koja pritisce. Rekla sam to doktoru u utorak, ali nije uslijedio neki pametan odgovor, a ni vaginalni pregled.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 09.03.2015. at 11:38

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Annie meni je taj pritisak bio u obe trudnoće jako izražen, u drugoj možda i jače, imala sam osjećaj da će mi se zdjelica raspast, nosila sam nisko i bili su okrenuti glavom jako rano, čak sam bila i otvorena 2 prsta od 34 tjedna... a oboje sam prenjela preko termina..bojim se da će i sada biti tako...

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Annie meni je taj pritisak bio u obe trudnoće jako izražen, u drugoj možda i jače, imala sam osjećaj da će mi se zdjelica raspast, nosila sam nisko i bili su okrenuti glavom jako rano, čak sam bila i otvorena 2 prsta od 34 tjedna... a oboje sam prenjela preko termina..bojim se da će i sada biti tako...
    Hvala ti, utjesila si me. Tocno takav osjecaj kao i kod tebe. Da, i ja nosim nisko sada i posteljica je sprijeda. Jedino se kod mene tek sad okrenula beba u pravi polozaj, nadam se da ce tako i ostati.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Meni je sada 35tt, 1.trudnoca i imam pritisak vec nekoloko tjedana. Nosim visoko.
    Odem na wc, napravim nekoliko koraka i vratim se. Sporo hodam jer ne mogu drugacije, bas zbog pritiska (al ne stalno). Dr.kaze da je to ok. Kad se dignem iz kreveta probada me u trbuhu (valjda zbog promjene polozaja), nemam pojma sto sve tocno, al prode nakon nekoliko koraka.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    nekad mislim da me s ovim budjenjem svako jutro u isto vrijeme (6:30) tijelo namjerno priprema na manjak sna koji je za ocekivat kad beba dodje... a nikad ne zaspem prije 1... cudno je jedino to kako funkcioniram, inace bez 10h sna ni ne pokusavam
    I ja sam inače spavalica pa me ove nesanice izluđuju, ne zato što sam umorna preko dana nego što neznam što bi radila po noći kad ne mogu spavat...a vidjet ćeš kad se beba rodi ja sam se budila uvijek sekundu prije nje, kao nekakav majčinski instinkt...a inače dok nisam postala mama mogo bi bombu bacit kraj mene što bi ti se ja probudila...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, smijat cete se dok budete pokusavale shvatiti sto vam zelim reci odnosno sto mene muci. Ni sama ne znam kako da vam objasnim
    Evo ja danas 22+2. I vec neko vrijeme (ne znam tocno otkad, tjedan dana sigurno) osjetim dole na samom ulazu kao jace pulsiranje, ali nije pulsiranje nego dva, tri "pulsirajuca grca" i gotovo. Nekad mi se dogodi da to osjetim tocno onda kako me mala udari iznutra (pa to osjetim sve do ulaza), a nekad ne osjetim u trbuhu da me udara nego se dogada da osjetim samo to pulsiranje na samom ulazu unutra. Mozda najbolje opisati kao jedno od onih stezanja dole misica tijekom orgazma iako ni to nije bas najbolji opis.
    Nemam pojma kako da bolje objasnim. Dogada li se to nekome od vas? Sto je to uopce? Trebam li to reci ginekologici na sljedecem pregledu?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •