Stranica 203 od 581 PrviPrvi ... 103153193201202203204205213253303 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,101 do 10,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a di nam je ValaMala?!

jarice

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Jarice primi iskrenu sućut. Pisala si koliko si bila vezana za nju i nema riječi utjehe, nikad je nećeš zaboraviti, ali nauči se čovjek živjeti s tim.

ovo što opisuješ za zamatanje bebe zove se swaddling. čula sam već za to.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Pogledaj na YouTubeu, ima dosta videa kako umatati bebu. Mogu se koristiti swaddleri posebnog oblika (ima ih kupiti kod nas, ali su skupi, ili prek interneta, na eBayu su jeftini) ili više kao tanke dekice/tetra pelene od prirodnih materijala i malo većih dimenzija. Beba bude ušuškana mirna, navodno pomaže i kod grčeva.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj ivchica30 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, POMOC!!! Upalio mi se zub! Sta da radim?jel imao netko iskustva? danas smo 12+4.
    Hvala
    Ja sam nedavno bila u zubara jer me zub bio počeo bolit i pitala sam zubara da li trudnice smiju primit lokalnu anesteziju u slučaju većeg kvara i rekao je da mogu. Meni je nije dao jer nije bio veći kvar i brzo ga je skroz popavio.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

...popravio.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

E taman kad pricate o zubima, upravo mi je otpala trecina donje sestice iz cista mira. Zub je plombiran vise puta, ali davno. Sutra cu odmah nazvati da se narucim, ali htjela bih vase savjete vezano za anesteziju i ima li sto na sto bih trebala pripaziti..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja sam se danas bas nasekirala, od plakanja i zivciranja i vikanja... ma joj... brat i tata su se jako posvadjali i naravno da sam i ja bila tamo jer je mama na putu, a baka je nepokretna i ja moram o njoj brinit... i ugl svakojake drame, uopce nije bitno... ali osjetim da me stomak boli cijeli dan i ne znam sta da radim i kako da pomognem mojoj bubici i zastitim ju od svega sto sam ja morala prozivljavati ne zelim da se ista desi i pokusavam se zbilja pazit i maknit od stresa koliko je moguce ali danas me ovo izbacilo iz takta i sad me toliko grize savjest i brinem se i ne znam sta da radim a sutra me jos ceka cijeli dan u toj kuci... joj boze pomozi

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Super, evo meni poceo umnjak probijati...veselje..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

tetagogolina, tu sam, tu sam... malo sam bila out jer me pokosila ova bolest i konstantno nedisanje - nos zacepljen 100 na sat.. Bolje sam sada, i dalje ne disem bas, ali nema temperature i onih krvnickih glavobolja.

Bebeto, terminuso, moja curka ima nesto vise od tri godine i u pravu si, svi nam govore da je ovo rijetka godina po tome koliko voroza i razno raznih bolestina ima. Bila sam danas na pregledu s njom, vise se nista ne cuje u plucima, ali jos ce 2 dana biti na ventolinu za svaki slucaj. Sljedeci ponedjeljak cemo POKUSATI ponovo u vrtic, pa da vidim koliko ce taj izlet trajati ovaj put.

U petak idem na ogtt, a sljedeci utorak konacno pregled! Bas me zanima koliki ce biti moj momcic. Na proslom uzv, s 22tt je bio 540g, imam osjecaj da ce i moj biti veliki deckic..

Sto se popravaka zuba tice, mislim da je ta anestezija potpuno sigurna u trudnoci. To mi je vise puta rekla i moja zubarka.

Pusa svima velika i drste mi se. Sve vas pratim stalno..

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

A kam je nestala giussepe? Možda je već i rodila...

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Nije jos, eno je na temi 'Kako se osjecate pred kraj trudnoce'

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Jutro svima

Nisam jos, bila sam u bolnici dva tjedna. Pustili su me ipak kuci jer je malac lijepo dobio na tezini u tih dva tjedna.
    Bila sam u takvoj panici prije uzv-a da je to strasno. Ali sada sam malo mirnije jer znam da raste. Jednostavno ce biti sitniji vjerojatno..

Pustena sam jucer kuci, sad svaki drugi dan u Petrovu na ctg.

I cekamo... Danas je 39 plus dva.

Malo se bojim tog tlaka iako je on u bolnici uglavnom bio skolski. Samo par puta je bio 130/90 i oni i to smatraju u granicama normale...

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

giussepe, hvala bogu
    a reci mi u bolnici ti mjere tlak u krevetu ili se digneš pa negdje drugdje to obave? jer piše svugdi da se tlak mjeri nakon 5-10 minuta sjedenja ili ležanja

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Mjere ti ga di budes kad dodju. Uglavnom sam lezala ili sjedila pa su tako. Jer u bolnici ionako nemas sta drugo osim lezat

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ja zvala svog zubara i objasnila mu situaciju (da mi je otpalo pola zuba) i narucio me za sljedecu srijedu. Ja sam mislila da je to velika stvar i da se treba sanirati sto prije. Ocito sam u krivu. Tko zna sto ce biti do srijede :/

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ajme sad kad sam ovo procitala sjetim se da sam sanjala da mi je pukao zub.to nije dobar znak koliko znam... eto sad nove panike.
    Mislit cete da sam luda

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Ja zvala svog zubara i objasnila mu situaciju (da mi je otpalo pola zuba) i narucio me za sljedecu srijedu. Ja sam mislila da je to velika stvar i da se treba sanirati sto prije. Ocito sam u krivu. Tko zna sto ce biti do srijede :/
    He he tako sam i ja prosla meni hitno,ja u soku a on ono ,pa desava se ,nist ti nece bit od malo cekanja lol

Ja se jos borim s eserihijom u mokraci,uz 4. turu antibiotika i d-maonzu nadam se da sam je se konacno rijesila!! Znat cu slijedeci tjedan,danas zadnja tableta koja je fuj fuj!! Uz zgaravicu pod inace ovo samo pogorsava stanje!

Sad sam 29+5 i imam uzasan pritisak popodne a pridvece me boli trbuh i bude tvrd. Pretpostavljam da je to normalno za ove tjedne al cist da provjerim?

Jucer stigao kindac(naravno da smo ga morali sastaviti hi hi ) i polako krizam svoj popis koji sam streberski sastavila tu sa foruma samo cu komentirat da sam se malo iznenadila koliko para ode na "sitnice" koje znas da moras kupit al ne racunas da toliko kostaju (dm i ljekarna)

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

arlena, kako je na kraju proslo s tim zubom? Sto ti je radio sve?

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    arlena, kako je na kraju proslo s tim zubom? Sto ti je radio sve?
    Zaljepio plombu na njega,malo ga pobrusio (da bude kraci ,da ga ne opterecujem jako) i poslao me kuci
    To je bilo negdje u 10-11 mj i jos sljaka isto je pukla trecina zuba
    I jos s vanjske srane koja se vidi

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Ajme sad kad sam ovo procitala sjetim se da sam sanjala da mi je pukao zub.to nije dobar znak koliko znam... eto sad nove panike.
    Mislit cete da sam luda
    Nemoj paničariti. Snovi su odraz podsvijesti, onoga što ti se mota po glavi i što doživljavaš. Snovi ne predskazuju budućnost. Priče kak ak sanjaš drekece dobit ćeš novaca, ak sanjaš da je neko umro prodižila si mu život i sl. ne drže vodu već su obične bapske priče. Očito brineš pa sanjaš gluposti. Ja sam neko vrijeme sanjala sve nešto uznemirujuće, nisam se mogla pošteno odmoriti. Skužila sam da su snovi prestali kad sam se skulirala.

Sanja, neće zubiću ništa biti. I meni se događalo da mi se odvali zub ili plomba, napravim strku i popravim ga najnormalnije i tjednima kasnije, bez iakve dodatne boli ili komplikacija. Što se anestezije tiče, meni moj da "kratku" i kad nisam trudna, pa te sigurno neće dati nešto što ne bi smjela u trudnoći. Mi tu brinemo oko lokalne anestezije za zubiće, smijemo li piti čaj od ne znam čega, a rađaju se djeca ovisna o kokainu. Strašno. Bude sve ok. Bar će ti usput pogledati i ostale zube i reć da se ništa ne kvari i da ti ne fali kalcija.

giussepe avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Hvala ti Sadie, mislim da si u pravu.
    Jer sad pred kraj javlja se sve veci strah hoce li sve biti ok.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj giussepe prvotno napisa Vidi poruku
    Mislit cete da sam luda
    Giussepe držim fige da porod bude brz i sve prođe kako treba !!! Nemoj se zamarat sa snovima, ja bi od svojih mogla slobodno napisat scenarij za kakav krimić...
    Sanjo, izbjegavaj žvakat na tu stranu gdje ti je otpalo pola zuba da ti hrana ne ostane pa da te ne zaboli dok ne odeš u zubara...
    Ivana.sky probaj se ne sekirat, znam da je to teško jer sam i sama užasno nervozna i pod stresom u zadnje vrijeme ali trebamo se skulirat radi bebica...

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Sad kad pricate o zubima ja si mislim kak su moji svi ok i onda se sjetim da je meni pred sigurno 3 god ako ne i vise otpalo pola plombe dole iz treceg il cetvrtoga zuba i nikako nisam otisla zubaru zbog toga. Jednostavno se bojim. A da kuc kuc kucnem uopce me ne boli.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni krvare desni cesto otkad sam trudna

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ivana.sky to je kao normalno, ali otkad perem s pastom Ajona iz dm-a više me to ne pati Mala tubica je, košta 12,90 i dosta je paste na četkicu veličine zrna riže pa dugo traje. Probaj s njom.

Danas sam digla nalaz kks i nisam baš presretna... Eritrociti i hemoglobin su blaaago sniženi, taman mrvu ispod donje granice, ali dovoljno da ukazuje na početnu anemiju. Do sada nisam uzimala apsolutno ništa, a sjećam se davno da mi je Retafer teško sjedao na želudac. Ima li što humanije od toga, a da ide na rp? Dr mi u DZ radi sutra popodne pa da je znam žicati

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

hvala stork, budem pokusala

brine me sto me jos uvijek dolje svrbucka... i dalje nema nikakvog iscjetka da su gljivice, osim onog standardnog od pocetka trudnoce... bas cu sutra nazvat dr. pa ju pitat da nije neka bakterija ili nesto i da zatrazim neki savjet

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ivana.sky, nadam se da je samo osjecaj od obilnijeg iscjetka i nista drugo.

Ja sam bolje u smislu da nema vise glavobolja i temperature, ali bas jako kasljem i vec me boli trbuh od konstantnog naprezanja. Bojim se da to ne skodi bebi.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jutro cure! Citam vas, nisam nesto aktivna, ali imam neke odgovore za vas trenutno :D...

Stork ja sam pila zeljezo ferum. Na recept je, ali se jos nesto sitno nadoplati, ne sjecam se tocno koliko.

Ivana.sky mozda sam vec pisala, nisam sigurna... Uglavnom, meni je dr. jos prije par godina rekao da si kupim vagisan losion i koristim ga za intimno pranje. Prije trudnoce sam ga koristila svaka 2-3 dana, a u trudnoci svaki dan sad. U biti je za prevenciju od tih gamadi jer sam prije muku mucila s njima. Kosta 85 kn ali meni traje mjesecima jer se malo stavlja. Pogledaj si malo na netu ako hoces. Naravno, nece izljecit gljivice, ali moze pomoc ubuduce

Valamala jesi probala recept sa crnom rotkvom i medom protiv kaslja? Daj potrazi na netu, ak ne mozes, budem ja, sad sam na mobu...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

ivana, ja sam prvih 6 mj.stalno imala neki iscjedak i dobivala vaginalete. Onda me svrbilo kao da buhe imam, stalnomsam se cesala. Imala sam kontrolu tjedan dana kasnije i sve je bilo u redu. Proslo samo. Nemam pojma sto je bilo.
    Krvarenje desni je cesto i normalno u trudnoci.
    vala, ja cijelu trudnocu kisem i svaki put me trbuh zaboli da se primim za njega i jauknem. Bas to samo naprezanje ne skodi bebi.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ivana.sky postoji Vagisan vaginalete. Nemaju nikakve lijekove, čisti probiprobiotik, kao u jogurtu i smiju ga trudnice. dr mi ga preporučila da stavim svaka dva tjedna za održavanje ph rodnice i od tada nemam nikakve gljivice. Preporodila sam se

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja se probudila jos u pola 5 sva neka prehladena. Pa uzas. Sad kak je porod sve blize mene strah daljnjih prehlada. Ono sto ako se prehladim pred moj termin onda necu valjda moci na anesteziju, a prirodno nesmijem rodit zbig friskog reza. Pa kak cu rodit prirodno ja nisam nikad imala svoje trudove osim na prvom porodu ali bili su slabi pa su pojacani dripom. Ja mislim da se budem raspala ili nedaj Boze ista gore. Evo konacno strahova, a mislila sam da ce me zaobici....

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

maybe, hvala, Radila sam to maloj prije par mjeseci i skroz smetnula s uma.

Miram zvati danas i gina da ga pitam bih li isla sutra na ogtt/kks/crp po dogovoru ili da odgadam zbog ove prehlade. U utorak je pregled pa sam trebala imati te nalaze do tad. Javim vam sto kaze.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Tako teskih nekoliko dana iza mene..najbolji prijatelj i njegova zena izgubili su od danas do sutra bebu u 30tj..bez ikakvih naznaka da ista ne stima dapace jedna prekrasna trudnoca..
    Jos uvijek pokusavamo pojmiti sto se dogodilo, kako se uopce tako nesto dogodilo..i mislim da smo vise u stanju soka nego bilo sto drugo..
    Ne zelim nikoga izbezumiti s ovim, ali osjecam sters zbog citave situacije i neke strhove koji mi prije nisu pali ni na pamet..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

naravno da cim sam napisala da nema tog gljivicastog iscjetka pojavio se jutros... poludile su bile gljivice i negdje u 3.(? ak se dobro sjecam)mj trudnoce i dala mi je gyno-daktarin vaginalete, odmah su naravno prosle.. zvrcnut cu je, danas je popodne
    koristila sam i ja prije te vagisan vaginalete, a bas cu pitat u ljekarni i za losion... hvala vam

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

LADY zao mi je zbog gubitka bebe tvojih prijatelja. Nazalost takve se stvari desavaju ali mi kao pojedinci nismo cesto suoceni s tako necim, postanemo svjesni toga tek kad se to desi nekom bliznjem ili nama samima. I od tog trena rodio se strah. Strah za sebe, za sada, za ubuduce.. Tesko je i zamisliti tako nesto, kamoli dozivjeti.. Zao mi je

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

giussepe samo polako, bit će sve ok. A ako je beba manja bit će samo lakši porod.
    Sanja_S ja sam mjesecima čuvala otkrhnut zub, mjesecima a ne danima ili tjednima. Nisam mogla do zubara. I nije bilo ništa strašno. Da se razumijemo, nije to uopće dobro ni pohvalno, ali čisto da ne brineš
    stork meni je jedna forumašica napisala da hemoglobin zna biti malo niži i da je to sasvim normalno u trudnoći jer ti se volumen krvi poveća pa se samim time i snizi koncentracija po ml krvi... što ne znači da si anemična. Ali vidjet ćeš što će ti reći gin.
    AdrianovaMamica e baš si mi smiješna Nek su ti to najveći strahovi... valjda svaka trudnica mora naći nešto o čemu da brine. Nije da ćeš sutra roditi...think pink. Nećeš biti prehlađena niti bolesna
    Meni se često desi da mi se kod kihanja javi neki grč/bol kod maternice, i nije baš ni blago ni kratkotrajno. Ali sam naučila da se u tom trenu moram malo sklupčati, primaknuti noge trbuhu. Ne znam zašto dolazi do toga. Dešavalo mi se i u prvoj trudnoći. Ali ne brinem zbog toga...lažem, brinem kad ne stignem to odraditi pa boli, ali kad prođe onda sam mirna.
    Mi smo jučer gledali bebu, i to preko trbuha! Narasla je i maše ručicama i nožicama...baš je i dr komentirao aktivnost.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Meni krvare desni cesto otkad sam trudna
    To je normalno u trudnoći, jedan od simptoma t koje neke trudnice muči. Ako je previše, bolje se javit zubaru. Meni je moj rekao da ako me to bude mučilo, da mu se javim.
    Meni su desni bili otekli i bolni (ali nisu krvarili) na samom početku, kad je test bio pozitivan i u vrijeme očekivane m i trajalo negdje oko tjedan dana i više se nije javljalo.

LadyB baš mi je žao za tvoje prijatelje. Mislim da nam je svima to ovdje grozno čuti, ali i to se nažalost dešava.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ladyB grozno
    cula sam puno slucajeva gubitaka beba u urednim trudnocama... stalno me strah toga i brinem se jer nikad nisi siguran... a onda opet zastanem i kazem samoj sebi: pa to te sad ceka cijeli zivot, moras naucit kontrolirat taj osjecaj brige... uzasno je kad se dogodi nekom bliznjem, nadam se da ce roditelji naci snage za krenuti dalje!

ja dobila opet gyno-daktarin, jedva cekam navecer da ga stavim!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure , hvala na savjetima. Sad cu mirnije docekati sljedecu srijedu
    LadyB, nikako mi nije svejedno tako nesto cuti. Odmah se sva najezim. Jedva prode ono prvo tromjesecje, pa si kao sigurniji i onda cujes ovako nesto, pa shvatis da se moze dogoditi bilo kome i bilo kada. Pokusaj pozitivnim mislima boriti se protiv toga.

Ja sutra imam pregled popodne. Bit cemo 23+6. Ima netko da isto iscekuje pregled ubrzo?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

mi tek 10.4.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sanja_s, ja imam u utorak. Bit cu 26+3
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 19.03.2015. at 16:00

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

jeste radile OGTT? kakve su vam bile vrijednosti???

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja jos nisam radila.
    09.04. mi je pregled.tad cu biti 30tt

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

tetagogolina jesam prije u 27. tt, natašte 4,9, a nakon 120 mn 4,5, kaže moja gin: besprijekorno!
    Muma sniženi su i eritrociti i hemoglobin i hematokrit, tako da zbilja je lagana anemija.
    Mene je kljucala jedna 6-ica od mjese dana prije T, a na rtg se ništa nije vidjelo pa sam natekla, popila Klavocin i onda prisilila dr da ga otvori tak da je liječen u 6. tt i sve ok prošlo.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

moj natašte 4.4, a nakon 2 sata 6.9
    koja je granica ovog nakon 2 sata???

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mi imamo pregled 31.3., jedva cekam da izadem iz kuce u 6,20 (bolje da ne mislim kad se moram dic). Valjda cu tak rano cut i vidjet, s obzirom da vozim 20-ak km do rodilista. Iduci je 1 tjedan kasnije, pa sve cesce. I onda stize moja bebica.

ivchica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Drage moje mi imamo slijedeci pregled tek 15/04, i tada cemo biti 16tjedana.
    danas smo sluzbeno usli u 13-ti tjedan!! jupiiii!
    Ja sam tak sretna, bas sam happy trudnica, nekak sam si utuvila u glavu da je moja beba dobro unutra, ali svejedno cekam novi pregled da ju vidim1 bas sam jucer priicala sa muzemda bi bilo super kada je bi jedan ultrazvuk mogli stavit u dnevni boravak, tak da mozemo bebu stalkno gledati!
    Jedino kaj me mrvicu brine je kaj mi trbuh jos uvijek maleni! Kada on pocinje rasti? mislim vidi se,ali ja sam nekak mislila da se to vise vidi sada...

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sanja S i meni je pregled sutra, sutra sam 18+2. Iako sam prilično mirna i lipo podnosim trudnoću, nikad mi nije svejedno prije uzv-a, al to nam je svima tako valjda.

ivchica30 ne brini što ti je trbuh još mali, i meni je tako bilo, sve skoro do 15,16 tt. I sada me mi netko na ulici, tko ne zna, ne bi vidio da sam trudna. Po meni možeš od 16 tt očekivati veći rast, al opet sve smo različite.

Muma super za bebicu i aktivnost! To ste, znači, jučer bili na pregledu?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Evo žene ja danas izvadila ogtt i mislim da je u redu... 4.3 natašte, nakon 60 min 6.0, nakon 120 min 5.
    I ja sutra idem na pregled, bit ću 23+4, isto se nadam da je sve ok
    Meni je trbuh nekako prevelik, obujam je već sad 110 cm...

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •