Dr.opce prakse ima digitalnu kao stipaljku. Stavi ti na prst i ocita zasicenost. Znala sam tesko disati i svejedno mi je bila cak 98%
Dr.opce prakse ima digitalnu kao stipaljku. Stavi ti na prst i ocita zasicenost. Znala sam tesko disati i svejedno mi je bila cak 98%
Hvala ti, draga. Sad sam se sjetila da mi svekrva to ima i odmah provjerila - sve ok.
Hvala bogu sto mi je pregled u utorak. Bit cu mirnija kad vidim da je momcic dobro.
Posljednje uređivanje od ValaMala : 22.03.2015. at 22:28
Jutro drage trudničice !! Šaljem vam jutros svima jednu virtualnu kavicu i komad torte ( danas mi je B-day).
Cure u terminu šaljem vam vibre da bude što bezbolnije i da što prije grlite svoje male smotuljke.
ValaMala sretno na pregledu, ne vjerujem da je taj nesretni bronhitis osjetio bebač a tebi želim da ti što prije budeš fit. I pikulica isto.
bebeto sretan rođendan!!!
Evo doletila sam na trenutak da vidim šta ima novoga... vidim da se uskoro neke spremaju u rodilište... sretno!!!!![]()
Bebeto sretan rodjendan!!
Cure koje broje sitno zelim vam da sve prodje brzo, lako i skolski i da vasi smotuljci budu sto prije s vama
Mi danas sluzbeno usli u 6.mj, mal me panika pere kak leti vrijeme al bit ce to sve ok![]()
Bebeto sretan ti rođendan
Valamala želim ti da što prije ozdraviš i da bebolino lijepo napreduje.
Ivana.sky kad je tebi ono termin?
Bebeto, sretan rockas!
Svima hvala na dobrim zeljama za zdravlje i pregled. Jedva cekam sutra ujutro da malo zavirim unutra k momcicu.
Pikulica (naravno) opet nije u vrticu. Probudila se s 37,5 i cekam da vidim u sto ce se to (ili nece) pretvoriti. Pun mi je kufer bolesti vise..
Hej, slavljenici sve najbolje!
Danas smo se gledali, pišonja ima 1900 g, sve ok, zatvorena, protoci ok, kontrola za 4 tj. Preksutra ponavljamo fet echo jer je bio premali prije 2 mj i užasno nemiran pa nije mogla uzeti neke mjere. Sobica se uređuje i uživam u tome
Arlena javi kako je kod vas prošao pregled!
Bebeto sretan rodjendan i sve najbolje!!
Stork pisonja lijepo napreduje!! Mis mali,tak ce onda nekak bit i nasa cura![]()
Ja se spremam za pregled,mala je danas dobila novu frizuru-na celavovise nevidim nist dolje
![]()
stork, veliki je, prekrasno! Jedva cekam vidjeti koliki je nas momcic!
Mislim da je danas Ivekica bila na ogtt, bas me zanima kako je proslo. Ja trebala ici, no rekli su mi da bi rezultati bili poviseni i da radim kad skroz ozdravim. Valjda nece biti prekasno, do kada se zadnje to radi?
E da, znate li smijemo li u slanu sobu u trudnoci? Kupili smo za malu paket od 8 odlazaka, pa bih ja s njom, ako smijem.
Posljednje uređivanje od ValaMala : 23.03.2015. at 15:21
mislim da se na ogtt ide do 30.tjedna....još stigneš
stork, super za bebulinca i drugima fige za dobre preglede
bebeto, sretan rođić
Bebeto sretan rođendan! Da provedeš lijepe trenutke u trudnoći i poslije s bebicom![]()
Nasa curkica 1560mala misica! Sve ok ,ja zatvorena ,jedino je ona na zadak :/ pa ako se ne okrene ,slijedi carski jer kod nas prvorotkinje ne poradjaju vaginalno na zadak. I mene tek sad salje na oggt a prosla sam 30. tj
arlena, jesu ti rekli do kojeg tjedna se obicno okrene na glavu?
Puno srece!
nije mi rekao nikakve konkretne tjedne ,prije 3 tj je bila okrenuta na glavu i trebala je tako ostat al eto njoj se neceal kaze da se mozda i okrene jer je jako zivahna
![]()
pa znaju se bebice tako vrtit sve do dan prije poroda, to su neke živahne bebice![]()
arlena stigne se ona okrenuti. Još se malo poigrava. Do 36tt se većina okrene, ali neke i kasnije. Za sad uživajte
bebeto sretan ročkas!
Curke, kako stojite s umorom? Ja pojma nemam da li da to povezem s proljecem ili s trudnocom. Negdje pise da se umor nakon prvog tromjesecja opet pomalo vraca pred kraj drugog.. Bas sam umorna. Koliko god spavam, kao da je netko svu energiju isisao iz mene :/
Hvala vam puno cure na cestitkama, provela sam bas jedan lijepi i sretni dan, bila na frizuri i obojala se ( bojom bez amonijaka), na kavici na prijama...
ValaMala terminuso cekamo info sa pregleda...baš mi je zo da ti je Pikulica opet bolesna, a da je maknes iz vrtica do jeseni ?? Ima li ti je tko cuvati ??? Ja sam svoju ispisala, sveki mi je cuva..vodi je sa sobom kad ide u polje, na zraku je...nadam se da ce joj se imunitet rekuperat..
Kad smo kod imuniteta jeli koja od vas koristila kakve vitamine iza poroda ??? Neki dan sam kupila Centravit Prenatal i dobila sam uz to reklamnu vrecicu Postnatala . Iza drugog poroda bio mi se uzasno srozao imunitet, trebalo mi je dugo da se vratim k sebi pa bi sada pocela na vrijeme uzimat neke pripravke, najradije prirodne ali ne znam sto se smije s obzirom na dojenje...
Ja sam krepana.nocas od 00-03h je moj sin zalio.nista mu nije pasalo.sinoc i mene i njega pocelo grlo peckat i nos.nemamo temp.ja sam umorna a on od jutra divlja po kuci.
U petak sam privatno na pregledu a kod moje drzavne tek 09.04. Tad cu biti 30tt.
Kad se rade oni brisevi?a oggt isto nisam radila.
bas sam kolegici neki dan pricala kako cemo mi sve istrpit samo da nase bebice budu dobrobrzo ce i to proci...
ja cu vidit oce li mi ista preporucit na iducem pregledu, nista mi nije rekla... vjerujem na ogtt da ce me poslat?
a voljela bi otici privatno na 3d/4d ali trenutno ne znam kako rasporediti financije za to jer evo konacno zadnji mjesec da placamo rezije za 2 stana... mozda uspijem iduci mjesec i to u budzet uvrstit... iako ide i uskrs i tecaj smo mislili u 5.onda i stvarcice treba pokupovat jos neke uf uf
zaboravim dodati pitanje... dogadja li se nekome da mu kao "trne" stomak? sinoc me al bas gore iznad pupka kao zatezalo i trnilo mi sve, nezgodno mi bilo kakgod bi se najestila...
i kad se okrecem po noci dok spavam mi bas neki cudan osjecaj, ne znam uopce kako bi to opisala... neka nelagoda, ako se okrenem na ledja pritisak i boli trtica, a kad predjem s boka na bok imam osjecaj ko da beba sam zvizne na drugu stranu () znam da je to nemoguce jer ima svu tu silnu tekucinu u kojoj pluta, ali vald zato sto je busa sad vec veca pa mi zadaje tegobe... nekad me tak strecne u ledjima da se zaglavim pa se moram ljuljuskat ko cunj li vikat mm da me dodje prebacit
![]()
bris na streptokok mislim u 34.tjednu, ogtt te možda neće ni slat radit....moj dr. mi rekao da ga je najbolje vadit od 24. do 30.tt, da se posli ne isplati radit ga (ne znam zašto)
evo mene drage moje da Vam se malo javim... Ja sam rekla vijest na poslu, kolegice za koje sam zaista mislila da ce mi biti najveca potpora, su me najvise razocarale. Radim u jednoj multinacionalnoj kompaniji gdje su sve zene neudate, i nemaju djecu pa nisam ni trebala ocekivati neko suosjecanje, ali eto, takva sam pa do zadnjega vjerujem ljudima.
Uglavnom obadvije su toliko zabrinute jer one nece moci sada na godisnji u 8 i 9 mjesecu jer ja idem na porodiljni. Cak je dolo do toga da jedna od petka ne razgovara samnom!!! totalni bizzar od situacije. danas sam stvarno pukla i nanervirala se da me sada cijeli trbuh boli od sekrancije, i zaista se bojim da se nesto ne dogodi bebi. Nadam se da nemoze.
zaista sam se jos jednom uvjerila da na ovome svijetu stvarno postoje tako zlobni i zavidni ljudi da je to stvarno zastrasujuce.
Evo nas nakon pola dana jurcanja po doktorima i naokolo.
Prvo ujutro s Pikulicom vadili krv (ok je, viroza) i bris grla (rezultati u petak), pa sam ja otisla na pregled kod gina.
Iznenadenje, momcic je probio magicnu granicu od kilograma, 1033! :-O Kaze dr da ce biti do termina i 3800, kako sad sve ide. Ajme, kako mi je to cudno, kad pomislim da je mala bila 2350g.(kako cu ja tog junaka izgurati van???)
Okrenuo se na glavicu i nadam se da ce zavoljeti taj polozaj do poroda. Sve ostalo je u najboljem redu i dalje je cerviks dovoljno dugacak i zatvorena sam. Stanje "cerviks omeksan, otvoren za vrh prsta" i dalje nepromijenjeno, standardno za drugorotkinju.
Dobila sam do sada 7,5kg, zadovoljna sam. I imamo slatkih 3d slika.
Nakon pregleda jurcala po Pikulicu, pa pedijatrici i onda smo nas dvije otisle u slanu sobu i malo uzivale. Svidjelo joj se jako, jedva se dala van. Ici cemo svaki drugi dan 10ak puta. Nek bar to malo pomogne da se rijesimo tih bolestina!
Bebeto, mala je ovu zadnju virozu dobila dok je bila doma 2 i pol tjedna i nije islamu vrtic, upravo da "ojaca" i eto. Bas nas ne ide po tom pitanju.
U svakom slucaju, vesela sam i pozitivna nakon danasnjeg pregleda.
Pusa svima
Meni to fakat nije jasno...valjda samo zene prema zenama mogu biti toliko bezosjecajne i zle..npr, bila sam vadit krv na taste u 7 ujutro sa svojim pregroznim mucninama i povracala sam u autu i wc-u u cekaoni, dok sam cekala s vrecicom za povracanje, samo su zene okretale ocima kada je moj suprug zamolio da me kao trudnicu puste preko reda.. Jos su rekle da se to vise ne radi!!!
U tom trenu doslo mi je doslovno da ima kazem u facu nek crknu! Al sam morala drzat usta zatvorena da ne pivratim po sebi...
Posljednje uređivanje od LadyB : 24.03.2015. at 15:20
Mi se tu na ovom forumu podupiremo, ali nemojte se zanositi. Žene nisu suosjećajne. One su često ljubomorne i zločeste.
ivchica, otkantaj te babetine. Zar će one odlučivati hoćeš li biti pod stresom ili ne? Ne kažem da to utječe na bebu, stvarno ne znam, ali činjenica je da beba drži rukicu na lijevom obraščiću kad je mama pod stresom. Znači, ipak nešto osjeti. One su obične kokoši koje misle samo na sebe i nisu sposobne ni za što nego misliti o karijeri za firmu koja čak nije njihova (što po meni nije inteligentno jer svaki tren moš dobit otkaz i okačit si uspjeh mačku o rep, onom mačku na burzi). Shvati jednu stvar - nisi došla na posao tražiti ljubav i razumijevanje, već korektno odraditi svoj posao da dobiješ plaću. Kraj priče. Nabaci neku mantru, kad počnu kenjat ti si pusti neku pjesmu u glavi (to sam radila s bivšim i fakat je palilo, nisam pojma imala što i zašto viče na mene). Znam da ti je najbitnija beba, pa počni to i primjenjivati u kokošinjcu.
Razočarana si jer si imala očekivanja prema njima. Ljudi često griješe - misle da imaju pravo očekivati nešto, i to još od kolega. Nisu ti one ništa dužne, a bome nisi ni ti njima.
Ja se nadam da ovo ne zvuči grubo. Meni je trebalo vremena da to prihvatim i sad imam puno čišću situaciju u glavi i na poslu. Al kad to shvatiš, nitko te neće živcirati i živjet ćeš svoj život neovisno o okolini.
Hvala sadie, zaista si mi pomogla sa ovime!! F..K them, jedino sto je bitno sada je moj mir i moje psihicko zdravlje.
One su samo moja usputna stanica u zivotu! Hvala ti...![]()
Drago mi je da sam ti pomogla. Stvarno je grozno da se trudnica grize zbog glupača. Ja uživam u svakom trenutku svoje trudnoće i to želim svim trudnicama.![]()
Drage moje...napokon da se javim...
Ja sam u subotu navece morala u Peterovu radi povisenog tlaka. Tamo mi snimili ctg koji nije bio dobar...nisam se uopce bila u stanju javljati od tamo bilo je jako stresno..cijelu nedjelju provela sam u strahu...
Ali rodila sam u pon ujutro zdravog djecaka od 3260 ( ne znam.sjecate li se zatoja u rastu???) I 52 dug. Apgar 10.
Sve super!!! Cicamo i pavamo i mazimo se...
Svima vam zelim sto manje strahova i sto lijepsi kraj.
Poljupci!!!
giussepe bravo mamice!!!!! Čestitam od srca!!! neka je sve prošlo dobro
![]()
giussepe čestitam!!
Sanja S meni je u drugom tromj. umor manji nego u što je bio u prvom, al nekad mi se zna desit dan kad mi se više spava i umornija sam, al to mi je vezano s tim ako sam npr. prethodnu noć manje spavala, ranije se probudila ili dan jučer bila malo više u pokretu i sl. I primijetila sam da ako dobro spavam noć i ujutro se lijepo naspavam da i onda navečer mogu duže ostat budna i suprotno.
ivchica30 ništa me ne čudi u ovom današnjem svijetu, al svakako nije lijepo to doživit od kolegica. Al nisu vrijedne tvog živciranja, znaš koja prava imaš i možeš odmah na bolovanje-komplikacije i iskoristi to! Kod mene je situacija u firmi suprotna, svi su mi ok, otvorila sam odmah bolovanje i nije bilo problema i baš sam ih jučer išla malo posjetit, odnijela kolače i malo proćakulali i zezali se.
giuseppe, dobro dosao mali prekrasni decko!!! Napisi nam pricu o porodu kad stignes, tj., javi nam ovdje da si stavila tamo na porode!
Giuseppe čestitke od srca
Ivchica30 ne sekiraj se, sebične kokoške, blago rečeno. Ne znam kako se netko uopće usudi biti uvrijeđen na nečiju trudnoću. Ljudi znaju zaista biti nevjerojatno bešćutni i sebični. A ti, ako se budu prema tebi i dalje tako ponašale, lijepo otvori komplikacije i ostani doma, pa nek' se slikaju. Bitne ste samo ti i tvoja beba. Kao što si sama utvrdila, drugi ne razmišljaju o tebi pa zaista nije vrijedno da ti i tvoja bebica snosite posljedice stresa koji ti serviraju drugi.
Cure, ste imale kakve napade gladi u trudnoći? Meni je već slabo koliko se prežderavam zadnjih dana, doslovce dok ne osjetim da će mi želudac puknuti. Ne prođe ni dva sata, a ja bih opet nešto papala uf...
Giuseppe čestitam!! Da što prije odete svom domu
Ivchica draga drži se. Ne zamaraj se tim kokoškama. Ma zamisli ti kako su one bahate. Njih brine kako će one na godišnji. Bar znaš da ti to definitivno nisu prijatelji. Imaš ti svoju bebicu i imat ćeš još bolji posao jednog dana
giussepe, čestitam na bebaču. Uživajte i mazite se, sretnici.
jarice, kako ne. Znala sam pojesti ručak i onda sjedim i mislim se što sam time postigla jer sam gladna kao i prije jela. Ili jedem pa opet za 3 sata. Nisam se zabrinjavala, slušala sam svoje tijelo i mislila da nisam bezveze gladna. Al nekad sam bila i normalna, kako kad.
Giussepedivno! Cestitam!!
Oooo jarice vidim da nas i simptomi isto prate... jako puno jedem zadnjih dana i staaalno sam gladna. nije samo zelja, jedem sve... bas sam prije 1h kuhala palentu i pekla meso na saft od mrkvice!! A vec sad opet glad...![]()
da li je neka od vas imala carski rez i koliko nakon toga ostala trudna?