kao sto sam i napisala nije mi bila namjera pokrenuti raspravu...
smatram da su svima nama nasa djeca najbitnija i da svatko tko zeli na izuzetno jednostavan nacin (knjige, ljekarne, doktori, studije, internet) moze saznati koje su preporucene kolicine pojednih vitamina u trudnoci i usporediti sa sastavom svakog preparata.. takodjer se lako dodje do informacije da vitamina A ima svuda u hrani (povrce, voce, cak i mlijeko, npr jedna mrkva ima cak 10000IU) i da ga sa hranom dosta unosimo i da uopce nema potrebe za dodatnim unosom vitamina A putem suplementa, a ako se vec unosi bolje da bude beta-karoten
Takodjer mislim da je svima jasno da je velika razlika izmedju preporucene kolicine koju ja spominjem i kolicine "koja ne predstavlja rizik" sto je netko spomenuo
cura je pitala za misljenje oko suplemenata i ja sam napisala svoje, vi svoje i na kraju krajeva svatko bira za sebe.. meni bi bilo drago da je meni netko dao detaljne informacije, ali s druge strane tad ne bi saznala i puno toga o magneziju i omegi jer i za njih svuda kazu sve je to isto, a definitivno nije
i nigdje nisam napisala da je Elevit stetan nego da ima bolji izbor, a koliko znam i u uputama Elevita pise upozorenje da se ne smije uzimati sa drugim ljekovima koji sadrze vitamin A kako bi se izbjeglo predoziranje pa su ocito i sami svjesni stetnosti vece kolicine vitamina A.
sa dolaskom djeteta dolazi bezbroj odluka oko i najmanje bitne i nebitne sitnice, a svaka bira na koji nacin ce donositi odluke i za nju je njezin nacin najbolji.. netko ce slusati pedijatra/prodavaca/prijatelje, a netko ce provjeravati te informacije i traziti "dokaze" sto je najbolje
ja prva sve trazim i kopam i provjeravam i do sad mi se to uvijek pokazalo kao najbolje rjesenje za moje dijete.. npr u rodilistu su mi rekli da povijam siroko svog sina, a da sam ih slusala napravila bi veliku stetu jer su mi i patronazna i pedjatrica i djecji ortoped rekli da je jako dobro da nisam i da se to danas radi samo kad imaju indikacije za to
pa evo i sad raspravljate o praskovima i octanoseptom i svaki doktor/bolnica ima svoj (cesto drugaciji) savjet.. svaka mama donosi odluku za sebe i svoje dijete i bitno je samo da ona misli i zna da je ta odluka najbolja, a ne da ju poljulja neki post na forumu