Stranica 210 od 581 PrviPrvi ... 110160200208209210211212220260310 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,451 do 10,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

cure jel vi osjetite svoj pupak? mene moj onak skroz steze, imam osjecaj da ce svaki cas puknit. i koza na stomaku skupa s njim, izmedju ostalog, al dobro ajd to kuzim da zateze, al pupak ne kuzim. ne znam kak da vam objasnim, nije da boli, al nije ni ugodno nekad...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mene samo ako baš malac potrefi u sridu

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure dobro jutro ! Pomozite mi oko jedne nedoumice. Kome se moram obratiti ukoliko zelim otvorit bolovanje ? Ginekologu ili dok.opće prakse ?? Na poslu mi je situacija katastrofa, toliko se nerviram da su mi se pomamile aritmije. Pregled mi je tek 20-og, do ginekologa moram putovat cca. 5 sati, što brodom što autom...porodiljni mi počinje službeno 14.05 (onih 45 dana prije termina) i mislila sam radit do tada ali škodim samoj sebi i bebi nepotrebnim napetostima i nerviranjem i ne mogu više...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jao bebeto pa kako imaš toliki put do ginekologa? Gin ti otvara bolovanje, njemu se moraš javiti. Njega samo nazovi, ali, da li imaš nekoga tko ti može otići po potvrdu kod njega?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Muma, živim na najudaljenijem pučinskom otoku...moram ustat u 3.30 ujutro da bi uhvatila trajekt u 4.30 i bila u gradu negdje oko 9 u jutro....Znači moram zvat ginekologa, idem u privatnika jeli to problem ?? Zapisana sam i u socialnog ali kod njega nisam nikad pošla... Poslat ću sestru ili roditelje da mi preuzmu to što treba i faxiraju nema druge..hvala ti na info...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Znači skroz se kontroliraš kod privatnika i sve plaćaš? Ali on ti ne može pisati bolovanje, već tvoj socijalac

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

privatnik ti ne može otvorit bolovanje ni porodiljni, to radi tvoj socijalni ginekolog....i ja idem kod privatnika a onda sve njegove nalaze nosim soc.giniću koji ih upisuje u karton(komp) i produžuje mi komplikacije, izdaje doznake za bolovanje, a kasnije otvara i porodiljni...mislim da je vrijeme da se upoznaš i sa soc. ginićem

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Znači skroz se kontroliraš kod privatnika i sve plaćaš? Ali on ti ne može pisati bolovanje, već tvoj socijalac
    Da, plaćam preglede...moj privatnik me vodio u svim trudnoćama i imam puno povjerenje u njega a s obzirom da se moram vratiti isti dan doma i ovisim o trajektu nemam vremena čekat cijeli dan u čekaoni doma zdravlja...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Tetagogolina, ovo mi je treće dijete, peta trudnoća....do sada mi je sve doznake dao doktor opće prakse...vjerovatno zbog dislociranosti od kopna mi je to prolazilo...jedino sam po uputnicu za rodilište išla kod socialnog...

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Bok cure, evo da se i ja javim s pitancem. Trudna sam 9+5 i zadnjih par dana su mi se mucnine malo primirile i bolje se osjecam iako jos povratim. Stah me da to nije znak da nesto nije ok. Nakon dvije izgubljene trunoce svaku sitnicu analiziram i svega me strah. Jesu li kojoj od vas mucnine prestale prije 12tj? U dr sam narucena 8.4.i ne znam kako cu izdrzat do tad.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bebeto prije je dr. opce prakse otvarao komplikacije i porodiljni, a sad to radi tvoj soc. ginekolog

Ribica, nista ne brini sve je to ok... nema vremenskog ogranicenja kad se tvoje tijelo pocinje navikavat na hormone u tom smislu da tebi ne izaziva mucnine... isto tako mogu prestat sad zauvijek, a mogu se za 2 dana vratit jos gore toliko od utjehe... trudnoca je cudo sama po sebi pa je sve cudno normalno samo bez brige, brzo ce 8. pa ces vidit svoju bebicu i odmah ce sve biti divno

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bebeto pa pokušaj onda pitati svog doktora opće prakse, ali u pravilu, on to ne može.
    Ribica ne brini, meni je u prvoj trudnoći bilo malo mučno nekih tjedan dana!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok cure, evo da se i ja javim s pitancem. Trudna sam 9+5 i zadnjih par dana su mi se mucnine malo primirile i bolje se osjecam iako jos povratim. Stah me da to nije znak da nesto nije ok. Nakon dvije izgubljene trunoce svaku sitnicu analiziram i svega me strah. Jesu li kojoj od vas mucnine prestale prije 12tj? U dr sam narucena 8.4.i ne znam kako cu izdrzat do tad.
    Sve ti je to individualno. Neke nit ne osjete da su trudne, a neke stalno muku muče s nečim. Meni su mučnine krenule negdje s 8tt, prestale tijekom 4. mjeseca, sad se opet vratile, nekima traju cijelu trudnoću, a neke sretnice imaju mučninu tek toliko da mogu reć da im je bilo zlo i da su zadovoljile formu. U početku sam bila tako žedna da sam pila 3,5-4 l vode dnevno, a ne vidim da su cure imale taj problem. Svako tijelo je različito.
    Skroz te kužim. Ja sam skroz bila zabrinuta dane kada nisam imala simptome. Nisam imala spontane, al sam se 2 godine mučila da zatrudnim. Brzo ćeš ući u 2. 3mjesječje pa će ti biti lakše.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

evo curke da vam se i ja javim, sad smo 9+4 i za sad mi je sve super..nakon 8 godina braka,6 god. pokušavanja da zatrudnim ni sama ne znam kolko MPO postupaka u kojima ni sa kaakvom stimulacijom nismo uspjeli dobiti jajnu stanicu, napokon sam zatrudnila..hm, spontano
    moram priznati da nas je trudnoća iznenadila, usrećila i prestrašila!!
    u zadnjem MPO postupku nam je dr. rekao da ćemo prije dobiti na lotu nego dobiti biološko dijete...e pa neki dan kad sam ugledala srčeko kako kuca, ja sam dobila na lotu!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kiara draga, tvoja trudnoća mi je uljepšala dan, još kad si prijavila termin. Želim ti savršenu trudnoću i pojačanje vaše velike obitelji! I sad se sva naježim

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Draga kiara, koje veselje, cestitam

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sadie pitala si kako su finalistice, evo i ja da se nesto pozalim onda
    Sinoc i jutros me bas jako bole prepone i izmedju donjeg stomaka i venerinog brega. Mislim si da je to mozda znak spustanja bebe, jel zna neka nesto o tome? Znaci imam taj bol, teze hodam, a i stomak mi je nekako zategnutiji nego inace, ne umem to da opisem. To je sve tako od sinoc... Juce sam bila bas jako aktivna - ceo dan nisam stala od 8 ujutru! Tek oko 19h me umor "smlatio" i tad sam legla da odmorim. A jutros sam netipicno ustala mnogo ranije nego inace (u 6) nakon 6 sati spavanja (obicno spavam duze) pa ne znam dal su to neki znaci ili sta je? Mozda sam preterala juce sa aktivnostima?
    kiara to su divne vesti! Cestitam!
    Posljednje uređivanje od Violinchek : 02.04.2015. at 14:18

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Drage moje zadnjih nekoliko dana sam dosta umorna i osjećam slabost pa sam išla vadit kks i ovo su nalazi:
    Hemoglobin 119(119-157)
    Hematokrit 0,345(0,356-0,470)
    Mchc 345(320-345)
    Mpv 11.0 (6,8-10,4)
    Neutrofilni granulociti 74 (44-72)
    Limfociti 17 ( 20-46)
    Željezo 9 (8-30)

Čini mi se da sam malo slabokrvna...

I još sam izvadila fibrinogen koji je 4,4 (1,8-3,5) s tim da sam na heparinu... molim ako koja zna da mi prokomentira, hvala

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Tetagogolina, ovo mi je treće dijete, peta trudnoća....do sada mi je sve doznake dao doktor opće prakse...vjerovatno zbog dislociranosti od kopna mi je to prolazilo...jedino sam po uputnicu za rodilište išla kod socialnog...
    je, istina, 2009.g. je i meni dr.opće prakse davao doznake i otvorio porodiljni ali onda je došla reforma zdravstva i sad mi je rečeno da za sve ginekološko odgovara moj soc.ginekolog.....na samom početku trudnoće nisam to bila znala i ja došla u dr.opće prakse da mi da uputnicu za KKS i urin, a on pogledao i rekao: ne mogu, ovo je za ginekologa

pitaj svog dr.opće prakse, baš me sad zanima šta će ti reć

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

kika222 ovo ti je sve relativno ok za T, slabokrvna po ovome nisi, a normalno je da si umorna, to je jedan od simptoma T

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cure hvala vam na riječima utjehe. Evo se danas ponovno vratile mučnine. Idu mi na živce kad su tu, a još više kad ih nema
    Kiara ovo su doista predivne vijesti. Ovakve me vijesti razvesele kao da se meni to događa.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

kika222 nalazi su ti OK, to je donja granica, al možda će ti dr. s obzirom na trudnoću uvesti Heferol ili Ferum lek, ako već ne piješ..kaj se tiče heparina, trebala bi izvaditi D-dimer.
    Ja sam isto zbog fibrinogena uzimala Fraxiparin, al se onda kontrolira D-dimer..i čestitam ti na trudnoći

hvala svima na čestitkama, nisam se usudila do sad pisati dok nismo vidjeli

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Hvala vam trudnice moje! Za 2 tj ću kod dr pa sam sad mirnija
    Draga Kiara, već znaš da si me jako usrećila sa svojim malim čudom!! Želim ti svu sreću i mirnu i školsku trudnoću!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam bas bas umorna danas.jucer sam imala gadne kontrakcije i bas me iscrpe da sam nakon toga koma izgledala.
    Uopce neznam bili radila neki kolac za uskrs ili da se uvalim svekrvi i mami.
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 02.04.2015. at 16:13

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

mi smo kod sveki i mame... ak obojam jaja iznenadit cu samu sebe jer zbilja sam rekla da ne mislim nist radit... al dobro kod nas je i inace uskrs mal zanemaren

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

zd, uvali, odnosno delegiraj, kak se to lijepo kaze.
    kiara, cestitam, ovo je divna vijest. Drzim figice da sve bude skolski. Al sto je ovo u potpisu, imate dvoje kikica iz tih pokusaja?
    kika, lako za zeljezo. Dobit ces neki lijekic i sve 5. Moje je 15 i pijem heparin. Normalno ke da si umorna u 1. i 3. 3mjesjecju.Ja sam prva 4 mjeseca spavala cijelu noc i jos 2h prek dana. Navecer bih zaspala kao da sam bila na poslu. Tijelo ti dobiva vise krvi, srce brze lupa, opcenito ima puno vise posla.
    violinchek, jos se nisam preforsirala, a da to nisam osjetila. Znao bi me trbuh boljeti, bila bih krepana, a sada uz umor gleznkevi mi budu ko u male medvjedice. Ja malu osjetim bas nisko u zdkelici, kao da je vec krenula u izlazni hodnik, a gornji dio trbuha mi ke nekako prazniji. Svaki korak u tenama osjetim ko mini potres. Kolegica ,e pitala nosim li nisko il se beba spusta, a do sada sam nosila visoko. Dakle, cak se i vidi (iako se ja ne kuzim u visinu trbiuha, al, eto, iskusne vide).

Necu jesti kolace, vec cu tamaniti sunku i francusku. Sve me strah koliko cu dobiti na kilazi, al fino je. I Uskrs je jednom godisnje.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sori, ljudi, al kad god nemam kvacice, na tabletu sam i sve je puno tipfelera za poluditi.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Sadie, nakon toliko neuspjeha, povukli smo se iz MPO i posvojili sina i kćer

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kiara divno prvo za posvojenja onda i za trudnocu... od srca ti zelim sve najljepse i najbolje, da prodje skolski i da uzivate svi skupa

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara divno prvo za posvojenja onda i za trudnocu... od srca ti zelim sve najljepse i najbolje, da prodje skolski i da uzivate svi skupa
    hvala draga na lijepim željama

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Kiara potpisujem Ivanu.Sky
    Čestitke od srca

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Zbunio me je potpis. To mi je baš lijepo, kad netko pruži sreću djeci koja nisu biološki "njihova". Kolegica i muž su posvojili dva brata i slavili su dan posvojenja kao obiteljski rođendan (dečki su bili veći kad su bili posvojeni, pa su kužili sve). Sad imate punu kuću sreće.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

znaci morm malo da "oladim"

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cure, jedno pitanje. Danas mi je gin rekla da počnem koristiti Canesten vaginalete zbog svrbeža. Kako koristim Utrogestan 2 kom 3x dnevno vaginalno, zanima me da li mogu stavljati oboje vaginalno?? Kad sam par puta uzela Utrogestan oralno, bilo mi je muka i vrtilo mi se uuuužasno!! Rado bih oboje stavila vaginalno uz razmak, naravno.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

clover to ti je iziritirana sluznica od max. doze Utrogestana, zato svrbi. Koji si tt? Možda možeš smanjiti količinu Ut... Ja sam dobila 3x2, isto počelo svrbuckati, smanjila na 2x2 i sve se smirilo bez Canestena i ičega. Naravno, ništa bez konzultacije s dr!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

clover, provjeri s ginom, no ja ne bih mijesala. Ja sam koristila vaginalete u 2 navrata kada i utrogestane i vecernju dozu utrica sam pila. Ne bi trebao biti veliki problem. Pretpostavljam da utrogestane stavljas 3x dnevno, a canesten ide samo prije spavanja. Tu dozu utrogestana onda popijes, a ostale tijekom dana stavljas vaginalno.
    Ako te sto tjesi, znam tocno kako ti je, jer je i meni bilo uzasno kada sam pila utrice. Izdrzi...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

A kako ti je bilo noćima kad si ga uzimala oralno? Mene strah da ne bi imala bdijenje u kupaoni...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Lakse je kad je navecer, jer si doma, mozes odlezati tu vrtoglavicu. Mene je takoder jako uspavljivao, tako da je i to pomoglo. Da sam morala hodati, uzas zivi, no ovako, lezeci, prode nekako..

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Kad se sejtim utrića, stavljala sam ih vaginalno, samo dok sam još radila popodnevnu turu sam pila jer na poslu nisam mogla vaginalno. Inače kad bi ih popila, uspavali bi me, ali tek nakon 40-tak min otkad ih popijem i to mi je bilo super ko neka droga, tako bi lipo zaspala. Meni nisu izazivali mučninu, samo pospanost, ali 40min-sat vremena otkad bi ih popila.
    A dok sam radila, popila bi ih u 15h (držala sam se onoga svako osam sati), a u 16h se vraćala s posla, vozila auto (srećom nije duga vožnja do posla i natrag) i baš tada bi počelo to mantanje/pospanost, al to sam nekako uspila izvest tih mjesec dana dok sam još radila.
    clover, mislim da ako ih samo navečer popiješ da ne bi trebao biti problem, lijepo te uspavaju i utoneš u dubok san.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Clover ja uzimala utrogestan 3x2 i gyno-daktarim, oboje vaginalno... gin mi rekla samo da pol h-1h vremena razlike bude izmedju nocnih utrica i vaginalete. Sve proslo i bilo ok, iako se namucis sa silnim gurkanjima stalno....

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Clover, meni je od utrica isto. I svrbez i peckutanje, a kad ih popijem lunapark u glavi. Ja kad sam trebala uzimati vaginalete i privatni i socijalni gin su mi rekli da utrice uzimam oralno dok traje terapija.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo cure ja cekam da se izredaju sve ove narucene, pa ce onda mene primiti. Javim vam sto je bilo.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Cure trebam hitnan savjet!
    Cijeli tjedan me muče povremeno kontrakcije. Ležim, mirujem, pijem Magnezij. Kako da si još pomognem? Sad sam se malo uspaničila jer su me počela boljeti i križa. Zovem ginekologa ne javlja mi se. Da li da popijem i normabel?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Kaze ginekologica da na nalazu pise HPV (cin1 koji moze proci i sam od sebe u roku od sest mjeseci), ali da bez briseva ne moze znati jer moze biti i ureoplazma, toksoplazmoza i ne znam sto mi je jos nabrojala. Uglavnom, kaze da nista od toga nije hitno u smislu da bi moglo naskoditi bebi, ali sam se uspjela izboriti da ne cekam 29.4. nego da mi briseve uzme odmah ovaj tjedan ujutro, pa da sam ja na miru. Rekla je da simptoma za to nema i da ga neke zene imaju, a stres i trudnoca ga samo onda izbace na povrsinu.
    Se neka od vas susrela s tim ili necim slicnim u trudnoci? Evo bas sam citala sad clanke i stvarno svugdje pise da mi ne moze naskoditi bebici, pa sam malo mirnija dok cekam da mi uzme briseve.

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sanja super da si isla. A ako dr. kaze da nista nece biti bebici - vjeruj joj. Nemoj citati na sve strane, onda opet nemas mira. Jel se ljutila zbog tvog dolaska?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Nije. Bila je super pristupacna
    Sad sam bar mirnija koliko mogu biti

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sanja ja sam imala ureaplazmu - dala mi je sumamed 3 dana i sve se resilo. ako je ureaplazma onda stvarno nije neki problem.

A sad moj izvestaj od danas
    Kako sam i ocekivala, bebica je ogromna 3600gr! Ako nastavi ovim tempom do termina ima da bude gigant! Sve mjere zajedno daju bebu od 38+6, a ja sam danas 36+5...
    Jos dva dana i u 37. tjednu sam i onda cu pocet na sve moguce prirodne nacine da induciram porod (datule, fizicke aktivnosti itd.)
    Cerviks mi je smekshan ali nisam se pocela otvarati (ja sam zadovoljna - samo da nije zabetoniran) i rekla mi je gin da to sad tako moze ostati do poroda a mogu se pocet otvarat sutra i da je sve to individualno.
    Sljedeci pregled imam negde u 38. tjednu kod dr u rodilistu - ne znam jos kad jer moram vidit koje dane on dezura u tom tjednu.
    Sve u svemu, zadovoljna sam i mirna. Cak sam se pocela mirit sa cinjenicom da ce bebica imati vise o 4kg - samo jos da se natjeram na masazu medjice koju svaki dan odlazem iz nepoznatih razloga

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Dobila odobrenje od doktorice da u razmaku mogu oboje vaginalno..fijuh....

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zvala sam dr. Kosa. Rekao mi je ležanje i min. 300 do 400 grama Magnezija dnevno. Popustile su mi kontrakcije, osjećam se bolje fizički i psihički. Baš me ulovila panika danas, rasplakala sam se od straha i tajnici u Ginekosu na telefon. Do prve bolnice mi je sat vožnje, od odlaska na hitnu nema koristi. Uf, baš sam se prestrašila.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Moja bebica je sada 37+5 i ima 3.300 g.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •