Stranica 212 od 581 PrviPrvi ... 112162202210211212213214222262312 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,551 do 10,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Bok curke. Evo da vam se malo javim. Sutra imam pregled pa sam malo nervozna. Jos sam na duphastonima zbog prijasnjih pobacaja. Na mom tijelu nema znakova trudnoce osim malo povecanih cica koje su prestale da bole iako ovaj put nisu ni boljele nesto jako kao prva dva puta. Na netu citam da bi se trbuscic vec trebao nadzirati a meni nista, ravna ko daska. Inace sam mrsavija a od mucnina i povracanja sam izgubila 2kg. Kad je vama poceo rasti trbuscic?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

ribice, to stvarno nije ok. Zdravo dijete je najvaznije. Ima slucajeva kad se spol sazna tek na porodu. Zanemari ih...
    Joj, i mene je to sad razljutilo....

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Meni je tek oko 21 tjedna, a sad sam se uduplala ima vremena za trbuščić

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Drage moje, danas je bio dogovor sto cemo dalje. Uglavnom, zagrlit cu svoju curicu u ponedjeljak. Taman cu uci u 40tt i bit ce 3400. Cijeli dan sam uzbudena. Odusevljena sam s Petrovom, svi su ljubazni i bas se brinu za nas i nase bebice, sve saslusaju i lijepo objasne, nije da nas samo 'odrade'. Tu se osjecam vec ko doma. Svaki dan joj slusam srceko, dovucem si ctg i uzivam. Bit ce to cr.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sadie
    ribica ja sam misla da je moj super veliki buso u 12tt, a sad u 24tt se smijem sama sebi kolko sam "ravna" bila
    Imas temu slike trbuha pa si pregledaj vrrrlo individualno!!
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 07.04.2015. at 22:15

nivesa avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Bok curke. Evo da vam se malo javim. Sutra imam pregled pa sam malo nervozna. Jos sam na duphastonima zbog prijasnjih pobacaja. Na mom tijelu nema znakova trudnoce osim malo povecanih cica koje su prestale da bole iako ovaj put nisu ni boljele nesto jako kao prva dva puta. Na netu citam da bi se trbuscic vec trebao nadzirati a meni nista, ravna ko daska. Inace sam mrsavija a od mucnina i povracanja sam izgubila 2kg. Kad je vama poceo rasti trbuscic?
    Pokusaj se izborit za malo infuzije. I detaljniji pregled. Ne znam kod kojeg si dr i u kojoj bolnici ali ako on ne zeli uvijek mozes trazit drugog dr.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Sadie
    A zašto su se odlučili na carski rez? Ostala bebica na zadak ili?

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Da. Radili smo uzv da vidimo ima li mjesta da ju se okrene, ali je posteljica tako polozena da ju se ne smije okretati (bila bi ispred nje kad ju se okrece). Vaginalni porod bez okretanja dr.ne predlaze niti mi to pada na pamet pa ce biti cap-cap. Al nemam nista protiv cr, bitno mi je da nema rizika za nasu malu curicu. Sad bar znam na cemu sam, ne mislim si kad ce mala krenuti, hoce li se okrenuti glavicom dolje, hoce li sve proc kak treba.

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj zelimo_bebu prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam očekivala da ću na ovaj dio foruma doći...bar ne uskoro hahaha...malo sam još u šoku i izgubljena, ali se nadam da ćete pomoći kad negdje zapne....sa Potpomognute PDF ravno ovdje....na početku sam, 4+2 - to sam jučer naučila hihi....zasada su iza mene 2 vađene bete koje su u redu, sutra još jedna, nadam se isto....počela sma piti Folacin i sutra namjeravam Elevit kupiti i krenuti s njim....to su mi nekako počeci...na UZv ne planiram još dok te 2 bete ne odradim, a onda kad dođem na 6+ - onda laganini.....
    Ne Elevit ako imaš Hashimoto!! Pročitaj malo indikacije i savjetuj se sa doktorom!! Kontraindiciran je Euthyroxu. Uzmi neki drugi.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Ja imam hashimoto i pijem elevit, euthyrox pijem u 6 ujutro a elevit oko 8 i dr endokrinolog kaže da je to ok, dok god ih ne pijem zajedno...

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A zašto ste se sve uhvatile tog elevita između svih ostalih vitamina? Ima neki razlog?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hej cure,

evo mene u zadnjem stadiju trudnoce. Jos samo tri tjedna do kraja.
    Sto se vitamina tice, u prvoj trudnoci sam ih pila, a krvna slika mi je bila puno losija nego sada kad ih uopce nisam pila (osim folne). Kupila ih jesam, dala dobrih 250 kn na njih, na kraju popila par komada jer mi je bilo jako zlo od njih.
    Ako se zdravo hranite, znaci dovoljno voca i povrca dnevno (ne znam, ja osobno ne mogu bez 2-3 vocke dnevno) i ako vam je krvna slika u redu, nisu besprijekorno nuzni.

Sadie, sretno, ja sam nakon tebe na redu

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ste se sve uhvatile tog elevita između svih ostalih vitamina? Ima neki razlog?

evo konkretno ja poslala MM u ljekarnu da mi kupi nekaj, i teta mu tamo nadrobila da da je to naj.....bla, bla...a muško,ko muško za bebača i mamicu sve najbolje pa je to kupio

Muma kaj ti uzimaš?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sutra ujutro na pregledu.opet me lagana panika vata.pa sam sad prebrisala kucu i zalila biljkice hahahha

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sad uzimam Prenatal od Natural Wealtha. Ako ćemo koji je najbolji, onda je to (vjerojatno) Pregnazone Complete jer ima najbolju dozu omege za trudnicu...tj omjer dha i epa. A sad...netko zna možda još "bolji", ili "lošiji"... ja osobno mislim da je to svejedno...svaki ima sve potrebne vitamine, eventualno se malo omjeri razlikuju. Prenatal NW nema omegu ali ja ću zato zadnje tromjesečje uzeti Pregnazone jer je tad najvažnije za razvoj bebinog mozga.
    Mene je samo interesiralo da li to doktori predlažu (iz svojih "razloga", svi znamo kako to funkcionira) ili stvarno ima "nešto" u tom Elevitu...

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

annie 84 bice da su nam termini JAAAKO blizu. meni je 26.4. a tebi?
    Sadie super da se tako dobro osecas i da si sad mirna - to je najvaznije! Mislicu na tebe u ponedeljak

Ja sad vec konstantno imam bolove u preponama i krizima, pretpostavljam da je od spustanja bebe? Braxton Higsove kontrakcije nisam imala ni jedan jedini put ili ih mozda nisam prepoznala, ali to mi je malo cudno jer citam da ih vecina ima???
    Dragi mi kaze da mi trbuh izgleda dosta veci u zadnjih par dana, a i ja imam takav utisak - kao da brzo raste i sve mi je tezi. Bas se nadam da ce malo ranije porod... Sledeca kontrola je u rodilistu sljedeceg utorka.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Muma meni nije dr. preporučio nijedan..rekao je samo da nekaj kupim

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Muma meni nije dr. preporučio nijedan..rekao je samo da nekaj kupim
    Sve 5. Naravno da će onda hubby pitati tamo koji je najbolji...po njihovom mišljenju...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja sam pila Elevit prva 3mj trudnoće i onda sam preszala sa njima, trudnoću mi vodi MPO dr cak se ljutila i na ta 3mj sto sam pila....Sada mi je dala Ferum sirup i vitamin C,iskreno nadam se da ne grijesim sto ne uzimam dodatne vitamine. Sto vi kažete na to? Pozzzzz

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja cu samo uletiti sa informacijom od dvije zene koje desetljece rade u ljekarni - natural w. bi trebao biti zadnji izbor za bilo koji vitamin. Loša firma koja je dobro razglašena. Kao uostalom i sve velike marke proizvoda.

I meni je gin. odma preporucila elevit, a ja vjerujem da je elevit ok zbog folne (ostalo se moze nekako nadoknaditi prehranom), ali sigurna sam da doktori preporucuju elevit zbog njima znanih razloga

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

kaaaakoooo se rijesit boli u ledjima??? Place mi se danas

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    annie 84 bice da su nam termini JAAAKO blizu. meni je 26.4. a tebi?
    Meni je 2.5. Al sumnjam da cu tako dugo biti 2u1 :D

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Ja mislim da je to samo dobra reklama ja sam pila prenatal od Solgara i bio mi je odličan.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj je 9.5. ali mozda presisam neke od vas, 21.4. idem u bolnicu na pregled i dogovor sta dalje

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja isto imam osecaj (a i zelju) da malo krace budemo 2 u 1
    Znaci 13.4. Sadie, pa 26.4. ja, pa 2.5. annie, pa 9.5. adrianova mamica veseloooo!

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    kaaaakoooo se rijesit boli u ledjima??? Place mi se danas
    Evo ista stvar i kod mene, još sjedim na poslu cijelo vrijeme... Kaos. Točno tamo gdje su lopatice

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

meni je dolje u ledjima, skroz trtica bas i ide u desni guz/kuk/nogu

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ivana.sky meni pomaže postaviti se četveronoške, lagano raširiti koljena, toliko da se trbuh smjesti, ruke sklopiti pod bradu i lagano se njihati naprijed-nazad i lijevo-desno ili kružni pokreti iz guze i tako mi olabavi pritisak na živce. Mene sad sve češće kod duljeg stajanja ili hodanja bole stidne kosti! Još 7 tjedana... I opet noćas vještičarenje, ubit će me te nesanice... sinoć zadrijemala od 9 do pol 11 u boravku pa se preslila u spavaću, spavala od 2-4 pa tek od 7 do pol 9. Koma! Imam podočnjake do koljena!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Znaci 13.4. Sadie, pa 26.4. ja, pa 2.5. annie, pa 9.5. adrianova mamica veseloooo!
    ...pa mali razmak i onda nas dvoje 29.5. Isto se nadam bar malo ranije!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    meni je dolje u ledjima, skroz trtica bas i ide u desni guz/kuk/nogu
    ovo šta si opisala je išijas, ista stvar mi je bila u prvoj trudnoći, prošlo nakon poroda kad sam smršavila 10kg...moraš izbjegavat ležanje na leđima i duže stajanje na nogama

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    ovo šta si opisala je išijas, ista stvar mi je bila u prvoj trudnoći, prošlo nakon poroda kad sam smršavila 10kg...moraš izbjegavat ležanje na leđima i duže stajanje na nogama
    Kod mene isto u prvoj trudnoci.i evo jucer me uvstilo..ali popustilo.inace me isijas danima drzao u prvoj trudnoci.jedva sam hodala

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky meni pomaže postaviti se četveronoške, lagano raširiti koljena, toliko da se trbuh smjesti, ruke sklopiti pod bradu i lagano se njihati naprijed-nazad i lijevo-desno ili kružni pokreti iz guze i tako mi olabavi pritisak na živce.
    to i prakticiram, i istezanje na pilates lopti... pomaze, al sve mi to ono trenutno...

ma tesko mi je nekako sad kad je lijepo vrijeme i dalje se zadrzavat u krevetu ko u pocetku, pa i ja znam mal pretjerat sa setnjama i sjedenjem... al jucer me bas dobrano slomilo tako da sam danas popodne odlucila provest lezecki na boku pred tvom!

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

znate da vas citam i svakih toliko upadam...
    nisam trudnica, al imam problema s ishijasom. joga me spasila. mozda neka trudnicka lagana varijanta?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Pokušajte riješiti probleme sa leđima i kukovima prije nego dođe vrijeme poroda. Ja sam strogo ležala zadnja dva mjeseca, leđa i kukovi su bolili za poludit. Na porodu, tokom truda, osjetila sam kako mi je nešto kvrculo kroz kuk i stidnu kost. Poslje poroda, nakon jedno tjedan dana, počela sam poslje malo duljeg stajanja vuć nogu i znalo me kroz kuk i stidnu kost zakočit u koraku. Prvih mjesec dana nije bilo šanse da ubrzam korak.

littlemouse1 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Pozzzzz svima iz suncane slavonije.. mi smo danas bili na pregledu...sve je ok,bebica napreduje lijepo je osjetim...spol ne znamo posteljica je jako nisko a bebica je na zadak tak da mi ne gine carski barem za sad....danas nam je 21tj i termin je 20.8.eto toliko pozzzzz svima i sretno

zelimo_bebu avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

DR mi je dobro gledao nalaze, nisam na niakvoj terapiji za Hashimoto osim Decortina koji pijem od početka stimulacije ...s tog ćemo se "skidati"postepeno kaže DR, a folna do 12 tt onda Elevit uz naravno praćenje štitnjače...neću ništa na svoju ruku jer je ovo trnovit put do bebe koju moram sada paziti i maziti, ako i paziti na sebe....

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mrzim išijas
    u prvoj trudnoći ga nisam imala, al sad me uhvatio nedavno u bolnici

na strogom sam mirovanju već mjesec dana.
    cerviks se dosta skratio, bila sam u bolnici 2 tjedna, a onda su me pustili da odem doma ali baš samo wc i ležanje
    od silnog ležanja valjda se ta bol pojavila još u bolnici
    prestrašno nešto kako to boli

sad čekam da se ginekolog, nadam se u ponedjeljak, vrati s odmora pa idem opet da mi daju dexametazon
    gin misli da nećemo do termina izdržati obzirom cerviks popušta
    vidjet ćemo

isto tako u prvoj nisam imala bh kontrakcije
    ili ih nisam prepoznavala ili ih je bilo malo pa se ne sjećam
    sad su svakodnevne
    i ti neki čudno bolovi nisko u leđima i ponekad preko trbuuha kao menstrualni
    čudno mi je sve to i nepoznati i baš nimalo ugodno
    još smo tako daleko od termina

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Alkemicar cuvaj se, vibram da izdrziz do termina...samo miruj !!! Serklaz ne dolazi u obzir ??

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ne dolazi
    krmek mi je radio konizaciju i sd me prati i kaže da je dosta cerviksa otklonjeno konizacijom koja je bila jako obimna, a i kad su me hospitalizirali bila sam već 26-27tt i on je rekao da nea šanse oko takvog cerviksa postaviti neki koliko-toliko kvalitetan šav pa je bolje ne dirati nego u horizontalu da nema pritiska dolje i nadat se čim dalje dogurati
    čak sam i sirup za stolicu dobila kad je imam da bude što lakša da nema naprezanja
    što kraće na nogama ili sjedeći na wc-u i što više ležati

pojma nemam otkud ženama snage poslije za porod uz ovoliko ležanja
    imam osjećaj da mišića više ni nemam, a snage još manje

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i ja se stvarno pridržavam toga
    ozuširam se brzinski i poslije dišem ko sipa koliko se umorim
    brzinski wc i saaaamo ležim malo lijevi, malo desni bok i nadam se da se neće vratti išijas

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    znate da vas citam i svakih toliko upadam...
    nisam trudnica, al imam problema s ishijasom. joga me spasila. mozda neka trudnicka lagana varijanta?
    Voljela bi da u osijeku ima bilokakav program!
    Iskreno ima jedan pilates za trudnice u fitnessu gdje sam prije isla, cak mi je i blizu, ali ne bi ponovo, pogotovo ne sad... vecina sata se radi na podu u podrumu gdje su plocice i usprkos tepihu i podloscima (kojih sam uzimala 2, 3) smrznes se.
    a dalje po drugim centrima su mi malo preintenzivni programi
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 09.04.2015. at 18:54

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

A sama pomocu videa s youtube-a? Postoji par yoga poza koje su zbilja jednostavne i opustajuce, a cine cuda za donjio dio ledja.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    ne dolazi
    krmek mi je radio konizaciju i sd me prati i kaže da je dosta cerviksa otklonjeno konizacijom koja je bila jako obimna, a i kad su me hospitalizirali bila sam već 26-27tt i on je rekao da nea šanse oko takvog cerviksa postaviti neki koliko-toliko kvalitetan šav pa je bolje ne dirati nego u horizontalu da nema pritiska dolje i nadat se čim dalje dogurati
    čak sam i sirup za stolicu dobila kad je imam da bude što lakša da nema naprezanja
    što kraće na nogama ili sjedeći na wc-u i što više ležati

pojma nemam otkud ženama snage poslije za porod uz ovoliko ležanja
    imam osjećaj da mišića više ni nemam, a snage još manje
    Doći će snaga kad bude trebalo ne sekiraj se samo da što duže budeš 2 u 1 !!!! Samo hrabro !!!

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure, imale ste pravo za bolovanje,doznake i porodiljni...ništa od toga mi više ne može dati doktor opće prakse bez obzira što živim na otoku. U ponedjeljak imam redoviti pregled pa ću vidjet sa mojim privatnikom što i kako, nekako mi je bed doći u socijalnog samo po te doznake...ali ima bit da ću morat. Odustala sam od odlaska na komplikacije, imam neiskorištenog godišnjeg kojeg ću uzet taman do porodiljnog (onih 45 dana prije termina).

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

najbolje uzmi ggodišnji ako ga imaš
    taman dok uhvatiš porodiljni

meni porodiljni prema terminu poroda (22/06) treba početi 9.ili10.05 čini mi se
    tako da sam ja uzela komplikacije jer sam godišnji pomalo trošila i kad je mali bio bolestan

inače i bolje je tko može da ide na kompl jer ako otvoriš bolovanje, smanjuje ti poslije prosjek naknade prvih 6 mjeseci koliko sam shvatila

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Svaka cast svim trudnicama koje rade! Al zbilja... ja bi prvo poludila, drugo crkla od umora.

Bubekica vidis o tom uopce nisam razmisljala, bas ti hvala, idem idmah kopat torrente i jubito
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 09.04.2015. at 20:11

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj bubekica prvotno napisa Vidi poruku
    A sama pomocu videa s youtube-a? Postoji par yoga poza koje su zbilja jednostavne i opustajuce, a cine cuda za donjio dio ledja.
    Linkovi molim

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Mene bole leda, al nisam našla lijek, prode nekako.
    BH kontrakcije sam imala možda par puta.
    Pila sam Elevit, sad sam na Solgaru (dvostruko je jeftiniji preko iherba), drugim prenatalima ne bih prišla.

Mene sad povremeno stisnu leda ko od menge. Jak mi je pritisak u zdjelici, pa se instiktivno drzim za trbuh dok hodam puzevim korakom. Tesko mi je dic se iz kreveta i tesko mi je onda pocet hodat. Mala nece uraniti, ali javlja da nije zaboravila da mora van. Kak mi vozači lijepo stanu na zebri kad vide trbuh. MM me vidi samo 1h/dan pa kuzi da trbuh raste. Nemam veliko ogledalo u bolnici pa ga nisam ni vidla kak spada. Moram se uslikati dan prije poroda za uspomenu.

Fakat se osjećam u vrhuncu trudnoće (38+4), al nije da jedva čekam da mala izade da odahnem. Meni je sve to fora iako ne znam kako cu večeras lec od žgaravice. I super mi je sto sam u bolnici, sve je u redu i pod kontrolom, ak se nešto pocne dogadati ne moram daleko i puno sam mirnija i opustenija. A skoro sam se rasplakala sto moram u bolnicu, umjesto da cekam trudove doma.

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

I ja se ubacujem u ovaj završni krug, 25.4.
    Jos uvijek radim, stvarno mi je već dosta... Jos samo slijedeći tjedan i onda se konačno mogu skoncentrirati na dolazk bebe. Nadam se da neće uraniti jer ništa nije spremno do kraja, sve mi je nekako na pola, nikako da stignem sve pozavršavati.
    Ali isto tako se nadam da neće kao seka dva tjedna kasniti.
    I bilo bi super da ne odabere 26.4. kao svoj dan, jer je to jedini dan u godini kad je centar za rađanje u kojem planiram roditi zatvoren...
    Uffff imam možda malo previše očekivanja...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

sadie a vrsta anestezije, mozes birat ili

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •