Stranica 213 od 581 PrviPrvi ... 113163203211212213214215223263313 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,601 do 10,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Evo mi na pregled danas... jedva cekam vidit smizlu
    Nego, trebam li traziti da me pregleda vaginalno? Ili ona vec zna ako ima potrebe za tim nakon uzva? Znam da ste mi pricali da ako je zena otvorena, uloziva i to sve nesto da se vidi samo vaginalnim pregledom, a mene moja gleda samo uzvom pa ne znam trebam li inzistirat

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ivana.sky nezna sto bi ti rekla, ocito svaki doktor ima neku svoju praksu na pregledima. Mene moj svaki put prvo pregleda vaginalno da vidi jesam li zatvorena/otvorena i onda tek ultrazvuk...znam da neki doktori uopce ne prakticiraju vaginalne preglede jer to moze samo nastetit, nema pojma...vjerovatno je sve stvar procjene. Bitno je to i kako se ti osjecas, da li imas bolove, pritisak i sl.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ja sam sad 11+5, dosad sam imala 1 vaginalni i 4 UZV, čim manje čačkanja i prčkanja to bolje

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jucer ujutro sam imala pregled.gledala me vaginalno i uzv.jucer 30tt a moja beba 30+3tt
    A kasnila je inace po tjedan dva u mjerama moja curica
    Sad ima 1496g.
    Sve je ok.za 4tjedna pregled a onda svaka 2tjedna.
    Dobila sam 15kg.
    Dobila sam uputnicu za trasfuziju ponoviti nalaz iako je bilo sve ok na pocetku trudnoce.i moram napraviti ogtt.

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Cure imam možda malo blesavo pitanje..Danas je muž stavio kćerkicu kraj mene u krevet, uglavnom ležim bočno kad je stavi kraj mene i zaštitim trbuh, međutim danas je bila brža od mene i dok sam bila na leđima, naslonila mi se na trbuh laktomi to točno na moju malu grbicu (bebicu), imam dijastazu i svašta nešto i točno vidim gdje je bebica.
    Da li je moglo biti nešto? Miče se ali ne aktivno kao ovih danas i sad me to brine..grrrr..a stalno pazim, stalno sam na oprezu i pljus...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mislim da joj nece biti nista.samo se naslonila.a moj sin izvodi ludosti.nemogu uvik biti na oprezu.iznenadi me.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma nece bebici nista biti, meni se moja mala zabila u pol mog stomaka, trcala je i nije gledala, naravno da sam isto bila pod stresom i zabrinuta, ali sve je ok. A nerjetko se desi da ja zapnem stomakom o kvaku, o rub prozora i sl. Dode mi da popiz.. od te moje trapavosti.

A ja se polako otvaram, u bolnicu idem za tjedan i po, a nadam se bar da postoji neka minimalna sansa za prirodan porod, jer ako se otvorim kako treba, a i bebica nije velika kako su govorili da ce biti, da izbjegnem opet carski..

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zadarmamica jeli ponavljaš nalaze zbog kilaže ??? Ja sam danas 28+5 a dobila sam 14 kg što je puno iako se na meni ne bi reklo jer sam startala jako mršava (sa 50 kg) pa se sve mislim hoće li me u ponedjeljak poslati na ogtt (još ja imam i 35 g.)
    Clover ne brini bebica je zaštićena unutar maternice, što govori i Zadarmamica ja sam isto užasno trapava, stalno se negdje očešem,zapnem a u drugoj trudnoći sam se bila nabila stomkom na kvaku od kupaonskih vrata da mi je došlo zlo od boli a curki nije bilo ništa.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj kiri- prvotno napisa Vidi poruku
    sadie a vrsta anestezije, mozes birat ili
    Anestezilog predlozi, a odluka je na tebi. Dobit cu spinalnu, oni paze sto pricaju da ne znam kad rezu i sl., kad bebu izvade pusnem ju i dobijem sedativ da zaspim. Onda isti dan dolazi k meni na papicu, iduci dan malo hodam i pod tus.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

alkemicar samo odmaraj, miruj, jest da je dosadno, ali nemaš izbora. Znam kako je to...samo kupaona i krevet. Ali sve za naše bebice! I samo misli pozitivno! A za porod ne brini, nađe se ta snaga
    littlemouse bravo! Samo nek beba i dalje lijepo napreduje. A ima ona još puuuuuuno vremena za okretanje, i nekoliko puta
    zadarmamica ma nije beba kasnila 2 tjedna, to ti je doktorica krivo izmjerila. Ah te njihove mjere! Važno da je sve ok! Ti nisi već radila ogtt?
    bebeto važno je da si ti doma, nema veze da li na komplikacijama ili go. Ako tako možeš, zašto ne!
    ivana.sky sretno danas i ugodno druženje s bebicom! A vaginalci su očito na subjektivnoj procjeni ginekologa. Ja ga imam na svakom pregledu! Nisam presretna, ali opet, bolje da provjeri ona cervix.

J aimam pregled u ponedjeljak - mini anomaly, i eto, s obzirom da smo pronašli uzročnika Lovrine bolesti, u utorak imam biopsiju! Držite fige!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i ja svaki put imam vaginalni pregled, to je odmah s vrata, čim uđem, a onda uzv....

cure odmarajte i mazite trbuščiće

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    alkemicar samo odmaraj, miruj, jest da je dosadno, ali nemaš izbora. Znam kako je to...samo kupaona i krevet. Ali sve za naše bebice! I samo misli pozitivno! A za porod ne brini, nađe se ta snaga
    littlemouse bravo! Samo nek beba i dalje lijepo napreduje. A ima ona još puuuuuuno vremena za okretanje, i nekoliko puta
    zadarmamica ma nije beba kasnila 2 tjedna, to ti je doktorica krivo izmjerila. Ah te njihove mjere! Važno da je sve ok! Ti nisi već radila ogtt?
    bebeto važno je da si ti doma, nema veze da li na komplikacijama ili go. Ako tako možeš, zašto ne!
    ivana.sky sretno danas i ugodno druženje s bebicom! A vaginalci su očito na subjektivnoj procjeni ginekologa. Ja ga imam na svakom pregledu! Nisam presretna, ali opet, bolje da provjeri ona cervix.

J aimam pregled u ponedjeljak - mini anomaly, i eto, s obzirom da smo pronašli uzročnika Lovrine bolesti, u utorak imam biopsiju! Držite fige!

Kod dva doktora su takve mjere bile.onda se pocelo popravljat i evo to je jucer najnovije da je sve super.ali nisu se brinuli tada i rekli su da je to sve u granicama.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamica jeli ponavljaš nalaze zbog kilaže ??? Ja sam danas 28+5 a dobila sam 14 kg što je puno iako se na meni ne bi reklo jer sam startala jako mršava (sa 50 kg) pa se sve mislim hoće li me u ponedjeljak poslati na ogtt (još ja imam i 35 g.)
    Clover ne brini bebica je zaštićena unutar maternice, što govori i Zadarmamica ja sam isto užasno trapava, stalno se negdje očešem,zapnem a u drugoj trudnoći sam se bila nabila stomkom na kvaku od kupaonskih vrata da mi je došlo zlo od boli a curki nije bilo ništa.
    Pojma nemam zasto me salje opet na transfuziju a nalaz je bio ok.u prvoj trudnoci je pisao da bude kontrola ali me nitko nije slao kad je na prvom nalazu bilo ok.0+ krvna grupa sam.i nemam ona cuda
    Takav je nalaz i u ovoj trudnoci a ona me opet salje.

A ogtt nisam uopce radila i salje me tek sada.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

i mene s 34tt opet šalje na transfuziju vadit krvnu grupu....tako me i prošlu trudnoću...na početku i u 8.mj.trudnoće

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da svi idemo u 8 mj trudnoće ponovo na vadenje.
    ja sam danas okrenula djecju sobu naopacke i izbacila 3 vreće igračaka. ..krepana sam...
    Muma mislimo na tebe kao i na Sadie i da bude sve u najboljem redu.
    Ja moram vaditi sve hormone štitnjače a nikako dobiti laboratorij SD da se naručim.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

evo da javim 885g imamo, jos uvijek smo sigurni da je curica zijevnula nam je ravno na ekran smizla slatka posteljica lijepo straga, osit razvijen, vidjeli smo i mjehur i zeludac, prstice, rukice, nogice standard, i stopalom kako se odgurnula kad ju je dr. gurnula sondom posto je sjela u turski pa da ju mal pomaknemo da vidimo jel se pojavilo sta medju nogama aaa mama je maalo puno papala za uskrs tako da ce sad morat malo pripazit... termin sad i sluzbeno pomaknut na 25.7. uf jedva cekam

Jedina losa vijest je da je ipak dijastaza trbusnih u pitanju... nista strasno al eto mal cemo se mucit kasnije

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Saljem svima veliki pozdrav, a najvise finalisticama. Sadie, navijamo za tebe! Uskoro ljubis svoje divno malo bice! Ja ne mogu docekati da vidim svojeg momcica!

Nije me biko neko vrijeme, Pikulica i ja smo zbrisale na more. Bilo je prekrasno, po cijele dane smo landrale uz more na sunceku. Dosta sam se izmorila setajuci, ali je to njoj za imunitet bilo pun pogodak. Momcic se stalno premjesta, malo ga osjetim s jedne strane trbuha, malo s druge, a za tjedan dana je pregled, pa me zanima je li glavica i dalje dolje.. Uglavnom ne mogu docekati pregled. I... sljedeci tjedan konacno 30tt!!! Jeeej!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Sadie pa ti ćeš svoje malo zlato primiti na rukee u ponedjeljak <3

Muma sretno na pregledu

Trebam li se brinuti zbog tih bolova u leđima i preko stomka?
    Isto kao da imam menstrualne bolove

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma SRETNO!!!!!!!!!!!!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ribice i ja sam rh neg i morat cu opet vaditi u 8. mjesecu trudnoce, u pravu si, to je rutinski.
    Ja svakih 6 tjedana vadim tsh i ft4 u breyeru.

Muma, zelim ti blistave najzdravije nalaze!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Na SD navodno rade samo TSH jer već dugo nema reagensa za ostale.
    Mene je samo dr na prvom pregledu sa 6 tt u DZ gledala vaginalno kad je i papu uzela, a odonda na SD samo uzv svaki put, s tim da kad sam se žalila na BH sa 27 tt, onda je nakratko pogledala cerviks vaginalnom sondom da ne prčka, a bebu abd. uzv. Mene uopće nije slala na transfuziju do sada, a isto sam 0+ pa valjda ni ne treba. Evo, mi dogurali danas točno 33
    Sadie go girls!
    Muma
    Clover imaš kože na trbuhu pa salo pa maternica pa vodica pa bebica u vodici pluta! Nema šanse da joj se nekaj dogodilo, možda samo mali stres od tvog stresa ili se tako potrefilo da se nekako okrenuo... Mene isto nekad brine kako ga pol dana ne osjetim, a valjda takvo dijete, vrlo nježno i pospanac, iako se svaki put na uzv vidi kako je aktivan i dr to uvijek prokomentira da je zadovoljna tom njegovom altivnošću. A da nas non stop nekaj ne brine, ova tema ne bi postojala

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Na SD navodno rade samo TSH jer već dugo nema reagensa za ostale.
    Mene je samo dr na prvom pregledu sa 6 tt u DZ gledala vaginalno kad je i papu uzela, a odonda na SD samo uzv svaki put, s tim da kad sam se žalila na BH sa 27 tt, onda je nakratko pogledala cerviks vaginalnom sondom da ne prčka, a bebu abd. uzv. Mene uopće nije slala na transfuziju do sada, a isto sam 0+ pa valjda ni ne treba. Evo, mi dogurali danas točno 33
    Sadie go girls!
    Muma
    Clover imaš kože na trbuhu pa salo pa maternica pa vodica pa bebica u vodici pluta! Nema šanse da joj se nekaj dogodilo, možda samo mali stres od tvog stresa ili se tako potrefilo da se nekako okrenuo... Mene isto nekad brine kako ga pol dana ne osjetim, a valjda takvo dijete, vrlo nježno i pospanac, iako se svaki put na uzv vidi kako je aktivan i dr to uvijek prokomentira da je zadovoljna tom njegovom altivnošću. A da nas non stop nekaj ne brine, ova tema ne bi postojala

Baš to, stalno me nešto brine..Danas mi muž dodaje vrećicu sa 3kg mesa i ja njemu da ja to neću primiti i kak bi ne bi,, na kraju mi je ipak ostala zakačena na prstu kad ju je on puštao iz ruke i povukla mi je ruku dost jako dole i zabolio me trbuh...uh..nikad mira.. danas je super aktivna hvala Bogu..ma problem je bio što sam ležala na leđima, sala nemam ni S jer sam užasna mršavica koja se ne može udebljati, imam ogromnu dijastazu i kilu tak da je beba odmah na vrhu i zato me prepalo...
    Danas smo 24.tj. još 10 i bit ću malo sigurnija hihihiii...
    Cure svima želim srećicu, da sve bude ok i da ih ljubimo i nunamo

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj TTiL prvotno napisa Vidi poruku
    I ja se ubacujem u ovaj završni krug, 25.4.
    Jos uvijek radim, stvarno mi je već dosta... Jos samo slijedeći tjedan i onda se konačno mogu skoncentrirati na dolazk bebe. Nadam se da neće uraniti jer ništa nije spremno do kraja, sve mi je nekako na pola, nikako da stignem sve pozavršavati.
    Ali isto tako se nadam da neće kao seka dva tjedna kasniti.
    I bilo bi super da ne odabere 26.4. kao svoj dan, jer je to jedini dan u godini kad je centar za rađanje u kojem planiram roditi zatvoren...
    Uffff imam možda malo previše očekivanja...
    Kako ti uspeva da radis jos uvek? Ok, i ja sviram (sto mi je i posao) ali samo sat-dva dnevno, da imam neki drugi posao ne verujem da bih mogla da radim. Pretezak mi je stomak i umaram se bas brzo.
    Dobordosla medju finalistice

Meni je uglavnom sve spremno ali imam jos par sitnica - zaboravila sam da pokupim neki nalaz proslog tjedna koji moram imati sa sobom kad krenem u bolnicu (mislim da su streptokoke???) tako da to sutra idem uzeti i trebam spakirati jos par sitnica u torbu za rodiliste. A volila bih da sredim jos neke stvari po kuci prije nego krene porod, no to me ne brine. Najvaznije mi je da ne krene danas ili veceras zbog tih nalaza...

Sadie srecno sutra! Drzim fige!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke na 100 muka sam...imam grčeve ko pred mengu i lagano krvarim...sutra sam naručena kod gina, ležim u krevetu i ne mrdam dalje od WC-a...uzela sam normabel od 2 mg i utriće sinoć 2, i danas ujutro 2
    do sad sve bez problema, nisam ni znala da sam trudna...super sam se osjećala

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

clover, i ja sam mrsavica i nemrem se zdebljat, samo nekim cudom sam uspjela natuc kile u trudnoci - njih 25. Ljudi me zbunjeno gledaju kad im kazem koliko sam dobila i nis im nije jasno, misle da sam se zabunila.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Fala cure sto mislite na mene. Javim se kad budem suvisla.
    Malo me frka - 1.bebica, ja operirana i sl., kak cemo se snaci. Al nadam se da ce sve proci dobro pa cemo sve sto treba savladati. Same operacije me nije strah. MM ce cekat vani da vidi da je sve u redu i da vidi svoju bebicu.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kiara79, u kojem si tjednu???

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    kiara79, u kojem si tjednu???
    12

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

možda je hematom, meni se to dogodilo u 15.tt, al se bebica uz strogo mirovanje izborila, držim fige i tebi....al ja ne bi čekala do sutra, išla bi na hitni ginekološki

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

nadam se da će sve biti ok

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sadie sretno!
    kiara samo miruj i miruj, nemaš što drugo. Držim fige da sve stane i da je beba ok! Javi nam što kaže gin. I ja sam sutra na pregledu, ovaj put ujutro, u 9.20h

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sadie mislim na tebe bit ce sve ok i brzo ces grliti svoju kiflicu!

Kiara, kao sto su rekli, samo mirovanje... iako i ja bi bez obzira na pregled sutra, otisla odma na hitnu...

Sretno finalisticama i nemojte zaboravit javit nam vase price i iskustva

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

joj, cure hvala vam...stvarno se nadam da će sve biti ok...

mislim da mi ni oni neće dati ništa drugo, već i sve ovo kaj i sama radim..a jako me frka da me ne ostave u bolnici, uz ova dva malca doma to mi se čini nezamislivo

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kiara, ako krvariš, ostavi klince nekome i odi u bolnicu još danas
    naravno ako imaš gdje s djecom
    nemoj da te bude strah bolnice
    doma uz klince vjerojatno ni ne miruješ strogo

a ako krvariš, bolje da odeš da te pogledaju ipak odmah danas

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kiara i ja bih otisla na hitnu
    ja sam doduse mirovala doma, ali imala sam uvjete za to - doslovce krevet i wc
    inace, u dvije trudnoce sam jaaaako krvarila i jako dugo se to vuklo (kasnije je to bilo pomalo, ali stalno je zezalo)
    nadam se da ce sve biti ok ~~~~~~~~~~~~~~

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

e da, utrice nemoj stavljati, nego ih pij
    i pazi, od njih ti se moze vrtiti

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kiara javi nam što si odlučila i kakvo je stanje

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sadie sretno!!

Kiara nadam se da nije ništa ozbiljno.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kiara, držim palčeve .

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Nije me bilo dosta dugo.... Sadie je danas na carskom koliko sam skužila??? Nadam se da je sve to iza nje i da je s bebom sada.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Sutra.

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Kiara nadam se da je sve dobro,
    Sadie sretno ti bilo sutra!!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Sadie, sretno sutra!

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Sadie sretno sutra. kiara takoder i tebi sretno. Mi danas 28 tt. u zadnjem smo tromjesjecju. Sutra takoder imamo pregled. Jedva cekam.
    Pusa svima...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tu sam cure, sutra ću znati..uglavnom i dalje pijem utriće i normabel, i sad je krvarenje postalo samo roza trag na papiru kad se obrišem..bolova nema, zapravo ko neki lagani PMS..
    oko podneva mi ispala 2-3 komada zgrušane krvi nalik na pileća jetrica-sorry na opisu..
    stvarno se nadam da će sutra doc reći da je bebica OK..

Saide, sretno sutra!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sretno i tebi sutra!

Mene ubila moja dr. Bas me izbedirala... Ne znam uopce sta da jedem vise! Ajd rucak jos to povrce kuhano, meso, juhice ovo ono, dorucak zitarice, voce medjuobroci blaa ali ova vecera... ja nemam pojma sta da jedem!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, sretno sutra!!
    Kiara, nadam se da je sve ok, javi nam..

Svma koje imaju preglede sutra, puno puno srece! Moj je za tjedan dana, taman nakon navrsenih 30 tjedana!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Drage moje ...

Imam jedno pitance...trenutno sam u 14tj...

Zna mi se cesto desiti vecinom dok lezim ako se zakasljem ili krivo okrenem da me uhvati ko nekakav grc u predjelu kukova onako s unutarnje strane ...blizu jajnika ali nisu oni jer ipak cini mi se malo nize uz samu kost kuka...i to me zna uhvatiti na obje strane...
    pa neznam od cega bi to tako moglo biti?...

Imam ponovni pregled u petak pa cu pitati doktora...za sada ne smatram nesto opasno jer ne desava mi se bas cesto vecinom nekako u noci...dok spavam pa se nekako okrenem...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Mene ubila moja dr. Bas me izbedirala... Ne znam uopce sta da jedem vise! Ajd rucak jos to povrce kuhano, meso, juhice ovo ono, dorucak zitarice, voce medjuobroci blaa ali ova vecera... ja nemam pojma sta da jedem!
    za večeru isti možeš neko povrće ili salate, uz to neki sir ili nemasni komad mesa
    jogurt ili mlijeko s pahuljicama

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kiara, vibram da sve bude ok
    sadie, sretno sutra

ja ujutro zovem bolnicu vidjeti jel mi se ginekolog vratio s odmora
    al čak i ako nije, ići ću popodne da mi konačno krenu davati dexametazon
    valjda će u ta 2-3 dana i ginekolog doći

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu