Stranica 214 od 581 PrviPrvi ... 114164204212213214215216224264314 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,651 do 10,700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj alkemicar prvotno napisa Vidi poruku
    ne dolazi
    krmek mi je radio konizaciju i sd me prati i kaže da je dosta cerviksa otklonjeno konizacijom koja je bila jako obimna, a i kad su me hospitalizirali bila sam već 26-27tt i on je rekao da nea šanse oko takvog cerviksa postaviti neki koliko-toliko kvalitetan šav pa je bolje ne dirati nego u horizontalu da nema pritiska dolje i nadat se čim dalje dogurati
    čak sam i sirup za stolicu dobila kad je imam da bude što lakša da nema naprezanja
    što kraće na nogama ili sjedeći na wc-u i što više ležati

pojma nemam otkud ženama snage poslije za porod uz ovoliko ležanja
    imam osjećaj da mišića više ni nemam, a snage još manje
    Ma samo da ti kazem da se snaga vrati, posebno u tom nekom nadnaravnom stanju kao sto je porod.

Kada sam u prvoj T strogo morovala, ja bi svako dva tjedna imala upalu misica u listovima, smo sto sam se popela stepenicma do ginekologije (a znas koliko ih ima).... misici odu, to sigurno, li to se u tren vrati na porodu sam bila kao najveci snagator

Drzim fige za sto duzi 2u1

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje ...

Imam jedno pitance...trenutno sam u 14tj...

Zna mi se cesto desiti vecinom dok lezim ako se zakasljem ili krivo okrenem da me uhvati ko nekakav grc u predjelu kukova onako s unutarnje strane ...blizu jajnika ali nisu oni jer ipak cini mi se malo nize uz samu kost kuka...i to me zna uhvatiti na obje strane...
    pa neznam od cega bi to tako moglo biti?...

Imam ponovni pregled u petak pa cu pitati doktora...za sada ne smatram nesto opasno jer ne desava mi se bas cesto vecinom nekako u noci...dok spavam pa se nekako okrenem...
    Mirno spavaj, sve smo to prošle u toj fazi T! Maternica raste pa su ti ligamenti osjetljivi zbog razvlačenja

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nemogu spavat.svaku noć.zaspem oko 23h i evo naspavana sam.sad cu se muciti do 07.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Draga Sedie sretno
    Kiara držim palčeve da sve dobro prođe na pregledu!
    Ivana.sky i ja sam natukla kila ovih zadnjih mjesec dana da me ni strah stati na vagu. Svaki dan kažem od sutra prestajem jesti kruh i slatko i tako već 7 dana. Prestala nisam naravno. Trebala bi mi jedna doktorica kao što je tvoja, da me stavi na mjesto

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sadie mislim na tebe - sretno!
    lidac raste ti materica, to su propratni efekti i nije nishta strasno.
    kiara drzim fige da sve bude ok!

Ja sutra idem u Knin na prvi pregled u rodilistu, jedva cekam da viudim sta ce mi dr reci! Inace juce su mi prvi put noge otekle ali bash bash! I to nakon dosta hodanja i posla. Dragi me izmasirao i evo jutros je malo bolje ali i dalje oteceno. Usla sam danas u 38. tjedan i bas citam opis ovog tjedna i bas se spominje to oticanje...valjda je ok sve. Idem sutra na pregled, kao sto rekoh, pa cu i za to da pitam.
    Srecno svima!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma sretno danas!!!!!!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

hvala svima na odgovorima...

ovo mi treca trudnoca no s prve dvije me nije tako "grcilo"pa mi je zato bilo malo cudno...

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Sadie nadam se da je sve prošlo super i da već držiš svoj mali najljepši smotuljak
    Muma i Kiara držim fige da danas sve bude ok
    Ja sam prošli petak bila na pregledu i sve je ok, bebica raste, vec se vide rukice i nogice. Cijela sam se rastopila kad sam ugledala to malo slatko stvorenje. Još nisam ni svijesna da se to meni događa. Teško mi se opustit i uživati. Valjda ću s vremenom biti smirenija i opuštenija kako trudnoća bude napredovala. Mučnine su mi se malo primirile pa mi je lakše. Sljedeći pregled imam za tri tjedna.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Imam 2 problema: nuhalni nabor je 1.9 - uopće ne znam što da mislim o tome i šećer 5,2 Više mi je puna kapa stresa. Došla sam na posao i na kraju se rasplakala. Nije mi uopće važan taj šećer, ali brine me unaprijed taj vražji 21. kromosom. Kod Lovre je bio problem s njime....
    Posljednje uređivanje od Muma : 13.04.2015. at 12:18

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

joj draga Muma, držim fige na najjače da sve bude ok!!! zaslužili ste ti i tvoj dragi! vjerujem da vas i bebicu maleni lovro čuva! hoćeš ići na amnio?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Upravo smo dogovorili biopsiju korionskih resica - prebacili su nas za srijedu u 8h (a ne sutra)!
    kudri to smo i planirali radi Lovrine bolesti... samo nam se ne čeka toliko dugo pa idemo s biopsijom

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

joj muma, samo da bude sve ok! ma mora biti!!! drž'te se!!!!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Muma bude dobro, kaj nije to normalan nalaz nn?
    Sadie nadam se da je sve super prošlo.

jarica avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Muma držim palčeve da sve bude ok i kao i Kudri vjerujem da mora biti ok!
    Čuvaj se
    Posljednje uređivanje od jarica : 13.04.2015. at 13:38

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

muma, nije li to sasvim ok nalaz nn?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

A ne znam ribice. Imam dojam da formalno stoji granica 3mm, ALI neki doktori uzimaju granicu 2mm. Eh što volim biti na granici Grrrrr. Ne mogu vam ni opisati koliko sam već na rubu s takvim stvarima....rubu ruba...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni je dr rekao da je do 3 sasvim ok. Draga Muma, toliko si stresa prozivjela, nemoj si unaprijed stvarati dodatni. Pokusaj ici korak po korak i misliti pozitivno. Znam da je lako reci, a tesko tako osjecati nakon svega. Ali ovaj nalaz mi se doista ne cini ni po cemu alarmantan. Znam zene koje su imale nn 3,5, pa i jednu preko 4 i sve je bilo ok.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 13.04.2015. at 13:53

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Nadam se da sadie već grli svoju princezu!!
    Kiara javi se, nadam se da je sve dobro mora biti...
    Muma draga stvarno se nadam lijepim vijestima za vas dvoje
    Svim finalisticama želim sreću!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je dr rekao da je do 3 sasvim ok. Draga Muma, toliko si stresa prozivjela, nemoj si unaprijed stvarati dodatni. Pokusaj ici korak po korak i misliti pozitivno. Znam da je lako reci, a tesko tako osjecati nakon svega. Ali ovaj nalaz mi se doista ne cini ni po cemu alarmantan. Znam zene koje su imale nn 3,5, pa i jednu preko 4 i sve je bilo ok.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Draga Muma meni je nn 2,2 i dr je rekla da je sve ok. Istina je da sam se malo zabrinula ali s obzirom da je rekla da je sve u granicama normale ne zelim si priustit jos stresa i brige vec sam se opustila i nadam se najboljem.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Muma, meni je dr rekla da je sve do 2,5 ok. Očito svaki dr ima svoje mjere.
    Nadam se da će sve biti ok. Ljubim vas puno

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajde, sad ste me utješile sad se mogu prebaciti na temu šećera
    Sadie, kiara?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke ja ću se pozdraviti sa vama, moje bebice više nema.. sve je jučer otišlo, ne moram na kiretažu. Sutra vadim betu, i idući tjedan ponavljam, pa tako sve dok ne padne ispod 5..
    Osjećam se tako tupo i prazno, ne mogu vam opisati

muma, držim fige i želim od srca da bude sve OK..
    sadie, nadam se da ljubiš svoju bebicu..
    svim trudnicama želim mirnu i školsku trudnoću, a terminušama brz i lagan porod... ljubim vas, pozzz!!
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 13.04.2015. at 14:47

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

kiara79, žao mi je

sadie sretno!

muma, i ja mislim da je 1.9 ok nalaz

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Klara79

Muma meni je čak rekla da je NN do 3,0 ok! A šećer je isto malo povišen imala i Sanja_S pa se njena dr na to nije ništa posebno osvrnula. Znam da te je frka svega, ali misli pozitivno, znaš da ti je Lovro poslao utjehu i bit će sve dobro!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Kiara jako mi je zao. Drzi se.

Sarfila avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kiara, žao mi je ...

Muma, ma biti će to sve ok. Znam da ti nije nimalo lako i da strepiš, ali proći će i ta neizvjesnost pa ćete se maziti sa svojom mirišljavom štručicom. ♥

A taj šećer.. pa kaj to nije normalna vrijednost?
    Posljednje uređivanje od Sarfila : 13.04.2015. at 15:13

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kiara79 ,jako mi je žao zbog bebice....grlim te najjače!
    Baš me bila razveselila tvoja lijepa vijest..i sad ovako. Bem ti i sve...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Kiara jako mi je žao.
    Ovaj put nije bili suđeno, mislim da ništa doktori ne bi pomogli ni da si znala par dana ranije da će se tako nešto desiti.
    Muma hoće šećer skočiti malo i od stresa a toga si se na uživala. .
    Napokon sam dobila labaratorij SD i sve hotmine koji mi trebaju mogu izvaditi bez naručivanja. Samo ne znam da li trebam bit nataste.

Muma

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

ajme kiara...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kiara jako mi je zao

Muma bit ce sve ok, samo opusteno i bez stresiranja, secer to jako voli

Mene nervoza i strah dobrano tresu jer mi lijeva ruka od jucer trne.. nemam pojma od ceg to moze bit uopce

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala vam cure, od Nisam nikad imala šećer 5. Jedva da je 4 na tašte. Čak ni u trudnoći s Lovrom. Ma vidjet ćemo. Kontrolirat ću ga. Sarfila za trudnice se tolerira gornja granica 5.1... tako je meni danas gin rekla. Ali ne diže paniku. Kaže da ćemo vidjeti s ogtt-om.

kiara draga, sad mi se tek plače! Pa nakon svega?! Kako život nije fer!!! Ali pa to je već bila velika beba! Ti nisi ništa "u tom smislu" primijetila, kad kažeš da je sve otišlo jučer? Strašno! Čemu to sve? Nakon toliko godina zatrudniti i onda takav gubitak

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Kiara draga plačem i šaljem ti zagrljaj, sad sam pročitala...;-( Nema pravde na ovome svijetu, nakon svega da ti se ovak neke desi.... Žao mi je

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Muma ne sekiraj se za šećer ja sam na inzulinu ali mi je šečer bio ohoho visok s tvojim vrijednostima ako na ogtt-u bude povišen morat ćeš samo prehranu regulirat.....Kiara

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Muma što se tiče nuhalnog mislim da je to dobar nalaz, a što se tiče šećera jesi ga vadila nakon mjerenja ili prije mjerenja nuhalnog...stres jako utječe

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kiara zao mi je, bash
    Muma, cure su sve rekle - probaj izbegavati stres!
    Sadie nadam se da ti je bebica vec u narucju

Ja cure imam jedno pitanje. Dobila sam nalaz na streptococcus agalactiae i nije mi jasan. Obicno kad su bakterijski nalazi pise je li izolirana ili nije izlolirana bakterija a na mom pise ovako:

Mikroskopski nalaz: Nesto bakterija, rijetki leukociti
    i onda tabela sa osjetljivoscu na razne antibiotike.

Sta sad to znaci? Ovo "nesto bakterija" wtf? Kakav je to naucni termin "nesto"? Ili su izolirane ili nisu! Ima li streptokoke ili ne? Kojih bakterija? Mislim, sve mi imamo bakterije dole jel? Stvarno mi nije jasno sta im znaci to "nesto bakterija" i pitala sam ovu sto mi je predala nalaz i ona mi rekla da ne smiju komentirati nalaze
    Nervira me ovo jer hocu izbeci antibiotike ako je ikako moguce jer zelim nemedikamentni porod - znaci bez ikakvih ljekova a ako imam ovu beshtiju onda valjda moraju dati antibiotik tokom poroda da se bebi ne bi nesto zakompliciralo, aaaaa

Ima li neka cura sa slicnim iskustvom mozda?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara zao mi je, bash
    Sadie nadam se da ti je bebica vec u narucju

Ja cure imam jedno pitanje. Dobila sam nalaz na streptococcus agalactiae i nije mi jasan. Obicno kad su bakterijski nalazi pise je li izolirana ili nije izlolirana bakterija a na mom pise ovako:

Mikroskopski nalaz: Nesto bakterija, rijetki leukociti
    i onda tabela sa osjetljivoscu na razne antibiotike.

Sta sad to znaci? Ovo "nesto bakterija" wtf? Kakav je to naucni termin "nesto"? Ili su izolirane ili nisu! Ima li streptokoke ili ne? Kojih bakterija? Mislim, sve mi imamo bakterije dole jel? Stvarno mi nije jasno sta im znaci to "nesto bakterija" i pitala sam ovu sto mi je predala nalaz i ona mi rekla da ne smiju komentirati nalaze
    Nervira me ovo jer hocu izbeci antibiotike ako je ikako moguce jer zelim nemedikamentni porod - znaci bez ikakvih ljekova a ako imam ovu beshtiju onda valjda moraju dati antibiotik tokom poroda da se bebi ne bi nesto zakompliciralo, aaaaa

Ima li neka cura sa slicnim iskustvom mozda?

Violinchek, ja radim u bolnici..kad nam dođe nalaz iz laboratorija UVIJEK piše, bakterija rijetko/mnogo/masa..i isključivo uvijek dajemo antibiotik-ovo vrijedi za obično biokemijski lab.
    kad šaljemo mikrobiološki, dobijemo izoliranu bakteriju imenom i prezimenom, i antibiogram- tablicu osjetljivosti ili rezistencije dotične na antibiotik, pa možemo ciljano ići na antibiotik...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Molim recept

A ja mislim da sam i ja, ne jednom, imala "nešto bakterija" pa nikom ništa

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam cure, od Nisam nikad imala šećer 5. Jedva da je 4 na tašte. Čak ni u trudnoći s Lovrom. Ma vidjet ćemo. Kontrolirat ću ga. Sarfila za trudnice se tolerira gornja granica 5.1... tako je meni danas gin rekla. Ali ne diže paniku. Kaže da ćemo vidjeti s ogtt-om.

kiara draga, sad mi se tek plače! Pa nakon svega?! Kako život nije fer!!! Ali pa to je već bila velika beba! Ti nisi ništa "u tom smislu" primijetila, kad kažeš da je sve otišlo jučer? Strašno! Čemu to sve? Nakon toliko godina zatrudniti i onda takav gubitak
    muma draga videla sam oko ponoći, kad sam išla na WC, osjetila sam da nešto izlazi pa sam stavila papir..na njega je ispala posteljica i hmm fetus... o Bože koji trenutak..sjedila sam na WC-u, nisam mogla ispustiti ni glasa, suze su tekle jedna za drugom, prestrašno mi je bilo..zamotala sam to sve skupa u gazu, stavila u kutijicu sa šlapicama koje sam kupila bebi(to je prvo i posljednje što sam kupila), i zakopala u vrtu ispod bijele magnolije.. kopala sam u 1 sat u noći ko luđakinja sa rukama tu zemlju da mogu zakopati bebicu..možda će vam se činiti da sam luda, al meni je u tom trenu to bilo najprihvatljivije rješenje.. nisam mogla baciti u WC..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme kiara draga
    ne mogu ti opisati koliko mi je zao
    zivot je ponekad tako okrutan
    drzi se draga, mislim na tebe

Mumice moja draga, i ja mislim da ti je to ok nn
    Drzi se

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jao kiara, ne želim to ni zamisliti! Mislim da si napravila najbolje što si mogla! Oprosti ako sam ti sad ukrala još suza bespotrebno

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Jao kiara, ne želim to ni zamisliti! Mislim da si napravila najbolje što si mogla! Oprosti ako sam ti sad ukrala još suza bespotrebno
    Ma u redu je draga.. ionako ne prestajem plakati, užasno sam tužna i teško mi je. Toliko je bilo željeno i voljeno, pazila sam na svaki detalj i svaku sitnicu, neki ne bi obraćali pažnju na stvari na koje mi gledamo jer "prelako" dođu do bebe..
    Trebat će mi vremena da se naučim nositi sa time, zaboraviti neću moći.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Violinchek, ja radim u bolnici..kad nam dođe nalaz iz laboratorija UVIJEK piše, bakterija rijetko/mnogo/masa..i isključivo uvijek dajemo antibiotik-ovo vrijedi za obično biokemijski lab.
    kad šaljemo mikrobiološki, dobijemo izoliranu bakteriju imenom i prezimenom, i antibiogram- tablicu osjetljivosti ili rezistencije dotične na antibiotik, pa možemo ciljano ići na antibiotik...
    Ovo je mikrobioloski nalaz ali ne pise da li je izolirana ili ne vec pise samo to nedefinirano: "nesto bakterija" i dalje ne razumijem.

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    muma draga videla sam oko ponoći, kad sam išla na WC, osjetila sam da nešto izlazi pa sam stavila papir..na njega je ispala posteljica i hmm fetus... o Bože koji trenutak..sjedila sam na WC-u, nisam mogla ispustiti ni glasa, suze su tekle jedna za drugom, prestrašno mi je bilo..zamotala sam to sve skupa u gazu, stavila u kutijicu sa šlapicama koje sam kupila bebi(to je prvo i posljednje što sam kupila), i zakopala u vrtu ispod bijele magnolije.. kopala sam u 1 sat u noći ko luđakinja sa rukama tu zemlju da mogu zakopati bebicu..možda će vam se činiti da sam luda, al meni je u tom trenu to bilo najprihvatljivije rješenje.. nisam mogla baciti u WC..
    Rasplakala sam se i ne, niko nece mislit da si luda.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Molim recept
    - Kafena zlica dubokog disanja
    - 0% guglanja
    - 99% aktivnosti koje veze nemaju sa bebom i trudnocom (neki film ili knjiga npr?)
    - 20 dcg osmjehivanja
    To sve pomjesati i primjenjivati sto ceshce

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kiara

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ajme Kiara draga tako mi je zao...
    Muma meni je nn 1.8 u ovoj trudnoci inace mi je bio 1.6 u prijasnjim i to je sasvim normalan nalaz...
    Ja se evo vracam kuci na otok sa pregleda, sve super, bebac se okrenuo glavom doli...zatvorena...dobila sam 1.5 kg zadnji mjesec...nije strasno..ocekivala sam 3-4 kg s obzirom koliko jedem...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kiara, baš mi je žao draga

Muma, nemoj se unaprijed uzrujavati previše. Znam da je lako nama reći koji nismo prošli sve što i ti
    Ali pokušaj se smiriti dok odradite makar biopsiju. jako je bbitno i zbog tog šećera da si smirenija, koliko to možeš biti.
    a recept protiv stresa - njega nema nažalost jer bih ga i sama konzumirala
    drži se mila, sretno

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kiara jako mi je zao, to je tako tuzno

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Kiara tvoja priča me tako rastužila! Želim ti brz oporavak uz nadu da nećeš izgubiti snagu da se borite dalje. Moje misli su s tobom

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

- 0% guglanja
    NAŠLA SAM PROBLEM! Bit će sve ok Za početak, sutra ujutro ide prstić na milost i nemilost aparatića za mjerenje šećera (imam ga doma već godinu dana...za ukras)

kiara samo te puno puuuuuno grlim!!! Drugo ne mogu. Ali žao mi je strašno, strašno!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •