Stranica 217 od 581 PrviPrvi ... 117167207215216217218219227267317 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,801 do 10,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Meni grudi vec sad prave problem, strahujem od ljeta... Nisam navikla da su ovolike, bile su znacajno manje prije trudnoce.

Cure poslala sam vam knjige i nema na chemu! Ako neka ima neke knjige korisne neka javi - moj inbox je book friendly

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

bebeto nisam pisala jer neću širiti paniku, al' eto, zamotao se i ugušio viđeno da srčeko ne kuca tek nakon 10-ak dana na redovnom uzv. Čisti peh!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, ja podigla nalaze briseva danas. Tri su nalaza. Pise na papiru test na chlamidiu trachomatis (bla bla jos nesto) negativan, na drugom pise test na ureaplazmu i mycoplazmu i nalaz je da nisu izolirane i treci je bakterioloski test na kojem pise sterilan. I sad si ja mislim pa onda meni nije nista? Ili koji klinac?

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

pa i ja bi rekla da tebi nije nista

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Stork prestrasno kolko samo strahova imam od takvih scenarija...

Sanja slazem se da ti nije nista... tko tu koga

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Joj Stork grozno nemam rijeci...
    Sanjo nalaz ti je skroz uredan...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A papa pokazao hpv. Pa mislim stvarno da poludis. Bas me zanima sto ce mi u ponedjeljak reci ginekologica na pregledu.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uh stork baš nesreća! I kud onda još ovi blizići
    Sanja_S ajde, barem malo pozitiva radi briseva Riješit ćeš i ovo!
    Ja odoh sutra na brzinski uzv samo da se uvjerim da je beba ok. Vrti mi se dva dana + danas mi je i mučno + malo povremeno zaboli. Pa ne znam što je od zahvata a što možda od vremena.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja cu izgoriti do pregled.od jucer jake kontrakcije i maloprije skroz nisko bockanje i zatezanje.a jucer u jednom trenu sam mislila da ce mi pukniti vodenjak.uuuzasan pritisak i bol.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Najezila sam se kad sam procitala ovo za pupcanu. Pikulica je imala 3x omotanu oko vrata i inducirali su porod odmah s 37 tjedana, upravo da preveniraju gusenje. Samo zelim imati mog momcica u rukama i da prestanu ovi strahovi i strepnje.. Moj pregled je u ponedjeljak, bas me zanima kako je sve. Bila sam bas jako aktivna i pitam se da li se cerviks sto skratio..

Citam vas, citam, ljubim sve..

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mene ledja i stopala ubijaju!! Mm danas slobodan pa smo puno setali.. fino lagano po suncu, ali... sad me pocelo isto kao probadat lijevo i stezat, zatezat dolje pa sam odmah legla... kao nemoj dobit kg, hodaj, setaj, zdravo je, bit ce ti lakse... a onda umri poslije od bolova i iscrpljenosti...
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 16.04.2015. at 21:45

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj nivesa prvotno napisa Vidi poruku
    Vidi se da li su najbitnije stvari ok. Dobar dr sa ok uzv vidi . Pitanje je koliko se tko potrudi.
    Naravno da sa prastarim uzv ne vidi sve.
    Nahodala sam se na uzv od 5 tt u obje t.
    Ako ti dr moze sa cca 5tt reci da misli da se beba ne razvija kako treba onda se vide i druge stvari.
    Ma nahodala sam se i ja, u sve tri trudnoce (osobito prve dvije sa cestim krvarenjima)
    Odlican dr i odlican uzv, svasta je on vidio, srecom sve dobro, al ne govorim o tome
    Evo, Muma je sad isla na csv, jer ono sto je njoj bitno se ne vidi uzv-om
    O tome pricam, ne o ocitim fizickim nedostacima, da to tako nazovem

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stork

ValaMala, ajme, 3 puta? Uf...
    Moja treca ljepotica se rodila s pupcanom 2x oko vrata
    Ja protrnula kad su mi rekli, al nije bilo panike, srecom

Muma, drz se, i vrijeme je takvo

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Glupo pitanje ali.. ako se dogodi da se pv omota oko vrata, to se vidi na redovnom uzv? I kako oni znaju kojom "jacinom" je omotana i jel gusi bebu?

Joooj eto novih nocnih mora

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

stork ja ne kuzim sad, je li ti sa ovom trudnocom sve ok a ovo sa pv se desilo nekad ranije ili sta? Svakako je strasno

ivana sky ja mislim da vide na UZV jer ja svaki put pitam gde je pv i dr prvo pogleda vrat i kaze mi da nije oko vrata. Prijateljica je isla na hitan carski u 8. mjesecu trudnoce kad je osjetila da joj se beba neuobicajeno jako rita u trbuhu. Odmah je zvala ginica i on joj rekao da odmah ide u bolnicu i tamo su joj odmah radili hitan carski jer se beba gusila - sve je ok na kraju bilo. Mislim da oni to svakako redovno gledaju, samo ti mozda ne kazu kad je sve ok, ako ne pitas. Ja volim da znam i dobre vjesti pa uvjek pitam.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Violinchek prvotno napisa Vidi poruku
    stork ja ne kuzim sad, je li ti sa ovom trudnocom sve ok a ovo sa pv se desilo nekad ranije ili sta? Svakako je strasno
    Ma ne brini, to je bilo prije 2 godine pa prije godinu gubitak blizanačke pa se konačno ovaj junak uhvatio Jedino što su se svi čudili kako je to jako rano, a inače phd pokazao zdravu bebicu. Zato i nisam radila nikakve pretrage poslije. Nije imao samo oko vrata, nego je cijeli bio nekako zapetljan, očito predugačka pv pa se kod okretanja umotao.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Evo i mene malo na temi strahovi/panika, pa da prekopiram poruku sa teme Pokreti, mozda je veca sansa da ovde dobijem odgovor.

Ja sam usla u 29 nedelju i brine sto vec dva dana beba deluje nekako mirnije. Osecam ja pokrete, ali su odjednom slabiji. Neke samo vidim kad gledam u stomak, a neki deluju kao blago meskoljenje i pomeranje, nema uopste onih pravih udaraca.
    Da li je vazno da osecam bilo kakve pokrete ili bi ovo trebalo da me brine?

Inace sam prehladjena ovih dana, mozda je to uticalo?

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

drage moje...

evo mene s pregleda i to jako.zabrinuta...
    prilikom pregleda doktor je rekao da mu se cini da je sve jako "veliko"15tj.sam...
    kada sam ga pitala sto to znaci reko je da cu otic na ultrazvuk pa cemo vidjeti i dao mi uputnicu...

ja ostala jako zabrinuta...sto mu znaci to da je veliko???

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

p.s-veliko je u predjelu gdje sam radila carski ima kao neku izbocinu prilikom opipa ...jos me pito koliko sam carskih imala...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

valamala, i mene ceka pregled u ponedjeljak. Skupa cekamo
    ivana.sky, kao da si napisala sve sto ja mislim. Razmisljam da moram setati, moram se kretati, ne lezati puno, a onda poslije umirem od bolova u ledima i preponama. Uzas.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ladyx beba je sve veća i sve je manje mjesta pa se zato više meškolji nego udara. Ja sam sutra u 30tt i isto više osjećam meškoljenje i guranje nego neke konkretne udarce..
    Lidać2 nemam iskustava sa carskim pa ne znam što bi to moglo značit ali nemoj paničarit dok ne odeš na ultrazvuk. Bit će sve dobro, doktori su ponekad stvarno nespretni sa onime što kažu, prepadnu te bezveze a ništa konkretno ne objasne...

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

lady x probaj pojest cokoladu ili ako imas neku foru na koju beba uglavnom reaguje i pocne se aktivnije kretati (kod nas je to cokolada).
    Meni su neke mame govorile da ne brinem ako dodju takvi mirniji dani da je to normalno. Ja sam za sve ovo vreme imala samo jedan miran dan i tad se jesam brinula jer to je valjda jace od nas ali ako bas zelis da si skroz mirna zakazi si UZV kod privatnika ako i je sljedeci pregled daleko. Meni je pregled bio 2 dana nakon tog "zatishja" pa samm se bas brzo smirila a i zatisje je trajalo samo jedan dan...

lidac drzim fige da na UZV sve bude ok!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

HITNOO SAVJET

ubola me osa, mlada neka, u nogu pa u stomak... inace sam alergicna ali znalo se dogodit da nekad ni nemam reakcije, vald ak ne ispusti tolko otrova il ne znam sta...

Bez obzira na mene, jer sebi reakcije mogu pratit, moze li ista biti bebi??? Jel ona naslijedi alergije ili jel otrov ikako na nju moze utjecat?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

@ivana.sky: Ne brini, sve dok je tebi dobro, dobro je i bebi.
    Posljednje uređivanje od annie84 : 17.04.2015. at 12:35

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    HITNOO SAVJET

ubola me osa, mlada neka, u nogu pa u stomak... inace sam alergicna ali znalo se dogodit da nekad ni nemam reakcije, vald ak ne ispusti tolko otrova il ne znam sta...

Bez obzira na mene, jer sebi reakcije mogu pratit, moze li ista biti bebi??? Jel ona naslijedi alergije ili jel otrov ikako na nju moze utjecat?

Bebi neće biti ništa ako ti nemaš jaku alergijsku reakciju. Uzmi asprin, izmrvi ga i pomješaj s malo vode pa tu pastu utrljaj na mjesto uboda. Smanjit će oteklinu i ublažiti bol. Barem bi trebalo.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    HITNOO SAVJET

Pa zovi doktora i pitaj.to ti je najbolje rijesenje.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jesam jesam... sam dok ju nisam dobila sam se sjetila tu pitat... puno ljudi i puno iskustava...
    sve je ok, hvala na savjetima

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

lady.x, moja Pikulica je bila jako jako mirna beba i jednostavno je bila takva, nikakvih problema s razvojem, sve je nadoknadla kad se rodila. :D Momcic je nesto zivlji, no isto ima perioda kada je skroz miran i dana kada je aktivniji. Mislim da nas trebaju alarmirati samo velike i dugotrajne promjene, npr. beba je svaki dan jednako jako ziva, a onda odjednom nema nikakvih pokreta i aktivnosti cijeli dan i slicno..

Lidac, mene uzasno ljute takvi postupci lijecnika, kada nisu doreceni i samo uplase zenu, umjesto da daju prave informacije. Slicno kao kada je sestra Sanji rekla da nesto nije ok s papom i da mora napraviti briseve i panika bez veze. Informacije nam daju snagu i kontrolu nad situacijom i, ako nam je vec medicinsko osoblje ponekad nespretno i traljavo u komunikaciji, odgovornost je na nama da se ne damo usutkati i PITAMO PITAO PITAMO dok sve nije potpuno jasno. Kakva je to glupost "sve je jako veliko"? Sto je veliko, sto tocno mislite pod time, sto to moze znaciti za mene-bebu...

Mislim da sam postala alergicna na takve stvari kada sam u prosloj trudnoci lezala u bolnici, pa su neki lijecnici prema zenama postupali kao da su rasplodne krave, dajuci im samo bazicne informacije. Ja sam majka djeteta, radi se o mojem tijelu, mojoj trudnoci i mojoj bebi i ima da mi se daju ispravne i potpune informacije bez nejasnoca i zamagljivanja. Na zalost moramo se boriti za sebe.

Sanja, kad je tvoj pregled? Moj u 11, brrr... hvata me tremica!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

znam da sam i ja tu u vecem djelu krivice ali jednostavno se u tom trenutku nisam snasla...a nakon sto sam izasla izvrtilo mi se hrpu dodatnih pitanja...a kod njega mi bila totalna "blokada"
    ...i sada mi je tako kako je...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala vam
    Ima pokreta, evo danas ucestalo kao i inace, samo sto su ti pokreti slabi, nisu udarci vec tako neka pomeranja...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

lidać a po čemu je doktor zaključio da je sve jako veliko? Po vaginalcu ili? Mislim, meni je to tako bzvz rečenica! Mogao je radije šutiti i poslati te na uzv. I kako to da ti on ne radi uzv? Malo mi ništa nije jasno, sorry.
    lady.x ako si pri kraju, normalno je da nema mjesta za udarce, važno da ti osjetiš bebu da se miče!

Kod mene novosti. Zvali su nas s početnim nalazima, što se tiče kromosomopatija, čekamo zdravu curu! Naravno da još čekamo nalaze iz Njemačke da potvrdimo da nema Lovrinu bolest. Ali danas - ništa mi neće ovaj dan pokvariiiit! Odradila i kontrolni uzv nakon biopsije. Srčeko kuca, posteljica je ovaj put straga, pobrojali smo prstiće na nogici i otišli doma.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Mumaaaa

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Muma veselim se s tobom!!!!
    Neka je sretno do kraja

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

on je danas radio u biti prvi "rucni"pregled pa je napipao to povecanje...do sada sam dosla na tri pregleda i na sva ta tri pregleda mi je radio vaginalni ultrazvuk...na kojima je bilo sve u najboljem redu...

a navodno on radi ultrazvuk samo do 12tj a kasnije moram u bolnicu na njega...iako mi to zaista nije najjasnije jer em ima ultrazvuk u ordinaciji em ima i sve one ostale nastavke i za dalje a ne samo vaginalni...

a opet se tjesim da je nesto opasnije onda bi me valjda poslao na hitan ultrazvuk ili cak u bolnicu...ma joj oduvjek je on nekako "cudan"...moram sama spomenut papu,briseve,vitamine i sl...nista se nebi sam sjetio poslati...a nikako da odem od njega...

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Muma super za odlicne nalaze i cestitam na curki.

Ja danas poludila skoro, osla u trgovinu kupit mlijeko i na kasi se udarim s coskom od tetrapaka u stomak oko pupka, i to ono svjeze mlijeko koje ima ono ispupcenje na vrhu. Tako me je bolio stomak, zaradila sam i ogrebotinu na desnoj strani, doslo mi je da placem, neznam kako sam uspjela doc do kuce da se ne rasplacem u gradu. Tako se tuzno i nesposobno i trapavo osjecam. I taj trbuh je ogroman, stalno moram pazit na njega. Moj deckic otad cjelo se vrijeme rita, mislila sam da ce iskocit van, sav se jadnicak nagurao u moj lijevi dio stomaka. Najradije bi se zavukla pod deku i ne mrdala vise dok ne rodim. Sutra 37tt.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

muma!!! super vijesti!! veselim se s tobom!!!

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Muma

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

lidać2 meni to isto nije jasno, kako dr. može reći tako nešto, a da te ne pregleda na uzv. Meni je na pregledu svaki put pregled uzv-om i vaginalno, vaginalno da vidi dužinu crkvisa, a na uzv sve ostalo gled i mjeri. Nemoj se brinuti, na uzv će sve bit sigurno dobro.

Ja sam danas bila na pregledi u to 4D, sve je super, bebač je 550 gr, danas 22+3tt, kad smo ga gledali bio je miran, biće spavao, malo se počeškao dolje, dr. mi je malo po stomaku jače sa onim da ga probudimo, al on je bio uglavnom miran malo se meškoljio. Ma preslatko, dobila sam dvd za doma, al meni je to malo sve nekako mutno, neke kažu da vide i facu od djeteta na tom 4D, a ja to nisma vidila, mislim jesam, al sve nekako mutno, očekivala sam više od tog pregleda, vezano za jasnću slike i to, koliko ga svi hvale, a bome i skupo košta. Al najbitnije da je sve ok i dr. mi je rekao da je trudnoća savršeno uredna.

Što se knjiga tiče, ja imam dvije koje mi je kolegiva posudila:
    1. ŠTO OČEKIVATI U TRUDNOĆI - strani su autori - ima preko 500 str i odlična, obuhvaća apsolutno sve od samih početaka, preko tjedana t, poroda, dojenja, ma sve, sve, treutno čitam dijelove koji mi odgovaraju po tjednima. Knjiga je tako lijepo pisana.
    2. ŠTO OČEKIVATI PRVE GODINE - isti autori ko od prve, tu još ne čitam jer sam na trudnoći, također ima preko 500 str i mislim da je jednako dobra kao prva
    Autori su: A. Eisenberg, Heidi E. Murkoff, Sandee E. Hathaway

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala cure!

lidać ja mislim da tvoj ginekolog nema blage dume!!! Pa čemu mu uzv čuči tamo? Ne zna ga odradit! Radi uzv do 12tt? Zato jer do tad eventualno izmjeri koliko je beba duga i vidi da srce kuca a kad treba detaljnije mjeriti onda šalje dalje! Ne zna valjda prepoznati ni osnovne organe kod bebe na uzv! Znaš, i ja znam tako odradit uzv, čisto ga razumijem -ko totalni laik!
    A nisam još čula da neki ginekolog vaginalno pregleda ženu i kaže da je sve veliko? Pa što? Pa ne osjeća on bebu kad te vaginalno gleda. Ajde briši od njega!
    AdrianovaMamica Bit će sve ok. Malo te hormončići praše

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma, super vijesti, čestitam na curki!!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Lidac vjerujem da je sve ok i da je samo razmišljao na glas.
    Muma, curka
    Sara i ja idem na 4 d ali tek za cca 2-3 tj da se beba malo zdeblja jer onda ljepše izgleda na dvd-u, kontrolu sam obavila na 2 d pa je ovo samo za uspomenu.
    Adrianovamamice biti će sve u redu, danas je takav koma dan da je super sklupcati se pod deku i ne izlaziti.
    Inače meni odlična knjiga koja ima super opisan porod je žensko tjelo ženska mudrost.
    Rado bi da sam ju pročitala prije prvog poroda.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

muma-on ima inace i privatnu ordinaciju pa inace predlaze ultrazvuk kod sebe...no nakon danasnje izjave uopce nije ponudio da obavim ultrazvuk kod njega...a nebi ni isla kod njega...

narucila sam se za 10 dana u bolnici ali si razmisljam da ipak odem ranije privat da se umirim...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Jooj Muma znaš da sam ti odmah rekla čim sam vidjela friški potpis kako imam osjećaj da je zdrava curica Evo, da znaš, uspjela si me i rasplakati! (ok, danas sam inače nekaj pekmezasta...). Zaslužila si mamice, sad uživaj i mazi dugicu!

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

sara10 & ribice imate li te knjige koje pominjete u pdf formatu? ako da voljela bih da mi posaljete... ja sve citam na Kindle-u pa mi je pdf format super!
    ribice tu knjigu sam prekopala ceo internet da je nadjem u pdf-u i nikako! bas bih se obradovala ako je ti imas!

Muma drago mi je zbog ljepih vesti! Sad se mozes opustit i uzivat

Adrianovamamice slazem se sa Mumom, piche te hormoni. I j ponekad imam slicne epizode. Sto je veca trudnoca to su epizode blesavije, ali prodju brzo

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mumaaaa bravo za tebe i curicu!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Nažalost nemam, posudila mi Kuma pa sam čitala.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Muma super vijesti

Adrianovamamica bit ce to sve ok jos malo i u rukama je... sve smo mi smotane i zdepaste s tolikim trbusima, nemoj se kudit

Lidac ako mozes bez sekiracije pricekaj 10dana, ako ne, lijepo na privatni i mirna si a odmah dobijes i drugo misljenje...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Muma, curica, divno! Samo neka lijepo i skolski sve ide do kraja i poslije.

Ja sam malo zabrinuta, u vrticu, pa i grupi od Pikukice, vladaju kozice, a s obzirom na njen imunitet u klincu, gotovo sam sigurna da ih mozemo ocekivati svaki dan. Ja sam preboljela kao dijete, ali ipak me sad frka. Postoji li kakva opasnost za bebu, bih li trebala vaditi antitijela itd.?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

MUma plačem od sreće zbog tebe!! !!!čestitam na seki!!!!!!!!!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Muma, vec sam ti rekla

ValaMala, ako si ih preboljela, ne trebas se brinuti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •