Stranica 218 od 581 PrviPrvi ... 118168208216217218219220228268318 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 10,851 do 10,900 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Violinchek nemam u pdf formatu, već doma imam, posudila mi kolegica sa posla. Ne znam, navela sam točne nazive i autore, pa proguglaj ako ima, stvarno ne znam.

ValaMala nema straha ako si ih preboljela. Moja mama bila trudna sa najmlađom sestrom, a ja i ova srednja ih imale i ona ih nije dobila, a nije bila sigurna jel ih kao dijete preboljela, a vjerov. je.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala curke, mama mi kaze da sam ih 100% prebljela. Onda mozda i bolje da ih mala dobije sada, pa da to odboluje prije nego dode braco.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 17.04.2015. at 19:18

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo mi smo danas 28+0. Ja imam grozne bolove u preponama. Mislila sam ako odlezim da ce biti bolje, ali i nije bas. Imate ili jeste imale takvih problema? Postoji nesto cime se to moze ublaziti? Neke vjezbe?
    Valamala, mi imamo pregled u ponedjeljak u 15h
    Muma, tako mi je drago zbog tebe! Predivne vijesti

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Sanja, jel narasla buša?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Apsu prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja, jel narasla buša?
    Ovo i mene zanima.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ovdje sam da vam javim da svih pratim i da svima šaljem . Poslje nedavnih događaja na ovom pdf-u nisam imala šta pametno da vam kažem. Bilo mi je grozno. Što zbog svih vas koje ste u strahu ili u tuzi jer sam sve to prošla i ja. I opet ne znam šta reći jer znam koliki je to strah i znam da on nestaje tek kad se dijete rodi i kad se uvrdi da je sve u redu. Cure, držite se.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

zadarmamica i apsu, narasla je u zadnjih desetak dana. Napokon ljudi komentiraju da se sad nesto primjeti :D
    Stavim sliku za par minuta na slike nasih trbuha da vidite

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Uf sanja bas ti zavidim... mi ravno 2tjedna iza tebe, a moj buso je vec toliki da cu uskoro kolica morat furat ispred da ga mogu nosit ledja otkidaju

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ivana.sky, ja se tebi i svima vama divim.. Meni ovo malo sto je narastao trbuh u zadnjih tjedan dana muku mucim s bolovima u ledima i preponama. Kad odem u setnju, boli me poslije jos vise. Kad sjedim, boli me trtica. Nisam pametna vise.
    zadarmamica, nemam sto puno reci po pitanju njega i njegovih. S njegovima sam super. Sa sestrom i mamom se cujem skoro pa stalno i odemo na kavu i u setnju, pitaju kako sam, nude podrsku i sve sto mi treba. A s njim nista novo, cak se uopce nismo culi skoro tri tjedna. On je u vezi i nemam potrebu javljati mu se.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bit ce da onda to nije do buse to su boli koje trudnice vald prolaze ko pripremu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

I bas mi je drago cut da si s mamom i sekom ok sigurno je lijepo imati njihovu potporu.
    njega ko sljivi.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Muma bas se veselim zbog tebe !!!! Neka bude sve tako skolski do kraja !
    Valamala ja sam strepila zbog varicela mjesecima, odi izvadit igg da budes mirna, to sto si ih imala ti nista ne znaci bez da se potvrdi iz krvi.MM ih je imao ali nije steko imunitet pa ih je dobio opet od djece..moj je igg srecom dovoljno visok pa sam ih mogla njegovat svo troje doma i nisam se zarazila ponovo. Vjerujem da ce tako bit i kod tebe !!
    Sanjo mene su u prosloj trudnoci tako bolile prepone i zdjelica da sam mislila da ce se razdvojit...to ti se jednostavno kosti sire i pripremaju za porod..
    Optimisticna pusa tebi i momcicu !!!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ivana.sky, da, ocito nije do velicine trbuha nego do stadija trudnoce bez obzira na trbuh. Prosli put sam rekla ginekologici da me bole prepone, a ona meni "A nije to normalno, ne" i pitala da otvorim bolovanje. Ma molim te, svugdje pise da je to normalno i svima se to dogada. Mrzim kad mi digne dramu oko nicega. Da, lijepo sto cu bebu moci i njima ostaviti. Hahahaha Salu na stranu, lijepo je sto znam da se vesele bebi i da su tu za mene ako mi treba.
    bebeto, postoje kakve vjezbe da to ublaze ili nista? Samo trpiti?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Trudnice moje jel ima koja od vas da će biti platnena mama, ja sam se opskrbila coverima, snappyem i samo čekam žutu srijedu da odem u dm kupiti tetre.
    Poludila sa trećim.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma, super vijest!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Trudnice moje jel ima koja od vas da će biti platnena mama, ja sam se opskrbila coverima, snappyem i samo čekam žutu srijedu da odem u dm kupiti tetre.
    Poludila sa trećim.
    Ja
    Al moje ce bit one sivane platnene s drukerima... kazu svi da ne znam u sta se upustam i da mi se nece dat to prat i bla bla bla kenj... moja zelja nosena inatom sam jos vise narasla budemo vidjeli

Sta je zuta srijeda??
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 18.04.2015. at 14:37

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Muma super za zdravu curkicu!!!

Svima jedan veliki

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

To je prva srijeda u mjesecu pa je u cc1 popust u dm 15%.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Poludila sa trećim.
    I ja sam se odlučila za platnene pelene,isto svi govore da mi se neće dati prati itd....ne znam samo da li odma nakon izlaska iz bolnice početi ili sa mj dana?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

To je prva srijeda u mjesecu pa je u cc1 popust u dm 15%.
    o pa super i kod nas bude popusta 1.srijedom u mj u nasem trgovackom centru... jel te jeftinije izadje uzet tetre nego te sivane?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Svakako jeftinije i brže. Našla sam par folda koji mi se sviđaju za motanje a puno su brže za sušenje.
    Paket od 10 kom je cca 110 kn treba ti 40 kom a to je do kraja pelenastva. Suhe su za sat, dva i opet se koriste.
    Mpp su od 60-100 kn komad i još ne znaš koje bi ti pasale pa isprobaj. Covere sam kupila nešto nove nešto rabljene na face grupi Mpp.
    Snappy iz rodnog dućana.
    Uglavnom ne prevelika investicija pa ako i odustanem a nadam se da neću nije mi krivo.
    Ja ću probati odmah iz rodilišta krenuti s tetranjem.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sanjo ne znam postoje li vjezbe ja sam trpila Isto mi se dogodilo kad su mi se kosti vracale u normalu iza poroda...
    Ribice svaka cast sto si se odlucila na platnene sa 3 bebom...meni je zao sto nisam sa 1-im djetetom ali prije 10 g nisam mogla pronac puno informacija i podrske pa sam odustala..

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sretno curke s platnenima. Mi smo definitivno jednokratni-pampersasi i nisam pozalila. Nikad osipa, nikad curenja, prakticno, a uz popuste u dm-u koje hvatamo, skroz povoljno. Mi kombiniramo zute srijede, mame i bebe utorke, one dm bodove i svakakve dodatne popuste. Jedino cu defnitivno dvostruko prematati do prvog pregleda ortopeda.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 18.04.2015. at 17:30

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

hvala na savjetima!
    ja od necakinje imam "za naslijedit" pa nebi kupovala puno, mozda par komada, ali vidis nisam ni razmisljala o tetrama, bilo je vald sudjeno da napises post.. mozda da onda u kombinaciju utrpam samo jos 10tak tetri sa snappyima sad imam o cem razmislit

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Super da ćeš nešto nasljediti, to je velika prednost, super su ti AI2 jer su kao cover i mogu se puniti i tetrama i mmp i ulošcima.
    Ja sam na mirovanju pa sam pročitala čudo toga.
    Tetre ti tak i tak trebaju, vele da su super one iz Ikee a nisu preskupe, pa ih možeš koristiti za svašta.
    Posljednje uređivanje od ribice : 18.04.2015. at 18:19

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ribice ti ko da mi misli citas, i ja se sad s trecom bebom planiram upustit u platnene pelene, nekako sam se bazirala na popice, uzela i onaj mini paket za novorodencad, isto jako povoljno na grupi mpp. I nesto ovih os. A kad se rodi vidjet cu kako mu pase, pa narucit i cjeli paket. Isto svi govore kak ce mi to brzo dojadit, pa kad se ukaka da to treba prat, najbolje kad to mame i svekrve govore, bas me zanima sta su one bacale ukakane tetre il su prale. Danas je to mnogo suvremenije i jednostavnije nego je bilo prije 30 i nesto godina.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja ne kuzim to "nece ti se dat prat"!
    Pa nije da ih drljam na ruke na obliznjem potoku pa pirim u njih da se osuse... ko da ovak inace perem 3 masine mjesecno pa ce sad bit drame
    perem ves svaki, ak ne svaki drugi dan, i to punu masinu od 7kg... 3 pelene unutra svaki dan ni manje ni vise posla za mene
    a i sta oni bodije i gaze ne peru? neg im djeca nose po 5dana jedne te iste izbljuckane benkice?!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

A sad pretjerujete.pa tko hoce nek koristi a tko nece nemora.
    Meni nepada na pamet .eto..a perem redovno robu i nebi bio problem ubaciti u masinu itd....

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Još je jedna prednost tetri kaj sam zaboravila napisati je zato što se mogu prati na 90 stupnjeva i ima manje fleka i bolje se dezinficiraju od kakice, vidim da mame muče osipi i moraju puno puta ispirati to ne treba s tetrama jer su tanke i ne zavuce se prasak.
    Tetre se naravno ne peglaju a ja isto perem svaki ili svaki dr. dan mašinu pa mi tak svejedno.
    I da, snappy s e baya ne valja ništa, obavezno kupite u našim dućanima jer je razlika drastična.
    Baš mi je drago da nas ima platnenih.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Iskreno ja sam rekla za korištenje tetri samo kumi i tu na forumu pa me baš briga kaj dr misle.
    Ako će mi doc prat i suši nek se jave inače tišina.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da netko moj bliznji kotisti platnene bilo bi me bas briga...necu ih ja prati.svakom svoje.

Uglavnom to nije komplicirano...cula sam da se kakica ispere i potopi se u lavabo i moze se staviti kvasine.dok vam se ne skupi par komada.

Uglavnom...ja imam 40 tetra pelena lola iz konzuma.bile su jeftine.zavirite i u plodine.ili dm ako imate popuste.ili mtc.
    Ja sam ih koristila za siroko povijanje.i neke su jos kao nove.bas sam gledala neki dan.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Svaka vam čast, meni ne pada na pamet! Mi smo inače stalno negdje u pokretu i nemrem zamisliti nositi npr kod sveki na viksu platnene, a ona tamo nema ni tekuće vode ni struje ni mašinu, prava idila i odmor za živce. Onda bih fakat morala ili na potok ili čuvati 2-3 dana smrdljivo dok se ne vratim doma. A baš nemam ni jednu frendicu koja se upustila ili bi, u tu avanturu! Tak da bumo mi kakali i bacali

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma tko ne zeli ne mora, ni rijec da bi rekla ikom ili pametovala sta je i zasto bolje/gore... ali mrzim kad se nadju pametni koji nisu nikad ni probali pa izmisljaju. ne ciljam na vas tu nego sam povedena nedavnim dogadjajem gdje sam rekla da cu platnene koristit pa su me sve mame prisutne (njih 4!) popljuvale. Kao znamo se tak dobro da one znaju sta ce se meni dat a sta nece. A najjaci argument im je bilo to pranje vesa...
    mislim da cu za duza izbivanja iz kuce uzimat pampersice, to svakako...
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 18.04.2015. at 20:23

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Pa svakako i ja mislim kombinirat i platnene i jednokratne za pocetak, pa vidjeti kako ici, ali ja gledam i da mojoj bebi bude sto udobnije i mekse, sto ce naravno bit u platnenim, a ne onoj plastici. Svatko ima svoj izbor i ja to postujem, ali bi onda bilo lijepo da i drugi postuju moj izbor. Ja sam prvo dvoje imala u jednokratnima, i dok mi je kcer imala super kozu, nije se nikad osula ni ista po guzi, zato je sin imao osjetljivu kozu i za njegova kratka dva mjeseca se toliko puta osuo i nadobivao pristice da je to bilo strasno za gledat.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

cure, imate cijeli pdf o platnenim pelenama pa malo proucite, imate tamo puno korisnih informacija
    a ima i rodina brosura i ova stranica http://platnenepelene.info
    ja ih koristim i sa tecim djetetom i meni su odlicne (imamo krojene, vise proizvodjaca), ma obozavam ih
    i nema tu bas nista kompliciranog, a zdravije, jeftinije (osim kad se zaljubis u razne modele pa pocnes manijakalno kupovati ) i ekoloski prihvatljivije
    tko zeli, samo naprijed, ne dajte se smesti
    Posljednje uređivanje od Ginger : 18.04.2015. at 21:16

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

I mi ćemo platnene

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo jos jedni platneni ovde!
    Mi smo bas imali srece jer kad sam rekla da hocemo samo platnene dobili smo PUUUNO toga: 25 tetri i 20 svedskih od buduce tetke (sestra mma), 11 AIO small pocket pelenica od buduceg ujke, 5 mpp pelena (razne vrste), 10tak ulozaka + 1 M cover od jedne prijateljice i 7-8 mpp pelena, 5-6 ulozaka i 2 L covera od druge prijateljice.
    Na sve to smo kupili jos 20tak tetri (1 paket lolinih i neke iz baby centra - sarene, 2 paketa), 1 M cover i 1 AI2 pelenu od kk koju cu koristiti kao small cover (posto je OS pelena) ako bude moglo i trebalo jer je bebica vec velika a kasnije cu ga puniti tetrama i tim silnim uloscima koje sam dobila. U pocetku cu koristi ionih 11 AIO kao covere i puniti ih uloscima i tetrama, samo ako ne budu premaleni za ovu guzu veliku.
    Posto sam sve vec oprala i susila da bebu doceka spremno moram reci da mi mpp nisu neka draga opcija jer se stvarno predugo sushe. Gledacu da koristim tetre sto vise. Ostaje mi jos samo da nabavim snappy a to ce biti u ponedeljak ako ne krene porod
    Bas mi je drago da nas ima ovoliko platnenih!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja se držim one da mi bude što praktičnije i nisam niti razmišljala o platnenim pelenama, moj izbor su jednokratne.
    Ali majko moja, ja ove kratice ništa ne razumijem za te pelene što je Violinchek napisala, nisam znala da ima toliko tih vrsta, šta li je to već, pelena. Ja ću se držat pampersica. Al svakom njegov izbor, naravno.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sara10 ni ja niš ne kužim, k'o da pričaju kineski I zapravo me prijevod uopće ne interesira! Obzirom i onako mrzim pranje veša i peglanje, to kod nas nikad nije bila opcija. Ali ako nekome paše, Bože moj, zašto ne?!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Violinchek, super da si to dobila, ja sam sve kupovala i to u nepotrebno velikim kolicinama (ponijelo me, haha)
    stork pa pere masina, a ne pegla se bas nista
    lakse mi otic do wc-a i ubacit u masinu, nego u ducan
    a ima i manje smeca za bacati
    ma stvarno, nema tu bas posla kao sto ti se cini
    al stvarno, kako tko voli

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

E još malo off topic: Frendica treba roditi 2 tj prije mene i pita koji čaj smije bebi davati od rođenja? Ona je epileptičar i zbog lijekova joj je zabranjeno dojiti pa mora otpočetka na AD i čajeke.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Violinchek, super da si to dobila, ja sam sve kupovala i to u nepotrebno velikim kolicinama (ponijelo me, haha)
    stork pa pere masina, a ne pegla se bas nista
    lakse mi otic do wc-a i ubacit u masinu, nego u ducan
    a ima i manje smeca za bacati
    ma stvarno, nema tu bas posla kao sto ti se cini
    al stvarno, kako tko voli
    Potpis. Ja se nebi vratila na jednokratne nikad. Platnene su toliko slatke, zdrave i mekane!
    Isto nisam pojma imala o kraticama a sad znam sve na pamet. Pocela sam sa jednokratnima jer nisam imala novaca za platnene a onda mi je netko ovdje na rodi poklonio 30 komada kad je malac imao 2 mjeseca i ljubav na prvu pelenu! (Sad necu ni rec koliko ih imam :shy: )

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    E još malo off topic: Frendica treba roditi 2 tj prije mene i pita koji čaj smije bebi davati od rođenja? Ona je epileptičar i zbog lijekova joj je zabranjeno dojiti pa mora otpočetka na AD i čajeke.
    Pa to ce joj reci pedijatri
    Nemam iskustva s istim, al mislim da joj uz ad ne treba caj

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

I ja mislim da čajeki nisu potrebni. Ako ju netko uvjeri da treba bebi davati čaj, rooibos je jedini čaj koji nema teina i mogu ga piti i bebe.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Koji prasak ćete koristiti za pranje platnenih,općenito dječje robice?

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Muma odlicne vijesti. Nek je sa srecom.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj cicko87 prvotno napisa Vidi poruku
    Koji prasak ćete koristiti za pranje platnenih,općenito dječje robice?
    ja inace uvijek koristim bioaktiv i ornel bijeli sensitive... ali savjetovali su mi za bebine stvarcice dmov prasak i poslije cu probat i dmov omeksivac jer nema nikakvih mirisa i zbilja je njezan... pa cemo vidit kako cemo reagirat

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi nismo pili caj nikad uz ad. Malo vode na zlicicu i to je to. Ja sam isto kupila nekoliko platnenih i brdo tetri. Na kraju bili na pampersu, nije mi se dalo Uz sve ostalo s tim petljat. Nikad se nije osula niti imalaneke bakterije. A najbolja krema nam je bila i ostala zeleno zuta kaufmannova iz mullera.

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    ja inace uvijek koristim bioaktiv i ornel bijeli sensitive... ali savjetovali su mi za bebine stvarcice dmov prasak i poslije cu probat i dmov omeksivac jer nema nikakvih mirisa i zbilja je njezan... pa cemo vidit kako cemo reagirat
    mislim da ti nema potrebe koristit nikakav omeksivac, on nije bas dobar za kožu, a robic ces ioanko peglati

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Sara10 ni ja niš ne kužim, k'o da pričaju kineski I zapravo me prijevod uopće ne interesira! Obzirom i onako mrzim pranje veša i peglanje, to kod nas nikad nije bila opcija. Ali ako nekome paše, Bože moj, zašto ne?!
    ahahahahahahahaha, točno tako

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •