AM nisam ni mislila na žestoki, tog nema od početka T, a bome suša i zadnja 2 tj od normalnog... Nije da mm ne bi, al' sam ja sama sebi sva kao nasukani kit. Riskirat ću pod kraj ako malac ne bude htio van pa da ga malo potaknemo![]()
I mm voli moj trudnicki jastuk, sve si gleda kak da ga uzme u kamion sebi, a ja mu kazem da si kupi drugi. Ja neznam dali smijem prakticirat seks, ali svejedno ono sto mi se sad nudi na repertoaru mi se ne svida, srednja do ocajna zalost, tak da mi se neda skidat bezveze i onda jos i prat nakon neke gluposti.
stork jel se to može jest? zvuči kao keks...
hahahaha, nema toga kod nas...
mm se boji...ja bih, ali eto, nećemo se zezat...
Mi smo isto bili dosta neaktivni i skoro zaboravili kako to sve treba al sad smo skroz ludi u posljednjim tjednima...Em je mene nesto "uvatilo" em je dobro da potakne porod...no izgleda da jos ne funkcionira! Datulje mi na nos izlaze, setam toliko da se i premorim cesto, sexamo se stalno al beba ni makac... Jooooj hocu SUTRA da se porodim! Ili najkasnije prekosutra da krene AAAAA
Neka cura je napisala kako ima jos 4 tjedna do kraja i kako je to blizu a meni sad u ovim zadnjim danima svaki dan kao godina traje od tog ishcekivanja.
Ni onaj proljev niakko da se vrati, samo to pre neki dan i od tad nish...makar to da se desi da me malo utesi da cemo uskoro - znam luda sam!![]()
Violinchek ja i jučer i danas imam proljev, al' s obzirom da sam jučer i 3x povraćala nadam se da mi još nije vrijeme, sutra smo tek 35tt.
Inače, ona moja frendica epileptičar rodila jučer nakon 14h od pucanja vodenjaka s 36 i pol tt veelikog macana 3100g, sav je bucast u licu, na koncu joj nisu dali CR, nego pazili na nju pod epiduralnom i ipak je sve dobro prošlo. Rekla je da joj je bilo užasno, ali sad je happy kaj se može odmah dići.
Joj stork pa to je diiivno! Sad sam se raznezila!(ne zbog proljeva i povracanja vec zbog prijateljice
)
Zvucace cudno, ali nadam se da si malko pokvarila stomak, a ne da su znaci da se cistis pred porod ovako rano. Makar do 37tt da doguras pa ces lako. Drzim fige!![]()
To se i ja nadam, bar još 2 tj (nisam još sve opeglala)
Zgaravica mi se opet vratila.nista ne pomaze.
Joj tek sam 32tt.tako mi sporo sad ide.
Ova moja je zajasila moj mjehur i ne da mu mira.. prestrasno! Pa zast je tak nisko??? Mozda se okrenila??
a pocelo se i komesat dolje oni kao M bolovi... kazu da je normalno za ulazak u 7mj.... sta vi velite?
ja ne znam jel se smije il ne smije i dokad (neko mi reko poslije 28tt bolje ne do tam 37tt () al prakticiramo kekse (
) ne cesto ko inace, al ne ni rijetko da mogu rec da sam zaboravila
![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 24.04.2015. at 00:34
ivana.sky, moze biti da se beba okrenula. Moj momcic dubi na glavi i bas mi je jak pritisak na mjehur. To osobito jako osjetim kad imam bh kontrakciju, tad mi se cini da moram juriti na wc, no kad prode skuzim da je lazni alarm. Vidjela sam da si pisala o CR, mislim da je stvarno prerano brines o tome, beba se ima jos vremena okrenuti naglavce.![]()
Evo sad ja zujim već sat i po, k'o Sara10 prošlu noć... A i mališa se ne prestaje meškoljiti, nadam se da se okreće... Ima li još budnih?
Dobro jutroevo i mene,zgaravica i pis pis,hahahaa...banana jastuk između nogu,lijevi bok i nema spavanja!
Stork mi smo si blizu,tj dana sam ispred tebe za termin![]()
Jutro.budn od 03sata ali mi se nije dalo pisati.buljim u jednu tocku.![]()
Jutro cure! O vidim da je bila budna noć, ja sam ovu prespavala, al zato jutros uranila.
Twinolina, baš mi drago da si se javila i da je sve ok!
Što se keksa tiče, kod nas ga nema od transfera, ne želimo se ni ja ni mm zezat, a nije da mi nije dolazila želja. Al je bilo malo maženja koji put![]()
jutro Sara, jutro cure!
evo mene opet k vama na ranojutarnju kavicu! i ja isto kao i Sara - spavala, ali uranila...
prijavljujem da sam osjetila udarac onako baš na ruci kad sam dotaknula trbuh...do sad već dva tjedna onako sramežljivo, ali evo sad će tovaljda ozbiljnije krenuti...
nitko nema iskustva s onim "zrakom"?
Jutro, twinolina čestitam na dečkima, ja mislim da su to tvoja crijeva, manje je mjesta pa se stišću i od tu neugoda.
Sex, kaj je to?
Mene muče desni, isto nesanica po par sati svakih par dana, tlak i lupanje srca.
Jučer sam napokon izvadila sve hormone štitnjače pa čekam tj dana da dobijem rezultate.
Držite se curke.
e ja to ne znam prepoznat.. nekad mi ko da trne stomak od gore prema dolje?! Al kontam da to nije to, da bi trebalo bit kao stezanje neko ili kak to objasnite? jel to "boli"?
Hvala na utjehama za cr, ima vremena stvarno, i nadam se da ce se prekobrcnit smizlapanika me hvatala jer su vec svima okrenute bebe -koje poznam trudnice, samo moja jos sjedi
al vald joj je tak ok...
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 24.04.2015. at 08:21
Koji si tjedan?
Meni se mali okrenia u 36tt.
A cutka je vec sada glavom dolje i drob mi izgleda spustenije.
Svako jutro imam ciscenje crijeva,kontrakcije kroz cijeli dan,bolove kao menstrualne...ja se nadam da cu biti u komadu bar jos 4tjedna minimalno.pregled mi je tek 04.05.
ivana.sky, i moj je još poprečno, a 32.puna tjedna
Keksseks
jedva čekam da se skinem s utrića. Produžili smo 2 tjedna zbog biopsije. Od danas počinjem smanjivati polako.
zadarmamica tebe to opako zeza, te kontrakcije, bolovi... kaj kaže gin na to?
stork bravo za prijateljicu i bebu!
Vidim da vas ima dosta "grupiranih" po terminima (nemam pojma jel ima nekog u "mojoj" grupi). Finalistice ~~~~~~~~~~~~~~
Stvarno mi je ova trudnoca teza od prve.u prvoj sam jela same gluposti,pjesacila po cilom zadru uzduz i popriko.imala sam i tada kontrakcije ali lagane.nista strasno.
A sada koma.popisam se i nakon minut se dignem sa kauca a kontrakcije uuuuzasne i kao da nisam 5dana pišala.jedva hodam tada.drob kao kamen.uzasan teret i pritisak.imam ih po cijeli dan.a doktori su bili rekli da je sve za ove tjedne normalno.ali isto cu ja zvat dokt ovih dana ako se ovakve kontrakcije nastave.curka se javlja ali manje nego inace.jer kad me uvate kontrakcije nema sanse da ju cujem.bude mi kao na prvom porodu.dok se odraduju trudovi ne osjeti se beba.ona se umiri.bar je meni tako bilo.
I inace sam manijak oko ciscenja a sad se uopce ne forsiram i pazim i odmaram.i evo i sad lezim dok ovo pišem a gadna kontrakcija me drzi.
Pozz curkeevo i nas da se javimo,nema nista novo ,curka i dalje na zadak,05.05. je pregled,budemo vidjeli sta dalje
![]()
Stork,terterminuso,jos malo pa gotovo![]()
Za moju bebacicu sve spremno,jedino meni fali par stvari. Ne znam dal da kupujem izdajalicu il da cekam da vidim dal ce trebat? Dobila sam nekakvu (chiccovu)al to nije ono na sta sam ja mislila :/ jel to moze posluzit? Ima tko iskustva s njom?
E da i bocice nisam kupovala nikakve ,to kao uvijek stignem?
Zadar mamice jel piješ dosta magnezija? Uzmi duplu dozu jer 400 mg nije dovoljno, to je za pokriti tek nužne potrebe. Pitaj u ljekarni da ti magistrica izračuna s obzirom na težinu i potrebe u trudnoći.
Opako mi zvuči tvoje grčenje tako rano.
Inače bh kontrakcije ne bi trebale boli ti, neugoda i tvrdi trbuh da ali baš takva bol...ali opet nisu sve maternice iste..
Finalisti će držite se.
Ne znam jel znate ali danas i sutra je 30% popusta u kozmu za stvari za bebe.
Ne znam jeli do južine ili čega već ali danas se baš osjećam nekako bljak. Bole me ledja, bolovi i kod mene nešto kao menstrualni iako mislim da su crijeva u pitanju jer imam plinove ...maleni se vrti...stuca iza svakog mog obroka...i sva sam nekako down...
Zadarmamice kad si već spomenula kolostrum, meni je curio u prvoj trudnoći već od 7 mj. trudnoće, bila bi mi cijela spavaćica mokra ...u drugoj mi je mlijeko nadošlo tek 3 dan iza poroda a sad niti su mi sise narasle niti što curka...ima već neko vrijeme da sanjam da ne mogu dojit i to me baš opterećiva...
Arlena..ja sam bila kupila izdajalicu prije nego sam rodila ali nisam je uopće koristila...uvijek možeš poslat nekoga da ti kupi ako ti bude trebala ali mislim da to nije nešto što ti treba unaprijed kupovat.
Ja još nemam ništa spremno...čekam 1.05 da prestanem radit i onda ću se polako počet pripremat...imam još 9 tjedana..
Posljednje uređivanje od bebeto : 24.04.2015. at 11:39
@arlena-bocice stignes kupit ako ce ti trebat. Ja sam kupila jednu kao da imam doma, za prvo dijete i evo stoji neraspakirana vec skoro 6 godina. Izdajalicu isto nisam kupovala, nisu nam ni izdajalice ni bocice ni dude trebale uopce.
Tako da-ako ce ti bas trebat, uvijek mozes poslat nekog da ti kupi.
Zadarmamice divim ti se na smirenosti. Da sam imala nesto od tih simptoma bila bih bas u frci! Drzi se i dalje i pitaj dr zasto to sve toliko bas?
Ja sad samo javljam da smo jos uvjek 2 u 1 bez naznaka da cemo uskoro
Sutra idemo u bolnicu i ostajemo tamo dok se ne porodim.
Evo mi danas bili na drugoj kontroli u bolnici, obavila ctg, sestra bas lijepo napipala cjelog bebolinija, bas je lijepo smjesten pohvalila gaonda sam u svlacioni cekala nevjerojatnih 40 min na pregleg bez gaca, a mene opalila vrucina, zed, znoj.. Uzas. Bio drugi doktor, rekao da necemo zurit sa carskim, posto je prvi porod bio prirodan, drugi carski, postoji sansa da imam prirodan porod ovaj put. I da dodem na iducu kontrolu za 7 dana, a uzv mi nije htio radit
a ja tak sretna zbog ovo malo nade da mozda dobijem na kraju prirodan porod.
ivana.sky, meni se par dana uzasno piskilo, a pritisak na mjehur je bio strasan. Taman mi se poklopio pregled i ginekologica rekla da se mala s guzicom okrenula dole i da mi je lijepo sjela na mjehur. Odmah drugi dan nisam vise osjetila pritisak i odem na 3d kad ono mala opet glavom dolje. Ginekologica mi je rekla da do 38.tjedna uopce ne brinem sto se njenog polozaja tice jer ona pogotovo sad ima mjesta jos uvijek da mijenja polozaj. Tako da ne brini![]()
Ajde super onda, sad sam malo mirnija... iako dolje jos uvijek jak pritisak, danas me kao nest i probada... al kaze moja pametna aplikacija da mame u ovim tjednima i ocekuju bolove u preponama pa sam mirna
Joj, dok ja nadjem vremena odgovoriti, vi ste vec sto tema prosle.
Violinchek, ni meni nikakve naznake da bi nesto moglo krenuti. A sutra termin.
Al sad ni ne zelim, jel mi se moj birthing centar zatvara sutra u 8 navacer do prekosutra u 8 navecer. Kad jer mala vec toliko cekala, sad nek priceka jos 3 dana...
Tebi drzim fige da te ne navode na neke intervencije u bolnici i da sve samo krene... jako uskoro
Bas su mi ovi zadnji dani teski, ponajvise zbog straha od ponovne indukcije...
Cuvajte se sve!
Tetagogolina,ako se smijem ubaciti, nisu ni oralni tokolitici jamstvo da ce se smiriti. Ja sam na njima +600 mg magnezija + normabelima + utrogestanima od 18og tj, sad sam 34 i stanje mi je kao i zadarmamici. Rasturaju me kontrakcije da mi se nekad place,2 koraka napravit ne mogu kad krenem na wc.
Zadarmamice,bilo bi svakako dobro otici na pregled,ako nista drugo, da se bar vidi da li te otvaraju te kontrakcije. Dotad,sto vise odmora i apsolutno uzmi duplu dozu magnezija
Sjecam se da smo nas dvije dosta blizu po terminu. Ja sam jucer s posla jedva dosla kuci. Hodala sam jedva, a desnu nogu sam jedva dizala od poda zbog bolova u preponama. Ocito nas sad ceka taj period. Ja zbog toga razmisljam otvoriti bolovanje, ali nekako se mucim izdrzati jos mjesec dana.
ako smijem reći - Zadarmamice - odi na hitnu! nije ti to za zezanje!
Gdje nam je ivekica? Nije se dugo javila ili mi se samo cini?
Cula sam se ja danas s njom, dobro je, samo u guzvi na poslu. Uskoro i ona ima pregled, pa ce se sigurno i tu javiti.
AM to su divne vjesti! Bas ce mi bit drago ako budes mogla prirodno rodit.
Zadarmamice i dobro je da se ne nerviras! Samo sam primjetila da ti se divim na tomeIdi makar na pregled vidit kakav ti je cerviks, ne moras u bolnicu ako neces al makar da znas kakvo je stanje. Opet...tako bih ja, tiradi kako osjecas i kako ti tjelo i srce kazu.
TTiL Drzim ti onda fige da budete "u paketu" jos 3 dana! Ali samo da pitam, sta ces ako krene a BC ti je zatvoren? Imas li plan B?
Meni ce u rodilistu dati indukciju SAMO ako je plodna voda mekonijska. Dokle god smo beba i ja ok dr mi je rekao da on nema nish protiv i da 2 tjedna prenesem - ja sam na to rekla da nemam ni ja nish protiv al da radije ne bi
Ne brinem se da ce mi uraditi neshto bez mog znanja ili da ce me nagovarati na neku intervenciju jer su u Kninu stvarno sjajni svi i jako se ljepo moze komunicirat - zato sam i izabrala rodit tamo a ne u Splitu gde inace zivim - ljudski faktor mi je najvazniji a u Splitu je to lutrija, na zalost!
Ja danas piskim vise nego inace - vjerojatno se spustamo polako ali sigurno... vidicemo sutra na pregledu...ufff opet ja ko papagaj ali ovi zadnji dani su tako duuugiii![]()
Plan B je bolnica. Ovdje i u bolnici imaju opciju potpuno prirodnog poroda, al ih isto znaju zasvrbiti intervencije, ovisno o guzvi... Jedino dobro je da se nigdje ne mora lezati, to su apsolutno izbacili iz uprabe.
I meni su ovi dani bas dugi![]()
Meni su oralni tokolitici pomogli, točnije, nifedipin (koji je inače za visok tlak - iako ga ja nisam imala). Sama ginekologica mi ih je dala, nije me slala nigdje drugdje na pregled. Čak je i rekla da možda ne pomogne. Ali, meni su se bh smanjile. (iako sam krenula i sa strogim mirovanjem tad) S 34tt mi je rekla da prestanem piti. Ja sam zbog straha produžila do 35tt...maleni je požurio s 36tt. Ako ih ponovno dobijem, ne prestajem ni s time ni s magnezijem do 37-38tt. Da pokušaš pitati zadarmamica?
Je li zna netko do kojeg tjedna se smije piti magnezij?
Javljam se na dužnost
Pratim vas sve redovno, na mobitelu sam kojem tipke bas ne rade pa ne tipkam puno.
U iščekivanju sam sljedećeg pregleda. Još 10 Tjedana. Ne mogu vjerovati kako brzo prolazi.
Sanja, debljas li se ti što?
Zadarmamica, nadam se da će ostati još u trbuščiću.
Twinolina, bravo za dva dečka.
AdrianovaMamica kako ste vas dvoje?
Gdje je jarica?
Jedna cura rodila neki dan s 35+koji dan, ali bebonju preko 3 kile...nije bio niti u inkubatoru, niti išta slično. Ostali su tjedan dana u bolnici zbog žutice. Moj je rođen s 36+3 ali malen, 2490g, ostali smo tjedan dana jer su čekali da frajer napokon počne skupljati grame. Sve ovisi o puno faktora.... Ali nemoj već sad tako razmišljati.