Stranica 224 od 581 PrviPrvi ... 124174214222223224225226234274324 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,151 do 11,200 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Jutreko!
    Jučer sam bila kod svoje gin u DZ po uputnicu za vadit krv (opet). I spomenem ženi kaj je mali na zadak, a ona mi veli ovak: Ako je glavica pod desnim rebrima, lezi na desni bok, desna noga ispružena, a lijeva skvrčena i jastuk među noge. Ako je pod lijevim rebrima, onda obrnuto. I ležim tak jučer cijelo popodne i večer i malac me šorao konstantno, ali ne grubo, ne sjećam se kad je bio u komadu par sati toliko aktivan. E sad... jel' to baš bilo to ili ne, doznat ćemo u pon na kontroli...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Oho super stork.. koristan savjet za finaliste

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam u prosloj t tako lezala na desnom boku. Tako mi je rekao gin, kao ak ce se okrenut nema kuda nego udesno. I fakat, do sljedeceg pregleda se okrenula. Je da me ubio taj desni bok, ali isplatilo se.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam od jutros strasno nervozna, nemogu vise, grizla bi da mogu, a istodobno sam tak umorna da bi mogla samo spavat.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Jutreko!
    Jučer sam bila kod svoje gin u DZ po uputnicu za vadit krv (opet). I spomenem ženi kaj je mali na zadak, a ona mi veli ovak: Ako je glavica pod desnim rebrima, lezi na desni bok, desna noga ispružena, a lijeva skvrčena i jastuk među noge. Ako je pod lijevim rebrima, onda obrnuto. I ležim tak jučer cijelo popodne i večer i malac me šorao konstantno, ali ne grubo, ne sjećam se kad je bio u komadu par sati toliko aktivan. E sad... jel' to baš bilo to ili ne, doznat ćemo u pon na kontroli...
    Moj je imao glavicu ispod mog srca, s lijeve strane. Bila sam na strogom mirovanju, isključivo lijevi bok! I noup Izašao na zadak. Ali vrijedi pokušati!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

stork a moji blizanci oboje poprečno, jednom glavica na lijevu, a drugom na desnu stranu, kaj da ja radim?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj Twinolina prvotno napisa Vidi poruku
    stork a moji blizanci oboje poprečno, jednom glavica na lijevu, a drugom na desnu stranu, kaj da ja radim?
    Mućkaj ih
    Sorry, al' fakat ne znam! Znam da se kod poroda onaj drugi zna izrotirati dok prvi izlazi, al' imaš još dosta vremena, ma i ja još 4 tjedna...

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ja sam nekako uvjerena da se moja curka nece okrenut :D samo je nekih tjedan dana bila glavom dolje i to negdje oko 28,29 tj a prije i poslije guzom. Sad se vec dugo ne okrece ,zauzela je stav glavom ispod desnih rebara i to je to,malo se migulji i mijesi nogicama i rukicama po mojim organima al ne mijenja polozaj.Samo izbaci glavicu da je mazim <3 mamina maza ,al eto vidjet cemo,ima jos 4 tj

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Evo cure svjezih vjesti kod nas!
    Sinoc dosli u bolnicu i radili UZV odmah, procjena je da je beba oko 4300gr .
    Danas je bio vaginalni pregled i cerviks mi je sad vec skracen i beba se spustila (konacno!) ali sam jos uvjek zatvorena. Kaze dr da bi sad to vec moglo da krene ubrzo tak da drz'te nam fige!
    TTiL ima li nekih vjesti kod tebe?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kak znate kak vam bebe stoje? Se moze to napipat? Ja digod da stavim ruku tam je dupe

Violinchek jos malo....

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Kak znate kak vam bebe stoje? Se moze to napipat? Ja digod da stavim ruku tam je dupe

Violinchek jos malo....
    Hehehe a jesi me nasmijala pa osijetila sam po jajnicima i mjehuru nogice i rukice pa sam skontala da se opet okrenula jer je od pocetka osijetim tako,a na uzv je potvrdjeno i od tad nije promijenila polozaj a sad se bas lijepo vidi glavica kad ju gurne prema van i ledja kad se odgurne. Al zato ja nemam ono iskustvo kad gurne stopalo ili rukicu,i ne znam sta znaci da te mlati pod rebra al zato ne mogu normalno sjest jer joj to smeta pa me gura ,onako skroz nisko
    Eto ,tako ja znam :D

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Danas me uhvatila neka panika. U utorak imam pregled i opet ono ludilo prije pregleda mi krenulo. Stalno ispitujem simptome, jos imam malo mucnina i prosirila sam se u struku s tim da sam ostala mnna istoj tezini. Brine me sto mi bradavice nisu nimalo potamnile, a vec sam u 14. Tjednu. Citala sam po forumima da potamne oko 12 tjedan. Ne znam je li to zato sto sam svjetline puti ili hormoni nisu ok. Kakva su bila vasa iskustva?

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ma kakvi, meni tek oko 18.-og tjedna počele tamniti bradavice, a linea negru uopće nemam niti sam jeimala u prvoj trudnoći. nemaš straha.

ma kaj se okretanja tiče, moji se još stignu 16 puta okrenut, al ako bude makar jedan poprečno to je indikacija za carski....kak bude bit će.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

meni su bradavice tek oko 15tt pocele tamnit, sad tek primjetim da su bas tamnije... a lineu isto nemam uopce
    ne brini se nista, panika i nespavanje pred pregled ce te drzat ja kontam do samog kraja ko i sve nas... i to je dio pripreme za bebu - briga oko svega...da izludis!

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Violinchek To je velika beba!!! Al ne brini, sve to tvoje tijelo moze! Drzim fige za lijepi prirodni porod. I da krene sto prije. Pretpostavljam da si ostala u bolnici...

Kod mene sve po starom, odnosno nista se ne desava. Sad mi vec stizu poruke i upiti non stop, luda sam. Sakrila bih se negdje i cekala. Stvarno mi nije problem cekati, samo se bojim indukcije.
    Sad si nekako mislim da bi 1/5 mogao biti nas datum...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    Hehehe a jesi me nasmijala pa osijetila sam po jajnicima i mjehuru nogice i rukice pa sam skontala da se opet okrenula jer je od pocetka osijetim tako,a na uzv je potvrdjeno i od tad nije promijenila polozaj a sad se bas lijepo vidi glavica kad ju gurne prema van i ledja kad se odgurne. Al zato ja nemam ono iskustvo kad gurne stopalo ili rukicu,i ne znam sta znaci da te mlati pod rebra al zato ne mogu normalno sjest jer joj to smeta pa me gura ,onako skroz nisko
    Eto ,tako ja znam :D
    ja uopce ne znam odredit di su nogice, ona mene lupa na sve strane i to skoro istom jacinom... ujutro dolje, navecer gore pa sutra obrnuto... popodne oduci mal s lijeve pa s desne strane.... onda ima neko ko titranje i kopkanje, pa mi mal valove pravi... pokusam mal istiskat stomak vidit kao di je uze di sire, al meni je to sve jedna velika kugla
    na pregledu je sjedila skroz dolje nisko, al mislim ja da se ona stalno okrece... vidit cemo na iducem pregledu

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Danas me uhvatila neka panika. U utorak imam pregled i opet ono ludilo prije pregleda mi krenulo. Stalno ispitujem simptome, jos imam malo mucnina i prosirila sam se u struku s tim da sam ostala mnna istoj tezini. Brine me sto mi bradavice nisu nimalo potamnile, a vec sam u 14. Tjednu. Citala sam po forumima da potamne oko 12 tjedan. Ne znam je li to zato sto sam svjetline puti ili hormoni nisu ok. Kakva su bila vasa iskustva?
    Da da, to je ta faza... već si duže trudna, simptomi nestanu a bebu još ne osjećaš. Ja sam sutra 15tt i jedva čekam pregled jer mi je ova faza uvijek koma! Vaga nešto stoji, ništa se ne dešava, nikakva linea negra, ništa od bradavica ...osim trbuha koji mi svakim danom izgleda veći.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Bas tako, nema simptoma samo trbuh (bas me veseli). Sad mi je lakse kad vidim da nisam samo ja ta bez tih dodatnih simptoma.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Finalisticama i ostalim trudnicama zelim sve najbolje, a ja samo javljam da sam rodila u ponedjeljak navecer. Sve ok, jedva cekam sutra da mogu ici doma.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Na kraju svih muka opet cr, al najbitnije je da je beba dobro.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čestitam annie
    bitno da ste ti i beba dobro

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čestitam annie!

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Finalisticama i ostalim trudnicama zelim sve najbolje, a ja samo javljam da sam rodila u ponedjeljak navecer. Sve ok, jedva cekam sutra da mogu ici doma.
    Cestitke!! Uzivajte doma

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cestitam.kolika bebica?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

annie čestitam na malenom smotuljku!

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Bas tako, nema simptoma samo trbuh (bas me veseli). Sad mi je lakse kad vidim da nisam samo ja ta bez tih dodatnih simptoma.
    Sto se simptoma tice meni su nestali (mucnine i povracanje )jedino imam tamnije bradavice ali mrvicu tamnije i cike su narasle duplo ;D
    Ja sam sada 16+3 tt a sa 18 tt idem na kontrolu.
    E da i tezina mi stoji nista nisam dobila valjda je to dobro....
    Annie84 cestitamm

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Annie84, cestitam! Uzivaj u malenoj mrvici

Znam da nije vezano za ovu temu, ali skroz mi je bezveze otvarati novi topic, pa da pitam samo za misljenje vas s kojima se tu druzim duze vrijeme. Evo u subotu ulazim u 30.tjedan i htjela bih za 1.maj otici do grada koji je udaljen oko 100km od mog. Sama, autom da vidim neke prijateljice. I sad moji najblizi misle da to nije pametno da u ovom stupnju trudnoce putujem ikamo sama, a ja se osjecam skroz ok i ne vidim zasto ne bih. E sad, mozda sam ja nerealna u svemu tome i ne vidim gdje bi mogao biti problem jer sam subjektivna, pa me zanima bi li se vi odlucile na tako nesto ili bi ostale kuci?

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Annie84, cestitke!!!! Mazite se i uzivajte!

Violinchek, mislim na tebe...

Svima vam zelim da uzivate u svojim trudnocama. Samo polako i opusteno!

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Znam da nije vezano za ovu temu, ali skroz mi je bezveze otvarati novi topic, pa da pitam samo za misljenje vas s kojima se tu druzim duze vrijeme. Evo u subotu ulazim u 30.tjedan i htjela bih za 1.maj otici do grada koji je udaljen oko 100km od mog. Sama, autom da vidim neke prijateljice. I sad moji najblizi misle da to nije pametno da u ovom stupnju trudnoce putujem ikamo sama, a ja se osjecam skroz ok i ne vidim zasto ne bih. E sad, mozda sam ja nerealna u svemu tome i ne vidim gdje bi mogao biti problem jer sam subjektivna, pa me zanima bi li se vi odlucile na tako nesto ili bi ostale kuci?
    Sanja_S, ja sam u 31 tjednu putovala iz UK u Zg na 10 dana i nazad, sama sa djetetom i prtljagom. I sve je bilo u najboljem redu. Ako se ti dobro osjecas i zelis ici, idi. Pazljivo vozi, zaustavi se kad osjetis potrebu i uzivaj sa prijateljicama!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Sanja, draga, svakako idi i lijepo se provedi s prijateljicama!!. Ja sam isto u prvoj trudnoći vozila auto po 100 km redovito.

Annine, čestitke!!!

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Annie cestitke uz malo ljubomore jer sam ja jos 2 u 1 a toliko jedva cekam da zagrlim ovo maleno
    TTiL da, ostala sam u bolnici al me puste da se prosetam negde blizu bolnice pa dodjem na internet da vam se javim ovde I ja na tebe mislim... I nemoj se plasiti indukcije jer tek si 40+5, imas/mo jos fore...mislim da ne bi smjeli ni predlozit indukciju prije 42tt sem ako se pojave simptomi da bebi nije ok.
    Inace su svi super u bolnici i daju mi i da sviram - cak uzivaju u tome, tako da mi je ok - nije dosadno. Dragi mi isto dolazi preko dana i puno smo skupa i tako...
    Jos nista od trudova...CTG danas "uhvatio" pripremne ali ni sestre ni doktori ne zele dati procjenu kada cemo. Uostalom niko to ne zna ali ja nesto osjecam da ce to sutra / prekosutra.

Sto se crnih bradavica tiche, mislim (citala sam) da tu nema pravila i da nekim zenama cak ni ne pocrne kao sto neke zene nemaju crnu liniju. Nije svakako razlog za brigu!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Annie čestitam!!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Annie cestitke!!

Sanja ja sam bas otvorila temu putovanje u trudnoci jer me bilo strah putovat al cure su me razuvjerile tako da sam otisla na put... sve super proslo, samo smo 2put vise stajali na wc idi, zabavi se i uzivaj

http://forum.roda.hr/threads/86997-Putovanje-u-trudno%C4%87i
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 30.04.2015. at 12:20

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sve ovisi o tvom tijelu i kako se osjecas.
    Evo npt ja sam 33tt i nemogu otici sutra na selo udaljeno 40km od grada.jer imam jake kontrakcije i meni je to sad previse.onda kad pomislim da bi ipak isla muz mi neda.

Zadnja 3dana sam maximalno ofmarala i jucer otisla u supernovu kupiti bebici sto mi fali.usla sam u tri ducana i rekla muzu da idemo doma jer sam ja krepana umorna.i jutros sam usisala i obrisala pod i skuhala i sada isto lezim.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Hvala vam svima
    Evo smijemo danas doma, sad samo cekamo MM . U bolnici nije bilo za izdrzat, iako se rodio tek u ponedjeljak navecer. Cetverokrevetna soba, hrkanje, ma sto da vam jos pricam...
    Bebac se rodio s 3750g i 49 cm

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja cu pitati jel slobodan apartman.na prvom porodu prije 4god sam bila sama u apartmanu i bilo mi je super.nije se placao.neznam kako je sada.ali neki svoj mir sam imala.doslovno sam se tusirala sa otvorenim vratima da cujem bebicu

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Zbilja uživam u ovoj trudnoći, ali lagano mi postaje dosta! U zadnja 3 tjedna prehlada, sinusi još ne popuštaju, proljev, povraćanje, hemoroidi, nategnula lijevi ručni zglob i hodam cijeli dan s elastičnim zavojem, crkla jučer sušilica, a sad još i upaljen ishiaticus, jedva vučem desnu nogu. Zbilja sam na rubu suza

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni bome prekipilo danas.. tuzna sam i njonjava i usamljena i legla, isplakala se pa vald ce sutra bit bolje

Stork

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj annie84 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam svima
    Evo smijemo danas doma, sad samo cekamo MM . U bolnici nije bilo za izdrzat, iako se rodio tek u ponedjeljak navecer. Cetverokrevetna soba, hrkanje, ma sto da vam jos pricam...
    Bebac se rodio s 3750g i 49 cm
    čestitam annie84
    Sad kad si spomenula hrkanje, naježila sam se i sva stresla a rodila sam 2009. i 2011.pamtim još i danas.
    Ajme kako neke žene hrču....a bila sam 9 dana prvi put, ko u zatvoru.

uh imam traume od tog hrkanja po cijele noći, to mi je bilo groznooo.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

stork, kuzim te skroz. meni sutra 32tt iisto osjecam da mi je dosta. Upravo se patim s nekom prehladom ponovo, zgaravice kakve imam su toliko paklene da mi dode da placem po noci, a krenuo je i onaj trudnicki isijas koji puca sa strana nogu prema dolje. Sva sam nekakva polovna i jedva cekam da momcic dode i da se mazimo s tatom i Pikulicom, a ja ponovo dobijem svoje tijelo, energiju...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja sam danas 33tt i dosta mi je vise ovog gostoprimstva

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Gdje je Adrianovamamica?

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Lili, grozno je to u bolnici. Hrkanje, (ne) higijena, bezobzirnost prema drugima. Oba puta sam rodila u ponedjeljak na CR i to ovaj put kasno navecer i inace bi kao danas tek trebala doma, al sam oba puta izasla dan ranije i moram reci da sam se nocas naspavala vise nego u te tri noci sveukupno.

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jucer mi je otisao sluzni cep i ja sam se ponadala da stvar krece, ali za sad nikakvih promjena. Cekam i dalje

Adrianovamamice ?

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Meni jos ni traga od sluznog chepa niti bilo kojih drugih nagovestaja jedino sto CTG svaki put registruje pripremne kontrakcije al to tako moze ko zna koliko...ahhh na ivici sam sa strpljenjem!
    Inace meni boravak u bolnici za sad ne pada tesko jer sam sama u sobi i dragi je po cjele dane samnom i jednom dnevno smijem izaci na 2-3 sata tako da mi nije kao u zatvoru ali kad rodim bicu u dvokrevetnoj sobi i vjerovatno ce biti tu jos neka rodilja...mada mozda i nece, evo od kako sam tamo (danas 4 dan) samo je jedna zena imala CR i ona sad lezi u odjelu rodilista (ja sam na ginekologiji). Ja zaista cujem svaki shum i na hrkanje imam VRRRLO slabu toleranciju no kontam prezivecu te 2-3 noci valjda...samo DA KRENE VEC JEDNOM AAAA!

E da! Di je Adrianova mamica???

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kod mene i dalje bol lijevo kod rebara, nije to nogica, nemam pojma sta je i vec me sad i brine... nadam se nekako da se samo rebra sire
    Inace sinoc uuuzasna zgaravica, jedva sam zaspala nakon salice hladnog mlijeka i budila se skoro svakih 1h.

Mozda AM grli svoj smotuljak?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Budna... a spava mi se... išijas danas totalno uzeo maha, cijeli dan sam u krevetu... Nadam se još tjedan dana u komadu pa da se vratim, kako kaže ValaMala, u svoje tijelo!

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Tu sam, jos 2 u 1. Nisam ja te srece da sam rodila. Juce mi koma dan, umjesto da s obitelji kao i inace provedemo dan rostiljanjem u vikendici, mm je htio da idemo na rostilj kod njegovog kolege, tam smo dosli u 13h, sjedila sam do 17h i onda vise nisam mogla, stomak me je rezao jedva sam korake pravila, trazila sam da me odvede kuci leci, u 21 pita dal da dode po mene ja reko moze, dodem tam a oni svi mortus pijani, mene strpaju ko neko tele u cosak, popizdila sam. A kao dosad po njegovom svi su bili normalni. I u 22:30 mene tako nesto strasno presjeklo duz cjele desne strane stomaka, takva bol da su suze pocele ici. Potrajalo je neko vrijeme. On kaze popijem pivo i idemo, dodemo kuci jedva da je bio 10 min i kaze ja bi nazad, makar jos sat vremena, al bit cu ti na raspolaganju. Ono sipak, nezna se covjek vratit kuc, ni odgovorit na moju poruku. Dode u 3, ode se tusirat i sta da si ja mislim, sta se on pijan ide tusirat.. Ugl ukratko svadali smo se do 5 ujutro.. Jer on silom oce pricat sta mi je kak ja nemam razumjevanja sto se on napio jednom u godinu dana (a nije jednom) i kad sam spomenula tusiranje gotovo.. Budala
    Posljednje uređivanje od AdrianovaMamica : 02.05.2015. at 08:37

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

AM to je ono kad si sam sebi težak, a drugi to ne vide i ne doživljavaju. Još malo, valjda smo sad pod kraj osjetljivije!

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Adrianovamamica
    Zadnjih par dana imam nekakav zućkasti iscjedak,uuhh živcira me to....prala sam se u hrastovoj kori..pijem kefir što sama radim,zar toliko se pošemeri sve??!
    U ponedjeljak imam pregled,rekla sestra da dođem ranije malo radi ctg-a..Osjećam redovito pritisak u donjem dijelu trbuha,a gornji dio se stvrdne.ko kamen..
    Mene još uvijek isto tako žgaravica prati..još 3 tjedna..a svi mi kažu i prije ćeš..baš me zanima što će reći gin u ponedjeljAK..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •