Cure jedno pitanje kada ste vi osjetile bebicu ja sam 16+5 i u ponedjeljak sam osjetila kao mjehurice i od onda nista bas sam zabrinuta
Cure jedno pitanje kada ste vi osjetile bebicu ja sam 16+5 i u ponedjeljak sam osjetila kao mjehurice i od onda nista bas sam zabrinuta
Moguce i da je bebica ali tako rano ju neces cesto osjetit jer je jos mala, pokreti su njezni, a i ima puno mjesta za okretat se i lupkat pa rijetko dotice stijenke maternice... tek od 20tt je "u pravilu" osjetit ju...
ne brini brzo ce i to![]()
Hvalaa jos k tome i posteljica mi je naprijed ...
Ja sam bas osjetila tek s 23-24. Sad u 30 znam da je to beba. Do tad su mi svi pokreti bili ko crijeva.
Adrianovamamica, nekad mislim da bi trebalo te muškarce pretuci pod izlikom hormona
Znam kako je kad se tako osjetiš izolirano, a nemaš puno ponovi od onog od koga najviše očekuješ razumijevanje. Moj ne zna ni poslati poruku i upitati kako je beba i treba li nam što. Ali srećom mi smo jače od njih i izdrži to s glavom iznad vodemisli na bebicu i ne daj se nanaživcirat.
Oprostite na lapsusim, tipke na mobitelu me bas ne slušaju. Izgleda da su muškog roda![]()
kod nas opet drugacije.. bas me mm zvao sinoc jel moze otic poslije posla na pivo s kolegama (koji inace skoro svaki dan tak odu, al on nikad ne ide s njima) nemam pojma ni kad je dosao jer ja sam legla i zaspala bez imalo brige di je sta je i s kim je... sam mi je jutros ispricao da se na kraju jedna piva pretvorila u 3,4 i da je tek kasnije dosao i zabrinio se da ga cekam budna jer mu je riknila baterija pa mi poslo sms sa mobitela od frenda (koji sam ja vidla tek jutros)...
ja bi voljela da on hoce cesce otic druzit se i opustit... voli on otic odigrat nogos ili kartat i tako... ali je on jednostavno takva osoba da mu je glupo trosit pare u birtiji i ostavljat mene kod kuce a da on seta po cugama, a i izivio se u nekim mladjim godinama pa mu to vise nije "fora"
ali zato kad je u pitanju pecanje... da ne radi, stalno bi bio na vodial ajd i tu smo se nasli jer i ja jako volim prirodu pa odem nekad s njim, ali najcesce su samo oni decki
treba im nekad mal pustit da se iziveipak treba izdrzat s nama zenama
AM nemoj se dat sekirat, samo mu objasni da to nije nimalo lijepo bilo od njega i da se ne zelis tako osjecat, ako hoce nek ide s drustvom al ne moras i ti biti tamo i onda da te jos zabaci u kut i ignorira...
Eh i da... neki dan sam pisala kako nemam linea negru... bas sam isla uslikat stomak maloprije (slikamo se svaki tjedan) i pojavila se... je da nije jako tamna ali vidi se crta duz cijelog trbuha...znam da ju neke zene ne vole ali meni je to divno i bas sam sretna sad.
Ali ono sto me zabrinulo je da oko pupka imam krug neke "diskoloracije", nije fleka nego doslovce ko da imam masnicu okolo skroz... sta to moze bit?![]()
Ivana.sky mi smo sad u periodu kad je sve normalnoušle smo u te tjedne kad samo brojiš kosti koje te bole, promjene na tijelu i sl. Nekad se prepadnem da moje tijelo više nikad neće biti moje. U ovome se osjećam ko starica. Ali iima i predivnih trenutaka. Volim pričat s trbuščićem, mazit ga i sve pričam u množini
![]()
Ivana sky ne znam sto ti je taj krug ali da vidis moj stomak zeno prepala bi se !! U mene je cijeli pun krvavih strija a linea negra mi nije klasicna crta ko u prvoj trudnoci sad je smedja valovita crta vise sa strane pupka, jednom rijeci uzas zivi...ali nema veze, sve za bebicu, samo da se rodi ziva i zdrava a ja sam ionako odavno prekrizila kratke majice i pokazivanje pupka
Ja sam zene moje od jucer konacno na GO !!! Jutros sam se probudila u 9 tako naspana i neopterecena da je to milina !!
Bebeto terminušo sad lijepo uživaj i odmaraj pa skupa iščekujemo dan D.
Nasmijala sam se od srca - valovita linea negra. Dolazimo u svim oblicima i bojama. Moja je ljubičasta i samo do pupka, ali se ne vidi toliko jako od dlaka koje su narasle u ovih par mjeseci. Ko mladunče majmuna.
Prijavljujem nepromijenjeno stanje... cak je i Kate rodila a ja nista...
Samo moja nervoza i zabrinutost rastu iz dana u dan. Koliko sam imala smirenu trudnocu, toliko sam sad uznemirena. Strah od indukcije i strah za bebu se natjecu za moju paznju. A to mi sigurno ne pomaze u pokretanju poroda
I tako, cekamo dalje...
Ne znam da li je netko imao slično iskustvo pa da pitam za savjet. Sad sam po zadnjoj m 7+3 a po oplodnji punih 8tt. Od jutra imam jake bolove u donjem dijelu trbuha. Najgori su kad stojim i kad se krenem ustati. Kao da ću svaki čas dobiti. Krvi nema pa se tješim da je to ok.
Bila sam na utz prošli tjedan i srčeko je kucalo al su mi vidjeli nasuprot bebice i još nešto za što ne znaju šta je. Mpo-ovac je mislio da to neće smetati dok moj gin nije bio baš optimističan. I sad krenula ta bol... :confused:
ugl su takvi bolovi u početku normalni, ako se što treba desiti, desit će se, nema tu neke pomoći, nije kao u kasnoj trudnoći recimo kad mirovanjem i lijekovima u slučaju kontrakcija i otvaranja se nešto i može učiniti. ali, ponavljam, sve je to normalno, dok god nema sveže krvi, nema mjesta panici.
radi stimulacije i opasnosti od ohss-a miruj, lezi. piješ li duphastone ili stavljaš li utrogestane?
kad ideš na slijedeći uzv?
Stalno virkam koja će prije:Violinchek ili TTIL... Cure![]()
Ostala sam trudna u prirodnjaku tako da nema straha od hipera. Al svejedno ležim i mirujem jer mi je tad bol najmanja. Umjesto utrića sam na crinone gelu a kontrolni utz mi je za 10 dana. Onda bi trebali biti pametniji. Do tad... kao i do sad... Dan po dan i nadat se najboljem.
Evo i ja se prijavljujem da ne pomislite da je nesto bilo buduci da juce nisam napisala nish...
Znaci mirno more, nista se ne desava. Ja strahova nemam jer svaki dan CTG i svaki drugi dan pregled pa znam da je beba ok a i ja se dobro osecam iako su mi ti CTGovi 3 puta dnevno bas dosada al makar otklanjaju strah pa onda ok. Meni samo ponekad dodje neka tuga jer bi voljela da sam doma...jos od utorka sam u bolnici i dosadno mi je iako i sviram i izlazim i dragi mi je po cjeli dan samnom al ipak...ne kazu dzabe "dome slatki dome" - bas mi fali i sanjam da sam doma svaku noc
TTiL i ja bas kao na maratonu nekom![]()
Samo da pozdravim sve okruglice, jos vas cirnem s vremena na vrijeme
Finalistkinjama zelim brze i lagane porode, a onima koje jos imaju vremena do toga, da im brzo prode to iscekivanje pa da i one zagrle mala zlata.
Violinchek, tebi zelim da sto prije krene (i zavrsi), jer jako dobro znam kako dosadno moze biti u tom malom rodilistu.
Meni je bio dovoljan jedan dan na ginekologiji da trazim otpust i odbijem "hospitalizaciju predostroznosti radi", tako da te razumijem i suosjecam...
Sretno!
Evo koliki mi je trbuh da docaram, drzim laptop u krilu i kad sam se malo nagnula naprijed da se bolje namjestim, sam je stisnuo tipku na laptopu![]()
AM bitno da si se ti nama razvedrila
Ova Kate kao da je došla iz shoppinga s tom bebom, obično žene izgledaju kao da su izašle iz centrifuge![]()
Ima li ikakve istine u onom sto vise hodas laksi ce ti bit porod?
Stork, baš sam i ja to mislila za Kate. Izgleda kao da je rodila prije minimum tri dana. A mozda bi i mi izgledale tako da smo vojvotkinje![]()
Uz toliko novaca, najbolje brige i njege, cudila bi se da je imalo drugacije.
Iako nisam daleko ni od tog da vjerujem u one price da oni sam plate surogat majku, 9mj furaju jastuk, kao odu u bolnicu rodit, a tu se u strogo tajnom okruzenju "prava" majka porodi i onda dive izadju s bebom sve prekrasne i mrsave i presretne
Jel netko imao bruh u trudnoci??
Ja sam sad preplasena da imam hijatalnu herniju... ono sto me boli ispod rebara lijevo i dalje boli i pece, imam ko oteklinu maluuu al je mekana i sumnjam cisto da je to beba i da se odguruje ili upire o rebra...![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 03.05.2015. at 23:54
Baš sam krenula pisati kako sam jučer imala prvi vaginalni pregled u trudnoći (41+1) i da sam 2cm otvorena ali da se jos ništa ne dešava... Kad evo ga trud! I 13 minuta kasnije drugi.
Izgleda da je moje vrijeme stiglo! I to bez indukcije. Odoh rješavati logistiku i po svoju curicu.
Svima stetno, u kojem god tjednu bile!
Opa
Sretno ttil, nek prodje brzo i skolski! Javi nam se cim uzmognes![]()
Ttil ~~~~~~~~~~~~~~
Za sto brzi i bezbolnije porod
TTiL sretno, da sto lakse prode i dobijes svoju bebicu, ocito je samo malo trebalo procackati![]()
Ttil sretno!!
Nadam se da neće biti komplikacija. Samo hrabro![]()
Stork, AM, zadarmamica pa sve ste u finalu, samo hrabro dalje![]()
TTiLv sretno, i nek je brzo i što bezbolnije!!!
eryngium odmaraj, nemaš što drugo. Valjda se sve rasteže. Dok nema krvi dobro je.
ivana.sky ništa nije pravilo. Ja sam bila 2 mjeseca na strogom mirovanju, samo lijevi bok, bez energije za 3 koraka... rodila za 20 minuta.
Tako emotivno doživljavam vaše ispraćaje u bolnicu, kao da ste mi najbliži rod
Zadarmamica, AdrianovaMamica hoće li to?
Znate da vam zavidim, još 6 tjedana i nadam se da će krenuti. Jurit ću po stepenicama ako treba![]()
Hvala.ja se nekako nadam 38.tt da je to to
A sina sam rodila tocno na dan termina a neda mi se toliko cekat hehhehe
Sve sam obavila.sve je spremno.najvise zbog mojih gadnih kontrakcija u slucaju da krene nesto pa da sam mirna po tom pitanju.jos pranje i peglanje.
Danas u 16h imam pregled.bas me zanima kakva je situacija.
Joj je meni, drzim fige svima koje svaki cas iscekuju bebicu
zadarmamice, javi kako je bilo na pregledu..
Sjecam se da je vise trudnica znalo pisati o bolovima nalik menstrualnim u prvom tromjesecju. Evo ja danas prvi put to prozivljavam. Danas smo 30+2 i imam bolove bas kao kad dobijem menstruaciju, onaj prvi ili drugi dan kad me najvise boli. E sad ne znam je li to normalno u 3.tromjesecju i imam li razloga za brigu..
Sanja s, i ja ih počinjem osjećati. Ko neki pritisak dolje. Valjda se beba spušta. Ja sam tjedan dana ispred. I prepone bole za pop...
Ttil, sretnooo! Zavidim na najjace, ja bih da sto prije dode vrijeme za moju bebicu da izade. Dugo mi je cekati jos bar 5 tjedana...
Danas sam isla po uputnice za bris na strepB, senzibilizaciju i krvnu sliku i skuzila da mi je dr napisao da ponovim i ogtt. Zvala sam ga misleci da je neka zabuna, jer mi je prvi nalaz bio skroz ok, ali je rekao da je nova praksa preventivno ponoviti ogtt. Bljak. Sad opet piti to sranje.Obavila sam danas i tu zadnju Petrovu (cekaonica smrdi kao muska svlacionica nakon najzesceg treninga, odvratno nesto) i valjda sam gotova s pretragama kad rijesim i taj bris i ogtt/kks/crp.
Pri kraju sam s pripremama doma. Ostaje nam sklopiti kinderbet i oprati i prioremiti robicu i torbu za bolnicu. Kolica narucena i sve u svemu, spremni smo.
I tako ja danas idem pogledati u kakvom je stanju pipica, tj, kad cumopet na brazilku i skuzim da ju NE VIDIM od trbuha. :-O Ovakva sam bila kad sam isla roditi Pikulicu. Ona je imala 2350 kad se rodila, pretpostavljam tu negdje ima momcic sada. Brate mili, ako doguram do 40tt, koturat cu se u bolnicu, hahaha...
TTil sretno!
Violinchek čekamo i tebe!
Neka nam je svima sretno do samoga kraja u trudnoći. Ja nemam ništa posebno za prijavit. Sutra punih 25tt. Osjećam ga jako intezivno, dobro se osjećam i tako. Što se putovanja tiče, Sanja S ti si pitala, ja baš ovaj praznički vikend, 3 dana, išla van grada 150km i vozila, s mamom putovala, al sam ja vozila i nikakvih problema, dobro sam se osjećala. Nisam se niti malo plašila. Al sa kontrakcijama ili nekim dr. poteškoćama nikako se ne bi usudila.
ja ju vec neko vrijeme ne vidim! kak cu tek za 3mj onda... razmisljam isto otic na depilaciju pa da sam mirna jer sama vise nista ne mogu dolje... zadnji put mi mm pravio frizuricua ne bi bas da njemu kupim trake pa da se izivljava na meni, tetu u kozmetickom mogu mrzit taj 1put mjesecno
ivekica, prepone nisam ni spominjala jer znam da mi tu nema nitko nesto pametno za reci. Ja se tijekom noci ne mogu prebaciti s jednog boka na drugi ako si ne uhvatim obje noge i prebacim. A umirem od bolova u preponama. Danas mi je ovo prvi put da je bol ovako neka jaca i tupa u donjem dijelu trbuha, pa mi je bilo cudno. Jedva radim. Puna mi je kapa
sara10, bila sam i ja na kraju. I ja sam vozila i sve je bilo super![]()
ja se isto ne mogu okrenit, ali moj problem nije u nogama nego u stomaku.. kod rebara, pod grudima, imam osjecaj ko da imam masnice koliko me sve boli, a i kad se okrenem ko da zdrobim nesto bebuski i sve me zulja i boli i podbada iznutra i onda moram polako prebacivat se vald da si i ona uzme vremena namjestit se... cudno mi je sve to... a najvise me brine taj lijevi dio gdje me doslovce pece bol i strah me da nije bruh... iduci ponedjeljak smo na pregledu pa cu znat vise i bit pametnija, nadam se i smirenija
Bila danas na pregledu u bolnici opet, opet druga doktorica i to ona meni najomrezenija koja me uvijek ostavi u bolnici, cim me je vidjela pocela je skoro pa vikati da je ovo rizicna trudnoca, da nisam smjela 3 god ostati trudna i to mi veli svaki put kad me vidi. Nakon pregleda rekla je da je sve u redu i da dodem za 3 dana na kontrolu, sto je u cetvrtak, al ici cu u petak jer se moram uvijek vozati do drugog grada, doma imam skolarku koja je vec dosta izostala iz skole zbog mojih pregleda tamo u bolnici. Mislim da mi je radila amnioskopiju, jer sam osjetila ko da mi nesto usisava iznutra, nakon tog njenog pregleda osjecam se ko da me je razvalila, jedva hodam, sve me boli dole. Sad sam legla i nisam za nista. Vec sam cetvrti put bila na kontroli u bolnici, i svaki put me je pregledao drugi doktor, to mi je glupo jer nemam dojam da komuniciraju i dogovaraju sto i kako ce sa mnom, nego svaki put drugi doktor me pregledava i svaki drugacije prica. Danas sam 39+2 tt i samo se nadam vise nekim trudovima il da ce mi puknut vodenjak.. Ne mogu vise..
AM bas mi je zao cut da te mucenadam se da ce do petka krenuti sve samo i da neces morat vise se vozat! a ne kuzim zasto ti nije rekla da je radila amnio, ako je radila, i sta je vidjela?! i sta nju briga sto si ti ostala trudna toliko da ti to stalno nabija na nos. ok rekla je, znas, svjesna si rizika, sta sad ce ti to nonstop govorit... bzvz
Eto i mene s kontrole, baš sam nezadovoljna... Moja dr na g.o. drugi dr napravio brzinski uzv, kaže vodice dovoljno, ništa nije rekao za mjere, poslije vidim da je u 2 tj dobio samo 200g i još uvijek sjedi kod mog desnog kuka, nogice ispružene poprijeko, glavica pod desnim rebrima i pošalje me u rađaonu na kontrolni ctg (rekli su da je savršen) i hoće ručno raditi vanjski okret! Na koncu nisam dala jer sam svašta pročitala na netu, moguća abrupcija posteljice, zapetljavanje u pupčanu i kojekakvi užasi. Zvala i mama svoju frendicu gin u međuvremenu i ona veli ni slučajno, nek čeka termin. I tako ja fino kažem dr da odustajem, a onda su počele perfidne ucjene tipa sitnija beba, može zapeti lakše nego velika, nije isto zadak i na glavu itd, ali unatoč tome sam bila smirena i nisam se dala nagovoriti. Još kaže da to ništa ne boli. A je, kao da je on to ikad iskusio na vlastitoj kožiIdući pon moja dr pa ću valnda biti pametnija, nekako u nju ipak imam najviše povjerenja.
TTiLčekamo novosti
stork ma jesu li oni normalni?? i ja sam pročitala svašta za taj vanjski okret i ne želim to! moja je curka isto naopako i nadam se da im neće pasti takvo što na pamet! sutra idem na kontrolu i bris pa ću valjda dobiti uputnicu za bolnicu da vidim šta će mi tamo reći!! a iskreno, strah me i vaginalnog poroda bebe na zadak. za mene mi je sad najprihvatljiviji carski![]()
vanjski okret? sta?
dajte mi mal detalja, ne zelim ni pocet guglat!
ivana.sky tvoja još ima vremena, mi smo danas 36+3 tt. Na koncu, nije rađen ni BHSB, koji je dr prošli put upisala, a u rađaoni me pitaju zašto nisam radila?! Pa jedino da sam si sama uzela bris!![]()