Stranica 229 od 581 PrviPrvi ... 129179219227228229230231239279329 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,401 do 11,450 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Violinchek čestitam!! Bome velika i duga beba! Jedva čekam tvoju priču, bitno da ste oboje dobro. Hoće se mali Duje zvat, he,he, kako je rođen na sv. Duju, a i ti živiš u St-u?

Ja sam u 26-om tjednu i osjećam ko da mi je stomak zadnjih dana naglo narastao (ili mi se čini ili to ovisi šta sam jela) nekako je baš ispupčen, a još oko 3 mjes. do kraja. Ja zasad nemam strije, al tko zna još do kraja. Ja se mažem bademovim uljem, al ne svaki dan, 1-2 put tjedno. Mogla bi možda i češće. Ja polako prikupljam stvarčice za bebu, pratim i na rodi na burzi gdje se prodaju rabljene stvari dosta povoljno, nešto sam naručila, kolica 3u1 nabavili isto rabljena, al u našem gradu tako da smo ih i vidjeli prije kupnje. Krevetić imam, robice ću dobit, nešto još i kupit i tako. Još mi je od "skupljih" stavri ostala izdajalica, nju ću preko njuškala, ima povoljnih, a odlučila sam mendelinu električnu.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije nist krenulo, i dalje sam u komadu, jutros je mm provirio pod jorgan da vidi jel mi trbuh jos tu ha ha. Ja se tjesim jer znam da ovo ne moze trajat jos duze od 13 dana. A mm me zivcira jer iz dana u dam tupi da ja kazem u pon doktoru nek me porode na carski. I neznam vise na koji nacin da mu objasnim da to nejde po mojoj zelji. A i nije mi milo isforsirat operaciju, ako mozda ne moram na nju.
    A strije dobila unazad 2 tj, dotle nije bilo ni jedne iako sam 2 put rodila, al moj trbuh se zaputio ovaj put u nevidene sirine.
    Trenutno mi kilaza divlja i tjedno dobivam 2 kg, sad sam na +20 kg.
    Noge i ruke, tj stopala i gleznjevi te dlanovi i prsti mi naticu redovito svaki dan.
    A ovaj mali se evo migolji i mrducka, ali cini mi se da jos nema nikakvu namjeru da nam izade van, a mi svi vec jako nestrpljivi...
    Sjećam se kad si napisala da si trudna ... Baš sam bila sretna! Ne mogu vjerovati da je tako brzo stiglo i ovo očekivanje poroda.
    Još malo, sretno

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Apsu

Violinchek cestitam od srca na djecaku!

Moj djecak radi salta unutra cini mi se.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Opet zujim od 03h...

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo stork i mene od 3...
    Violinchek cestitam od srca.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja kasnim jutros.budna od 04 i30.ali sam natekla uzas ruke i noge.sama sam si kriva.bili sinoc kod mojih na dagnjama i tockala sok a slanooooo.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Joj zm sad bi ja dagnje
    Noćas to malo što sam sanjala imala sameričkim moru da opet krvaRim ali ovaj put jako..ufff

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Moj djecak radi salta unutra cini mi se.
    I moja cura sinoc, partijala ko luda, pa izbaci dupe pa se izokrene pa skace pa migolji... sad definitivno vise ne znam u kojem je polozaju

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

TTiL i Violinchek čestitam!

Sara10, zašto u startu (tj. i prije ) kupuješ el. izdajalicu? Zašto misliš da će ti biti potrebna?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam isto htjela unaprijed onda su savjetovali da cekam da vidim oce uopce trebat...

Jutros glavobolja i krv iz nosa... 29+1tt treba li me to brinit??

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ne treba...i meni sukrvica kad ispusem nos...sinoc i desni krvarile kad sam prala zube iako imam skroz meku cetkicu...
    Slazem se sa macom papucaricom oko izdajalice, ne kupovati prije nego vidis da je potreba...i sama sam ucinila tu gresku...kupila i neupotrebila..na kraju sam je poklonila...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

krvarenje iz nosa i desni me prati od početka trudnoće
    kako u prvoj, tako i sada

ja isto ne bih izdajalicu unaprijed uzimala

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ni ja nisam izdajalicu, a ni dudicu ni bočice, a svi me ljute joj pa moraš!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja imam rucnu izdajalicu od prvog dojenja, premda sam uspjela dojiti samo tri mjeseca. Ovaj put imamo za svaki slucaj spremne i bocice i nadomjesno mlijeko, iako se nadam da cu sada uspjeti duze.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Izdajalicu imam.kupljena tek iza poroda kad mi je tribala nakon tjedan dana.
    To je stvar koja se ne kupuje ranije..bar po meni.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    TTiL i Violinchek čestitam!

Sara10, zašto u startu (tj. i prije ) kupuješ el. izdajalicu? Zašto misliš da će ti biti potrebna?
    Maco, pa želim se pripremit ako mi bude trebala, to naravno neću znat dok se dijete ne rodi, al ako bude trebala da je imam jer nakon poroda neću moć nigdje ići od bebe. Ja želim dojit i najradije bi da mi ne treba, al ne znam kako će bit.
    A vidim ovdje da vas većina neće kupovati prije. Al dosta mama znam kojima je trebala, nekima i u rodilištu, a čak i na popisu "što ponijeti u rodilište" je navedena izdajalica.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Ni ja nisam izdajalicu, a ni dudicu ni bočice, a svi me ljute joj pa moraš!
    naravno da ne moras ni ne trebas.
    sve se to lako kupi muz baka bilo tko i poslije.
    namjerno nisam kupovala nikakve bocice ni ad jer kod prvih kriza svakom je lakse posegnut za tim ako mu je pri ruci.

izdajalica mi je na kraju trebala neko kratko vrijeme kod mastitisa s 20 dana starosti, bocice nikad, pili na kljunasicu ili casu a duda kod prvog djeyeta nakon 3 tjedna a kod drugog nije prosla

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sumnjam da ce majka koja zeli dojiti olako posegnuti za bocicom. Kod mene postoji fizicki problem u vezi dojenja i beskrajno sam ponosna sto smo uopce uspjeli 3 mjeseca s Pikulicom. Nadam se da ce ovaj put ici bar toliko ili duze, ali bila bih neodgovorna da nemam u pripremi bocice i ad. Dakako, ne kazem da moraju svi to imati, jer uistinu vecina zena nema potrebu za time, pa zasto kupovati unaprijed.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jutro.bas sam se nocas naspavala.izmorila nas jucer plaza.moj sin otvorio sezonu kupanja.ja sam samo noge mocila.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ajme tak je toplo vec?

Mi na pregled danas... jedva cekam da ju vidim
    a i da uzmem vaginalete, ova glupa candida me opet napala...
    jel ona ikako steti u trudnoci? Svuda sam gledala i cula da ne, al opet opreza nikad dosta

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I ja sam u 11h, idem vidjeti jel se okrenuo...

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ja sam danas na pregledu, evo upravo u bolnici

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Bokic cure i mi danas na pregled idemo ..danas smo 18 tj i nadam se da ce reci sta nosim
    Jucer sam se malo preforsirala s poslom bas sam bila jako umorna

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

A ja sam na ogtt-u. Cekam zadnje vadenje krvi. Rekla mi je med. sestra da u urinu imam dosta leukocita. Poludit cu! Prije mjesec dana i urinokultura i brisevi sterilni, keksa nema... Pa kako to sad??

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Maco, pa želim se pripremit ako mi bude trebala, to naravno neću znat dok se dijete ne rodi, al ako bude trebala da je imam jer nakon poroda neću moć nigdje ići od bebe. Ja želim dojit i najradije bi da mi ne treba, al ne znam kako će bit.
    A vidim ovdje da vas većina neće kupovati prije. Al dosta mama znam kojima je trebala, nekima i u rodilištu, a čak i na popisu "što ponijeti u rodilište" je navedena izdajalica.
    Pa, kupiti preko njuskala ili nekog drugog oblika online kupovine mozes i uz novorodence, od kuce.

A sto se tice izdajalice za u rodiliste, citirati cu glavnu sestru u zd rodilistu koja kaze da otkad su makli izdajalice sa odjela babinjaca, nemaju vise zena koje odlaze ili im se vracaju sa mastitisom.
    Ukoliko ne postoji neka ozbiljna prepreka, beba je najbolja izdajalica. Najbolje prazni dojku i najbolje zna koliko joj treba pa ne stvara visak, za razliku od izdajalice.

Nadam se da necu biti dosadna ako jos jednom ponovim preporuku svim buducim mamama koje zele i planiraju dojiti.
    Pogledajte na Youtubeu film Mlijecna staza i citajte na pdfu Poteskoce dojenja, na koje sve probleme majke nailaze.
    Dojenje se ne dogada spontano, nesto se treba i nauciti i znati. Onda ide puuno lakse.
    Kad krenes uciti kad si vec u problemu, puno se lakse odustane. Okolina da krive savjete, mama nesigurna i uplasena za svoje najdraze i ode dojenje...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Pa, kupiti preko njuskala ili nekog drugog oblika online kupovine mozes i uz novorodence, od kuce.

A sto se tice izdajalice za u rodiliste, citirati cu glavnu sestru u zd rodilistu koja kaze da otkad su makli izdajalice sa odjela babinjaca, nemaju vise zena koje odlaze ili im se vracaju sa mastitisom.
    Ukoliko ne postoji neka ozbiljna prepreka, beba je najbolja izdajalica. Najbolje prazni dojku i najbolje zna koliko joj treba pa ne stvara visak, za razliku od izdajalice.

Nadam se da necu biti dosadna ako jos jednom ponovim preporuku svim buducim mamama koje zele i planiraju dojiti.
    Pogledajte na Youtubeu film Mlijecna staza i citajte na pdfu Poteskoce dojenja, na koje sve probleme majke nailaze.
    Dojenje se ne dogada spontano, nesto se treba i nauciti i znati. Onda ide puuno lakse.
    Kad krenes uciti kad si vec u problemu, puno se lakse odustane. Okolina da krive savjete, mama nesigurna i uplasena za svoje najdraze i ode dojenje...
    Alergicna sam na tu zenu...glavnu sestru.i njena izjava na trudnickom tecaju mi para uši...zene koje doje su majke a one koje ne doje su matere.

U svakom slucaju nema potrebe nositi izdajalicu u bolnicu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

A i ako bude bas neke potrebe za izdajanjem u bolnici znam da kod nas sestre pomognu, ili ako bas bas ne ide, odvedu mame na izdajalicu njihovu bolnicku, koja je, koliko sam cula ko neka "pumpa", strojcek mal veci, ali spasio je puuuno zena u rodilistu tu...

Sretno svima na pregledima!!
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 11.05.2015. at 10:53

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

P.s. ja imam neki uzasni filing od jutros da ce me iz nekog razloga poslat u bolnicu i da trebam spremit stvari sad i ponijet sa sobom u autu.. ne mogu vam to opisat... ali duboko se nadam da je to samo neki moj umisljeni strah

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja se radije volim pripremiti i imati svoje jer kad zagusti onda je teško naći ikakvu pomoć ponekad

Na zadnjem porpdu na SD je meni drugu noć strahovito nadošlo mlijeko, odjednom kvrga na kvrgi, bolovi, beba pocica koliko može i spava.
    Išla sam sestre u 3 ujutro moliti da mi daju hladan oblog i nisu ga mogle naći (!), pa u kupaonu moči ručnike u hladnu vodu, sva mokra spavaćica cijelu noć.... ma ono...

Trebala mi je i izdajalica i komprese za toplo-hladne obloge, lanolin, the works

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Mene je izdajalica spasila i ni ovaj put neidem bez nje

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Majuška prvotno napisa Vidi poruku
    ja se radije volim pripremiti i imati svoje jer kad zagusti onda je teško naći ikakvu pomoć ponekad
    X ja volim biti spremna, a i vjerujem da 99% žena treba izdajalicu barem u početku dok se ne uspostavi ponuda-potražnja. L prvih tjedan dana nije sisao, izdajala sam se svaka 3 sata! Za tjedan dana kad smo išli iz bolnice jedva sam izdojila 20ml. A koliko čujem, i one kojima navre mlijeko u mlazovima, ponovno trebaju izdajalicu...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Evo nas! Okrenuo se, ali s desna na lijeo, sada je glavica pod lijevim rebrima, nikako dolje! Ima oko 3500 g, protoci ok, ctg ok, opet idemo idući pon.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj ima 3805 gr, glava visoko, osrednja kolicina plodne vode, nisam se nis otvorila dodatno, narucio me opet za sutra..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Velike bebice

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Uh, jesu veliki. Sretno i ostalima danas na pregledu. Mi smo sutra + brisevi!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

stork, do sljedećeg pregleda će glavica biti gdje treba

ivana.sky, tako sam i ja mislila za pregled u utorak i odlučila ponijeti torbu.
    bolje da me vrate doma s tobrom nego ostave bez nje
    spakiraj pa da si mirna

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ma rano je jos za bilosta, to sam ja dramim
    Budemo vidli... evo nas u cekaoni...

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

I ja bila danas. Jos je na zadak, kaze dr da ima dosta plodne vode tak da se stogne okrenut. Dns je 32+1 tt. Ostalo ok. Radila i kks, mislim da cu dobit zeljezo jer je pocelo padat dosta. Do sad je bilo ok. Ovaj tjedan imam petrovu jos za obavit-senzibilizaciju.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I ja danas na ogtt testu, izludena, leukociti u urinu mogu značiti upalu u organizmu, prehlada, upala zuba, ne mora nužno biti uroloska upala i ne mora uopće biti od sex a. U drugoj sam trudnoći mjesecima vukla leukocite u urinu a imala sam samo prehladu.
    I ja sam se danas naradila.
    Izdajalicu sam kupila prije prvog poroda i možda jednom koristila čisto za probu.
    Po riječima glavnog pedijatra sa SD ona je potrebna isključivo kod problema a nikako nužna za dojenje.
    Obije sad dojila 2,5 godina o nikada nisam uspjela izdojiti više od 50 ml.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

maco, hvala na savjetima, savakako ću pogledat taj youtube i pdf o dojenju, a imam i odličnu knnjigu o trudnoći (o kojoj sam pisala ovdje) gdje isto ima i o dojenju, al nisam još stigla dotle, tj. još nisam uopće ništa počela čitati o dojenju, al svakako hoću, a i idem na trudnički tečaj u lipnju na kojem će također biti tema o dojenju.

Sretno svima na pregledu danas!
    Stork i AM, super za vaše dečke! AM ti bi mogla svaki čas s obzirom da je termin prošao.

ivana.sky, zašto te strah da bi te mogli ostaviti, pa imaš ti još do termina?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Samo da još što se izdajalice tiče napišem iskustvo moje prijateljice: ona je rodila malenu sa 32 tjedna, mala je bila u inkabutoru 3 tjedna i u ta tri tjedna ona se svaki da izdajala i nosila u bolnicu svoje mlijeko za nju!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajme kako su se zaredali pregledi! Cini mi se da je dosta beba na zadak i zeza mame. Nadam se da ce se sve izokrenuti kako treba!
    Ja sutra na ogtt i po nalaze senzibilizacije - to je zadnja, konacno. Pun mi je kufer one Petrove; od cekaonice do ovih sto vade krv, katastrofa..
    Nas pregled je sljedeci ponedjeljak i tada uzimamo i bris na strepB. Bas me zanima koliki nam je momcic. Po nekim mojim procjenama, ako bi rastao knjiski, po 200g tjedno, s 40tt bi trebao biti 3500, sto mi se cini skroz ok. No sve se bojim da ce me opet iznenaditi velicinom u ponedjeljak.

Ja sam usla u totalnu fazu "gnijezdenja", stalno spremam, preokrecem sve naglavce, planiram... a namjeravam do kraja tjedna pripremiti torbu za bolnicu. Jos mi fale samo postpartum ulosci i gacice i to mislim uzeti od chicca i to je sve.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Glavna svrha izdajalice je da ne dođe do upale kada dijete ne popije svo mlijeko ili?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Mislim da je glavna svrha razbiti prepunjenost dojki ili potaknuti laktaciji kod premale proizvodnje.
    I naravno osigurati hranu zbog odsutnosti majke.
    Ako se izdaja do potpunog pražnjenja dojki dolazi do još veće proizvodnje koja je nepotrebna i onda majka dobije mastitis, završi na antibioticima i prestaje dojiti zbog bolova...takvo izdajanje kod normalne proizvodnje samo radi probleme.
    Svakako preporučam sos telefon i grupe za potporu dojenja kojih ima u puno domova zdravlja radi pomoći i pokazivanja položaja.
    Dijete najbolje regulira ponudu i potražnju kod većine majki. Naravno da ima izuzetaka kod bolesnih, premalih i uspavanih beba ali one nisu u većini.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mislim da se nesto pocelo desavati kod mene, od 15:40 cini se da imam trudove, s nekim razmacima oko 10 do 15 min.. Stalno me tjera i na wc, a sad sam obrisala komadic sluznog cepa.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Al nisam sto posto sigurna, nemojte me drzat za rijec. Imala sam danas i amnioskopiju pa je mozda ona nesto potakla.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Al nisam sto posto sigurna, nemojte me drzat za rijec. Imala sam danas i amnioskopiju pa je mozda ona nesto potakla.
    Juhuuu.ja mislim da je to to.
    Meni je pregled plodne vode na dan termina bio i sve krenulo nakon par sati.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jesi bila ista otvorena ili uloziva?

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

1 cl uloziva, evo panika lovi, dlanovi znojni..

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

1 cl uloziva, evo panika lovi, dlanovi znojni..
    Sretnooooooooooooo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •