Stranica 230 od 581 PrviPrvi ... 130180220228229230231232240280330 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,451 do 11,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Violinchek cestitam!
    AM, samo hrabro!
    Sto se duda, bocica, adaptiranog i izdajalice tice -nisam ih imala spremne za prvo, a ni sad za drugo dijete. I nista od toga mi nije trebalo, a dojila sam dvije godine.
    Uvijek sam bila misljenja da mm ili netko drugi mogu otici u dezurnu ljekarnu ako bude potrebno.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Smeta li vas ako vam ginekologinja koja vam provjerava uloživost ima duge nokte (ne jako, ali dovoljno)?
    Mene je jeza prošla kada je skinula rukavice i kada sam vidjela da mi je taj prst pokušala umetnuti u cerviks.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

AdrianovaMamica nek je to to! Sretno!

maca papucarica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    X ja volim biti spremna, a i vjerujem da 99% žena treba izdajalicu barem u početku dok se ne uspostavi ponuda-potražnja. L prvih tjedan dana nije sisao, izdajala sam se svaka 3 sata! Za tjedan dana kad smo išli iz bolnice jedva sam izdojila 20ml. A koliko čujem, i one kojima navre mlijeko u mlazovima, ponovno trebaju izdajalicu...
    Meni je sa prvim navrlo mlijeko u mlazovima, noću dok smo spavali.
    Probudila me užasna napetost u grudima koje su bile piramide!
    Dovoljan je bio jako topao tuš (da otvori mliječne kanale) i lagano ručno izdajanje dok napetost nije popustiola i onda je Klempo napravio ostatak.
    I to sam znala otprije.
    Zato i trubim da treba učiti o dojenju prije.

Problem je kad beba ima jaku žuticu pa je uspavana ili kad je prerano rođena i nema snage za sisanje, premala. Onda izdajalica puno pomaže.
    Ali to su ipak iznimni slučajevi, kao i ovaj Sarine prijateljice.

Adrianovamamice sretno!

Zdmamice, mislim da sam i ja čula tu njenu izjavu i odvratna mi je.
    I inače mislim da se zalaže za dojenje na jako agresivan način, iako, iskustva joj ne fali i savjeti su na mjestu.

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Hvala cure na cestitkama!
    AM sretno i brzo da bude - bas se radujem da je krenulo, da se nisi patila cekajuci kao ja!

Mi smo jucer stigli doma i malo smo imali tezu noc od onih u rodilistu ali to pripisujem njegovom uzbudjenju/iznenadjenju novom okolinom. Mislim da ce nocas bit mirniji...
    Dojenje smo uspostavili vec sat vremena nakon poroda i od tad nam super ide. Patronazna mi je rekla da mljeka imam za trojke ali ja nisam ni u jednom trenu osjetila to nadolazenje mljeka o kom svi pricaju - to kad grudi ocvrsnu i sl. Meni se cini da su mi grudi stalno iste...mozda je to jer on stvarno silno i puno sisa???

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    Dovoljan je bio jako topao tuš (da otvori mliječne kanale) i lagano ručno izdajanje dok napetost nije popustiola i onda je Klempo napravio ostatak.
    I to sam znala otprije.

Problem je kad beba ima jaku žuticu pa je uspavana ili kad je prerano rođena i nema snage za sisanje, premala. Onda izdajalica puno pomaže.
    Ali to su ipak iznimni slučajevi, kao i ovaj Sarine prijateljice.

Adrianovamamice sretno!

Zdmamice, mislim da sam i ja čula tu njenu izjavu i odvratna mi je.
    I inače mislim da se zalaže za dojenje na jako agresivan način, iako, iskustva joj ne fali i savjeti su na mjestu.
    Meni je isto pomagao topli tus.mali bi pocicao a meni bi se odma napunile cice i bilo bi bolno i kvrgavo.fok bi beba spavala izdojila bi se i rucno i na izdajalicu i oprt bi bile pune kad bi se probudio mali.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Adrianovamamice, nadam se da je to to i da ce sve proci super! Drzim fige

Cure, ja sam se narucila za pregled privatno odnosno 4d ultrazvuk iz jednog jedinog razloga, da dobijem slikicu i cd. E sad, kad sam se narucivala pitala me zena jesam li do sad radila color doppler sto nisam. Pa mi je palo na pamet da li to znaci da sam trebala ili sto. Imate vi kakvih saznanja o tome, da li se to radi, je li to pozeljno, jeste vi to radile?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj maca papucarica prvotno napisa Vidi poruku
    I to sam znala otprije.
    Prijavljujem se za reprizu tvoje situacije tamo negdje u listopadu (i ja sam znala "sve", čitala općenito o dojenju, položaji, problemi...no krenulo je krivim putem)

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

X ja volim biti spremna, a i vjerujem da 99% žena treba izdajalicu barem u početku dok se ne uspostavi ponuda-potražnja. L prvih tjedan dana nije sisao, izdajala sam se svaka 3 sata! Za tjedan dana kad smo išli iz bolnice jedva sam izdojila 20ml. A koliko čujem, i one kojima navre mlijeko u mlazovima, ponovno trebaju izdajalicu...
    Meni je izdajalica zapravo uvijek bila apsolutno nepotrebni komad opreme.
    Prvi put sam imala dijete uz sebe , pa je dojio na zahtjev. Nikad nisam uspjevala izdojiti.
    Drugi put sam imala sve moguce izdajalice i bolesno dijete koje nije moglo dojiti . Izdajala sam streberski ko manijak svaka 3 sata . Nikad, u niti jednom trenutku unatoc svoj opremi i tehnici ( vise vrsta izdajalica uzmedu ostalog elektricna, kompresije, oksitocin u spreju, cakevi, homeopatija, cuda nevidena...) nisam imala refleks otpustanja mlijeka na izdajalicu .
    nikad nisam izdojila vise od 40 ml , i to bi bilo ujutro. Kasnije bi svako izdajanje bilo bjednih 20 ml nakon 30 minuta izdajanja uz kompresije ( i tako 2,5 mjeseca). Uglavnom , moje iskustvo sa izdajanjem..

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    E sad, kad sam se narucivala pitala me zena jesam li do sad radila color doppler sto nisam. Pa mi je palo na pamet da li to znaci da sam trebala ili sto. Imate vi kakvih saznanja o tome, da li se to radi, je li to pozeljno, jeste vi to radile?
    Meni su radili taj doppler jer je liječnica očitala manje mjere, zaostatak za nekih 2-3 tjedna, prije mjesec dana. Posumnjala je da posteljica slabije obavlja svoju funkciju. Dopplerom se mjeri kako žilice unutar pupkovine rade. Ako dijete uredno napreduje vjerojatno nema potrebe. Najbolje je da te stvari detaljno ispitaš liječnika.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

to sa izdajanjem je rulet jednostavno

Sa prvim nisam nikad uspjela izdojiti vise od 10 ml a sa malenom sam bome izdajala i po 100 ml (nakon podoja!) kad je beba imala mjesec dana i bila na intenzivnoj nakon operacije. Buljila sam u nju i izdajala da ima za noć

Ono, kako, šta, ista žena, iste cice??

Adrianovamamice ---- naježila sam se od uzbuđenja!!
    Sretnooooooooo ))))))

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Doplerom se gledaju protoci na anomaly scanu sa cca 20 tjedana i kasnije po potrebi pred kraj T; bar je tako meni bilo

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Izdajala sam streberski ko manijak svaka 3 sata.
    Sve ovo pod "drugi put" ti mogu potpisati, od riječi do riječi, ali u ovom izdvojenom je bio moj must have za izdajalicu. U konačnici, nakon 3.5 mjeseca bili smo na nuli. Muž ima traume od mog izdajanja. Tražio me neki dan/tjedan da mu obećam da to više neću raditi (u smislu, tako nas sve maltretirati). On JEST bio podrška cijelo vrijeme, samo sam ja već daleko prešla sve granice.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky, zašto te strah da bi te mogli ostaviti, pa imaš ti još do termina?
    ma joj ne znam, nest sam zadramila bila kak nesto nece bit ok bla... i jos prvi put odkad sam kod te dr cekali 1h... utrnulo mi dupe na onoj drvenoj klupi...
    a inace sve super, al ce beba bit ogromna... sad je vec 1800g sto je po velicini 2tjedna unaprijed ali to su i predvidjali zbog metformina... pitala sam ju kak cu ja nju rodit toliku hahaha pa je rekla da cu to u bolnici dogovarat i da ce me vjerovatno za porod preuzet moj mpo dr...
    mala princeza je zapravo jedna prava divljakusa gledamo saku bu odjednom ledja, bu glava, bu noga kod glave, pa saka medju noge... kaze dr. da ima vode dosta pa joj lijepo okretat se na sve strane tako da kod nas nema glava dolje ili gore... bila je i dolje i gore lijevo i sa strane desno u 15min pregleda
    Posteljica je ok...
    Ja sam dobila "samo" 2,5kg pa me pohvalila hahaha
    posto me ziga i boli i svrbi ono kod rebara i dalje, za svaki slucaj me poslala na komplet krvnu sliku, urin, jetrene probe i secer ali guk ne ogtt. iako misli da je to samo zeludac jer je beba velika i visoko pa mi stisce sve, al bolje da provjeri da nije nist, da smo sigurni...

AM sretno

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

p.s. opet nisam imala vaginalni pregled i iduci mi je zakazan tek 15.6. ... a misla sam da se sad ide svaka 2,3tjedna

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Cure moje, prije ponoci rodio se na cr moj sin Bruno. Vidjela sam to maleno cudo nakratko, odveli su ga na kupanje. A ja od uzbudenja iako sam preumorna ne mogu zaspat. Boze mili jos ne vjerujem..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Cure moje, prije ponoci rodio se na cr moj sin Bruno. Vidjela sam to maleno cudo nakratko, odveli su ga na kupanje. A ja od uzbudenja iako sam preumorna ne mogu zaspat. Boze mili jos ne vjerujem..
    Cestitam.ma uuivat ces ti snjim.ima vrimena samo se brzo oporavi.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Čestitammm,brz oporavak i sto prije da se mazite

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čestitam AM, sada puno maženja i ljubljenja.
    Daj mu jednu forumsku pusu od svih nas.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

AM, čestitke!!!

Mene peru živci ko luđakinju. Nisam uopće spavala. Nadam se da neće biti ovako prije svakog pregleda.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Adrianovamamica čestitam od srca!! Poljubi svog sinčića za sve nas! Želim ti brz oporavak!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

čestitam od srca!!!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Bravo Brunina mamice, mazi svoju dugicu!

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Adrianovamamice cestitke na sincicu!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Stigo jos jedan smotuljak cestitam AM!!

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Čestitam AM na sinčiću, dobro nam došao Bruno

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

AdrianovaMamica čestitam ti od srca! Tvoja dugica je stigla

Tko nije nervozan pred pregled? Meni je to obično dan čokolade i općenito slatkog. Danas za doručak croissant s čoksom + još malo čokse Čeka se 16h. Dobro što su pregledi rijetki

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Bravo AM
    Dobrodošao Bruno

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

AM cestitke <3
    Dobrodosao Bruno <3

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

AM čestitam od srca!Uzivaj u svojoj srecici! !!!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

AdrianovaMamice,čestitam ti od sveg srca! A Bruni želim dobrodošlicu i šaljem veliku cmoku

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

AdrianovaMamica čestitam ti od srca! Tvoja dugica je stigla

Tko nije nervozan pred pregled? Meni je to obično dan čokolade i općenito slatkog. Danas za doručak croissant s čoksom + još malo čokse Čeka se 16h. Dobro što su pregledi rijetki
    Meni su do sad bili svaka 2 tjedna zbog one neke tvorbe u maternici. I srećom da sam uvijek u 8:00 jer ne znam kako bi dočekala popodne. Sad mi je dao za 4tj kontrolu jer je taj njok mrvicu manji a bebix fino narastao pa sad malo lakše dišem.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cestitam AM!!!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ako na uputnici piše probir na x znači li to da uopće ne gledaju ostale beštije koje se nalaze?
    Budem išla i do nje pitati je, ali žena je uvijek nervozna i teško je dobiti neki odgovor.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 12.05.2015. at 12:10

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

dobrodošao bruno!
    eryngium, koliko si trudna? mislim da smo jako blizu...Meni sutra 10tt. Pregled tek 26.5. Ko će izdržati, baš sam jako nervozna i stalno imam neki čudan osjećaj. Pogotovo jer sam jučer imala neki rozo-smeđi iscjedak.... a i sanjam svakave gluposti

kakvu to tvrobu imaš u maternici?
    Posljednje uređivanje od kudri : 12.05.2015. at 13:44

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

AM, preprekrasno! Cestitam od srca i dobrodoslica malom deckicu!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Adrianovamamice , dosla sam na forum samo da vidim jel ima sta s tobom novo. Cestitam ti i zelim vam svu srecu! Uzivajte
    Posljednje uređivanje od kiri- : 12.05.2015. at 14:13

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Adrianovamamice čestitam!
    Dobrodošao mali Bruno. Tako će se zvati i moj sin

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

AM cestitke! Dobrodosao Bruno!!!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Violinchek kad stigneš, napiši nam svoju priču sa poroda, baš me zanima.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

arlena terminušo, došao red i na nas dvije... konačno u finishu

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    arlena terminušo, došao red i na nas dvije... konačno u finishu
    He he ja sam bas uzbudjena!! Bas me maca sad na drugoj temi lijepo obradovala da cu si nakon poroda bit "nikad mrsavija i poletnija"

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    dobrodošao bruno!
    eryngium, koliko si trudna? mislim da smo jako blizu...Meni sutra 10tt. Pregled tek 26.5. Ko će izdržati, baš sam jako nervozna i stalno imam neki čudan osjećaj. Pogotovo jer sam jučer imala neki rozo-smeđi iscjedak.... a i sanjam svakave gluposti

kakvu to tvrobu imaš u maternici?
    Po utz-u sam 9+1, po transferu 8+6. Moj gin mi je do sad pisao po zm 8+3 ali se odlučio prikloniti ovom računanju od transfera. Ova tvorba je najvjerovatnije polip. Još uvijek se ne zna točno ali najvjerovatnije je to. Više njih me gledalo i nitko nije imao ništa pametno za reći osim 'nadajmo se najboljem'. Mom ginu je sad jedino bitno da je potpuno odvojen od ploda i da nije narastao tako da će ga bebix valjda išćerat. Uglavnom, dobro je, ja happy.
    Taj iscjedak se zna pojaviti ako imaš neki hematomčić, a po studijama žene na heparinu češće krvaruckaju u odnosu na one koje nisu na njemu. Ako ne prolazi, odi na pregled da vidiš što je. Možda se samo trebaš više odmarati ili otvoriti bolovanje tjedan-dva. da stane samo od sebe i ne ponovi se.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

da, ja sam ne heparinu, a taman dva dana prije bila na pregledu jer sam zabrijala da nešto nije ok, pa me dr pregledao i vaginalno. vjerojatno je od toga, možda pukla kapilara ili nešto jer hematoma nikakvog nije bilo.
    ma ja uopće ne znam šta je meni u ovoj trudnoći. nikako se opustiti. valjda su godine učinile svoje. u prvoj sam bila totalno bezbrižna!

sretno draga i tebi!!!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    da, ja sam ne heparinu, a taman dva dana prije bila na pregledu jer sam zabrijala da nešto nije ok, pa me dr pregledao i vaginalno. vjerojatno je od toga, možda pukla kapilara ili nešto jer hematoma nikakvog nije bilo.
    ma ja uopće ne znam šta je meni u ovoj trudnoći. nikako se opustiti. valjda su godine učinile svoje. u prvoj sam bila totalno bezbrižna!

sretno draga i tebi!!!
    Tnx draga.

To će ti onda biti od pregleda. Nek je samo malo sluznicu jače dotaknuo zbog heparina žilica prokrvari i eto smeđeroza. Bit će sve ok. Danas brijem samo na pozitivu!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Adrianovamamica cestitam!!!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kudri ne brini ako više nema smeđarenja, naročito ako je bilo nakon pregleda.
    eryngium važno da ide na bolje, i da beba nije ugrožena. Moj idući pregled je u 17.20h!

Eto, i mi obavili svoj pregledić danas i sve je super savršeno. Ja zatvorena, cura ima 166 grama, voli pokazivati guzu, noge i ono što se (ne)skriva između... ista je ko i braco u toj fazi Obavili briseve i to je to za ovaj mjesec. Idući je 3.6. 4d uzv!

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Čini mi se da sam se javila da sam rodila curicu 13.4. (al nikak se nemrem sjetiti kako ažurirati potpis, mozak mi ispario).
    Nisam se javljala jer mi nije mi uopće bilo do foruma niti bilo čega jer je bilo problema s bebicinim zdravljem.

Dakle, očekivala sam roditi vaginalno, pregrmiti ta 3 dana u bolnici, doći doma s bebom i isključivo dojiti. A ono carski koji je mogao proći i bolje, 3 dana su trajala 31 dan, završile smo na bočici (stres, strah, neizvjesnost, nespavanje...), suze nisu bile radosnice.
    Bila sam na promatranju pred kraj trudnoće. Rodila sam na carski (apgar 10/10) i 4. dan nakon poroda primijetili su da bebica ima neku vrstu napada. Bila je na promatranju na postintenzivnoj (i 1 dan u intenzivnoj, u inkubatoru) 2 tjedna i onda smo prebačene u Klaićevu da utvrde dijagnozu i uzrok (još 6 dana), ali srećom je bilo mjesta i za mene tako da sam tek s njenih 17 dana tada provela 1. noć s njom i premotala joj pelenu. Bebica je sad ok, nije ništa strašno ak se reagira na vrijeme, dosta djece to ima (ali se često ne skuži) i preraste. Al nije piknik. Ne bih o detaljima, friško mi je još sve to.
    Prije nekoliko dana smo napokon došle doma. Sad je to polako iza nas. Mala je dobra i preslatka.

Napisat ću post na temi Petrova (bila sam 27 dana na 4 odjela) i Carski, samo da ulovim vremena.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

AM cestitam!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sadie drž se draga! Majčinstvo je samo po sebi prekrasno ali zahtjevno, a naročito je teško kad bilo što nije ok s bebicom. Nadam se da nije ništa strašno, i da neće biti nikakvih problema. Samo hrabro naprijed!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •