Adrianova mamice cestitam!!!!!!!!! ♡♡♡
Adrianova mamice cestitam!!!!!!!!! ♡♡♡
Fala ti. Prvu noć doma upalila mi se budilica na mobu da nahranim malu, a mm je skočio u panici jer se prepao da mala ima napad. Nikad neću zaboraviti njegov strah u tom trenutku. S vremenom ćemo se opustiti. Utješno je što su to skužili u rodilištu, bolje joj je i znamo što učiniti ak se to ponovi.
Uh Sadie,nitko nema takav scenarij u planu kad se sperma za taj mali smotuljak,zao mi je sto nije islo po planu. Bitno da sve bude u redu s bebicom(kristina ,ako me sjecanje sluzi)
Drzi se i mazi je
Hvala vam svima od srca drage moje trudnicice i majcice. Ja jos nisam nista spavala, al me sad kosi polako. Moj Bruno se rodio sa 4180 gr i dug je 53 cm. Umirala sam od straha od odlaska na anesteziju, cinilo mi se da nikad necu zaspat, i ono pitanje dal cu se probudit. Tako da kad sam se probudila rekla sam sretna i osamucena jos da sam se probudila. Poslije sam saznala da je bilo komplikacija i da me je dr jako tesko zatvorio iznutra jer su zivci jako osteceni. Tako da je taj cr trajao preko sat vremena. Vise ne smijem ni pomislit na trudnocu. A Bruno je sav poseban, cjeli je samo svoj, cista je suprotnost Adrianu i izgledom i karakterom. I razmisljam mozda i bolje, mislim da bi bilo pretesko da je isti.
arlena, kak si samo zapamtila ime.Držim ju i mazim malo više nego što bih inače.
![]()
Posljednje uređivanje od Sadie : 12.05.2015. at 20:27
Čestitam adrianova mamice. Mene je kod opće strah da ću zaspati, ali sve i osjetiti.
Sadie, grlim te i drago mi je sto sada sve polako ulazi u normalu. Ljubi malenu K.![]()
Usta mi se suše kao da sam u pustinji bez vode.
Osim toga, saznala sam da mi bris nije rađen na klamidiju, miko/ureaplazmu, i sl.
Sadie, samo hrabro dalje, dan po dan pa dok ju ne udaš.
Zutaminuta-pa na šta su ti radili briseve?!? Ovi na klamidiju, miko/ureaplasme, aerobne i anaerobne bakterije su standard.
Samo na streptokok. Trebala mi ih je napraviti ranije, ali nije jer sam imala vaginitis. Rekla je da kada to riješim onda će napraviti i ovo. Moja greška što je nisam podsjetila.
Samo na streptokok.
Ove ostale mi je trebala napraviti ranije, ali nije jer sam imala vaginitis. Rekla je da kada to riješim onda će napraviti i ovo. Moja greška što je nisam podsjetila.
Je li moguće da nije dala bris za klamidiju i sl. jer sam bila 2x na terapiji vaginatorijima koji su riješili i ovo ostalo? Čitam na internetu i vidim da se za klamidiju daje jaki antibiotik Doksiciklin, a moje terapije su bile Betadine, Rojazol i Geonistin, vaginalno.
Bome, s takvim koktelom ti je valjda pobila sve što je ikad nutra živjelo.
Nisam sigurna. Još uvijek je prisutan nekakav svijetlo žućkast iscjedak.
Edit: Doksiciklin mi ionako ne bi smjela dati jer je zabranjen u trudnoći.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.05.2015. at 10:18
AdrianovaMamice cestitam!!!
Muma
zutaminuta, ginicka ti je vjerojarno zaboravila, jer se pred porod uobicajeno radi samo bris na streptokok
Sadie![]()
Meni nisu rađeni nikakvi brisevi cijelu T, jedino papa sa 6 tt i to je sve. Dr je napisala da radimo bhsb na pretprošloj kontroli i onda otišla na g.o. a dr na zamjeni je na to mahnuo rukom jer je bio opsjednut vanjskim okretanjem bebe, a sad je kasno, preksutra punimo 38 tt. S obzirom da sam u životu imala samo 2x candidu i oduvijek sve pape savršene, nadam se da nismo ništa propustili.
Koliko razumijem papom se utvrđuje jesu li stanice zloćudne (abnormalne) i sl., a ne jesu li prisutni uzročnici infekcija. Meni je taj citološki nalaz bio uredan.
Sa streptokokom i klamidijom je problem to što mogu prijeći na dijete kod vaginalnog poroda, a bakterije mogu biti prisutne u rodnici bez nekih vidljivih simptoma.
Pa kako se uopce dobije taj streptokok?
Meni ce bris na njega raditi 22.05.
Pitam jer ako su brisevi u prosloj trudnoci bili ok.nisam imala streptoskok...onda je valjda minimalna ili nikakva sansa da ga sad imam.jedino ako je muz skitao![]()
mislim da moze i kontaminacijom iz debelog crijeva
al u trudnoci bi se bar jednom, a pozeljno i dva puta trebali napraviti svi brisevi
samo, mnogi ginekolozi stede
nije kasno ni u 38 tt
ako je pozitivan, dobit ces atb u toku poroda
ili, ako dodjes na sam kraj pa ne stignu, da se beba moze provjeriti nakon poroda
u drugoj t sam taj bris radila dan prije poroda, u 38tt
nalazi su dosli drugi dan u rodiliste i bili negativni
da je bilo pozitivno, testirali bi i bebu
Meni isto nisu rađeni brisevi cijelu trudnoću. Al sam ih radila 2-3 mjes. prije trudnoće i bili su uredni. Pitala sam to dr. na jednom pregledu dal ćemo ih radit, a on je rekao da se ništa ne brinem, da on vodi brigu.
A bris na streptokok se radi svima pred kraj trudnoće i koliko znam ako je pozitivan, dobije se neka injekcija oko poroda ili kad se rodi, ne znam točno.
Može i nespolno, piše na par mjesta na internetu.
To mi nije jasno. Na čemu oni zapravo štede? Ide li to iz njihova džepa za testove?
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.05.2015. at 14:17
Kakvo skitanje. Streptokok u rodnici nije spolna bolest , niti patogeni organizam. On normalno kolonizira sluznicu 30 posto zena u nekom trenutku, moze doci i proci bez da znas da ga imas ili nemas. Jedina fora sa njim je da ponekad ( u iznimnim slucajevima smanjenog imuniteta )moze uzrokovati infekciju kod novorodenceta. Iako i o njemu ( i rutinskoj profilaksi na porodu ) postoje podjeljena misljenja.
Na internetu se svašta da pročitati, od toga da uzrokuje upalu pluća i rjeđe meningitis, do toga da je bezopasan.
Moj stav je da je bolje spriječiti nego liječiti.
sirius bas tak su i nama rekli jucer, krenili smo na tecaj...
Nego jedno glupavo pitanje... jel se vama tam dolje sta mijenjalo u trudnoci? Jel zbog nekih promijena trebam brinit? Znam da se promijeni boja, potamni sve zbog prokrvljenosti, pritiska bla... o zom sam citala... ali meni ko da su se usne nekak objesilemozda starim pa gravitacija radi svoje?
![]()
I na livoj i desnoj strani ogromne mi vene iskocile.jedna na preponi.druga na vanjskoj usnici.i ta me boli.
A inace sve nateceno i veliko hahaha.
Mene brine što sam čitala da je jednoj trudnici "ostalo zjapiti" nakon poroda. Zamislila sam krater.
Mojoj frendici je ostao visiti kao neki jezik malina drugom porodu su rekli da nije bila dobro zasivena i da ce joj to popraviti.
Pucaju li vam usta u kutevima? Meni već dva tjedna, i peku, i ljušte se.
Je li to znak slabog imuniteta ili dehidracije?
Zna li neka na kakav problem mogu da ukazuju otkucaji bebe koji su na ctg-u na gornjoj granici (oko 160)?
Cim se resis jedne panike krene neka druga... :/
Nista, samo da su otkucaji sve vreme toliki i da zato moram kroz par dana ponavljati ctg, a zato ima tih par dana da izludim od brige...
zure, guzva im za detaljnija objasnjenja :/
Posljednje uređivanje od lady.x : 13.05.2015. at 18:57
Da, tako i kod moje ginekologinje. Tek što siđem sa stolice već me pozdravlja.
Vjerojatno nije ništa strašno. Da jest zadržali bi te u bolnici.
Jesi li se uzrujavala možda taj dan?
Drage moje danas sam bila na uzv i bebica je super, sve mjere su veće za tjedan,,ali me muči to što mi je dr rekao da mi je posteljica dosta zrela,;odnosno da je stupanj zrelosti 2. Danas sam 31+2.
Jel ima koja da zna nešto više o tome? Hvala
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Nisam, vece pre toga sam imala dosta kontrakcija pa sam zato i zakazala pregled. Kontrakcije su posle prestale. Takodje ni beba nije bila nesto aktivna, tokom tog ctg-a se pomerila jednom.
Nije ni cudo sto smo zabrinute, moj dr posveti paznju pregledu, ali za moja pitanja nikad vremena. I onda sa njima dodjem kuci i do sledeceg puta mozgam ...
Ja sam 32tj, pise posteljica I/II. Ne znam kad treba da predje u stadijum II
Posljednje uređivanje od lady.x : 13.05.2015. at 20:55
Iz onog što sam čitala po internetu postoje tri stupnja zrelosti. Ako su mjere za tjedan veće onda se nemaš što brinuti. Problem bi bio da su mjere za 2-3 tjedna manje. To bi onda značilo da je posteljica prestala funkcionirati (oslabljen dovod hranjivih tvari).
Mene su prepali prije nekih mjesec jer je dijete bilo na donjoj granici za opseg trbuha. Došla sam doma uzrujana, plakala, nikako da se smirim. Da bi na svakom sljedećem UZV pregledu mjere bile taman.
Uzmi si nešto za grickanje, pusti film i opusti se. To će najbolje pomoći i tebi i djetetu.
Da , jedina je fora u tome da neka istrazivanja pokazuju vece oboljevanje od infekcija uzrokovanih e.coli kod novorodencadi ( ako je majci dana profilaksa za streptokok). Bilo koji antibiotik , koliko god je koristan, ubije i dio zastitnih bakterija tako da se pojavljuje rizik ( za nesto drugo). Eto, samo da znas. Profilaksa jest uobicajena procedura , ali i ona ima rizike.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.05.2015. at 21:40
Prvi pregled je išao kod privatnice. Na nalazu je navela da treba napraviti taj cervikalni. To je naglasila jedno 3-4 puta, i kasnije kada mi je u emailu poslala nalaz PAPA testa opet ponovila. Kada sam došla kod socijalne mahnula je rukom da ne može dok se ne riješim vaginitisa. Sada kada sam se riješila zaboravila sam je podsjetiti. Stvar je u tome što nisam radila ove testove prije trudnoće, a piše na harni da se preporuča u tom slučaju: http://www.poliklinika-harni.hr/Prep...-trudnoci.aspx
Ma kužim svrhu tih pretraga, ali samo sam povukla poveznicu, ak je od moje 18-e uvijek sve bilo ok i sad cijelu T svi mogući nalazi na sve živo ok, ne vidim razlog zašto bi sad neka pretraga pošla po krivom. Osim toga, s kim god sam od starijih razgovarala, čak i sa svojom primarnom gin, do unazad par godina se taj bhsb bris nije uopće radio, to je neka novija praksa pa se uopće ne opterećujem. Moja teorija je, što manje prčkanja, intervencija i postupaka, to bolje!