Stranica 231 od 581 PrviPrvi ... 131181221229230231232233241281331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,501 do 11,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Adrianova mamice cestitam!!!!!!!!! ♡♡♡

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Sadie drž se draga! Majčinstvo je samo po sebi prekrasno ali zahtjevno, a naročito je teško kad bilo što nije ok s bebicom. Nadam se da nije ništa strašno, i da neće biti nikakvih problema. Samo hrabro naprijed!
    Fala ti. Prvu noć doma upalila mi se budilica na mobu da nahranim malu, a mm je skočio u panici jer se prepao da mala ima napad. Nikad neću zaboraviti njegov strah u tom trenutku. S vremenom ćemo se opustiti. Utješno je što su to skužili u rodilištu, bolje joj je i znamo što učiniti ak se to ponovi.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh Sadie,nitko nema takav scenarij u planu kad se sperma za taj mali smotuljak,zao mi je sto nije islo po planu. Bitno da sve bude u redu s bebicom(kristina ,ako me sjecanje sluzi)
    Drzi se i mazi je

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala vam svima od srca drage moje trudnicice i majcice. Ja jos nisam nista spavala, al me sad kosi polako. Moj Bruno se rodio sa 4180 gr i dug je 53 cm. Umirala sam od straha od odlaska na anesteziju, cinilo mi se da nikad necu zaspat, i ono pitanje dal cu se probudit. Tako da kad sam se probudila rekla sam sretna i osamucena jos da sam se probudila. Poslije sam saznala da je bilo komplikacija i da me je dr jako tesko zatvorio iznutra jer su zivci jako osteceni. Tako da je taj cr trajao preko sat vremena. Vise ne smijem ni pomislit na trudnocu. A Bruno je sav poseban, cjeli je samo svoj, cista je suprotnost Adrianu i izgledom i karakterom. I razmisljam mozda i bolje, mislim da bi bilo pretesko da je isti.

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

arlena, kak si samo zapamtila ime. Držim ju i mazim malo više nego što bih inače.
    Posljednje uređivanje od Sadie : 12.05.2015. at 20:27

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Čestitam adrianova mamice. Mene je kod opće strah da ću zaspati, ali sve i osjetiti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sadie, grlim te i drago mi je sto sada sve polako ulazi u normalu. Ljubi malenu K.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sadie drzi se, ljubi malu curicu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Usta mi se suše kao da sam u pustinji bez vode.
    Osim toga, saznala sam da mi bris nije rađen na klamidiju, miko/ureaplazmu, i sl.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sadie, samo hrabro dalje, dan po dan pa dok ju ne udaš.

Zutaminuta-pa na šta su ti radili briseve?!? Ovi na klamidiju, miko/ureaplasme, aerobne i anaerobne bakterije su standard.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Samo na streptokok. Trebala mi ih je napraviti ranije, ali nije jer sam imala vaginitis. Rekla je da kada to riješim onda će napraviti i ovo. Moja greška što je nisam podsjetila.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Samo na streptokok.

Ove ostale mi je trebala napraviti ranije, ali nije jer sam imala vaginitis. Rekla je da kada to riješim onda će napraviti i ovo. Moja greška što je nisam podsjetila.
    Je li moguće da nije dala bris za klamidiju i sl. jer sam bila 2x na terapiji vaginatorijima koji su riješili i ovo ostalo? Čitam na internetu i vidim da se za klamidiju daje jaki antibiotik Doksiciklin, a moje terapije su bile Betadine, Rojazol i Geonistin, vaginalno.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bome, s takvim koktelom ti je valjda pobila sve što je ikad nutra živjelo.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisam sigurna. Još uvijek je prisutan nekakav svijetlo žućkast iscjedak.

Edit: Doksiciklin mi ionako ne bi smjela dati jer je zabranjen u trudnoći.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.05.2015. at 10:18

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Sadie, samo hrabro dalje, dan po dan pa dok ju ne udaš.

Zutaminuta-pa na šta su ti radili briseve?!? Ovi na klamidiju, miko/ureaplasme, aerobne i anaerobne bakterije su standard.
    Aaaa, ne. Tata i ja idemo u teretanu da nabijemo misice, tata ima crni pojas iz jedne borilacke vjestine, imamo velikog psa... nema decki i udaje.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sadie samo polako i hrabro!!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

AdrianovaMamice cestitam!!!

Muma

zutaminuta, ginicka ti je vjerojarno zaboravila, jer se pred porod uobicajeno radi samo bris na streptokok

Sadie

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni nisu rađeni nikakvi brisevi cijelu T, jedino papa sa 6 tt i to je sve. Dr je napisala da radimo bhsb na pretprošloj kontroli i onda otišla na g.o. a dr na zamjeni je na to mahnuo rukom jer je bio opsjednut vanjskim okretanjem bebe, a sad je kasno, preksutra punimo 38 tt. S obzirom da sam u životu imala samo 2x candidu i oduvijek sve pape savršene, nadam se da nismo ništa propustili.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Koliko razumijem papom se utvrđuje jesu li stanice zloćudne (abnormalne) i sl., a ne jesu li prisutni uzročnici infekcija. Meni je taj citološki nalaz bio uredan.
    Sa streptokokom i klamidijom je problem to što mogu prijeći na dijete kod vaginalnog poroda, a bakterije mogu biti prisutne u rodnici bez nekih vidljivih simptoma.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pa kako se uopce dobije taj streptokok?
    Meni ce bris na njega raditi 22.05.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Spolnim kontaktom kao i većina ostalih.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pitam jer ako su brisevi u prosloj trudnoci bili ok.nisam imala streptoskok...onda je valjda minimalna ili nikakva sansa da ga sad imam.jedino ako je muz skitao

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da moze i kontaminacijom iz debelog crijeva
    al u trudnoci bi se bar jednom, a pozeljno i dva puta trebali napraviti svi brisevi
    samo, mnogi ginekolozi stede

nije kasno ni u 38 tt
    ako je pozitivan, dobit ces atb u toku poroda
    ili, ako dodjes na sam kraj pa ne stignu, da se beba moze provjeriti nakon poroda
    u drugoj t sam taj bris radila dan prije poroda, u 38tt
    nalazi su dosli drugi dan u rodiliste i bili negativni
    da je bilo pozitivno, testirali bi i bebu

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Meni isto nisu rađeni brisevi cijelu trudnoću. Al sam ih radila 2-3 mjes. prije trudnoće i bili su uredni. Pitala sam to dr. na jednom pregledu dal ćemo ih radit, a on je rekao da se ništa ne brinem, da on vodi brigu.
    A bris na streptokok se radi svima pred kraj trudnoće i koliko znam ako je pozitivan, dobije se neka injekcija oko poroda ili kad se rodi, ne znam točno.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Eto, ja i Ginger u isto vrijeme pisali.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Može i nespolno, piše na par mjesta na internetu.

To mi nije jasno. Na čemu oni zapravo štede? Ide li to iz njihova džepa za testove?
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.05.2015. at 14:17

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Pitam jer ako su brisevi u prosloj trudnoci bili ok.nisam imala streptoskok...onda je valjda minimalna ili nikakva sansa da ga sad imam.jedino ako je muz skitao
    Kakvo skitanje. Streptokok u rodnici nije spolna bolest , niti patogeni organizam. On normalno kolonizira sluznicu 30 posto zena u nekom trenutku, moze doci i proci bez da znas da ga imas ili nemas. Jedina fora sa njim je da ponekad ( u iznimnim slucajevima smanjenog imuniteta )moze uzrokovati infekciju kod novorodenceta. Iako i o njemu ( i rutinskoj profilaksi na porodu ) postoje podjeljena misljenja.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Eto o streptokoku pojma nemam

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Na internetu se svašta da pročitati, od toga da uzrokuje upalu pluća i rjeđe meningitis, do toga da je bezopasan.
    Moj stav je da je bolje spriječiti nego liječiti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

sirius bas tak su i nama rekli jucer, krenili smo na tecaj...

Nego jedno glupavo pitanje... jel se vama tam dolje sta mijenjalo u trudnoci? Jel zbog nekih promijena trebam brinit? Znam da se promijeni boja, potamni sve zbog prokrvljenosti, pritiska bla... o zom sam citala... ali meni ko da su se usne nekak objesile mozda starim pa gravitacija radi svoje?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne mogu pogledati, nemam ogledalo.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I na livoj i desnoj strani ogromne mi vene iskocile.jedna na preponi.druga na vanjskoj usnici.i ta me boli.
    A inace sve nateceno i veliko hahaha.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mene brine što sam čitala da je jednoj trudnici "ostalo zjapiti" nakon poroda. Zamislila sam krater.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mojoj frendici je ostao visiti kao neki jezik mali na drugom porodu su rekli da nije bila dobro zasivena i da ce joj to popraviti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Pucaju li vam usta u kutevima? Meni već dva tjedna, i peku, i ljušte se.
    Je li to znak slabog imuniteta ili dehidracije?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Zna li neka na kakav problem mogu da ukazuju otkucaji bebe koji su na ctg-u na gornjoj granici (oko 160)?
    Cim se resis jedne panike krene neka druga... :/

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisu ti ništa rekli u ambulanti?

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Nista, samo da su otkucaji sve vreme toliki i da zato moram kroz par dana ponavljati ctg, a zato ima tih par dana da izludim od brige...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

zure, guzva im za detaljnija objasnjenja :/
    Posljednje uređivanje od lady.x : 13.05.2015. at 18:57

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, tako i kod moje ginekologinje. Tek što siđem sa stolice već me pozdravlja.
    Vjerojatno nije ništa strašno. Da jest zadržali bi te u bolnici.
    Jesi li se uzrujavala možda taj dan?

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Drage moje danas sam bila na uzv i bebica je super, sve mjere su veće za tjedan,,ali me muči to što mi je dr rekao da mi je posteljica dosta zrela,;odnosno da je stupanj zrelosti 2. Danas sam 31+2.
    Jel ima koja da zna nešto više o tome? Hvala

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Da, tako i kod moje ginekologinje. Tek što siđem sa stolice već me pozdravlja.
    Vjerojatno nije ništa strašno. Da jest zadržali bi te u bolnici.
    Jesi li se uzrujavala možda taj dan?
    Nisam, vece pre toga sam imala dosta kontrakcija pa sam zato i zakazala pregled. Kontrakcije su posle prestale. Takodje ni beba nije bila nesto aktivna, tokom tog ctg-a se pomerila jednom.
    Nije ni cudo sto smo zabrinute, moj dr posveti paznju pregledu, ali za moja pitanja nikad vremena. I onda sa njima dodjem kuci i do sledeceg puta mozgam ...

Ja sam 32tj, pise posteljica I/II. Ne znam kad treba da predje u stadijum II
    Posljednje uređivanje od lady.x : 13.05.2015. at 20:55

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kika222 prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje danas sam bila na uzv i bebica je super, sve mjere su veće za tjedan,,ali me muči to što mi je dr rekao da mi je posteljica dosta zrela,;odnosno da je stupanj zrelosti 2. Danas sam 31+2.
    Jel ima koja da zna nešto više o tome? Hvala
    Iz onog što sam čitala po internetu postoje tri stupnja zrelosti. Ako su mjere za tjedan veće onda se nemaš što brinuti. Problem bi bio da su mjere za 2-3 tjedna manje. To bi onda značilo da je posteljica prestala funkcionirati (oslabljen dovod hranjivih tvari).
    Citiraj lady.x prvotno napisa Vidi poruku
    Nisam, vece pre toga sam imala dosta kontrakcija pa sam zato i zakazala pregled. Kontrakcije su posle prestale. Takodje ni beba nije bila nesto aktivna, tokom tog ctg-a se pomerila jednom.
    Nije ni cudo sto smo zabrinute, moj dr posveti paznju pregledu, ali za moja pitanja nikad vremena. I onda sa njima dodjem kuci i do sledeceg puta mozgam ...

Ja sam 32tj, pise posteljica I/II. Ne znam kad treba da predje u stadijum II
    Mene su prepali prije nekih mjesec jer je dijete bilo na donjoj granici za opseg trbuha. Došla sam doma uzrujana, plakala, nikako da se smirim. Da bi na svakom sljedećem UZV pregledu mjere bile taman.

Uzmi si nešto za grickanje, pusti film i opusti se. To će najbolje pomoći i tebi i djetetu.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Na internetu se svašta da pročitati, od toga da uzrokuje upalu pluća i rjeđe meningitis, do toga da je bezopasan.
    Moj stav je da je bolje spriječiti nego liječiti.
    Da , jedina je fora u tome da neka istrazivanja pokazuju vece oboljevanje od infekcija uzrokovanih e.coli kod novorodencadi ( ako je majci dana profilaksa za streptokok). Bilo koji antibiotik , koliko god je koristan, ubije i dio zastitnih bakterija tako da se pojavljuje rizik ( za nesto drugo). Eto, samo da znas. Profilaksa jest uobicajena procedura , ali i ona ima rizike.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pucaju li vam usta u kutevima? Meni već dva tjedna, i peku, i ljušte se.
    Je li to znak slabog imuniteta ili dehidracije?
    Moze biti nedostatak nekih vitamina i minerala.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Sva sreća streptokok mi nisu izolirali. Ali za klamidiju i plazmu ne znam. Sada ću morati nju ganjati da mi uzme još jedan bris. Sigurno ću dobiti i jezikovu juhu.
    Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Moze biti nedostatak nekih vitamina i minerala.
    Pijem Centravit prenatal uredno svaki mjesec. Ne bi smjelo biti nedostataka.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 13.05.2015. at 21:40

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Sva sreća streptokok mi nisu izolirali. Ali za klamidiju i plazmu ne znam. Sada ću morati nju ganjati da mi uzme još jedan bris. Sigurno ću dobiti i jezikovu juhu.

Pijem Centravit prenatal uredno svaki mjesec. Ne bi smjelo biti nedostataka.
    Klamidija i ureaplazma se gleda u cervikalnim brisevima.
    Oni se rijetko rade u trudnoci, jedino ako se ima indikacija , a ne rutinski .
    Posljednje uređivanje od sirius : 13.05.2015. at 21:43

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Prvi pregled je išao kod privatnice. Na nalazu je navela da treba napraviti taj cervikalni. To je naglasila jedno 3-4 puta, i kasnije kada mi je u emailu poslala nalaz PAPA testa opet ponovila. Kada sam došla kod socijalne mahnula je rukom da ne može dok se ne riješim vaginitisa. Sada kada sam se riješila zaboravila sam je podsjetiti. Stvar je u tome što nisam radila ove testove prije trudnoće, a piše na harni da se preporuča u tom slučaju: http://www.poliklinika-harni.hr/Prep...-trudnoci.aspx

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Koliko razumijem papom se utvrđuje jesu li stanice zloćudne (abnormalne) i sl., a ne jesu li prisutni uzročnici infekcija.
    Ma kužim svrhu tih pretraga, ali samo sam povukla poveznicu, ak je od moje 18-e uvijek sve bilo ok i sad cijelu T svi mogući nalazi na sve živo ok, ne vidim razlog zašto bi sad neka pretraga pošla po krivom. Osim toga, s kim god sam od starijih razgovarala, čak i sa svojom primarnom gin, do unazad par godina se taj bhsb bris nije uopće radio, to je neka novija praksa pa se uopće ne opterećujem. Moja teorija je, što manje prčkanja, intervencija i postupaka, to bolje!

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Klamidija i ureaplazma se gleda u cervikalnim brisevima.
    Oni se rijetko rade u trudnoci, jedino ako se ima indikacija , a ne rutinski .
    Meni ih je ginicka radila u svakoj trudnoci (soc.ginicka)
    Iako su prije trudnoce bili negativni (morali su biti prije ivf postupka)

stork, za streptokok se ne prcka puno, to je vaginalni bris (ne gura se stapic duboko), ostali su cervikalni

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •