Stranica 232 od 581 PrviPrvi ... 132182222230231232233234242282332 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,551 do 11,600 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Netko je spominjao krv iz nosa.evo trece jutro kod mene.tako mi je bilo na pocetku trudnoce.mislim da je to od ovih tlakova vani,ptomjene vrimena.a i inace imam prosirene kapilare u nosu i vec sam bila prije par god na spaljivanju kapilara jer mi stalno pucaju.

Danas 35tt kako sporo ide.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

ZM izdrzi jos malo, blizu si termina a mene ceka vise od pola. Jutros se ne mogu ustat koliko mi se vrti. Tlak 86/57, nikad tako nizak. Doruckovala sam pa se izlezavam na kaucu i pijem vodu jer ne znam cime da ga podignem. Je li netko od vas imao problema s niskim tlakom i da li je to opasno za bebebicu, usla u 17tt.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bila danas kod gin i potvrdila je da se cervikalni ne rade rutinski u trudnoći.
    Bez obzira, voljela bih znati pa da budem sigurna.
    Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Netko je spominjao krv iz nosa.evo trece jutro kod mene.tako mi je bilo na pocetku trudnoce.mislim da je to od ovih tlakova vani,ptomjene vrimena.a i inace imam prosirene kapilare u nosu i vec sam bila prije par god na spaljivanju kapilara jer mi stalno pucaju.

Danas 35tt kako sporo ide.
    Meni zna biti, ali ne curi nego se ugrušci nakupe i ne mogu disati, a ne smijem ih trgati. Onda stavim ulja u nos.
    Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    ZM izdrzi jos malo, blizu si termina a mene ceka vise od pola. Jutros se ne mogu ustat koliko mi se vrti. Tlak 86/57, nikad tako nizak. Doruckovala sam pa se izlezavam na kaucu i pijem vodu jer ne znam cime da ga podignem. Je li netko od vas imao problema s niskim tlakom i da li je to opasno za bebebicu, usla u 17tt.
    Mlađe žene inače često mogu imati niski tlak. Mene kada uhvati skuham si tursku. Bez šećera, bez mlijeka, jedna šalica.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 14.05.2015. at 11:00

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Bila danas kod gin i potvrdila je da se cervikalni ne rade rutinski u trudnoći.
    Bez obzira, voljela bih znati pa da budem sigurna.
    A ocito ovisi o ginekogu
    Moja ih radi uvijek na pocetku trudnoce, kao i na bhsb na kraju
    Radi se o soc.ginekologici

zadarmamice, meni je u trudnocama svako malo curila krv iz nosa

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ribica 1 i ja sam niskotlakaš, jedi obabezno nešto slano i pij tekućine pa ćeš podići tlak. Znam da je smeće, ali ja maznem vrećicu čipsa i to mi najbrže digne tlak. Inače domaće juhice, malo jače zasoljene ili salata od svježih krastavaca sa soli.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

AM cestitam od srca na velikom djecaku !!!!
    Ja sam jucer bila na pregledu (33+4) i sve je super, uloziva sam za 1 cl.ali unutarnje usce zatvoreno tako da me narucio ponovo za mjesec dana...malisa ima 2380 gr.
    Pitala sam za bris na streptokok, uzet ce mi ga na slj.pregledu i to zato sto sam pitala inace ne bi. Stvarno ne kuzim kako ti doktori razlicito razmisljaju...
    Ribice ne brigaj za tlak, bolje da je nizi nego poviseni..meni je u proslim trudnocama bio nizak, dolazila bi mi nesvjestica, mantalo bi mi se stalno...u ovoj mi je konstantno 110 ili 115 kroz 75 i super se osjecam.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ludilo pospremanja sam imala pred kraj prve trudnoce i uhvatilo me i u ovoj.cilu kuhinju sam izribala.i sad gledam kako cu iza rucka kupatilo.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Da nisi trudna rekla bih ti 'drmni konjak', al kako je to onda kako su cure već napisale, popapaj nešto slano+tekućina.
    Meni je znao onaj mjerač pištat error koliko je nizak bio i konjak me svaki put vratio u žive. I inače mi je uvijek nizak al ja solim ko manijak pa mi se nije ponovila slična epizoda već dosta dugo.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto, terminuso, super za pregled, decko lijepo raste.

Da, cudno kako se razlikuju stavovi ginekologa. Moj je pak cak i prerevan. Obavila sam i drugi ogtt, premda je prvi bio ok i evo i ovaj je super. Napravila krvnu sliku i crp i opet pokazuje blagu anemiju. Danas dizem nalaze senzibilizacije iz petrove i spremna sam za pregld u ponedjeljak. Ne mogu docekati da vidim koliki je momcic i ima li promjena s cerviksom. Tada ce mi raditi i bris na strepB.

Mislim da ce mi nakon ovog pregleda sljedeci biti zantri tjedna, s 37tt i to u bolnici, cisto da ne bude iznenadenja kad dodem u radaonu, jer nisam na sv.duhu po mjestu stanovanja.

Sto se tice nosa, krvarenja, ugrusaka... u prosloj trudnoci mi je bilo prestrasno, doslovce pun nos krasta. Ne kuzim sto je sada drugacije, ali nemam nikakvih problema s tim.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

moj isto radi cervikalne briseve na početku i negdje pred kraj
    mislim da sam gledala i na stranicama nekim da se uglavnom i rade
    al nisam sigurna gdje

krvarenje iz nosa mi je redovita pojava u obje trudnoće

a tlak mi je jučer bio 87/67
    otkucaji srca 113 (inače imam laganu bradikardiju (meni su normalni otkucaji 50)
    komirana sam jučer bila

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ludilo pospremanja sam imala pred kraj prve trudnoce i uhvatilo me i u ovoj.cilu kuhinju sam izribala.i sad gledam kako cu iza rucka kupatilo.
    Meni se isto posprema (inače sam neuredna), ali sada se ne mogu saginjati jer me odmah žgaravica uhvati. Tako da ništa od toga.
    Uzet ću si ručni usisavač samo da mi patronožna ne doživi šok prvi dan kada dođe.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ja isto imam te ugruške u nosu i baš se ono skore, pogotovo zadnje vrijeme, to se zove kongestija nosne sluznice (pročitala u knjizi). Meni pomogne kad se umijem i malo isperem nos toplom, mlakom vodom koja onda malo omekša to i nekako pročistim, al opet se javi pogotovo ujutro kad se probudim.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    A ocito ovisi o ginekogu
    Moja ih radi uvijek na pocetku itrudnoce, kao i na bhsb na kraju
    Radi se o soc.ginekologici

zadarmamice, meni je u trudnocama svako malo curila krv iz nosa
    Na pocetku ima vise smisla raditi cervikalne ako se rade bez indikacija. Pred kraj trudnoce skoro da i nema smisla.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Htjela sam vas pitati naručujete li dostavu hrane. Je li to sigurno?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja da...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Ja sam po tom pitanju i inače dosta oprezna. Naručujem samo od već provjerenih i uvijek naglasim dobro pečeno (ljubitelj sam roštilja)

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Htjela sam vas pitati naručujete li dostavu hrane. Je li to sigurno?
    Mi nikad, jedino nekad pizzu, al i to je vrlo rijetko. Svaki dan je svježe skuhano ili od jučer i po mogućnosti domaće. Nije to samo tako sada u trudnoći već se i inače tako hranimo.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mm radi u dostavi tako da sam sigurna u ono sto jedem kad i ako narucim, isto nije cesto, jednom mjesecno se pocastimo, najcesce to bude pizza... i tati kad bude mirovina uvijek pocasti cevapima 1 u cca 3,4mj odemo u mcdonalds i eto 2put u ovih 7mj trudnoce smo osli u kineski...
    Ne bojim se, velike su provjere i kazne da bi se ljudi koji drze restorane zezali sa ustajalom ili nepecenom hranom... ne bi bas pojela nesto kod mare na standu ali restoran/pizzeria ok

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Ja se ne bojim ničega kod dostava ali opće mi nisu opcija. Ja ne jedem brašno a i kupujemo samo domaće meso, ne koristimo vegetu a svaka dostava sadrži hrpu pojacivaca okusa i to se bas osjeti kad ih neko vrijeme ne konzumiras. Još mi ispadne skupo jer nas ima i tak da ne kupujemo gotovu hranu koja nam ni ne valja.
    Svakih par mjeseci odvedemo djecu na pizzu i to je to.
    Ja sam se početkom tjedna osjećala fenomenalno i naravno pretjerala s aktivnostima a jučer je bila ona promjena vremena pa sam samo dahtala ko riba na suhom od visokog tlaka ali danas je bolje.
    Još se navikam na cinjenicu da ćemo imati dečka. .
    Posljednje uređivanje od ribice : 15.05.2015. at 08:28

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

meni je danas prvi pregled, cijelu noć sam se okretala i vrtila i nikako nisam spavala, ful sam nervozna...
    mm ide sa mnom, nadam se da će mu dr dati da bude unutra za vrijeme uzv-a, kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
    što uopće danas mogu očekivati na pregledu?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj <mišica> prvotno napisa Vidi poruku
    meni je danas prvi pregled, cijelu noć sam se okretala i vrtila i nikako nisam spavala, ful sam nervozna...
    mm ide sa mnom, nadam se da će mu dr dati da bude unutra za vrijeme uzv-a, kakva su vaša iskustva po tom pitanju?
    nema se baš puno za vidjeti na uzv-u na prvom pregledu (mislim na muža)

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure dobro jutro !! Smeta li i vama ova juzina danas ??? Ja sam bas nekako umorna...planirala sam jutros sredit muzev dio ormara jer on kad vadi robu sve bude u klupku ali nemam volje za nista...
    ValaMala Zasto si radila oggt dva puta ?? Jesi li imala problema sa time prije ??? Ja sam svoga ginekologa pitala trebam li ali reko je da nema indikacije...sve mi se cini da je njemu sve bespotrebno Posla bi ja to napravit na svoju ruku da sam mirna ali ovdje na otoku ne mogu nista osim obicne krvne slike.
    Misica sretno na prvom pregledu i da sve bude super !!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Krepana sam od juga.i svako jutro krv iz nosa.to od ovog vrimena ludog.
    Bio mi je neki pritisak jak i isla sam pišati.izljev i odjednom mi pukla međica.pa to mi nikad ne puca.nije ni na prvom porodu.cudo.
    I za svaki slucaj sam stavila tetra pelenu da vidim dali je plodna voda...visoko puknuce.ali je sve ok.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Zadarmamice, pa jesi se javila dr-u? Kakav izljev, pa jel ti to plodna voda onda iscurila?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Zadarmamice, pa jesi se javila dr-u? Kakav izljev, pa jel ti to plodna voda onda iscurila?
    Daleko je to od plodne vode.
    A i da je visoko puknuce skuzila bi na tetra peleni.nije mene to iznenadilo nego sto mi je pukla medica a nikad mi nije pukla.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

http://www.24sata.hr/a/419103

A jeste procitale ovo.pa ovako brz porod nije ni na filmu.i jos prvi porod.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne dolaze partneri često ovdje u Merkuru na UZV. Zna ih biti u čekaoni, ali tamo zauzimaju dragocjeno mjesto (uvijek je gužva i prevruće).
    Samo jednom je žena pozvala svog partnera da dođe unutra i vidi. Vjerojatno je morala pitati doktoricu i naglasiti.

Ako si možeš priuštiti radije odi do Ulle Marton (ili nekog dr. privatnika, u drugom tromjesječju kada se ima što vidjeti). Ona će ti u sat vremena pokazati svaki organ posebno, bez žurbe. Ima 3D prikaz, dobiješ slike i nemaš osjećaj kao da si na pokretnoj traci.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Terminušo gdje si, kako vas dvije? Mi još ravno 2 tj do kraja (ako izdržimo) Trbuh se malkice spustio, ali još uvijek nije jako nisko, doduše možda i zbog zatka. Vidjet ćemo u pon...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zadarmamice, ne kuzim, kako mislis pukla medica?? Pa zar to nije nešto sto se dogada samo kod onog veikog razvlacenja i pritiska na porodu?

Bebeto, mislim da je danas standard da sve trudnice idu na rutinski ogtt jednom u trudnoci, premda imam frendicu koja je nedavno rodila i nisu je slali ni jednom. Moj prvi ogtt u ovoj trudnoci je bio sjajan i iznenadila sam se kad sam vidjela da uz ponavljanje kks i crp imam napisano i ogtt. Zvala sam gina da vidim nije li greska, no rekao je da su novi standardi struke da se ponovi jos jednom. Moj gin je i inace izuzetno temeljit i oprezan (mozda zato sto je mpo doktor, pa vodi trudnoce koje su uglavnom tesko postignute), pa eto, isla sam jos jednom. Nekako mi je draze sto je oprezan u vezi svega, nego da ista propusta, pa sam pregrmila jos jednom tu odvratnu glukozu i cekanje.

Meni je zadnjih dana bas tesko. Beba je jako visoko i cim pojedem ista, vec mi je sve u grlu, svaka porcije je, cini se, prevelika za moj stisnuti zeludac. Nadam se da ce se momcic uskoro spustiti (sutra nas evo u 34tt), pa da ce biti lakse. Svaka cast zenama koje prenesu i po tjedan-dva, ja se ne bih ni najmanje zalila da momcic odluci doci cim navrsimo 37tt.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mm uvijek bio sa mnom... na prvom pregledu vidjeli samo baloncic (5+4tt ak se dobro sjecam) a u 7tt srculence
    Uzivajte i javi se poslijee

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Taj ogtt je stvarno vezan za to kod kojeg si ginekologa. Mene je poslala,a nisam imala apsolutno nikakvih tegoba zbog kojih bi me poslala dok neke koje znam nisu bile cijelu trudnocu. Evo sad vidim da ste neke bile i dva puta iako je bilo sve u redu. To je bas individualno.
    Ja sam se narucila privatno na 4d ultrazvuk danas. Ovaj moj je izrazio zelju da ide sa mnom nekim cudom, pa cemo vidjeti kako ce i to izgledati. Bas sam uzbudena da cu je vidjeti

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ZM, ne kužim, kako pukla međica??? krvari onda?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sanja to je zapravo divno od njega, tko zna možda mu neke stvari sjednu na svoje mjesto! Obavezno javi kako je prošlo!

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Zadarmamica jel sve ok?

Vala mala sto je crp?

Mi još moramo na senzibilizaciju, iako sam rh + i sljedeći pregled je streptokok b i onda čekamo dan D. Svaka čast onima koji prenesu. Ne bih se bunila da bude čim uđem u 37 tt. Htjela sam se izvagat i od trbuha ne vidim broj

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ok je.nista me ne boli.pukla je. bilo je malo krvi.pogledala na ogledalo.sad zateze i pecka.stavila sam bepanthena.
    Beba se javlja.a plodna voda ok.nista ne curi.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ivekice, nalazi crp pokazuju postoji li negdje u tijelu upalni proces. Iz njega se takoder moze vidjeti radi li se o virusnoj ili bakterijskoj upali.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Terminušo gdje si, kako vas dvije? Mi još ravno 2 tj do kraja (ako izdržimo) Trbuh se malkice spustio, ali još uvijek nije jako nisko, doduše možda i zbog zatka. Vidjet ćemo u pon...
    Tu smo i nas dvije jos u komadu nemam energije ni za sta,sad sam malo otkunjala,mogla bi prelezat cijeli dan da se ne natjeram skuhat i pospremat i pridvece prosetat malo
    I moja curka se ne okrece ,tocno znamo gdje joj je glava pa joj tepamo malo glavato i mazimo a ona samo jos jace izbaci glavu imam filing da kad se porodim da ce taj dio stomaka ostat razvuceniji
    Nadam se da cu i ja krenit slijedeci tj u rodiliste na pregled,nekako mi dugo to,nemam ni uputnicu a tek u srijedu smo narucene :/ a sutra je punih 38 tj

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ok je.nista me ne boli.pukla je. bilo je malo krvi.pogledala na ogledalo.sad zateze i pecka.stavila sam bepanthena.
    Beba se javlja.a plodna voda ok.nista ne curi.
    Oprosti, ali od čega bi ti pukla međica? To je nemoguće. Jedino ti lagano može puknuti anus od tvrde stolice ili od silnog proljeva. Iako, ni jedno ni drugo nije dobro da se dešava u trudnoći.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Oprosti, ali od čega bi ti pukla međica? To je nemoguće. Jedino ti lagano može puknuti anus od tvrde stolice ili od silnog proljeva. Iako, ni jedno ni drugo nije dobro da se dešava u trudnoći.
    Anus nije i nisam isla na zahod zbog stolice.nego mi se mokrilo.i od tada evo jos uvik sve ok.nista ne curi.
    Ocito se i to događa evo.a da nebi kojoj palo na pamet od sexa nije jer ga nema zadnja 2ipo mj kako sam onda morala mirovat.

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Bili smo oboje i vidjeli nase srceko kako treperi, bas mi je drago da smo to zajedno dozivjeli, dr je bila super, sve nam je pokazala i rekla da je sve u najboljem redu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mišica, uskoro će onda i prvi leptirići (pomaci). Uživajte.

Neke od vas spominju kontrakcije već u 32. tjednu. Meni je sada 37. tjedan i još uvijek ne osjećam ništa. Je li to u redu?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Cure ksko se radi afi ili test količine plodne vode?

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Zasto bi bilo nemoguce?

Meni je izmedju dva poroda znala povremeno puknuti medjica, jer poslije prvog poroda nije bilo dobro sasiveno. Malo bi krvarilo i boljelo, a pucalo je i bez povoda. Na drugom porodu puklo je taman koliko je trebalo, nije sivano i zacijelilo je savrseno.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ivekica to ti uzv izračuna

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Meni je sad dr mjerila ultrazvukom kolicinu plodne vode. Ne znam dal mislis na to. ugl ultrazvukom.

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Stork i ja u isto vrijeme odgovaramo...
    jucer sam nasla krpelja tocno na trbuhu. A nisam nigdje bila, vjerojatno ga je vjetar donio na balkon na ves... valjda nece ispast da je neki zarazeni...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Meni je do prošle kontrole uvijek AFI bio 14/15, prije 5 dana 19, a obično pred kraj pada količina, iako je to još uvijek u normalnim okvirima. Skinula sam negdje tu tablicu pa pratim.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Stork, crveni li se to mjesto sada?

Mene strah komaraca ovo ljeto. Kada se sjetim da mi zna naoteknuti cijeli nožni prst od samo jednog ugriza. Ne znam kako ću dijete zaštititi.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 15.05.2015. at 21:02

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mislim da si na mene mislila... crveno je malo, ali mislim da se smanjuje....nije dugo bio na meni jos je bio skroz mali i micao se.
    a za komarce je meni super roll on od chicca za bebe bas. Mislim da moze vec i za novorodencad.... stvarno stiti

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Oprosti, ali od čega bi ti pukla međica? To je nemoguće. .
    uf moguce je... i vrlo neugodno i pece...
    meni se dogodilo i vise od par puta ali davno... dok su mi gljivice divljale pa sam se svaki mj morala lijecit vaginaletama i kremicama, pa mi ginekolog rekao da se koza stanjila od silnih krema i da zato dolazi do pucanja... nista strasno samo nezgodno

Bili smo oboje i vidjeli nase srceko kako treperi, bas mi je drago da smo to zajedno dozivjeli, dr je bila super, sve nam je pokazala i rekla da je sve u najboljem redu
    super, bas mi je drago da ste to zajedno prosli

Mene strah komaraca ovo ljeto. Kada se sjetim da mi zna naoteknuti cijeli nožni prst od samo jednog ugriza. Ne znam kako ću dijete zaštititi.
    i mene, jako... pogotovo jer sam alergicna na ubode, cak i komaraca, sve mi se podlije i otekne i imam masnice skoro tjedan dana... nadam se samo da nece smizla to pokupit

inace i dalje ova bol pod rebrima ne prestaje, bas me sekira to uzasno a nitko nema slicnih iskustava da se posavjetujem i opet bol u preponama...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •