Cure sretno na pregledima i da vam bude sve 5 !!!!
Cure sretno na pregledima i da vam bude sve 5 !!!!
Cure uzivajte na pregledima
Stork jel momcic jos na guzi?
Ja nikako docekati srijedu i uputnicu za rodiliste ,mozda se prije i porodim nego docekam dogovor u bolnici![]()
Kaže dr: ctg besprijekoran, uloživa 1 čl za prst i OKRENUOOO SEEE![]()
Bas mi je drago Stork !!!!!
stork, jupiiiiii, sad se opusti i uživaj u zadnjim danima![]()
Super stork za pregled, sretno i ostalima koji imaju danas preglede.
I ja sam bila jutros na pregledu, sutra sam punih 27 tjedana, beba je nešto manja od 1kg, točnije 980 gr, ja zatvorena, kaže dr. sve super. Dobila sam i slikicu sa uzv-a (ne dobijem je svaki put) gdje se vidi lice i rukica moga maloga, baš je slatko, to mi je najjasnija slika dosad. Inače, sam pitala dr-a smijem li se kupati u moru (tj. on mene prvi pitao jel se kupam, naravno da još nisam jer je more još hladno), rekao da mogu ako sam zatvorena, samo ne onih zadnjih par tjedana prije termina (što nisam ni planirala). Tako da mislim 6 i 7 mjes. iskoristiti za plivanje, ako, naravno, kao i dosada bude sve u redu.
Ja popodne kod zubara.puklo mi pola sestice.i boli me.
A sin ce na plazu.ja se necu kupati iako ima plaza di je plitkobi toplo a na otvorenom.ali necu jer sam prije dva tjedna bila uloziva za vrh prsta.pa neznam kakvo je stanje.pitat cu u petak ginekologicu.
Zadarmamica, ako si uloživa (kao ja od početka), to znači da ti je samo vrh cerviksa mekan i uloživ, a ne i otvoren. Moj je bio duljine skoro 5 cm, znači da još ima cca 3,5 cm zatvorenog i ne mora te biti strah, ali pitaj dr da budeš mirna.
Cure s kontrole, baš mi je drago da smo sve okOvo je neka dobra generacija bebolinaca!
Rekla je mekan cerviks jos prije dva pregleda.a sad najnovije uloziva.
Tila bi ja da se za dva tjedna pokrene sve.nemogu vise.
E a koliko je teska beba?
Posljednje uređivanje od zadarmamica : 18.05.2015. at 14:56
I dalje oko 3500. Baš sam pitala koliko su točne te procjene, kaže da je pod kraj, što je veća beba, dosta neprecizno jer ovisi o kompjutorskom programu na uzv, ali +/- 10%.
Stork jeeeeejjjjj!!! Sad smo u iščekivanju.
Vala mala je isto obavila pregled. Bit će to prava momčina![]()
sara10, sad sam se zamislila.. Ja sam 32.tjedan i bas sam mislila kroz dva tjedna krenuti malo plivati na more kad krenem na porodiljni. Ali sad kad citam da se zadnjih par tjedana prije poroda ne preporuca, zanima me zasto? To vrijedi za sve?
zadarmamice, evo meni je prije tjedan dana zavrsio s popravkom sestice nakon sto mi se odlomilo pola zuba. Sve je morao ocistiti i izvadio mi je sva cetiri kanala, pa brusio i prosli put mi je napunio. Sad jos moramo navlaku. Mislila sam da ce biti grozno, ali nije tako strasno. Dva korjena sam cak vadila bez anestezije. Bit ce to ok
ivekice, dugo te nije bilo ili se meni cini.. Kako si nam ti?
Posljednje uređivanje od Sanja_S : 18.05.2015. at 16:41
Meni su rekli da nije preporucljivo ako je cerviks otvoren, neovisno koji si tjedan
Tj. ako nisi otvorena, mozes se kupati do samog poroda
Ja sam bila uloziva dosta rano i moji ginekolozi su mi dali zeleno svjetlo za kupanje u moru
Isla sam na kontrolu prije odlaska na more
Zaboravila sam naglasiti da se bojim zubara kao vragai nebi me cudilo da se i izvalim kod njega jer na ledima lezat mi nestaje kisika. Zadnji put je zubar mislia da cu imat infarkt.srce je divljacki lupalo a kapao znoj s mene.nisam bila tad trudna.idem kod njega kad bas bas moram.i on se cudio koliko su mi dobri zubi.
SanjaS tako mi je dr. danas rekao, ja sam ga pitala koliko to ranije prije ne bi trebalo, a on 2-3 tjedna prije termina. Al ti ćeš tada biti 34 tjedna, tada još možeš bez straha, ako nisi otvorena. Ma ja znam trudnice koje su se do samog kraja kupale i čak i prenijele.
Ajme Zadarmamica a ja imam katastrofalno lose zube. Nonstop sam kod zubara..![]()
Imam pitanje za iskusne cure, danas mi je dr opce prakse prepisala claritin mjesec dana 2x1,a u uputama lijeka pise da ga trudnice ne smiju piti...sta da radim?
Jel zna da si trudna?
Meni ga moja nije htjela dati u trudnoci, a ni dok dojim (alergija na ambroziju)
Mislim, rekla je da mogu, ako bude bas kriticno (gusenje i to)
Mislim da je kupanje u moru opasno zbog mogucih infekcija na plazama sa puno ljudi, ja zivim na pucinskom otoku i kupala sam se u obe prosle trudnoce bez problema..
Misica probaj pitat svog ginekologa...mene isto zna zezat alergija ali ne uzimam antihistaminike samo ispirem nos aquamarisom...
Mišica, i mene alergija rastura, a lijekove nesmijem. Čak sam morala i prestati dojiti prvo dijete da bi mogla piti lijekove. Dojila sam 22mjeseca pa mislim da je to ipak bilo dovoljno![]()
Neki dan samm naišla na tekst u kojem piše da su jogurt, kefir, acidofil najbolja pomoć za peludnu alergiju. Mm se spasio kozjim mlijekom, kad nismo više mogli nabavljati domaće, pomagalo mu je i ono iz trgovine, a nema tableta koje nije probao, djelovale bi jednu sezonu i onda bi sljedeću morao mijenjati terapiju.
Evo moji nalazi krvi gotovi... leukociti i mcv nest poviseni, eritrociti hemoglobin i hematokriti nizi... i one jetrene probe nesto nize ali kolko znam i razumijem se to je sve za trudnocu ok?
Jedino me malo brine dosta bakterija i poviseni leukociti i eritrociti u mokraci? Iskustva?! Upalica neka ili je i to "normalno"?Dr.mi na putu do srijede a nestrpljiva sam
ivana.sky, koliko su ti leukociti povišeni? Povišeni leukoci su normalni u trudnoći, osim ako nisu previše povišeni. Gornja granica je 9,7, a meni su na zadnjim nalazima krvi bili 9,9 i dr. je rekao da je to sve dobro, dok ne prelazi 12.
Bok curke, ludi dan. Pregled, pa po Pikulicu u vrtic, pa roditeljski u vrticu i na kraju smo imali individualne razgovore s tetama. Sad sam malu zvrkicu smjestila pajkiti i konacno malo sjela.
Samo dobre vijesti i bas sa,m sretna. Bas me bilo frka pregleda, no sve je u najboljem redu. Danas 34+1 momcic ima 2444g, i dalje dubi na glavi i sve mjere su kako treba, malo iznad prosjeka. Ako dodemo do 40tt, mogao bi biti oko 3500 - 3700g, sto mi se cini sasvim ok. Ja sam prohodna skroz do usca, ali zatvorena i cerviks je ok duzine. Kaze dr., za drugorotku u 35tt sasvim normalan nalaz. Nikakvo mirovanje, sve normalno dalje. Sljedeci pregled kod njega za 2 tjedna, a onda prelazimo na sv.duh u TA. Wow... Blizi se dan D...
Ono sto je meni kudo je sto je Pikukica u 37+4 rodena s 2350g, a on je vec sada veci od nje. Znam kako je drzati u rukama tako malu bebicu i jako mi je cudno zamisliti da je on sada takav, a jos u meni.![]()
Inace, mozda vam bude zanimljivo, dr. mi je rekao da je preporucljivo lezati na suprotnom boku od one strane gdje su bebi leda (odnosi se na bebe koje su naglavce okrenute). Dakle, moj bebac je ledima na desnoj strani i ja bih trebala vise lezati na lijevom boku, a razlog je taj sto bebu sila teza na taj nacin prirodno rotira i postavlja ispravno glavicom u zdjelicu. Zgodno je znati..
Sto se zubara tice, ja zadnjih par tjedana idem mojoj zubarici (koja je isto trudna, tjedan-dva krace od mene, presmijesan prizor) da mi rijesi neke manje stvari koje imam, bas kako ne bi bilo nekih iznenadenja skroz pred kraj ili kad momcic bude skroz mali.
Netko je pisao o niskom hemoglobinu itd., meni je i dalje nizak i dr. je rekao da je to potpuno normalno u trudnoci zbog razrijedivanja krvi (puno je povecan njen volumen).
Ja se isto ne bih usudila kupat u bazenu, al u čistom moru, tamo gdje nije prenapučeno i naravno da je toplo, zašto ne? Cure da li treba odmah po izlasku iz mora mijenjati kostim, tj. preobući se u suhi kostim?
Inače to ne radim, pa da znam za vrijeme trudnoće?
Može puknuti sluznica i malo koža. Ali, ne međica.
Međica je ipak malo složeniji anatomski dio ljudskog tijela. No, nema veze. Neka svatko zove kako hoće, ali onda neka specificira, da se druge trudnice ne uplaše puknuća međice u trudnoći ( jer ako to uguglaju ima da se smrznu od straha)
A moj 123.
I moj i tvoj tetagogolina su u granicama refer. vrijednosti, al me zanima ovo vezano sa radom posteljice?