Stranica 237 od 581 PrviPrvi ... 137187227235236237238239247287337 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,801 do 11,850 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sanja jel ti to misliš da ti je uračunato ovih 45 dana u prvih 6 mjeseci ili ... sad mi nije jasno u čemu je problem. Za drugih 6 mjeseci moraš produžiti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Da ovo je porodiljni, ono roditeljski... kad istekne sam produzis

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni porodiljni ističe 28.5 a rodiljni pocinje 29.5. Mali je rođen 29.11, znači točno 6mj nakon rođenja . Par dana nakon što je navršio 5mj., isla sam u Klovicevu, ispunila neka 2-3 papira i to je to
    Posljednje uređivanje od ljubilica : 20.05.2015. at 20:09

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Muma, nisam mislia da je uracunato nego me skroz zbunilo zasto mi na doznakama pise da dopust traje do 25.11., a trebam roditi 13.7.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Muma, nisam mislia da je uracunato nego me skroz zbunilo zasto mi na doznakama pise da dopust traje do 25.11., a trebam roditi 13.7.
    to ti se sad automatski izračunalo preko kompa...nakon što rodiš i odeš u HZZO za prijaviti porod (za dobivanje jednokratne pomoći) onda se uzima u obzir stvarni datum poroda i od tog
    datuma se računa rodiljni od 6 mjeseci...obzirom da si zaposlena, kad beba bude 5 mjeseci ponovo ideš u HZZO za potpisati za roditeljski

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    bebeto, trudnoca s Pikulicom je bila jako teska od samog pocetka. Prvo teska hiperstimulacija i hospitalizacija par mjeseci, onda gubitak blizanaca i ogromni hematom (trudnoca je pocela kao trojke), ali se Pikulica izborila i nije ju sve to povuklo van - opet hospitalizacja par mjeseci i na kraju se cerviks skratio i hospitalizirana sam posljednja dva mjeseca, do indukcije s 37+4. Inducirsn mi je porod jer je Pikulica imala 3x omotanu pupcanu vrpcu oko vrata i jer nije rasla koliko treba tjedno. Rodena je s 2350g, no potpuno zrela, zilavica, sisavica s apgarom 10/10.

Ne znamo tocno razlog zasto je bio zastoj u rastu, kod ovako teske trudnoce sve redom je moglo biti razlog. Hvala bogu da je sve proslo ok i vrijedilo je svake muke i suze. Ja sam beskrajno sretna sto je ova trudnoca ovoliko normalna, bas skolska i sto momcic napreduje bez ikakvih problema.
    ValaMala bravo za malu pikulicu-žilavicu !!! Joj stvarno ti nije bilo lako, vjerujem da te zato dragi Bog nagradio sada sa jednom školskom trudnoćom. Još malo i naši momčići stižu....
    Ja sam se uhvatila preslagivanja robe po ormarima, inače ko hrčak skupljam što mi treba i što ne treba i to sam sad odlučila riješit jer nemam više gdje sa robom a treba mjesta i za bebinu ...i pomalo sam frustrirana što se ne mogu sagnut, ako čučnem treba mi dizalica da me podigne...I meni se čini da mi se stomak dosta spustio...boli me lijeva prepona posebno kad se dizem iz sjedajućeg ili ležečeg položaja..
    Zadarmamice kako si ti danas ?? Jeli te još boli ?? Ja ti se divim koliko si pribrana !!!
    Posljednje uređivanje od bebeto : 21.05.2015. at 12:47

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ok sam.sve su neki ludi razmaci pa se ne brinem.sutra u 08h imam ctg i pregled.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Ok sam.sve su neki ludi razmaci pa se ne brinem.sutra u 08h imam ctg i pregled.
    Sretno na pregledu !!!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ja sam si tak danas happy, bila s kolegicom iz firme pod pauzom na kavi i kad sam se vratila doma, konačno nalijepila na zid oko kindića tapetnu borduru s autićima i aviončekima i još okolo sitnih naljepnica životinje, dinosauriće, ribice i leptiriće, baš je sve veselo šareno Prdonja se redovito praćaka, otkako se okrenuo bh su se smanjile i mogla bih još ovako...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene je začudilo što sam oko 15tt imala pun kufer BH kontrakcija, praktički svako malo, zadnjih 10ak tjedana su se toliko smanjile da jedva primjetim jednu-dvije dnevno. Ne znam jel od magnezija, ali pila sam ga i u prošloj trudnoći, pa sam ipak imala kontrakcije cijelo vrijeme..

Bebeto, kužim te totalno u vezi pospremanja, djecje robice, a najviše u vezi dizanja iz čučnja. Presmiješna sam sebi kad sam s mm u dučanu i stalno zaboravljam pa se fino bez problema čučnem pogledati nešto i onda me mora dizati.

Mi danas idemo po kolica, jedva čekam! Uzeli smo stokke scoot + onaj soft bag za male bebice + suncobran i veselim se ko malo dijete!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bebeto i ja danas spremala ormar... bas sam sretna ali naradila se ko mali majmun!! Pa kuhaj, usisaj, peglaj, nisam odmorila ni 5min... a nisam ni osjetila da sam pretjerala dok mm nije doso kuc, obukla se pa na tecaj a ono nisam hodat mogla... ledja me ubila, ova moja bol pod rebrima je nepodnosljiva... ljuta sam sama na sebe!
    a jos ujutro moram ustat pa kod dr po uputnicu i na mikrobioloski urin nosit
    Al smo danas imali super predavanje s patronaznom sestrom o pupku, previjanju, dojenju i kupanju i pokazivala nam sve na maloj lutki

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jutros se osicam super.
    Evo me na ctg

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure evo me doma.uzv mi nije radila jer nisam bila u stanju.sa ctg sam se jedva digla koliko su me prepone bolile a dok je uzela bris vec mi se pocelo mantat.uopce nemogu na leđima biti.

Narucena sam opet u petak.danas sam 36+1tt i tlak 100/65. Kilaža +17kg.
    1prst prohodno do glavice i ovoja.
    U ponediljak moram urinokulturu i dobila sam 3tablete plimicola.jer je beba glavom doli pa da ne pokupi nesto.
    Bolove imam jer sam prestala sa mg i rekla je da tako i ostane.da ne uzimam mg.ako odem roditi ovih dana da ce u rodiliste oni dobiti nalaz briseva.

Na ctg sam osjcala stezanje al to je sve slabo al tad su bebi otkucaji skakli na 140-160.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Dobro je to Zadarmamica, izdrži još malo!
    Mi smo danas 39 tt, malac se nježnije javlja, tu i tamo me nešto stegne, ali uglavnom se ništa ne događa, nema naznaka da išta kreće.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja još pijem Mg
    pitat ću u utorak na pregledu dal da nastavim ili je dosta. tada bih trebala biti 36+1
    6-7 dana proljev svaki dan

i šlag na kraju, mali se jutros ustao s vodenim kozicama
    i nema veze što ih je on dobio, znači da možda prođu dok dođe beba, osim ako danas završim u rađaoni
    al nitko drugi osim mene ih nije imao, a ja još strogo mirujem
    ni mm ni svekiji...nitko
    e ako netko od njih dobije, bit će drama

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Upravo toga se i ja bojim.
    U vrticu nam vladaju kozice, a kako je inkubacija zaista duga (14-21 dan), stalni neko novo dijete bukne s kozicama. Sve cekam kad ce Pikulica dobiti, ali za sada nista. I ja i muz smo preboljeli, ali me frka da se maloj ne pojave taman kad bebe dode.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mene uzasno probada to od sredine i lijevo pod rebra... ne mogu ni sjest ni lec ni nista vise danas... da bar znam sta me boli pa da si mogu pomoc nekako a ne znam ni kom da se obratim i pitam ista?! Dr.opce? Ginekologu?
    na zadnjem pregledu sam rekla za to, poslala me napravit krvnu sliku, to je ok... i sta sad da radim?

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imam sukrvicu nakon vaginalnog pregleda. Već sam htjela zvati bolnicu, ali čitam na internetu da je ta sukrvica normalna. Da se brinem ili?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

zutaminuta malo odmiruj, vjerovatno je blago sluznica oštećena, događa se od vag pregleda

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala stork.

Ne razumijem kako nemaju drugu metodu da pogledaju cerviks osim pikanjem prsta. Prsta koji vjerojatno kod većine ženskih ginekologinja ima dugi nokat.

Mene isto stavili na 1800 kalorija. Nakon tri mjeseca od ogtt-a netko se sjetio bolje pogledati nalaze. Jedan doktor digne paniku oko jedne stvari, drugi oko druge, i sada opet trči na sto pretraga, a samo dva tjedna su do termina i nemam auto. Super. Porodit ću se u nečijem taxiju.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Zadarmamica bi preko reda

Ivana.sky mene je isto u zadnje vrijeme probada s lijeve strane. Točno rebro kod srca i to baš boli.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Upravo toga se i ja bojim.
    U vrticu nam vladaju kozice, a kako je inkubacija zaista duga (14-21 dan), stalni neko novo dijete bukne s kozicama. Sve cekam kad ce Pikulica dobiti, ali za sada nista. I ja i muz smo preboljeli, ali me frka da se maloj ne pojave taman kad bebe dode.
    ValaMala beba ima tvoja antitijela koja će je štitit ako ti Pikulica i dobije, mislim da sam negdje pročitala ( a vjeruj mi da sam prostudirala sve na tu temu s obzirom da su meni oboje djece + muž imali prije par mjeseci)do nekih 6 tjedana iza poroda. Kod nas su kozice počele za Božić u vrtiću i do neki dan su harale dok se sva djeca nisu izredala...
    Alkemičar muž ti možda i dobije kozice ali starci ako dobiju išta to će bit herpes zoster jer starija populacija ne dobije kozice...držim vam fige da ipak prođete lišo..
    Ivana.sky mislim da se tebi uklještila neka tetiva ili mišić...vjerujem da te grozno boli ali sigurna sam da nije ništa ozbiljnije u pitanju...
    Meni je bome sređivanje ormara ovih zadnjih dana uzelo danak. Danas me toliko sve boli, od ledja, prepona....piškim svako malo i imam osječaj da mi se mali točno namečio na mjehur. Baš me uhvatila neka panika da i kod mene ne krene prije vremena. Sutra ulazim u 35 tt i trebala bi još barem 2 tjedna izdržat u komadu da budem mirna i beba ne bude u inkubatoru...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Herpes zoster ne možeš dobiti ako prije nisi prebolio vodene kozice. On dođe kod velikog stresa popraćenog padom imuniteta na mjestima gdje je u koži pohranjen uspavani oblik virusa vodenih kozica a to je gdje završavaju živci. Zato i boli za pop*** i zahvaća veliku površinu.
    Vjerojatnije je da su ih ipak preboljeli kao djeca a da se jednostavno ne sjećaju ili pak imaju prirodni imunitet protiv vodenih kozica.
    A postoji i cjepivo za one kojima je kritično i nemaju ništa protiv cjepljenja.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Super! Doula mi se tak razbolila da joj ne smijem ni blizu da me ne zarazi. Prvo sam nagovarala sinka da se požuri, a sad ga molim nek još malo pričeka...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bebeto nadam se da si u pravu... ful odmaranje za vikend pa cemo vidit

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

i mene nešto boli
    kao da me uštaklo u leđima lijevo nisko..

a možda sam sama kriva za to jer mi je ranijih dana bilo prevruće i otkrivala sam se po noći,
    a onda je odjednom zahladilo
    i to je zbilja velika temp.razlika

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Alkemičar i ja sam bila zaštekana (u desnom guzu pa cijela noga) od cca 36 do 38 tt i kad se mali okrenuo na glavicu, popustio pritisak na živac pa mislim da ti nije od otkrivanja nego beba negdje radi nered

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Stork kako si??ima li kakvih naznaka.nesmijem prije tebe
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 23.05.2015. at 10:14

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ivana.sky pitala sam doktoricu za To rebro. Veli da je to normalno u ovom tjednu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hvala ti draga sto mislis na mene
    nije ni danas nist bolje tako da sam na kaucu pred tvom... jos se ona nocas nekak okrenila i dupence (?pretpostavljam) podbocila tu tako da je veselo!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Stork kako si??ima li kakvih naznaka.nesmijem prije tebe
    Otkad se okrenuo na glavu, dosta se primirio, ali to sad već traje tjedan dana, znači nije predznak poroda. Čak su i BH gotovo nestale. Valjda čeka sunčano vrijeme

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Imam pitanje za trudnice, ako koja zna
    Dal se test može napraviti prije kašnjenja menge? Znači trebam dobit m za 2 tjedna, sumnjam da sam trudna i popišam test, jel moguće tako rano vidjeti rezultat?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Pa ako trebas dobiti za dva tjedna sada je vrijeme plodnih dana i ovulacije. Test se moze napraviti par dana prije ocekivane mjesecnice. Bar je tako kod ciklusa od 28-30 dana.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobro, recimo da je ocekivana menga za tjedan dana, ciklus traje 30, osoba je nervozna i ne moze cekati mengu jer ce imat slim zivaca tih tjedan dana, kad moze napraviti test?

Svaka slicnost sa stvarnim dogadajima i osobama je slucajna

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Par dana prije..tjedan ili više je mislim puno prerano za testove..

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Apsu
    par dana prije ocekivane m

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja imala pravo vidljiv plus 23.d.c. navecer... ciklusi cca 30-50 dana... mislim da sve ovisi kad ti je bila ovulacija... neke zene ovuliraju 3.d.c. neke 20.d.c... a beba kad se ugnijezdi hormoni se otpustaju i test ce pokazat svoje

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja imam jako kratke cikluse, 23-25 dana i oba puta sam radila test prije menge i to 10 - tak dana nakon oplodnje i odmah je bio pozitivan.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ovo nespavanje je bas super... pogotovo kad onda po danu ne mogu funkcionirat bez 1-2h popodnevnog sna

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li loše ako dijete previše štuca? 3-4 ili više puta u danu... Je li to možda znak stresa?

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Nije lose, probava dobro radi
    Moje su svaki dan stucale vise puta

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure moje ja sam tak hepy sinoć je moja beba u buši imala tulum koji osjećaj ma milina

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Je li loše ako dijete previše štuca? 3-4 ili više puta u danu... Je li to možda znak stresa?
    I moja jucer vise puta... vald im takav dan bio

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Jutro cure, nadam se da ste se naspavale !!!
    Zutaminuta moja beba stuca stalno, uvijek nakon sto ja nesto pojedem a i bez toga...
    Nego meni su se vratile mucnine sa pocetka trudnoce, ne povracam ali iza obroka mi je onaj gadan osjecaj u ustima i zeludcu...najgore je kroz popodne i navecer...jeli kojoj od vas tako ???
    Jucer sam provela dan na kaucu, beba se toliko migoljila da sam mislila da ce iskocit iz stomka...danas se u startu osjecam malo bolje pa cu si priustit laganu setnju...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni je neka težina na želucu većinu vremena, a čudan okus se javlja na banane i avokado. Vjerojatno sam alergična na lateks.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

I meni je koma u želucu zadnjih 2 dana, čak sam neko jutro povratila žuč ujutro. Kao na početku. Jučer sam uzela rennie za žgaravicu i ubio mi je taj grozan osjećaj koji imam u želucu popodne.
    Često sam sama s djecom jer mi muž ima veliki projekt na drugom dijelu hrvatske i bas mi bude previše, premalo živaca, prevelika očekivanja a popodne osjećaj težine u trbuhu, bh kontrakcije.
    Nekak jedva čekam 8 mj.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moj momcic je nocas bio tako jako aktivan da sam se prestrasila da nije u nekoj nevolji. No danas se normalno javlja, pa sam malo mirnija. Mislim zapravo da necu mirno disati sve dok mi ne bude u rukama.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Moj se isto noćas javljao. Od jučer opet išijas, ali ne u desnom guzu, nego lijevo lumbalno. Tek sad 5 dana pred kraj imam osjećaj da su mi premala pluća i želudac u grlu. Dobro, to ću izdržati i onako mi je ova T projurila...

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Terminuso potpisujem te u potpunosti !!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joj zene moje ukljestio mi se vrat
    Prije sam imala problema s tim jako jer mi je vratna kraljeznica u klincu pa sam malo malo bila pokocena...dr.mi je dala bila jednom prilikom normabele, popila sam 1 i uzasno je utjecao na mene pa ih dalje nisam uzimala nego sam pristala na inekcije... sad pretpostavljam da ne smijem bas, a ne znam sta da radim

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •