Stranica 238 od 581 PrviPrvi ... 138188228236237238239240248288338 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,851 do 11,900 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A ja danas u 33.tjednu trudnoce igrala badminton. Nekako mi se cini da cu to platiti sutra bolovima svugdje :D

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@ivana.sky, meni je jedno vrijeme vrat bio ukliješten i pomoglo je da si namjestim jastuk da bude onako kao dol i brijeg, znači brijeg taman ispod vrata da drži oslonac ajmo tako reći. Možda bi od pomoći više bio neki pravi anatomski, ali ja sam si ovako namjestila i prošlo je, ali trebalo je stvarno dosta dugo da prestane boljeti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hvala ti na savjetu! Mozda ce zvucat ko reklama al zbog problema s vratom poklonila mi teta dormeo nadmadrac i an.jastuk... ne bi znala zivit bez njih! Spavam ko na oblaku i cim prespavam negdje drugdje osjecam se ko da spavam na kamenju i stijenama. Preporodila sam se i jako dugo me nije kocilo do eto sad... a napravila sam si ovratnik od rucnika, dekicom omotala i grijem... lakse je

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

A ja šepam k'o da imam metlu u g..... Još me danas mm prodrmusao u svom autu, samo mi se trbuh ljuljao lijevo-desno, uopće mi nije bilo ugodno. Kad sam sjela u svoj, totalni preporod, najradije bih se cijeli dan vozikala jer mi paše položaj sica. Još bum na koncu u autu i rodila

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da mi je jučer ispao čep (dosta sluzi), a sada me malo zateže u leđima iza. Nikakve BH niti trudove ne osjećam (dva tjedna do termina). Koliko obično nakon ovih početnih znakova krene porod? Može li proći i do dva tjedna u leđobolji? Ako je grlić otvoren tako dugo što štiti dijete od infekcija (čitala sam da je to jedna od uloga sluznog čepa).

Stvarno mislim da je zapikavanje prsta loša praksa.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.05.2015. at 05:40

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

zutaminuta može proći koji dan od ispadanja čepa do poroda. Ako te zateže u križima, to bi mogao biti i početak. Javljaj novosti!
    Kod mene još ništa, danas smo oko pol 10 na kontroli...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala stork.

Zaboravila sam još pitati, treba li mi uputnica (za porod), moram li se prijaviti na rodilište? Nisam dobila nikakve posebne upute od ginekologinje osim uputnicu za trudničku ambulantu, ali mi je čudno da se ne moram prethodno najaviti jer onda bi im moglo doći odjednom previše trudnica, a možda nemaju dovoljno soba i kreveta. Znam da je pitanje glupo, ali ne bih željela imati komplikacije tik pred porod.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure ja sam jutros van sebe. Digla sam se na wc piskit i vidim da mi je mokraca kao malo crvenkasta, inace bude dosta tamna ali onako zuta i kad se obrisem vidim trag krvi na papiru....sledila sam se !!!
    A na dnevnom ulosku nema krvi !!! Isls sam iza toga jos dva puta na wc piskit ali vise nije bilo krvi.....zovem svog ginekologa ali mi se ne javlja...bebu osjecam ali umirem od straha...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Bebeto prati pa se svakako javi dr.
    Zutaminuta u koju bolnicu ideš? Znam samo za TA na SD da se moraš naručiti i ne treba ti uputnica za porod, pitala sam.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto, ja bih otisla do bolnice cisto radi svoga mira. Nemoj biti u panici, ako osjecas bebu, ok je, no u svakom slucaju odi na pregled. Grlim!!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@stork, Merkur

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

update,bebeto (to mi je sis ) je dobila ginića na tel i rekao joj je da odmah ide ća s otoka....
    helikopterom su je prebacili u St bolnicu i sad čeka pregled....
    ništa ju ne boli,nema grčeve ali eto,iz predostrožnosti su je odma odveli jer je ipak s udaljenog otoka a južina je pa da se ne tramakava sa katamaranom isl...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 25.05.2015. at 10:31

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Samo nek sve bude ok.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Uf bebeto uplasila sam se tvog posta! Bitno da se bebica javlja da sve bude u redu!! Javite nam se
    Zutaminuta moglo bi to skoro kod nas u os ta uputnica vrijedi za sve preglede i porod.. vald si oni upisu kad dodjes na pregled prvi i predas papire da ces tamo i rodit

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme bebeto <3
    iskreno se nadam da će sve biti ok
    bolje da su je prevezli jer je stvarno daleko od bolnice, a vrijeme nam je nikakvo
    javi nam novosti ako stigneš

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zadržati će je u St u bolnici,uloživa je 2 prsta i glavica je nisko a 3ća trudnoća pa kao ne bi oni da sad odma ide na put za Du s autom 3h....
    obavit će rutinske pretrage (urin,krv...) pa će nam nadam se sutra doći!
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 25.05.2015. at 11:07

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Bebeto terminušo, drži se još dva tjedna

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Konačno kontrola gotova, ubi me 2 i po sata čekanja! U petak (na termn) opet... i dalje samo uloživa 1 prst, jedino AFI najednom 25, a prošli tj 17/18 i pita jesam li radila ogtt?! A opet nije bilo moje dr, a ovome su uvijek puno veća odstupanja nego njoj i sad ne znam niš...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto, wow... dakle moglo bi to brzo.. Ne mogu vjerovati da smo terminuse. :D

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Znači, naposlijetku gurnu i cijela dva prsta. Oh, zašto jednostavno ne mogu pustiti da tijelo odradi svoje.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Vidis, ja nemam nista protiv vaginalnih pregleda. Moj dr. ih radi pazljivo, a ja se osjecam puno mirnije kad znam u kojoj je fazi moje tijelo. Tako sam znala trebam li mirovati ili ne i tako sam znala da moram u bolnicu na strogo mirovanje/lezanje u prosloj trudnoci. Ti dakako mozes odbiti vaginalne preglede ako ih ne zelis i nema problema.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

bebeto, drži se!

meni na prošlom pregledu AFI 13, dr. rekao da je to ok

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni ne pise vrijednost, samo "uredna kolicina plodne vode".

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam koliko smisla ima odbiti. Sestra je rekla da je CTG priprema za pregled, a pregled se svodi na vaginalni. Smeta mi što mi pojačano ide neka sluz zadnjih par dana, a ne znam je li to sluzni čep ili što. Nisam od doktorice dobila informacije osim dozu straha i panike u vezi gestacijskog. Mogla je bar reći da će mi ići sukrvica nakon vaginalnog i da je to normalna pojava.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 25.05.2015. at 15:11

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja jos nijednom nisam imala vag pregled... kazu mi kolegice koje su kod iste dr. da ga ona ni ne radi, da rade tek u bolnicu kad krenu pregledi i to poslije cca 34.tt
    ne znam sta mislim o tome... da ima ikakvih sumnji na neki problem valjda bi me pregledala i vag?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bebeto drži se! Mislimo na tebe!
    zutaminuta pa mogao bi biti sluzni čep. Ti si u terminu, jel tak?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Koliko je meni poznato, ako vam doktorica radi vaginalni uzv onda samo pipkanje prstićima nije potrebno. Ona izmjeri cervix i vidi kakvo je stanje. Ali ako nema vaginalnog uzv-a onda ne može znati točno stanje cervixa. Doduše, može se i preko trbuha pogledati cervix ali to je daleko nepouzdano. Meni su jednom radili i vaginalni uzv i preko trbuha i mjere cervixa su bile apsolutno besmislene.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Da, tjedan i pol do termina. Nadam se da ću bar još par dana izdržati jer nisam sredila još neke stvari i ovo mi zadaje brige ako me uhvati iznenada. Nemam apsolutno nikakvih kontrakcija, što je dobro za sada, osim što osjećam nešto onako kao žuborenje, kao mjehurići jako nisko, taman kod cerviksa. Možda je to zrak sada kada je "sve otvoreno".

Meni je privatnica radila vaginalni uzv i puno bolji je osjećaj od zabadanja prsta. Zašto nam bolnice nisu opremljene tim uređajima?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Naravno da su opremljene sve bolnice sa sobdim za vaginalni uzv.
    Samo ne postoji neka svrha vaginalnog uzv-a i / ili vaginalnog pregleda u terminu.
    jesi ki otvorena 1, 2 ili nista centimetara- svejedno.
    za sat vremena nalaz moze biti drugaciji.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zene moje evo me u St bolnici..zadrzali me na promatranju, otvorena sam 1-2 prsta i glavica je nisko...doktorica koja me pregledavala vaginslno kaze da ne vidi nista osim sluzi pa se nadam da porod nece jos...nisu mi dali nikakve ljekove za zaustavljanje trudova jer se to vise u mojem tjednu ne daje ??? Uglavnom lezim i nadam se da necu prije ostalih cura u finishu !!!

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nisu ništa rekli što bi ona krv mogla značiti?

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Drzi se bebeto...

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Pozz svima
    Iz nekog razloga mob mi bojkotira ovu temu pa nemogu procitati sta ima novo
    Jel ima neka nova beba? Terminuso jesi mi jos u komadu? Ja sam u rodilistu,zaprimljena za obradu za carski koji je planiran za srijedu ujutro. Jos dvije noci spavam i stize moja princeza
    p.s. oko mene placu bebice ajme jedva cekam da i moja tako

A sad idem ceprkat kak da procitam sta ima novo

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis, ja nemam nista protiv vaginalnih pregleda. Moj dr. ih radi pazljivo, a ja se osjecam puno mirnije kad znam u kojoj je fazi moje tijelo. Tako sam znala trebam li mirovati ili ne i tako sam znala da moram u bolnicu na strogo mirovanje/lezanje u prosloj trudnoci. Ti dakako mozes odbiti vaginalne preglede ako ih ne zelis i nema problema.
    potpisujem.
    ni ja nemam ništa protiv vaginalnog pregleda.doktorica je nježna,a i ja sam mirna kad znamo situaciju.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zutaminuta..Ne znaju..vadili su mi krv 2 put, dala sam urin, cekam rezultate..ne krvarim vise jedino cesto piskim..
    Posljednje uređivanje od bebeto : 25.05.2015. at 17:15

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kad ti je ono termin?
    bitno da ste ti i beba ok

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bebeto ima termin kad i ja ili dan ranije, 27.6.
    I meni je dr. rekao da vise nema potrebe za mirovanjem, jer su ovi tjedni skoro sam finish.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Bebeto, drzi se.. Mislim na tebe

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Hvala vam cure drage, vibrajte da budem jos malo 2 u 1 !!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bebeto

Arlena ajmee jos malooo vibram da sve bude super skolski... jel ides na opcu ili spinalnu?
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 25.05.2015. at 19:53

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Arlena moja lijenčina još ne misli van, ja jedva prst otvorena, glavica je dolje, ali još uvijek visoko, jedino me malo brine kaj je sad taj AFI 25. Baš lijepo što znaš kad ćeš grliti svoju curku, veselim se s tobom i jedva čekam da javiš lijepu vijest

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sad sam išla guglati taj AFI pred porod... bolje da nisam... Nadam se da je dr krivo izmjerio, a ni on se nije nešto zabrinuo. Bože pomozi!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja ni neznam sto je to.tu sam procitala.a meni u trudnickoj toga nema.bar ja nevidim.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo uspjela sam procitati novosti mobilna verzija ne radi al zato sljaka ova za komp

Bebeto,bolje da ste pod nadzorom,jest da nije bajno bit u bolnici i da je ljepse doma ,al izgurat cete a sigurnije je

Ivana,bojim se da nemam bas izbora ,samo opca al idem danas kod anesteziologa pa cu svako pitat

Stork,manje guglaj a vise pricaj s tom tvojom momcinom da ide van ja nisam gledala te mjere,jedino doktorica u bolnici misli da je moj gin pogresno procijenio bebu,po njoj nije 4 kg vec 3200-3500 al ne bitno,drugo je u redu.

Malo me strah kako cu sutra ,s bebom,krevet je poprilicno visok,uzak ,a jos carski,znam da ce boljet....grrr valjda cu se moc toliko kretat da dohvatom bebu ,kinderbet je pored kreveta

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

stork iskreno baš se i ne razumijem u te mjere. Moja cimerica je imala afi iznad 20. Inducirali su joj porod par dana nakon termina.
    Meni je afi bio jako nizak i doktor je samo komentirao da smo ga ulovili u trenu dok se još nije pomokrio. Za par minuta je provjerio i bila je normalna količina plodne vode.
    Doktori bi reagirali da nešto nije u redu.
    Još malo i dečko će ti biti u naručju.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sad kad citam sve te afi-brige, drago mi je da moj gin ne pise vrijednost, nego samo "uredna kolicina plodne vode", jer poznavajuci sebe, sad bih googlala i usporedivala ko manijak.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kako uzeti si jutarnji urin ako ga nema? Idem na wc preko noći oko 4-5 puta. Je li jutarnji onaj u 5 ili onaj u 7? Trpjeti ne mogu jer bi bol bila prejaka. Ne razumijem zašto mi je napisala da moram raditi urinokulturu, sa čistim nalazima do sada i bez simptoma.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

arlena sretno sutra!!! Sve će biti ok, a bol nevažna, od sutra si mama
    Potpis ValaMala! Ja sam skroz zadovoljna s "urednom/dostatnom količinom plodne vode". (By the way, jel to postoje različite mjere za količinu plodne vode? Kad sam bila hospitalizirana s L AFI je bio 140-160 i to je bilo u redu )Čak mi je i prošli put bilo drago da mi nije u trudničku knjižicu upisivala dimenzije bebe jer bi ja poslije krenula u analize... Nakon prve trudnoće, nek mi samo kaže da je sve 5, drugo ne želim znati.... a u biti želim

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam se sinoc u 22h istusirala a jutros u 04ipo popisala u casicu.dala muzu jer tad ide na posao.i stavio je do 07sati u frizider i odnio na urinokulturu.
    Tako sam vec radila i bilo je sterilno.da ne izlazi sa posla doma po urin on ga stavi na poslu u frizider

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Između 22 i 4 h bila sam već četiri puta na wc-u. Mislim da ću tako reći doktorici ako me bude pitala za nalaz. Ne mogu trpjeti bol jer onda ne mogu spavati. Kada ne spavam vrti mi se. Takva ne mogu putovati.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •