Stranica 239 od 581 PrviPrvi ... 139189229237238239240241249289339 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,901 do 11,950 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I ja sam se sa bolovima probudila.cudim se kako sam izdrzala toliko.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

AFI je amniotic fluid index i pod kraj pada s tjednima T. Sad je neka srednja vrijednost za 40. tt 12, a meni od 32. tt stalno raste (33.tt-15, 37.tt -19, 38.tt -17, 39.tt -25). Mrzim kad su dr mutavi i niš ne kažu! Ja volim znati unaprijed koje su mogućnosti, eto jesu li htjeli okretati bebu, a 2 tj kasnije van svih statistika se sam okrenuo. Za ovo kod previše vode pak čitam da postoje opet rizici tipa prolaps pupkovine kod puknuća vodenjaka i obzirom da je beba pri prolazu stisne, opasnost od gušenja pa time i hitna intervencija carskim. A moguće da mi je skočio šećer, radila sam ogtt u 27. tt, bio je ok, tko zna što je do sad. Ja se samo nadam, kako mi je bio pun mjehur jer sam dugo čekala da je i to moglo poremetiti nalaz. U petak moja dr nije u toj amb, opet bi trebao biti netko drugi, ali idem je potražiti jer jedino me ona smiri.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo sad i ja guglam AFI
    prema ovome moj 13 je idealan za ove tjedne trudnoće i koliko sam skužila kako se bliži porod on se smanjuje, na oko 11....tvoj gin ti je vjerojatno krivo izmjerio, možda je 15, a ne 25

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure, jel bole koju zdjelica i pelvis? Osjecaj mi je kao da sam sva razmontirana dolje, bas kao da se kosti sire, nemam pojma kako bolje opisati. Jel rijec o omeksavanju ligamenata ili nesto slicno? Bas je neugodno i cudno. Plus, zadnjih dana me cesto puca isijas dok hodam i to odjednom onako kao struja pukne niz nogu.

Sljedeca tri dana sam prognanik iz stana, jer razbijaju neke plocice u kupaonici, pa nemam kuda na wc, a i buka je grozna. Sjedim na kavici i surfam, a najradije bih u krevet.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Stavila sam tu na burzu linkove na albume s robicom za bebe-curice, nesto zgodnih haljinica za mame, knjige i svasta nesto, pa zavirite. Povljno dajem, a i mozemo se dogovarati oko cijena. Ispada da vecina robice od moje Pikulice nikako nije za decke, tako da mi je cuvanje za drugo dijete palo u vodu.

http://forum.roda.hr/threads/88018-D...ice-svaštara-)

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mala vala mene boli.bas sam rekla mm da se osicam kao da sam nakon dugo vrimena bila u teretani pa me drugi dan sve boli.rastimana cila.i dok hodam zdjelica mi skljoca...kao da se doli zulja nesto...jedno od drugo.onaj neki osjecaj.kao auto nakon sudara hahhahah

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zadarmamice, TOCNO to. Hajde, nisam jedina. Stvano imam osjecaj da sam tako rasklimana i da su mi kosti i sve dolje tako razdrmane da ce mali samo izletjeti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni ponekad krcne nešto u zdjelici. To je sve.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja sam se jucer pocela pravo gegat. cijelu trudnocu sam govorila da sta i zast se trudnice gegaju, uopce mi nije bilo jasno.. ja picila ko prava... eh ah ali... krenio je pritisak na zdjelicu, dolje sve nekak cudno, prepona zulja, mjehur zgnjecen, stomak tezak, ledja bole... ko prava bakica sam sad

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Meni se guzica spljoštila. Kada sjedim duže boli me ona kost na samom kraju. To od debljine.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mene je jutros počelo u pol 5 šarafiti u dnu trbuha, ali bez širenja boli prema križima, svakih 10-15' u nepravilnim razmacima, kad sam ustala više ništa, a sad je bilo malo smećkastog u sluzi. Pokreće se...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Mene je jutros počelo u pol 5 šarafiti u dnu trbuha, ali bez širenja boli prema križima, svakih 10-15' u nepravilnim razmacima, kad sam ustala više ništa, a sad je bilo malo smećkastog u sluzi. Pokreće se...
    Stork lagano ti curka cep.nije svima isto.nekom odmah ispadne komad a nekom curka.meni je na dan poroda to jutro krenilo curiti.
    Juhuuuuu.javljaj novosti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

stork , sretnoo!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Stork sretno.
    Bebeto je li ima sto nova?
    Ja jedva cekam da produ jos 4,5 mj i da drzim svoju bebicu. Prva polovica je brzo prosla a nadam se i ostatak. Vec par dana osjecam kako me lupka. I tatica ju je uspio rukom osjetit. Predivan osjecaj.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ribica sad ide onaj najljepsi dio trudnoce... bar je meni bio

Stork

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Pozdrav svima,

Nova sam ovdje pa se nadam da nisam pogriješila temu i da mi možete pomoći.

Nakon što smo muž i ja utvrdili da potomstvo možemo dobiti samo potpomognutom oplodnjom odlucili smo se se za potpomognutu icsi metodu u poliklinici CITO.
    I uspjeli iz prve.
    Sa mnom je sve u redu a njegov spermiogram nije bio dobar.
    Dobili smo 5 embria. Sa dva je napravljen transfer i jedan se primio.
    Beta HCG je jutros bila 7150.
    Ono što nas je zabrinulo je što sam sinoc (dakle prije jutrosnjeg mjerenja Bete što je i bio razlog ponovnog mjerenja) imala smeđi krvavi iscjedak.
    Da budemo sigurni da nije nešto pošlo po zlu otišli smo kod doktorice Aračić odmah danas na UZV (tri dana prije zakazanog termina) i UZV je potvrdio da je sa plodom sve u redu i da se pravilno razvija. Međutim, doktorica je do ploda uočila nekakvu krvavu nakupinu i pretpistavila da ću još krvariti što se dogodilo dva sata nakon današnjeg UZV.
    To popodnevno krvarenje ke bilo veće nego iscjedak tijekom noći. Ne vjerujem ali me strah da u tih dva sata od UZV kojim je ustanovljeno da sve ide svojim tijekom nije nešto se zakompliciralo tim krvarenjem.
    S druge strane jeli moguće da je ta krvna nakupina ostatak drugog embrija koji se nije uspio razviti?
    Nisam imala nikakve bolove tijekom popodnevnog krvarenja ali sam zabrinuta.
    30 mi je godina i prva trudnoca.
    Molim kakav savjet da se umirim.
    Hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Stork kako si?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Stork kako si?
    Izašao obilniji čep, ali to može i par dana prije pa se ne obazirem, upravo se spremam kod frendice na kavu
    (Da je po mm, već bi me spedalirao u bolnicu, upravo smo se oko toga posvadili, glupo muško!)

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajde draga stork da to sutra obavimo zajedno!! Pa da konacno grlimo svoje bebice!!! Drzim fige da se pokrenu prirodni trudovi i da porodjaj bude sto brzi i bezbolniji

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

O,bas su me ugodno iznenadili- dali su mi da biram ,hocu opcu il spinalnu izabrala sam spinalnu!! Nadam se da nisam pogrijesila

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Arlena baš bi bilo zgodno sutra skupa! Mislim da nisi pogriješila, odmah ćeš vidjeti svoju lutkicu!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj arlena prvotno napisa Vidi poruku
    O,bas su me ugodno iznenadili- dali su mi da biram ,hocu opcu il spinalnu izabrala sam spinalnu!! Nadam se da nisam pogrijesila
    ocekujem detaljni izvjestaj kad uspijes doci do racunala neka sve prodje superr
    stork you go girl!!

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Stork i arlena sretno vam bilo!!!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Vas dvije finalistice, sretno!!
    Puno nas je ljubomornih sad

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Arlena sretno sutra!

Stork sretno i tebi kad krene!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Cure pozdrav!
    Pridružujem se strahovima i bas sam sretna zbog toga , ako me razumijete, ne..
    Trudna sam cca 5-6 tj , prvi pregled mi je u ponedjeljak, do tada moram preživjeti u panici..
    Imam spontani iza sebe prije 6mj i zbog toga su strahovi jos i veći..
    Nek me netko smiri malo; boli ne kad dišem s lijeve strane, ne mogu razabrat jel maternica ili jajnik ili jajovod nemam pojma..tu i tamo dobijem menstrualne grčeve i imam obilan bijelo žuti iscjedak, bas mi je težina dole..
    Jeli to normalno?
    Dr kaže da nema smisla jos ista gledati..

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

...pa još malo Kristellerovog čepa... i neki nelagodni, nepravilni trudići...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja imam cijelu vecer kontrakcije i cini mi se da su u pravilnim razmacima. Nisu bolne, ali su onako cvrste, jake. 35+3 sam danas. Ne znam bih li trebala otici do bolnice da me pogledaju za svaki slucaj i ako da, kada? Ako se kontrakcije ne smire, ako postanu jace? nisam pametna sto napraviti.
    Inace se cijeli dan lose osjecam, dosta jak mi je pritisak dolje i imam bolove u zdjelici, preponama i pelvicnim kostima, kao da je sve nekako mekanije, razmrdano. Htjela sam roditi sto prije, ali bome mi se ne zuri da to bude u 36. tjednu.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ValaMala držite se! Baš ne bih voljela da se sretnemo gore (mislim, drago bi mi bilo da smo cimerice, ali ne ovako...) Ako se ne smiri, iza 16 tt ti je hitna služba u predrađaonici! Možda da popiješ 2 mg Normabela pa se zaustavi.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dobra ideja za normabele. Sva sam neka zbunjena, nisu mi uopce pali na pamet. Sad su mi kontrakcije na nekih 10-15 minuta, nisu bolne i ne idu iz leda kako bi trebali ici pravi trudovi, ali su cvrste. Stork, to bi bilo ludo da se stvarno vidimo u radaoni. Neka mene i momcica jos tjedan i pol. Hvala bogu sto je on velik i sto smo vec daleko stigli. Mislim da bih umirala od straha da sam u nekim ranim tjednima..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I mene drze veceras.mm se cudio jer je taknio drob a on ko kamen.i onda se gegam od pritiska i boli.
    Okupala sam se i sad legla.u cetvrtak cu biti 37tt.nebi ni ja ipak jos.bar 38tt.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zadarmamice, bas to, trbuh se okameni skroz i onako jako steze, ali me ne boli nista. Jedino me frka sto kazu da bh nisu u pravilnim razmacima i da prestanu kad mijenjas polozaj, a moje kontrakcije traju bez obzira sto radim. Popila sam normabel i vidjet cu sto ce biti dalje. Nisam uopce spremna da sad krene.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 26.05.2015. at 22:37

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ValaMala ma i moji trudovi su skoro cijeli dan 10-15' razmaka, ali samo kao jača menga u dnu trbuha, ništa u križima pa se zapravo veselim da je to otvaranje i kad dođu pravi da se nećemo puno mučiti.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ne znam da li da se ja brinem jer još uvijek ne osjetim ništa. Je li moguće ne osjećati ništa sve do zadnjeg dana?

@dominikslatki, prerano je da se brineš. Uzmi film, kekse, i opusti se.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Popila normabel, oprala kosu i legla. Umjesto da se smire, sad su mi kontrakcije postale bolne, najvise dolje nisko i bome ih osjecam i u krizima. Podsjeca na jacu menstrualnu bol. Iako sam rodila, nisam sigurna kako izgledaju spontani trudovi, jer sam imala indukciju. Pricekat cu jos pola sata, sat, pa idem u bolnicu.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ValaMala kažu kad su lažnjaci, Normabel ih smiri, a ako su pravi, onda ih dovede u pravilne razmake. Po ovm bih rekla da ti ideš u rodilište! Sretno draga i ne brini, sve će biti ok, bebać je već velik!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Malo prije jedna jako bolna kontrakcija, križa i sve skupa. Popunila torbu do kraja i sve je spremno. Baka je spremna za cuvanje Pikulice ako zaista odemo i sad sam legla i vidjet cu sto ce biti dalje. Molim boga da je neki glupi lazni alarm.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ajme koji finali... cure drzte se!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sto se dogada?stork i mala vala kako ste...jeste zaspale u miru.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Hej i ja došla vidjeti kaj se događa. Zaspala k'o beba nakon par laganih trudova, sad kad sam se dizala na wc 1 me pošteno zdrmao i opet ništa. Moram ujutro krenuti u neku šetnju jer očito ništa dok ležim.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Vala mala, pričale smo kako bi htjela brzo, ali nemoj mi još rodit. Moramo na još jednu kavu bez kolica

Stork kakvo je stanje?

Ivana.sky rebro i dalje boli?

Mi 34+4, osjećam ko laganu menstrualnu bol.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure moje pa di vam se zuri ??? Nadam se da ne cete jos (valamala i zadarnamica). Takve kontrakcije imam i ja konstantno i evo u bolnici mi rade ctg svaki dan i ne pokaziva trudove ...to je samo priprema za porod. Ja moram bit jos par dana u bolnici i ako se ne budem dalje otvarala pustit ce me ali ne smijem doma na otok moram bit na kopnu. Joj cure drage iako smo dosle do nekih sigurnih tjedana neka nas jos malo u komadu !! Drzim vam fige svima !!!!!

maybe--- avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Jao, inace vas stalno citam ali ne komentiram, jer sam "ispala iz stosa", ali ovu napetu situaciju kod ValaMale i Zadarmamice moram prokomentirat. Bome se bebicama zuri upoznat svoje mamice <3

ValaMala, kod tebe je stvarno zvucalo napeto, ako se nije smirilo, mozda je malac vec pozdravio svoju mamu. Nadam se da ste ok, kako god bilo.

Bebeto, ti si imala pravi filmski odlazak u bolnicu

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hej curke, hvala bogu, jos smo u jednom komadu. Uzas kakva vecer i noc. Imala sam bh kontrakcije i u prosloj i u ovoj trudnoci, no ovo sinoc je bilo precudno. Par sati finih cvrstih kontrakcija u razmacima 10-15 minuta i na kraju nekih 4 prava dugotrajna bolna truda koji krecu iz kriza i onda stvrdnu cijeli trbuh. Kad vam kazem da sam jedan prodisala, onda znate.

Popila sam normabel, strpala jos par stvari u torbu za bolnicu i rekla muzu da idemo spavati i da cu ga buditi ako bude stogod. Rekoh, ili cu zaspati i sve ce se smititi ili cu se probuditi u pravim trudovima i idemo. Koliko znam, nitko jos nije prespavao porod.

Sve u svemu, lazna uzbuna i osjecam ogromno olaksanje, jer iako smo u 36. tjednu, bilo me jako frka za malog, jer su neke bebe zrelije, a druge ne i mogao je imati problema da se rodio sada.

Neka mi netko samo objasni kako lazne kontrakcije mogu imati skoro sve odlike pravih trudova. Grrr...
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 27.05.2015. at 08:23

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

ValaMala, sad u zadnjoj trudnoći sam skoro cili zadnji misec doslovno morala prodisavati kontrakcije koliko su bile jake, ako sam u tom trenu bila na nogama morala bih stati i prodisati, kako se trudnoća bližila svom kraju tako su i one bile jače. Neka ti utjeha bude to, da sam rodila kroz 2-3 sata od pucanja vodenjaka. Tada sam još bila doma bez bolova, došla u bolnicu 6cm otvorena.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

E i još nešto, ne znam dal si pila magnezij, ja sam prestala tako otprilike u 36 tjednu, nakon toga su postale najjače.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ivekica ni kod mene ništa, sve se smirilo. Sad sam upravo jedva obrisala još tog želatinoznog čepa, ajmee nisam ni znala da toga može biti toliko, evo od jučer 4. put, kao da sam fest napaljena

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam ok.kod mene su to laznjaci stalno i nepada mi napamet u bolnicu ici.budu bas gadne pa se smire.tijelo se priprema.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Je li nekoj pukao vodenjak na putu, tipa u trgovini, šetnji, na kavi? Što radite onda? Zovete nekoga da dođe po vas i pravac bolnica, ili se vraćate prvo doma po stvari, i naravno zamijeniti odjeću. Koliko tekućine zapravo izađe kada pukne vodenjak? Za napuniti jedne uloške, dva? Izađe li odmah ili curka polako?

Jutros sam se probudila i sva u panici što ako mi pukne na pola puta do Vuk Vrhovca. Mokre gaće, zvat taxista, ... ili ići pješke. Bit će grozno ako ne pukne doma.
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.05.2015. at 10:01

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •