Stranica 240 od 581 PrviPrvi ... 140190230238239240241242250290340 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,951 do 12,000 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Zutaminuta nije svakom isto.mojim frendicama lagano curkalo pa nisu bilr ni sigurne a meni se culo kao da je pukao cep od sampanjca i izlilo se krcato vode.doma mi je pukao.otisla sam pod tus ali nepoteebno jer sam se jedva obrisala i obukla jer je stalno livalo iz mene.muzu sam natopila auto.i dtavila sam ja par ulozaka ali kad sam izasla iz auta tocno ispred vrata od rodilista izlilo se jos vode sve do carapa i patika.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uh, nijedan me taksist u tom stanju neće htjeti prevesti.
    Ako zovem hitnu hoće li doći po mene?

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zuta minuta,nije to baš pljus ko' u filmovima...
    prsnuće vodenjaka bez trudova je rijetko (skoro pa nemoguće), bez trudova se dogadja curkanje i to nije za ići u bolnicu jer se plodna voda obnavlja i beba ne može ostati na suhom.
    u svakom slučaju treba pričekati jake trudove,jedini razlog za hitnim odlaskom u bolnicu je mekonijska voda...
    imaš dosta članaka na Rodinom portalu pa malo prouči: http://www.roda.hr/article/category/i-porod

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

A piše na netu da je na kraju količina od 500-700 ml, samo ako krene naglo, onda se i bebica spusti pa začepi izlaz i onda ostatak curka po malo. A ne mora svakoj puknuti, možeš i doći full otvorena na porod pa ti ga zbuše u bolnici.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Onda je meni bilo ko u filmu.jer sam dobila i gadne trudove odmah nakon puknuca.i svaki trud odradeni bi pljusnulo iz mene.stalno su mijenjale lancune jer sam se pocela tresti.bilo mi je hladno lezati u mokrom.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Bolje ne razmišljati o raznim scenarijima pa kako bude!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zadarmamica, ti si već bila u bolnici kad se to dogodilo,a što je prethodilo tome,da nisu neke intervencije?

amniotomija je potencijalno vrlo opasan zahvat koji se ne bi trebao raditi u svrhu ubrzavanja poroda jer može doći do prolapsa pupkovine,
    evo malo što same primalje kažu o tome: http://www.komora-primalja.hr/arhiva...danja-u-porodu

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Poznavajući svoje tijelo moglo bi mi biti baš kao kod tebe zadarmamica.
    U tom slučaju ne znam što ću. Ima li smisla pričekati doma da isteče svih 5-7 dcl, ili je to opasno?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Icsi prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,

Nova sam ovdje pa se nadam da nisam pogriješila temu i da mi možete pomoći.

Nakon što smo muž i ja utvrdili da potomstvo možemo dobiti samo potpomognutom oplodnjom odlucili smo se se za potpomognutu icsi metodu u poliklinici CITO.
    I uspjeli iz prve.
    Sa mnom je sve u redu a njegov spermiogram nije bio dobar.
    Dobili smo 5 embria. Sa dva je napravljen transfer i jedan se primio.
    Beta HCG je jutros bila 7150.
    Ono što nas je zabrinulo je što sam sinoc (dakle prije jutrosnjeg mjerenja Bete što je i bio razlog ponovnog mjerenja) imala smeđi krvavi iscjedak.
    Da budemo sigurni da nije nešto pošlo po zlu otišli smo kod doktorice Aračić odmah danas na UZV (tri dana prije zakazanog termina) i UZV je potvrdio da je sa plodom sve u redu i da se pravilno razvija. Međutim, doktorica je do ploda uočila nekakvu krvavu nakupinu i pretpistavila da ću još krvariti što se dogodilo dva sata nakon današnjeg UZV.
    To popodnevno krvarenje ke bilo veće nego iscjedak tijekom noći. Ne vjerujem ali me strah da u tih dva sata od UZV kojim je ustanovljeno da sve ide svojim tijekom nije nešto se zakompliciralo tim krvarenjem.
    S druge strane jeli moguće da je ta krvna nakupina ostatak drugog embrija koji se nije uspio razviti?
    Nisam imala nikakve bolove tijekom popodnevnog krvarenja ali sam zabrinuta.
    30 mi je godina i prva trudnoca.
    Molim kakav savjet da se umirim.
    Hvala.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    dobrodošla!
    evo da te umirim malo i ja sam imala sličnu situaciju, T započela kao blizanačka, pa smeđi iscjedak, jedan plod odustao, drugi se nastavio lijepo razvijati....opet smeđi iscjedak, na uzv se ništa ne vidi osim ploda, dr. kaže mirovanje....s 14tt izljev krvi jednu večer, ja mislila gotovo, odlazak na hitnu, bebica je i dalje tu, al iznad nje ogromni hematom koji se prazni...ostanak u bolnici, terapija duphastonom i strogo mirovanje jedno 8-10 tjedana...nakon toga sve u redu, sad smo u 37tt i iščekujemo upoznavanje

sretno ti! uzimaj terapiju i miruj!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Zutaminuta ko da sebe slusam hahaha ja stalno sve ispitujem oko toga jer me strah da mi se ne dogodi na sred ulice ili trgovine... dr.ica na tecaju trudnickom sad nam je rekla dok su trudovi ne moramo nuzno u bolnicu odmah i nema odredjeno kada da odemo, da cemo to osjetit same... neke trce odmah, neke malo trpe... ali ako pukne vodenjak da odma krenemo za bolnicu i da su nebuloze sto zene rade da im pukne vodenjak a one se tusiraju, peru kosu, feniraju... da to nije za zezat se... nikad nisam rodila pa ne znam
    cula sam isto razna iskustva od onog da pukne i iscuri ko slap, do polaganog curkanja.. al kakogod sve se smoci promoci i uprlja...
    Ja mislim da hitna mora doc po tebe svakako ako ih zoves i radjas

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku

Ivana.sky rebro i dalje boli?
    boli, ali bar nije konstantna bol samo u nekim polozajima i na dodir

Dobila nalaze urina, hvala bogu sve ok

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

dakle ovako, prvi porod mi je bio induciran pa ne znam kako izgledaju prirodni trudovi, ali ovo šta kažete da ide od križa meni se nije dogodilo, moji trudovi su bili samo s prednje strane trbuha kao menstrualna bol koja je dolazila i prolazila i tako stalno sa sve kraćim razmacima dok se nije spojilo u jednu konstantnu bol za koju sam bogu hvala doznala da je zapravo sam porod (da je trebalo izdržat par sati takve boli mislin da bi umrla) i u iduća 3 truda moja ribica je isplivala....a vodenjak su mi probušili iz drugog pokušaja, neki mladi doktor nije uspio iz prve pa se pokupio i otišao a onda je jedan stariji dr. to napravio u idućem obilasku...e da, dok tamo ležiš u boxu i čekaš doktori prolaze i svako toliko ti koji gurne ruku unutra i prst-dva-tri kao malo proširi.....došla sam 3 cm otvorena i kroz 2:30 sata sam se otvorila svih 10cm

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da ću onda ipak zvati hitnu. Ovi taksiji su cakum pakum. To da im zamažem još bih morala pljunuti par stotina kuna.
    Je li broj hitne još uvijek 112?
    Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    i svako toliko ti koji gurne ruku unutra i prst-dva-tri kao malo proširi.....došla sam 3 cm otvorena i kroz 2:30 sata sam se otvorila svih 10cm
    Znala sam da to guranje prsta ubrzava sve. Meni će sada u petak opet, i onda slj. dana moram trpjeti sukrvicu. Najradije bih ostala doma.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Zutaminuta ko da sebe slusam hahaha ja stalno sve ispitujem oko toga jer me strah da mi se ne dogodi na sred ulice ili trgovine... dr.ica na tecaju trudnickom sad nam je rekla dok su trudovi ne moramo nuzno u bolnicu odmah i nema odredjeno kada da odemo, da cemo to osjetit same... neke trce odmah, neke malo trpe... ali ako pukne vodenjak da odma krenemo za bolnicu i da su nebuloze sto zene rade da im pukne vodenjak a one se tusiraju, peru kosu, feniraju... da to nije za zezat se... nikad nisam rodila pa ne znam
    cula sam isto razna iskustva od onog da pukne i iscuri ko slap, do polaganog curkanja.. al kakogod sve se smoci promoci i uprlja...
    Ja mislim da hitna mora doc po tebe svakako ako ih zoves i radjas
    pojedine prakse i naputci našeg medicinskog osoblja su toliko zastarjeli da se kolege na zapadu snebivaju kad čuju što se u našim rodilištima dogadja i što se govori....
    smjernice SZZO-a izdane 1999te god. : http://whqlibdoc.who.int/hq/1996/WHO..._96.24_scr.pdf
    još uvijek se pola stvari kod nas ne primjenjuje...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    zadarmamica, ti si već bila u bolnici kad se to dogodilo,a što je prethodilo tome,da nisu neke intervencije?

amniotomija je potencijalno vrlo opasan zahvat koji se ne bi trebao raditi u svrhu ubrzavanja poroda jer može doći do prolapsa pupkovine,
    evo malo što same primalje kažu o tome: http://www.komora-primalja.hr/arhiva...danja-u-porodu
    Ja sam noć na termin imala nepravilne trudove i to jutro otidla u bolnicu.ctg ih nije ocitavao a bolilo me.ucenica mi je stavila ctg pa mozda nije znala kako.jer je pokazivalo 0.otvorena sam bila 3prsta.pregledali plodnu vodu i pustili me doma.a onda mi je pukao vodenjak popodne oko 16h doma u dnevnom boravku.do bolnice mi treba 7min autom.i sve sam natopila.mozda sam imala puno plodne vode.a i dosta sam bila natecena i dobila sam bila 24kg.rodila sam u 21:20h

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    još uvijek se pola stvari kod nas ne primjenjuje...
    kad smo kod primjenjivanja stvari al sam se jucer nasmijala... znaci strogo je zabranjeno piti vodu - radjao ti 2h ili 12h... smijemo kao cuclat gazu... e ali pazi!! kod nas u bolnici su poceli dozvoljavat da tate u radjaonu ponesu onaj rasprsivac za zalijevat cvijece i spricaju mame po faci!!!
    koji klinac?!?!?!?!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Cure pozdrav!
    Pridružujem se strahovima i bas sam sretna zbog toga , ako me razumijete, ne..
    Trudna sam cca 5-6 tj , prvi pregled mi je u ponedjeljak, do tada moram preživjeti u panici..
    Imam spontani iza sebe prije 6mj i zbog toga su strahovi jos i veći..
    Nek me netko smiri malo; boli ne kad dišem s lijeve strane, ne mogu razabrat jel maternica ili jajnik ili jajovod nemam pojma..tu i tamo dobijem menstrualne grčeve i imam obilan bijelo žuti iscjedak, bas mi je težina dole..
    Jeli to normalno?
    Dr kaže da nema smisla jos ista gledati..
    Lagane grčiće, kao menga ali slabije, i pritisak u maternici sam imala od samog početka. Jako me probadao desni jajnik jer je na njemu bila punkcija i hematom kao posljedica nje (za hematom sam saznala tek na prvom pregledu).
    Ako ti je na lijevom jajniku bila ovulacija, a vjerovatno je, onda ga osjećaš zbog žutog tijela (naraste do par cm) jer je podrška trudnoći dok god posteljica ne preuzme svoju ulogu (što je tek oko 14tt). Za sunčani iscjedak ti ne mogu pomoći jer sam na Crinone gelu a taj se pohvata po stjenkama rodnice tako da praktički nikakvog iscjetka nema. Osobno si mantram da dok god nema krvi, sve boluckanje je normalno i tako to treba biti jer se maternica širi zbog novog stanara. Nadam se da sam ti bar malo pomogla.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ja cu ti reci i za iscjedak, imam ga cijelu trudnocu i sasvim je normalan. nekad mlijecni, zuckati, vodenasti - doslovce u svim bojama i nijansama stalno nosim dnevne uloske... samo prati ako postane gusci ili se pocne mijenjat, uz neko peckanje, svrab, poteskoce da obavijestis dr da nisu gljivice ili bakterija neka

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    kad smo kod primjenjivanja stvari al sam se jucer nasmijala... znaci strogo je zabranjeno piti vodu - radjao ti 2h ili 12h... smijemo kao cuclat gazu... e ali pazi!! kod nas u bolnici su poceli dozvoljavat da tate u radjaonu ponesu onaj rasprsivac za zalijevat cvijece i spricaju mame po faci!!!
    koji klinac?!?!?!?!
    to je prestrašno....u nas su onda dobrano napredovali jer od potpune zabrane smo došli do toga da ti sada te iste sestre donose čašu vode...
    prije 6-7god se automatski svim prvorotkinjama radila epiziotomija,sada dosta žena dodje s planom poroda kojim ju odbijaju a i oni su sami počeli govorit da ju rade samo ako je nužno potrebno....
    (i ta je nužnost naravno diskutabilna)
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 27.05.2015. at 11:57

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ValaMala hB da nije krenulo, ali ja se ne bih na tvom mjestu zezala. 35+tt nije vrijeme za roditi iako je momčić već sad veći od Pikulice. Stvar jest u zrelosti, dobro si rekla. Ali kako kažem, dobro da je bilo lažno!
    stork ajde, ti slobodno kreni, fali malo akcije ovdje a ne samo bzvz-nih trudničkih bolova!
    dominikslatki dobro su ti cure rekle, opusti se! Strah je uvijek tu ali dok nema crvenog, stay positive!
    Icsi jesi se javila doktoru? Kakvo je stanje danas? Moraš mirovati, vjerojatno je hematom, i nadajmo se da je sav iscurio i da je beba ok! Ps postovi će ti kasniti dok ih ne skupiš 10.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

muma tek kad odem na tvoj link i vidim koji si tjedan shvatim koliko vrijeme leti

nadam se da je arleni dobro prosao cr i da je smotuljak tu

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Muma ne pada mi na pamet da idem prerano. Kad sam prije 2 g izgubila bebu, bilo je 17tt pa su rekli da je bolje za mene i očuvanje maternice izazvati pobačaj/porod, kiretaža odmah bi bila prenasilna (radili su je poslije jer je ostala posteljica). Tada sam se naprimala gelova i injekcija, trajalo je 48 sati, na koncu fakat dobila 3 truda sa po 5' razmaka i samo je izletilo. Da mi sad netko ponudi takvu torturu za živo i zdravo dijete, nema šanse, čekam pa makar rodila pod tušem

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kada pukne vodenjak onda ne stignu više raditi klistir, zar ne?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    Stignu.ja sam imala klistir.i između svih tih jakih trudova meni je klistir bio opustanje

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Muma ne pada mi na pamet da idem prerano. Kad sam prije 2 g izgubila bebu, bilo je 17tt pa su rekli da je bolje za mene i očuvanje maternice izazvati pobačaj/porod, kiretaža odmah bi bila prenasilna (radili su je poslije jer je ostala posteljica). Tada sam se naprimala gelova i injekcija, trajalo je 48 sati, na koncu fakat dobila 3 truda sa po 5' razmaka i samo je izletilo. Da mi sad netko ponudi takvu torturu za živo i zdravo dijete, nema šanse, čekam pa makar rodila pod tušem
    Ma ne smiješ krenuti prerano! Mislila sam na sam termin, slobodno odi roditi... nek se ove druge ne guraju preko reda ali tebi je vrijeme da nunaš

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj zutaminuta prvotno napisa Vidi poruku
    ovisno u kojoj fazi poroda stigneš u rodilište,ja sam stigla u trenutku kada nije bilo vremena za apsolutno ništa pa ni otvaranje venskog puta...
    ukoliko se doma sama očistiš (što je česta pojava,pogotovo kad većinu trudova doma odradiš) ne moraju te ni klistrirati ako ne želiš...
    dokazano je da on ne umanjuje šansu za fekalno uprljanje tokom izgona,dakle ono se dogadja i klistiranim ženama samo u još gorem/vodenastijem obliku...
    većini žena je neugodan te može usporiti trudove...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 27.05.2015. at 12:57

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja bi samo jos dodala sto se tice pucanja vodenjaka. Meni je puko vodenjak u noci, lagano curkalo i imala sam u planu polagano spremanje, cekat trudove i pred kraj u bolnicu. Medutim, moja plodn voda je bila krvava i u panici sam odjurila u bolnicu gdje nisu ni trepnuli na krv, a bilo je stvarno puno krvi. Nisu mi objasnili od kud ni nista, pustili me da secem sa rucnikom medu nogama i tako do poroda.. Pisem ovo samo za slucaj da znate ako slucajno koja vidi tako krv, da vam se ne odsjecu noge ko meni

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

U slučaju pucanja vodenjaka, odmah otići i bolnicu,jer beba nema zaštit. ukoliko imamo neku bakteriju, kao što je streptokok b, automatski prelazi na bebu.
    Vodenjak puca u 50%slučajeva. Ukoliko je puknuće na donjoj strani, izljev je veći.

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Meni se dosta toga izlilo na prvu, toliko da sam mislila da je to, to da je otišlo sve. Krenula se presvlačiti kad ono opet mlaz. Ušla u kadu se malo poplahnuti opet mlaz. Kad sam ispred rodilišta izašla iz auta opet osjetim mlaz, među nogama sam imala veliki ručnik koji je bio skroz natopljen. Znam da je nema toliko vode, ali ja sam imala osjećaj da su barem 2-3 litre izašle iz mene. Moja voda je bila prozirna sa bjelim tragovima. Zvala sam ginekologa odmah kad je voda krenula, rekao je pošto sam trećerotka da nemam što čekati, nego da odmah idem jer će biti brzo gotovo. Tako je i bilo.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

ivekica baš sam danas pročitala da se to događa u samo 10-12% poroda. Nakon pucanja vodenjaka nužno je krenuti u bolnicu samo ako je daleko i ako imaš trudove, a bhsb beba može pobrati u bilo kojem trenutku poroda, samo ti kod pucanja, ako su prisutni i trudovi i sve ide brzo, ne stignu dati atb infuziju. Amniotomija sama po sebi nije opasna, ukoliko se ne radi o prevelikom višku plodne vode pa je tek tada moguć prolaps pupkovine, čak je ta opasnost smanjena ako je položaj zatkom, a kako se po našim rodilištima još uvijek forsira ležeći položaj rodilje, gotovo da i nema te opasnosti jer nema jakog pritiska bebe na otvor. Frendica i njen muž su usko specijalizirani u ovom fahu pa sam se informirala do najsitnijih detalja
    I žene, ne komplicirajte! Porod je uredila priroda i ponašajte se prirodno, a ne bolesno!
    Posljednje uređivanje od stork : 27.05.2015. at 13:34

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

muma, ne dam ga van do 37tt. Prekrizit cu noge i nema.

Sto se tice prokidanja vodenjaka, meni su to napravili u bolnici i nakon toga sam ekspresno rodila. Tada su tek poceli i pravi bolovi, uh, gadno mi se i sjetiti toga koliko je jako boljelo. Ono sto jako zamjeram je sto su Pikulicu porezali po glavi prilikom prokidanja i jako dugo je imala krasticu.

Inace, dosli su nalazi bhsb, sve uredno. Jeeej...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj anabeg prvotno napisa Vidi poruku
    ValaMala, sad u zadnjoj trudnoći sam skoro cili zadnji misec doslovno morala prodisavati kontrakcije koliko su bile jake, ako sam u tom trenu bila na nogama morala bih stati i prodisati, kako se trudnoća bližila svom kraju tako su i one bile jače. Neka ti utjeha bude to, da sam rodila kroz 2-3 sata od pucanja vodenjaka. Tada sam još bila doma bez bolova, došla u bolnicu 6cm otvorena.
    Super mi je cuti ovo. Moram priznati da sam smanjila Mg skroz, tako da je to sigurno pospjesilo kontrakcije. Nadam se da cu roditi kao i ti, brzo.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zutaminuta, evo i moje iskustvo s puknućem vodenjaka

Taman došli doma s prijateljevog rođendana i taman 10 min iza ponoći ja u wc, a vodenjak pukao
    Krenulo polako teći i ja izašla samo da javim mm-u da ništa od spavanja tu noć
    On se skočio, a ja ga vratila da ostane sjedit jer sam se planirala nanovo istuširati i srediti
    I tako sam i napravila, lagano tuširanje, sređivanje, al je bio problem obrisati se i obući jer je stalno izlazilo i to
    u sve većim mlazovima (iskreno, iznenadila sam se pročitati ovdje da plodne vode ima 500-700ml jer se činilo da je toga puuuno)
    Mislila sam čekati trudove, ali s obzirom da je ta voda odlazila i odlazila, nakon provjere torbe otišli smo u 1,30 u rodilište jer
    nisam znala jel smijem ostati bez vode i kako u slučaju kad nema trudova
    U auto smo stavili najlonske vreće i preko njih velike ručnike. Iako sam imala 2 uloška, do dolaska u rodilište se ii
    sve to ostalo smočilo

Pregledali me, otvorena jedva 2 prsta, a od trudova ni T
    Cijelu noć na ctg, al nigdje ni jednog truda
    Uredno dobila klistir čim sam došla, zamolila primalju da me pusti istuširati se nakon nužde jer je bilo srce ljeta i vruće, al nije dala

Došla smjena ujutro, nova primalja, doktori..
    Primalja odmah pitala želim li se osvježiti pod tušem dok mogu i neopisivo sam joj zahvalna na tome
    Kako i dalje nisam imala trudove, a puno vode izgubila, doktor je sugerirao drip koji sam dobila oko 8,30-9,00
    Nakon toga, trudovi su uredno došli i pojačavali se kako su mi pojačavali drip, al ja do podne nisam ni prsta se dodatno otvorila
    Već sam pomislila da ću morati na carski jer se nisam otvarala, al malo iza podne je pregled pokazao da se ipak polako otvaram
    Rodila sam u 13:50

Da mi se desilo puknuće vani, otišla bih doma presvući se i srediti, jer ti trebaju trudovi koje ni ne moraš dobiti nakon puknuća vodenjaka
    Al opet, zavisi i koliko daleko od doma se nalaziš

E, da, i kod nas daju lagano pijuckati vodu, ali lagano čisto da ravnomjerno hidriramo usta i tijelo da nas ne smući uz trudove

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam imala indukciju i nakon klistira i tusiranja, odmah ujutro rano su mi stavili gel i sve je lagano krenulo. Ono sto mi je bilo jako ok od njih je da sam najnormalnije smjela piti, a donijeli su mi i bolnicki rucak u predradaonu. Radi se o Sv. Duhu.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Eryngium Hvala na odgovoru, nastojim ne misliti uopće o tome jer cu poludit do ponedjeljka!
    Meni je O bila na desnom jajniku tako da nemam pojma sto me to jucer tak jako bolilo s lijeve strane, danas je bolje hvala Bogu!
    Sad me pak brine sto se dole non stop osjećam mokro, taj iscjedak i Vodica , nemam pojma, stalno gledam u gaće
    Posljednje uređivanje od dominikslatki : 27.05.2015. at 14:25

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Kazem ti, sasvim normalno, ne brini... samo neugodno... ja bila sva sretna necu imat M sad 9mj, nema ulozaka nema muke... a kad ono... jos gora muka hahaha svaki dan cijeli dan, i noc moram imati dnevni, inace gacice mogu mijenjati 2put u satu

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ajme isjedak nekad mislim da mi je puknuo vodenjak koliko se slijeva.

U vinogradskoj na tečaju su rekli da daju piti vode. Ne baš dvije litre, ali svako malo par gutljaja. Objasnili su ovako: U slučaju carskog, ukoliko je želudac ili mjehur napuhan, može se dogoditi da zarezu mjehur, a zbog želuca je moguće da počnemo povraćat pod anestezijom, a onda nemamo reflekse.

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Evo samo kratko da javim da je jutros stigla nasa princeza Elenora 3550/50 dogovorenim carskim rezom

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jeeee
    cestitam!!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cestitam

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cestitam♡♡♡♡♡

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Mislim da sljedeći tjedan neću ići baš nikuda nego ću čučkati doma.
    Nadam se da doktorica neće izvući još neki nalaz i zahtijevati pretrage.
    Ništa me ne brine koliko to da neću imati prijevoz (taksi/hitna), jer mi je do bolnice sve zajedno 45 min kada idem tramvajem i pješke. Nadam se i da će mi dati da odbijem bušenje vodenjaka ukoliko sam ne pukne, i rezanje međice, pa i klistir. Tjeskobu mi stvara misao na svo troje.

Čestitke arlena!
    Posljednje uređivanje od zutaminuta : 27.05.2015. at 15:30

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Arlena, čestitam!

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Evo da se javim da krvarenja ni iscjedka više nema i mislim da je sve u redu.
    Mirujem treći dan i pijem terapiju.
    Za tjedan dana novi ultrazvuk.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Žutaminuta, prestani paničariti i uživaj u finišu.
    Sve pretrage na koje te dr pošalje su vjerojatno potrebne i šalje te sa razlogom. Uostalom, sve tu prolazimo kroz isto i nisi jedina. Misliš da se ikome od nas da svaki tjedan pohodit bolnic, ali moramo i takva je praksa. Svaka bi htjela izbjeći carski, epi i ostale gluposti, ali opet neke stvari ne ovise o nama. Ne možeš programirati kada će ti početi trudovi, niti isplanirati kako ih točno želiš.

Uživaj, odi u grad, popij kavu, u šoping, kino. Ionako će se dogoditi kad se najmanje nadaš, a sigurna sam da bi ti svatko na ulici pomogao da se bilo što dogodi. Dosad nisam imala negativna iskustva, uvijek me propuštaju, a jedna me žena čak i upitala u šoping centru trebam li prijevoz do doma, jer je vidjela da se gegam ko pingvin.

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Arlena čestitam!! Malena ima predivno ime

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

zutaminuta, dobro ivekica govori
    pokušaj ne misliti toliko na to. misli samo da ćeš uskoro primiti svoje dijete u naručje
    lakše će ti biti
    s obzirom da si u finišu, vjerojatnoo te neće više slati okolo na pretrage

Neobično mi je da baš nikog nikog nemaš uz sebe, al ne želim se miješati, tvoja stvar i nadam se tvoj izbor
    znam da žene ostanu bez partnera, bez rodbine, ali uvijek nekako bar jedan prijatelj(ica) je tu negdje, ali što je tu je
    zato, s obzirom si osuđena na taxi, ne brini još i o tome hoće li ti puknuti vodenjak ili ne, pozoveš taxi i ima da voze
    nadam se da neće biti tako dramatično radi tvog mira

inače, ti možeš napisati svoj plan poroda (sigurno imaš i tu na forumu primjere istih) gdje možeš tražiti da to ne induciraju porod, da te ne klistiraju i ne prokidaju vodenjak...i sve što ti čini nelagodu
    takvu izjavu obično potpisuješ jer preuzimaš odgovornost za situacije koje nastaju iako, ne samo tako crno-bijelo
    znači, možeš staviti u smislu 'ako porođaj protječe bez problema i opasnosti za tebe i bebu da želiš da se poštuju tvoje sljedeće želje: ...nabrojiš... Ali za slučaj da oni vide da je nešto od toga potrebno zbog opravdanih razloga, da im dopuštaš'
    negdje sam čak imala i spremljene primjere plana poroda, al ne nalazim sam

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ja sam npr primalji rekla da bih volila da imam čim prirodniji porođaj bez puno intervencija
    ali sam dobila klistir, oni injekciju poslije za bolove koju nisam ni tražila, ali me nisu rezali iako sam imala par punata jer sam pukla
    međutim, sve u svemu, jako su ok bili
    najbolje mi je bilo to držanje za ruku i prodisavanje trudova samnom jer iako sam bila ne tečaju, malo se pogubiš u disanju kad dođe sam kraj

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Arlena​ čestitam od srca

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Arlena čestitke za pišulju! Sad se samo mazite i volite!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •