alkemicar, prvorotkama se beba spusti vise tjedana prije poroda, a zanimljivo, zenama koje su vec radale beba se moze spustiti doslovce na dan poroda ili par sati prije. I moja busa je visoko jos..
alkemicar, prvorotkama se beba spusti vise tjedana prije poroda, a zanimljivo, zenama koje su vec radale beba se moze spustiti doslovce na dan poroda ili par sati prije. I moja busa je visoko jos..
Alkemicar iz bolnice su me pustili uz uvjet da ne idem doma na otok ( da me nebi helic opet vozio - dosta je jednom) tako da sam dosla u Du kod svojih. Mirujem i odmaram da izdrzim sto duze. Ti si dogurala do lijepih tjedana uza sve probleme !!!
ValaMala neka nasih momcica jos malo u busi...najtezi su ovi zadnji tjedni ali svaki dan je vazan za bebicu.
Ivana.sky stucanje je skroz normalno, moj momcic stuca barem 3-4 puta dnevno...
Zadarmamice jos malo....
Jel nam zadarmamica sljedeca ili ima tko prije nje?
Stork čestitam na dječaku! Ono sa pupčanom vrpcom kad sam pročitala, ajme naježila sam se, al bitno da je sve dobro ispalo, na kraju ti je ipak bio brz porod u 2 - 2ipo sata jel tako i nisi šivana, odlično!
zadarmamica 18.06
alkemicar 22.06. (ako ne bude guranja preko reda)
....
nastavi niz![]()
Ja mislim da je žuta minuta negdje prije
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Jooj svaki put kad vidim niz prodju me trnci ko da sam ja slijedecajedva cekam da sve grlimo nasa cudesa mala
A ja sad opet nikako docekat 15.6. da vidim svoju smizlu (bogme nije vise mrvica)... mislim da ce mi to bit zadnji pregled kod moje dr. i da cemo dalje u bolnicu?bar koliko sam cula tak da ide...
kad ste vi krenile s pregledima u bolnicama i u kojim tt se rade oni svi brisevi?
Da, ja sam za oko tjedan, tjedan i po. Strah me svega pomalo.
@ivana, meni je u 38. dala samo jedan bris, onaj na streptokok.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 29.05.2015. at 13:38
Bila sam na pregledu.kilaza 17,5kg.tlak 100/60.
Vaginalno me nije tila gledata ja se veselila da vidim jesam li se jos otvorila.radila mo je uzv i bebabje ok i bome 3300g.prava gudica mala
Na ctg trudovi na 48 kad bi me stezalo.al je rekla da oni gledaju razmake pravilne.
Dala mi je uputnicu za ctg za bolnicu ovaj vikend ako mi ista bude da me steze ili krene curiti.i uputnicu za ostati roditi ako se pokrene porod.
Inace opet pregled u petak.a pregled u bolnici uopce ne spominje...osim ovog ako me za vikend nesto uvati.
Ivana.sky, ja u utorak idem na jos jedan pregled kod mog gina (bit ce 36+3), a u 37tt krecem u bolnicu. Bhsb bris mi je raden prije 2 tjedna.
Dakle
------ zutaminuta
15.6. Ivana.sky
18.6. Zadarmamica
22.6. Alkemicar
27.6. Bebeto
28.6. Ja
5.?7. Ivekica
Tako nekako? Fora mi je vidjeti kako polako bebuce stizu, a red se mice dalje...![]()
ivani.sky je termin 26.07.
Već smo bile pisale o terminima nedavno ovdje, a ima i tema termini poroda pa najbolje tamo napraviti listu.
http://forum.roda.hr/threads/8821-Termini-poroda
Cure ja sam na temi termini poroda napravila frišku listu za ljetne bebe u 2015., stavila sam nas koje smo aktivne na ovoj temi, za druge ne znam. Ako sam koga slučajno izostavila, neka se upiše.
A što se tiče dalje rujna i narednih mjeseci, iskreno i ne znam tko ide iza mene, pa tko ima volje neka se upiše...
Dakle, slijedeća nam je žuta minuta, ako ne bude preko reda netko.
A što je sa izluđenom (moja terminuša), jel ona još u bolnici?
Jarice nam nema dugo.ona bi sad tribala biti 35tt.zadnji put kad se javljala je cekala hospitalizaciju zbog gd.
Trudnicki mozak, sto da kazem, haha.. Bolje mi je da se ostavim lista.![]()
Sara10, jos sam u bolnici i neznam koliko jos....
Posljednje uređivanje od izluđena : 29.05.2015. at 16:56
Evo meni jucer bio zadnji dan na poslu napokon. Iako sam i danas otisla na posao i ostala jos tri sata prekovremeno da dovrsim bar vecinu, tako da odmaram od sad nadalje. Bile smo jucer na ultrazvuku u bolnici (ginekologica me poslala kontrole radi jer kao nisam dobila na tezini nista u mjesec dana) i brzinski su me pogledali, rekli da jedem vise proteina, da je malena po mjerama super. Sad ima 2200g :D Tecaj sam odradila, ceka me pregled kod ginekologice 9.6. Osim bolova u preponama, zdjelici i trbuhu kad me onako probode, nemam nikakvih vecih tegoba. Trbuh raste i pomalo me hvataju ti strahovi vezani za porod. Uhvatim se kako razmisljam o porodu i uhvati me strah da ne rodim prije termina. Ali kratko to traje i onda se umirim![]()
Uh, danas ponovno hematom procurio. Prepala sam se.
Odmah kod ginekologice na UZV. Sa bebom je srećom sve u redu. Počelo je i srce kucati. Olakšanje, sreća...
Međutim, hematom je tu, iznad ploda i veći je od gestacijske vreče.
Kaže doktorica da je embrio odličan sa velikim potencijalom i da nam šanse rastu od kada srce kuca.
Mirovanje i terapija i molitva. Tako kaže.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ali izluđuje me što mi se postovi objavljuju nakon par dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
sara10 nisam pukla ni rezana, sve skupa 2h od primitka do poroda +1h maženja sami s tatom poslije.
Osoblje na SD nemam riječi, babice u rađaonici nose vode, miluju po ruci, drže za ruku u trudu ako treba, pitaju tatu kako je, čestitaju poslije, malo se i našale da razbiju napetost, jako jako jako ugodno i lijepo iskustvo i opuštena atmosfera. Sestre za mame na Odjelu vrlo brižne, dječje sestre nježne i strpljive, ako mama nije dobro ili se samo hoće odmoriti, možeš zvati da ti odnesu bebu, sve skromno, ali čisto i uredno, generalno čista petica i baš uživam!
Stork čestitam! Čitajući tebe imam osjećaj da si na godišnjemHvala nebesima da je sve ok
Hawaii su ništa za ovaj osjećaj![]()
Cure, ja jučer bila na pregledu, mali se okrenuo, jupi, baš sam sretna, mjere sve ok, čak smo ga uspjeli uslikat lijepo još jednom. za 2 tjedna krećem u ta u merkur. za ona antitijela moja dr misli da su se zeznuli, i njoj je čudno. ali vidjet ćemo u ponedjeljak...
procjena je do kraja 3200-3400 g da će imati. ma super.
artisan super vijesti
meni se cini da se moja jos ne misli okrenit ni namjestit ni ostat nikako, bas je neko zivahno dijete![]()
pojavila mi se bol u grudima... i bradavice me bole (odjednom onako ko da ih jako ustipnem, nije konstantna bol)
jel to normalno?
Cure evo da se javim nakon dugo vremena,3.5. sa 35+1 na svijet su dosli Leona 2600 i Dorijan 2300,zavrsila na hitnom carskom,sve je proslo ok.pusteni kuci 13.5.i sad se trenutno borimo sa grcevima,veliki pozdrav svima i drzim vam fige da docekate svoje termine![]()
Nina. čestitam od srca
nek ste vi sad doma i sve će doći na svoje
Curke, trebam pomoc, potporu, nesto...
Naime koristim geonistin i jutros mi je na ulozak izasla rastopljena vaginaleta ali i malo tekucine koja mi je prosla kroz pidamu i gacice na plahtu. Doktor mi je rekao da me nece gledat da ne cacka puno jer sam uloziva a ako je vodenjak da ne moze se nista napraviti.
Sad sam 29+2 i u bolnici na partusistenu. Nadena mi je i mycoplasma 10*4.
Kako znati da je u pitanju vodenjak??
Nemogu jos roditi, rano je.
Jako me strah.....
izludjena postoje oni ulosci koji testiraju je li pl.voda
i mogu na uzv nekoliko dana za redom mjeriti afi
ili, stavis onu zelenu bolnicku plahtu i nakasljes se, ako je vodenjak bit ce mokra
ali, ja se sjecam da sam jednom davno koristila neke vaginalete, mislim da je bio bas geonistin i iscjedak poslije njih je bio obilan i vodenast
nisam bila trudna pa nij bio vodenjak
koliko dugo vec koristis geonistin? i kakve je on boje (pokusavam se sjetiti koje sam ja koristila)?
A ja neznam jel se kod mene nesto dogada.vidit cu kako ce se nastaviti pa mozda odem da me pogledaju.izmjenjuju mi se menstrualna bol i skroz nisko probadanje kao igli.i kontrakcije...drob ko kamen.i spustio se jos.od jutros napokonnosjecam zeludac na svom mistu.
Geonistin je zute boje. Koristim ga vec 5 dana. Nema tu nikakvih plahti,da samo vidite kak nam je i posteljina zmazana. Sad sam se nakasljala i nista iako od samog pocetka trudnoce cim kihnem, kasljem ili se smijem piskim u gace tak da to kod mene ne bi bila pouzdana metoda(
Posljednje uređivanje od izluđena : 31.05.2015. at 15:20
E da, zute boje, onda je to bio geonistin
Probaj staviti neku svoju krpu/gazu/ulozak pa se opet nakaslji
ZM, ta tvoja tonka full nešto nestrpljiva da izađe vani![]()
Jesu li se kojoj pojavile kurje oči u trudnoći?
Sjeckam nokte jutros i vidim neko čudno zadebljanje na nožnom prstu.
Normalno je. Tako i mene moje. Žlijezde rade svoje.
Čestitke!
Čitam neku knjižicu i piše da grčevi uobičajeno traju od 1-3 mj. Drž se.
Koristila sam i Geonistin ove godine i nakon njega mi je išlo dosta iscjetka. Isto sam se prepala par puta da mi vodenjak pušta. Ali nije. Geonistin je takav.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 31.05.2015. at 19:40
Ivana.sky, ti si rekla da imaš od početka iscjedak, ne?
Joj ja sam 6tt i bas ono stalno ga osjetim kako klizi , nemogu dočekati vise pregled..
Drage moje forumašice,nisam toliko aktivna kao ostale djevojke.....javljam vam da se rodio maleni Samuel 3390gr i 51cm dug danas u 15:30. Nije bilo lako ali prošlo je.ivana.sky vjeruj mi kad se porodis nećeš vise osjećati bol ispod lijevog rebra. Pozdrav svima,pusaaa
dominik, vjerojatno imaš vaginitis. Čest je u trudnoći.
cicko, čestitke.![]()