Stranica 246 od 581 PrviPrvi ... 146196236244245246247248256296346 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,251 do 12,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

micamaca čestitke na pišulincu!

mišić ja nemam pojma. u prve dvije sam radila samo kombinirani i anomaly scan (anomaly je ionako dio redovnih pregleda),
    sada pak nemam pojma šta bi.
    naravno po defaultu će poslati na amnio (radi godina), što znam da ne želim.
    jedino se dvoumim bili išla na harmony/nifty .... valjda ću biti pametnija nakon razgovora sa gin u petak!

ivana.sky ah ah suosjećam, koliko besanih noći sam imala u prve dvije! ali sad barem ima filmova online, pa čovjek može naći zabavu

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Micamaca čestitam na dečku! Neka on samo lijepo napreduje.

ivana.sky to se i meni prije dešavalo kad bi se po noći dizala piškit, nakon toga ne bi mogla zaspat nekad i po 3 sata (al ja bi tada nakon toga opet zaspala pa do dugo ujutro), al u zadnje vrijeme otkad sam ušla u zadnje tromj. dobro spavam, ne mogu se žalit, odspavam svojih 7ipo - 8h u komadu, s tim da legnem oko ponoć, nekad i ranije i bude jedno dizanje na wc, al nakon toga brzo zaspim.
    Meni to dosta ovisi i koliko sam aktivna u danu, ako sam aktivnija, više radim, hodam i više vremena provedem vani, umorim se i lako zapem.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto je u gradu,19tog joj je idući pregled ali ide pvt, neće ona još...

ja sam vidjela toliko jak otok nogu kod poznanice da sam se prepala, po cijele je dane jurcala i nije si mogla priuštit mirovanje....
    dr. se nije previše brinula,svi su joj nalazi bili OK...

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ni moj se ne brine
    reko je samo da izbacim sol, a ja i inače ne solim previše

urin, tlak i ctg ok
    vaginalni nalaz isti kao i do sad, nećemo lako izgleda
    nije uopće gledao curicu na uzv što me iznenadilo, al valjda zbogg urednog ctg-a
    sljedeći pregled za 7 dana opet

ajme pa ko će se opet depilirat

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Pratim ja vas curke ali malo pisem....u nekom sam zen modu u hladovini...muz mi je bio sa djecom za vikend...uhvatio me bed kad se on i stariji sin vratili doma na otok....ostala mi je curka samnom ali volila bi da smo svi skupa...Kod mene nema nikakvih naznaka da ce porod brzo...pokoja bh..i to je to...nesanica i kod mene...sad kad bi se valjalo odmorit nista od toga..
    Alkemicar ako se ne sretnemo u bolnici dogovorit cemo kavicu sa prinovama
    ValaMala kako si mi ti ?? Zadarmamice kod tebe se primirilo ???

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kod mene je ludo svaki dan.svaki dan se spremim za bolnicu a ono se smiri.
    A nema sanse da idem u bolnicu prije vrimena dok su laznjaci.

Evo kuhala rucakbi mislila sam da ce mi zagoriti sve jer nisam mogla makac kakav me gadan uvatia.ma...nece mala jos.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto, spremna sam i jedva čekam.
    Upravo mi se suše tetre, pa ću ih speglati i nakon njih posteljinu za kinderbet i to je to, sve je kako treba, samo čekamo da donesemo malog kmečavca.

U zadnje vrijeme svi u kućanstvu igramo igru "koji datum bi bio zgodan za rođendan i zašto". Ja glasam za 20. i 22.6. :D

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    bebeto, spremna sam i jedva čekam.
    Upravo mi se suše tetre, pa ću ih speglati i nakon njih posteljinu za kinderbet i to je to, sve je kako treba, samo čekamo da donesemo malog kmečavca.

U zadnje vrijeme svi u kućanstvu igramo igru "koji datum bi bio zgodan za rođendan i zašto". Ja glasam za 20. i 22.6. :D
    Mom bratu je danas rodendan pa bi danas bilo idealno hehhe ili za vikend na sv antu a cutka ce se zvati tonka.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tonka Divno!

Meni je ročkas u nedjelju i baš ne bih voljela da bude tada. Zaslužuje dijete imati svoj vlastiti dan.
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 09.06.2015. at 14:39

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Trudnicice haj, evo mene da vas pozdravim

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Alkemicar ako se ne sretnemo u bolnici dogovorit cemo kavicu sa prinovama
    mogli bi, dapače

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je ročkas u nedjelju i baš ne bih voljela da bude tada. Zaslužuje dijete imati svoj vlastiti dan.
    ja isto mislim da bi diijete trebalo imati svoj dan ako je sreće

mojoj mami sutra, kumu u subotu veeelika imendanska fešta oduvijek, nećakinji 19.06.

stvarno bi bilo dobro da ima svoj dan

i još bi bilo super da rodim preko tjedna ko i malog ako smijem birati
    njega rodila u srijedu, a izašli u subotu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joj ljudi moji... danas se tako spustila i sam mi iskocio stomak naprijed, sad je opet skroz prcast... naravno pritisak na mjehur, opet prepone bole, ledja dolje kod trtice, ovo moje "rebro" pece ko ludO (zakljucile smo ja i mama da je to mozda cak i upaljena vena ili da kak se siri da neka vena zateze pa pece, jer mi je malo i plavo sve ko masnica, bas cudno)... dolje me sve pecka i svrbi (bit ce opet candida i znam tocno od cega jer nisu imali ove dnevne koje uvijek koristim pa sam uzela neke drugacije )... sve u svemu raspadam se!
    Jedva cekam pregled da se smirim!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

ivana.sky, kad ti je pregled?
    Ja vas citam, ali kako kazu neke ne da mi se bas pisati uglavnom. Mi smo bile danas na pregledu u 35.tjednu i ginekologica iscitala nalaze s ultrazvuka iz bolnice i kaze da se to u ginekologiji zove neki asimetricni rast ili razvoj ploda ili pojma nemam kako je rekla. Kao, manji trbuh bebe, a duga i mrsava beba. I cim je rekla asimetrican meni je bilo podne. Nigdje ne nalazim nista o tome, samo me bezveze uznemirila. A u bolnici mi je dr.rekao da je sve odlicno. Tko je tu lud.
    Posljednje uređivanje od Sanja_S : 10.06.2015. at 00:06

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ponedjeljak 15.

Vjerovatno ispada da joj je opseg trbuha malo manji za te tt, ali sanjice ne brini, na uzv nikad ne izmjere i ne procjene sve tocno. Znaci jos tjedan dana i u 9 mj si... jesi uzbudjena, jel sve spremno i pripremljeno..? Jel te strah poroda?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Super su mi te njihove procjene. Kao da je svatko po kalupu napravljen pa trebaju svi biti isti.
    Frendicu mi isprepadali da je intrauterini zastoj jer je bebica bila sitna, a sitna je od početka. Ženska ima 152cm i 50kg a muž 160cm i neku kilu više od nje. Na koga da beba bude grota ili čak prosječna kad je cijela familija sitna?!? Mala se na kraju rodila s preko 3kg. A ženu maltretirali dva tjedna s pregledima i dolaženjem svaki drugi dan u bolnicu bezveze.
    Niš ne brini Sanja, vjerovatno je curica potegla mamine gene pa je sad malo otišla u dužinu umjesto da zaokružuje škembicu. Stigne ju popuniti do termina. Samo bez panike.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nema nam zute minute.valjda je sve ok proslo.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Dovoljno da krivo oznace i mjere nece ispasti dobre. negdi sam citala da i ovisi o uzv koji ima dokt.valjda o postavkama.nisu svi proizvodaci isti.
    Evo vam primjer...tri dana prije poroda moj sin procjenjen na 3200g a rodio se sa 3730g.
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 10.06.2015. at 08:14

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Sanja_S ajde se ne zamaraj1 Ajmo reći... dobro ti je rekla samo malo nespretno. Ne čačkaj po netu, da si ne naletiš na ljepšu "dijagnozu" jer su sve to u valjda 99% slučaja gluposti. Bebica neće biti asimetrična! nego samo malo manja. Možda neće imati 3500g nego manje... i to je to. I mi smo bili u istoj koži, i nije se L rodio asimetričan nego malo manji... s normalnom bušom!
    ivana.sky baš imaš trudničke čari
    Mi smo danas na pregledu, kasno popodne...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dopuna... može biti i krivo izmjeren trbuščić! Ali ne brini.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    ivana.sky baš imaš trudničke čari
    Mi smo danas na pregledu, kasno popodne...
    Pa iskreno tih cca 7mj je proslo ono super savrseno, moralo je nest od simptoma i mene napast gledam si opet bolje i to neg zgaravica, zatvor, hemosi.... bar mogu jest za utjehu

Sretno na pregledu i javi nam se

Ja se isto nadam da zutaminuta samo ne stigne pisat i da je sve ok... nitko ju ovak ne poznaje?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma da, dok nema gestacijskog i dijete, žgaravice... sve drugo je podnošljivo
    Hvala na figama... trebaju mi. Prošli smo 20tt i vrijeme je za nadati se da se nisam počela otvarati. Kolegica na poslu mi je upravo izjavila da je zabrinuta za mene jer mi je buša jako nisko. Osjećam i ja da repriziram prvu trudnoću, iako se nadam da će ovaj put biti bolje

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Cure, bas vam hvala od srca. Skroz me smirite
    Ivana.sky, da ti iskreno kazem nista nije spremno. Kupila sam krevetic i komodu koji nisu jos ni slozeni. Kolica jos ni nisam. Nisam spremila torbu za rodiliste, a kamoli oprala i ispeglala robicu za malu. Grozna sam. Jednostavno me ova vrucina toliko ubija da nemam volje za ista. Ali planiram kroz par dana krenuti s tim. Nadam se :D
    Sto se poroda tice, sve vise strahova se javlja naravno. Brine me kako cu s dojenjem, kako cu je presvlaciti, da li cu biti neka zbunjena i nesposobna mama. Kako ce to sve izgledati kad krenu trudovi, da li ce ona izaci ziva i zdrava, ma brdo gluposti. Jedan dan sam sretna, drugi dan me uhvati tuga i briga da nisam spremna biti mama. Svasta nesto :D

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma sretno danas na pregledu! Javi se nakon toga. Bit će sve dobro.

Da, zutaminuta se ne javlja, valjda je sve prošlo u redu, a ona možda nije u mogućnosti se javit. Ona je, čini mi se 05.06. rodila, ako je slučajno bio carski onda je možda još i u bolnici.

SanjaS to je sve nomalno, ti strahovi pred porod. Mene još nije strah, al razmišljam o tome i kako će to sve izgledati kada krene i o dojenju isto, jedva čekam tečaj da malo čujem nešto.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Muma sretno na pregledu !!! I vibre da si zatvorena skroz !!!
    Meni jutros neki iscjedak oker boje. Vjerujem da je to normalno sukladno mojim 37+4. Necu stvarat paniku dok god ne osjetim bolove...a i toga me strah...da ih necu prepoznat (one prave) jer su mi prva dva poroda bila inducirana tako da ni ne znam kako to izgleda kad krene samo od sebe... uh...tako blizu cilju a opet nikako docekat...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Strah me doc u vase tjedne a to je taaako blizuu... falit ce mi moja busa i mrvica u njoj iako jedva cekam mrvicu vani

Sanja imas jos vremena, polako ali ipak kreni nikad ne znas kad ce smizla odlucit van

P.s. jel netko mozda clan konzumovog djecijeg kluba (multiplus)? Mi se uclanili i pisalo dobije se bon za paket pelena gratis pri uclanjenju.. danas stigla knjizica ali u njoj samo kuponi za popust

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja, naš momčić stalno ima mrvu manji trbuščić od ostalih mjera i dr je rekao da je to posve normalno i da nema nikakvog razloga za brigu. Pikulica je imala nešto manji femur i intrauterini zastoj i rođena u 37+4 s 2350g i najdivnija je malena curica na svijetu. Sitna kao što smo, na koncu, i mm i ja i najnormalnije dijete. Zovemo je ponekad od milja "mali femur".

Ja sam danas preuzela onu D1 trajnu uputnicu za preglede u bolnici i u petak krećem u TA na Sv. Duh. Wow... to je doista to.

Ja sam osjećala strah od poroda u nekim trenucima tijekom ove trudnoće, no kako se bliži dan D, sve manje me strah. Možda je to priroda tako napravila da nam je pred kraj polako dosta svega i postaje sve teže i da samo želimo da to završi i da upoznamo svoju dječicu.

Ja posljednjih dana znam pričati s momčićem i maziti tu malu nogicu koja svako malo izviri gore s desne strane i kažem mu da ćemo to on i ja super odraditi zajedno.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ivana.sky u Dm-a možeš dobit paket pelena gratis nakon rođenja djeteta, treba se javit tamo valjda i muž nakon poroda dođe po to, oni će reći što treba donijet (neku potvrdu ne znam) da bi dobili pelene.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Da, za to znam... i u trudnoci se popuni prijavnica pa dobis poklon paket (kupone, biobaza mama kremicu, cd, radosnicu... u zgodnoj torbici)

Treba nam tema s akcijama i poklonima

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Meni jutros neki iscjedak oker boje. Vjerujem da je to normalno sukladno mojim 37+4. Necu stvarat paniku dok god ne osjetim bolove...a i toga me strah...da ih necu prepoznat (one prave) jer su mi prva dva poroda bila inducirana tako da ni ne znam kako to izgleda kad krene samo od sebe... uh...tako blizu cilju a opet nikako docekat...
    I moja dilema isto
    i ja rodila prvo uz drip pa pojma nemam kako normalni izgledaju

al nas dvije smo u par dana razlike termin
    možda stvarno i budemo zajedno tiskale

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nemojte preko reda.nisam ni ja hahahha
    Sutra sam 39tt i stvarno nemogu vise

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Da, za to znam... i u trudnoci se popuni prijavnica pa dobis poklon paket (kupone, biobaza mama kremicu, cd, radosnicu... u zgodnoj torbici)

Treba nam tema s akcijama i poklonima
    Ima tema al nikak ju nemrem naci. Sjecam se jer sam ja pisala po njoj.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ima tema al nikak ju nemrem naci. Sjecam se jer sam ja pisala po njoj.
    A ja sam čitala, hahahahaha! Ima Konzum knjižicu - treba se učlaniti u njihov klub, ima i Bipa, Muller i Dm.

Naš pregled završen. Zatvorena izvana, iznutra, uzduž i poprijeko Cervix 4cm... ne znam koliki bi trebao biti sad, ali ona kaže super! Bebu smo samo provjerili pošto sam odradila big anomaly kod Kosa. Presretna!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mene nesto boli.vise ni sama neznam sto.beba se mice i onda gadna bol kao da mi doli gura nesto.bockanje,bol tupa...svasta nesto.i vjerojatno jos nista.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto i alkemicar, potpisujem svoje terminuse.
    I moj prvi porod je bio induciran i bas se to pitam, hocu li znati prepoznati kad dode vrijeme (ne rađa mi se bas u kupaonici ili autu, haha)...

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Jedna zenska je bila u rodilistu na cuvanju, krenuli trudovi i rodila na hodniku.
    Ja sam imala blage trudove noc prije cr i nis nisam kuzila. Rekla sam sestri da ih osjetim samo da se ne sramotim.

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma uživam te čitati! Neka se tako i nastavi! !!!!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Citiraj AdrianovaMamica prvotno napisa Vidi poruku
    Trudnicice haj, evo mene da vas pozdravim
    kako si? jel sve ok?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Oho AM nisam ni vidjela post
    Sta ima kod vas?

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja sam se jučer učlanila u bipo klub, al na kraju od svih tih silnih članstava - nemam karticu pri ruci kada dojdem u dućan

i moja prva dva su bila inducirana, jedan vag, drugi CR. ne znam kojem da se sad nadam! naravno radije bih vaginalni, ali me tako strah (imam problema sa kičmom + prošli carski, nije neka sretna kombinacija)

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

sudeći po potpisu prošlo je sasvim dovoljno vremena za VBAC, možda da se raspitaš gdje su mu skloniji pa da odabereš to rodilište....
    a i nije naodmet naglašavati to giniću kod kojeg ideš na kontrole....

Sadie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Ak imas problema s kraljeznicom mozes dobiti opcu, ak bas mora biti cr. Sa mnom je bila jedna s takvom situacijom.

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Sadie prvotno napisa Vidi poruku
    Ak imas problema s kraljeznicom mozes dobiti opcu, ak bas mora biti cr. Sa mnom je bila jedna s takvom situacijom.

da, za VBAC je prošlo dovoljno, ali sam u međuvremenu op kralježnicu, tako da se zato bojim.
    nisam ni sama sigurna, svakako bi VBAC, ali moram vidjeti što je najbolji izbor radi kralježnice.

sadie i prošli CR mi je bio opća (hitni CR), užas, plače mi se kad se sjetim

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

pa meni baš i zvuči da bi ti VBAC bio bolji,možda se varam....
    i to ne porod na krevetu već stolčiću!
    o kakvom se točno problemu/ozljedi radi?

moja je poznanica koja ima problema sa ledjima rodila u Grazu u kući za porode i primalja joj je rekla da bi u bolnici bila završila na CR radi problema sa kralježnicom radi kojeg bi radjanje u ležećem položaju bilo nemoguće...
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 11.06.2015. at 11:20

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    pa meni baš i zvuči da bi ti VBAC bio bolji,možda se varam....
    i to ne porod na krevetu već stolčiću!
    o kakvom se točno problemu/ozljedi radi?

moja je poznanica koja ima problema sa ledjima rodila u Grazu u kući za porode i primalja joj je rekla da bi u bolnici bila završila na CR radi problema sa kralježnicom radi kojeg bi radjanje u ležećem položaju bilo nemoguće...
    zamisli - baš suprotno, jedino za stolčić sam sigurna da ne mogu jer u toj pozi kralježnica nema oslonac, podršku.
    nema problema niti ozljede više, to je riješeno operacijom, al sama činjenica da sam operirala kičmu me brine, radi naprezanja kod prirodnog poroda.
    ma brine me i carski, jer si nakon njega koma, trbušna muskulatura atrofira, ne može se vježbati mjesecima, a to je sve loše za kralježnicu. možda bih upravi radi toga VBAC.
    no vidjet ćemo...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Neka te ne brinu trbušni mišići, vrate se oni dosta brzo u sasvim zadovoljavajuće stanje, naravno puno ovisi o prethodnom stanju mišića, prije trudnoće.
    Posljednje uređivanje od Lili75 : 11.06.2015. at 13:18

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj ljubavna1pogled prvotno napisa Vidi poruku
    zamisli - baš suprotno, jedino za stolčić sam sigurna da ne mogu jer u toj pozi kralježnica nema oslonac, podršku.
    nema problema niti ozljede više, to je riješeno operacijom, al sama činjenica da sam operirala kičmu me brine, radi naprezanja kod prirodnog poroda.
    ma brine me i carski, jer si nakon njega koma, trbušna muskulatura atrofira, ne može se vježbati mjesecima, a to je sve loše za kralježnicu. možda bih upravi radi toga VBAC.
    no vidjet ćemo...
    imala si 2 CR ili CR i vaginalni porod?

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

ok, sad vidim.
    Moras naci lijecnika koji ce ti biti podrska za VBAC. Nekoga tko zaista "vjeruje" u to, da ne pozuruje i da sve pusti polako , nekoga sa iskustvom.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Na današnjem UZV, trećem po redu, ustanovljena mi je blizanačka trudnoća.
    Hematom se smanjuje. I dalje moram mirovati.
    Bebe su 15 mm i srce kuca u obe bebe.
    Presretna sam!

Sent from my iPhone using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od Icsi : 11.06.2015. at 17:38

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

icsi, vau! Koje iznenadenje Drzim fige da sve prode u najboljem redu!

Cure, mene evo danas uzasno muci bol u donjem lijevom dijelu trbuha. Kad se ona pomakne, tako me ošine bol u tom dijelu. Do sad stvarno nisam imala takvih ni sličnih bolova. Bit će da se to širi maternica ili su to ligamenti, ali bome me boli :/

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •