Da, uistinu smo MM i ja iznenađeni jer do sada nam je rečeno da je jedna beba.
Kako stvari stoje uskoro ćemo morati kupiti kombi jer tri zamrznuta zametka čekaju.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Da, uistinu smo MM i ja iznenađeni jer do sada nam je rečeno da je jedna beba.
Kako stvari stoje uskoro ćemo morati kupiti kombi jer tri zamrznuta zametka čekaju.
Posljednje uređivanje od Icsi : 11.06.2015. at 18:28
Sutra ujutro prvi pregled u TA na sv.duhu. Frka me malo, nadam se da je sve ok.
Valamala kak to da tek sad pregledi u TA? Ne ide li to cca mj dana prije termina (najkasnije 37tt)?
ValaMalam i zadarmamice sretno na pregledu !!! Što vam uopće znači to TA ??? Ja sam maloprije bila kod svog ginića da mi uzme bris na streptokok, nalazi su u utorak. Pregled mi je kod njega sljedeći petak ( a tada ću biti 38+6) i onda ako ne rodim do termina idem u bolnicu na ctg i pregled plodove vode.
Isci čestitke na blizancima !!! Neka bude školski do kraja !!!!
Terminuše, planirate li konzumirat ananas ili čaj od maline za potaknut trudove ??? Od 38 tt se kao može pokušat tim prirodnim metodama potaknut porod. MM je daleko inače bi ga zaskočila...Volila bi ovaj porod da mi krene prirodno i spontano ali se bojim da ukoliko dočekam termin da ću pristat na indukciju.
Trudnicka ambulanta je TA.
Malina svjezih imam jako puno isprid kuce.al ove godine mi nisu napete.nedavno jedan ananas pojela.bas cu reci muzu da mi kupi danas.rekla sam neki dan al je zaboravia.
Tko god sto mislio...(mislim na one dto du samo za prirodan porod...pa skoro i u prašumi)i ja bi pristala na indukciju.mene je strah da prinesem zbog zamucenja plodne vode.
Ja misla to nest obavezno hehe ajd dobro mozda i ja onda jos kod svoje dr.budem, voljela bi to![]()
[QUOTE=zadarmamica;2779565]Trudnicka ambulanta je TA.
A jesam plavuša, hvala ti !
Ovaj čaj od maline se pije od lišća a ne od ploda. Dobar je i poslije poroda jer potiče grčenje maternice pa se brže vrati na mjesto.
Za indukciju - svak ima svoje mišljenje i pravo na njega,iz vlastitog iskustva osobno sam stava bolje rodit tjedan prije nego tjedan kasnije...
Cure, znam da ste vi vec pred kraj, ali mozda me koja moze malo savjetovat..
Planiram krenut s kupanjem (more) i sad ..gin kaže da mogu samo da ne budem dugo u moru i da presvučem odmah kupaće al drugo nista.. Se smijem sunčati , kreme za sunčanje i to?
mene bi bilo više strah indukcije...i to opravdano,barem tako svi podatci govore....a bilo bi me naravno strah i rađanja u prašumi...
food for thought:
http://www.komora-primalja.hr/arhiva...danja-u-porodu
citat :Nakon 40 tjedna trudnoće oko 20% djece će pustiti mekonij u plodovu vodu, što je znak zrelosti crijeva.To je savršeno normalno i nije znak distresa. Taj je mekonij razrijeđen i pomješan s amnionskom tekućinom, kao što je gore opisano
Dosla sa pregleda.
I dalje jedan prst prohodna do ovoja i glavice.
Cx 2/3 ćl.
Pregled na dan termina u cetvrtak imam.i tad ce mi gledat plodnu vodu.
Ivana.sky, ja sam danas 37+5. Sto se tice pregleda u bolnici, oni nisu obavezni i mozes do kraja normalno ici kod svog gina, ako zelis.
Moj prvi TA pregled je obavljen ismijesno mi je koliko je kratko trajao. Navikla sam lezati kod mog gina na stolu po 40 minuta, koliko je on sve to detaljno gledao i mjerio, tako da me zacudilo ovo danas. Skok na stol, vaginalno, 2 sekunde uzv i to je bilo to. Sve je kako treba, plodna voda optimalna, a nalaz mi je identican kao od zadarmamice. 1 prst prohodna do ovoja i glavice, 2/3 clanka cx. Pregled za tjedan dana, ctg ne rade do 39tt.
Zna li netko sto je BfP 8/8?
eto nas svih skoro do termina
kad se samo sjetim da sam od 26tt na strogom mirovanju, malo bolničkom malo doma, po prijetnjom prijevremenog porođaja bila
a sad bih mogla i prenijeti kako je krenulo
Ja sam imala indukciju s Pikulicom i prosla je savrseno. Nije bilo dripa, nego samo 2x nanosenje gela na cerviks. Trudovi su bili kao prirodni nakon toga, s pauzama i nisam imala osjecaj da je bilo ikakve prisile. Da mi opet ponude indukciju, pristala bih bez problema.
Netko je pitao o izazivanju trudova ananasom, cajevima, itd... Zanimljivo kako sam mislila da cu, cim udem u 37tt, ici po stepenicama i svasta nesto kako bih pokrenula porod, a sad kad sam u terminu sve u meni se buni protiv toga. Osjecam moju bebu kako me gurka nogicom s desne strane i mazim ju i nekako ne zelim napraviti bas nista sto bi poremetilo potpuno prirodni ritam sazrijevanja. Voljela bih da porid krene kad beba-tijelo budu spremni, bez mojih intervencija.
(S tim da cu promijeniti misljenje ziher ako dodem do 40+, haha)
Dala mi je frendica recept za jedno jelo koje kakti ziher izaziva trudove, a koje sprema jedan restoran negdje cini mi se u francuskoj i imaju po zidovima slike beba koje su se rodile nakon sto su mame dosle pojesti bas to kako bi pokrenule porod. No necu ga spremati, bar ne jos.![]()
Pozdrav ženice,eto ja kao neću pisat preveč na ovoj temi jer i nemam nekog razloga pa reko,nemam o čemu.
A sad bome imam...u 9. tt sam i jutros sam dosta prokrvarila. Imam veliki hematom iznad bebe i zadržali su me u bo na mirovanju. Beba je dobro,srčeko kuca.
Krvarenje polako prestaje,sad zadnje je bilo samo na papiru nakon wc-a...
Zanima me dali ima koja da je bila u ovakvom slučaju na fragminu?
Dr koja me primila mi je rekla da prekinem s njim na par dana,dr koja mi ga je prepisala nemrem dobiti..i neznam kaj da radim. Dal da si ga dam ili ne.
ivana.sky, ja sam imala pregled u utorak kad sam bila 35+3 i rekla mi je ginekologica da sam jos jednom kod nje na pregledu (narucena sam 29.6., dakle bit cu 38+2) i onda da me preuzima doktor u bolnici. Bar je tako meni. E sad ne znam kako je drugdje![]()
Super za obavijesti za TA, voljela bi ju sto duze izbjec i ic kod svoje drsad bar znam da je moguce
Obavezno se namazi i samo u hladu budi, pitaj koju kremicu smijes, mozda za djecu, neki veci faktor?i ne zaboravi pit puno vode
Zuzy ja nemam iskustva al na tvom mjestu poslusala bi ovu dr i ne bi ga uzela bar danas dok ne dobijem dr koja je prepisaladrzim vam najvece fige!!!
Zuzy draga čuvaj se bas mi je zao Šta si u bolnici Al vjerujem da će sve biti dobro.
Mi smo danas 35+6 i svugdje citam da se u ovim tjednima uzima bris na streptokok B. Kakva su vasa iskustva s tim? Meni moja u utorak nije uzela nikakav bris za ista, a sljedeci pregled imam tek s 38+2.
Fala cure,i ja se nadam da bude sve ok..odlučila sam propustiti današnju piku,sutra se budem. A dr još nisam dobila. Pusa svima![]()
Sanjo meni ga je jutros uzeo moj ginekolog (37+6) tako da ce tebi taman bit to na slj.pregledu.
Valamala svidja mi se tvoj stav da treba pustit da tijelo odradi svoje...od srca ti zelim da uspijes u tome...moje je zakazalo na prvom porodu i imala sam grozno iskustvo koje mi je poljuljalo vjeru da mogu rodit bez intervencije doktora tako da se vise bojim sebe nego indukcije.
joj žužy, nemoj se ljutiti, ali daj molim te pitaj nekog stručnjaka za taj heparin. kao što sam ti rekla na pp, nije to baš tako bezazleno uzimati na svoju ruku, pogotovo jer ti komisija nije odobrila. NIšta te ne košta da nazoveš pronatal, dr.đelmiša, pa ako treba da ti muž ode do njega s nalazima! nemoj riskirati molim te i traži stručno mišljenje!!
Meni je rekao dr u Petrovoj potkraj trudnice da ce me sad sve tivo boljet i to je normalno. A mene bas nekak i grlo boljelo.![]()
Posljednje uređivanje od Sadie : 12.06.2015. at 16:32
Ja jos "nisam pred kraj", bar ne skoro... al danas sam u maximalnom raspadu!! ledja, grcevi, prepone, probadanja, noge... ona ko da osjeca pa je sva nervozna i jaaako nemirna, samo lupa, stuca, okrece se, proteze...
popila sam mg i legla al imam osjecaj da cu plakat od muke! Samo uzdisem i vicem mm: kako cu ja rodit ak ovo tak boooli
jos ko za klinac bila na depilaciji jutros, i sve me pece jer mi mal iziritirana vec koza bila od vrucina i dnevnih ul.
Nadam se da cu prezivit vikend do pregleda
Činjenica je da su žene na heparinu sklonije krvarenjima. I kod pregleda, i kod hematoma ili kod nekakve manipulacije, to je jedna od nuspojava terapije s njim. Doza koja se daje nije ni približno dovoljno velika za ugroziti nečiji život ali lakše se prokrvari. Meni se hematom resorbirao kroz ovih 13+ tj. trudnoće bez krvarenja, ali nisam na heparinu pa nisam primjer. Koliko vidim žužy ima preporuku za heparin dakle nije baš da ga uzima na svoju ruku, a Đelmiš bi joj ga sigurno propisao jer je on pogovornik terapije i za najblaže gen. mutacije.
S obzirom da je krvarenje skoro pa stalo ikuca, bit će sve ok! Žužy, miruj, odmaraj, ne napreži se! Nadam se da si dobila dr. u međuvremenu i dobila odgovore na sva svoja pitanja!
Hvali ti! Evo,dr Radončić mi je odgovorio da on osobno smatra da je to premala doza da bi mi naškodila ali da se neće uplitati u odluku kolega koji mi vode trudnoču ovdje u bo. Dr Jukić nisam uspjela dobiti na tel. I sad ga ti znaj..
U prvoj trudnoči sam tako prokrvarila sa 6. tt i dva tjedna mi je curkalo smeđe dok nije skroz iscurilo.
Sad se nekak nadam da mi se bude apsorbirao.
A mene mučnine "ubijaju",
Ne povracam ali mi je stalno muka.
Ima li te neki savjet?
Grickaj bademe... ili nesto suho (krekeri, stapici...)
isci piji puno tekucine da ne dehidriras, slcan problem sam ja imala prije godinu i pol da ti ne bi pali ketoni, ne znam od kud si ali bi ti preporucila akupunkturu, jer sam ja u dva tjedna izgubila 4 kile, ne mate se ceka bojati sto se tice prirodnog poroda! zuzy navijam da bude sve ok!
Trudovi bole ali nije da nisu podnosljivi! Meni je prvo pukao vodenjak tek dva i pol sta poslije pocela sam osjecati prve trudove!
Ma hoće, otići će to samo od sebe i neće ti više zadavati brige! Brijem na optimizam!
Dok prođe prvo tromjesečje siđemo s uma. Što god da je, koliko god doktora da pitaš toliko različitih mišljenja dobiješ. I onda nikad nisi siguran što točno napraviti i kome vjerovati. Znaš i sama da si sa svoje strane napravila sve što možeš i to je to. Udahni, izdahni i idemo dalje dan po dan.
zuzy, sad sam te tek skuzila na trudnickoj temi. Drzim fige da sve bude ok i bas mi je drago da si trudna.
Hvala na informacijama?
Čaj od matičnjaka je dobar za ublažavanje mučnina?
ali ako komisija ne odobri heparin, možda ipak za to postoji razlog. nije heparin baš uvijek za sve i za svakog. treba ga preporučiti netko tko se u to razumije, a to nije klasičan ginekolog.
žužy draga, ja sam ti dala savjet u najboljoj namjeri! ali naravno, ti ćeš odlučiti što i kako dalje. slušaj svoje srce! pusa i sretno!! pazi se!!![]()
Posljednje uređivanje od kudri : 12.06.2015. at 19:31
To sto je eryngium rekla, nemoj si dozvolit da si gladna... uvijek nesto sitno grickaj i izbjegavaj hranu koja izaziva kiselinu i mucninu... meni je pomagalo masno i slano (pomfri, tuc krekeri, kikiriki, suhe perece) i bademi..
Evo nasla sam par:
Cimet (u pola litre vode puna žlica cimeta) se koristi protiv povraćanja u trudnoći.
Matičnjak je blag, dobar i veoma prijatan lijek kada su u pitanju probavni organi - protiv nadutosti, grčeva u crijevima, proljeva i želčanih tegoba, kao i povraćanja na psihološkoj bazi.
Kamilica (Matricaria chamomilla) djeluje na opuštanje organizma u slučaju nervne napetosti i osigurava bolji san. Također, djeluje i na probavne probleme - prije svega sprječava nastanak žgaravice i mučninu, a smanjuje i konstipaciju (zatvor).
Žužy bas mi je drago da si snama na ovoj temi.ne zbog strahova...već zbog trudnoće
Samo pozitivno.
A ja sam evo vozila auto...isla sama sa malim u ducan,kupovala novu posteljinu...ludilo me uhvatilo.i malom igracke za plazu.i onda jos po nekom bilom drndavom putu do polja di sveki ima trisnje.a sad cu praviti kolac.sve da ne zalegnem.da se beba pokrene![]()
![]()
Evo da se napokon javim ovdje.![]()
Sam porod je prošao odlično, koliko se može reći za nešto što toliko boli i iscrpi organizam. Nisam se uspjela ranije javiti jer sam zadržana u rodilištu šest dana. Malena je imala žuticu. Sada papamo i borimo se s tim još tjedan dana, a onda nadam se da će se žutilo povući za stalno.
Napisala sam na forumu svoju priču o porodu, ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/88165-T...91#post2779491
te opširnije o samom boravku u rodilištu Merkur, ovdje:
http://forum.roda.hr/threads/33229-K...=1#post2779698
Svim budućim mamama želim da porod prođe što lakše, kratki boravak u rodilištu ostane u lijepom sjećanju, a dječica budu zdrava i rumena.![]()
žužy sve znaš, drži se i misli pozitivno koliko možeš! Nadam se da će se hematom resorbirati.
zutaminuta čestitam!
Sanja_S meni je gin s 36tt rekla da ćemo raditi bris na idućem pregledu jer ona bris ne radi prije 37tt. S obzirom da sam ja rodila na 36+3, nisam ga odradila. Napomenula sam to i rodilištu i oni su mi samo rekli da je sve ok... a ne znam kako su provjerili.
dominikslatki ja sam uzela neku kvalitetniju kremu visokog faktora, mislim da Nivea za djecu... ako je dobro za njih onda je valjda i za trudnicu![]()
Posljednje uređivanje od Muma : 12.06.2015. at 22:40
Smjem li kozu iziritiranu depilacijom mazat sudocremom?
E da! za to ulje mi je i kozmeticarka rekla (ili sudocrem i dj.puder)! To cu sutra uzet, hvala sto si ne sjetila![]()
zuzybit ce sve ok, samo miruj
imam dvije djevojcice koje su pobijedile dva gadna hematoma
Muma![]()