Bebeto i tebe je više dosta, natjeraj to dijete na sunce više
Imam osjećaj da ovaj sad finiš traje ko svih 9 mjeseci. Svaku večer se ponadam da je krenul,, ali ćorak.
Bebeto i tebe je više dosta, natjeraj to dijete na sunce više
Imam osjećaj da ovaj sad finiš traje ko svih 9 mjeseci. Svaku večer se ponadam da je krenul,, ali ćorak.
Evo ja obavila. Cekala 3 sata skoro. Sve ok, zatvorena skroz. Od trudova nista. Ctg ok. Jedino uzv nisu radili. A ostalo je bilo vrlo detaljno. Malo sam dobila kasniji termin. Tak da sam po njemu 10.7.
Novi prostor imaju, sad je bolje. Radi se o merkuru.
joj bebeto , koliko sam strepila da pređemo 32tt, a sad jedva čekam roditi
jaaaako mi je vruće i imam osjećaj da ovaj 9.mjesec trudnoće traje i traje
ivanasky, dobro ti bebeto govori - to je babyblues
česta pojava u trudnica
ja imala u prvoj trudnoći. za sad sam ok po tom pitanju
sad sam se razmišljala vara li me mm
hormoni, šta da ti kažem
Kakva god mama budeš, svome ćeš djetetu biti najbolja i jedina. Uopće o tome ne trebaš dvojiti.
Nakon prvog, konfuznog, mjeseca, u kojem se još ti i beba ne poznajete, nastupit će dio bebina života u kojem će te voljeti kao što te nitko nikad nije i nikad neće. osim drugog djeteta, naravno.
Nemoj dozvoliti da te muke njege novorođenčeta toliko zaokupe da ne vidiš kako tvoje dijete svaki dan postaje sve pametnije i sve zaljubljenije u svoju, najbolju mamu na svijetu.
Čini mi se da su današnje mame nekako nepripremljene na napor prvih tjedana. To je nešto jako, jako teško. Plakat ćeš, nema novopečene mame koja ne plače, bar ponekad, a naročito kad ne možeš umiriti bebu. Bit ćeš umorna, nenaspavana, gladna, prljava, ustvari, malo ćeš imati vremena za sebe. Ali, bit ćeš dobra mama.
Pa i ako pukneš, i kažeš sebi i svima: Ja to ne mogu, zašto mi nitko nije rekao kako je to teško!!, ne brini, većina bi to urlala, a mnoge i urlaju, a ove više "cool" šute i urlaju u sebi.
No, jednog dana, dogodio se on nakon mjesec ili dva, vidjet ćeš da ti to MOŽEŠ, itekako možeš. Pusti svih da se brinu o tebi i kući prve tjedne ( ako možeš), dok se ti brineš o bebi i misli kako nisi jedina. Svim mladim mamama je turbulentnoovisi o karakteru svake žene kako će to prebroditi.
Eto nas s pregleda...
Sve je okokrenuta je dolje
Ali...
Ona je naravno ogromna! 3kg vec sad, 34+1 smo... glavica mjere za 38.tj, trbuh za 37.tj
Htjela me odmah poslat kod mog mpo dr u bolnicu u TA al je on na godisnjem 2tj tak da me narucila jos jednom kod sebe 1.7.na briseve i ctg pa onda idem u ambulantu kod njega na jos jednu procjenu i dogovor sta cemo i kak cemo...
Pitala sam ju oce me on poslat na carski posto je beba tak veelika, rekla je da nece ulazit u to, da ce mi to on rec sve
Sad me jos vise strah. Carski, raniji inducirani...? Prirodno? Jel imao tko vecu bebu i koje su mi opcije? Znam da te procjene nisu tocne ali kolika su zapravo odstupanja?
Sve su nas to upozoravali na tecaju i pripremali... bas tim rijecima sto ste mi napisale... da nije sve savrseno i divno ko u filmu... i inace sam ok sa svime al danas mi neki blues dani onda jos ona takva velika
mislim super sam sretna i zahvalna da napreduje i da nije krzljava, van mora nekako, ali me strah komplikacija kojekakvih... iako moja dr kaze bolje da je veca nego da zaostaje
Beti3, predivno si to napisala od riječi do riječi
Istina kakva stvarno je
da sam bar znala to i ja s prvim djetetom kad sam tako plakala i mislila se zašto
ivana.sky, ja sam svoje prvo rodila s 3920, ja sam imala 4kg mami prvo dijete, brat 5200 i kaže da je njega još lakše rodila
nemoj puno brinuti unaprijed
ne mora značiti da ćeš trebati carski, idukcirani...možda bude najnormalniji porod i beba sasvim ok mjera
znaš da onoi znaju faliti u procjeni
Cackala sam po netu i zakljucila da ni necu brinit. Ma i da bude 7kg nek mi je ziva i zdrava i nek mi sam dodje da joj stipkam debelo dupence. Kakavgod porod bio trebam mu se veselit jer njegov produkt je nesto najljepse na svijetu. A izdrzat cu i prezivit stagod me cekalo... ni prva ni zadnja![]()
Nije to uopće tako strašno koliko se mi bojimo jer si ne možemo predočiti kak je imati dijete. Ja sam se brinula kak ću znati što bebi je, što sve trebam raditi oko nje, što smijem, što ne smije, znala sam sanjati da sam zaboravila nahraniti dijete 2 dana i slično. Na neki način zavidim mamama koje se muče se bebom kad dođu iz rodilišta jer je meni taj period uskraćen zato što sam ju samo hranila, uopće ju nisam poznavala i brinula se o njoj. Dobila sam bebicu na 24/7 tek sa 17 dana, a doma smo došle s 3 tjedna. Sada kad ju imam tek 2 mjeseca, život bez djeteta mi je tako dalek i u magli, ne mogu zamisliti kak je živjeti bez bebice. A kad spava popodne po 3 sata, čekam da se probudi da ju mogu uzeti u naručje jer mi je nedostajala.
Stan mi je zmazan, ne kuham baš svaki dan, znam ručati tek u 17h, kad ju hranim po noći znam buncati. I to je ok. Upijam svaki trenutak s njom jer se svaki dan mijenja i sve drugo je sporedno. Bitno je samo da je ona zdrava. Sve ostalo će samo sjesti na svoje mjesto.
Sadie i beti divne price ohrabrenjahvala vam
![]()
ivana.sky, ima jedan strašan (i kasnije smiješan, kad ćeš ga se sjećati) trenutak, a to je kada zatvoriš iza sebe vrata stana nakon što stigneš s bebom doma iz rodilišta. Do tada si imala sve te sestre tamo da ti pomognu i da su tu za svako pitanje i sada odjednom sami ti, muž i to maleno stvorenje. Za mene je to bio jedan moment kada me stvarno na tren primila trema, ali to nestane u trenutku. Beba zaplače i ti si mama, ponese te ritam hranjenja, presvlačenja, gledanja tvoje malene ljubavi kako pajki i odjednom više nema tog straha i brige..
Vidim sada koliko je drugačije kada stiže drugo dijete. Stvarno ima toliko manje tih nekih prvih strahova i briga, premda one glavne su nam zajedničke - da nam bebice budu zdrave, da porod prođe ok... ...
Pitala me bas jucer mama (posto ona radi u prosvjeti i ima godisnji) da dodje kod mene kad izadjemo iz bolnice na koliko dugo treba... nisam znala sta da joj kazem zapravo... mm je dogovorio 2tj godisnjeg kad izadjemo, voljela bi da se "uhodamo" nekako sami u tu ulogu, a opet mislim da ce nam svakako trebati pomoc, pogotovo meni s kuhanjem i spremanjem i odmorom... rekla sam joj jedino da bi voljela da ja i mm sami dodjemo kuci iz bolnice, da ne bude nitko u stanu (ponajvise radi upoznavanja bebe i psa, da ne bude pas preuzbudjen sa drugim ljudima i dekoncentriran sa strane svih koji bi bili oko bebe i unervozili se i nemoj tako, ajd ovako... blabla) a onda da je mogu nazvat pa neka dodju ona i sveki... jel to zvuci ok?
Nikad nisam imala dijete pa da znam trebam li ih tu, a ne zelim bit bezobrazna i iskljucit ih... iako vjerujem da necemo imat mira od nje i sveki i da ce svaki slobodni tren bit kod nas.... Samo ne znam jos razaznat jel to dobro ili lose za nas![]()
Mislim da je jako ok sto zelis da taj trenutak dozivite sami, mala najuza obitelj. Lako kasnije pozoves logistiku, ako zatreba.
Nas su doma docekale nase tri kujice i moja mama (zivimo skupa) i upoznavanje je proslo krasno. Svakako nek ti muz psu donese iz bolnice nesto bebino, da osjeti njen miris.
Mislim da mi je malo prije ispao sluzni cep. Nisam 100% ziher, ali sam upisala "mucus plug" u trazilicu i nekako mi se cini da je to to. Zbunilo me jer nije bilo nikakvih zilica ni krvi, samo dosta obilni zuto-smedi komad sluzi (krasan opis, znam, soriii). Danas cijeli dan kontrakcije, pa mi se sve skupa ne cini nemogucim... Vidjet cemo, spremna sam.![]()
ivana.sky prema mojem iskustvu, bilo kako da ti zamisliš te prve trenutke, samo vas troje i pas - ili čitava family, to je sasvim u redu! Vaš odabir! Naročito za taj prvi dan! A poslije bih ja drage volje uzela mamu ili sveki kod sebe za fizikaliju (čišćenje, kuhanje) da se vi možete dobro upoznati s bebicom i polako stvoriti neke navike. Jer za taj dio u početku stvarno fali vremena, ili nastane pritisak... još ako nisi navikla na nered u kući
ValaMala aaaajdeeeee![]()
Wuhuajmo valamala neka krene i prodje sto prije i bezbolnije
Hvala na savjetimanekad se osjecam ko tudum i uopce ne znam sta bi bez vas tu
![]()
Joj vala mala neka sve bude ok.mozda si nam vec nocas isla roditi a mozda jos koji dan pricekas.
A šta tek mene čeka sa blizancima?!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tu sam jos, nema trudova ni nekih novih naznaka, a i cula sam da neke zene od ispadanja cepa izdrze i po 2 tjedna do poroda. :D
ValaMala, odlično si opisala to sa zatvaranjem vrata iza sebe po dolasku doma
Jedva čekaš svoja 4 zida i kad uđeš u njih i zatvoriš vrata iza sebe, a nema zvonca za pozvoniti sestri za bilo šta....
samo na trenutak te uhvati trema
taj sam dio skoro zaboravila![]()
zvali me iz ginekološke da mi doktora danas nema i da ga možda neće biti cijeli tjedan
ja im rekla da sam 39+1 i da moram odradit pregled,
pa trebam nazvati iza podne da vide drugi termin kod drugog doktora koji mi mogu ponuditi
psmtr
baš me snervalo
nije meni do toga što ga neće biti na porodu ako sad krene jer ako su primalje ok, nije bitno baš koji je dr
al ovaj me godinama vodi, napravio mi prvu kiretažu, porod, konnizaciju, vodio cijelo vrijeme
od početka ovih komplikacija sa skraćivanjem cerviksa i strogog mirovanja... čisto me zanimalo i kakav je
danas nalaz i njegovo mišljenje s obzirom da sam ionako u tih 1,5% vjerojatnosti da dođem do termina,
pa eto, da vidim jer će i biti da ću možda prenijeti...
ne znam, sigurnija sam kad je tu i vjerujem njegovoj procjeni
Cijeli dan sam pokusavala dobit hematologiju da se narucim i nema sanse. Nitko se ne javlja. Slucajno mi se prijateljica nade u bolnici i zamolim da me naruci. Prvi slobodan termin u 9.mj. ali posto sam trudnica mogu doci sljedeci utorak pa pokusat uhvatit dr da mi pogleda nalaze i kaze misljenje. Danas sam malo smirenija i opustenija. Vjerojatno me jucer uhvatio napadaj hormona. Jos sam se narucila sutra kod privatnog dr da me malo bolje pogleda sto se tice protoka posteljice i pupcane vrpce.
mene ubijaju više ove stalne mučnine, dok jedem, sve super, a kad prestanem, čim prestanem žvakati, zažalim što sam uopće išta jela
i od vode, ma od same pomisli na vodu, mi muka
još i tlak skroz nizak, tako da sam za ništa
jadne ove tri moje cure, trenutno ništa od mame![]()
Baš me danas uhvatila neka panika, valjda je to normalno.
Jesu li bebe zdrave, down sindrom i slično. Nije ovo lako razdoblje.
S obzirom na moje godine (30) , a biološki sam i dosta mlađa prema tvrdnji doktorice, i s obzirom da u obitelji nemam nikoga sa takvom anamnezom umirim se...
Ali opet....
Sent from my iPhone using Tapatalk
Icsi, imala sam i ja taj period straha. Ako te što tješi, proći će i bit ćeš mirnija. Vidi sama sa sobom želiš li raditi testove i koje-
Inače prijavljujem i daljnje curkanje sluznog čepa, ovaj put i ponešto tamnije prošaranog. Vidjet ćemo..
A ja prijavljujem strasno teske i bolne cice i izljeve prvog mlika.sve mi promoci.
Cure, treba mi mali savjet, mozda sam vec i pitala ali nemam pojma vise di.. T sam cca 8tj i sad , bila sam na pregledu s 5tt pa 6tt (jer se nije vidio plod) i sad me naručila u petak.. Sad ne znam da li da idem, bojim se dal taj uzv moze sta naštetiti bebi ili dole nešto zdrmati.. Inace sam ok, slabo mi je i navečer mi je teško i sve me nešto boli i probada dole.. Sto vi mislite, da jos sacekam ili da odem?
icsi a imaš super godine ne brini...sve će biti ok
ValaMala, ide to kod tebe polako prema cilju
a i zadarmamica te prati u stopu
ja sam konačno noćas spavala sa samo 2 buđenja na wc
konačno jer sam stvarno iscrpljena od nespavanja bila
Inače, moja konstantna boljka su zapravo grčevi u preponama koji su stvarno bolni
sve ostalo je ok
spašavame pilates lopta
na njoj sjedim često kad sjedim uopće
vidim da nisam prijavila da sam termin za pregled dobila sljedeći utorak tek
i kažem ja njima, znate, to vam je službeno dan nakon mog termina
al ne dira ih to izgleda
kao, samo jedan dan i nema veza
malo mi je to nevjerojatno, al dobro
bebu osjetim, iako se ipak malo smirila
malo ću bolje osluškivati čisto da budem mirna
dakle, ko je u du rodilištu na pregledu, info radi, dr kirmek je ovaj tjedan odsutan
Ne moze naskodit, odi, vidi svoju mrvicu i smirit ces sebas je lijepo u pocetku pratit razvoj... od tockice odjednom kikiriki sa kucajucim srcem pa vec iduci put lici na bebu i mase ti
Uzivaj u tom jer ovak kad naraste nikad ju vise ne vidis cijelu nego dio po dioi ides 1mjesecno a to niiiikad docekat!!
ne bi dr.nikad radio nesto sto bi ugrozilo tebe ili trudnocu...
normalna su probadanja i grcenja (dok nisu konstantno bolna i nema krvi)
Jutro cure, posebice terminuse moje !!! Ja sam jucer imala nekakav cudan dan, grcevi i bol u nogama, straznjici....malo jace bh kontrakcije ali sve je stalo nocas kad sam legla....jutros opet bol u nogama ali manja...
Inace, jucer mi gotov bris- negativan...Bogu hvala...
Meni je u petak zadnji pregled u mog doktora..taman cu uc u 39 tt.
Valamala hoces li ti to brzo ???
Zadarmamice tebi ce mlijeko nadoc odmah po porodu, kod mene jos ni kapi..tako mi je bilo i sa curkom...nadoslo tek 3 dan po porodu a ona bila ko piranjica...
Alkemicar docekat ces ti da ti se tvoj dr.vrati vidjet ces !!! Ja ne znam kod kojeg ce me moj privatnik poslat..vjerovatno kod dr.T....inace me dosad poradjo i kiretiro dr.I ali i on je poso u privatne vode...
Uh gadne menstrualne bolove imam.
Sutra termin![]()
![]()
Pregled plodne vode.nadam se da ce se pokrenuti porod.![]()
Cure hvala, onda cu ići![]()
Bok cure!
Ja sam jučer imala pregled sa punih 31 tt. Bio je i prvi ctg i sve je ok, beba ima 1800 gr, ja zatvorena, beba je okrenuta glavom prema dolje. Sad ide pregled svaka tri tjedna i svaki put i ctg. Vidjela sam lice mog dječaka i dr. mi dao slikicu, baš se lipo vidi i zadnji put isto, al ovaj put se lipše namistio. Ja se uvik nasmijem sa mojim dr-om, on uvik nešto ispali. Kako je malac svaki put na pregledu miran, tj. spava, dr. ga malo "prodrma" kao da se razbudi i malo pomiče, a on ništa, on pajki, kaže dr. "umišljeni neki".
Što se kupanja i sunčanja tiče, neke su pitale, meni je dr. rekao da mogu jer sam zatvorena i sve ok. Ja sam se već i kupala prošli vikend, bitno da je more toplo i čisto, presvučem se svaki put kad izađem, a što se sunčanja tiče, naravno zaštiti se sa kremom, al mislim može se malo na sunce, samo ne na jako već rano ujutro ili kasnije popodne. Meni plivanje tako lipo paše, inače obožavam plivat i ići na more.
Beti i Sadie, tako ste lipo napisale ovo o početnim danima/tjednima majčinstva. Mislim da sve mi znamo u teoriji šta nas čeka, al nitko nas ne može pripremit na praksu kad se dijete rodi i kad smo sami sa njim doma. Ja u svojoj glavi znam da će biti teških trenutaka, iscrpljenosti, nespavanja, al nekako mislim da će ta ljubav prema djetetu sve nadvladat, a ja i mm smo se dugo borili za dijete i bilo je puno suza i tuge zbog neusp. postupaka, pa će mi te suze (ako ih bude) zbog iscrpljenosti mislim biti lakše podnosit jer ću bit ispunjenija i sretnija u svojoj duši. Što se pomoći tiče, prihvatit ću je objeručke sa svih strana (mama, svakrva, 2 moje sestre), jer prvih mjesec/dva se namjeravam posvetit samo djetetu. Drugi neka misle šta treba donijet u kuću, skuhat, počistit i sl. Volim da mi je u stanu uredno i čisto, al se neću opterećivat i trošit energiju ako to uvijek ne bude tako.
Novopečene mame, AM i Sadie, da li nosite steznjake nakon poroda da se stomak brže vrati?
I jedno pitanje koje nije za ovu temu, nakon koliko mjeseci se nakon poroda može početi sa nekim vježbama?
Sara10,rasplakala si me svojim psotom .... cure u finishu sretno!!!
Posljednje uređivanje od Mury : 17.06.2015. at 11:46
Sara10 potpisujem sve sto si rekla...
jedino se brinem da ce mama i sveki "otet" dijete a na kraju cu ja spremat i kuhatlude babe (od milja ja to naravno)
Od jutra je sve nest cudno kod mene...nju osjetim, ali ne udarce nego onako migoljenje, stalno osjecaj ko da sam puna zraka i moram prdnut, pa malo bolni grc, a kad ustanem na noge takav pritisak dolje da imam osjecaj da ce ona ispast...
![]()
Ja sam pocela nositi steznik odmah kad sam dosla iz rodilista i nastavila nekih 2 mjeseca nakon poroda. Vjezbala sam isto relativno brzo, a informirala sam se na netu koje vjezbe su ok. Radila sam one za razdvojene trbusne misice, premda nisam imala pravu displaziju, nego se samo mrvu osjetila ta razdvojenost (pogledajte na netu i ovdje na forumu kako napraviti test na sebi nakon poroda i ustanoviti postoji li displazija i kolika). Odusevljena sam rezultatima steznika, trbuh mi je vrlo brzo izgledao kao prije, a tijekom vremena mi je postao sasvim ravan, kao da nikada nisam rodila.
Steznik je spreman i namjeravam krenuti s njim doslovce cim se vratim iz rodilista. Moze se cuti misljenje da treba "pustiti misicima da odrade svoje", blabla, no ja mislim da tom molohavom i ispuhanom trbuhu dobro dode svaka pomoc. Kada steznik to sve cvrsto drzi, organi brze dolaze u svoje prave pozicije, a nista ne vuce kozu prema dolje i ona se fino vraca kuda treba.
Terminušeee! Dosta nas je na finiš liniji i bas mi je fora citati kako je kojoj.
Muz i ja smo na "babymoonu" i jako nam je lijepo. On je na godisnjem, a Pikulica jos ovaj tjedan ima vrtic, tako da smo puno skupa i uzivamo. Rekli smo momcicu nek nas pusti jos malo do subote (20.6) ili ponedjeljka (22.6), a tada moze doci.
Dosta izlazimo, a najvise u kino. U zadnjih mjesec i pol smo bili u kinu valjda vise nego zadnjih 2 godine. Svaki put kazemo da mora da je to zadnje kino prije poroda i za koji dan evo nas opet! Veceras idemo na Poltergeist. Mm kaze da cu se isprestrasiti i roditi mu u kinu, hahaha.
Moje tijelo pak daje sve signale da je spremno, a tko zna kada i kako ce krenuti. Otisao je sluzni cep, a opet citala sam da neke zene rode i 2 tjedna nakon toga.momcic se smirio, pa i to moze biti neki znak..
U petak sam opet u TA, tada cu biti dan do 39tt. Ide mi na zivce sto je pregled tamo 2-3 minute i nema procjene velicine bebe. Sve razmisljam da odem mojem ginu na jos jedan pregled, no skupo mi je to, pa mozda bolje ne.
Doma je sve spremno, a danas cu jos namjestiti posteljinu i mobil u kinderbet i to je doslovce to... Jedva cekam da zagrlim i ljubim moje dijete ...
sara, ovisi kakav je porod. Mislim da ćeš to i osjetiti. Meni je prošlo 2 mjeseca od cr i još me zaboli maternica. Ne idem u teretanu jer mi se ne odvaja od bebe. Osjećam da sam spremna za vježbe, samo ne trbušnjake.
Steznik nisam nosila jer mi je rekao lik u dućanu gdje ga prodaju (Rozi step) da se s njim ne bi trebalo sjediti, pa mi je bilo glupo dati 160 kn za njega jer sam manje-više stalno sjedila (zaružila sam u rodilištu).
Drago mi je za tebe od početka zbog potpisa. Bitno je da su suze iza tebe. Meni ni na kraj pameti nije bilo da ću lijevati suze nakon poroda, al i to je iza nas i veselimo se svemu - što nema problema s kukićima iako je na zadak, 8 cm koliko je narasla, što je neki dan plakala za mnom i onda me zagrlila, svakoj pokakanoj peleni...
vala, i ja mislim da se mišići ne smiju ulijeniti (što se dogodi sa steznikom), ali porod je ipak drugačija situacija. Treba natjerati organe da se vrate na mjesto.
I mi smo otišli u posljednje kino udvoje. Kad ono - mjuzikl. Htjeli smo iskočiti iz kože. Onaj neki poznati film. Al nemremo smisliti mjuzikle.
Ja uopće ne znam kak je to kad dijete najavljuje svoj dolazak. Niti kak je roditi vaginalno. Baš bih htjela otić u neki simulator, čisto iz znatiželje. Za istač roditi vag. bi me bilo jako strah zbog mogućih komplikacija (iako sam ih imala s cr, al to bar znam kak je).
Super je ak imate nekoga da vam pomogne oko kućanskih poslova. Meni mama i sestra žive daleko i ne mogu doći bez auta. One bi mi pomogle, a i bilo bi mi drago vidjet ih i da uživaju u bebici. Sveki živi ispod nas i u 5 tjedana koliko smo doma ni 1 jedini put nije ponudila bilo kakvu pomoć. Dok me nije bilo usisala je da zadovolji formu i oprala je malo suđa, pa sam morala popravljati za njom.
Posto sam danima luda od brige, ajd da podelim ovde, pa mozda neko ima iskustva....
Od pre sedam dana beba na ctg-u ima povisene otkucaje. Dakle u sedam dana su mi ponavljali merenje 5x i svaki but bazalni bpm izmedju 165 i 175. Sve ostalo ok, otkucaji do tada dobri (na uzv prethodnih meseci), protoci su dobri, bebine mere, brisevi ok...
Dr u domu zdravlja panici, prvo je predlizio cesce merenje, a onda me poslao u porodiliste odakle su me iz prve vratili sa recima da je sve to ok i da ni ne treba tako cesto da radim ctg. Onda dr pomisli da su me odatle odpilili jer su zauzeti pa posalje u drugo, cak me uveravajuci da ce me zadrzati na posmatranju. Iz drugog me vrate sa istim recima - sve ok, raditi ctg na sedam dana.
Ja nisam svoja od brige. Ovo je nema blaga tahikardija, moze biti znak stresa bebe i evo traje vec preko sedam dana (od kad je utvrdjena), ali opet misljenja lekara se ocigledno razlikuju...
Ja sam mislila da je do 160 ok.ako prelazi javlja se upozorenje na ctg.
Ja ne bi znala nista o tome.. ni jednom nam jos nisu radili ctg... prvi ce eto bit 1.7.kad cemo bit 37tt...
mozda da potrazis neko 3.misljenje?
Cure molim pomoc nesto me uzasno pece s desne strane na busi sad sam 23 +2 tt dali kad dobijem striju pece i dal je crveno
Moguce da se koza rasteze ako je crveno i izvana pece... dobro namazi nekom kremom, bolje cak uljem
Pa i jeste do 160 ok, zato i brinem, kod nas prelazi.
A htela ne htela dobila sam niz oprecnih misljenja, ne tri, nego pet. U dz kad dodjem na ctg uvek je drugi dr dezuran i svi oni iz dz prave frku i salju me u porodiliste u kojem niko ne misli da je to problem i vracaju me kuci...
lady.x, zao mi je sto si u tolikoj brizi i sto ti daju tako oprecna misljenja. Ne znam što savjetovati, ni ja još u ovoj trudnoci nisam imala ni jedan ctg, naime na sv.duhu rade tek od 39tt. To mi je isto čudno...