Stranica 250 od 581 PrviPrvi ... 150200240248249250251252260300350 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,451 do 12,500 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Cure mene opet boli kao da cu procurit svaki tren...ajme bas me strah ne mogu vjerovat da jr to normalno...

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

mona, najnajnormalnije. Ja sam imala u obje trudnoce te "menstrualne" bolove. Stovise, ti bolovi su mi bili medu prvim simptomima trudnoce.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne spava se

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Lady.x u kojem si tjednu ? Meni su u 35 tt radili ctg 3 dana za redom dok sam bila u bolnici na promatranju. Otkucaji su varirali od 130 do 170 ovisno kako bi se beba okrecala i rekli su mi da je to uredan nalaz...nemoj se strasit...da je nesto ozbiljno posrijedi zadrzali bi te u bolnici !
    Ja sam jutros odspavala do 9, konacno malo bure i lakse se dise, cak mi i noge nisu natecene kao po onim vrucinama predhodnih dana...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Meni je cijelu noc desna ruka jako trnila i prsti mi na obje sake otekli... jel moguce zato sto sam jela tuc krekere koji su bas ful slani?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure evo mene sa pregleda.
    Danas mi je termin.ctg ok.nema trudova.otvorena i dalje jedan prst.
    Isla mi je gledat plodnu vodu i odjednom sukrvica krenila i izljev mljecne vode.dokt nije bila sigutna jel mi puka vodenjak.osjetila sam i ja da mi se sliva.al onda je rekla da je ovojnica citava.
    I odjednom kontrakcija jaka i lezala sam i onaj zivac mi pritislo i izvalila sam joj se.hladan znoj i crno prid ocima.pripale se ona i sestra.odma otvarat prozor i vode piti.

Uglavnom...u subotu ujutro u bolnicu na pregled pa u ponediljak a ondabu sridu kod moje dokt.ako do tada ne rodim.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Zadarmamice drzim fige da krene brzo !!! I mene je tako prokrvario doktor na pregledu plodne vode sa prvim djetetom ali kako sam bila 41 tt ostavili su me u radjaoni i inducirali porod !
    Ivana.sky lako moguce !

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ajme ZM zvrzlame...
    nego kako uopce oni pogledaju pl.vodu? Kak se radi taj pregled? Sto li me ceka

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Joj curke, kao da smo se jucer pratile u onim ranim tjednima, a evo nas na samom kraju!
    Zadarmamice, ja bih rekla da nema sanse da docekate ponedjeljak u komadu. :D
    Ja sutra drugi pregled u TA, nadomak 39tt, a imat cu i prvi ctg.
    Danas smo mm i ja proveli divan dan u Samoboru; setnja, kavica, puse... pa otisli na palacinke. Bas nam je lijepo sad kako je na godisnjem, a sve je spremno i samo iscekujemo kad ce sve krenuti.

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    Lady.x u kojem si tjednu ? Meni su u 35 tt radili ctg 3 dana za redom dok sam bila u bolnici na promatranju. Otkucaji su varirali od 130 do 170 ovisno kako bi se beba okrecala i rekli su mi da je to uredan nalaz...nemoj se strasit...da je nesto ozbiljno posrijedi zadrzali bi te u bolnici !
    Ja sam jutros odspavala do 9, konacno malo bure i lakse se dise, cak mi i noge nisu natecene kao po onim vrucinama predhodnih dana...
    Ja sam 37tj.
    Problem je sto kod mene nije do polozaja ili aktivnosti, dakle prosecni otkucaji su na svakom ctg-u bili preko 160. Evo, sad na poslenjem su tacno oko 160, pa je dr zadovoljniji jer padaju, prosle sedmice su dolazili do 175 (bazalni).

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Joj curke, kao da smo se jucer pratile u onim ranim tjednima, a evo nas na samom kraju!
    Zadarmamice, ja bih rekla da nema sanse da docekate ponedjeljak u komadu. :D
    Ja sutra drugi pregled u TA, nadomak 39tt, a imat cu i prvi ctg.
    Danas smo mm i ja proveli divan dan u Samoboru; setnja, kavica, puse... pa otisli na palacinke. Bas nam je lijepo sad kako je na godisnjem, a sve je spremno i samo iscekujemo kad ce sve krenuti.
    Super.opustanje i uzivanje.
    I ja sam jucer navecer sa frendicom setala po gradu i pojela veeeliki sladoledni kup hahahha
    A prijatelji nam misle da cu sutra
    Ja vise nista neznam ni nemislim.
    Al sad mi je skroz realno da sam prinila jer mi je bio dugi ciklus...kasna ovulacija i saznala sam da sam trudna tek 36tt.prije mi test nije htio pokazati.tako da...
    Dok sam u prvoj trudnoci rodila na termin prirodno i spontano bez indukcije.i tocno se poklapalo sa ovulacijom na pola miseca.

I sinoć sam imala par jakih trudova pa sve nista.al kontrakcije su mi bas jake.i onda noćas krv iz nosa.i jos me ukocila lopatica od propuha jer nismo tili klimu paliti.i eto.
    Sva sam u defektu.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ispravak...saznala sam tek 36dan ciklusa.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Meni je dr kad je otvarala trudnicku knjizicu namjestila prvi dan zadnje M po beti i uzv da ne bude panike kad me zaprime u bolnicu sa tri tjedna prenesenog termina. Sad se pratimo tako i sve mjere stimaju u dan. Kad sam imala prvi spontani u bolnici su racunali da sam trudna 13 tt a u biti je bilo 6tt. Ciklusi su m dugi i zadnja M mi nije neko mjerilo.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Evo i mene sa zadnjeg pregleda kod mog doktora. Otvorena 2 prsta, cerviks na 1/2 cl., sve omeksano i spremno...Kaze doktor kad krenu trudovi da ne cekam doma nego pravac rodiliste jer bi malac mogao izletit nabrzinu....
    Ukoliko ne rodim do termina 29-og idem na ctg i plodnu vodu u bolnicu..
    Meni su ciklusi isto tako dugi, od 32-36 dana ovisno kako koji mjesec pa logicno da je i termin kasnije iako malac po mjerama odgovara tjednima trudoce..
    Ma kako bude...necu se vise zamarat s nicim nego cu probat uzivat u ovim zadnjim danima trudnoce...
    Sinoc me seka i zet vodili na sushi....uh sto sam se najela... ali zato nocas zgaravica za poludit....
    Zadarmamice i ostale terminuse drzite mi se !!! Jos malo i stizu mali smotuljci !!!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Mury draga

Ivana.sky ne brini, to se neće desit da mama i sveki "otmu" dijete, ipak je mama br. 1 za bebu i beba najviše želi mamu, još ako budeš dojila, neće se odvajat od tebe. A što se kuhanja i ostalog tiče dobro će ti doći ako to žele.

Sadie jako mi je drago što napkon uživaš sa svojom malenom.

Meni je na ctg-u rečeno da je u redu kad su otkucaji od 120-140. Lady.x ne želim te plašit, samo kažem kako mi je dr. rekao. Ma dr-i će napraviti svoje šta treba, ako treba, a u kojem si ti tjednu sada?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

ZM lijep ti je novi avatar! Kad god da krene malac, neće još dugo, mora izać!

Tetagogolina gdje si, kakvo je stanje kod tebe? Tebi je termin danas, jel tako! Posebno me zanima tvoj porod s obz. da ćeš rodit u spl. rodilištu. Tko zna, možda si već i tamo.

Lady.x, vidjela sam sad da si u 37 tt, ma bit će sve u redu, pa da sad rodiš u terminu si.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bebeto ajde kreni više, vidiš da zadarmamica i ValaMala očito čekaju da netko drugi zavrti krug

Otkucaji bebe su normalno do 160, a ne 140! Ne znam kako ti je to sara rekao doktor... uplašit ćeš ekipu

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo me, danas termin, popodne sam na pregledu, nikakvih naznaka..... a ctg je uredan od 120 do 160 otkucaja, prošli put se beba pomakla i otkucaji prešli 165 a ono ctg počeo pištat i zvonit

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo me s pregleda u TA. Ctg super, stanje nepromijenjeno (1 prst otvorena). Ako ne rodim, pregled za tjedan dana.
    Vaginalni pregled je bio skroz nježan, ali poslije me cerviks pekao ko lud, uopće ne kužim zašto. Tako je bilo i prošli put. Jel moguće da koriste neki gel koji mi ne odgovara?
    Na putu doma sam imala tako bolan trud da sam bila ziher da će krenuti, a evo stalo i ne događa se ništa dalje. Puno sam na wc-u zadnjih dana, ali osim toga, osjećam se kao da nisam trudna. Nula tegoba (osim pas mater groznih žgaravica) i bojim se da ću prenijeti 3 mjeseca.

Hajmo terminuše, kakvo je ovo zabušavanje?!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma ne želim nikog plašit. Ustvari, sjetila sam se da mi nije to dr. rekao, on je rekao samo da je nalaz u redu, nego sestra mislim da je to rekla. Očito je malo fulala. Ok, dobro da i ja to znam za drugi put.
    Tetagogolina sretno i javi se sa novostima kad ih bude!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jao zaaakon ste. Sve u povremenim trudovima, a nijednoj bebi se ne izlazi. Već vam se smijem na "stanje nepromijenjeno".
    Znam sara da ne želiš plašiti, samo ispravljam jer bi pola trudnica bilo u panici da ne znaju normalu.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Muma volila bi ja da krene ovaj sekund ali teško...otočani znaju bit jako tvrdoglavi
    Neznam kako vi ali ja se jezim onog ctg aparata....moja se beba obično dosta migoljila pa bi to bili svakakvi zvukovi i sumovi...
    Tetagogolina vibram da krene brzo !!!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I meni je mrzak ctg, obično mi je jako teško ležati mirno u jednom položaju. Još je jutros mali bio uspavan, pa sam morala "vježbati" i buditi ga. :D

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sad odmarsm a popodne setati u nadi da ce se pokrenuti.
    A kod svekrve rucam jer nemam volje kuhati ima dva dana.a kad se zena ponudila onda super.samo joj nefam da mi ista posprema po kuci.to cu sama nekako.i kad rodim...nek ona dkuha da ja mogu biti sa bebom i sa sinom se druziti.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Valamala i meni bude peckanje nakon njihovog gela.jedva docekam doma tusiranje nakon pregleda.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Same bebe ne vole taj ctg. Moj L je uvijek šizio, lupao u onaj donji aparatić na buši, jednom me toliko izbombao da sam plakala. Onda mi je sestra tamo rekla da bebe to u principu ne vole

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Savjetovali su mi uvijek prije da pojedem kockicu cokolade..

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Mury draga
    Meni je na ctg-u rečeno da je u redu kad su otkucaji od 120-140. Lady.x ne želim te plašit, samo kažem kako mi je dr. rekao. Ma dr-i će napraviti svoje šta treba, ako treba, a u kojem si ti tjednu sada?
    Pa svuda pise da je normalno 120-160, tako mi i dr kaze. Kod moje se otkucaji vode jos uvek kao blaga tahikardija, dakle nisam jos u normalnoj zoni, ali to je sve bolje nego pre sedam dana kad su bili i visi, pa sam malo mirnija.

E, sad, ja znam da jesam u sigurnoj zoni da mogu na porodjaj, no ne brine me to, ja bih mogla i danas... Nego me brine sto ti otkucaji mogu biti znak kojecega (najcesce stresa bebe pa nekad ako su visoki bas i daju indukciju), a evo pola dr-a pravi frku, a pola ne :/
    Posljednje uređivanje od lady.x : 19.06.2015. at 16:52

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

kod mene i dalje ništa
    s obziromda mi je dr ovaj tjedan odlučio zapičit na godišnji pa nisam imala pregled u utorak,
    pojma nemam kakvo mi je stanje
    to mi je totalno bezveze jer je ovo baš sam finiš
    a ja se pitala zašto me naručila u utorak, dan iza termina, a ne ponedjeljak da pogledamo i plodnu vodu i ctg... - praznik je u ponedjeljak naravno
    šta je tu je

ja svakodnevno prešetam puno, radim ko konj po kući, oko cvijeća, peglanje, pranje, ribanje..
    cijelo vrijeme mali samnom i hopsam na pilates lopti već duuugo
    al ništa se ne dešava i dalje

jedina konstanta su mi odvratni grčevi u preponama
    svakodnevno nebrojeno puta i bole ko svi vragovi
    stomak je ipak visoko i dalje
    činilo se u 2 puta da se mal spustio
    i je, vjerojatno zbog trenutnog položaja bebe
    al evo sad opet visoko i jedva dišem

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ja danas ne mogu prestat spavat i jest.
    Ocito je bebama u ovom terminu "fora" ne htjet van poznanica curicu prenijela 10dana, kolegici sutra termin sa sinom, a ni on ne planira...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Savjetovali su mi uvijek prije da pojedem kockicu cokolade..
    to je zato jer u posljednjim tjednima beba ima manje manevarskog prostora a i generalno se umiri pred sam porod tako da CTG često napravi lažnu uzbunu.
    zato nije loše odradit malo žustriju šetnju ili eto pojest čokse neposredno pred pregled kako bi se beba "razbudila" i da ne bi došlo do loših rezultata koji bi bezrazložno potakli indukciju isl...

inače,uvodjenje CTG-a je samo povećalo stope CR-a a bez povećanog pozitivnog ishoda poroda....(to se ne odnosi na primjenu dripa kada postaje nužno) dakle,previše lažnih uzbuna a i smeta djetetu....(slično se govori i za UZV, zato se često i skrivaju i okreću prilikom pregleda)
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 19.06.2015. at 19:49

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

evo me, ctg uredan, otvorena 2 prsta, trudova nema, sutra plodna voda

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kazu ananas i sex. Veceras imam na repertoaru oboje. Dosta je bilo!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kazu ananas i sex. Veceras imam na repertoaru oboje. Dosta je bilo!
    Ananas mi ovih dana nije pomogao a sex je muz obecao ali evo ipak nezeli.strah ga.
    A meni je vise dosta poziva.svi zivkaju jesam li rodila.

Cili fan smo skitali i imam kontrakcije ali one gaaaadno bolne na svakih 5-10min.i neka me cudna bol uvati i igle u preponi i pocne boliti i trniti noge.koda mi neki zivac stisne.

Ujutro u bolnicu na pregled idem.e sad...u koliko sati je najbolje?vikend je i vizite ujutro.da dodem u 8 pa cekam.i neznam dali u ginekolosku ambulantu ili u radaonu da zvonim.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    to je zato jer u posljednjim tjednima beba ima manje manevarskog prostora a i generalno se umiri pred sam porod tako da CTG često napravi lažnu uzbunu.
    zato nije loše odradit malo žustriju šetnju ili eto pojest čokse neposredno pred pregled kako bi se beba "razbudila" i da ne bi došlo do loših rezultata koji bi bezrazložno potakli indukciju isl...

inače,uvodjenje CTG-a je samo povećalo stope CR-a a bez povećanog pozitivnog ishoda poroda....(to se ne odnosi na primjenu dripa kada postaje nužno) dakle,previše lažnih uzbuna a i smeta djetetu....(slično se govori i za UZV, zato se često i skrivaju i okreću prilikom pregleda)
    I moj malac se prekjucer skrivao i prekrio se rukicom kao da je znao da ga pokusavamo vidjet. Okrenio se prema mojim ledima. Gledali smo ga na 4D i predivno mi ga je bilo vidjet. Sad smo sigurni da je decko (soda bikarbona me prevarila).

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Ananas mi ovih dana nije pomogao a sex je muz obecao ali evo ipak nezeli.strah ga.
    A meni je vise dosta poziva.svi zivkaju jesam li rodila.

Cili fan smo skitali i imam kontrakcije ali one gaaaadno bolne na svakih 5-10min.i neka me cudna bol uvati i igle u preponi i pocne boliti i trniti noge.koda mi neki zivac stisne.

Ujutro u bolnicu na pregled idem.e sad...u koliko sati je najbolje?vikend je i vizite ujutro.da dodem u 8 pa cekam.i neznam dali u ginekolosku ambulantu ili u radaonu da zvonim.
    Je li to krenulo ono za prave?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Je li to krenulo ono za prave?
    Virujte mi da vise neznam sto je pravo a sto nije.
    Evo beba mi se sad mice i svaki njen pokret me uzasno boli i drob je tvrd ko kamen.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zm, meni mirisi na porod...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

zm, meni mirisi na porod...
    E da bar.evo sam uspila i spavat.

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

dobro jutro

idemo svi na prijavak!!!

jesmo još sve 2u1 ?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo me na ctg.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Ima bit da jesmo

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Doma sam.
    Dva prsta otvorena.ctg ok.plodna ok.
    Eto...kaze dokt da ce sad brze ici kad smo se makli sa jednog prsta.
    I sad me evo rasturaju kriza.
    I jutros i sada mi ispala dva velika komada sluznog cepa.

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

plodna ok, ctg ok, saga se nastavlja

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Meni evo doma poceli trudovi.boli gadno.al jos necu ici.
    Jel moze biti da sam zeznila ovih dana.lezala sam stalno na desnom boku.pasalo mi tako.
    A inace na livom se beba brze spusta i otvaranje...sve.
    I lezala prije na livom i turbo pocelo boliti.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Djevojke ja sam prije 20 minuta pala sa stepenica, u 19 sam tjednu nisam pala na trbuh nego na leda, lupila sam se dosta u leda ali hvala Bogu trbuh me ne boli ali sam se jako uplasila da nisam nastetila bebi molim vas neka utjeha ili savijet?

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj djevojka00 prvotno napisa Vidi poruku
    Djevojke ja sam prije 20 minuta pala sa stepenica, u 19 sam tjednu nisam pala na trbuh nego na leda, lupila sam se dosta u leda ali hvala Bogu trbuh me ne boli ali sam se jako uplasila da nisam nastetila bebi molim vas neka utjeha ili savijet?
    Doktoru.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bez panike ali i bez savjeta osim: odma doktoru! Nikad ne znas sta se unutra moglo dogodit iako izvana nije nista.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ZM ajmoooo!!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Na 5min su mi.ali necu jos ici.do bolnice imam 5-7min.i jos se ne priznojavam i jos nije nagon za kakanje.pa jos cekam.
    Usporedujem ja sa prvim porodom a nemora biti isto.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •