Al zato KBC Rijeka voli gurat prirodni pa kud puklo da puklo. Čak i kad dođeš s preporukom za CR zadržavaju pravo konačne odluke na konziliju jer oni znaju najbolje.
Al zato KBC Rijeka voli gurat prirodni pa kud puklo da puklo. Čak i kad dođeš s preporukom za CR zadržavaju pravo konačne odluke na konziliju jer oni znaju najbolje.
Ok sad me vec pere panika
osjetim stezanja ali mi se ucinilo da je to cesce neg inace, cak mal precesto pa sam pratila... u 20:24, 20:38 i sad 20:48... bol samo u mom "rebru", preponama kad se micem i pritisak dolje - al to mi sce standard ovih dana... lezim na boku vec cca po
pol h i osjetim nju da se mice...
sve ok sam ne znam jel to normalno il da brinem?
Meni se to cini ok. Ti bolovi sto govoris... al prati jos
Ok je... nije pravilan razmak i ne idu iz ledja, al bome udaraju cesto...
bit ce zanimljiv ovaj zadnji mj![]()
Vadili su curi krv.cekamo nalaz do 10i30...,ali svi kazu da idemo doma.to je sad formalnost.
Cica kao velika![]()
Ipak neznamo ocemo doma.
Cuje se sum na srcu.odnili su je na pretrage.
To je sigurno samo predostroznosti radi vibram da cete brzo kuci !!!
Terminuse moje kakvo je stanje danas ??
Bok cure, pratim vas i krasno mi je gledati kako jedna po jedna grlite svoje male bebicesa svakom rođenom bebicom znam da je i moj termin bliže
Ja ću na carski oko 20.07. iako bi više od sve voljela roditi vaginalno i stalno sanjam kako mi puca vodenjak i kako se otvaram brzinom svjetlosti i rađam...šmrc...
ZM, nemoj brinuti nije vjerojatno ništa...tako su rekli i curi sa kojom sam ležala sa prvim djetetom, na kraju smo skupa išle doma i sve je bilo ok..
Pozdrav svima i lagane porode vam želim![]()
zadarmamica,nadam se da je sve dobro s mrvicom i da idete danas domeka:live:
Ja sam u subotu došla doma iz bolnice da bi u nedjelju opet prokrvarila,izašao mi je veliki ugrušak..otišla sam na odjel da me dr pogleda,beba je dobro,nije vidio ni hematoma niti išta drugo. Sad sam doma na strogom mirovanju,samo pišat i jest. Ide mi još malo smeđega. Pitam se,dal bude tak cijelu trudnoču ili su to samo početni šokovi![]()
ZM čestitam tiPorod ti je bio savršen, školski. To nam je patronažna na tečaju baš govorila da što više toga (trudova) odradiomo doma, tako da u rodilište dođemo samo rodit da nas ne muče tamo, kod tebe je tako bilo. Bit će sve ok sa mrvicom.
Sretno ostalim curama kojima je termin.
Tetagogolina kakvo je stanje kod tebe?
Žužy miša mu, ta krvarenja, bitno da je beba dobro, samo miruj. Što se heferola tiče, ja sam ga pila, al prije dok sam u postupcima bila jer mi je feritin bio nizak, a kao za T treba biti min 40 ili 50 iako moj dr. kaže da je to sve lov u mutnom, al eto ja sam išla na sve. Al u trudnoći nemam iskustva s njim, ne pijem ga, a dok sam ga pila nisam imala zatvor ni posebne nuspojave.
zadarmamica, čestitke na predivnoj djevojčici i predivnom porodu! držim fige da ste već doma!žužy, čuvaj se draga!!!
žužy, čuvaj se draga! vjerujem da su to samo početnički šokovi i da bu sve bilo super!!
zm, vibram da nam javiš uskoro da ste doma.
[B]žužy[B], nakrvarila sam se bome u prvoj trudnoći, pa znam kako ti je. Miruj, leži i bit će sve ok.
bebeto, imam osjećaj da se trbuh spustio i stalno osjećam pritisak dolje. Imam milijun bh kontrakcija dnevno i samo čekam... Počinje me hvatati ogromna čežnja za mojom bebom. Ne mogu dočekati da ga gledam, ljubim, dojim, mazim...
ZM bit ce to sve okcula sam za dosta takvih slucajeva, moraju pregledat, a na kraju ne bude nista
![]()
Zadarmamica nama su na tečaju rekli da nas dijagnoza šuma ili gluhoće ne zabrinjava, da većina bebica ima u početku to, zbog plodne vode. Nadam se da se radi o tome! Drži se i mazi svoju mrvicu![]()
ZM zao mi je da niste izasle danas...bit ce to sve super, kako ivekica kaze to se cesto dogodi, moji oboje nisu bili prosli na testu za sluh jer su im kanalici bili puni krvi, smole, vode..cega li vec pa smo morali doc u pedijatrijsku ambulantu za 7 dana kad je naravno bilo sve ok.
ValaMala potpisujem te u dijelu ceznje...jedva cekam malu strucu i samo strepim da sve prodje kako treba...
I mene rasturaju Bh posebno kad nesto pojedem ali nekih drugih znakova nema da ce brzo nema..
Sve je to meni jasno.ali mi nije bilo bas svejedno cuti jer vec imamo slucaj u obitelji.bratov sin je operirao srce dva puta.sa tezom dijagnozom.od suma i rupice do ostalih stvari sa srcem.pa nam je to bio šok i onda i bezazleni šum mi nije bilo bas svejedno cuti.
Cure molim pomoc vec dva dana me dolje pecka i svrbi i na ulazu u rodnicu
Jel to kakva bakterija ili gljivice ili sta vec jer nikad to nisam imala...
Trudna sam 24+1 sutra cu zvat gina
Micamaca30 i meni se to desilo upravo otprilike u tim tjednima u kojima si ti sada. To su bile valjda gljivice, mene je svrbilo (iako ih nikad u životu nisam imala), površinski samo, ništa unutra, dr. mi je dao Plimycol (to je isto što i Canesten), mazala 2 put dnevno i prošlo. Svrab nestao nakon prvog/drugog mazanja. Više mi se nije vraćalo to. Ne trebaš se plašit, to nije ništa opasno.
Sara10 hvala ti punooooo
Ja imam canesten kremu pa cu namazat navecer da mogu izdurat do sutra...koma mi je ovo bas sam se isprepadala
Vagisan vaginalete mi je doktorica preporučila da stavim tu i tamo. One su skroz prirodne, sadrže samo probiotike
Meni je smetao WC papir sa mirisom i neki dnevni ulošci, kad sam to izbacila prošlo je peckanje i svrbež.
Zadarmamice sad se sjecam da si spominjala bratovog sina pa si isla na neku pretragu u ranijoj fazi trudnoce ako se ne varam...bit ce to sve dobro !!
Krenuo kolostrum. Happy sam ko mala beba. Prošli put je došao tek treći dan po porodu.![]()
Mi vam dojimo svjetskibeba je prvo izgubila na tezini jer je samo bilo kolostruma a od jucer ima mlika i odma dobiva.
I vec imam uzasne rane tako da dok ona jede ja sam skoro u suzama.jer po ranama poteze.do krvi me poila.
Jedva cekam doma uzivati sa dicom.nadam se danas izlasku.zuticu nije dobila.i valjda ce danas biti kardiologa.ako ga nema onda cemo par miseci cekati na termin.
Hej ! Pa cestitam Zadarmamica !![]()
I ostalim mama cestitam na smotuljcima ♡♡♡
Evo i mene na Fragminu 2500. Hematologinja smatra da je bolje Fragmin nego andol jer ne šteti bebi. Iako imam blagu trombofiliju bolje je da se zaštitim fragminom nego da riskiram. Danas je bilo prvo bockanje i uopće nije strašno kao sto sam mislila.
Evo ja prvi put od početka trudnoće povratila.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Cure drage, nije me bilo skoro pa dva mjeseca. Previše događaja, stresa. Nisam stigla ni čitati što je s vama, je li se koja već porodila od mojih terminuša. Zadarmamice čestitke od srca na curici i vibram da sve bude u najboljem reduJa sam eto već dva mjeseca na inzulinu, osjećam se dobro. Otvorena dva prsta, sutra idem u Kbc na kontrolu ctg. U ponedjeljak me zaprimaju u bolnicu i inducirat će mi porod zbog svih mojih dijagnoza orije tremina koji je 05.07, a ja sve molim Boga da to izbjegnem i da sve krene prirodno. Nedostajale ste mi <3
E, zbog ovih rana i bolova kod dojenja o kojima zdmamica pise biti cu dosadna i jos jednom ponoviti:
1. Proucite sto znaci pravilan hvat (bradavice) pri dojenju i namjestajte bebu dok ne nauci pravilno uhvatiti bradavicu (ne dajte da sise bilo kako)
2. Multimum komprese prvih dana na bradavice izmedu podoja 0/24 (stavis, pri podoju skines, presavines, odlozis na jastuk i vratis; novu kompresu stavis kad vidis da treba promijeniti, nakon tusiranja, kad ju izgubis po noci; uglavnom, ne treba vagon tih kompresa, vec 1-2 pakiranja)
Sretno svima!
Hvala na savjetu.
Meni su sestre pomogle i pokazale razne polozaje.a najveci uspjeh je sto uopce silikone nismo koristili.iako inace nemam bradavicu rekla mi je pedijatrica da nije bitno.da ce to beba sama izvuci prvih 24sata dok jos nije doslo mliko.i da je bebi to lakse dok su cice mekane i prazne.i uspili smo.
A imam uzasne rane.boli do suza pocetsk dojenja a onda otupim na bol.i bitno mi je da kad krene cicat da ne izbaciva jer onda opet ispocetka bolovi.
Eh....jucer 8kg manje a evo danas vec 10kg manje mi vaga pokazuje.noćas su mi vice bile koma i sve ih je lipo ispraznila.
Jede svaka tri sata...na njen zahtjev.odma je takav ritam uvatila.
I cura ima lagani šum i rupicu od 4mm.kontrola kod kardiologa za 2mj.
A moj cetverogodisnjak je odusevljen sekom.i svi su mi govorili da ce mozds biti ljut na mene.jer se nismo nikako vidili ni culi.al on je mene izljubio i izgrlio.i oko seke.a njegov govor u ovih par dana....pa cudo.ja vam zapravo nisam dobila jedno novo dijete nego dvoje.sin nas je svih iznenadia.jako je njezan i pazljiv.
Zadarmamica baš mi je drago čut da si sretna i zadovoljna.Nadam se da to sa srcekom nece biti nista strasno.
Macapapucarica ja nisam uspjela nać nigdje te multimum comprese. U našim apotekama u DU nema. Na kraju sam kupila purelan.
Jarice vibram da ti krene prirodno !! Vibram to za sve nas !!!
Alkemičar, tetagogolina gdje ste vi cure ??? Vi ste prešle termin, možda se već mazite sa vašim bebuškama ??
Valamala ima li kakvih novitada kod tebe ??? Jesu li balancane,malina i ananas pomogli ??? Meni nisu...ni hopsanje po pilates lopti..ni gore-dole po skalinama....jednostavno mališi još nije vrijeme...
Maco jel baš moraju biti te multimum komprese, ne mogu obični jastučići za dojenje? To se u ljekarni kupuje?
Njet, bebeto, nista ne krece iako imam pun kufer "simptoma" da ce uskoro. Ne ide se njemu van.
Ispao cep, kontrakcije cijelo vrijeme, pritisak dolje na najjace, bole prepone i sve dolje, trbuh se spustio, mali se primirio... cekam da krene.
Evo nas u Maksimiru, setamo i setamo...![]()
![]()
Sutra ujutro sam opet u trudnickoj ambulanti. Da bar krene prije...
ValaMala, sretno!
Šetaj, šetaj....
Na dan poroda (38+5) ja sam šetala 3 sata i puknuo vodenjak...
Cure sretno svima i čestitke novim mamama.![]()
Gle, ja sam dobila preporuku za njih i koristila ih nakon oba poroda.
Jastucici za dojenje samo upijaju mlijeko koje iscuri.
Ove komprese imaju na sebi neki gel koji vlazi, stiti i njeguje bradavice, a ujedno su i barijera da odjeca ne iritira osjetljive bradavice.
A osjetljive su u pocetku JAKO. Sto od hormona sto od pocetka dojenja.
Purelan sam koristila kasnije tijekom dojenja ali nije mi bas trebao cesto.
Cimerica u rodilistu je odmah dobila rane, dala sam joj komprese da joj bude lakse i uzdisala je od olaksanja koliko su joj pasale i zvala muza da odmah kupi.
Sestra na pedijatriji me pitala sto to stavljam jer vidi da ne radim bolnu grimasu kad stavljam bebu na prsa i da to mora biti nesto dobro.
I tako, ja ih stalno preporucam
Bebeto, probaj pitati u nekoj ljekarni gdje su voljni naruciti ti, a ako ne uspijes, rado cu ti kupiti i poslati.
Maca papucarica hvala na por.onda cu kombinirat komprese i ovi mast.samo neznam kako cu prizivit noć.
Mene je purelan spasio. Jest da je skupa krema, ali mislim da vrijedi novaca..
Cure jedno pitanje.
Ovaj prokleti hematom mi opet curi. Nije to puno ni nešto zabrinjavajuće.
Ali je čudno što mi se to dešava tijekom noći u ležećem položaju a tijekom dana ne bude ništa.
Jeli to stvarno moguće da to kako bebe rastu pa ga istiskuju?
Ili je zbog položaja spavanja?
Spavam na boku i na leđima, nikako na stomaku.