Ja da se javim na kratko.
Sad sam 37+4. Ne desava se nista sto bi ukazalo da ce beba skoro.
I dalje redovno idem na ctg, otkucaji uvek oko 160... Ovo me bas smorilo...
Ja da se javim na kratko.
Sad sam 37+4. Ne desava se nista sto bi ukazalo da ce beba skoro.
I dalje redovno idem na ctg, otkucaji uvek oko 160... Ovo me bas smorilo...
Pukao vodenjak oko 7, probudila moje zlato, spremila ju i odvela u vrtic, rekla joj da braco danas vjerojatno stize.
Oprala kosu, pregledala torbe za bolnicu, sad doruckujem i odosmo u bolnicu. Trudovi su na nekih 10ak minuta i relativno bolni. Nadam se da nece dugo trajati. Uzbudena sam i presretna.. jedva cekam vidjeti svoju bebu. Samo neka sve bude dobro!
znači recept je ipak bio prodati nešto s burze
sretno, sretno i da se što prije maziš sa svojim dječakom![]()
A sto nam je s ostalim finalisticama alkemičar, tetagogolina? Imali li sto nova kod njih?
Ivekica je napisala na drugoj temi, pukao i njoj vodenjak.
Mi upravo stigli u bolnicu, trudovi na 3-5 min, bolni. Nadam se da sam fino otvorena vec. Uzbudenje, sreca, frka, sve se izmjenjuje...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Icsi,neznam niti sama...meni je izljev krvi dva puta bio usred sna,sad zadnje sam prokrvarila po danu,na wc-u.
I izašao mi je hematom od par cm,dosta veliki,da sam se pitala kolko mi se grlić otvorio.
I ja spavam uglavnom na boku,na leđa se ispružim na kratko..ne paše mi biti ispruženog trbuha. Na trbuhu ne spavam več dugo.
Jesi se javila svim doktoru,koje su upute? U biti nemremo ništa osim skroz ležati plus terapija.
Ajme uzbuđenja...![]()
ValaMala,Ivekica,nek vam je brzo i što manje bolno!
Stizu 2 smotuljka jos
neka prodje brzo i skolski![]()
Evo me u boksu, otvorena 7-8cm. Moglo bi za sat!
Ti ćeš i rodit, a ja još čekam pregled i da nešto kažu![]()
I zadarmamica nek ti bradavice cim vise budu na zraku, najbolje da ti cijelo vrijeme budu otvorene i mazi sa svojim mlijekom isto
Jel ti patronazna ili netko pogledao polozaj i zahvat bebe?
Ovdje je baš živo live javljanje iz rađaone.....sretno Valamala i Ivekice nek ste brzo sa svojim smotuljcima....mi dogurali do 34 tt![]()
ValaMala i Ivekice sretno!!!!
Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk
Prokinuli vodenjak do kraja, bole trudovi ko vrag, cekam
Ajme tek sam vidila, Valamala terminuso moja neka ti bude brzo i sto bezbolnije !!!!!
Ivekica i tebi takodjer !!!!!
Alkemicar i tetagogolina sto je sa vama cure ne javljate se !!!! ????
Macapapucarica puno ti hvala na ponudi da mi kupis komprese, nasla sam ih jutros ipak u jednoj apoteci !!!! Sad sam spremna !!
Zadarmamice nadam se da ce ti komprese pomoc !!!
Super cure, sretno...
moj malac nije se okrenuo, vec je i nogice gurnuo skroz nisko, ispod guze. Idemo na carski sljedeci tjedan.
U 13:25 se rodio najdrazi decko na svijetu.
Porod kao iz snova, potpuno prirodan, brz, u zagrljaju muza. Maleni je prekrasan, apgar 10/10, a ja nisam popucala i sve je ok. Mazili smo se, a sada su ga odnijeli i cekam da me odvezu na odjel i vrate mi ga. Presretna sam, srce mi je vece od cijelog svijeta..
Evo suze radosnice, od srca cestitam !!!
ValaMala čestitam od srca! Mene pustili doma, ne žele inducirati, nek krene samo od sebe. Plodne vode još ima. Strpit ćemo se koji dan još.
Valamala![]()
Evo, sad je sve u redu. Nema više krvi tj. smeđe osušene krvi.
Ma zapravo nije to ni bilo puno već mi se uložak pomaknuo pa je iscurilo po gačicama.
A mora prokletnik ili se resorborati ili isteci.
Ali pošto je na zadnjem pregledu bio jako mal 7 x 14 mm ne bi trebao više predstavljati opasnost.
Bebe krajem 10 tjedna su već oko 5 cm..
ValaMala,čestitam !
Icsi,mi smo onda terminuše
Nek se hematom više ne ponovi ni jednoj.
Cestitam valamala! Mali decko dobro nam dosao...
Valamala čestitam!
ValaMala čestitam!!!!
ValaMala cestitam!!!
![]()
Cestitam od srca!!!Stvarno idealan porodjaj!
Nego, taman da vas pitam, posto sam malo zbunjena: nama u skolici za trudnice trube kao najvaznije kad pukne vodenjak da se legne na 20min i onda pravac bolnica, bez tusiranja, bez icega, znaci insistiraju na tome da se odmah ode. Kakve su kod vas preporuke po tom pitanju?
Posljednje uređivanje od lady.x : 26.06.2015. at 21:16
I htedoh inace da pitam mame koje su vec radjale - kakav vam je plan kad krenuti u porodiliste?
zastarjele preporuke,kao i u većini HR rodilišta...
ukoliko si bez trudova a voda nije mekonijska, nema razloga za odlaskom iz istih stopa...
beba ne može ostati na suhom,plodna se voda obnavlja....
trudovi mogu započeti od 12-24h nakon prsnuća vodenjaka, no samo 10-15% žena doživi prsnuće bez ikakvih trudova...
vani su preporuke pričekati trudove kod kuće do 12h, uz uvjet da voda nije zelena ili smedja, da se prsnuće nije dogodilo u 37mom tjednu (ili ranije) te da nije došlo do prolapsa pupkovine.
s obzirom da mi je i 1vi porod išao jako brzo, morati ću dobro razmisliti kada krenuti da ne bi rodila putem...![]()
artisan, ne brini, još ima vremena za ponovni okret, boravi čim više u četveronožnom položaju (kao mačka) jer tako beba ima najviše mjesta za manovre...
evo još par savjeta: http://www.health-and-parenting.com/...n-breech-baby/
ne znam tko i da li radi ECV kod nas (metoda vanjskog okretanja bebe), ali znam da postoje ginekolozi koji imaju prakse i bez problema vaginalno poradjaju zadak (čini mi se u Vž)...
dr koji nema iskustva/ne zna odmah sugerira CR što je naravno pametnije....
Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 26.06.2015. at 22:07
Iako me jos 4 mj dijele do termina cesto razmisljam o tome kad krenu trudovi kad u bolnicu. Naime udaljena sam 50km od bolnice a kako zasad skulirana kaze njoj je brzo krenulo. Ne zelim doci ranije u bolnicu a niti roditi u autu.
ribice,ne moraš odmah ući u bolnicu,kad parkirate ostani malo na parkingu pa vidi,prošetaj...ako vidiš da su trudovi usporili (a mogu radi premještanja,razmišljanja o stvarima,torbi itd) ostani malo vanka...
tako je moja prijateljica pripremila muža (da možda neće odmah ući u rodilište),stigli oni i on zapalio cigar a ona zaprašila prema unutra,samo je rekao:aha,ipak nema puš pauze?![]()
Svakako cu radije setati oko bolnice nego uci prerano. Prijateljici puknuo vodenjak bez trudova i odmah otisla u bolnicu, stavili je na drip i rađala cijeli dan. Naravno da su je i rezali.
Jaaaoo, kad vidim ovo! A ti znaš zašto sam posebno osjetljiva na pupkovinu.
NE MOŽEŠ znati da je došlo do prolapsa pupkovine bez vaginalnog pregleda.
Bez obzira na zastarjelost ili ne, ako pukne vodenjak, treba odmah ići u rodilište, bez tuširanja, rezanja noktiju, slaganja suđa...Naravno, šanse da će sve proći u redu su ogromne, šansa da neće je valjda manja od 1%, ali...tko se želi igrati statistikom na porodu. Jer, kad se nađete u taj 1% (ili 0,1 % ), svih drugih 99% vam je nebitno.
Svakom je dozvoljeno odlučivati za sebe, ali davati krive savjete, baš i nije. Treba slušati svoga liječnika i sebe samu. Ako osjećate da ćete biti sigurnije u rodilištu, idite u rodilište. Bez obzira što netko tamo na nekom forumu piše.
Duljina poroda i epiziotomija nisu dvije povezane "varijable"ne mogu se uspoređivati.
Porod nije bauk. To je doživljaj koji se ne može opisati, jer je doživljaj posve individualan. Ali, da je snažan, težak i bolan, je. Itekako. No, može se. Vidjet ćete da se može. A onaj vatromet sreće kad sve prođe...vrijedi se pomučiti za to.
Nama isto na tecaju rekli, trudovi ako krenu - kad osjetimo da zelimo doc, onda i trebamo doc, ali vodenjak ako pukne da dodjemo odmah.
ja se nadam da cu osjetit neki "nagon" pa cu po njemu odredit sta cu i kada... iako mislim da cu radje lezat tam na sigurnom i mucit se nego da se nesto iskomplicira
2 od tri poroda su mi pocela pucanjem vodenjaka bez prethodnih trudova
prvi put sam nazvala lijecnika, istusirala se i otisla nakon toga u bolnicu - nisam dugo cekala, jer je bio dogovoreni carski (trebao je biti tjedan dana kasnije, al curka pozurila)
trudovi su poceli kasnije, skroz lagano i rijetki, tko zna koliko bi trajalo da nisam isla na cr
na trecem porodu mi je negdje u noci puko vodenjak, skuzila sam oko pola 5, tko zna kad se to dogodilo
u bolnicu sam dosla oko 6, prije toga se istusirala, pojela malo i popila kavu
trudovi su poceli pa sam zato i otisla u bolnicu, dosla 4 cm otvorena
sad mislim da sam trebala cekati jos
inace, nama su na tecaju rekli da kad pukne vodenjak da se ide u rodiliste
ali, bez panike, slobodno se istusiramo i spremimo
osim ako je mekonijska voda, onda preskociti tusiranje i krenuti odmah
ValaMala cestitam!!!