Icsi drago mi je da je bolje!! Bit ce ok vidjet ćeš!
Cure hvala na odgovorima, ipak necu onda ići a jos me samo zanima dal se taj nabor mjeri rutinski ili je to isto neka dodatna pretraga?
Icsi drago mi je da je bolje!! Bit ce ok vidjet ćeš!
Cure hvala na odgovorima, ipak necu onda ići a jos me samo zanima dal se taj nabor mjeri rutinski ili je to isto neka dodatna pretraga?
Svaki ginekolog bi obavezno trebao mjeriti... imaju oni tocno neke "zadane" preglede u odredjenim tjednima... ako ti ne spomene pitaj slobodno
kiara79sretno do kraja draga!
icsi vibre! miruj i samo polako...znam kak ti je
ValaMala, sve skupa predivno!![]()
Čestitam!
Icsi, ~~~~~~~~~~~~~~da bude sve ok!
kiara79, čestitam!
Jutros će mi napraviti pretrage.
Briseve, vađenje krvi i opet UZV.
Treći UZV u tri dana.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ISCI držim fige da se ti hematomi povuku, ma mrvice će njih srediti, samo hrabro!!
kombinirani test ja ne znam šta bi mislila. to samo uznemiri, a sam test ne mora apsolutno ništa značiti, niti ako je uredan - niti ako je loš. isto kao što i mjera nuhalnog ne mora nužno.
mi smo mjerili nuhalni na prošlom uzv kao i niz ostalih markera i sve je uredno. i ja sam 36+ tako da u startu imam preporuku za amnio.![]()
nuhalni nabor se mjeri između 11 i 13 tjedna, ovisno kada ti je pregled.
Kiara, cestitam od srca!
Kod nas u Austriji kazu da kad ti pukne vodenjak (al bas ono da se slijeva, planč) - treba se lec i nazvat Hitnu i u lezecem polozaju ic u bolnicu.
Jer pupcana vrpca moze u tom trenutku takoder ispast. Ali to se dogodi u istoj sekundi, tako su nama rekli. I to se moze napipat.
Ja sam kod oba poroda prvo imala dugo trudove, pa je onda pukao vodenjak.
Ali kad je puknuo (uvijek su trudovi bili na 2 min), nakon toga je bilo neizdrzivo.
Ali sve je to individualno.
S prvim sam isla u bolnicu 9h nakon sto su poceli trudovi, rodio se 14h nakon sto smo dosli na CR.
S drugim sam krenula u bolnicu isto 9h nakon pocetka trudova, trudovi svake 3 min. Stigla i 2h nakon toga pukao vodenjak i postalo neizdrzivo. Rodila opet na CR 6.5h nakon sto sam stigla.
Tako da stvarno nema pravila. S drugim sam malo predugo cekala doma, poslala muza na posao, isla busom u vrtic...
ValaMala, zvuci predivno, cestitam!
Joj Icsi, divim ti se na smirenosti i drzim fige da sve bude u redu. Iskreno vjerujem u to
Mi danas (38+2) bile na zadnjem pregledu kod svoje dr prije prijave u trudnicku ambulantu u bolnici. Pregledala me vaginalno i rekla "beba se spustila, moglo bi to brzo, budite spremni od sad na dalje" i onda da sam skroz zatvorena i da je sve u redu. E sad, meni kao prvorotkinji nije bas jasno sto to znaci da se beba spustila? Je li trebala do sad ili je to ranije od uobicajenog? :D
I nije mi napravila bris. Pitala sam ju i rekla je da vise nemam nista za obaviti kod nje. Bila sam uvjerena da ce mi uzeti bris na taj streptokok B o kojem ste pricale.
Evo me s probira,nuhalni je 0,8mm.
Bebica je 43mm za 10+6, i po uzv-u i po zm. Sva je lijepa onako kako treba biti
Hematom je još tu,kod samog grlića pa veli dr da se ne zabrinem ako bude kaj curkalo,bitno da nije obilno.
Moram se javiti svojoj endokrinologici na pregled i za sad to je to. Jao kaj sam hepi!
Zuzy
Sanja, od 36tt nadalje se beba spusti u zdjelicu, tj.namjesti i pripremi za porod, tako da je to superspustanje i sve ostalo zapravo ovisi kad njoj odgovara, a to znaci da je tvoja spremna uskoro i van
![]()
bas me cudi da ti nije radila bris, a vald nije bilo potrebe![]()
![]()
![]()
Totalno kužim! Ja sam skoro zapjevala tamo na stolu kad je ispalo da ni hematom ni onaj 'polip' uopće više ne može naći. Dok je radio utz imao je neki mrki izraz lica i to potrajalo, skoro mi srce stalo od straha da je gotovo sve a kad ono totalni obrat događaja.
Doktor ti je dobro rekao da ne brineš jer s obzirom da si na heparinu manje su šanse da se hematom resorbira a veće da iscuri van pa je moguće da još bude 'smeđarenja'. Ja ću ipakda se resorbira. Bilo je dovoljno stresova.
Joj točno to,dosta stresova.
Doktor je bio zakon,nije mi žao kaj sam išla. Jedino je malko potrajalo vađenje krvi jer se ženskica učila vaditi pa se ni usudila piknuti jer jedva mi inače najdu žilu...al nakon uzv-a sam imala svo vrijeme ovoga svijetapa mi se zahvalila.
Samo kaj nemam sličicu,a naravno tek sam se vani sjetila tražiti...no dobro,bit će još sličica.
Žužy
šta ja ovo vidim?!?!?
Ajme, ne mogu ti objasniti kako sam sretna!!!ČESTITKE OD SRCA!!! ( Da derala sam se dok sam ovo tipkala hahaha)
Ajme Tayla,ma di si ti!?
Tolko puta te se sjetim...šaljem puno pusa i piši na pp kaj ima kod tebe.![]()
Žužy, supeeer da je sve ok.
Ja sam odbila sad sve ove testove, isto sam 36+
dr je na zadnjem uzv mjerio nuhalni, sve bio ok, pa je rekao da za ostale testove sama odlučim, ali da bi mi triple bio radi godina povišen i ovak i onak, tako da mislim još obaviti samo anomaly u 20-tom tjednu, amnio nije niti spominjao
Jutrošnji UZV je pokazao da su bebice 41 mm (u subotu su bile 35 i 34 mm).
I sad tvrde da vide samo jedan hematom velicine 8 x 15 mm.
Uglavnom sve je ok.
Radili su mi briseve i vadili krv pa cekam nalaze.
Krvarenja se smirilo.
Posljednje uređivanje od Icsi : 29.06.2015. at 16:02
Evo me cure
Nikako se u bolnici nisam mogla spojit na forum
Ionako sam u sobi na jednom mjestu samo imala signal, al nikako se spojit
Rodila sam 23.06. kad sam imala dogovoren pregled zapravo
Curica je stigla brzo, 3920g/52cm čiste ljubavi
predobra je, spava i cica i uživamo doma već od petka
moje iskustvo s poroda sam stavila u pdf Rodilišta (dubrovačko rodilište), pa ako nekog zanima, može pročitati
cure sretno!!!
bebeto, sad sam brzinski preletila postove, al nisam uhvatila da si rodila ili?
Danas je nepromijenjeno u odnosu na jučer.
Malo sukrvice na papiru kad se brišem, na ulošku nema ništa.
Nekako mi se sve čini da ovo možda nije bio hematom već da je pukla neka krvna žilica zbog posteljice koja se do 12 tjedna "uglavljuje" u maternicu.
Icsi,pa hematom tako i nastane. To je ugrušak,nakupina krvi,koja curka iz kapilarice ili žilice koja pukne usred gnježđenja i širenja maternice.
Dok je friška krv,znači i da je hematom friški.
Nadam se sa više nebude toga.
Kolko si točno trudna?
Malo me zbunilo dok si napisala da ti je termin na božić a skupa smo trudne negdje,samo moj termin je sredinom siječnja.
Alkemicar, ljubite se i mazite! Cestitam.. Koja milina![]()
Nisam rekla da mi je termin na Božić već 25. siječnja. U 11. sam tjednu.
U subotu na UZK-u su mi vidjeli još jedan hematom koji prije nije postojao i koji prema UZV-u više nije bio vidljiv ni jucer.
Znači vrlo moguće je da se taj hemetom kratkotrajno pojavio pošto je krv bila svježa i da je iscurio u tih dva dana.
Ne ponovilo se.
Posljednje uređivanje od Icsi : 30.06.2015. at 15:11
A onda oprosti,krivo sam zapamtila..
Da,sve je moguče.
Nema nam dugo tetagogoline...siiigurno se maze i paze![]()
Evo i ovdje da ti napišem da mi je baš drago da je sve super prošlo !!!![]()
Ja nisam rodila još, danas sam 40+3, jučer bila na prvom ctg-u i pregledu plodne vode i s obzirom da su nalazi bili uredni doktor T. me poslao doma, nije mi htio inducirat porod. Ponovo idem sutra ali ne vjerujem da će biti pomaka, obično bi mi nakon pregleda plod.vode bilo malo sukrvice ili bi mi ispao sluzni čep a sada ništa...imam osjećaj da neću nikad dočekat "taj dan"
.
Zuzy i Icsi super da je sve u redu, samo hrabro naprijed !!!
Zadarmamice jeste li se uhodali sa dojenjem ?? Jesu li komprese pomogle ??
alkemičar Čestitam!!
bebeto čekaj kad se iznenadiš sutra! Ajde ajde, dosta je bilo
Vec sam bila pitala al nisam dobila odg, il sam ga zaboravila
Kako rade pregled pl.vode?
alkemičar, čestitke! Uživajte u svakom trenutku!
Alkemicar cestitke na malenom mirisnom smotuljku. Uzivajte i mazite se.
Alkemicar cestitam...
plodnu vodu ti gledaju s nekim tubusom ili kako se vec zove. Uglavnom malo je neugodno al izdrzi se
Ovo je amnioskop. Tubus i svijetlo. O otvorenosti tvoga cerviksa na pregledu, ovisi koji će tubus upotrijebiti
http://www.medical-centar.hr/proizvo...p-sa-svjetlom/
Pregled nije bolan ni neugodan. Oni samo gledaju boju tekućine u tvom vodenjaku i usput ti kažu boju i gustoću bebine kosicePa znaš hoće li doći crni čupavko ili blondi ćelavčić. Meni je bilo tako slatko kad su mi rekli da ima dugu, tamnu kosicu
![]()
Vecina zena za koju znam da su isle na amnioskopiju kazu da nije ugodno, kao niti vecina vaginalnih pregleda.
Hvala kaae
To se radi svim zenama u terminu ili samo ako sumnjaju na nesto?
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 01.07.2015. at 08:01
http://www.cuvarkuca.hr/preporuka/am...d-plodne-vode/
Sent from my A0001 using Tapatalk
Cure, mene bebica udarala dosta cesto ali od prekjucer kao da ne osjetim da me lupka vise .. Ili ja opet brijem gluposti ...
Nekad se smire malo... pojedi nesto slatko, lezi na pola sata, smiri se, i cekaj... pocet ce skakutat sigurno![]()
Ja sam se upravo vratila sa 2 amnioskopije. Nije bilo ni neugodno ni bolno, mozda zato sto sam ja vec otvorena. Danas su mi radili sa srednje velikim tubusom a prošli put sa najmanjim..Kod nas se radi kad zena prenese svako drugi dan kao i ctg. Ja sam danas 40+4, opet na pregled u petak...jutros mi je poceo curkat i cervikalni cep pa se nadam da ce se moj djecak ipak brzo pokrenut...
alkemicar, velike cestitke!
Bebeto moja, pa kad ce ta mala struca?Navijam da te iznenadi vec danas!
Curke, ja jedva docekala izvuci se iz bolnice. Ajme sto ja mrzim taj period na babinjacama. Evo nas doma 2 dana i mali momcic je dobio vec 100g. Sve je savrseno, prvu noc smo bdjeli cijelu noc, ali hvatamo ritam i sad puno pajki. Seka ga obozava, plakala sam od srece kad smo dosli doma. Nije znala hoce li njega ili mene prvo ljubiti. "mama, sladak je kao sladoled i kao kruh!!"
Evo toliko od mene i da vas sve malo pozdravim. Zelim vam lijepe trudnoce i zdrave i vesele smotuljke!![]()
Posljednje uređivanje od ValaMala : 01.07.2015. at 13:16
Eto i mene s pregleda... ona i dalje ogromna, ja otvorena 1 prst, uzela mi bris... na 36+3 smo a njoj mjere za 40tt, procjena danasnja 3600g...
krecemo u trudnicku ambulantu sad pa bumo vidli sta cemo i kako