Stranica 258 od 581 PrviPrvi ... 158208248256257258259260268308358 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 12,851 do 12,900 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Tetagogolina čestitke! Bome prava pinkica!!

Žužy mozda su crijeva bo.. Jedva čekam pregled da se malo smirim! Pa valjda bi imala jos neke poteškoće da nesto nije ok
    Mučnine dosta popustile zadnjih 3 dana, navečer samo i malo povratim i to je to

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Maternica s 11 tjedana prakticki jos nije izvirila iza stidne kosti, ne moze od bebe biti kvrga u trbuhu. Vjerojatno je bila neka nadutost.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

tetagolina, čestitam na velikom dečku!!!

ma to su ti crijeva, tak je meni jučer ujutro par prstiju ispod pupka bila kvrga, otišla na WC i kvrga nestala

meni napokon prestale mučnine, jeeeee, sad idemo uživati u trudnoći

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Tetagogolina cestitam
    Posljednje uređivanje od Sani1612 : 04.07.2015. at 22:55

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I ja prijavljujem grozne glavobolje! A kvrge su puna crijeva. Imam ih i ja dosta često. Nakon wca nestanu

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Tetagogolina iskrene čestitke na dječaku Bome veliki i dugi dečko. Ako možeš, kad stigneš naravno, malo detaljnije o porodu, može i na drugoj temi o porodu, jesi primila drip, koliko je trajao porod i sl.

Što se glavobolja tiče, ja ih nemam u trudnoći, a inače bi imala glavobolju pred menz, ne uvijek, al često, ono kao migrensku, samo jedna dio glave bi me bolio, lijevi ili desni. U trudnoći se može Lekadol, on smiruje gavobolju i općenito se malo smirit, odmarat, spavat, radit što vam paše.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

tetagogolina čestitke na veeelikom dečku! Ja HB nemam što prijaviti. Vratili se s mora i sad slijedi dugo toplo ljeto. Malecka je aktivna, u srijedu pregled ...nadam se da je sve ok.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Tetagogilina cestitam.pusa

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Eto da vas mal (ne)utjesim ja se mazala ko luda cijelo vrijeme i ipak pucam... pojavile se na ledjima prije, a danas evo 2 oko pupka... osjetila sam, doslovce, kak puca koza... do termina sam tigar

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

dominikslatki,koliko često ideš na zahod? kvrge su ti garant od stolice...
    ja sam ih ovih dana imala puno,uhitio me zatvor na 4dn...

meni za glavobolju pomogne piti puno tekućine (min 2l), kava (kome obična ne pomaže staviti malo limuna)...

strije se nažalost ne mogu spriječiti mazanjem,koža puca iz unutarnjih slojeva...ovisi o elastičnosti i debljini ,genetici a i neke žene imaju znatno ispupčenije trbuhe/nategnutiju kožu od drugih pa je pucanje nažalost neizbježno...
    od samog mazanja,više koristi ima od lagane masaže/rastezanja kože koja se pri tom radi a i komunikacija sa bebom nije naodmet...

a sad mi palo na pamet (srodna tema), ne bi bilo loše masirati/rastezati medjicu od cca 35tog-36tog tjedna....
    nije 100% dokazano da je ta masaža učinkovita no 100% se zna da ne šteti/ne može odmoć....
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 05.07.2015. at 23:44

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mene moja bebuska vec sad apsolutno nista ne slusa!! Stagod joj kazem ona ko da namjerno bas suprotno. Vec vidim da ce bit mali tvdoglavi, svojeglavi vrazicak
    Cula san za masazu medjice i cak ju mislila i pocet radit jer mi ima smisla, ali na moju veeeliku zalost, dobila sam taj neki osip i sad se mazem izvana i jos + dobila vaginalete pa radje ne bi... nadam se da ce proci brzo sve to skupa pa da cu stic bar tjedan, dva odradit

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    dominikslatki,koliko često ideš na zahod? kvrge su ti garant od stolice...
    ja sam ih ovih dana imala puno,uhitio me zatvor na 4dn...

meni za glavobolju pomogne piti puno tekućine (min 2l), kava (kome obična ne pomaže staviti malo limuna)...

strije se nažalost ne mogu spriječiti mazanjem,koža puca iz unutarnjih slojeva...ovisi o elastičnosti i debljini ,genetici a i neke žene imaju znatno ispupčenije trbuhe/nategnutiju kožu od drugih pa je pucanje nažalost neizbježno...
    od samog mazanja,više koristi ima od lagane masaže/rastezanja kože koja se pri tom radi a i komunikacija sa bebom nije naodmet...

a sad mi palo na pamet (srodna tema), ne bi bilo loše masirati/rastezati medjicu od cca 35tog-36tog tjedna....
    nije 100% dokazano da je ta masaža učinkovita no 100% se zna da ne šteti/ne može odmoć....
    Pa idem jednom dnevno, sto je za mene zatvor jer inace je meni normalno 4-5 puta dnevno. I da, i ja sad mislim da je to od crijeva jer jucer ujutro nakon wc-a vise je nije bilo
    Vjerojatno kako sam sitna pa nema nista mjesta a sve se širi..

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure danas nam je 26 tt i popodne idemo na kontrolu ..malo me pere nervoza jer me bas zanima koliko sam kg dobila a i bebac jer sam zbog gd morala bit na dijeti

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Icsi,kak je,ideš doma?

Ja se vratila u bolnicu..sinoć mi ispao ugrušak veličine stisnute šake. Mislila sam da je gotovo,nisam htjela niti gledat. Uzeli smo to sa sobom i tek sam tam pogledala..grozno nešto.
    Beba je dobro ali veli dr da joj se čini da ima manje plodne vode nego bi trebalo biti za 12 tt. Ali da se možda vara...budemo vidjeli na kontrolnom uzv-u kroz koji dan. Nadam se da joj se samo ućinilo.
    Kasnije sam još poprilično krvarila,sad je ok, nema ni kapi.
    Neznam kaj misliti,kaj reči..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Icsi,kak je,ideš doma?

Ja se vratila u bolnicu..sinoć mi ispao ugrušak veličine stisnute šake. Mislila sam da je gotovo,nisam htjela niti gledat. Uzeli smo to sa sobom i tek sam tam pogledala..grozno nešto.
    Beba je dobro ali veli dr da joj se čini da ima manje plodne vode nego bi trebalo biti za 12 tt. Ali da se možda vara...budemo vidjeli na kontrolnom uzv-u kroz koji dan. Nadam se da joj se samo ućinilo.
    Ajme žužy kakav stres...
    Nemam ti ništ pametno za reći osim da pokušaš fokusirati misli na to da je bebica dobro. Držim fige do neba da sve bude ok!

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy moja nisu fer ti stresovi.
    Molim te samo pozitivno, bebač je ok i to je najbitnije , bit ce ok pod kontrolom si i to je sada najbitnije.
    Drži se

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Velike cestitke svim mamama!
    Jel rodila moja bebeto?

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Žuzy drži se!!!!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

valamala, koju divnu profilnu imaš

žužy, jesi ostala u bolnici? vibram na najjače za tvog malog borca

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Žužy baš mi je žao što nikako mira ne možeš imati. Najbitnije da je sa bebom sve ok, znam da ti je teško sad, al nastoj biti što pozitivnija, bit će sve dobro, u bolnici si pod nadzorom.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Žužy, slično je bilo i meni i sve je ok.
    Kako može biti manje plodne vode? Što bi to značilo?

Ja sam još uvijek u bolnici. Situacija je pod kontrolom.
    Bude tijekom dana jedna, dvije smeđe kapljice i tragovi na papiru.
    Svaki dan u vizitu dođe drugi liječnik. U petak mi je doktorica nagovijestila da će me danas pregledati i onda možda pustiti kući. Ali danas u vizitu osim te doktorice dođe još jedna i kaže da ležim još par dana pa da ćemo vidjeti.

Uglavnom, primjetila sam da kad spavam na boku da mi taj hematom puno više curi nego kad sam na leđima. Jeli to moguće?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj melange prvotno napisa Vidi poruku
    valamala, koju divnu profilnu imaš
    Hvala! Sekica ga obozava.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Pitanje... kaplje mi iz desne dojke onako kao vodica neka (nije kolostrum - gusto zuto sto je znalo prije ici)
    Jel i to pod normalno ili?

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Velike cestitke svim mamama!
    Jel rodila moja bebeto?
    U subotu popodne docekala sam svog malog princa !! Napokon !!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

bebeto čestitam!!!
    micamaca30 kako je prošlo?
    žužy moja, sve znaš Bebo je žilavko, samo hoće tjerati mamu da miruje. Icsi i tebi fige velike da ideš uskoro doma čuvati bebane!
    ivana.sky ja mislim da je sve to normalno, ne vidim razlog za brigu. A što se masaže međice tiče, ja pokušavala, ali činilo mi se da mi nikako ne ide, da nemam pojma što radim

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hvala muma

Citiraj bebeto prvotno napisa Vidi poruku
    U subotu popodne docekala sam svog malog princa !! Napokon !!!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Evo žužy, brinut ćemo paralelno, jučer mi na pregledu dr ustanovio manjak plodne vode i da se zbog toga beba manje giba.
    Dobila kilo pretraga uz one standardne pa će mi i ovaj tjedan biti šetnja po ambulantama.
    Uz to mi je posteljica blizu ušća pa mi rekao nek se ne prepadnem ako počnem krvariti. Moš' si mislit što se neću prepast, bit ću na hitnoj momentalno.

Čestitke bebeto, a i ostalim sretnicama što mirišu svoje smotuljke!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Bas mi je zao da se morate mucit s brigama bit ce to sve ok, ne sumnjam ni najmanje, ali bilo bi jos ljepse da mozete opustene uzivat...

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cestitam bebeto...
    mi smo jos u bolnici jer smo malo pali na tezini, ali mislim da idemo danas konacno doma. Vec sam lagano luda jer smo tu 6 dana. Sretno curama u finalu

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ne smatra li se pad na tezini do 8.dana normalnim?
    da idete kuci

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Koji je razlog kad ima manje plodne vode i što dalje u tom slučaju? Kako se to liječi ako se može?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Bebeto čestitam
    Cure što morate mirovat i ležat u bolnici, drž te se, izdržat će te sve za bebeice vaše.

ivana.sky kako znaš da nije kolostrum to, meni se možda čini po opisu da bi mogao biti?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Iskreno ne znam... prije mi je znalo kapljat gusto zuto, to sam bila sigurna da je, al ovo je bas onako ko suza, bistro pa me zbunilo

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Iskreno ne znam... prije mi je znalo kapljat gusto zuto, to sam bila sigurna da je, al ovo je bas onako ko suza, bistro pa me zbunilo
    Tijelo ti i sad drugačije reagira na ove vrućine. Sve je to priprema za bebicu sisavca

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Bebeto cestitam

A mene tako ljuti sto doktori ne objasne nalaz.jucer sam kopala po papirima i vidim da u nalazu maloj stoji da ima i suzenu plucnu arteriju.njima je to sve nista.niti ne spomenu.a onda roditelji procitaju nalaz i proguglaju nazive strucne i eto odma briga.
    Moram jos misec dana cekati kontrolu za kardiologu.izgoriti do tada.uz sum i rupicu sada jos i ovo suzenje.a i jos nesto stoji u nalazu ali moram otkriti znacenje.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

bebeto,čestitam!!!

ajoj, koliko briga u zadnjim javljanjima, držte se sve cure, bit će sve dobro, samo pozitivno svi naprijed

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Icsi prvotno napisa Vidi poruku
    Koji je razlog kad ima manje plodne vode i što dalje u tom slučaju? Kako se to liječi ako se može?

U najboljem slučaju je uzrok dehidriranost. O drugim uzrocima neću jer me bacaju u tešku depresiju. Načini liječenja zavise od uzroka i tjedna trudnoće.
    Odlučila sam se natakati vodom i ufurat si u glavu da je do toga jer je jako vruće.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Eto. Jučer sam popričala sa drugom doktoricom i ona mi je rekla da se ne zamaram sa plodnom vodom jer sam ja u tjednima kad se voda tek stvara. I nikako se tu ne može govoriti o nekom manjku..i na svakom uzv-u bude drugačije izgledalo. I sad ti budi pametan...i ja sam se jučer krenula nalevati sa vodom...pišala non stop.
    I ukinula mi je heferol,još se čudila zakaj ga opče pijem. Hemoglobin mi je mrvu niži ali kao ništa zabrinjavajuče...veli da se budemo pobrinuli za željezo tam oko 20. tt.
    Jučer sam još friško krvarila,danas curka smeđe. Zbilja se nadam da više nepe crveno...i da sve to skupa nije naškodilo bebici. Veli mm,vidiš kak je naša beba šutnula tog hematoma iz svoje kućice

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eryngium,kolko si sad tt?
    Pij vode..i javi kakvi su nalazi koje moraš obaviti. Neznam puno o ovome kaj se tiče posteljice preko ušča,ali pretpostavljam da moraš mirovati?
    Ja sam jučer ostala bez neta pa nisam mogla istraživati o toj plodnoj vodi...i bolje. Niti neću.
    Drži mi se,

Icsi,znači do daljnjega si u bo.
    Ja sam skužila da ispružena mogu ležati par minuta samo,smeta mi dok mi je trbuh napet. Al sam primjetila da dok bi ležala na leđima sa skvrčenim nogama pa ih malo spružila,da bi mi poteklo...
    Na lijevom boku isto mogu jako kratko biti,počne me pikati a i još mi smeta oko ožiljka od laparo i mog čudno zašitog reza. Tak da se fort šaltam.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    A mene tako ljuti sto doktori ne objasne nalaz.jucer sam kopala po papirima i vidim da u nalazu maloj stoji da ima i suzenu plucnu arteriju.njima je to sve nista.niti ne spomenu.a onda roditelji procitaju nalaz i proguglaju nazive strucne i eto odma briga.
    Moram jos misec dana cekati kontrolu za kardiologu.izgoriti do tada.uz sum i rupicu sada jos i ovo suzenje.a i jos nesto stoji u nalazu ali moram otkriti znacenje.
    A joj draga, znam kako ti je. Ja sam to radila skoro 6 mjeseci! Jedino možeš inzistirati na objašnjenju doktora iako ćeš dobiti bukvicu da nalazi nisu za roditelje nego djelatnike. A što još piše?

žužy slušaj ti svog muža! I koliki ti je hemoglobin?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Muma,116 a donja granica 119. Nije strašno.

bebeto,čestitam na tvom malom princu!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni je čak u trudnčku knjižicu zapisala da mi je 117 bio negdje na početku...kao podsjetnik da mi uvali heferol - vjerojatno sutra pošto je "vrijeme" za uvođenje.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto, cestitam!!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Znate ono kad sam pisala da imam osjecaj ko da me beba ogrebala iznutra? Evo opet taj osjecaj, ovaj put pandzom tigra desno iznad pupka... ne mogu stajat koliko boli... ima netko ideje sta bi to moglo bit?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy neka je sve ok bas sam se zabrinula, tvoja beba je jača od tih glupavih hematoma, bit ce to borac veliki kad je vec sad takav!!!

Eryngium , zao mi je sto i ti moraš prolaziti kroz stresove, sto su ti savjetovali za dalje, neke dodatne pretrage ?

Ivana.sky samo da ti kažem da si mi ful simpa i mislim da kad uđem u neke ozbiljnije tjedne da cu stalno Vrtit tvoje postove da nađem odgovore jer si mi vrlo slična! A ovo za grebanje, ono sto meni pada napamet mozda ti kakve žilice negdje puknu ipak je sve nategnuto, jer znam kad bi se ja znala prenatrgnut na treningu bi me tako zapeklo i zagrebalo ful jako i to bas kad bi trbuh istezala..

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Icsi,kak je,ideš doma?

joj žužy pa kad će više prestati ti šokovi

ali bitno da je bebi ok.

znam fakat puno cura koje su krvarile i puno i dugo i opet i opet
    pa da je opet ispalo sve super...
    nekad mi se čak čini da je više cura koje krvare, nego onih koje prođu bez

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hahaha a ja sam vec sama sebi dosadna i blesava sa propitivanjem svega
    vidis moglo bi bit i to
    stogod, nije ugodno... jedva cekam rodit pa da krenu "one druge" muke

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

eryngium,kolko si sad tt?
    Pij vode..i javi kakvi su nalazi koje moraš obaviti. Neznam puno o ovome kaj se tiče posteljice preko ušča,ali pretpostavljam da moraš mirovati?
    Ja sam jučer ostala bez neta pa nisam mogla istraživati o toj plodnoj vodi...i bolje. Niti neću.
    Drži mi se,
    Pijem, pijem. I žuborim. Sad sam 17tt.
    I dobro da si ostala bez neta, samo bi se izbedirala a bez potrebe.
    Rekao mi je da ne moram još na strogo mirovanje jer ne krvarim ali da mirujem čim više.
    Odlučila sam samo brijati na pozitivu pa si mislim kako će se posteljica fino povući prema gore kako se maternica bude dalje rastezala. Bebix će malo bolje krenuti piškiti i nadoknaditi tu plodnu vodu i sve će biti ok. Dok mi nalazi ne pokažu drugačije vjerovat ću da je stvar u dehidraciji.
    Dao mi je da vadim hormone štitnjače, medicinsku biokemiju i ponovno veliki koagulogram.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Znate ono kad sam pisala da imam osjecaj ko da me beba ogrebala iznutra? Evo opet taj osjecaj, ovaj put pandzom tigra desno iznad pupka... ne mogu stajat koliko boli... ima netko ideje sta bi to moglo bit?
    mene je tak znalo bolit u prošloj trudnoći, zapeklo bi me baš jako, gin govorio da je to žgaravica, ali nema šanse
    meni se čini da su mi se razdvajali mišići, jer mi nakon zadnje trudnoće ostala velika rupa između trbušnih mišića kod pupka(mislim da se zove displasia recti) i trbuh poslije jela stalno izgledao kao da sam trudna

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ivana.sky,viš moguče da je to kaj llella kaže...si ti ono rekla da i imaš taj rascjep? Nisam sigurna..

orange,joj a da tek vidiš kolke žene leže u bolnici zbog krvarenja...ja sam u hodniku di su samo žene na očuvanju trudnoče.
    I ja sam si odlučila brijati na pozitivu evriting vil bi olrajd!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •