Da, vidis vidis... kak to nisam povezala i sa svojim "pod rebrom" hvala na prosvijetljenju!
Cure drzte se![]()
Da, vidis vidis... kak to nisam povezala i sa svojim "pod rebrom" hvala na prosvijetljenju!
Cure drzte se![]()
žužy, što više pričam s bivšim trudnicama i pratim dolazim do zaključka da uistinu ima više žena koje krvare od onih koje nisu.
Meni je tijekom dana ok, svijetlo smeđi iscjedak na papiru kad se brišem a ujutro nakon buđenja bude kapljica dvije na ulošku i koja kapljica u školjci. Sve je smeđkasto i ne zabrinjava me.
Jucer i kratko danas sam imala muku. Iako sam u 12 tt čula sam da kod blizanaćkih trudnoća radi puno veće bete mučnine mogu potrajati tijekom cijele trudnoće.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Posljednje uređivanje od Icsi : 07.07.2015. at 19:55
Jos uvijek boli. Luda sam. Kontala sam u TA u cetvrtak... jel bi trebala mozd otic sutra ujutro?![]()
Joj curke,bas mi je zao sto to prolazite,ali samo treba vjerovati da ce sve biti ok!! Svako ima nest. Meni u brisu i urinu izoliran streptokok,pa moram to izlijeciti jer nije bas bezazlen.
A inace sam nocas osjetila prve udarce tocno na 18tt. One prave koji se osjete kad se stavi ruka na trbuh. I bas uzivam sad u tome
Zelim vas mirne dane bez stresa!!
Pusa i pozdravi s mora
Joj kudri,živim za taj tren
Evo,meni najavljen uzv u petak. Samo da je beba dobro.
Meni noćas bolovi prvo probadajuci pa neki oštri ne mogu se bas micat normalno i pri izdisaju me boli, ima tko ideju? Traje od noćas. Uspjela sam dogovorit pregled za danas popodne a do tad cu se pojest od muke. Boli i na dodir, ful cudno![]()
Bravo kudri! Užiiiivaj!
Joj, kad vas čitam sva sam sretna da nemam takvih svakojakih bolova! Jedino se mogu požaliti na vrućinu i umor jer ne mogu spavati koliko je koma ovo vrijeme. Redovito cvilim navečer kad stavrno više nema zraka u stanu, a pola noći provedem bacajući se s jednog boka na drugi... pa mi treba banana jastuk zbog trbuha ali me s druge strane grije pa ga bacam....Kad konačno uspijem zaspati, onda se moja malena počne vrtit pa opet ispočetka...
Mi smo danas popodne na pregledua sutra u ZG-u na fetalnoj ehokardiografiji. E da mi je sad zapati i probuditi se u petak
![]()
Meni cijelu noć i kad sam kući i sad u bolnici je upaljena klima.
Drugačije ne mogu spavat.
Icsi,imaš klimu u sobi? Kod nas je na hodniku,pa sve imamo otvorena vrata. A eto moja soba je na kraju hodnika pa do nas baš slabo dojdeal opet je valjda bolje i tak nego da zatvorim vrata i otvorim prozore.
I meni je jutros neka čudna tupa bol strujala dolje.
dominikslatki,u kojem si sad tt?
Muma,nek sve prođe kako treba danas!![]()
Ja sam 11+4. Bas se bojim ne prestaje me bolit, tamo oko pupka nekako pa prema kukovima.. Jos 3h moram izdržat do pregleda![]()
A mislila sam da si možda koji dan više...pa reko onda se maternica diže iz zdjelice u trbušnu šupljinu pa to osjetiš.
Vjerojatno te boli od rastezanja... evo još malko i budeš mirnija.![]()
Uh samo da je mravić dobro, javim se nakon pregleda..žužy i ti mi se drži nije lako bit u bolnici...
Bit ce sve dobro, drugacihe ns moze
javite se poslije pregleda cure![]()
![]()
Da žuži, u splitskom rodilištu svaka soba ima klimu, wc, televiziju ima svaki krevet, kreveti se podižu i spuštaju na dugme....
Ajme i televiziju...
Sretno curke na pregledima!
Evo me s pregleda, bebonja je ok hvala Bogu, mjere ok, nah. Nabor kaže ok 1, nesto , 5cm velik i pliva ko velik!
Jako sam sretna a za bolove kaže da su crijeva vjerojatno i nista se nije ona ustručavala mene stvarno boli i boli i eto s bolovima opet kućiali ipak mirnija puno
![]()
super da je sve u redu
a kakva ti je probava?
Bebeto cestitam!!!!
konacno ste se docekali. Uzivajte!
Super da je sve ok!
Ako ti je neka utjeha, od kad sam ostala trudna više-manje me non stop boli trbuh. Nekad je to samo kao pritisak i lagani grčići a nekad me probudi u pol noći, ne mogu disati i vidim sve zvijezde. Zaključila sam da dio boli otpada na mišiće zdjelice jer se rastežu a drugi sam pripisala crijevima (jer ta nevjerovatna bol prođe kad pronađem položaj u kojem se, da prostite, dobro isprrrr..).
Muma,da je sve ok i sretno!
kudri, predivno! Jedva čekam taj trenutak.
žužy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za utz!
Cure hvala, bolovi se i dalje ne smanjuju ali sad sam sigurna da ih mogu locirati oko pupka znaci maternica nije nego su sto posto crijeva..
Zaboravila sam pitat doktoricu.. Do Kada se uzima folna i da li onda prelazim na nesto drugo ili?
Ja sam uzimala folnu do kraja 3.mj tj tamo12tt, kad sam potrosila sve, presla na prenatal...
A evo mi onako ocekivano... uloziva, ali je unutarnje usce zatvoreno i cervix 38mm. Dobila heferol i uputnicu za ogtt. Beba ima 660g, busa manja za tjedan dana, neke mjere vece i tako... doktorica je zadovoljna. Sutra nastavljamo na Srebrnjaku...
Jutros će me pregledati pa pustiti kući pošto mi se stanje smirilo.
Samo da UZV još bude kako treba i očekujem.
Icsi,sretno!
Joj i ja jedva čekam sutra. Od jučer popodne nema niti smeđeg iscjetka.
dominikslatki,Muma,super za preglede!
ivana.sky,sretno danas!
Svima![]()
Cure sretno na pregledima, vibre svima za dobre nalaze i brze porode !!
Mi smo jucer dosli doma. Moj princ Adriano samo jede i spava..braco i seka ga se ne mogu nagledat.
Ctg dobar, vag.pregled mi nisu radiliposlali me na uzv na njihovu procjenu pa sad tu cekam... kaze dr.u TA po procjenama moje ginekologinje od proslog tjedna vrlo vjerovatno cu morat na carski
![]()
kod mene cjelodnevne mučnine, ništa ne pomaže.. užasno mi je!
sad sam 7+6
Ivana - zašto? Zbog veličine ili?
cure, evo treći puta sam T, a ne znam što je to TA?
možete me prosvijetlit
Posljednje uređivanje od orange80 : 09.07.2015. at 12:00
A ja još čekam UZV pa da mogu kući.
Icsi drzim fige da je sve super i da ides doma maziti busu! A uskoro ce i zuzy tvojim stopama.
kiara drz se! Ne znam da li povracas, ali samo se pazi dehidracije. Javi nam se. Kad imas pregled?
ivana.sky sve za bebu, ako treba i carski. Ja bih rado da mi kaze da je beba veeelika, imam kontra strah. I L mi je bio malen, vise od mjesec dana je bio u velicini 50.
Mi sa Srebrnjaka. Doktorica je preeeedraga. Nakon sat vremena uzv-a zakljucila da cura ima savrseno lijepo srceko, i da je jako zivahna. Sad u miru do iduceg pregleda kod svoje gin.![]()
Moram biti nepristojna ali stvarno mi je puna kapa ovih državnih doktora u splitskom rodilištu.
Bebe su dobre što je najvažnije. Po procjeni doktorice su 50 i 49 mm.
Međutim, sad je hematom navodno 5x6 cm. Kazem navodno jer je zadnji put bio 15x8 mm i ne vidim razlog da se mogao toliko povećati.
I onda kad sam se spremila kući mi doktorica kaže da mi nisu još napravili urinokulturu.
A kad sam pitala prije par dana rekli su da nemam šta pitat i da oni sve znaju. Ovdje sam 10 dana i oni se na odlasku sjete toga. I sad moram ostati još jedan dan.
Za tjedan dana idem kod svoje privatne ginekologice, ovima ništa ne vjerujem.
ne povraćam, samo mučnine..nisam još bila kod gina..
Ko da njih briga
Al evo hvala bogu gotovo...
da, poslije 37tt pa onda kak ti kazu ovi u TA, 1tjedno, svakih 5,3,svaki dan...
Svaki put je bila veca za 2tj
A 1.7. na zadnjem pregledu kod moje dr. na 36+3tt 3600g s tim da su glavica i stomacic bili vec za 40tt, a dr.je rekla da je cak skrtarila s mjerama... dijagnoza makrosomia fetalis.
problem je bio u toj velikoj glavici koja bi do termina bila jos veca i ne bi prosla kroz zdjelicu...
al ugl eto danas na 37+4tt na pregledu u bolnici procjena je 3700g a glavica i stomacic su za 38tt, nogica duuugacka za 40tt...
rekla je dr.u bolnici da je veca beba ali nije toliko velika, i da mjere ovise i o uzv aparatu i o dr.koji mjeri i o kutu u kojem uhvate bebicu... pitala sam ju jel moram na cr ona je rekla da ne, da cu prvo prirodno pa ako ne bude beba mogla proc onda ce me na cr, da oni do poroda ne mogu ni znat mogu li ja to ili ne... stogod im to znacilo.
I stojim vani s mamom cura taman prica kak joj beba bila 4700g i prvo su ih dobrano izmucili pa su nakon pol dana mucenja shvatili da to nece ic i odveli ih na carski... ne znam sta da mislim i kojoj procjeni uopce sad da vjerujem i koga da slusam.
Isplase nas bezveze a ni sami ne znaju sta i kako.
ugl iduci pregled u utorak pa cdmo vidit sta ce 3 misljenje bit
nikad ne znaš, moja frendica bez problema rodila dva puta, dečkići preko 4,5 kg, nije niti popucala niti rezana bila
a meni je zadnja curka imala skoro 37 cm glavicu, i svi se čudili prije na uzv kak ima veliku glavu, a isto sam je rodila ekspresno i bez pucanja i rezanja
Posljednje uređivanje od llella : 09.07.2015. at 16:13
Evo cure i mene s pregleda (39+3). Ctg je ok, trudova nema. Pregledala me dr. vaginalno, rekla da je sve u redu. Pitala sam da li sam zatvorena, samo je rekla "ne, ne". Nista drugo :D
Komentirala je da davno nije imala ovakav slucaj da se bebica toliko spustila dole (prstom joj moze doci iza glavice, tako je rekla) i da sad samo cekamo trudove. Jao jao![]()
Nejdem tak skoro doma.
Opet sam prokrvarila,i to valjda najjače do sad. Pet minuta sam sedela na školjki i samo je curelo. Pogledala me dr u sobi na uzv prek trbuha i beba je dobro fala Bogu! Al eto...koma. posle mi je zišel pak jedan veči ugrušak.
A moja žuži, prokleti ti hematomi.
Žužy sta ti imaš vise hematoma ili se oni stano novi rade?
Pa mislim do kad vise!!!
Muma bravo za curu!!!! Zuzy mebu glupe hematome is is više! !!!!!!