Stranica 26 od 581 PrviPrvi ... 1624252627283676126526 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

MajaPOP, tebe vodi neki "IVF doktor"?
    Ako si vec na utricu i doc ti je dao svu potrebnu terapiju za odrzanje trudnoce, mislim da nemas kaj nego cekati.
    Pitaj na potpomognutoj (iako je prirodno zaceta beba), tamo cure imaju iskustva s tim iscjedcima. I sigurno ti mogu dati bolji savjet: kada je hitno da se javis doktoru, a kada je to normalno da smedjaris.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

oprosti zaboravila sam da si na utrićima,onda samo miruj

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

MajaPOP i ja sam to imala pri prvoj menstruaciji koja nije došla i kad sam saznala da sam trudna, međutim bilo je lagano smečkasto, da bi onda prestalo taj dan kad sam stavila utriće i bilo bez toga tjedan dana. Onda se opet pojavilo i trajalo 2 tjedna. Sad nemam jedno 3 tjedna, ali sam u uto bila kod ginkača jer se opet javilo nešto više smeđe nego žuto i bojala sam se da opet ne prijeđe u nešto jače i otišla kod ginekologa. Rekao mi je da je sve ok i da mi to može raditi i među ostalim štitnjača.
    Nisam na mirovanju jer nije to obilno, nije stalno i ne osjećam značajne bolove. Premda i ta istezanja maternice i jajnici mogu biti poprilično neugodni. Kao da mi netko cijelo vrijeme drži trbuh stisnutim.

večer nakon uzv sam primjetila neku kao grudicu sluzi, lagano žučkasto proizrno i danas ujutro...onako veličine milimetra...ne znam kaj bi sad to pak bilo? jel možda od uzv onog gela može tak se zgrudati?

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

MajaPOP, ako mislis da ce ge smiriti mali pregledcic,otidji. Ja mozda pretjerujem,ali nema.sile da ne odem doktoru i me rasturim ga pitanjima, sta,kako i zbog cega.sve mora imati.uzrok.
    Ja bila pregledu jutros (redovnom), cervix se produzio juuuupiii jeeeeee , sa 2,5 na 3,1 i dok mi rekao da ce me izgalamiti ako doguram do 42 t. Sad smo 31+5. Jos koji tjedan i cool. Poslao.me.da uradim briseve, i med.sestra mi stavila spekulum,i onda je.usla druga med.sestra i onako na.onom.stolu rasarafljena sa spekulumom koji viri cekala 5 minuta da zavrse trac-partiju. I ja sam medicinar ali 'bem li ga ostaviti trudnu zenu sa spekulumom i caskati sa kolegicom,bas nikad.ne.bi uradila. Ali ok,prezivjela,bitno da ovo malo cudo u meni raste. Grlim.vas sve

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Least, gel.za uzv se zgrudva na suhom mjestu,npr na stomaku,ali.ne u vagini. Ako nije obilno ,zuckasto.je.ili providno,nije
    alarmantno. Je li jos.koristis Utrogestan?

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

twister super zbog grlica

još sam na utrićima. ma nie to niš obilno, dva puta sam svega primjetila
    inače uz utriće mi je iscjedak sada blago žućkast-više bijel, ali na ulpšku bude više žučkasto, valjda zbog koje kapi mokraće i stajanja

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da se ipak zaboravi,jer zašto onda se ide na drugo,pa treće dijete??nakon tj dana sam zaboravila koliko me boljelo,iako nisam imala bebu pored sebe....a sada kada bude beba pored mene ma sve bu se za to malo divno biće zaboravilo
    Eh, draga moja, niti tri godine poslije nisam zaboravila "tretman" koji sam dobila na svom drugom porodu...traume su jos uvijek tu...
    A ljubav prema tom malom bicu je ono sto te tjera dalje, zelja za jos jednim smotuljkom
    Ima i onih koji i ne zaborave, al srecom takvih je manje
    Ono sto se tebi dogodilo je najveca trauma i bol to nitko ne bi trebao dozivjeti...

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

twister super! sad opusteno dalje!

MajaPOP odi na pregled ako mozes
    Ja sam krvarila u prve dvije trudnoce, sve je bilo ok, tako da moze biti sve dobro i nadam se da kod tebe i jest

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Hmm.. sad se i meni mali počeo tresti u trbuhu.. Glavica mu je dolje pa nije da traži palac, trese mi se dosta visoko ,onako zatitra sve na dvije sekunde.. Nigdje ništa ne mogu pronaći o tome, nadam se da je normalno

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Moj se često trese. Sekundu dve. Kaj to traži palac za cuclat? Nisam znala. Slatko

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Da to kad tako brzo titra onda je cuclao palac i izgubio ga pa ga traži , preslatko

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni se cini da moj stuca. Svaku sekundu dvije se "trza" na istom mjestu... valjda je to to

Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

awwww štucanje

fali mi to

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj Vrci prvotno napisa Vidi poruku
    Meni se cini da moj stuca. Svaku sekundu dvije se "trza" na istom mjestu... valjda je to to
    je, to je to :D joj jedva sam čekala da mi počne štucati a sad mi ga je tako žao.. Kad god pojedem nešto slatko on štuca ( a jedem često ) , najgore mi na večer kad legnem u krevet, onda ne mogu zaspat jer me nervira stalno hiktanje

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Da,smijesno je. Ja sam mislila da moj nece stucati, a danas mu bilo treci puta. Zao mi ga bude jer to ide tako brzo i cesto... ali ne traje dugo

Inace mene pocinje hvatati trema, pregled u utorak

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cao drage... Juce i danas sam bas depra, usla u osmi mjesec, grlic drzi, sve ide ka boljem a ja nikakva...samo cutim,lezim, plakala bi a ne smijem, nerviram samu sebe...muka mi od lezanja,ma iskreno, muka mi od svega...muka m i i sto pijem mnogo vode pa idem u wc svaki cas,muka mi biti sama, a i ne biti sama,jednostavno ne znam kud iz ove koze. Muka mi od doktora, od strahova,od iscekivanja,imam neke vrtoglavice a u lezecem sam polozaju. Sad se bojim poroda,do sad mi nije padalo na pamet...je li moguce da se covjek toliko promjeni, bila uvijek ono, anti-patetika, glava gore, psiholog drugima...a sad se osjecam kao najveca njonjara... Ima li veze svo ovo i sa Progesteron depoo inekcijama,jer sam ih lose podnosila u prvom tromjesecju...postala sam jedno veliko G. I to veliko boldovano G .

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Twister kuzim te...ajd ti si barem unaprijed od mene,ja sam danas 6 i pol mj trudna... ali ovo lezanje...eto bas sad zadnjih sat vremena cvilim muzu da mi je dosadno. Ne da mi se na net,nista nema na tv, ne da mi se citati...ne da mi se i ne mogu i aargh

Zaboravila sam kako je fora otici u kino ili na pizzu...tako bih sad negdje otisla. Barem na sat vremena

Mislim da to lezanje utjece na nas,u kombinaciji s hormonima

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

užasno to ležanje utječe,ja ne mirujem ali sam doma i opet mi je sve dosadnooooooooo,a još imam 4mj za izdržati....imam sve iste radnje doma,kuham,perem,peglam...i ja bi se skitala ali ipak moram malo laganini radi bebe,pa nema skitnje,tv je dosadan,za knjige nisam skoncentrirana,na netu sam i previše već sve znam,jedino mi se da po malo štrikati

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ležanje užasno utječe na trudnicu, ja mislim da bi pukla da sam morala toliko dugo ležati, ovako sam se raspala tek prije 2 tjedna kad mi je postalo teško sama oprat suđe ili stajat dok kuham ručak pa mi treba nečija pomoć u svemu a ja imam i dalje potrebu sve raditi sama.. Sada je još došlo i tmurno vrijeme, jedino što jedna trudnica može raditi je dangubiti doma i čekati termin da joj se u životu napokon nešto pokrene.. Divim se svima vama koje morate ležati, zato vas čeka još posebnija nagrada za sav trud

nanimira avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj twister prvotno napisa Vidi poruku
    Cao drage... Juce i danas sam bas depra, usla u osmi mjesec, grlic drzi, sve ide ka boljem a ja nikakva...samo cutim,lezim, plakala bi a ne smijem, nerviram samu sebe...muka mi od lezanja,ma iskreno, muka mi od svega...muka m i i sto pijem mnogo vode pa idem u wc svaki cas,muka mi biti sama, a i ne biti sama,jednostavno ne znam kud iz ove koze. Muka mi od doktora, od strahova,od iscekivanja,imam neke vrtoglavice a u lezecem sam polozaju. Sad se bojim poroda,do sad mi nije padalo na pamet...je li moguce da se covjek toliko promjeni, bila uvijek ono, anti-patetika, glava gore, psiholog drugima...a sad se osjecam kao najveca njonjara... Ima li veze svo ovo i sa Progesteron depoo inekcijama,jer sam ih lose podnosila u prvom tromjesecju...postala sam jedno veliko G. I to veliko boldovano G .
    Ima, ja sam isto bila sva šiknuta od injekcija u I tr. nemoj se bojati poroda jer vjeruj mi da je taj strah apsolutno neopravdan...koliko sam ja cvilila prije, a na porodu ni zvuk nisam ispustila,samo sam disala,ništa mi nije trebalo osim muža i pilates lopte 2 ili 3 ona iskonska mmmmm zvuka i to je to

Taj čin poroda obuzme cijelo tijelo i um i je bolan ali je čaroban, doslovce čaroban, hormoni učine to da se osjećaš nadrogirano, napušeno, a taj osjećaj još traje... ne znam kako drugačije opisati neka luda euforija s tim da koliko vidim po drugim iskustvima, moj porod uopće nije bio lagan.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

nani, jesu ti pustili pupčanu da otpulsira do kraja?

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Nanimira, pricu na sunce. Hocemo sve detalje

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Cure,hvala vam,zaista je lezanje uzas sa psihu... ali ok
    Nani, hvala. Bas ih tesko podnosim. Sve mi bude jos gore,i strah itd... Ovo malo sto si napisala o porodu,divno,nadrealno iskustvo... veliki pozdrav i.nemoj nas zaboraviti.

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Nani ako ti nakon 20 sati poroda veliš da se nemamo čega bojati,onda moram da ti vjerujem

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

twister, drz se draga
    mirovanje nije lako ni psihicki, niti fizicki
    al prodje... jos malo

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Dobro.. boli me od jučer donji dio leđa , i to onako menstrualna bol, i onda leđa prođu i dođe kontrakcija.. Sprema se tijelo na porod, al valjda neće još
    I išijas sam imala večeras, kako gluuupa bol

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Podrav!!
    Kako ste cure??
    Vidim da se MajaPOP nije javljala, netko zna išta??

Nisam prije pitala, što ste pile il pijete od početka drugog tromjesečja??

snupi avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kak to mislis sta pijemo?

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lili jel zoves "krug"...onda za mene dupla votka...prelazim na.zestoka . Ja od.vitamina, standardno isto sto i u prvom i drugom...jedino savjetuju Omega 3 masne kiline, pred kraj drugog tromjesecjA.. zbog razvoja bebinog mozga...naravno ako uspijes da ih uneses ishranom,tim bolje .

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apsu,bejbe... odmaraj vise...ali cini mi se,pripremice krecuuuu ... pij.tecnosti ,odmaraj i osmijeh na lice.
    Ginger,hvala ti draga na razumijevanju .

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Apsu, i tvoj nekud zuri? Heheh, odmaraj. Mozda se smiri.
    Lili, mislis na vitamine? Ja pije multivit (sa folnom)+omega bas za trudnice od pocetka. Doduse, ne svaki dan, jer mislim da mi je prehrana OK, a ovo smatram samo dodatkom prehrani.

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Pa ja se nadam da ne žuri, barem još tjedan dana da izdržimo do tog 37-og tjedna, onda ga puštam hehe.. Spustio mi se već jako nisko, glavica mu je skroz dolje, izgleda da će stvarno uranit ljubav malena..

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

baš ste me nasmijale dobro!! može i vrhunsko crno vino

od vitamina da, meni ginekologica rekla da ako jedem raznovrsno da ne trebam ništa posebno. Savjetovala mi pregnital zbog omega tri masnih kiselina, ima nešto folne i željeza, a inače pijem željezo još odavna jer sam anemična pa škodit ne može.
    Treba po kupusu navaliti i imaš sve

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Lili, u vinu imas zeljeza

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

A tek kupinovom! Uuuu, njam!

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Dakle rješenje je: PIJ VINA!!

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

uf kad već pitaš ja bi kuhano vino s klinčićima ....pila sam folnu prije i do 4mj trudnoće,od početka pijem mg šumeći i sad sam počela sam onim vitaminima mama od a do z iz dm-a,najeftini su a imaju sve ko i prenatal centravit i nw....ja danas digla načlaze,šećer i tsh su mi super i opet dobila hrpu uputnica baš sam happy

Vrci avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Meni muz obecao kuhano vino za docek nove. Al samo jednu salicu

Nocas sam si zalezala ruku i sad me uzasno boli. Ajd mala promjena od boli u lijevoj nozi...

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj anđeo26012013 prvotno napisa Vidi poruku
    uf kad već pitaš ja bi kuhano vino s klinčićima
    Jao, nemojte o finim stvarima! Mmmm...mozda si i ja priustim casicu vinca ovaj Bozic, makar se i bebolino napio od mog mlijeka

lberc avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

ja sam kad sam još čekala betu bila sa prijateljicom na kavi i velim ja drugi put budem pila pina coladu,(valjda se tak piše,nisam neki poznavalac žestokog),a sad niš od toga
    od vitamina pijem elevit,tak mi rekla gin.,al imunitet mi je izgleda koma,već drugi put od kad sam trudna tih 9 tjedana imam herpes na usnici,ovaj put čak dva,valjda to nemre naštetit bebici..ne znam dal moram pit još kakve vitamine? popijem si i šumeći c i magnezij,al sad kak mi je dosta mučno nekak mi ne paše,pa pijem samo vodu.

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Drage moje, kako preziviti do iduceg UZ? isla bih svaki dan samo da vidim da li je sve OK, guram strahove od sebe, ali ne mogu lagati da ih nema. Jos 7 dana do iduceg pregleda. Ono smedjarenje je bilo samo ona dva puta, jako malo. Sad se pojacava mucnina cini mi se, grudi otezale, stomak tu i tamo javlja da je otezao, ali ne znam kako smireno i optimisticno docekati taj next UZ... Ima neko neki prijedlog, savjet?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj MajaPOP prvotno napisa Vidi poruku
    Drage moje, kako preziviti do iduceg UZ? Sad se pojacava mucnina cini mi se, grudi otezale, stomak tu i tamo javlja da je otezao, ali ne znam kako smireno i optimisticno docekati taj next UZ... Ima neko neki prijedlog, savjet?
    mene je upravo to držalo i govorilo mi da je sve ok, s tim da nisam imala mučnine, samo hrabro!!

MajaPOP avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Hvala Mare! Ti mi uvijek dodjes kao apaurin

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Pozz cure...
    Opet dam danat zavrsila na uzv jer sam bas prokrvarila rozo. Navodno zbod malog hrmatoma ali koji nije blizu bebe toliko, odnosno ispod nje je, prema grlicu pa nema rizika, mali je ali teebam mirovat dok ne nestane.
    Medutim ovo je moj 6 uzv u 11 tjedana. Koja je stetnost uzva? Koliko str vi puta bile kada ste imali takva krvarenja? Prvo da mi ustanovi trudnocu bilo je 3x u tjedan i pol, i tako je krenulo...

anđeo26012013 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

8 uzv do 20tt a najviše sam trčala na hitnu,štetno ili ne bar sam znala da je sve ok

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Uzv nije štetan. Slobodno ga možete imati koliko god treba.

Datum pristupanja
    Aug 2012

Početno

Hvala cure... Na netu pise svasta, al kako ne otis kad ugledas svjezu krv?
    Za uzv nema nista dokazano, ali jedni kazu lose, drugi ok...treba mislit pozitivno

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Least,draga, imala sam hematom koji je u tvom rjesnu bio sedam puta veci od embriona. Nestao je u 26 tt,ali moj je slucaj bio bas "los"...miruj draga,ali ne polusjedece mirovanje,nego lezi,ne naprezi se, pored sve terapije nadam se da ti je doktor dao vit.C. iskreno, dok nisam pocela uzimati vecu dozu vit C ,nije se ni hem poceo povlaciti. Procitaj na netu o njemu i navali na limunade kajsije i narandze. Uzimaj mnogo tekucine, 2 litra dnevno,da bi probleme sa probavom,a samim tim i naprezanje. Ono sto.je najbitnije je da je hem.ispod.bebe,blizu grlica. To je dobar prognosticki znak. Stres i strah ti povecajavaju nivo adrenalina, sto ne valja za koagulaciju krvi.
    Mene se do 12 tjedna pregledali sigurno svaki drugi an, je.r .su se vise bojali za mene,tako da budes mirna, procijene oni "sta i koliko". Ne rukovodi se mojim.slucajem, jer je.bio specifican zbog duzine trajanja. Sve ce to biti OK. :_)

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Citiraj lulu-mama prvotno napisa Vidi poruku
    Uzv nije štetan. Slobodno ga možete imati koliko god treba.
    Prvo tekst sa rode : http://www.roda.hr/article/read/isti...uka-u-trudnoci
    A onda, meni je ginekologica jako brzo obavljala ultrazvuke jer vjeruje da su štetni..

twister avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Apsu,draga, to je jos "teorija" pod istrazivanjem. Smatra se da nije stetan,ali ima eto i doktora koji ga izbjegavaju. Ja iskreno mislim,akopostoji potreba za uzv pregledim,valjda znaju sta rade. Inace sam ja u "jako stetnom.stanju" . 'bem li ga ,onda je sve stetno. Uzv talasi se koriste i u raznim terapijskim metodama,i moram vjerovat da nije stetan.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •