Stranica 262 od 581 PrviPrvi ... 162212252260261262263264272312362 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,051 do 13,100 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Čestitam Medeja!
    Meni je najzanimljivije kako mi se ali baš uvijek piški kad sam vani, ili kad taman odemo iz kafića... uglavnom, čim wc nije na vidiku. A nikad se nisam probudila u trudnoći za noćno piškenje, ni u čitavoj prvoj trudnoći. Psiho.
    joj da, poznato, čim WC nije na vidiku, odmah moram ići.. inače, noću se obavezno dižem barem 1X

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Medeja cestitam!
    Ja sam uzimala mg iz dma, super mi je odgovarao i nisam imala nikakvih problema...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ivana, jesi to uzimala šumeći Mg, ili??

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    joj da, poznato, čim WC nije na vidiku, odmah moram ići.. inače, noću se obavezno dižem barem 1X
    Moj noćni prosjek je 3-5x i to od kad sam vidjela pozitivan test. Pred kraj ću valjda spavati na školjci.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    ivana, jesi to uzimala šumeći Mg, ili??
    Ne, one njihove drazeje: magnesium dragees 400 (das gesunde plus), 60 komada se dobije za nekih 20-22kn

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

tnx, ivana

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja sam alergična na konzervanse i neka bojila te sam jednom prilikom kupila šumeći kalcij.
    Kao, on je dobar u toj borbi sa svakakvim alergijama.
    Ispalo da sam dobila alergiju i od njega.

Pa se sad bojim uzimati te nekakve pripravke, ne bih željela dobiti opet alergiju jer se to kod mene liječi samo kortikosteroidima.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Meni je rečeno da nikako ne šumeći magnezij, niti onaj direkt, već kapsule. Ja sam uzela Twinlab. 100 kapsula 90kn.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Meni su preporučili direkt zbog mučnina jer sve ostalo leti van odmah

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Curke ja od jučer doma. Pustili me ujutro,pa mi je onda pozlilo na izlasku iz bolnice i vratila sam se nazad na odjel. Tlak 90/60,povračala,digli mi noge na povišeno i tak sam odležala dva sata pa išla doma. Sad sam ok,moram na kontrolu za dva tjedna u bolničku ambulantu. Imam još smečkasti iscjedak....i strogo mirovanje do daljnjega.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uf žužy... s tobom nikad dosadno.
    Jesu li ti štogod komentirali za plodnu vodu prije otpusta?
    Super da si doma. Idemo dalje dan po dan uz dobre ~~~~~~~~~~~~ do termina.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Curke ja od jučer doma. Pustili me ujutro,pa mi je onda pozlilo na izlasku iz bolnice i vratila sam se nazad na odjel. Tlak 90/60,povračala,digli mi noge na povišeno i tak sam odležala dva sata pa išla doma. Sad sam ok,moram na kontrolu za dva tjedna u bolničku ambulantu. Imam još smečkasti iscjedak....i strogo mirovanje do daljnjega.

Ja imam taj smečkasti iscjedak stalno i ne zabrinjava me više. Samo da ne prokrvarim(o) opet zaozbiljno. Iscjedak je irelevantan, nebitan. Hematom mora otići tako ili da se resorbira.
    Bitno da su bebice ok.

Sent from my iPhone using Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Piše u otpusnom pismu da je plodna voda uredne količine.
    A hematoma na zadnjem pregledu nije bilo,neki ostaci samo mogučeg od zadnjeg krvarenja,niti mjerljivi uzv-om. No eto,i dalje imam cijeli dan bež iscjedak od utriča sa tamno smeđim mrvama. A jučer mi je išlo baš tekuče čokoladno...možda sam si napregnula dolje sa povračanjem. Neznam kaj bi da povračam svaki dan,uz ovo dosadašnje krvarenje,uf.
    Leukociti u mi bili skoro 17, ali crp je bio 3,2 tako da su rekli da je to u redu.
    Iduči pregled 29.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

žužy, neki si ti nama domeka!! čuvaj se!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Miruj miruj miruj... hrpe serija i filmova i samo lezi

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

žužy super, miruj sad lijepo i sve bude super

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

žužy draga, samo strpljivo! sjeti se mene i mog divovskog hematoma iznad posteljice, krvarenja tjednima i strogog mirovanja, a sad kraj mene pajki mali borac ♡

cure u finalu sretnoooo!!!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

heeeeej, koja me se sjeća? pozdrav svima, ja ću, ako smije, samo uletiti s pitanjem i ponadati se savjetu od vas. imam uroinfekt, pijem cefixim, prije dva dana pregledana, sve super, zatvorena, ali danas me tak zateže trbuh, menga bolovi, dečki se ritaju i rastežu me ko kaugumu, mene pere neko polu-depresivno raspoloženje jer sam bila turbo, a sad sam ko nasukani kit....niš ne radim osim kaj skuham jer niš više ni nemrem....kad to prođe? bh su nepodnošljive.... oprostite na upadu i hvala unaprijed!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Twinolina, priča kao što je tvoja se ne zaboravlja nikad!
    Na žalost nemam ti ništa korisno za reći ali nadam se da će neka od iskusnijih cura dati odgovor na probleme koji te muče.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ma, srećom pa me brzo popusti, sad su to već ozbiljniji tjedni, a i ove vrućine ne popuštaju. hajde, javim vam se s novostima, u svakom slučaju, terapeutski je djelovalo i to što sam se pojadala. hvala i puse svima!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joj twinolina i mene zanima... ja vise ni ne skuham. Zivcana sam, nervozna, frustrirana, umorna... bh pice, laznjaci neki isto... a ja od isijasa skoro pa doslovce nepokretna. Ne dam se pa idem hodat, al voljela bi da mogu puno vise da bar malo potaknem smizlu da izadje...
    spavam nikako jer mi trnu kukovi i pucaju po noci pa se stalno moram okretat, onda jaucem jer me probadaju bolovi u ledjima i eto.. slatke muke kojima kraja nema...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Joj cure citam vas i gledam kako izdrzavate ali vidim isto vam je kao i meni.danas sam 37+6 i ne mogu vise!! Idem na dogovor za carski drugi tjedan i nadam se da cu i rodit drugi tjedan. Ove vrucine su fuj!! Bas sto ivana kaze: nervozna sam, frustrirana, nikamo ne mogu, sve me boli, zdjelica rastura, stidna kost, bh luduju..nisam placljiv tip al ovaj tjedan sam se valjda 20x rasplakala jer je preeevruce!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj clover prvotno napisa Vidi poruku
    nisam placljiv tip al ovaj tjedan sam se valjda 20x rasplakala jer je preeevruce!!
    X

Lezim gola na kaucu i dahcem

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Skoro pa i ja tako..jos ovaj koma vikend..a imam malu cuicu kojoj je nosic poceo curiti..
    mislim da ce ona bakici a ja klimu na 20 za vikend...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Joj zene pomagajte... kad idem piskit me na pocetku zapece malo... jel to neka fora predporodna ili sam toliki pehist da sam sad neku upalu dobila?? a jos petak navecer naravno i ni jedan dr mi ne radi da pitam... prvo sam misla nazuljale me mozda gacice, al se sad ponovilo

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ma ivana.sky nas dvije se pratimo da je to vec komicno :D
    Evo mene dole pece kao da imam upalu mjehura i menzis u isto vrijeme i evo sjedim na kaucu i mislim si je li to ok. Hahahaha

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Hahaha pa ovo je vec sad toliko tragicno da je komicno
    Sanja ak ne budemo mi zajedno tiskale ne znam tko ce

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajde u rađaonu cure!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ak nije dosad odlucila van, ne mora bas ni sad za ovaj najtopliji vikend.... nekak sumnjam da je u radjaoni ugodnih 20
    Toliko mi kosti pucaju u zdjelici i kukovima da se pitam kak ona jadna dolje s glavicom to trpi jel to ikako utjece na nju? Zast se to dogadja uopce? Nije nimalo bolno ali opet nije ni ugodno...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Muma, da bar! Ali nece, pa nece ovo moje cudo...

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Jel prosao termin? Daj sliku "trbusine"! :D

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Djevojke, nešto me ovaj tjedan počela mučiti probava pa sam mislila da ubacim lanene sjemenke u prehranu.
    Mogu li se one koristiti u trudnoći?
    Mislila sam ih samljeti i ubaciti u jogurt preko noći i to ujutro smazati.

Donatica mi isto pomaže, ali nedovoljno brzo kako sam si ja to zamislila.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Medeja ja imam od pocetka trudnoce problema sa probavom ja jedino sta pijem i sta mi pomaze je donatica pijem je svaki dan i skoro svaki dan idem na wc :p
    Dok je zaboravim popiti nema wca i boli me trbuh napuhnuta sam jako i ako uspijem na wc bude jakooo tesko
    28 tt sam

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Hvala, micamaca, sve se i meni čini da ću i ja tako početi.
    Čaša donatice ujutro i navečer za sretnu trudnicu. :D

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja sam u prvoj trudnoći lanene izbacila jer sam negdje naišla da mogu poticati kontrakcije. Odmah nakon toga su se kontrakcije znatno smanjile, ali sam počela i sa strogim mirovanjem i nifedipinom, pa ne mogu apsolutno ništa tvrditi. U ovoj trudnoći koristim lan ali samo u salatama, ne na svakodnevnoj bazi u probioticima. A sad, kako želiš...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Apsu, prosao prosao, a ja jedva prst otvorena..
    Evo stavim sliku sad u temu gdje smo stavljale slike

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Cure sretno i divim vam se kako izdrzavate ovu vrucinu

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Evo me s pregleda. 41+0. Prst sam otvorena i dalje. Trudova nema. Ctg uredan. Kaze dr da se cerviks jako skratio od proslog puta i rekao da se vidimo u srijedu ponovno. A ako do srijede ne krene "cemo inducirati porod, pa da rodite u cetvrtak". I sad, znam da je neopravdano, ali bas sam se uznemirila. Bas nisam htjela na silu. Imate kakvih savjeta i komentara? Btw.plodna voda je bistra, bebica je super unutra.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ako je sve u redu, ja osobno ne bih na indukciju. Ja sam rodila s 42+1.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Sanjo, tvoja cura neće pa neće. Ja ti nemam ništa pametno za reći vezano za inducirani porod, znam samo da ga ja isto ne bi htjela. Al tko zna, možda prije četvrtka i krene prirodno kod tebe. Sjećam se zuteminute kojoj je isto dr. rekao da će inducirati porod, na kraju krenilo prirodno.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Samo bez stresa i nemoj se sekirat, mozda ona odluci i sama van
    probaj mal s onim vjezbama ako imas loptu, anansom, stimilacijom bradavica, ljutom hranom...?

Ne vidim uopce cemu inzistiranje na indukcijama od strane dr. ako je sve ok i sa bebom i sa pl.vodom?
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 20.07.2015. at 14:29

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

curki se stvarno ne da van...
    probaj s ovim kaj kaže ivana, možda pomogne
    i meni nije jasno zašto žele inducirati ako je sve ok

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sanja! Stvarno se neda curetak! Ne kuzim ni ja čemu forsiranje pogotovo ako je sve ok, pa valjda beba ima neki razlog zašto je jos malo unutra, bar ja to tako gledam
    Al mozda i krene to stvarno ne možeš znati, ali moglo bi to tako kod tebe odjednom..

Ivana kad si ti na repertoaru? Sljedeća nakon Sanje, ne?

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

A ni meni nije jasno, zato i pitam ovdje.. Citam koji su razlozi za indukciju i nijednom razlogu ne udovoljavam. Bas mi je tesko ne uznemiravati se oko toga kad sam cula da i vise bole trudovi i da to nekad onda i duze traje i tako dalje. Plodna voda je bistra, malena je super, stvarno ne razumijem :/

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ti uvijek smijes odbit, pogotovo ako nema opasnosti za tebe ili bebu da sacekas...
    osim ako ti se ne da vise

Da, ja sam iduca... u nedjelju 26. termin sluzbeno, al ja bi da pozuri smizla haha iako kak je krenila ja cu ko sanja...
    sutra sam opet na pregledu pa cemo vidit...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    A ni meni nije jasno, zato i pitam ovdje.. Citam koji su razlozi za indukciju i nijednom razlogu ne udovoljavam. Bas mi je tesko ne uznemiravati se oko toga kad sam cula da i vise bole trudovi i da to nekad onda i duze traje i tako dalje. Plodna voda je bistra, malena je super, stvarno ne razumijem :/
    Sanja, ako je beba dobro, te ako si ti dobro, nema ni jednog razloga da pristaneš na indukciju.

To je tvoja odluka. Liječnik ti može savjetovati, može ti reći zašto smatra da treba inducirati, ali ti si ta koja kaže da ili ne. Naravno da ćeš pristati u slučaju bilo kakvog hitnog slučaja, ali dok god je tvoja trudnoća normalna i bebi je dobro, ne moraš.

Na vlastitoj koži sam osjetila i indukciju i prirodan porod i mogu ti reći da mi je jedina razlika bila u duljini poroda i zgusnotosti svega toga. Prirodni su puno sporije počinjali, puno polakše se odvijali, dok kod induciranog sam se odjednom našla u "centru" zbivanja plus ručno otvaranje zbog kojega sam htjela profesora opaliti bilo čime jer me nije pripremio na taj užas. Srećom traje tako kratko da nisam našla oruđe ( -žje ).

Trudovi su jednako bolni i kod prirodnog i kod induciranog, pogotovo u tranziciji.
    Kod mene je bila medicinska indikacija ( zbog moga stanja) da se inducira u 41. tjednu. Taj je porod trajao 6 sati od samog početka do kraja svega. Ništa

Želim ti da beba odluči izaći u ova dva dana i da ne moraš odlučivati. Hodaj stepenicama gore-dolje, odi u vožnju po kakvoj kvrgavoj cesti, odi prat ormariće u kuhinji ali samo one u sredini, da se ne saginješ.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sanjo sretno !!!!Drzim fige da ti krene do srijede prirodno...Ivana i ti ces brzo...!!!
    Novim trudnicama zelim dosadnu i skolsku trudnocu !!!
    Mi uzivamo i cicamo cesto zbog vrucine...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

beti3, hvala.. Sad mi je ipak malo lakse

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ne znam da li ovdje spada moj problem ali evo da pitam. Prije nego sam dosla na red za mpo spontano sam zatrudnila. Zm je bila 9.6 a mislim da sam ostala trudna 28.6 jer dosta kasno imam ovulacije. Danas sam prokrvarila a beta je tek 289.1. Malo se vidi gv ali to je to. Dobila duphastone i cekam srijedu da ponovo vadim betu. Da li netko ima slicna iskustva? Hvala

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mb, to je dosta nezgodno jer bi ti po zm sutra bilo već 6tt.
    Pričekaj betu u srijedu pa ćeš biti pametnija.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •