Medejacestitam!
Ja sam uzimala mg iz dma, super mi je odgovarao i nisam imala nikakvih problema...![]()
Ja sam alergična na konzervanse i neka bojila te sam jednom prilikom kupila šumeći kalcij.
Kao, on je dobar u toj borbi sa svakakvim alergijama.
Ispalo da sam dobila alergiju i od njega.
Pa se sad bojim uzimati te nekakve pripravke, ne bih željela dobiti opet alergiju jer se to kod mene liječi samo kortikosteroidima.
Meni je rečeno da nikako ne šumeći magnezij, niti onaj direkt, već kapsule. Ja sam uzela Twinlab. 100 kapsula 90kn.
Meni su preporučili direkt zbog mučnina jer sve ostalo leti van odmah
Curke ja od jučer doma. Pustili me ujutro,pa mi je onda pozlilo na izlasku iz bolnice i vratila sam se nazad na odjel. Tlak 90/60,povračala,digli mi noge na povišeno i tak sam odležala dva sata pa išla doma. Sad sam ok,moram na kontrolu za dva tjedna u bolničku ambulantu. Imam još smečkasti iscjedak....i strogo mirovanje do daljnjega.
Uf žužy... s tobom nikad dosadno.
Jesu li ti štogod komentirali za plodnu vodu prije otpusta?
Super da si doma. Idemo dalje dan po dan uz dobre ~~~~~~~~~~~~ do termina.
Piše u otpusnom pismu da je plodna voda uredne količine.
A hematoma na zadnjem pregledu nije bilo,neki ostaci samo mogučeg od zadnjeg krvarenja,niti mjerljivi uzv-om. No eto,i dalje imam cijeli dan bež iscjedak od utriča sa tamno smeđim mrvama. A jučer mi je išlo baš tekuče čokoladno...možda sam si napregnula dolje sa povračanjem. Neznam kaj bi da povračam svaki dan,uz ovo dosadašnje krvarenje,uf.
Leukociti u mi bili skoro 17, ali crp je bio 3,2 tako da su rekli da je to u redu.
Iduči pregled 29.
Miruj miruj miruj... hrpe serija i filmova i samo lezi![]()
žužy super, miruj sad lijepo i sve bude super
žužy draga, samo strpljivo! sjeti se mene i mog divovskog hematoma iznad posteljice, krvarenja tjednima i strogog mirovanja, a sad kraj mene pajki mali borac ♡
cure u finalu sretnoooo!!!
heeeeej, koja me se sjeća? pozdrav svima, ja ću, ako smije, samo uletiti s pitanjem i ponadati se savjetu od vas. imam uroinfekt, pijem cefixim, prije dva dana pregledana, sve super, zatvorena, ali danas me tak zateže trbuh, menga bolovi, dečki se ritaju i rastežu me ko kaugumu, mene pere neko polu-depresivno raspoloženje jer sam bila turbo, a sad sam ko nasukani kit....niš ne radim osim kaj skuham jer niš više ni nemrem....kad to prođe? bh su nepodnošljive.... oprostite na upadu i hvala unaprijed!
Twinolina, priča kao što je tvoja se ne zaboravlja nikad!
Na žalost nemam ti ništa korisno za reći ali nadam se da će neka od iskusnijih cura dati odgovor na probleme koji te muče.
ma, srećom pa me brzo popusti, sad su to već ozbiljniji tjedni, a i ove vrućine ne popuštaju. hajde, javim vam se s novostima, u svakom slučaju, terapeutski je djelovalo i to što sam se pojadala. hvala i puse svima!
Joj twinolina i mene zanima... ja vise ni ne skuham. Zivcana sam, nervozna, frustrirana, umorna... bh pice, laznjaci neki isto... a ja od isijasa skoro pa doslovce nepokretna. Ne dam se pa idem hodat, al voljela bi da mogu puno vise da bar malo potaknem smizlu da izadje...
spavam nikako jer mi trnu kukovi i pucaju po noci pa se stalno moram okretat, onda jaucem jer me probadaju bolovi u ledjima i eto.. slatke muke kojima kraja nema...
Joj cure citam vas i gledam kako izdrzavate ali vidim isto vam je kao i meni.danas sam 37+6 i ne mogu vise!! Idem na dogovor za carski drugi tjedan i nadam se da cu i rodit drugi tjedan. Ove vrucine su fuj!! Bas sto ivana kaze: nervozna sam, frustrirana, nikamo ne mogu, sve me boli, zdjelica rastura, stidna kost, bh luduju..nisam placljiv tip al ovaj tjedan sam se valjda 20x rasplakala jer je preeevruce!!
Skoro pa i ja tako..jos ovaj koma vikend..a imam malu cuicu kojoj je nosic poceo curiti..
mislim da ce ona bakici a ja klimu na 20 za vikend...
Joj zene pomagajte... kad idem piskit me na pocetku zapece malo... jel to neka fora predporodna ili sam toliki pehist da sam sad neku upalu dobila??a jos petak navecer naravno i ni jedan dr mi ne radi da pitam... prvo sam misla nazuljale me mozda gacice, al se sad ponovilo
![]()
Ma ivana.sky nas dvije se pratimo da je to vec komicno :D
Evo mene dole pece kao da imam upalu mjehura i menzis u isto vrijeme i evo sjedim na kaucu i mislim si je li to ok. Hahahaha![]()
Hahaha pa ovo je vec sad toliko tragicno da je komicno
Sanja ak ne budemo mi zajedno tiskale ne znam tko ce
Ak nije dosad odlucila van, ne mora bas ni sad za ovaj najtopliji vikend.... nekak sumnjam da je u radjaoni ugodnih 20
Toliko mi kosti pucaju u zdjelici i kukovima da se pitam kak ona jadna dolje s glavicom to trpijel to ikako utjece na nju? Zast se to dogadja uopce? Nije nimalo bolno ali opet nije ni ugodno...
Muma, da bar! Ali nece, pa nece ovo moje cudo...
Jel prosao termin? Daj sliku "trbusine"! :D
Djevojke, nešto me ovaj tjedan počela mučiti probava pa sam mislila da ubacim lanene sjemenke u prehranu.
Mogu li se one koristiti u trudnoći?
Mislila sam ih samljeti i ubaciti u jogurt preko noći i to ujutro smazati.
Donatica mi isto pomaže, ali nedovoljno brzo kako sam si ja to zamislila.![]()
Medeja ja imam od pocetka trudnoce problema sa probavom ja jedino sta pijem i sta mi pomaze je donatica pijem je svaki dan i skoro svaki dan idem na wc :p
Dok je zaboravim popiti nema wca i boli me trbuh napuhnuta sam jako i ako uspijem na wc bude jakooo tesko
28 tt sam![]()
Hvala, micamaca, sve se i meni čini da ću i ja tako početi.
Čaša donatice ujutro i navečer za sretnu trudnicu. :D
Ja sam u prvoj trudnoći lanene izbacila jer sam negdje naišla da mogu poticati kontrakcije. Odmah nakon toga su se kontrakcije znatno smanjile, ali sam počela i sa strogim mirovanjem i nifedipinom, pa ne mogu apsolutno ništa tvrditi. U ovoj trudnoći koristim lan ali samo u salatama, ne na svakodnevnoj bazi u probioticima. A sad, kako želiš...
Apsu, prosao prosao, a ja jedva prst otvorena..
Evo stavim sliku sad u temu gdje smo stavljale slike![]()
Evo me s pregleda. 41+0. Prst sam otvorena i dalje. Trudova nema. Ctg uredan. Kaze dr da se cerviks jako skratio od proslog puta i rekao da se vidimo u srijedu ponovno. A ako do srijede ne krene "cemo inducirati porod, pa da rodite u cetvrtak". I sad, znam da je neopravdano, ali bas sam se uznemirila. Bas nisam htjela na silu. Imate kakvih savjeta i komentara? Btw.plodna voda je bistra, bebica je super unutra.
Ako je sve u redu, ja osobno ne bih na indukciju. Ja sam rodila s 42+1.
Sanjo, tvoja cura neće pa neće. Ja ti nemam ništa pametno za reći vezano za inducirani porod, znam samo da ga ja isto ne bi htjela. Al tko zna, možda prije četvrtka i krene prirodno kod tebe. Sjećam se zuteminute kojoj je isto dr. rekao da će inducirati porod, na kraju krenilo prirodno.
Samo bez stresa i nemoj se sekirat, mozda ona odluci i sama van
probaj mal s onim vjezbama ako imas loptu, anansom, stimilacijom bradavica, ljutom hranom...?
Ne vidim uopce cemu inzistiranje na indukcijama od strane dr. ako je sve ok i sa bebom i sa pl.vodom?![]()
Posljednje uređivanje od ivana.sky : 20.07.2015. at 14:29
curki se stvarno ne da van...
probaj s ovim kaj kaže ivana, možda pomogne
i meni nije jasno zašto žele inducirati ako je sve ok
Sanja! Stvarno se neda curetak! Ne kuzim ni ja čemu forsiranje pogotovo ako je sve ok, pa valjda beba ima neki razlog zašto je jos malo unutra, bar ja to tako gledam
Al mozda i krene to stvarno ne možeš znati, ali moglo bi to tako kod tebe odjednom..
Ivana kad si ti na repertoaru? Sljedeća nakon Sanje, ne?
A ni meni nije jasno, zato i pitam ovdje.. Citam koji su razlozi za indukciju i nijednom razlogu ne udovoljavam. Bas mi je tesko ne uznemiravati se oko toga kad sam cula da i vise bole trudovi i da to nekad onda i duze traje i tako dalje. Plodna voda je bistra, malena je super, stvarno ne razumijem :/
Ti uvijek smijes odbit, pogotovo ako nema opasnosti za tebe ili bebu da sacekas...
osim ako ti se ne da vise
Da, ja sam iduca... u nedjelju 26. termin sluzbeno, al ja bi da pozuri smizla haha iako kak je krenila ja cu ko sanja...
sutra sam opet na pregledu pa cemo vidit...
Sanja, ako je beba dobro, te ako si ti dobro, nema ni jednog razloga da pristaneš na indukciju.
To je tvoja odluka. Liječnik ti može savjetovati, može ti reći zašto smatra da treba inducirati, ali ti si ta koja kaže da ili ne. Naravno da ćeš pristati u slučaju bilo kakvog hitnog slučaja, ali dok god je tvoja trudnoća normalna i bebi je dobro, ne moraš.
Na vlastitoj koži sam osjetila i indukciju i prirodan porod i mogu ti reći da mi je jedina razlika bila u duljini poroda i zgusnotosti svega toga. Prirodni su puno sporije počinjali, puno polakše se odvijali, dok kod induciranog sam se odjednom našla u "centru" zbivanjaplus ručno otvaranje zbog kojega sam htjela profesora opaliti bilo čime jer me nije pripremio na taj užas. Srećom traje tako kratko da nisam našla oruđe ( -žje
).
Trudovi su jednako bolni i kod prirodnog i kod induciranog, pogotovo u tranziciji.
Kod mene je bila medicinska indikacija ( zbog moga stanja) da se inducira u 41. tjednu. Taj je porod trajao 6 sati od samog početka do kraja svega. Ništa
Želim ti da beba odluči izaći u ova dva dana i da ne moraš odlučivati. Hodaj stepenicama gore-dolje, odi u vožnju po kakvoj kvrgavoj cesti, odi prat ormariće u kuhinjiali samo one u sredini, da se ne saginješ.
Sanjo sretno !!!!Drzim fige da ti krene do srijede prirodno...Ivana i ti ces brzo...!!!
Novim trudnicama zelim dosadnu i skolsku trudnocu !!!
Mi uzivamo i cicamo cesto zbog vrucine...
beti3, hvala.. Sad mi je ipak malo lakse![]()
Ne znam da li ovdje spada moj problem ali evo da pitam. Prije nego sam dosla na red za mpo spontano sam zatrudnila. Zm je bila 9.6 a mislim da sam ostala trudna 28.6 jer dosta kasno imam ovulacije. Danas sam prokrvarila a beta je tek 289.1. Malo se vidi gv ali to je to. Dobila duphastone i cekam srijedu da ponovo vadim betu. Da li netko ima slicna iskustva? Hvala
Mb, to je dosta nezgodno jer bi ti po zm sutra bilo već 6tt.
Pričekaj betu u srijedu pa ćeš biti pametnija.