Stranica 263 od 581 PrviPrvi ... 163213253261262263264265273313363 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,101 do 13,150 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Evo mene sa još jednog UZV pregleda.
    Bebe su dobro, fino se razvijaju.
    Glavice su 2,5 cm u promjeru, noge i ruke isto super. Srca kucaju. Jednako se bebice razvijaju.
    Hematom je tu ali se pretvorio u krutu strukturu što je dobro jer se resorbira. Nema sviježe krvi.
    Ali da ne bi bilo sve idealno posteljica jedne bebe je nisko blizu ušća maternice.
    Moram zbog toga i dalje strogo mirovat.

Ima li tko iskustva sa niskom posteljicom?

Sent from my iPhone using Tapatalk

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Icsi, super za bebice! Nek samo tako nastave.
    Na zadnjem pregledu mi je uz sve ostale loše vijesti rekao i da je posteljica položena uz samo ušće. Ali da se ne prepadnem ako počnem krvariti (moš si mislit što se ne bi prepala). Posteljica se s rastom maternice najčešće odmakne od ušća a do tad mirovanje i nadat se najboljem. Prokrvarila još nisam i nadam se da ni neću.
    Posljednje uređivanje od eryngium : 20.07.2015. at 19:54

MB21 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Mbte je dosta nezgodno jer bi ti po zm sutra bilo već 6tt.
    Pričekaj betu u srijedu pa ćeš biti pametnija.

Hvala medeja. Ne mogu reci da imam velika ocekivanja ali nada ne umire. Iako sve djeluje lose

Hvala medeja. Ne mogu teci

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Cure, ipak nisam probala lanene sjenenke jer sam pročitala što mi je Muma napisala. Ne želim se igrati kontrakcijama pa sam sam se odlučila za opciju da ubacim Donaticu, puno voća i Lgg jogurtić za doručak.
    Ne moram reći da djeluje.
    Kombiniram sve to sa svojim žitaricama i bolje se osjećam.

Sutra idemo na pregled, joj, jedva čekam!!!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Joj twinolina i mene zanima... ja vise ni ne skuham. Zivcana sam, nervozna, frustrirana, umorna... bh pice, laznjaci neki isto... a ja od isijasa skoro pa doslovce nepokretna. Ne dam se pa idem hodat, al voljela bi da mogu puno vise da bar malo potaknem smizlu da izadje...
    spavam nikako jer mi trnu kukovi i pucaju po noci pa se stalno moram okretat, onda jaucem jer me probadaju bolovi u ledjima i eto.. slatke muke kojima kraja nema...
    ajmeeeeeeeeee, i meni isto, al mene trtica hebe. nego, ja imam uroinfekt pošteni, isto mi bilo ko i vama i sad me to poprilično muči, imam još 5 dana (od 14) terapije. odi vidi ti kod dr.

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Joj zene pomagajte... kad idem piskit me na pocetku zapece malo... jel to neka fora predporodna ili sam toliki pehist da sam sad neku upalu dobila?? a jos petak navecer naravno i ni jedan dr mi ne radi da pitam... prvo sam misla nazuljale me mozda gacice, al se sad ponovilo
    Citiraj Sanja_S prvotno napisa Vidi poruku
    Ma ivana.sky nas dvije se pratimo da je to vec komicno :D
    Evo mene dole pece kao da imam upalu mjehura i menzis u isto vrijeme i evo sjedim na kaucu i mislim si je li to ok. Hahahaha
    cure urin na pregled!

ja se isplakala danas na pregledu, od planirane hospitalizacije za 13 dana, evo ipak idem za 8 dana.... bit će moji 3 dana solo pa tek onda na more....to me rastužilo. zatvorena jesam, ali cerviks je smekšan. kakva iskustva s tim imate? što to TOČNO znači? koma sam psihički. a ubila se od jurcanja ovih dana, luđakinja. sad mi mm zabranio da se mičem uopće.

ICSI moraš mirovati ipak malo više, ali posteljica se ipak digne kasnije.....

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Da pitam i tu, ako netko ima savjet... naime eto ispao mi sl.cep ali me zanima i brine sad, posto je njegova uloga da cuva bebicu od bakterija smijem li ja ici na depilaciju? Narucena sam bas sutra ujutro....
    Doduse radi se tako da moje gacice ostaju na meni i stvarno je kozmeticki super uredan i cura radi u sterilnoj kuti sa rukavicama... ali opet petljat dolje okolo sa voskom i trakama, a da sam "izlozena sirom" nisam sigurna smijem li

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ivana, ja ti ne znam točno reći, ali mislim da bi mogla, nije brazilka samo noge, prepone jel! Al kako je krenilo u tebe možda ti ujutro budeš i u rodilištu

A ja sam se baš naručila 10.08. na brazilku da se sredim prije poroda, pa se sad mislim jel to možda kasno s obzirom na termin 18.08., ako kojim slučajem krene ranije pa da ne stignem to, al htjela bih doći sređena u rodilište, ne da me oni tamo briju.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

ivana.sky a gdje ti to misliš biti sutra ujutro?! Napravi kako hoćeš, ali ne znaš kako će porod krenuti. Možda ekspresno kao meni. Osim ako želiš riskirati njihovu britvu

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Ivana, ako ne rodiš do sutra mislim da možeš, kako si napisala pa neće ti čačkati po kritičnoj zoni.

Jel netko koristio gel od arnike u trudnoći? Upalio mi se živac u križima.
    Fizioterapeut rekao da mogu s njim mazati ali su mm u ljekarni zbunili jer ne piše ništa u uputama za trudnice. Možda bolje da stavim list kupusa?

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mi jučer, na uzv (točno 20tt) saznali da je "curki" narasao pimpek totalno smo se šokirali jer je do sada stalno bila cura i već sam si u glavi posložila kako stiže još jedna djevojčica, a i starija kćer se veselila seki. kako je bila sa mnom na uzv, kad je čula od doktorice braco, bila je šokirana i šutjela jedno 30-ak sekundi! a onda ko iz topa izvalila: neeee, mama će roditi seku!!! i tak sad nam stiže mali dečko kojemu se naravno neizmjerno veselimo, samo imam osjeća da je sad neka druga trudnoća u pitanju jer sam se cijelo vrijeme obraćala bebi u ženskom rodu, pa se moram naviknuti!!

muž je isto bio šokiran kad je stigao kući i pitao kćer kako je seka?! a ona njemu: nije seka, braco je!! hahahahaa. povjerovao je tek kad sam mu dala sliku krupnog plana pimpeka koju je dr namjerno printala samo za njega i napisala pokraj SIN!! hahaha
    kaj ću sad ja, kaže mm, pa ja ne znam s dečkima

puse svim curkama!!!
    Posljednje uređivanje od kudri : 22.07.2015. at 13:21

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    mi jučer, na uzv (točno 20tt) saznali da je "curki" narasao pimpek totalno smo se šokirali jer je do sada stalno bila cura i već sam si u glavi posložila kako stiže još jedna djevojčica, a i starija kćer se veselila seki. kako je bila sa mnom na uzv, kad je čula od doktorice braco, bila je šokirana i šutjela jedno 30-ak sekundi! a onda ko iz topa izvalila: neeee, mama će roditi seku!!! i tak sad nam stiže mali dečko kojemu se naravno neizmjerno veselimo, samo imam osjeća da je sad neka druga trudnoća u pitanju jer sam se cijelo vrijeme obraćala bebi u ženskom rodu, pa se moram naviknuti!!

muž je isto bio šokiran kad je stigao kući i pitao kćer kako je seka?! a ona njemu: nije seka, braco je!! hahahahaa. povjerovao je tek kad sam mu dala sliku krupnog plana pimpeka koju je dr namjerno printala samo za njega i napisala pokraj SIN!! hahaha
    kaj ću sad ja, kaže mm, pa ja ne znam s dečkima

puse svim curkama!!!
    Ahahahahahahahahahahahaha

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

ja bih radije na brazilku nego da me oni briju!
    a kudri za pišulinca haqhahahahahahahaah!

ARNIKA se smije i u trudnoći i za vrijeme dojenja!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kudri hahahahahahah superrrrrrr!!!!
    Često nesto zadnje vrijeme čujem da curama naraste pimpač! Bit ce da taj organ sporije raste hahahahah

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

uh, mm isto tako brine da mu neće narasti koliko treba, s obzirom da je kasnije izvirio!! sav zabrinut je rekao da će idući puta ići sa mnom na uzv i pitati sve dr o tom kasnijem pojavljivanju i utjecaju na veličinu, jel ah, slatke brige!!

inače je baš jako živahan, puno živahnije od recimo kćeri. već vidim da će biti mali grozni grga hahaha (to je inače serija knjiga koju kćer obožava, pa sam joj ponudila da bracu tako nazovemo jer će sigurno biti zvrk)...
    Posljednje uređivanje od kudri : 22.07.2015. at 15:24

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Twinolina, hvala!

kudri

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Curke, da vam se javim! Rodila ja :D Pa se selim na drugu temu

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Cestitam!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čestitam Sanja!

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Čestitke!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Čestitam Sanja!!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Sanja cestitam!!!

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Sanja cestitam

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Čestitam

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ninunanu avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sanja čestitam **

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

bravo!! čekamo detalje o porodu i mrvici

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Sanja čestitam!!!!!
    Posljednje uređivanje od željkica : 23.07.2015. at 06:58

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sanja, čestitam!

ivana.sky,kaj se čeka? Hihi,sigurno ti je več preko glave tog pitanja

kudri,jesi ne nasmijala...eto,tata se bu moral naučiti kak s pimpačom

Kod mene sve čisto negdje ima dva dana (kuc-kuc),jedino primjetim jaki pritisak dolje,dok se dignem jest pa sjednem...nekad mi je dost da se prešetam do kupaone pa več osjetim. A na wc idem u prosjeku svaki drugi dan,naravno potjerana najčešče slatkom kavom. Joj jedva čekam da prođe još tih tjedan dana do pregleda.

dominikslatki,kad ti imaš pregled..kak tvoj pritisak?

tanja37 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Sanja, iskrene čestitke!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Sanja čestitam ti od srca i čekamo detalje!!!

Žužy bas sam mislila na tebe !
    Drago mi je da se sve primirilo neka tako i ostane!
    Ja isto imam pritisak , zadnja dva dana onako dosta pretpostavljam da i ovo vrijeme utječe na sve to, jer dok plivam nista mi nije
    Na pregled cu početkom 8.mj! Kada ti imaš? Jesu ti rekli sta za spol?
    Menija zadnji put rekla da ne želi nagađati..

kika222 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2011

Početno

Sanja čestitam!

Poslano sa mog SM-G800F koristeći Tapatalk

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Sanja čestitam ti od srca i čekamo detalje!!!

Žužy bas sam mislila na tebe !
    Drago mi je da se sve primirilo neka tako i ostane!
    Ja isto imam pritisak , zadnja dva dana onako dosta pretpostavljam da i ovo vrijeme utječe na sve to, jer dok plivam nista mi nije
    Na pregled cu početkom 8.mj! Kada ti imaš? Jesu ti rekli sta za spol?
    Menija zadnji put rekla da ne želi nagađati..
    Joj mi smo ti se na svakom tom bolničkom uzv-u fokusirali samo na to dali beba kuca i dal ima gdje kakav novi izvor krvarenja da nismo na ništ drugo mislili. Znam samo da mi je posteljica straga a nadam se da nije na ušču, pa da mi odtud taj pritisak. Kontrolu u bolničkoj ambulanti imam 29., moram samo još provjeriti kad radi dr kojoj želim ići.
    Ja ti još ni jednom nisam uspjela obaviti normalan trudnički pregled kod svoje ginekologice...niti sam vadila krv na transfuziji,niti urin na kontrolu..proteini i to. Tak da me sve to čeka tek za negdje mjesec dana. Budem sad pitala na kontroli oko toga,mada mislim da me to šalje moja gin.
    Joj more...baš ti zavidim. Onak malo samo

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čestitam Sanja!
    Ja idem da nas u ta, za visoko rizične zbog tlaka...
    Jako se veselim ultrazvuku ako će ga biti i kakvo je stanje.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy i meni su rekli da je posteljica straga, ali ne i da je pritisak od toga, znaci od to je od toga hm..
    Posljednje uređivanje od dominikslatki : 23.07.2015. at 10:56

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Obavila i ja pregled.
    Naš je kiki velik 4cm, napredan je pa po uzv je jučer bio 10+6, iako sam po zm 10+3.
    Sve je okej, zatvorena trbušna stijenka, kralježnica, rukice i nogice su tu, srčeko kuca.
    Mjerio je i nuhalni nabor, iznosi 0,9.
    Ali sam se odlučila za rani kombinirani pa sam vadila krv i bit će danas-sutra rezultati.

Zadovoljna sam jedino me tlak muči jer je nešto povišen pa ga stalno moram kontrolirati.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,super za savršenu bebuškicu

dominikslatki, meni je dr rekla da je posteljica straga (kaj je meni pozitivno jer se nadam što prije osjetit pokrete) ali da moramo znati i kakvo je ušče a to nismo dolje provjeravali zadnji put da ne prčkamo previše,kad sam još smeđarila. Pa si to ja sad samo gruntam jel s tim sve kako treba,zbog tog pritiska.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Medeja,super za savršenu bebuškicu

dominikslatki, meni je dr rekla da je posteljica straga (kaj je meni pozitivno jer se nadam što prije osjetit pokrete) ali da moramo znati i kakvo je ušče a to nismo dolje provjeravali zadnji put da ne prčkamo previše,kad sam još smeđarila. Pa si to ja sad samo gruntam jel s tim sve kako treba,zbog tog pritiska.
    Joj kako mene ti dr nerviraju. Pa meni nitko nista ne govori kad čujem ovako koliko drugima govore!!
    Meni je samo rekla da je straga (znam da sam tada mislila kao ok je nije na ušću kao prvi neslavni put) i kao ma normalno da te sve boli , steže pritišće, ti si sitna a sve se širi (?) , ja si mislim Ajde dobro ..
    Mjere su bile ok, odbila sam testove nah nabor je ok , da nije bio mozda bi i išla na neki test, iako opet napominjem ful su mi nekakvi pasivni pritisci kad slušam price ja sam na ovaj test išla, ja na onaj, pa to je dobro i bla bla..
    Ja sam tek neki dan izvadila krv za ono sve živo , toxo, hiv i to a urin mi nitko nije dao, dok mojoj frendici daju svaka 2tjedna skoro a uvijek sve ok.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dominikslatki, vidim da si i ti ostala trudna u 5. mjesecu. To bi značilo da smo skoto terminuše!
    Koliko si danas?
    Ja po zm 10+4, a po uzv 11tt.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Joj kako mene ti dr nerviraju. Pa meni nitko nista ne govori kad čujem ovako koliko drugima govore!!
    Meni je samo rekla da je straga (znam da sam tada mislila kao ok je nije na ušću kao prvi neslavni put) i kao ma normalno da te sve boli , steže pritišće, ti si sitna a sve se širi (?) , ja si mislim Ajde dobro ..
    Mjere su bile ok, odbila sam testove nah nabor je ok , da nije bio mozda bi i išla na neki test, iako opet napominjem ful su mi nekakvi pasivni pritisci kad slušam price ja sam na ovaj test išla, ja na onaj, pa to je dobro i bla bla..
    Ja sam tek neki dan izvadila krv za ono sve živo , toxo, hiv i to a urin mi nitko nije dao, dok mojoj frendici daju svaka 2tjedna skoro a uvijek sve ok.
    Ma pusti ti druge...ok,dobro je čut mišljenje oko nekog problema koji te trenutno muči,ko mene sad ovaj pritisak. Npr,u bolnici nam je rečeno da oko 14. tt maternica izlazi iz zdjelice u trbušnu šupljinu pa neke žene osjete a neke ne. Moja cimerica je u ovim mojim tjednima imala lude bolove danima ko pms,u križima i dolje sve, i krvarila. Sad je super! Eto. Nismo sve iste. Zato treba pitat svog dr sve čega se sjetiš (pročitaš), makar i zapisala. Više se ničeg ne ustručavam.
    Ja pak čekam kad će mi se više počet kazat trudnički trbuščić...od 6. tt sam se najednom napuhnula ko balonček i to mi ostalo i sad...iznad pupka gore. A dolje di je beba je ravno. Još dok sam skužila na abdominalnom uzv-u da je beba baš tam di sam najuža,ispod ruba gačica...ajme reko di ima mjesta. Sad smo 14+2.
    Ali eto,valjda puno ovisi o našoj građi...ja sam inače tip uskog struka i šire zdjelice,pa valjda još ima podosta mjesta tamo. Dok primjetim svoje frendice sa užim bokovima da im se dosta brže vidio trbuščić. Kaj ćeš,nikad zadovoljna...ma samo da je bebica dobro!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Medeja ja sam danas 13+5 , po uzv tjedan manje..
    Žužy meni je bome trbuh vec skočio i to dosta prije nekih 10ak dana, hlače vise ne mogu zakopčati tako da sam u tajicama i haljinicama većinom. Pogotovo navečer bude velik ali to su onda crijeva u pitanju jer ujutro se ispuše. Buknut ce i tebi , samo ćeš se kao i ja , jedno jutro probudit s dodatkom

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

joj i ja jedva čekam trbuščić

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

dominikslatki, normalno je da te steze - sve se rasteze u tijelu, a i pomice. Nema veze s tim je li posteljica iza ili ispred. Sve da imas i praeviu ne bi utjecalo na jacinu stezanja. Svasta moze, a i ne mora, zatezati i boljeti u trudnoci.

Moja prva je neusporediva s drugom - ovaj put mi se valjda raspada simfiza, a razlike u principu nema, osim sto je prva beba bila musko, a druga zensko. Trbuh mi je barem 10 tjedana ispred svojeg vremena. Kad nema dobrih trbusnih misica... sta's.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Vađenje krvi na transfuziji - krvna grupa, rh faktor + boleštine... radi se u svakoj trudnoći, ne? U prvoj sam radila 2x a sad ništa, uopće mi dr to ne spominje

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Vađenje krvi na transfuziji - krvna grupa, rh faktor + boleštine... radi se u svakoj trudnoći, ne? U prvoj sam radila 2x a sad ništa, uopće mi dr to ne spominje
    Da, boleštine da, meni su rekli da se to radi oko 12.tjedna obično, a RH i krvnu grupu ako imaš od prije ne moraš.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Zato i pitam. Krvnu i rh imam, original. Ne znam kako je to sad ona propustila. Prošli put me pitala za to čim sam zatrudnila. Moram joj napomenuti.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Meni vadili oba puta. Cisto za slucaj da se promijenila.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sanja, čestitam!!!!!
    mene evo sad prvi puta nije slao vaditi krv za krvnu grupu, valjda skužio da se neće promijeniti

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nisam još ništa vadila, dr mi je rekao kad se sjetim za izvadim KKS i urin,eto ja se nikako sjetit...
    RH faktor i krvnu grupu koliko znam neće tražit da ponavljam,čula sam da je negdje praksa sa svaku T moraš imat novo...

sto se tice stomka,sad sam 19tt, izletio je malo prošli tjedan do tada sam prolazila incognito,dosad dobila 2kg...
    nikakvi bolovi,probadanja,ne pišam više nego inače...eto,da nije malo izletio stomak ja bi zaboravila na drugo stanje...zasad repriza 1ve....
    redovno vježbam kao i prije (sa opterećenjem) tako da tome pripisujem dobar dio izostanka boljki...

ah da,eto jedino se javio suhi kašalj po noći koji me probudi (i sve oko mene) samo još nisam sigurna da je to radi T jer sam i prošlo ljeto imala slične probleme...

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ajme, kako mene cice boleee...točnije bradavice, užas kako je to nelagodno.
    Boli me na dodir, kad se tuširam, kad se brišem ručnikom, bilo kakva tkanina na njima mi smeta...uhhh :/

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Sanjo cestitam !!!!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Ajde malo mi je lakše dok vidim da nisam jedina.
    Inače moja gin šalje na to sve čim se utvrdi srčana akcija,na samom startu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •