Stranica 267 od 581 PrviPrvi ... 167217257265266267268269277317367 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,301 do 13,350 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mene od sinoč boli oko desne lopatice i ide prema vratu..svaki okret u noći me probudio. Il sam se zaležala il..nemam pojma ni sama. Uglavnom grrr...

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Danas ušla u 16 tt

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Na početku da vas sve lijepo pozdravim Čitam temu otkad sam saznala da sam trudna, pa da vam se pridružim i ja sa svojim strepnjama Naša beba je bila planirana, zamislili smo to tako da se beba rodi taman nakon što odstažiram i kad se beba rodi, nastavljam raditi s md u njegovoj firmi...i tako, nekoliko dana prije nego sam saznala da sam trudna počinju se događati jako loše stvari s njegovim poslom, da ne idem u detalje, dogovorili se da s bebom stagniramo do daljnjeg, ali eto, ipak 'iznenađenje' . Danas mi je točno 7 tt, a nijedan dan od tada nam nije prošao bez svađa i razgovora što i kako. Prvih dana je on bio pozitivniji od mene, a sada je što dalje u sve većoj panici i samo zdvaja nad sobom i svime, sve što predložim dovodi do svađe i završi vikanjem na mene 'neka si radim sama kako znam'. Za mene abortus nikako nije rješenje jer se ne želim igrati Boga pa da bebu malo hoću malo neću koliko god mi teško bilo, ali stvarno ne znam više kako da se nosim sa svime...kad mi istekne staž imam onu godinu dana porodiljnog i strah me što ću i kako dalje sama, a sve više mi izgleda da ću morati sama...osjećam se krivo jer se ne mogu nikako ni veseliti tom nedužnom djetetu i pod apsolutno groznim stresom sam...danas sam čak malo prokrvarila, ali dr. je rekao da ne vidi ništa, da je vjerojatno od hormonskog disbalansa jer je ovo vrijeme kad bi inače dobila M. Eto...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Znači mi smo oko tjedan dana razlike,ja sutra punim 16. tt.
    Kak smeđarenje?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ja 15+3

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

meni danas 15tt u četvrtak imam uzv za tripl test i nadam se da ću ovaj put uspjet vidjet bebicu bar malo jer zadnji put je sve nekak bilo na brzinu a ni slikica mi neka svijtla ništa se nevidi ....cure šta mislite da li bi se već mogao vidjeti i spol
    Posljednje uređivanje od mona22 : 03.08.2015. at 11:01

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Bi,ako bebica bude u takvom položaju da se vidi
    Meni je do sad svaki put bilo najbitnije da je dobro...sad jedva čekam da nakon kaj vidimo kak skakuće,pokušamo vidjet i spol. Nije mi bitno,ali voljela bi znati kome se obračam.

Inače,baš sam zbrojila..i do 15. tt sam imala 11 uzv- a i mislim 4 vaginalna pregleda.

Danas mi došao jastuk za trudnice,predobar je...dugo sam birala kojeg bi i sa kakvim punjenjem i nisam požalila. Sad samo se strpet da se opere i osuši jastučnica i moremo se uvalit kak se spada

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy Ajde pliz ako ti nije problem link od jastuka ja ih stalno gledam al ne znam kojeg odabrati !! Ako kažeš da je ok vjerujem da je ok

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Znači mi smo oko tjedan dana razlike,ja sutra punim 16. tt.

Kak smeđarenje?

Ok sam, sve je pod kontrolom.
    Iscjedak je tu i navikla sam već.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

I mene zanima taj link za jastuk.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

I mene

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

http://www.jastukzadojenje.com/pogledajte-dezene.html
    Moj je ovaj sa rozim leptirekima. Nekak mi je bil najneutralniji. Punjen je antibakterijskim punjenjem,ne stiroporom niti onim kuglicama...i taman je,ni prenabit niti poluprazan. I dan nakon uplate je več bio na putu. Evo,jesam sad zreklamirala hahaha...

Ako ovo nije u redu,molim moderatorice za ispriku i brisanje linka.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Žužy hvala! Bas sam i gledala tu stranicu ali nisam se usudila, jer s obzirom na dućane cijena je super a nisam si mogla ni predočit kakav je na dodir i to.. Kažeš odličan ha? Koliko treba da stigne?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

joj, jastuk za dojenje, spasio me.. preporodila sam se otkad spavam s njim
    Posljednje uređivanje od kiara79 : 03.08.2015. at 21:51

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

I ja isto, pogotovo sad u visokim mjesecima trudnoće. Spavam s njim od negdje 5. mjeseca trudnoće i ne mogu bez njega.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Planirala sam uzeti jastuk s onim kuponom što dođe u paketiću iz DM-a. Jel tko naručivao preko njih?

Jutros sam obavila kontrolu. Sve mjere za 21tt (20+6 sam po transferu), morfologija i dinamika super. Plodne vode ima u dovoljnoj količini i bebač se lijepo giba, bit će da je bio jako pospan zadnji i predzadnji put. Posteljica je i dalje uz ušće i tu će, čini se, i ostati. Moj gin misli da nema šanse da se ikamo više digne. Plus je da ne moram više strogo mirovati, dozvolio mi je šetanje u trajanju pola sata na dan. Moram na ogtt jer sam od ne znam čega dobila 2kg u 7 dana.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eryngium,bravo za bebicu
    A na mirovanje se čovjek privikne,sve laganini i dan po dan.
    Nadam se da ti bude ogtt u redu..kolko si do sad dobivala kg?
    Neznam za taj jastuk iz DM-a,nisam ga vidla.

dominikslatki,evo mi uplatili u četvrtak,oni poslali u petak. Obavijeste te na mail. Zbog vikenda mi je došel u ponedjeljak al inače bi prije. Vjerujem da u Zg dojde isti dan. Evo upravo se kotam po njemu

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Do pred tjedan dana sam dobila 5kg. A onda u 7 dana skok od 2kg a sve je isto, i prehrana i mirovanje.
    Bilo mi je jasno na početku kad sam dobila 3kg jer sam stalno nešto žvaka i jela 9x dnevno jer bi mi inače bilo slabo. Ali sada sam već 2 mjeseca nazad na standardnih 3 obroka (ne obilna) plus 2 međuobroka dnevno.
    Išla sam brojati kalorije i nikad ni ne dođem do 2000 kalorija a kamoli da ih pređem. Ne kužim.
    Sve ćemo mi potrpiti, samo da nam bebice budu dobro. Ništa nije problem.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Eryngium super vijesti!
    Stvarno interesantno za te kile hm.. Jedino sto mi pada napamet je da ti se vođa zadržava pa od nje.. Bas javi sto su ti rekli..
    Žužy hvala na recenzijama bacam se u nabavu!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

dominikslatki,ništa,nadam se da budeš zadovoljna. Inače sam htjela naručiti od Mali anđeo butik ali su na go još neko vrijeme pa sam surfala dalje. Eto.

Ja počela piti sok od aronije,svekrva doma radila sirup..kolko čitam samo dobro ima u njoj i nisam našla da ga nebi smjele trudnice..
    Pa,ajmo probat.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja imam jastuk za dojenje još od prve trudnoće i super mi je bio onda kad sam skoro sve vrijeme bila trudna dok još nije bilo hladno jako i nije se trebalo toliko pokrivati po noći, ali zadnje dvije trudnoće sam bila najviše trudna po zimi, a okretanje s njim ispod popluna je koma, sva se razkrijem i razbudim, pa na kraju odustala i samo među koljena stavljala mali jastuk...
    sad mi još ne treba, ali ću vidjeti, možda opet probam

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke, pritisak i bol ispod pupka..normalno ili!??
    poludit ću

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Curke molim savjet i iskustvo
    Jucer sam bila na pregledu i uvz 30 tt bebac je veliki ima 1610 g e sad na uvzu je dr vidio prosirenu mokracnu cijev ..Jako sam uplasena neznam sta je to reko mi je na kontrolni uvz za 2 tjedna
    Po njegovom objasnjenju radi se o tome da kad se decec rodi vracat ce se*urin u mjehur..Ima li tko iskustva s tim??

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ako mislis suzenu mok.cijev, posto je opis da ce se mokraca vracat, to je mm operirao, meatotomija se zove zahvat, inace se radi kod djece do 3.god, al njemu su malo kasno otkrili... bez brige, zbilja nista strasno mali zahvat gdje samo recnu cijev i prosire otvor... bolje nego da se pati sa upalama

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ivana.sky kad ćeš nam malo opisati svoj porod, kako je sve prošlo? Baš me zanima.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Nee bas naprotiv da je povecana ta cijev.Znaci sira je nego bi trebala biti ...

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    poludit ću
    Ne znam sto bih ti rekla o tim bolovima. Mene je rastezalo kao da cu dobit M, a prijateljicu je bas boljelo i ispostavilo se da ima eserihiju. Ne zelim te plasit ali javi se dr pa vidi s njim.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    poludit ću
    Ja bih rekla normalno jer me od samog početka više-manje non stop trbuh boli.
    Nekad mi je bol od probave (i ta je gora i jača) a nekad od rastezanja ligamenata i mišića.
    Al za svaki slučaj napravi obradu da nije neka beštija.

Citiraj micamaca30 prvotno napisa Vidi poruku
    Curke molim savjet i iskustvo
    Jucer sam bila na pregledu i uvz 30 tt bebac je veliki ima 1610 g e sad na uvzu je dr vidio prosirenu mokracnu cijev ..Jako sam uplasena neznam sta je to reko mi je na kontrolni uvz za 2 tjedna
    Po njegovom objasnjenju radi se o tome da kad se decec rodi vracat ce se*urin u mjehur..Ima li tko iskustva s tim??
    Jel ti rekao baš mokraćna cijev ili mokraćovod?
    Pitam zato što proširen mokraćovod-ureter (vodi od bubrega do mokraćnog mjehura i imamo ih dva) je česta pojava i liječi se kod bebica rutinski, a kod mokraćne cijevi-uretre je problem suženost, ne proširenost, jer ona odvodi mokraću iz mjehura pa kod suženja se urin zadržava u mjehuru i pogodno je tlo za infekcije. Kod proširene mokraćne cijevi bi se mokraća trebala lakše i brže eliminirati iz mjehura. Koliko je uopće proširena?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kiara,i ja bi rekla normalno je. Al dok je meni tak,i ja se pitam el to tak mora biti
    I meni je bio takav bolno nelagodni pritisak dolje koji dan da sam jedva odsjedila ručka. Pa me zaboli lijevo pa desno,makar rijetko...no kolko god istraživala,sve je to normalno.
    Dok god nije neizdrživo. Ako potraje,javi se giniću.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I mene je počelo stalno nešto boljeti, kao da se nešto isteže. Danas sam 12+3 i sve mi se čini da je to maternica jer me križa rasturaju. Boli me za poludjeti kada se trebam sagnuti. Imam zabačenu maternicu pa mi je gin rekao da može bubati kada krene izlaziti iz zdjelice.

I moram vas pitati za dlakavost. Je li koja primijetila da joj je odlakavio trbuh?
    Jao, pa ja sam tri dlake udaljena da izgledam kao moj muž.
    I dlake na nogama mi jače rastu, licecmi je prištavo.
    Kao da sam u pubertetu, sve iznova.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 05.08.2015. at 02:48

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Prosireni ureter tako i pise pod upitnikom.Gledao je dugo na uvz i nije mogao povezati s bubregom kao iz bubrega nejde.Prosireni kanalic vodi iz mjehura prema izlazu...pimpic :-p mu izgleda normalno dobili smo i sliku krupnog plana

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku

I moram vas pitati za dlakavost. Je li koja primijetila da joj je odlakavio trbuh?

.

O da. I ja sam dobila te dlačice koje nisam nikada imala.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj micamaca30 prvotno napisa Vidi poruku
    Prosireni ureter tako i pise pod upitnikom.Gledao je dugo na uvz i nije mogao povezati s bubregom kao iz bubrega nejde.Prosireni kanalic vodi iz mjehura prema izlazu...pimpic :-p mu izgleda normalno dobili smo i sliku krupnog plana
    Prošireni ureter je mokraćovod. I on ide iz bubrega prema mjehuru. Vjerovatno nije cijeli proširen pa ga zato dr. nije uspio uloviti cijelom dužinom iz bubrega do mjehura pa se čini kao da ide iz mjehura van. Jer da sumnja na mokraćnu cijev pisalo bi 'proširena uretra' koja je izlaz iz mjehura i vodi samo prema pimpiću. Moj savjet je da za sada udahneš-izdahneš i probaš se opustiti koliko možeš pa pričekaš tu kontrolu za dva tjedna. Čim je doktor stavio to pod upitnik ni on nije siguran jer nema dovoljno informacija. Ako ureter i bude proširen, to se uspješno liječi kad se bebica rodi.

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Hvala ti punooooo ;-* na pojasnjenju i podrsci

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Meni su se sve dlake preselile na trbuh, to im je trenutno in mjesto. Izgledam ko neki medo

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Curke, izgleda da imam neki uroinfekt. Zna li netko kako na to gledaju na porodu?
    Sutra idem u TA na pregled, termin mi je 10.08.
    Pocelo me boluckat,mislim da bi me vaginalni porod sad rasturio.
    Posljednje uređivanje od izluđena : 05.08.2015. at 09:41

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Isprike, 14.08., sad sam 38+5tt

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Dobit ces vjerovatno antibiotike, samo im obavezno prijavi

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Na porodu ce mi dati profiklaksu jer sam u prosloj trudnoci imala streptokok grupe b.
    Nadam se da me nece trudovi ulovit skoro jer me bas bolucka i mislim da bi mi na porodu bilo strasno.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

I mene je počelo stalno nešto boljeti, kao da se nešto isteže. Danas sam 12+3 i sve mi se čini da je to maternica jer me križa rasturaju. Boli me za poludjeti kada se trebam sagnuti. Imam zabačenu maternicu pa mi je gin rekao da može bubati kada krene izlaziti iz zdjelice.

Prijavljujem i moj dlakavi trbuh. Svukud ih ima. Linea negra mi se stvorila od dlaka hehe.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Medeja,vjerojatno su bolovi od toga...viš ja to i nisam baš osjetila,mada sam upučena u to u bolnici i baš sam osluškivala,al oko tih tj mi je jedino bio taj čudan pritisak dolje koji se nije ponovio.
    Dlakavost...pa neznam. Obrijala sam cijelog trbuha prije laparo i imam one male bijele dlakice po njemu..i pokoju extra crnu koje imam oduvijek,to s vremena na vrijeme počupam.
    Mi ušli u 17. tt i ja bez promjena. Jedva čekam taj pregled,za koji ni sama neznam kad bude. U ponedj. zovem se naručiti. I vidjeti bebu,jel sve dobro,uvjeriti se da je tu.
    I dalje mi trbuh na stand by-u...imam to kao malo brdašce dolje na rubu dlačica koje samo ja vidim,ni muž nije siguran el to to il umišljamo . Onda mi je onaj jarak ispod ruba gačica,i iznad pupka napuhnuti trbuh.
    A beba je baš u toj grabici ispod ruba gačica,vidim kad ju gleda na uzv.
    Znam da sve ovisi o građi žene...ja sam onaj tip sa uskim strukom i širokim bokićima,pa se tješim da očito ima još dost mjesta nutra da bi nam se pokazala van.
    Tak bi htela da mi kucne koji put,da ikaj osjetim...

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Žužy, kao da si opisala moju škembu.
    Isto prisutan jarak, pa mala izbočina pa opet mala škemba iznad pupka. Imam dva trbuha.
    Jedva čekam da se "spoje" u jedan.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ajde malo mi je lakše

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

beepinica, oprosti, tek sam sad uocila tvoj post.
    Zao mi je sto si u takvoj situaciji, mozda je muza frka zbog svega pa se tako ponasa. Ako si odlucila zadrzati dijete pusti da prode malo vremena. Tvom muzu je ocito ovo veliki sok.
    Neznam sta da ti kazem. Zelim ti srecu...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Zuzy sad jos malo kad pocne kuckat stalno ce se javljat uzivaj u tome

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj izluđena prvotno napisa Vidi poruku
    Na porodu ce mi dati profiklaksu jer sam u prosloj trudnoci imala streptokok grupe b.
    Nadam se da me nece trudovi ulovit skoro jer me bas bolucka i mislim da bi mi na porodu bilo strasno.
    A kako te bolucka, dok mokriš ili neovisno o tome? Ja svaki put na pregledu dam urin pa sestra vidi jel sve ok, uz tlak i težinu, da li je i kod tebe tako? Sutra ti je pregled pa napomeni to za mokraću.
    Izluđena pa zar tebi nije termin 10.08.?

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Možda nosiš curicu!!
    Kod mene je sve suprotno u trudnoći, dlake sporije rastu nego inače, ma inače su mi se prorijedile po nogama, ten i koža glatki, kosa super, ne masti se, a prije T bi mi nakon 3 dana već se počela mastit, a ovu crtu na stomaku sam dobila zadnji mjesec trudnoće, al ona nije dlakava već neke žućkasto smeđe boje.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

sara10, ne boli me dok mokrim vec stalno imam nelagodan i pomalo bolan osjecaj rezuckanja u vagini.
    Na pregledu je samo bacila pogled na trakicu koja je bila u mojoj ruci i rekla ok, a vec to popodne su mi poceli ti simptomi. Zbog anestezije sam morala dati urin pa je taj nalaz ispao los. Reci cu sutra svakako.

A za termin sam skuzila da sam fulala. Prema zadnjoj mengi termin je 14.08., ali mi je jednom dr kad je radio uzv, a moj muz ga pitao kad je termin rekao 10. i to se meni urezalo u pamcenje.
    A sta da kazem, moja glava u ovoj trudnoci nije moja

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana.sky kad ćeš nam malo opisati svoj porod, kako je sve prošlo? Baš me zanima.
    Eno u price s poroda, osjecko rodiliste

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

meni u svakoj trudnoći dlake prestanu rasti, na nogama sam se depilirala negdje 15.7. i do sad ništa, skroz se prorijede, a kosa super, ne masti se, puna volumena...
    a trbuh mi ogroman, kao da sam već 7mj trudna, a meni 19 tj...tek se prošli tjedan ispupčio i onaj dio iznad zdjelice, gornji dio iskočio i prije plusa na testu
    i od prošlog tjedna baš osjećam bebu da lupa, do sad je to bilo tu i tamo kao mali pritisak, ali sad baš lupi
    Posljednje uređivanje od llella : 05.08.2015. at 17:39

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •