Stranica 268 od 581 PrviPrvi ... 168218258266267268269270278318368 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,351 do 13,400 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

llella,ajme mrvice

sara10, zakaj misliš da Medeja nosi curicu?

Meni sve isto...kosa se zmasti več dan nakon pranja,dlake rastu normalno..baš nigdje razlika.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Žužy, ma to sam tako rekla za Medeju kako je opisala sve to, to su više bapske priče kao da curica "ukrade" mami ljepotu pa žena ima prištiće, dlakavost i to... a kad je sin u pitanju, onda se trudnica kao proljepša, nema tih neugodnih vanjskih popratnih pojava...bla, bla, ma kažem to su bapske priče, zato sam napisala da možda nosi curicu.

Izluđena, sretno sutra na pregledu i javi kako je prošlo!

Ivana, idem čitat tvoju priču

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Meni u ovoj trudnoci rastu dlake ko lude cak i po busi imam dlacica kosa mi se isto tako zamasti brzo i obavezno je moram prati tri cetiri puta tjedno uzas...no lice mi je cisto bez pristica isto mi je bilo i sa prvim sinom samo sta u prvoj trudnoci nisam povracala a u ovoj sam dusu ispustila

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ja ne bih imala ništa protiv curice...
    Znam za sve te bapske priče, ali imam nekakav predosjećaj da je cura.
    Niti sama ne znam zašto.
    Možda jer se od svih embrija samo taj jedan izdvajao, bio napredniji, bolji, itd... A kao curice su snažnije od dečkića, i tak.

Ma nemam pojma. Da je i dečko, ja ću biti presretna jer imam 4 nećakinje.
    Dečko bi bio lijepa novost i promjena, mali princ.
    Baš me zanima kada mi otkrije spol je li me osjećaj zavarao.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma bapske priče su doista samo bapske priče. Mene je u prvoj trudnoći osjećaj varao - mislila sam da je cura. Sad nisam imala nikakav feeling, bila sam usmjerena na druge stvari. Jedino još nemam linea negru. To mi je jedina razlika u obje trudnoće. Inače su praktički na dlaku trudnoće iste, i dobre i loše stvari.
    Za one koje piške po sodi (u iščekivanju spola)...ja danas iz zeza isprobala. Ispala je cura, dakle za nas ispravno. Pa tko hoće malo zabave
    I ja sam sutra na pregledu. Morat ću se zabaviti kroz jutro da očuvam živce

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    Možda nosiš curicu!!
    Kod mene je sve suprotno u trudnoći, dlake sporije rastu nego inače, ma inače su mi se prorijedile po nogama, ten i koža glatki, kosa super, ne masti se, a prije T bi mi nakon 3 dana već se počela mastit, a ovu crtu na stomaku sam dobila zadnji mjesec trudnoće, al ona nije dlakava već neke žućkasto smeđe boje.
    ovo sam i ja pomislila!
    meni je prognozirana djevojčica, uživam u manje masnoj kosi i prorijeđenim depilacijama.
    dlačice na rukama isto kao da su otpale, trbuh gladak i sladak
    jedino je ten uobičajeno loš.

sutra mi je pregled. nadam se da našoj djevojčici ništa nije naraslo u zadnjih sedam tjedana

muma, sretno i tebi

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moja beba je 100% djevojcica i nemam nikakvih problema s dlakama, pristevima, bilo cim. Nisam imala ni u prosloj trudnoci, kad sam nosila djecaka. Kosa mi se ne masti valjda uopce, da mi se ne gadi, ne bih je nikad valjda prala.

U prvoj trudnoci sam podsvjesno valjda bila uvjerena da je beba decko. Sve sto smo kupili prije nego sto smo znali spol je bilo s odjela za djecake, plus smo oboje nekako htjeli sina (mislim... ono... htjeli). Ovaj put sam odmah rekla da je djevojcica jer je sve, osim ovih dlaka i pristeva kojih nema i nemasne kose koja je ista, skroz razlicito od prve trudnoce. Prva je bila time of my life, a ova je prilicno uzasna u usporedbi.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

amo redom,soda krivo pokazala, obe trudnoće bez ikakvih smetnji, nisam za nijednu imala nikakav feeling,prva žensko,sada je muško...
    a za obe su mi rekli da sam se proljepšala,bar oni koji skuže... (preksinoć na koncertu mi friend koji me sreo uopće nije vidio stomak)
    i sada čekam da počme lupat pa se konačno do kraja osvjestim...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

skulirana, izgleda da je nama termin u isto vrijeme. Moja lupa vec neko vrijeme, zapravo nesto je kao rano pocela, pa onda jedno vrijeme gotovo nista, a sad je jasno sto je na stvari.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

meni ga je malo korigiro,bit će to generacija 2016....
    a ja se u zadnje mislim jesu li crijeva...može bit da nisu...mala me nikad nije pošteno opalila po nijednom organu, možda i braco ispadne flegma...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Premali su jos za udaranje takve vrste, za sad se samo kao valjaju unutra.

Ja nis' ne ocekujem prije 2016. Prvi je kasnio tocno 15 dana (termin je bio tocno izracunat), tako da vjerojatno ni ova nece uraniti. Termin joj je 31.12.

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ma znam,ali ta nije ni u 8mom i 9tom mjesecu lupala....kasnila je samo 8dn,pa računam da će ovaj valjda prije 3 jahača na devama....
    a znaš kako kažu, kad prvi prokrči put da ostali lakše prolaze pa možda se iznenadimo...

paranoja mi je jedino da ne bi slučajno bio prvi u 2016toj pa da mi dodje svita u rodilište...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Hahaha, mene vec zezaju da cemo zavrsiti na vijestima.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Muma,melange,sretno danas na pregledu

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Ja danas bila na uzv za tripl test i doktor kaže djevojčica...mi presretni jer smo si to nekako priželjkivali iako je najvažnije da sve bude uredu ali ta mala želja uvijek postoji..

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Evo i mene s pregleda. Otvorena 3-4 cm, glavica jaaako nisko, tezina oko 3600. Pa nije mogao dobiti 500g u tjedan dana. Uglavnom kaze da me inducira danas da bi rodila za 5 sati.
    Pregled u nedjelju u rodilistu i da bi me onda mozda inducirao.
    Ne bi indukciju, to sam vec prosla, ali oni zele izbjeci da beba jako naraste i bude potreban carski jer mi je abdomen vec 4puta otvaran i nikako ne predlazu novo otvaranje.
    Od pomisli na indukciju mi se place.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Muma,melange,sretno danas na pregledu
    hvala žužika!

ja se vratila, djevojčica je ostala djevojčica
    nalaz uzv uredan. sve odgovara tjednima.
    jedino sam počela biti uloživa pa bih se malo trebala primiriti.
    a ja pripremila stvari za teretanu sljedeći tjedan
    odustat ću i od plivanja, makar do sljedeće kontrole.

mona22, čestitke na malenoj!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Izluđena, baš te čekam sa izvješćem sa pregleda. Pa meni to sve zvuči super, jedino ovo o indukciji. Tko zna možda do nedjelje i krene samo. Al super si otvorena, još ti je drugi porod, mislim da bi tvoj porod mogao brzo proći, a tako ti je i dr. rekao. Meni je sutra pregled pa ćemo vidjeti stanje kako je.

melange i mona, super za preglede! Melange u kojem si tjednu?
    Sretno ostalim curama koje danas imaju pregled!

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Sara10, i na prvom porodu sam bila 3cm otvorena, tako da zvuci dobro ali nemora biti tako.
    Nebi htjela indukciju i zato imam u planu setati ova tri dana a opet carski isto nije neka fora. Uglavnom frka me.
    Zelim ti srecu sutra na pregledu!

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

A izluđena, da li si dr. spominjala to boluckanje što si spominjala i da sumnjaš na urinoinfekt?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Jesam, kaze da je nalaz urina ok, a to rezanje je zato sto je mali jako nisko i pritisce mjehur.

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

sara10, danas sam 20+2tt.

a izluđena imaš na netu jedan mit o restoranu koji pravi složenac od patlidžana koji potiče trudove.
    evo ti link, ako ništa drugo, barem imaš ideju što praviti za ručak ovih dana
    http://www.scalinis.com/main-babies.html

ljubavna1pogled avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj melange prvotno napisa Vidi poruku
    sara10, danas sam 20+2tt.
    melange mi smo tu negdje, ja sam danas 20+4tt.

nosim curu i ova T je daleko teža od prve dvije, možda nema veze sa spolom možda jel je ipak opseg obveza ostao isti, a ja stara i izraubana
    kako god bilo, izdurat ću još drugo poluvrijeme ma biti će kakše čim popuste ove sparine malo

pišnula i ja sodu, i točno pokazalo!

izluđena oh baš te razumijem, i ja sam imala dvije indukcije, jedna koja je završila hitnim CR tako da ne znam čemu da se nadam!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

O pa bilo je vas danas na pregledima..
    Samo čekamo Mumu..

izluđena,ja ti želim da krene samo

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Super za djevojcicu koja nije promijenila spol, melange!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ajme, pa imamo same cure!
    Ja prema instinktu nemam baš super vijesti, ali ajde, nije ni strašno. Doktorica je rekla da će biti manja beba, iako je težina ok za 29tt, 1150g. Ali sigurno ponovno odstupa u veličini bušonje, samo mi nije htjela reći koliko sad zaostaje a neka mjera je vjerojatno veća pa joj je komp izbacio ok težinu. I dalje sam kao i prije 4 tjedna uloživa za vršak prsta, unutarnje ušće zatvoreno ali se cervix skratio s 38mm na 30mm. Rekla je malo više mirovati, a ovo "malo više" strašno volim jer bih ja najradije popis (ne)aktivnosti, ili vremenko ograničenje stajanja/hodanja a ona nije baš žena od riječi. Tražila sam da definira, rekla je samo da ne dižem nešto teže (a nisam ni do sad) i nema čišćenja. Ja sam samo pitala za kuhanje i rekla je da može neki brži ručak. I onda me muž gnjavio na putu zašto nisam pitala za šetnju, fučkaš ručak. Mislim, netipično muško
    Bilo kakvo mišljenje, prijedlozi, usporedbe mjera beba/cervixa, iskustva...i više nego poželjni?!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma ma bit će sve uredu znaš to Al malo brige mora bit., koliko se sjećam jednom si rekla da si i ti sitnije građe,!? Već si 29 tt bas je proletilo! Sretno i čuvaj se!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Rekla je malo više mirovati, a ovo "malo više" strašno volim jer bih ja najradije popis (ne)aktivnosti, ili vremenko ograničenje stajanja/hodanja a ona nije baš žena od riječi. Tražila sam da definira, rekla je samo da ne dižem nešto teže (a nisam ni do sad) i nema čišćenja. Ja sam samo pitala za kuhanje i rekla je da može neki brži ručak. I onda me muž gnjavio na putu zašto nisam pitala za šetnju, fučkaš ručak. Mislim, netipično muško
    Bilo kakvo mišljenje, prijedlozi, usporedbe mjera beba/cervixa, iskustva...i više nego poželjni?!
    IDENTIČAN razgovor sam imala danas sa svojom doktoricom, i isto mi nije bilo jasno to "malo više mirovati".
    jer ne bi da sad kopam u polju i prenašam vreće cementa, ali da ležim od jutra do sutra i ustajem samo na wc - ni to.
    i isto mi je rekla nema usisavanja ni pranja prozora. kako im to uvijek prvo padne na pamet
    doduše, ja poslije nisam pitala za šetnje nego za seks

ne želim ispasti divljakuša koja ne sluša upute, ali kad se osjećam skroz normalno teško mi je kroz dan "podsjetiti se" da nešto možda ne bih trebala

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Seks smo otpisali, pa nisam ni pitala Bilo bi me strah još nekakvih "upada" s obzirom na početak otvaranja. Al iiiipak, što ti je rekla?
    željkica da, ni mm ni ja nismo nekih gabarita. I evo, nakon što sam jutros pročitala priču s poroda ivane.sky, čisto mi je ok da ni seka ne bude velika. ALI, nek čeka termin i nek ima barem 3 kilice, i može slobodno van
    I da, cura za sad i dalje dubi na glavi...

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

melange, hvala na receptu

ljubavna1pogled i moj inducirani nakon 12 sati dripa zavrsio carskim i muka mi je kad cujem indukcija.
    Danas sam sva u nekoj panici i place mi se.

muma ja sa 27+4tt cerviks 18-19 mm uu y, beba 1140g i strogo mirovanje u petrovoj uz tokolizu i deksice
    sa 31+5tt beba 1884g

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Prosvjetlite me, cure.
    Jesam li ja dobro shvatila ovo.
    Ako sam ja danas 12+4tt znači li to da sam u 13. tjednu trudnoće? Koji je to mjesec trudnoće? Jel to i dalje drugi ili treći mjesec?
    Meni je sve to špansko selo, baš sam mutava.

I da, trudnički mozak nije mit. Danas sam u ljekarni kupovala Folacin koji pijem od punkcije. Uđem u ljekarnu i ne mogu se sjetiti kako se lijek zove. A pijem ga samo 14 tjedana. Užas.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Mene nitko nije pregledao vaginalno u prvoj trudnoci, sve do nekih 41/42 tjedna, kad smo vec i ja i doktor postali pomalo znatizeljni. Ovaj put, u tocno 19 tjedana, nisam imala ni vaginalni UZV, kamoli vaginalni pregled. Tako da... ja se ne bih opterecivala ulozivoscu; ovdje to izgleda kao posve nebitan podatak. Pregledava se tek ako drugi znakovi pokazuju da bi moglo doci do preranog poroda. Mirovanja i neaktivnosti u ocima hrvatskih vs. americkih ginekologa se isto drasticno razlikuju, o tome sam puno pisala (i uglavnom nasla na nerazumijevanje ).

Usisavanje je ovdje na popisu manje pozeljnih aktivnosti samo kod dijagnosticirane disfunkcije simfize. Inace, nis'.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Medeja, da, to je 13-ti tjedan trunoce. Kad dodjes do 13+0, uci ces u 14-ti.

S mjesecima je malo kompliciranije, s obzirom da trudnoce traju duze od 9 mjeseci, prema broju dana. Ulazis u cetvrti mjesec uskoro (dakle trudna si puna tri).

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Znam Kaae. Znam i trudnice koje su prošetale cijelu trudnoću i prst-dva otvorene a ne samo uložive, jer im nije bila prva trudnoća i sve je bilo super do kraja. Ja bih samo htjela izbjeći stres prve trudnoće - od 28tt sam molila da izdržimo još... i ipak je frajer uranio s 36. Moram malo stati na kočnicu jer mi se čini brzo ovo skraćivanje cervixa u zadnja 4 tjedna.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kuzim! Mozda stane, a mozda se i opet produzi. Drzim vam fige da ostanete 2u1 do termina!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Gle Kaae...ovo sam napisala o svom cervixu u prošloj trudnoći, a od 28tt sam bila na strogom mirovanju (kontrakcije, otvorena navodno 1 prst i manja beba):

"Moj je s 28tt bio 37mm, pa zatim s 34tt 25mm...sad sam 35tt pa kalkuliram...ne da mi se rodit za 2 tjedna, bebonja je mali, nek je što duže unutra"

Rodio se 9 dana poslije.

No, vidjet ćemo.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

muma, meni se cerviks produzio nakon mirovanja i terapije, obzirom da mi je nadena mycoplasma. Moj gin nije pobornik strogog mirovanja jer su napravljene i studije gdje nije dokazano da to pomaze. Takoder da cerviks mjeris 5 puta u danu nalaz bi svaki put bio drugaciji, jer ovisi o puno faktora, npr mjehur. Kaze da mozes sve raditi samo umjereno.
    Probaj misliti pozitivno.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

izluđena,ja ti želim da krene samo [/QUOTE]

Hvala žužy

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Samo pozitivno cure!!
    Muma di ces bolje mirovanje nego ljeto, hladan sokic i izlezavanje izgurat cete vi to!

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Medeja, da, to je 13-ti tjedan trunoce. Kad dodjes do 13+0, uci ces u 14-ti.

S mjesecima je malo kompliciranije, s obzirom da trudnoce traju duze od 9 mjeseci, prema broju dana. Ulazis u cetvrti mjesec uskoro (dakle trudna si puna tri).
    Hvala na pojašnjenju. Znači, ipak sam dobro pohvatalo ovo za tjedne.

Meni još moja šoga govori kako sam u drugom mjesecu trudnoće pa mi ništa nije bilo jasno.
    No, dobro.
    Danas sam 12+5, a prema uzv sam već 13+2.
    No, možda na sljedećem uzv opet beba bude nešto veća pa nam doda pokoji dan.
    Uglavnom, vrijeme leti.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muma, ma neces jos! Smiri tempo, a svi se nadamo najboljem.

Medeja, pa kako u drugom.

Ako mjesec ima, otprilike, 4 tjedna, znaci da bi u drugom mjesecu bila od 4/5 - 8/9 tjedana.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Ah ta vječna računjanja tj/mj...
    Ja sam sad u 17. tt i ne smatram da sam 4 mj trudna,jer nisam. Ni jedan realni mjesec ne traje 4 tj. Kad računam kalendarski,ispadam trudna 3,7-8 mj.
    Jer,kad cure napune 20 tt, nisu trudne 5 mj. jel. Po tome trudnoča traje nerealnih 10. tj. I onih normalnih kalendarskih 9.

Kaae,super da tebe ne zanima ni vaginalni uzv ni pregled. Neču reči svaka čast,jer to ne mislim. Al svak zna svoje. Meni je ovo 4. trudnoča i ako Bog da prva beba i meni bi uloživost itekako značila da usporim. Možda je to kod vas nebitan podatak,al kod nas nije. Muma ti je dala samo jedan,svoj primjer...nije isto roditi bebu sa 36 tj i sa 42 tj. Če
    Nema mi smisla to uspoređivanje kak je kod Vas a kak je kod Nas jer kad bi išli uspoređivati zdravstvo po državama,vrit bi došli

Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Citiraj izluđena prvotno napisa Vidi poruku
    beepinica, oprosti, tek sam sad uocila tvoj post.
    Zao mi je sto si u takvoj situaciji, mozda je muza frka zbog svega pa se tako ponasa. Ako si odlucila zadrzati dijete pusti da prode malo vremena. Tvom muzu je ocito ovo veliki sok.
    Neznam sta da ti kazem. Zelim ti srecu...
    Hvala na odgovoru nije mi muž nego dečko, a dio problema je taj što sam bebu pristala imati prije vjenčanja i skrašavanja jer je sve do sad bilo dobro s financijama i dogovor je bio kad uspijemo selimo se, vjenčamo i to je to...a sad se osjećam neodgovorno i prema djetetu i sama sebi. Jednostavno ne mogu mu se trenutno uopće veseliti i osjećam se krivom zbog tog jer vidim kako druge žene strepe nad trudnoćom na svaki 'loš znak', a ja nemam nikakvih osjećaja, osim velikog stresa

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Mi ćemo sad laganini i pozitivno! Nije me tako strah kao s L. Valjda zato jer me nisu smjestili u ćuzu (čitaj bolnicu) za što smatram da i nema potrebe + L je imao samo 2490g, pao na 2320g, pa je sve bilo zdravstveno ok. Učetverostručio težinu do godine dana, narasaoooo... o ostalom nećemo
    Jedino ne znam da li da uzimam progesteron - čitam da se stvarno može produžiti cervix, ili barem spriječiti skraćivanje. Samo što ne znam da li bi moja gin pristala na to. Mislim da ona nije baš pobornik. Njoj je važan samo mg.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

muma, ja sam uzimala utrogestan 2*200 cijelu trudnocu, tj. do 36 tjedna, a onda je dr rekao da smo vec na konju i da vise netreba. Koliko sam citala po netu navodno pomaze, a evo ja sam danas 39tt . Koristila sam i mg.
    Zelim ti jako da sve prode ok i da ste sto duze 2u1!
    Posljednje uređivanje od izluđena : 07.08.2015. at 09:35

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Seks smo otpisali, pa nisam ni pitala. Bilo bi me strah još nekakvih "upada" s obzirom na početak otvaranja. Al iiiipak, što ti je rekla?
    rekla je nek samo izvolim, ali da biram hoću li seks ili usisavanje, na što je muž ko iz topa izvalio "doći će moja mama usisati!". komedijaš

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Prosvjetlite me, cure.
    Jesam li ja dobro shvatila ovo.
    Ako sam ja danas 12+4tt znači li to da sam u 13. tjednu trudnoće? Koji je to mjesec trudnoće? Jel to i dalje drugi ili treći mjesec?
    Meni je sve to špansko selo, baš sam mutava.
    ja računam po ovoj tablici http://covermagazin.com/trudnoca/?p=378
    trenutno sam u petom mjesecu, kad budem došla do 23tt ući ću u šesti mjesec pa ću pet tjedana govoriti da sam u šestom mjesecu.
    nekako sam si to predočila kao s rođendanima, kad napuniš 30.godina, cijelu godinu iza govoriš da imaš 30.godina.

Citiraj Kaae prvotno napisa Vidi poruku
    Mirovanja i neaktivnosti u ocima hrvatskih vs. americkih ginekologa se isto drasticno razlikuju, o tome sam puno pisala (i uglavnom nasla na nerazumijevanje ).
    pa jesi puno pisala i opet što sad?
    zamisli da je situacija obrnuta i da se ja idem registrirati na neki američki forum i svako malo snebivati nad činjenicom da tamo u americi žene nitko ne pregledava vaginalno cijelu trudnoću, pa kod nas u hrvatskoj je skroz drugačije, pa ne mogu vjerovati, naši liječnici uopće tako ne rade, ni uzv vam ne rade, jadne vi, kod nas nije tako.
    koga briga?
    možeš li zamisliti razgovor sa svojim liječnikom gdje ćeš mu reći "znate, imam ja prijateljicu u hrvatskoj, nju njen ginekolog vaginalno pregleda svaka tri tjedna, i imala je već pet uzva, a ja nijedan. ja bih malo da mi sad trudnoću vodite na hrvatski način." vjerujem da bi ličio na razgovor gdje sam ja prošli mjesec svojoj ginekologinji natuknula da postoji mogućnost da ću zbog godišnjeg moći na sljedeći pregled doći tek za šest tjedana pa me pogledala kao da sam pala s marsa. a potpuno uredna prva trudnoća otpočetka.
    neka cvjeta tisuću cvjetova, rekao bi onaj mudrac iz sabora

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Muma to mi je ok težina bebe za te tjedne. Što se tiče mirovanja, slušaj savjete dr-a. Ako nije strogo ležanje, nemoj ništa teško raditi, tipa čistiti kuću, ribat podove, usisavat, ni peglat, prat prozore i sl. što zahtijeva veću fizičku aktivnost. Samo nešto kratko kao što ti je rekla skuhat ručak, a za šetnje još vidi, možeš li je nazvat ili sestru pa pitat smiješ li u kratku šetnju. Bit će to sve dobro.

Slažem se sa žužy vezano za ove preglede i usporedbe našeg i američkog zdravstva po pitaju ginekologije (ili općenito), gdje smo mi, a gdje oni, al nastranu to, ja mislim da je vaginalni pregled jako bitan, ne mora možda svaki put biti kroz trudnoću, al je bitan. meni je dr. svaki put nakon 2. uzv-a radio vaginalni pregled + uzv i drago mi je da vidi jel sam otvorena i sl. Taj vag. pregled traje tako kratko i ne osjetim ga i ne škodi ništa i zašto ne. Jer nije svejedno jel se žena rano otvora u 20 i nekom tjednu, ili pred kraj trudnoće. I ako se rano otvara, naravno da su poptrebne mjere predostrožnosti. Moja prija se bila očela otvarati u 5. mjes. trudnoće, napravili joj serklažu i onda to makli u 9. mjesecu trudnoće, dočekala je termin i rodila zdravog dječaka, al pitanje bi bilo da joj to dr. nije vidio i napravio šta bi bilo.

Ja sam sinoć opet nešto osjećala, kao zgrčio bi mi se stomak (inače mi je stomak zadnjih tjedana dosta tvrd, kao da je malom tijesno unutra), al nije bolilo, samo taj neki neugodan osjećaj. Možda malo neko probadanje bi osjetila, al samo nakratko i jaki pritisak na mjehur je bio. Ujutro sve mirno. Danas mi je pregled pa ćemo vidjeti stanje. baš me zanima da li sam se još šta otvorila. Danas sam 38+3tt.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

sara10, danas ja cekam na tvoj info s pregleda
    sretno

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Hvala izluđena, javim stanje!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Sara vjerovatno bh, mene su bas picile jako i cesto zadnjih tjedana... sretno danas!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •