Stranica 271 od 581 PrviPrvi ... 171221261269270271272273281321371 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,501 do 13,550 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Izludena cestitam!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

cestitke na malenom <3

Sent from my A0001 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Izluđena čestitam!

Mi jucer bili na pregledu bebi držao noge skupljene i nismo vidjeli sto je

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

izluđena, čestitam!!!!

dominikslatki, mali sramežljivko/a, bude već pokazala beba

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Čestitke izludena, sad sam ja na redu, bas sam na ctg i slušam srceko miša mog.
    Još 5 dana do termina....

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

sretno ribice!

I da, moram ga pohvaliti, dojimo vec od poroda i pravi je znalac

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Čestitam izluđena!!!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Izluđena čestitam! Malac nek fino papa a ti se što prije oporavi da možete uživati zajedno!

Cure, trebam mišljenje. Dakle, pošto mi se cervix skratio ja mirujem i više nego je doktorica rekla. Ona mi nije dala ništa, samo je rekla da i dalje pijem magnezij. S trenutnim mirovanjem nije mi uopće bolje, kontrakcije imam čak i ako mijenjam položaj ležanja, a o dizanju da i ne pričam. I baš me živciraju. Pijem jednu kapsulu magnezija (375 ilii 400...ne znam više). Poduplala bih, ali imam proljevaste stolice zbog heferola Ili da čekam pregled za 2 tjedna. Nisam pametna.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

izluđena,čestitam! uspjela si sama!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Izluđena čestitam! Malac nek fino papa a ti se što prije oporavi da možete uživati zajedno!

Cure, trebam mišljenje. Dakle, pošto mi se cervix skratio ja mirujem i više nego je doktorica rekla. Ona mi nije dala ništa, samo je rekla da i dalje pijem magnezij. S trenutnim mirovanjem nije mi uopće bolje, kontrakcije imam čak i ako mijenjam položaj ležanja, a o dizanju da i ne pričam. I baš me živciraju. Pijem jednu kapsulu magnezija (375 ilii 400...ne znam više). Poduplala bih, ali imam proljevaste stolice zbog heferola Ili da čekam pregled za 2 tjedna. Nisam pametna.
    Ako već sad imaš proljevaste stolice od heferola bojim se da bi ti dupla doza magnezija te stolice mogla pretvoriti u čisti vodu. Meni tako djeluje magnezij u prevelikoj dozi. Jel koristiš utriće? Nekim curama su oni pomogli kod preranog otvaranja i skraćivanja cervixa.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

izluđena čestitam!!!

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Čestitke

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    Ako već sad imaš proljevaste stolice od heferola bojim se da bi ti dupla doza magnezija te stolice mogla pretvoriti u čisti vodu. Meni tako djeluje magnezij u prevelikoj dozi. Jel koristiš utriće? Nekim curama su oni pomogli kod preranog otvaranja i skraćivanja cervixa.
    Ne, ništa mi gin nije dala. Rekla je samo da nastavim s magnezijem. A i ja se bojim ovog što si napisala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muma ubaci neki probiotik

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Muma ubaci neki probiotik
    Pijem skoro svako jutro. Doručak mi je obično mliječan.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Evo mene s pregleda, sve je idilično, zatvorena a beba već sad preko 4100....tko će tako veliko dijete roditi....strah me..
    Prva je bila 4350 i jako sam se namucila, sad me je jako strah.
    Muma nemam savjet osim da možda promjenis vrstu magnezija, možda te neće toliko tjerati na wc.

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Evo da se i ja pohvalim 5.08. stigla je na svijet naša dugo očekivana djevojčica na carski ...3180 g i 47 cm najljepša mala čupavica.....čestitke svim novopečenim mamicama!!!

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Čestitke cure!

Sent from my iPhone using Tapatalk

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

vita22 čestitam!

ribice, možda su ovaj put falili u procjeni...

Mislim da magnezij u većoj dozi jednostavno djeluje kao laksativ bez obzira na proizvođača i pakiranje. Rijetki su ljudi koje on ne potjera na wc.
    Muma, jel možeš nazvati ginicu i pitati ju za savjet?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Pijem skoro svako jutro. Doručak mi je obično mliječan.
    ne jogurt nek neki praškasti probiotik tipa vip
    I slično

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    ne jogurt nek neki praškasti probiotik tipa vip
    I slično
    Prosvjetli me Da se ne brukam dalje.

eryngium ak neće biti ok, zvat ću ju.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

vita,čestitam!

ribice,mislim da Mumu heferol tjera na wc...i po meni bi trebala pojačat dozu mg. Al onda zbilja bude stalno na zahodu. Moralo bi zmislit neku kombinaciju.
    Uvesti progesteron ili normabele...ili stati s heferolom na tjedan dana a poduplati mg.
    Ili čekati pregled pa čuti kaj veli njena gin.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

I daa,mi čekamo dečeca
    Sve je super,detaljno ga pregledali i kontrola za dva tjedna. Presretni!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Vita cestitke

Zuzy

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Čestitam cure na bebicama! I jedan poseban smajlic za zuzinog dječaka! !!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam, izludjena i vita!

Muma, pa sto heferol ne zatvara? Ja sam ga uzimala prije prve trudnoce i bilo mi je uzasno. Trenutno sam pokusavala uzeti magnezij, razne kombinacije od 250-500 mg (povrh prenatala u kojem ga takodjer ima) i opet nista. Zacepljeno sto posto.

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Joj Muma, ne bih te prepadala, ali budi oprezna, odi na hitnu, jer i mene je heferol zatvarao, a prije nego sam izgubila blizance, sve je krenulo kao proljevaste stolice ...vidi sa dr.neka ti dadne utriće. Ja sam ih s F. pila do 35tt. Srteno!!!!
    I da cure koje ste rodile.čestitke od srca, a vi u finishu da sve dobro i što bezbolnije prođe ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~!!!
    Žužy, čestitke na malenom pišulincu

I da, evo mene brzo na ovu temu, i odmah prijavljujem mučnine iako smo danas tek 4+3
    Posljednje uređivanje od Mury : 14.08.2015. at 08:45

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure koje su redile cestitam na bebicama
    Mi smo 32 tt i mi se polako priblizavamo

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Mury čestitke ma trudnoći. Kad čitam tvoj potpis nesto mi se cudno (pozitivno) dogodi! Predivno!

Žužy predivno! Mali dečko! Mene isto ful zanima al nece ga i nece nikako nismo uspjeli!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

žužy bravo za piiišonjuuuu!

Ja s heferolom imam proljevastu stolicu 1x dan... da ne bi bilo da baš visim na wc-u....i nije to uopće nešto strašno. Koji put (jaaaako rijetko) 2x. Isto je bilo i u prvoj T. I od kad mi uvede taj hefić, ja prestanem dobivati i na težini, beba raste ali kao počne zaostajati (pripisujemo to genetici). I čudno mi je da ja stanem s težinom jer mirujem, nit ne kuham, ne čistim...ništa...dakle slabo trošim...i uvijek ista priča. U prvoj T mi je dala Nifedipin, i smanjile su se kontrakcije. Sad mi nije dala ali očekivala sam da će sad to mirovanje riješiti, pa ništa. Da povećam magnezij, mislim da bi samo prošao kroz mene. Ja bih najradije progesteron, ali znam da ona ne voli da joj se pametuje, kao ni jedan drugi doktor...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    I daa,mi čekamo dečeca
    Sve je super,detaljno ga pregledali i kontrola za dva tjedna. Presretni!
    super žužyka, za malog savršenog deckica!

a sad na biranje imena...

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

cure, imam jedno pitanje:

dakle definitivno imam candidu, nije za poludit, ali ju osjećam i bris je pokazao da je tu.

međutim, mene je strah uzeti vaginaletu Canestena pa se samo mažem kremom.
    odlučila sam pričekati do kraja 12. tjedan (još par dana) pa da onda stavim vaginaletu,
    a u međuvremenu trpim i njupam biorelu...

jesam li luda?
    dajte recite, da li ste čule da je Canesten vaginaleta ikojoj bebi naštetila?

i ako je stavim kako da to iskombinitam sa Utrićima? mislim, prvo Utrići pa vaginaleta ili obrnuto?
    Posljednje uređivanje od orange80 : 14.08.2015. at 10:45

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

zna li netko, može li se u trudnoći stavljati čajevac/kantarion dolje u rodnicu?

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Mury cestitam divno

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

strah te jer mislis da ce vaginaleta doci blize bebi ili?

vec mazanjem ti je lijek u organizmu, ne vidim preveliku razliku da uzmes vaginaletu.

ja ih stavim navecer prije spavanja, jer cu najduze biti u horizontali pa kao radi curenja.
    iako su to sad u biti tablete i ne rastope se brzo.

sto se cajevca i kantariona tice, dobro bih se raspitala.

Sent from my A0001 using Tapatalk

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

orange80 ako tražiš alternativu Canastenu pitaj u ljekarni za Acidosalus vaginalete. Na prirodnoj bazi, čajevac i sl. Smiju ga trudnice, potvrđeno iz više izvora. Ja sam ih koristila u trudnoći i super su mi.

muma a da onako usput pitaš doktoricu što misli o progesteronu kao terapiji? Slažeš malo pa kažeš da ga je tvoj mpo-ovac ili neki drugi dr znao propisivati skoro do samog kraja trudnoće i da li smatra ako ima smisla pokušati. Nije pametovanje ako ju pitaš za mišljenje, zar ne?

žužy dobrodošla u klub pišonja!

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

orange80, ja sam u prošloj trudnoći stavljala onu kremu s aplikatorom...s candidom sam se družila 4-5x godišnje ( uz kupovanje vaginaleta,probiotika isl)
    a trajno sam je se riješila promjenom prehrane,uzalud ti terapija ako je iznutra hraniš šećerom i škrobom...

a umjesto bacanja novaca na razne probiotičke dodatke radije nabavi kefirna zrnca i dnevno pij min 0,5l kefira,evo uporedbe o količini laktobacila:
    Na LGG b-aktiv jogurtu od 100 ml piše da pakiranje sadrži 108 (sto milijuna) CFU (colony forming units) bakterija LGG. 100 ml kefira sadržavati će i do 1011 (sto milijardi) CFU.
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 14.08.2015. at 12:51

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

tnx cure.

bila sam u apoteci i magistra mi je preporučila linex lady vaginalete.
    piše da jedna kapsula sadrži 341 mg Lcr Reagensa, a uzima se 2 x dnevno.
    ne znam koliko je to CFU-ova?
    Acidosalus nije imala pa ću početi s ovim.

A što se prehrane tiče, ja već dugo pazim, jedem acidofil i kefir (kupovni doduše)
    slatko, tijesto, krumpir skoro uopće ne jedem itd.
    Ok, sad sam u trudnoći malo popustila, jela malo više krumpira, ali tijesta i šećera minimum
    minimuma - hvala bogu nemam niti potrebe. Pojela sam i koji sladoled, 2-3 cijelo ljeto, ali izgleda da ne smijem
    ni mrvicu

melange, ma nemam ja fobiju od vaginaleta baš samo tako, znam da mi inače, van trudnoće
    ne koriste baš puno (odnosno na kraći rok), pa mi je sad tim više muka stavljat, jer znam da će biti uzaludno.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lijep pozdrav svima.

Odvazila sam se i ja napokon javiti u ovoj temi, mozda ne bih i jos da se nisam posteno uplasila danas.

MOLIM ZA SAVJET ili makar da me netko malo smiri..

U 9tt sam. Pijem duphastone za odrzavanje trudnoce jer sam u 6tt imala smedji iscjedak.. vrlo brzo se povukao i na uzv-u se pokazalo da je sve u redu. S danasnjim danom sam usla u 9tt. Moj problem je ovaj. : Nocas sam krenula na wc..i kad sam se pomokrila osjetila sam uzasno jaku i tupu bol u doljnjem djelu trbuha ( maternice ili jajnika ili mjehura) ni sama nisam pametna. Zabolilo je poput jakog grca da sam sve zvjezde vidjela , pustilo me nakon nekog trenutka.. bol se srecom nije ponovila ali stalno osjetim neka zatezanja i nesto poput blagih menstrualnih bolova..
    Znam da se ne smijem toliko bojati ali nije mi svejedno..jel zna netko što bi to moglo biti.. ???

Žužy.. bravo za sinaa <3
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 14.08.2015. at 14:04

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ives, zvuci posve normalno i vjerojatno ce boljeti jos tjednima. Rasteze se maternica, premjestaju se organi...

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja sam u pretprošloj trudnoći stavljala češnjak i mrvicu kantariona, ono samo kap na taj češnjak, i gljivice prošle
    sad se mažem samo izvana, preventive radi

i čestitam curama koje su rodile
    i žužy za dečkića, jel imate ime?
    mi još ne znamo kaj je beba, imam ime za curku, za dečka se još nismo dogovorili, drugi tjedan valjda budemo i to saznali na uzv-u

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

muma, a koliki ti je hemoglobin?

moj je 120, i obzirom da se osjećam jako umorno, gin mi preporučio željezo, uzela sam floradix sirup, jer mi od heferola i ferruma probava koma, ali sad mi se opet vratile mučnine, pa mislim da ću prestati sa floradixom

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Svima grupni
    Željkici big kis!

Mury,presretni smo kaj si nam došla

dominikslatki,na početku uzv-a malac je bio okrenut leđima i nismo se zamarali spolom...i dok je gin pregledavala organe,glavicu,rukice,nogice...potrajalo je. I tak se on polako profilno okretal,taman da mu vidimo ličeko
    I onda krupni plan odispod i guza i kaaao veli dr moguče da je dečko. I tad se tak složil da nismo mogli ne vidjeti doslovno i veli gin ok,sad je sto posto dečko hahaha. Uzv je dost dugo trajal,cervix 40mm,sve je zbilja kako treba...a mi evo znamo kome se obračamo
    Dogovorile smo da ukinem noćni normić a dnevni ostavim,pa bumo vidli za dva tj. kad je kontrola. Do tad mirovanje i dalje.
    Jutros sam izvadila krv i urin...koji sam jeeedva iscjedila za 1 cm u čašici plus par gruđvica utrića Išla sam pitat i rekla teta da bu ok.

llella,nismo još ni riječ progovorili o imenima...niti ičem drugom. Samo nam je bitno da je beba dobro i nismo još ni o tome ni o opremi,ničemu. Ali morat ćemo vjerojatno. Ajme slatke muke.

Ives,dobro nam došla! Znam da te strah..al eto svi bolovi,pikanja i probadanja u ranoj trudnoči su normalni. Osim ako nisu neizdrživi ili popračeni krvarenjem. Kad imaš sljedeči pregled?

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    muma, a koliki ti je hemoglobin?

moj je 120, i obzirom da se osjećam jako umorno, gin mi preporučio željezo, uzela sam floradix sirup, jer mi od heferola i ferruma probava koma, ali sad mi se opet vratile mučnine, pa mislim da ću prestati sa floradixom
    Bio je 116 ili 117 na početku trudnoće. Ona ne šalje više poslije vadit krv nego samo uvali heferol. Ja se skroz dobro osjećam - u smislu umora i sl.
    Danas mi se čak čini da nema toliko kontrakcija, ali jedva da i mijenjam položaj na kauču Ali me očito lupaju hormoni sto na sat, osjećam se Uspjela sam čak i odraditi rundu plakanja....

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku

llella,nismo još ni riječ progovorili o imenima...niti ičem drugom. Samo nam je bitno da je beba dobro i nismo još ni o tome ni o opremi,ničemu. Ali morat ćemo vjerojatno. Ajme slatke muke.
    ha,ha, morat ćete, morat ćete se ubrzo pozabaviti tim slatkim brigama

koji si sada tjedan?

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Kaae, Žužy, hvala vam na odgovorima. Malo ste me umirile.

Žužy idući pregled imam 28.08. Tad ću biti 11tt. Inaće mučnine i povračanja imam i dalje tako da, koliko god čudno izgleda nekako me to i tješi
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 14.08.2015. at 16:18

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Nekako imam dojam da će mi do poroda sve drugi skupiti i pripremiti, pa kad(ako) se živi i zravi izvučemo iz ove priče samo će mi posložiti stvari u kuću. Doći ću na gotovo. Svi mi nešto pripremaju, kupuju, imaju speglano, spremljeno, čeka me u kutijama od kolica do čarapica a ja živim dan po dan.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Mi smo danas narucili krevetic, a kolica su vec stigla. Kupila sam par bodica i dva medica. Ostatak cu kad zahladi jer mi se po ovoj vrucini ne da u grad setat po ducanima. Imam jos 2,5mj do kraja pa sve stignem.

Zuzy bravo za decka!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    ha,ha, morat ćete, morat ćete se ubrzo pozabaviti tim slatkim brigama

koji si sada tjedan?
    Evo sutra punim 18.
    Nakon tolko raznoraznih računjanja i ono...svako ti veli drukčije,al večina mi je računala trudnoču po zm. I to se večinom ranije i poklapalo po uzv-u.
    Jučer mi rekla moja gin da sam i po uzv-u i po oplodnji 17+5. Tako da ipak punim tjedne subotom. Eto

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Muma,
    Evriting vil bi olrajd!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •