Stranica 273 od 581 PrviPrvi ... 173223263271272273274275283323373 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,601 do 13,650 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Icsi, jako mi je žao...
    Drago mi je što je tvoj muškić u najboljem redu, ali kako je to teško, ne mogu zamisliti.
    Sreća i tuga u isto vrijeme...
    Ne znam što bih napisala... :grlim:

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh Icsi,jako mi je žao zbog bebice..a kako je sve bilo dobro,osim tog hematoma. Opče nisi pametan,kaj misliti.
    Da,kako kažeš sad je trudnoča manje rizična...bude sve dobro.
    Vidi ovog malog borca koliki je samo!
    Ti odmaraj,miruj, a mi ~~~~~~~~~~~~~~~ da se cervix ojača i sve bude dobro.
    Drži se

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    može i cijela, može i dio.

kad je cijela onda se trbuh onako ulopti (poprimi oblik baš lopte).

ja sam u 12-tom pa sam već skužila da sam ih imala par puta.
    Onda je to to. Nek samo ne krene češče..bar ne još.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Icsi, i da sve dalje bude ok!

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

icsi, baš je bitter sweet trenutak. kako si ti?
    vibram na najjače da se mališa fino ugnijezdio

žužy, to što opisuješ se i meni dešava zadnjih par tjedana, s tim da sam ja bila uvjerena da se to beba guzi iznutra
    kad ležim, mogu opipati tvrdo ispod i stvori se kvrga, baš kao da beba upre guzom ili glavom.
    ali s obzirom da je inače osjetim skroz drugačije, pretpostavljam da su bh.

nego, ja imam drugu boljku. bol u preponi. osjećaj je kao da sam nešto istegnula.
    jučer i prekjučer me boljelo samo s desne strane, ali danas i s lijeve i baš me boli/peče stidna kost.
    jučer nisam mogla hodati, tj jesam, ali unazad, da ne podižem koljena
    danas se gegam i šepam. doduše, ionako bih trebala mirovati, eto mi podsjetnika.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

isci, draga, žao mi je za bebu
    ali dečko je tu, pravi borac, i radi njega moraš dalje hrabro

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Melange tako sam i ja isto mislila dok mi cure tu nisu objasnile sta je to cak sam i sliku negdje stavila kak se meni moja srecica guzaka hahaha a kad ono...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Icsi bit ce sve u redu
    Mi vibramo a tvoj deckic je jak da sve to izdrzi!!

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Meni je sada stigao jastuk, predivan mi je.
    Oprat ću navlaku i već sutra spavati s njim.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Icsi zao mi je zbog bebice al eto je sad trudnoca manje rizicna. Znam par slicnih slucajeva u kojim jedna beba odustane i na kraju bude sve ok s ovom drugom. Drzi se!

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Icsi nek naraste jedan velik i snažan dečko

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ja sam dobro.
    Kako kažete veselo zbog sina, tužno zbog druge bebe.

Sent from my iPhone using Tapatalk

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Dobra večer cure ili dobro jutro! Evo da vam se napokon javim. Rodila sam 10.08. u 5,20h ujutro, a danas smo došli kući jer je maleni imao žuticu dosta dugo pa nas nisu puštali do danas.
    Hvala svima puno na čestitkama. Ukratko samo da opišem, u prošlu ned. oko ponoći kad sam se tuširala ispalo je par roskastih kapi i opet kad sam piškila iza toga isto pomalo je to curkalo i ja nisam bila sigurna jel to sluzni čep ili je krenulo. Nakon toga su otpočeli grčevi, tj. trudovi. Prije toga sam dva puta imala grčeve po noći, al bi se ujutro skroz smirilo pa nisam bila sigurna hoće li opet tako, međutim trudovi su bili učestali, odmah u vrlo
    katkim razmacima da nisam niti brojala koliko je između pauza i grčevi su bili dosta jaki. Od ponoć do 2h sam provela doma, a onda smo ja i muž vidili da nemamo šta čekat i uputili se u rodilište. U autu me uhvatila dva jaka truda koja sam jedva prodisala. Kada sam došla u bolnicu bila sam otvorena 6cm. Odmah u box išla u 2.30h i pustili me sa mojim prirodnim trudovima da idemo do kraja jer su bili jaki i intezivni. Bolilo je i stvarno je trebalo izdržat, al opet mislim da je nekako bilo i podnošljivo. Nastojala sam disat i prodisavat i jesam, držala se za one ručke, dosta trudova sam odradila na lijevom boku što mi je bilo zgodnije nego na leđima, osjećala kako dolazi slijedeći trud i govorila sebi, izdrži, diši, možeš ti to, ide to. Muž je bio sa mnom, ogromna potpora, podrška i hrabrio me pri kraju pri izgonu kad sam tiskala, to mi je značilo ne mogu vam opisat koliko i ponosna sam na njega štio je bio uz mene jer se malo nećkao prije, al je rekao nakon svega da mu je na kraju drago da je bio i prisustvovao rođenju našeg sina. I tako sam se ja s amojim trudovima otvorila skroz do 10cm i onda je započelo tiskanje. Babica koja me porađala je bila divna, surađivale smo odlično, slušala ja nju, slušala ona i mene. Rekla da će mi dati malo dripa samo da pojača izgon, a ja da ja ne bi drip, a ona samo par kapi 8,9 da neće puno osjetit i stvarno je tako i bilo, to je bilo pred sam kraj, tj. izgon, taj drip ja osjetila nisam ništa posebno. možda zato što sam vrlo brzo iza toga rodila. U prvom pokušaju tiskanja nije uspilo, nisam dovoljno zadržala dah da bi bilo dobro, čak se i vidila malo glavica, al kako sam to nešto krivo disala, vratila se glavica i nije uspilo u prvom pokušaju. Onda je babica rekla da odradim još par trudova bez tiskanja i tako sam i napravila i onda drugi pokušaj tiskanja, u dva tri truda ja sam istisnula mog predivog dječačića. Dolje sam osjećala kako mi se ogromna toplina širi i to dole rasteže, al moram vam reći da mene izgon nije bolio, trudovi da, al sam izgon ništa posebno. I nisma mogla virovat da sam ga tako brzo istisnula, izašao on, ja gledam, ne mogu vjerovat da je porod gotov, ma predivno. maleni je bio težak 3.370 gr i dug 50 cm. Poslije je malo pao na težini u rodilištu, al to je normalno. Nisam rezana, niti su me klistirali. Jedino mi je ostalo unutra malo posteljice nakon što je ispala i to su dr-i odmah primijetili, te su me odmah nakon toga uspavali na kratko i očistili to što je ostalo unutra. I tako sam ja kao prvorotka rodila za 3h, prezadovoljna sam porodom i kako je prošlo sve.
    Maleni je dobio žuticu već drugi dan i taj rubi mu je bio dosta visok pa nas nisu puštali kući i bio je pod plavim svjetlom 4 dana, e tu mi ga je bili najviše žau, kad bi mu stavili onaj povez oko očiju i pod svjetlo i sam je bio nervozan, a kad bi mu to skinuli skroz drugi, miran, papa i spava. I tako smo danas izašli. E to je bio delirij sreće u meni kad je muž došao po nas, to mi je čak najljepši dio svega, dolazak kući nas troje. Maleni je predivan, dobra je i mirna beba, samo ga treba nahranit i on spava, malo nas gleda, promatra oko sebe. Mogu reći da sam se ja već u rodilištu (bili smo cijeli tjedan zbog žutice) totalni ušemila u majčinsku ulogu, ništa me nije strah hranit ga, presvuć, bilo šta i sestre u rodil. su me pohvalile po tom pitanju. Mlijeka imam ko u priči i dojim ga, mlijeko mi je počelo ići 3. dan, a 4 dan je nadošlo skroz. Danas mi majicu promočilo koliko ga imam. U rodilišt sam koristila izdajalicu, tj. kombinirala dojenje i izdajanje jer kako je on bio pod tim svjetlom onda mi nije htio dojit jer je bio nemiran od toga pa sam se izdajala i dvala mu izdojeno, a kad bi se skinuo sa toga svjetla onda je sisao lijepo. Danas ga samo dojim i nadam se da ću tako i dalje.
    I moram još reći za moga muža koji je totalno uživljen, pom,aže oko svega. Drugi je film skroz kad sam došla kući, u rodilištiu sam slabo i spavala, a danas odspavala popodne dok je on pazio na malenog, zajedno ga presvlačimo, ma sve oko njega, sudjeluje 100% u svemu, gledamo ga i toliko smo sretni da nam je tu kraj nas ta naša mala mrva tolko čekana.

Izluđena, vita čestitam od srca.
    Izluđena, drago mi je da na kraju nije bilo indukcije i da je sve samo krenulo (tako sam shvatila, na brzinu sam pročitala).
    Žužy dječak kod tebe, super, predivno.
    Mury i ovdje ti čestitam od srca! Jako mi je drago zbog vas, želim ti školsku, urednu trudnoću i da mali F. dobije za nekih 8 mjeseci bracu ili seku.
    Vidim da ima i novih cura, želim vam svima dobrodošlicu i školske i uredne trudnoće sa što manje stresa i strahova.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Icsi, bas mi je zao zbog druge bebe. Nadam se da ce sve biti ok s djecakom. Super da hematoma vise nema. <3

melange, ja sam nedavno nekako samoozdravila, boljela me ista stvar, jedva sam se vukla. Citaj o SPD-u, cisto da te isprepada pa da prodje samo od sebe. U principu, meni je odgovarala voznja biciklom i u najgorim trenucima. Sad samo osjecam bol kad ustanem s mekane podloge (tipa iz kreveta ili s kauca). Na svu srecu, rijetko kad imam priliku spavati/lezati/sjediti pa sam uglavnom ok...

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Nema hematoma što je znak da se vjerojatno stvarao zbog ove druge bebe koja se nije dovoljno dobro vezala za maternicu.
    Koliko god grubo zvučalo u ovom trenutku je to dobra vijest.
    Doktorica mi je uzela bris na kandidu jer jako moguće da se razvila usljed ovih krvarenja. Rezultati za par dana pa po potrebi ću dobiti terapiju.
    Bit će sve ok sa mojim dječakom, ne sumnjam i nema sada razloga u suprotno.

malena0808 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Sara10 cestitke na odlicnon porodu i to prakticki s tvojim trudovima! Uzivaj sa svojim dugo cekanim djecacicem!
    Izludena i vita cestitke!Bas san presretna zbog tebe

Icsi jako mi zao zbog druge bebice, drzi se i budi hrabra zbog tvog sincica koji raste u tebi i treba svu majcinu paznju i smirenost. Sada tvoj sincic i ti imate jednog malog andelcica koji ce vas uvijek cuvati i bditi nad vama

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Malena, lijepo si sve rekla i upravo tako i ja razmišljam.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

sara,i naježila sam se i zasuzila...konačno vas je troje

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme Sara10, prekrasna priča, plačem li plačem, suza suzu goni, baš si me ganula....uživajte napokon u zaluženoj srećici

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Idem malo vidjet na forumu i pitati di je Sara a ono već i priča tu...prekrasno.
    Čestitam na divnom i brzom porodu.
    Cure meni je danas termin, već par noći imam bh i bolove i leđima ali mislim sa je to od puno lezanja jer sam do sada bila u punom pogonu a zadnjih dana dosta odmaram. Izlazi mi bjelkasti iscjedak ujutro a kasnije ništa. .nije još cep. Obije cure sam rodila na termin pa se ne kak pripremam da ću i sada skoro.
    Icsi čestitke na dječaku. Nadam se da je sve grozno iza vas.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Čestitam sara10! Predivna priča - onako, baš savršena
    ribice ~~~~~~~~~~~ da nam i ti što prije repriziraš saru!
    melange meni se nekih tjedan-dva dešava da mi desna noga gubi osjet i postane ajmo reći teška kod hodanja, ali brzo nestane i normalno mogu nastaviti dalje Ja sve takve simptome pripisujem trudničkim.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

žao mi je Isci,
    ali druga bebica će biti super, sigurno.

joj cure, mene danas totalno "cvika", idem na drugi pregled a prvi mi je bio sa samo 6 tjedana,
    prije 6 tjedana.
    svakakvi mi se loši scenariji motaju po glavi...
    zbog mučnina, vrtoglavica pa i trbuščića koji mi se lagano pokazuje sam se tješila da je
    valjda sve ok, ali opet tko zna...

jučer sam podigla nalaz KKS i imam malo smanjeni broj eritrocita, a hemoglobin i hematokrit su točno na donjoj granici.
    jeli to uobičajeno u trudnoći? anemija?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mene danas nekak boli trbuh,u biti od sinoć..i dolje i u ravnini pupka samo više sa strane...nisam neka u elementu,sva sam neka pospana...tek sam se sad natjerala dignut jest,i mam si kavu skuhala. Crnu nisam pila mjesecima...
    Jučer me i stolica zaobišla,moram ju danas istjerat van..znam da mi bu mam lakše.

ribice,nek ti bude porod kao sarin
    Ženu nije pekao ni famozni 'ring of fire'
    A ja si več sad zamišljam taj filing.
    I naravno da planiram masirat i rastezat međicu,jer moj ima da samo izleti van
    Moš mislit...

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    U prvom pokušaju tiskanja nije uspilo, nisam dovoljno zadržala dah da bi bilo dobro, čak se i vidila malo glavica, al kako sam to nešto krivo disala, vratila se glavica i nije uspilo u prvom pokušaju. Onda je babica rekla da odradim još par trudova bez tiskanja i tako sam i napravila i onda drugi pokušaj tiskanja, u dva tri truda ja sam istisnula mog predivog dječačića. Dolje sam osjećala kako mi se ogromna toplina širi i to dole rasteže, al moram vam reći da mene izgon nije bolio, trudovi da, al sam izgon ništa posebno.
    Čestitam, jako brz porod za prvorotku! a i TM se iskazao!

Samo mala digresija na ovaj dio, nisi ti ništa krivo radila, period izgona (odnosno 2go porođajno doba) može trajati i do 2h,a posve je normalno da se glavica vidi pa povuče i tako u par navrata (iznimno je rijetko da se u prvom pokušaju dijete rodi,možda jedino u vertikalnom položaju na stolčiću kada i gravitacija pomaže),često se prakticira vođeno tiskanje ne bi li se požurio izgon no isti bi uslijedio spontano i uz jaki nagon,samo nešto kasnije....

ova toplina o kojoj pričaš se zove "ring of fire",mnoge ga žene osjete uz tvrdnju da sam izgon i nije bolan za razliku od kontrakcija....

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj orange80 prvotno napisa Vidi poruku
    žao mi je Isci,
    ali druga bebica će biti super, sigurno.

joj cure, mene danas totalno "cvika", idem na drugi pregled a prvi mi je bio sa samo 6 tjedana,
    prije 6 tjedana.
    svakakvi mi se loši scenariji motaju po glavi...
    zbog mučnina, vrtoglavica pa i trbuščića koji mi se lagano pokazuje sam se tješila da je
    valjda sve ok, ali opet tko zna...

jučer sam podigla nalaz KKS i imam malo smanjeni broj eritrocita, a hemoglobin i hematokrit su točno na donjoj granici.
    jeli to uobičajeno u trudnoći? anemija?
    Sad tebi moj na ovih 6 tjedni.
    Ma znaš da je sve dobro...ali znam kak ti je negdi.
    A takav nalaz kks je skroz normalan u trudnoči.
    Baš sam jučer pisala...zbog nižeg hemoglobina mi je jedna gin prepisala željezo da bi mi ga druga ukinula. Ovisi o stavu tvog gina.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Sara10 odlicna prica o porodu. Da nam je bar svima tako. Sad uzivajte i mazite se.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Orange, pa kako si izdržala 6 tjedana bez pregleda? Ja sam već drugi dan nakon pregleda nestrpljiva kada će idući. :D
    Javi nam kako je prošlo!
    I ja danas idem gledati svoju mrvicu, nadam se da će sve biti u redu.
    Posljednje uređivanje od Medeja : 18.08.2015. at 12:44

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Sad tebi moj na ovih 6 tjedni.
    Ma znaš da je sve dobro...ali znam kak ti je negdi.
    A takav nalaz kks je skroz normalan u trudnoči.
    Baš sam jučer pisala...zbog nižeg hemoglobina mi je jedna gin prepisala željezo da bi mi ga druga ukinula. Ovisi o stavu tvog gina.
    ma znaš kaj mi se odmah mota po glavi, manje hemoglobina - slabija opskrba kisikom...
    samo se nadam da se slabije opskrbljujem kisikom ja, a ne beba

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Orange, pa kako si izdržala 6 tjedana bez pregleda? Ja sam već drugi dan nakon pregleda nestrpljiva kada će idući. :D
    Javi nam kako je prošlo!
    I ja danas idem gledati svoju mrvicu, nadam se da će sve biti u redu.
    a ovih 6 tjedana je ispalo jer mi je 1. pregled bio 10-tak dana prije mog godišnjeg, a kako je bilo
    sve ok nije bilo razloga da mi pregled ponavlja u tom kratkom razdoblju
    a sada isto tako, mogla sam kad sam se vratila otići kod nekog drugog ili ga pričekat par dana...

pišemo si onda danas izvještaje s pregleda

i bojim se i jedva čekam!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

curke, molim vas vibrice..odoh kod dr. užasno, užasno sam uplašena..upravo sam prokrvarila. Samo da je sve OK sa bebicom.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Kiara, samo polako i bez panike.
    Mislimo na tebe i bebicu!
    Javi nam se s dobrim vijestima!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

sara10, super priča! Uživajte!

Svima što imate danas preglede i ~~~~~~~~~~~!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure hvala, i ja sa nadam brzinskom porodu.
    Kiara ~~~~~~~~~~~~~~ bude sve ok

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kiara,šaljem brdo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je bebica dobro!

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kiara~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~da je sve ok

ostale cure s pregledima, javite se kad ste gotove

sara10, čestitam na super porodu, uživajte sad doma u maženju

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za sve preglede i samo super vijesti!

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bila na 20-tjednom UZV, iliti anatomy scanu. Tehnicarka snimila oko 100 raznoraznih slika raznoraznih dijelova tijela, sto mojih, sto bebinih. Radiolog ce pregledati nekad tijekom dana, a ja cu dobiti report u cetvrtak ujutro kod svog ginekologa. No ne ocekuje se nista lose jer je sve izgledalo kako treba. Ostaje isti datum termina, itd. Izmjerili cerviks (ultrazvukom), pregledali posteljicu, pupcanu... sve super.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Bila i ja na pregledu. Bejbi je super, mlati rukama i nogama. Posteljica je sprijeda. Termin je točno prema zm. Veliki smo 8,4 cm, baš pravi komad bebe.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Super curke za dobre preglede!

Kod nas je isto sve super! Bebac ima sve sto treba imati: sakice, prstici, simetricne mozdane polutkice, nosna kost - sve je tu.
    nuhalni nabor je 1,6, a bebac je po mjerama veći za oko 5 dana nego je trudnoca stara!

E da, skoro smo doznali i spol.Dr. se je jako ogradio ali smo izvukli od njega da misli da je deckic!
    Posljednje uređivanje od orange80 : 18.08.2015. at 19:46

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Uh Kiara, do neba ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ javi se čim mogneš!!!

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Uzrok krvarenja hematom, doma sam..pitao me zelim li u bolnicu ili doma strogo mirovanje, izabrala sam ovo drugo, naravno. Bebica je OK bas si je sisala palac, Utrici i dalje, kontrola za 2 tjedna..inace kad sam bila na 10+5 nuhalni je bio 0,9
    A sad sa 13+4 je 2,9.. naravno da me sad to brine, a od straha i soka nisam nist pitala..jel to Ok?
    Hvala vam na vibricama

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Jesi li u 11tt radila kombinirani probir ili samo uzv i mjerenje nuhalnog?
    Zašto su ga opet mjerili?
    Jesu li što komentirali?
    Drago mi je što je bebili dobro, ali nemoj se uzrujavati sada oko ovoga.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Medeja na 10+5 je bio samo UZV, sad je bio drugi dr. onaj koji mi vodi trudnoću je na GO.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Cure evo i mene s pregleda. 30tt i sve je ok, bebac ima 1700g, a ja dobila 6kg. Malo sam se brinula jesam li to premalo dobila ali dr mi je rekla da je sve ok i da jos stignem dobit 4-5kg i to ce biti sasvim dobro. Vec je okrenut glavom prema dole i nadam se da ce tako ostati. Sljedeci pregled za 4 tjedna i tad radim briseve.

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Kiara nekako mi je u sjećanju ostalo da je zabrinjavajući nalaz kad je nn veći od 3. Ali to ima jako puno veze u kojim tjednima se mjeri.
    Pošto je gin sad gledao nn pretpostavljam da bi ti rekao da je imalo zabrinut.
    Nadam se da će se javiti cure koje o tome više znaju.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Uzrok krvarenja hematom, doma sam..pitao me zelim li u bolnicu ili doma strogo mirovanje, izabrala sam ovo drugo, naravno. Bebica je OK bas si je sisala palac, Utrici i dalje, kontrola za 2 tjedna..inace kad sam bila na 10+5 nuhalni je bio 0,9
    A sad sa 13+4 je 2,9.. naravno da me sad to brine, a od straha i soka nisam nist pitala..jel to Ok?
    Hvala vam na vibricama
    Citiraj Sani1612 prvotno napisa Vidi poruku
    Kiara nekako mi je u sjećanju ostalo da je zabrinjavajući nalaz kad je nn veći od 3. Ali to ima jako puno veze u kojim tjednima se mjeri.
    Pošto je gin sad gledao nn pretpostavljam da bi ti rekao da je imalo zabrinut.
    Nadam se da će se javiti cure koje o tome više znaju.
    Da tako je. Evo ja jučer friška s pregleda i dr. je komentirao kako je mojih (bebinih) 1,6 super, jer da je sve manje od 3 ok.
    Ne kužim kako ti dr. nije dao nikakav komentar na ono što je izmjerio: ili da je u granicama normale, ili nešto drugo,
    pa nije valjda samo izbacio brojku i to je to? Niti je išta napisao kao napomenu u nalazu?

ako je tak bilo, ja bih ga sad naknadno nazvala i pitala

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Ribica 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure evo i mene s pregleda. 30tt i sve je ok, bebac ima 1700g, a ja dobila 6kg. Malo sam se brinula jesam li to premalo dobila ali dr mi je rekla da je sve ok i da jos stignem dobit 4-5kg i to ce biti sasvim dobro. Vec je okrenut glavom prema dole i nadam se da ce tako ostati. Sljedeci pregled za 4 tjedna i tad radim briseve.
    Sta se brisevi rade tako kasno? Mislim, 37 tjedana je zapravo termin, a oni se dakle rade samo 3 tjedna prije termina?
    pa jedva da će stići nalazi, a ako su pozitivni fakat je knap s terapijom

sorry, ne želim ti dizati paniku, nego pitam općenito.
    ako je takva praksa za sve, meni je malo nelogična.
    Posljednje uređivanje od orange80 : 19.08.2015. at 09:27

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

to je bris na streptokok koji je uveden tek u zadnjih par godina u 37tt,ja ga (a ni ti ) nisam uopće radila u prijašnjoj trudnoći....
    da ja mome giniću ne napomenem,vjerojatno ga ne bi ni radila, stava je da on baš i nije potreban.....

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Uvijek se tak radi, nalaz dobis za max 3-4 dana

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zasad skulirana prvotno napisa Vidi poruku
    to je bris na streptokok koji je uveden tek u zadnjih par godina u 37tt,ja ga (a ni ti ) nisam uopće radila u prijašnjoj trudnoći....
    da ja mome giniću ne napomenem,vjerojatno ga ne bi ni radila, stava je da on baš i nije potreban.....
    ali čini mi se kasno, ja sam oba puta rodila sa 37, a i to spada u normalan termin (37-42 tjedna) tak da mi je malo čudno da ne rade
    malo ranije uzimajući u obzir da ima žena koje fakat rađaju sa 37.
    a baš čudno da sad ni tu nema ujednačenog stava, ako je HZZO već odobrio da se to radi, pa bolje onda to provjeriti.
    znam bebice koje su dobile streptokok na porodu, dakle događa se,pa zašto to ne spriječiti?

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek se tak radi, nalaz dobis za max 3-4 dana
    ajde dobro, ako ga naprave sa 34, nalaz dobiješ sa 35, onda još i stigneš nešto poduzeti...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj kiara79 prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam na vibricama
    Super za bebicu još nek taj hematom ode...jel curkaš pomalo il je stalo?
    A za nuhalni ne brini,mislim da se u ovim tjednima to ni ne radi baš ,tak da ti je bitniji onaj zadnji. I moj je bio tolki na 10+6.
    Nego mene šokiralo da si več 13+4,kud več
    Sve znaš,lezi,miruj i utrići. Sve bude ok.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •