Stranica 274 od 581 PrviPrvi ... 174224264272273274275276284324374 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 13,651 do 13,700 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

super za sve preglede
    kiara, sad lijepo miruj, i ne zamaraj se sa nuhalnim, da nešto nije ok, doktor bi te sigurno uputio na daljnje pretrage

a ja sam u zadnjoj trudnoći imala streptokok na tom brisu u 37-om tjednu, ginekolog rekao da bi trebala piti antibiotike, ali kad sam došla na pregled u bolnicu rekli mi da ne, nego da ću na porodu dobiti profilaksu, da sad nema smisla piti antibiotike, ali na kraju nisu stigli ni to, došla sam u bolnicu, stavili mi infuziju i ja rodila za dvije minute, sa bebom na kraju bilo sve super
    a čula sam primalju koja je rekla doktorici da bezveze rade sad te briseve, samo nepotrebno opterećuju trudnice i doktorica se složila, pa ti znaj

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Na proslom pregledu sam vec pitala dr hoce li mi uskoro raditi briseve (brinula me ureaplasma) a ona mi odgovori da cemo raditi mj prije poroda. Pouzdam se u nju i to da ce nalaz bit ok. Cijelu trudnocu nesto brinem je li ok, treba li vadit krv, urin, bris...

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Kiara je li ti dr radio uzv vaginalni ili abdominalni? Abdominalni pokazuje drugacije vrijednosti nn. Mislim da bi dr reagirao da nesto nije ok.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Bravo za sve velike i živahne bebice!
    kiara držim ti fige na stotu da hematom nestane! A meni je nn mjeren 2 puta. Drugi put je bio veći nego prvi put - kad sam radila cvs s 13tt bio je preko 2mm. Doktor je rekao da je to u redu jer je i beba veća pa je i nn veći.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Hvala vam curke, raden je vaginalni uzv oba puta.
    Nekako cu se drzati onog nn 0,9 sa 10+5, ne zelim se jos i time opterecivati. Sad je beba skoro pa duplo veca nego onda, pa pretpostavljam da je zato i nn takav.
    Zuzy draga, bome vrijeme letiiii...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tako je! Čudi me da ti je to opče sad mjeril...
    Samo laganini draga

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Curke, pozdrav. Evo mene..bila u bolnici zbog gastritisa i otkrivenog manjeg hematoma niže od ploda..i jućer sam puštena kući na mirovanje. Maloprije kad sam se obrisala nakon mokrenja, na papiru je ostao sluzavi smeđi ugrušak ..protrnila sam sva, jel moguće da je to hematom???Za sad nema krvarenja. Sve me strah otići ponovno provjeriti kakvo je stanje.
    Posljednje uređivanje od Ives000 : 19.08.2015. at 19:14

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Sluzavi smedji ugrusak vise zvuci kao 'obican' trudnicki iscjedak, prosaran bojom stare krvi, koja je cesta pojava uz hematome. Ako te brine, javi se ginekologu da pogledaju.

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Ovo nije bio samo iscjedak, imao je nekakav sadržaj grudasti smeđe boje..idem u petak kod doktora..ali ne mogu izdržati do tada bez odgovora. Mislila sam sa se netko možda susretao s tim.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Našoj bebici je prestalo kucati srce.. prošli utorak sve u redu na uzv, srčeko kucalo ko ludo, a danas kod 2 ginekologa nisu uspjeli naći ništa. Moram vadit betu i u ponedjeljak na kontrolu ali nade nema da opet prokuca.

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Ives, mislim da nemaš razloga za brigu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Icsi avatar
    Datum pristupanja
    May 2015

Početno

Citiraj suncokret19 prvotno napisa Vidi poruku
    Našoj bebici je prestalo kucati srce.. prošli utorak sve u redu na uzv, srčeko kucalo ko ludo, a danas kod 2 ginekologa nisu uspjeli naći ništa. Moram vadit betu i u ponedjeljak na kontrolu ali nade nema da opet prokuca.

A joj, tako mi je žao.
    Koliko si bila trudna?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

danas 7+5. Bebica je bila 8,6mm danas znači da se poduplala od zadnjeg uzva. Veli doktorica da se to vjerojatno dogodilo jučer ili danas.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

suncokret,jako mi je žao drži se,šaljem zagrljaj.

Ives,ako izgledom podsječa na jetricu,onda jest ugrušak,nakupina stare krvi,hematom. Meni je to znalo izlaziti kod krvarenja. Veliš da je manji hematom bio vidljiv na uzv-u ispod ploda,moguče da je sad izašao.
    Al znam da ti svašta ide kroz glavu...lezi,miruj i brzo će petak.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Suncokret, jako mi je žao. Ne znam kako da te utješim jer znam da ti je bilo nakon transfera jako teško...

A zašto si išla opet na uzv tjedan dana kasnije?
    Jesi li krvarila ili imala bolove?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ives tako je meni bilo jučer, prvo sam imala izljev svježe krvi, a malo nakon toga ispalo mi pola dlana "pilećih jetrica", ako nema bolova sve je OK, ako imaš bolove odmah na hitnu, lezi, miruj, uzimaj progesteron.. meni je do jučer navečer, krvarenje i smeđarenje prestalo, idem dan po dan, ii nadam se da bude sve OK.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Imala sam pitanja vezano uz utrogestan,folacin, dal moram mirovati, i takva nekva slična pitanja. Osjećala sam lagane grčiće,stezanja ali nije to bilo ni bolno ni često. Rekla bih klasična trudnička pitanja. On je predložio da napravi uzv da vidi kako je stanje. Stvarno je bio super, trudio se dugo nešto naći i dati mi neku nadu ali osjetila sam mu u glasu da ne sluti na dobro. Onda sam to sve javila suprugu, naravno da smo pali u paniku i otišli smo kod druge ginekologice. Ista priča i kod nje. Divna žena!! Tješila nas je i sve objasnila ali je i rekla iskreno najvjerojatniji scenarij. Rekao mi je moj gin neka dođem u ponedjeljak na još jedan uzv u slučaju da se desi medicinsko čuda, što se budimo realni neće desiti.
    Mislim da ću sutra poslati mail u petrovu da vidim što će mi oni reći. Iako znam da mi slijedi kiretaža.

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Baš mi je žao...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bas mi je zao, suncokret.

Super sto ce provjeriti jos jednom, a i beta ce reci svoje. S obzirom da je prilicno rano, mozda mozes izbjeci kiretazu, ako zelis.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

a kako se može izbjeći kiretaža?

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

suncokret, u 4.mj. sam imala spontani i nisam išla na kiretažu, krvarila sam (naravno imala bolove), na pregledu je ginić ustanovio da je sve otišlo samo.. pratili smo pad bete, dok nije pala ispod 5, i to je to. Nakon mjesec dana dobila sam mengu i odmah opet ostala trudna.
    žao mi je zbog bebice, znam kako se osjećaš

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

suncokret, jako mi je zao
    ovo sto su spomenule kaae i kiara, kod tako ranih trudnoca se cesto sve pokrene samo.

ives, ja sam imala krvarenje nepovezano s hematomom, ali par dana nakon sam kod brisanja imala roskasti i smedji trag. grozan je osjecaj i svaki put se prepadnes, znam. ali dok nema grceva i svjeze krvi, trebalo bi biti ok.

Sent from my A0001 using Tapatalk

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure ja sam jučer rodila, dečko je 4050 i 53 cm.
    Napišem sve kad dođemo doma.

Suncokret zao mi zbog bebe.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

čestitam ribice!!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Cestitke ribici

I veliki zagrljaj suncokret
    Vibram za cudo ~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Hvala na lijepim riječima utjehe i podrške!!
    Ljuti me što Petrovu mogu kontaktirati samo mailom a i na to im treba vrijeme da odgovore!!
    Poslala sam im mail što dalje i sad čekam odgovor. Mislim da ću mirati tamo na još jedan uzv i onda kiretaža

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Cestitam, ribice!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

suncokret19 tako mi je žao! Nakon svega onoga što si prošla... Nemam riječi...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ribice prvotno napisa Vidi poruku
    Cure ja sam jučer rodila, dečko je 4050 i 53 cm.
    Napišem sve kad dođemo doma.
    Bravo ribice!!! Čestitam na velikom dečku!!!

Ives000 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

HVALA vam svima što se podjelile svoja iskustva samnom. Zbilja ste me umirile. Nakon što sam uhvatila ono na papiru, više se nije ništa slično događalo. Uložak je hvala Bogu čist. I nema bolova osim što me kičma ubija od ležanja. Ali istrpit ću i to nekako. Sutra idem kod svog gin. privatno pa ću vidjet što on kaže.

suncokret, jako mi je žao što ti se to dogodilo.Drži se. Želim ti brz oporavak. I držim da ubrzo dobiješ plusić na testu, i da sve bude školski.

ribice, pa to je divno. Čestitam od srca. Uživaj u malenom i čvajte se, mazite se i pazite se.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

suncokret, žao mi je, drži se

ribice čestitam!!!!!

ives~~~~~~~~~~~~~da sve bude super i da se više ne ponovi

mi danas bili na pregledu, sve je super, bebica raste, lijepo nam je mahala

i dobit ćemo curku br.4

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ribica 1 veeelika beba, nema što! Moja je curka imala mršavih 1150g s 29tt.
    ribice čestitam! I čekam priču
    Ives000 eto, i ja mislim da je sve to do hematoma i da ne moraš brinuti. Naročito pošto se smirilo!
    llella nekako je bilo i očekivano, ne? Ajme 4 cure! Kaj kaže muž?
    suncokret19 mogu ti samo poslati zagrljaj i poželjeti ti isti scenarij kao kod kiare79

Ja se i dalje družim s opakim kontrakcijama, mirujem i čekam pregled za tjedan dana. Moram popričati s gin jer ovako nećemo dočekati 37tt.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

muma, a jesu pravilne ili bh? ne treba značiti da budeš ranije rodila ak su bh...

a mm se nadao ovaj put dečku, kako je rekao da dobije malo muške potpore, na pregledu veli da je zamalo rekao doktoru da nek stavi naočale i još jednom pogleda bolje

ali kaže da sad bar nema iznenađenja, sve već znamo....
    ja sam od kad sam pročitala Male žene, govorila da ću imati četiri cure i eto muž mi ispunio želju

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Ribice čestitam na velikom dečku i čekam tvoju priču!
    suncokret jako mi je žao
    Muma da li te bole te kontrakcije, je li to kao menstr. grčevi, kakvog su inteziteta i jesi spominjala to dr-u, šta kaže na to?

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ribice, čestitke na momčiću!
    i llella na četvrtoj djevojčici sigurno su vam prve tri super ispale pa nema smisla da mijenjate

muma, daj stvarno opiši kontrakcije.
    mene od onih prepona neki dan sad bole i kukovi i od jučer osjećam konstantnu tupu bol u maternici.
    prepone su bile baš lokalizirane do jučer popodne kad me sastavilo.
    nabrojala sam deset bh kontrakcija u sat vremena.
    kupila sam onaj mg direct u vrećicama. sastav mu je očajan, ali čini mi se da je pomogao oko kontrakcija.
    sad samo osjetim tu tupu bol.

piješ li ti još nešto uz magnezij? mislila sam uzeti normabel da vidim hoće popustiti.
    i meni je pregled za tjedan dana

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Ja sam radila.ispalo je tocno.ima jos par cura koje su radile tu.
    lijep pozrav cure.... kako radi se to sa sodom bikarbona????? da saznas spol bebe i u koliko tjedana to moguce napraviti???

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

lijep pozdav svima, prelazim sa odbrojavanje na ovu temu i nadam lijepom druzenju.... danas smo 9+2 prestali su mi svi simptome ustvari nisam ni imala nista osim apetita i bolnih grudi.... sada mi je smanjio se i apetit i bol u grudima... imam stalno neki grcevi u predelu jajnika i bojim se da nesto nije uredu.... na uzv idem tek 24.8..... sa 7+3 bili smo velike 13mm ... vjerujem da bude sve ok... jos i taj hematom imam ispod bebice nadam se da to nestalo ....

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ma baš su bh. Odlučila sam pričekati taj pregled za tjedan dana. Kroz dan ih čak nema toliko, ali navečer sam luda od njih. Jučer navečer sam rekla da danas zovem gin i amen. Nije im bilo kraja. Kamen cijelo vrijeme. A eto dođe dan i nisu više toliko česte, pa odlučim čekati pregled. Danas ih je bilo možda 5-6-7-8 do sad (nisam ziher, u fetalnom položaju ih koji put i ne primjetim koliko sam i navikla na njih, a uvijek tako ležim na boku). Ali traju po minutu. Nelagodne su, nisu praćene nekim pms bolovima (jako jako jako rijetko je koja bolna baš kao pravi trud...ajmo reći da je do sad bilo nekoliko takvih u svih tih 10 tjedana). Naravno da su nelagodnije kako je maternica veća, pa me sad već baš grče. Izbjegavam ležati na leđima i previše dirati trbuh. Malena je navečer najaktivnija pa su i one češće. I svaka promjena položaja ih izaziva - okretanje na krevetu, dizanje za wc, sjedanje, spuštanje u ležeći položaj... Zato puno ležim na lijevom boku i ne mrdam - doslovno.
    Ginekologica je rekla samo magnezij. A ja bi htjela da vidi što je s cervixom prije nego mi uvali lijekove. Tako da čekam taj četvrtak da joj kažem da mi promijeni željezo i da ju nažicam progesteron. Samo da ne utječu i dalje na cervix, pošto mirujem, i neću se žaliti na njih

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Dobrodošla ljube555

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ljube555 prvotno napisa Vidi poruku
    lijep pozrav cure.... kako radi se to sa sodom bikarbona????? da saznas spol bebe i u koliko tjedana to moguce napraviti???
    Staviš sodu u čašicu i popiškiš. Ako se pjeni, dečko je, a ako se ne pjeni onda je cura. Probaj. Mislim da nema pravila u kojem tjednu

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Dobrodošla ljube555
    hvala puno

ljube555 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Staviš sodu u čašicu i popiškiš. Ako se pjeni, dečko je, a ako se ne pjeni onda je cura. Probaj. Mislim da nema pravila u kojem tjednu
    bas cu probati,,,, ja ovu trudnocu ocjekujem malenu i vjerujem u to da bude curica.... posto imam dva sina velika i najveca zelja sada malenu mazicu imati.... a imam bas neki osjecaj da bude curka

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja sam radila to sa sodom i ispalo je da je cura na kraju je decko

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Joj, danas me tako trbuh boli (ne dolje nego crijeva), sve me struk rastura.
    Baš sam si jadna...

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj ljube555 prvotno napisa Vidi poruku
    bas cu probati,,,, ja ovu trudnocu ocjekujem malenu i vjerujem u to da bude curica.... posto imam dva sina velika i najveca zelja sada malenu mazicu imati.... a imam bas neki osjecaj da bude curka
    Može, mi na kavu a cure u parkić

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj Medeja prvotno napisa Vidi poruku
    Joj, danas me tako trbuh boli (ne dolje nego crijeva), sve me struk rastura.
    Baš sam si jadna...
    joj, i meni danas tako..

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Uh,ste se raspisale...
    Prvo čestitam ribici na bebici!
    Onda llelli na pojačanju,girl power
    ljube,kažu od 9. tt da se može ovo sa sodom,pa probaj.
    Kod mene ne da se nije zapjenilo ni mrvu nego ko da sam u vodu gledala..mirno more.
    Suncokret,da pitam.. zašto bi se morala javiti u Petrovu? Dali si tam planirala i voditi trudnoču ili? Jer nakon obavljenog prvog trudn. uzv-a,obično ih više ne vidiš.
    Ja danas obavila kontrolu kod endokrinologice,za 6 tj ponavljam TSH i onda i OGTT i ako je sve ok ne moram više dolaziti do iza poroda k njoj.
    Meni počele bh sve jače. Na početku po jednom dnevno,sad kad god se ispružim na leđa...a nemrem stalno na bokovima biti,pa svako tolko imam kameni trbuh. Danas jednu osjetila u vožnji. Pa kak bude tek kasnije ako mi je več sad tak. S tim da sam i na normabelu i na mg i na utrićima.
    Znam da je najbitnije da ne bole i da ne otvaraju...za tjedan idem na pregled pa se budem o tome pospominjala sa svojom gin.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Muma, bas sam se tebe sjetila danas na pregledu kod doktora - isla sam na gledanje stotinjak UZV fotki koje su napravili na radiologiji u utorak. Uglavnom, cervix s 20+4 mi je bio 3,9 cm, sto se prema njihovim kriterijima smatra savrseno dugim cerviksom za tjedne trudnoce, za drugorotku. Pitala sam ga bas danas koja bi duzina bila smatrana skracenim cerviksom i rekao je tek ispod 2,5 cm, ali i tad bi se mirovanje savjetovalo tek ako ima i drugih naznaka prijevremenog poroda (otvaranje, npr.). U vecini slucajeva, ako nema drugih simptoma i naznaka, cervix od 2,5 cm ili manji bi se samo cesce kontrolirao nego ovi duzi.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

suncokret jako mi je zao
    Muma drz se!
    ribice cestitam!!
    llella bravo za curku!!

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Ribica 1 veeelika beba, nema što! Moja je curka imala mršavih 1150g s 29tt.
    ribice čestitam! I čekam priču
    Ives000 eto, i ja mislim da je sve to do hematoma i da ne moraš brinuti. Naročito pošto se smirilo!
    llella nekako je bilo i očekivano, ne? Ajme 4 cure! Kaj kaže muž?
    suncokret19 mogu ti samo poslati zagrljaj i poželjeti ti isti scenarij kao kod kiare79

Ja se i dalje družim s opakim kontrakcijama, mirujem i čekam pregled za tjedan dana. Moram popričati s gin jer ovako nećemo dočekati 37tt.
    Muma ja sam 5 mjeseci imala bh a nekad i prave trudice i prenijela a 5 dana i rodila ekspresno super zdravo dijete

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •