Muma,pa nemreš vjerovat..unatoč strogom mirovanju i terapiji. A kaj još vele doktori,jel to problem kaj joj je trbuščić manji,kaj to smatraju zastojem u rastu ili kaj?
Drži se,mislim na tebe i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ do neba da se kontrakcije smire i sve bude dobro!
muma, za tebe i evušku
jel ona uznemirena i ima visok puls zato što si ti ili je nešto muči unutra?
glupo sam postavila pitanje, valjda se kuži što mislim.
eryngium, divno za pišulinca od skoro kile!
zašto će te porađati ranije, nisam ulovila?
eryngium,bravo za bebicu,nek tako i ostane. Znači posteljica nisko ne zadaje probleme,taj dio je ok?
Cure,dal primječuje koja od vas kakve nove promjene na koži? Ono,znam da je sve normalno da se mijenja...no mene čude neki čudni bijeli flekovi po nogama. Pojave se navečer,i tokom tuširanja i nakon,su najizraženiji,kasnije nestanu. A tuširam se možda tri min. mlakom vodom.
Ono,kao kad prst utisnete u kožu pa ostane bijeli trag na sekundu. Tako je ovo. Noge mi promkene boju naspram gornjeg dijela tijela pa to bijelo bude izraženije....ko nekaj vezano za cirkulaciju? Prek dana je sve normalno.
I pojavile mi se strije na desnoj cici,oko bradavice. Prvo su te brazde bile hrpa sitnih kapilarica ali sad su to več i pod opip i na izgled tamnocrvene strije. A uljim i cice i trbuh svaku večer...eh,očito nebitno.
Bravo eryngium!
Ja sam doma, ali od sad na dalje, Bog nam pomogao. Mislim da je to najbolja definicija stanja. U ponedjeljak idem ponovno na pregled i ako beba neće rasti slijedi odluka o porodu, da li s 34tt, 36/37tt... ako ne krene porod sam ranije...
melange mislim da su današnji otkucaji rezultat još jednog vaginalca, uzv-a i mojeg stresa, jer su do sad bili uvijek savršeni. A ne mogu ja ujecati na to. Pokušavam biti zen koliko ide.
Eryngium tako mi je drago da je sve ok! !!
Muma bit ce ok, vjerojatno od stresa je sve podivljalo, pa zamisli samo koji je stres u tebi ovih dana bio i jos uvijek je, koliko god ti mislila da si zen beba to ne misli. Hajde mozda doma bude lakse ipak si doma.. Okupiraj si misli drugim stvarima koliko god to možeš!
Žužy definitivno cirkulacija, vjerojatno ti izreagira na tuširanje, ipak je sad sve turbo osjetljivo
Muma u mislima sam s tobom. Mene su neki dan uhvatile neke kontrakcije da sam jedva hodala. Odmah sam posla do doktorice i dala mi je normabel 3x2mg dnevno i magnezij direkt i preporuka mirovanje. Magnezij pijem al sam normabel uzela samo jednom i sad mirujem sto vise. Nemam bolova ni kontrakcija. Strah me uzimati toliko normica ako nemam vise kontrakcija i nisam otvorena.
Muma draga, lijepo da ste doma i nadam se da ce sad biti bolje, ipak doma je sve smirenije.. pazi sebe i curku.
Ja strepim i cekam pregled u petak..uzas kako sam nervozna.
Muma draga, i ja sam u mislima s tobom!! Sve će biti ok, ne brini draga!!
Eryngium, kad je tebi termin? I meni je maleni na uzv prije tjedan dana, s 25tt imao 800gr, a ja dobila 9,5kg...vidim da smo skroz terminuše![]()
žužy već sad? Pa kaj su tak narasle cice? Ja ih još nemam, ali imam sasvim zadovoljavajući broj pubertetskih, pa bi bilo dovoljno
Moja cura se smirila, očito je zaspala...ajde, korak smo naprijed.
Zuzy i meni se neke strije stvorile ali na donjem dijelu grudi. Vidim ih kad ih podignem. Cudne su boje, nakako tamno crvene prugice. Valjda je to ok. Ne brinem previse jer su mi dosta narasle. Nov grudnjak sam prerasla nakon tjedan dana.
Muma ~~~~~~~~ za sto duzi 2u1 status
A otkucaji su vjv rezultat svega sto si navela
Ja sam jednom u prvoj trudnoci, u 32 tt, zavrsila na hitnom ctg-u zbog otkucaja - otisla svojoj dr zbog iznenadnih kontrakcija, sva se uzrujala, sto je rezultiralo tlakom 150/100 i bebinim visokim otkucajima
Ona me malo smirila i dok sam dosla u bolnicu - sve se unormalilo
eryngium bravo za bebu!
zuzy mene je samo jako svrbila koza
Muma, drzim fige za 2u1 do termina! Bit ce lakse kod kuce. Sto je da je, manje je stresa.
Cure sta samo ja imam grčeve i to po noći kao menstrualne ali kod jajnika - itko?
Ne da mi se panicarit jer se smiri a pregled je za 10dana..
dominikslatki...pa sad si več nekak mislim da nebi smjela imati grčeve tipa menstrualne. Ako se ne pojačaju,pričekaj pregled...ali uvijek možeš zvrc giniča,čisto da te smiri.
Nisu mi narasle sise nešto,samo su punije. Ali su mi se s početkom drugog tromj. bradavice povečale,pogotovo desna.
Ribice,e točno ta boja...takve i budu strije na početku,tamno crvene do ljubičaste. Inače sam prve na desnom bedru dobila u osnovnoj školi,tako da sam im sklona. Al ono,očekivala ih jesam na trbuhu,ne na cicama i to tak rano. No dobro...
muma, bit će lakše doma, manje stresa sigurno, samo miruj
dominikslatki, a jesi sigurna da ti nije probava možda?
meni tlak i dalje koma, jedva čekam da prođu ove vrućine, skroz sam za ništa ovako, curke bi se igrale, a ja bi samo ležala
a o kuhanju da ne pričam, a moram kuhati, a jedva stojim![]()
Ovo s mrljama meni bude inače po zimi kad izađem ispod tuša jer mi tek onda proradi cirkulacija u nogama. Izgledam ko crveno-bijeli leopard. Za sada u trudnoći nisam imala takvih promjena.
Posteljica je do ušća ali ga ne prelazi tako da je od svih opcija ta najbolja. Rekao je da, pod uvjetom da nastavim dalje ovako, ako nisam do sad prokrvarila ni neću.
kudri mi smo očito jako blizu, i po kilama, i po bebi i po tjednima.Termin mi je 15.12.
Muma ~~~~~~~~~~~~~~~ i samo dan po dan. Čim su vas pustili doma gledam na to kao plus.
Curke samo da napisem danas bila kontrola 34+1 sam bebac tezak 2600grama dal je to puno?
Sljedeca kontrola je za dva tjedna i tad pocinjemo raditi ctg
Ma mislim da nije bas kao da me jajnici zezaju takav osjećaj, bas cu noćas vidjet kakva ce biti situacija.
A imate li vi iscjedak? Ja se borim s njim cas se pojača pa slabi sad je dosta jak, onako bas ga osjetim kad ide.. Na gaćicama je lagano žućkasti i malo ljepljiv, jel to pak ok? Nema miris.
Bas me zadnjih dana pere neka paranoja faza ja ne znam sta je..a bas sam bila smirena neko vrijeme sad sam opet podivljala
Iscjedak je vise nego vjerojatno normalan. Zut, ljepljiv.
Thanks kaae, odmah sam odahnula. Danas bas cijedim![]()
Bit ce bolje sutra!
Muma mislim na tebe Drž se!
micamaca,pravi dečko,ali kolko vidim veliki je od starta. Nek on samo raste!
llella,kak si olakšavaš ovo stanje sa niskim tlakom? Pijuckaj puno vode,grickaj nekaj slanoga..baš mi žao da te muči..
dominikslatki,kak je prošla noč?
kiara,sretno u petak
Muma,kak je kod tebe?![]()
Dominik, imam i ja takav iscjedak, koji dan je nešto žući, druge dane vodenastiji, kako kad.
Isto znam osjetiti da ide kada se sagnem, čučnem i tak.
Iako i ja proživljavam paranoju jer se stalno bojim da ne prokrvarim, što mi je neobična paranoja jer još nisam krvarila u trudnoći (taj mi je strah valjda ostao od implantacijskog kada sam mislila da je menga).
Previše razmišljam o svakoj boljki, neki su me dan jajnici boljeli kao u vrijeme ovulacije. Teško se opuštan, zaboravljam da nešto u meni raste pa su i bolovi ponekad normalni.
Više bih voljela da sam bedasta, da ništa ne znam, bila bih sretnija i blažena u neznanju.
Kada ti je termin? Koliko si sada trudna?
Noc je prošla bez grčeva hvala Bogu, al ovo i dalje curka.. Ali koliko čitam dosta zena bude tako , ali tu je paranoja s plodnom vodom pa si onda razmišljam pa imala sam to i zadnji put na pregledu pa je sve bilo ok..
To si i ja mislim da sam barem bedasta pa nista ne znam, kako lijepo i naivno!
Medeja, a imaš li osjećaj onako kao da si mokra stalno? Ja da i bas me nervira osjećam se kao neki jadnik sva sam si jadna haha
Ja sam 19+4 sada..
meni su stalno mokre gacice, ali to pripisujem temperaturama. bas se grozno znojim, cesto mi kad sjedim ostanu tragovi na dupetu i preponama. i minimalno dva puta dnevno mijenjam suho rublje. nema mi smisla dnevni ulozak stavljati kad bi se odlijepio
imam odnedavno i ovaj iscjedak koji spominjete, ali dok nije u boji, ne zabrinjavam se.
:hug: za olaksavanje paranoja!
Sent from my A0001 using Tapatalk
micamaca budi sretna, vidi nas kako "navlačimo" grame
dominikslatki normalan je. Moj je isto žućkast i uvijek se pitam kako mi gin piše "čisti bijeli" u knjižicu kad nije bijeli. Meni su u bolnici radili test na curenje plodne vode, tek toliko da eliminiramo problem, i hb barem je to u redu. Mislim da nema trudnice koja nije malo više mokra u tudnoći... zato i koristim dnevne uloške.
Ja sam skinula kilu u bolnici, i čak ni mužu nije jasno kako jer je vidio i čuo što i koliko jedem. Trudim se što manje dizati iz kreveta. U prolasku do kupaone sam primijetila da mi se možda trbuh malo spustioKontrakcija za sad nema nešto. Cura je jučer od šoka prespavala cijelo popodne, i naravno da me zabrinula jer je inače jako aktivna. Onda je počela štucati pa mi je srce bilo na mjestu. A sad smo zen, i ona i ja
![]()
MUma, nego što nego zen!! Tako i treba!! Dan po dan, uživaj, mazi curku, pričaj joj i pjevaj...odmaraj, jedi i sve će biti super!!! Još mrvicu izdrži, pusa
Muma,a možda ti se samo učinilo..znaš da znamo vidjet i ono čega nema
I zbilja nevjerojatno da si skinula kilu u bolnici...znam kak su obilne porcije a i sav onaj kruh..bome ne šparaju na njemu.
Samo ti lezi,pusa velika buši tvojoj
Kaj se tiče iscjetka,na utrićima sam pa slabo kužim kaj je od čega...mada sam od početka znala imati u svoj toj bijelini i pokoju bež/žutosmečkastu sluzavu gruđvicu. A dnevne ne nosim,od početka radije stavim wc papir pa mjenjam,lakše mi je tak.
Dominik, ponekad i ja imam osjećaj da sam sva dolje mokra. Baš mi je jučer bilo tako.
Nosim dnevne uloške, mijenjam ih stalno.
I ja pijem terapiju, nisam niti pomislila da je možda i do tabletica.
Inače, meni je gin ostavio da pijem Folacin i dalje do sljedećeg pregleda. Zašto? Bit ću već u 19tt.
Pijem i Duphastone i Andol.
Stalno mislim na te tablete, jedva čekam dan kada više ništa neću trebati popiti.
Ja pijem trenutno 7 preparata! S-e-d-a-m. Nešto na tašte, nešto prije jela, nešto poslije jela, nešto ujutro i navečer i nešto samo navečer. Rekla sam mužu da mi nabavi onu kutijicu za tjedno sortiranje lijekova.![]()
Pozdrav svima.
Prva mi je trudnoca,drugi tjedan mi je trudnoce.Imam bolove u dnu stomaka,ne da me non stop boli ali kad zaboli imam osjecaj da cu dobit
Ajme s ljekovima...
Moja terapija su 6 utriča dnevno,1 normabel,prenatal i magnezij kapsule sa kojima se borim gutati ih pa uredno istresem sadržaj u usta,mada znam da je ta plastika s razlogom tu...i pikica fragmina dnevno.
Jučer oko 6 bh čitav dan bilo,uglavnom kad bi se ispružila malo na leđa da izravnam noge i odtrne mi kuk. Danas za sad samo jedna...a čak sam bila i malo aktivnija,pobrisala prašinu (barem onu koja se vidi), došla mi frendica na druženje...a čak si mislim i juhu skuhati. Aha.
Zasto jos uvijek utrici, zuzy? Sto nisi preko 12 tjedana?
Ja sam ih stavljala vaginalno i zapravo nije bilo neke vece razlike u iscjetku, nakon prvog vala kad se progesteron (zuckasta tableta, ovdje) otopi pa to izadje van. Nakon toga, sve isto kao i sad, a ne stavljam ih barem 10 tjedana.
Ja sam zadnje i najjače krvarenje imala sa 13 tt. pa ukidanje nije ni u talonu. Sigurnija sam s njima nekak, mada kažu da su kap u moru progesterona od kad posteljica preuzme svoju ulogu.
Ali kažu i da prog. pomaže kod bh kontrakcija...uglavnom nebi se bunila da ih uzimam do termina.
I meni po ovim vrucinama sve mokro...
A tlak ne znam s cime rijesiti,pijem vodu,jedem slano,malo bude bolje,ali onda opet padne
Ne znam jel moguce da mi na tlak utjece to kaj se budim na ledjima?
Ne spavam inace na ledjima nego na trbuhu,ali kako sad ne mogu cesto se probudim na ledjima i bas mi ujutro bude i najteze
Posljednje uređivanje od llella : 02.09.2015. at 15:02
Uh cure stvarno dosta toga uzimate.. Ja samo elevit, Duphaston sam samo na početku, i geonistin sam dobila al sam odustala jer sam imala čudne pojave od njega tako da cekam pregled idući tjedan da vidimo dal ce mi štogod uvaliti.. Vjerojatno opet nesto za taj iscjedak za koji svi vise manje kažu da to tako mora biti, čemu onda to natrpavanje vaginaletama i sl ne kuzim(osim profita naravno)
Nizak tlak u trudnoci zna predstavljati problem ali kako kaze moj gin nizak tlak znaci da vise krvi prolazi kroz posteljicu i da su krvne zile rasirene.
Ja se godinama borim sa visokim tlakom i bila na terapiji a otkako sam trudna imam nizak tlak cesto mi se mantra i ko pijana sam
Kotex.
Mene jedino trtica boli od spavanja na ledjima, ali valjda mi je tako najudobnije, s obzirom da nesvjesno biram strane dok spavam. To kad nisam budna, iz ovog ili onog razloga.
Curke, meni su se ponovno vratila grčenja mišića u potkoljenicama.
Svaki dan uzimam onaj šumeći magnezij od Dietpharma 375+vit c.
Bojim se uzeti dvije tabletice, ne želim pretjerati.
Budem probala promijeniti proizvođača.
Majka mi je kupila od Natural Wealtha pa ću probati s njim.
Koje vi magnezije koristite?
Ja ti koristim Carefree cotton. Meni su dobri.
I uvijek onu Intimeu classic za pranje.
Netko ne preporuča te sapune za intimno pranje, ali ja ih koristim plus dnevni ulošci (i protiv njih su ljudi). I tsko već zaista dugi niz godina.
Vjerojatno tome nisam niti sklona, ali nikad nisam imala niti upalu dolje ni bakteriju, brisevi uvijek savršeni.
Ne koristim dnevne uloške. Nisam protiv njih ali kod mene od njih nikakve koristi. Izvrću se, lijepe za dupe, za nogu, sami za sebe i po ovoj vrućini imam filing da se samo još više sapam s njima. Zato mijenjam gaće cca 5-6x dnevno i to je to.
Magnezij uzimam onaj iz dm-a. Tegla od valjda 200 tableta.
Što se tiče niskog tlaka muči me samo ako se naglo ustanem pa grlim zidove, ormare i sl. Ako si dam vremena prije nego se stavim na noge bude ok. Tako mi je bilo i prije trudnoće pa sam navikla.
Žužy, znam par njih koje su bile na utrićima skoro do poroda jer po nekim iskustvima sprečavaju otvaranje i prerani porod. Tako da ako te ne smetaju, što da ne, odmoći neće.
Faty, dobrodošla. Bolovi ko da ćeš dobiti su normalni.