I naravno sto vise vode uzimaj. Ako urin nema cudnu,mutnu boju,ili ako ne zaudara,ne brini. Ma voda zakon, a i brusnica, grickaj suhu brusnicu,ne moze da skodi.
I naravno sto vise vode uzimaj. Ako urin nema cudnu,mutnu boju,ili ako ne zaudara,ne brini. Ma voda zakon, a i brusnica, grickaj suhu brusnicu,ne moze da skodi.
Uf kako su meni danas nikakvi misici, bas me sve...ne boli, ali bljak je osjecaj. Titra, atrofira, sto vec...
A što kažete na odnos sa m pred kraj trudnoće??? I s obzirom na to da sam imala streptokok u urinu ali ga izliječila?? Ušla sam u 39 tj. I nikako nisam imala odnos s mužem već jako dugo...a nije da samo njemu fali![]()
Pa mozete koristiti kondom.
Zar nije da ako je nalaz na strepto B bio +, da se automatski daju antibiotici pri porodu (kao prevencija)? Bas zato jer se strepto povlaci i vraca bez nekog uzroka.
Ako se daje antibiotik, onda je svejedno da li imas odnose ili ne. A mozda i ubrzate bebin izlazak![]()
Ako si se izlječila samo dajZdravo je, samo budite nježni!
Mi smo se normalno keksali dok mi nisu otkrili infekciju, onda se nismo mjesec dana smjeli i ludili smo, i jedan dan dođem ja ginekologu i da on meni zeleno svijetlo, ja dođem doma sva sretna a mene moj dragi više ne želiMaleni se spustio sa glavicom jako nisko i ne može on više , psihički ne može dolje, i nema šanse da mu objasnim da ne može do njega, ahahah budala, tako da ako to nije problem kod tvog dragog onda iskoristi prije nego postaneš babinjača
![]()
i cilj mi je da ga malo poguram...a što ću nego spojit ugodno s korisnim, jer sam već ogromna i jedva se gegam....
neki su mi rekli da ne daju u Petrovoj odmah taj antibiotik ako je izlječen streptokok... tako da ne znam ni sama...
idem u utorak na kontrolu pa ću to provjerit...a i idem na carski pa možda beba ne može tako dobit streptokok jer ne ulazi u kanal :/ ne znam
hahahahah... moj mene isto baš ne želi više...malo ga je frka... al ja više ne mogu ništa a i ne mogu reći da mi ne fali malo nježnosti...jest da mi je trbuh ko bačva ali.... i moj malac je jako nisko.... ali bi rado malo pogurala sve skupa... idem na carski ali su mi rekli ako se išta počne dogačat da odmah dođem...kakve sam sreće mali će unutra ostat do Uskrsa![]()
E drage moje ja sam se jučer skoro ukakila od straha... Cijeli dan sam bila na wc-u, sve me boljelo ( i crijeva i maternica), kontrakcije svako malo
Već sam se vidla na putu za rodilište, ali hdb da se do danas smirilo!!! Ja još ni torbu nisam spakirala a i nekak mi je prerano za roditi, tek sam 35+3 danas... Jel moguće da se nešto polako počelo pokretati ili sam jednostavno neku crijevnu virozu skupila?!?
Iskreno sad me malo i strah, ja bi za Božić još bila 2u1 pa onda poslije kad krene nek krene...
Ima netko sličnih iskustava?!?
možda ti se tijelo već polako priprema,mojoj frendici je tako bilo poslije 36tt i u 38tt rodila,najbolje pitaj ginića da se smiriš
A glupo mi je ići do bolnice samo da pitam (još bi mi samo trebalo da nekom padne na pamet da me hospitalizira pa da trudove čekam u bolnici ili da me netko od dežurnih tak nježno pregleda da mi i pokrene porod)... bila sam u četvrtak na kontroli i sve je bilo super, ali stvari se mogu promijeniti u nekoliko sati tak da ni sama nisam pametna... Sad sve da i krene oni me više ni nebi stavljali na tokolizu ili?!?
Mislim da ne bi, jer si prosla 34tt i pluca su razvijena.
Te kontrakcije mogu biti priprema za ono sto slijedi. I vjerovatno jesu.
Meni je isto tako prije nekoliko tjedana (mislim oko 34-35tt) ispao sluzni cep, bile bolne kontrakcije, pa nista jos. Bila sam mirovala tih tjedana. Doktor mi je rekao da usporim, vise mirujem, ali da nece nista uciniti u bolnici ako i krenu kontrakcije (bas mi je tad bila kontrola, pa sam ga mogla pitati).
I sd sam prosla 37 tt, pa i dalje nista. Cekamo....cekamo...![]()
Da,nakon 34tt racunaju da mozes roditi. Malo ranije je istina,ali to kazu vise nije opasno razdoblje.
Miruj da se opet ne pokrene ako hoces jos izdrzati,ali u svakom slucaju jos malo pa si mama, cekala termin ili beba dosla prije![]()
Mucice,moze biti malo jaca peristaltika crijeva,zavisi i sta si jela, jesi se prehladila,u svakom.slucaju povecana peristaltika tj.povecano kretanje crijeva,djeluje na matericu izazivajuci kontrakcije. Zato.je npr.kontraindikovanouzimanje laksativa u trudnoci.
Ali kako kazu cure,moze biti i priprema. Beba jeste od 34 skroz formirana,naravno ako je trudnocai rast djeteta prosao.kako treba. Vitalni organi,pluca,mozak...sve bi trebalo da je formirano. Zato se kze od 34 t moze da se dise. Ja ga cekamkao spas nakom svogt ovog vremena,a sad sam 33+2 mislim da cu po ulasku u 34 t da placem citav dan, e onda cu mozda da nazdravim sa dragim
![]()
Danas me povremeno dok hodam uhvati bol koju baš i ne znam opisatial ću se potrudit.. nekako.. hahaha ( upravo sjedim i 10 minuta gledam u tipkovnicu ko idiot
)
Dakle, napravim korak, i nije to pubična kost, nego kost još niže od nje, kao da je na samom ulazu u vaginu, bol je jako munjevita, zaboli da ti se smrači ali samo na trenutak i kreće se sa lijeve strane , baš ko da je oko kosti s unutarnje strane vagine.. koje objašnjenje , znala sam da će ovako (ne)ispast
Znači, jel zna netko o čemu pričam.. i šta je to?
Tamarisa, jao pa u akciju,zeno, jedino bi ja koristila zastitu...i sta kucas po forumu, imas sta da radis... a nemoj bas "kama sutra"....sve polako..
Apsu, kakva ti je probava? Meni se desavalo od prilike isto, nisam mogla pomjeriti nogu od bola ...otisla u bolnicu, probava losa i bol prosao na 2 litre infuzije tj.bila sam i malo dehidrirana.
Ma probava je savršena, svakodnevna.. Dehidrirana nisam sigurno, mislim da pijem preko 5 litara vode dnevno, strašno koliko mi paše.. Možda mi je micek sjeo na neki živac, ne boli me dok stojim, dok sjedim ni dok ležim, samo kad hodam s lijevom nogom..
Onda ne hodaj...tj ,skakuci na.desnoj
. Salim se, vjerovatno je beba pritisnula neki zivac. Pojacaj malo B kompleks(vitamini). Cmoka
vec dugo citam po forumu postove i nisam nigdje primijetila da netko ima problema s lezanjem.meni npr.kad lezim je najgore,toliko me zna boljeti zdjelica i pucati,a o okretanju da ne pricam.cim se dignem,nikad boljeja sam u 38+ i samu sebe izludujem vise mislima i imam neki filing,gotovo sam uvjerena da ce doci prije,ne znam sta vise ima radit unutra,navodno je i za tjedan veci(iako to navodno nema nikakve veze)ne znam...ima li tko iskustva,postoje li neki indikatori osim onih pucanja vodenjaka i slicno,da je porod zbilja blizu?uff da ne pricam da ono spustanje se dogodilo vec prije mjesec i da nisam danima mogla hodati od bolova,cak ni stati na nogu.
Evo mene opet s istim pitanjem oko onoga sto da pijem (osim vina,naravno!)![]()
Preporucila mi je ginekologica Pregnital, uzela sam ih (i one su bas jako zelene) :D jel ih netko pio vec?jesu ok?
Ja sam ih pila.. Zdrava ja zdravo dijete, a dal su one pomogle to ne znam
hej,ja sam ih pila i OK su mi bile,imaju manje željeza pa su "lakše" za želudac
Draga,pred kraj trudnoće će te sve više boljeti sve to dolje jer se bebek spušta,zdjelica omekšava,kukovi šire pa sve to napada i okolne kosti,mišiće itd. moji bolovi su stvarno nekad bili senzacionalni do te mjere da više nisam znala jel me boli rit ili pikica,mjehur,maternica,mišić ili kost...a pred kraj mi se pojačao onaj efekt nemirnih nogu, najradije bi si ih za vrat stavila...očekuj još svašta i sve je to normalno...
Evo me i tu hehe. Imam ti ja takvo iskustvo, gle, moguće je da imaš pripremne tj.lažne trudove, na stranicama od harni imaš sve o vrstama trudova i moguće je da ti sve to utječe na probavu, i to je dobro jer se organizam ionako čisti sam od sebe u trudnoći..ja sam imala faze trčkalice i zatvora pa se izmjenjuje, a baš pišem apsu da pred kraj trudnoće sve to tako zna bolit i onako "teško padat" pa više ni neznaš što te točno boli i što su točno trudovi a što ne...
ako uočiš sukrvicu (koja isto tako ništa ne mora značiti jer kad se cerviks omekšava zna malo i krvariti,ili ako si se seksala i sl. također) ili ako ti bolovi postanu regularni i ne smiruju se nakon mirovanja, odi ti samo doktorima i reci kaj ti je...ja sam u tvojim tjednima već krenula u trudničku na kontrole tako da je porod moguć...a po pitanju poroda, uopće ne brini, ti si u 36 tjednu i bebek se može roditi. poznajem barem 3 žene koje su rodile u tim tjednima i sve je bilo OK i s njima i s bebama.
E a sad malo o bejb i meniMi smo sad ok, al nećete vjerovat da sam prvi dan kad sam izašla iz bolnice imala stravičan panični napadaj i to navečer,morala sam popit normabel, tlak je divljao, bilo me strah da ću umrijeti...sljedećih tjedan dana se uopće nisam usudila pustit bebu samu jer me pak bilo strah da će ona umrijeti. Onda me iznerviralo dojenje jer u bolnici uopće nisu radili samnom pošto su zaključili da sam u guzici sa energijom i da mi je krv nikakva i da zato nemam mlijeka+ravne bradavice i sl. stvari, a još k tome se nikako nisam uspjela namjestiti jer me sve boljelo od epiz. Onda sam dobila hemeroide pa se opet nisam mogla namjestiti za dojenje. U međuvremenu je štruca jela AD i moju sirotinju od izdojenog kolostruma jer sam kasnila za njom u produkciji a kao što kažem nikak ju namjestit na sisu-ja slaba ko krepana a ona 4,5kg i vrlo živahna i pokretna. Onda je došla svekrva samo kao vidjet bebu,pa ostala 5 dana, pa mi je ona dizala živce sa svojim paranojama da će mi ispast dijete kak ju držim bez jastučića,da ju dobro ne prematam,pa savjeti iz prethistorije o dojenju "sam joj drapi cicu u usta bude ona potegla" a jadnoj su davali dudu varalicu u rodilištu tak da je već tamo počela krivo sisat, pa mazanju guze kremama na debelo,pa cirkusi sa psom jer će pojest bebu i da će beba pojest dlaku,pa muž mora na put a ona nema ni 2 tjedna i tako...
Tek evo 3i tjedan smo se uspjele ufurat kak spada...bebek cica,ja se izdajam, sve trudničke kile su otišle i ide mi taj mama mode konačno... a mislila sam da ću poludit od nespavanja,nejedenja,slabe krvi,bolova itd.
Čisto da s vama podjelim svoje prve dane s bebom
E da, samo da znate da je sve ovo normalno haha!
Posljednje uređivanje od nanimira : 09.12.2013. at 08:19
Nanimira, super da ste ušle u štos!
Sad jedno brzinski pitanje, a poslije ću te više zagnjaviti: A zakaj se izdajaš ak beba cica?
hvala ti Nanimira na ovom postu,svekrvu ne bum ni blizu pustila a moj nek uzme tj dana go da mi pomogne,to mi je nekak prihvatljivije
tak sam si i ja zamislila da bum tak napravila.svekrva mi nije baš blizu pa mi nebu dosađivala,a blizu mi je sestrična kaj je i medicinska i mama i jako smo si dobre i mislim da bum nju stalno zvala ak bum nekaj trebala..blizu su mi i mama i sestra i nadam se da budu i one od pomoći
Uvijek se dobro izdajati jer beba ne može posisati sve.
A glede ravnih bradavica, znam iz pouzdanih izvorada je dobro tijekom trudnoće trljati bradavice među prstima onako da se izdužuju.
Ili još bolje dati MM-u da sisaZnam da zvuči pomalo smiješno, al' pomaže da bradavice i nakon pororda ostanu vidljive da ih dijete može lakše obuhvatiti i neće boljeti.
Nanimira, hemoroidi?ja sam sebi već primijetila dvojicu, bezbolni su, ne smetaju me, al' što će biti posli (sada smo u 14 tj.). Njih se strašim joooojjj
![]()
Sad malo skenusmo s teme (trebali bi se prebaciti na temu o dojenju)
Pa zar nije da ako beba ne posisa sve znaci da niti ne treba toliku kolicinu. A ako izdajas, onda smo povecavas proizvodnju mlijeka, a nema je tko popiti, i riskiras da ti se sve upali i dobijes mastitis?
Inace, trljanje bradavica moze biti i prirodna metoda indukcije poroda. Pa pazljivo s tim trljanjem i sisanjem![]()
Ma nisam si ju mogla namjestiti na dojku nikako,osim tih bradavica,bila sam toliko slaba da nisam mogla nikako sjediti niti sam imala snage nju držati,a za ležeći položaj mi je bome trebalo da se namjestim, pa nije ni sisala na početku kak treba,više onako isisavala bradavicu i zaspala..onda sam ja ostatak izdojila jer su mi se napravile kvrge-pa kupus oblozi koje toplo preporučam da nebi došlo do upale, pa topli oblozi da se kvrge omekšaju i mlijeko poteče,pa masaža dojki i onda izdajalica da izvuče bradavice pa tek onda beba...uglavnom,bio je to proces,al se isplati naravno...
a hemeroidi su me boljeli kao i porod, ista vrsta boli...wc mi je bio neprijatelj br.1 joj koma... a svekrva je ipak baka, a ideja je bila da ako moja mama nju može vidjeti nekako mi je bilo žao da ju i druga baka ne vidi...sam što je ona drugačiji tip od moje mame, moja je pasiva a ona ful nabrijana.
al ajd,preživi se i to...kak bi rekli: volim kad dođe,al još više volim kad joj ugledam leđa na odlasku![]()
Cure, nije dobro izdajati se nakon sto beba posisa - na taj nacin remetite ravnotezu ponude i potraznje i to je onda zacarani krug
Izdajti se treba ako bildate kolicinu mlijeka ili zbog prepunjenosti, al u ovom drugom slucaju samo toliko da popusti napetost
Mlijeka se stvara onoliko koliko beba treba i dojke nikad nisu u potpunosti prazne - mlijeko se stalno stvara
U svojih 40 mjeseci dojilackog staza izdajala sam na pocetku s prvom bebom kako bi povecala proizvodnju mlijeka, a s drugom kako bi popusila napetost grudi
Obavezno procitajte tekstove o dojenju - rodin portal je pravo mjesto za to
A bradavice za vrijeme trudnoce nije preporucljivo stimulirati, jer to potice kontrakcije
Vidjet cete i kad rodite, kad beba povuce mlijekeco, osjetit cete stezanje maternice - tada je to ok i pozeljnio, u trudnoci nije
Al sad smo stvarno ot![]()
Jel skrećem s teme ako pitam za posjet stomatologu (kojeg se i inače jako bojim-pa možda nije skretanje s teme s obzirom na njen naziv)?
Primjetila sam na osmicama male karijese pa bi otišla to srediti da se ne pokvari zub i izazove veće probleme.
Pretpostavljam da popravljanje nije kontraindicirano, al kad stavi plombu obično svijetli s onim uređajem (meni izgleda kao fen) - zna li netko nešto više o tome?![]()
Iako mi nije najmilije otići, radije ću sanirati sitne stvari sada ako smijem.![]()
Nanimira drago mi je da ste se uspjele ufuratiMislim, naravno da jeste, mama i kćer ste, al mi je ok vidjeti ovu iskrenu stranu priče prvih par tjedana kojih se ja najviše bojim da ne poludim od nespavanja, umora, privikavanja na novi život.. i svekrve
![]()
Jel se moram brinuti ako me gin nije slao na ogtt? OK jesam na mirovanju, možda nam je i to utjecalo. Šećer, tj .GUK mi uvijek ispod 5, evo sad na zadnjem nalazu 4.5, a par sati prije toga sam jela
Endica mi je pisala na nalazu da ipak preporuča ogtt ako nisam obavila. Sad ionako više ne bih stigla, ginu idem 23.12.,a endici 27.12.
Vrci ,opusteno,poslao bi te da smatra da trebas. Eto poslije jela 4,5. Vidi se to i po drugim parametrima,
Lili,opusteno kod zubara,imaju i lokalnu anest,za trudnice.
Za pripremanje bradavica, odbacili su tu "pripremu" jer trljanje,izvlacenje i ostalo,stimulise hormon oksitocin,koji se koristi za indukciju poroda.
Nanimira,,lijepo te je citati...sad uzivaj. Vas dvije
velika i mala
.
Ma malo me brinulo sto je ipak endica napisala da preporuca ogtt, a ginic nije spominjao. Ostalo je sve ok (bebac, tezina, guk), valjda nam je ipak cerviks bio vazniji. Bas da sad tamo sjedim 2 sata...
Da,i ja sam citala da ne treba nikakva priprema bradavica za dojenje, to su kao stari savjeti
Posljednje uređivanje od Vrci : 09.12.2013. at 15:13
Cure hvala na savjetima
Sad mi ne ostaje ništa drugo nego čekati i vidjeti što će bit dalje
Tko zna, možda na kraju i prešišam termin ko Nanimira
Kako bilo, samo nek je sa mojom princezom sve ok, popratne tegobe ću ja preživjeti
Šaljemo vam svima![]()
Da, da, Lili, odi sto prije. Ja sam bas bila prije 1-2 tjedna. Primila lokalnu anesteziju.
Vazno je samo da saniras (ako treba) prije nego se prosiri (jer onda dolaze i antibiotici, infekcija...). A mozda nije nista, kao st kazes.
Vrci taj guk ti je savršen poslije jela,jer meni 2 sata poslije jela mora biti 4,4-6,4 i kreće mi se oko 4,9-5,8 i to im je prihvatljivo,jer ja se 1 put mj. kontroliram,iako mi je beba ok po mjerama za tt i imam GD
ma nije da ne želim da svekrva vidi bebu,sve to stoji ali dok se ja ne uhodam zbilja mi ne treba,moja mama nije živa,blizu nemam nikoga i želim se sama s dečkom uhodati u sve,jer hm u sub se požalio da su bratićevi klinci izišli iz zoo-a,utjecaj dede i bake,sve im se dozvoljava,e pa zato ne želim da mi se itko miješa od samog početka,jer kako bumo si napravili takvo bu i dijete bilo
Mi smo sveki rekli da može doći čim dođem iz bolnice. Živimo s mojima, moći se se s njima družiti. A i ona je med.sestra, bude pomogla. I to smo rekli zato što me sad dugo nije bilo kod njih, jer ne smijem, pa da se ne osjete diskriminirani (ono, moji odmah s malcem, a oni ne). Meni ne smeta
Onda ok, bolje mi ne gnjaviti se barem 2 sata okolo za taj ogtt, ako je sve ok. Vadili mi i onaj pokazatelj dugoročnog šećera, i on je 29. Na netu sam našla da je uredan nalaz od 27 do 42, tako da sam super po tome
dobra je sveki samo je bila nabrijana a ja letargija pa smo se razilazile u gotovo svemu
ja nisam vadila ogtt, sto puta sam tražila,nisu me slali jer nije bilo potrebno, pa je na kraju ispalo u TA da je to malte ne obavezna kontrola u trudnoći jer sve više trudnica ima s tim problema.
Moja sveki će si lijepo uzeti godišnji kad ja dođem iz bolnice da mi može pomagat po kući ( iako isto živimo sa mojima i imam pomoć odmah na katu iznad) , ali sveki ko sveki, nemam ju srca odbiti
Ionako se dobro slažemo, nije onako staromodna, i zapravo jedini problem koji ću imati s njom dok će biti ovdje je kako joj uzeti maloga iz ruku, već mi se prijeti danima da mi ga neće dat
![]()
trebat će vam pomoć sigurno,bez obzira kako rodite, ako vam bude lagan porod biti ćete sigurno jako umorne jer se bebe često bude i traže cicu,pa onda ako vam dojenje neće odmah krenuti od ruke neće ni biti lako nahraniti ih a one se kmeze i kmeze, moja jadna sva poljubičasti (inače,jako je mirna i strpljiva,gotovo nikad ne plače a i to jako kratko traje,spava po 3 sata u komadu i stvarno je divna), a ako vam porod bude ko moj pa oslabite sva pomoć svijeta će trebati kao i vrijeme da se uhodate... recimo, ja sam dosta stvari koje sam htjela blago rečeno popušila, od blažene trudnoće do samog poroda koji je bio sve samo ne prirodan, teškog oporavka nakon, pa problema s dojenjem, a gdje su sve oni kućanski poslovi koje sam prije radila,kuhanje,čišćenje itd. da vam ne pričam da zube perem kad stignem,nekad oko podne,da lohije nisu prestale, tuširanje traje 2 minute, wc je još izazov, postala sam slabokrvna pa mi se svako malo vrti,nemam apetit ali, ono što je meni najvažnije- DOBRE SAM VOLJE. Smijem se stalno,totalna euforija, sretna sam neopisivo, divno je biti majka pa makar i smrdljiva i neispavana,bebi to ništa ne smeta-a kad nju vidim kako se sa svoja nepuna 3 tjedna veseli kad čuje moj glas i okreće glavicu prema meni, ma rastopim se i znam da bi mogla ovako još 100 godina.
moj muž je isto sav "mamuran" od posla,obaveza,nespavanja,spremanja,čišćenja i stvarno se trudi,ali je sretan, sam čin poroda i to što je bio samnom nas je još više povezao (a misli smo da je to nemoguće),kaže da je ponosan na mene i da me još više voli a o tome kako brine za kćer da ne pričam...doslovce ju nosi kao kap vode na dlanu,ja se sva raspekmezim kad ih vidim..
biti roditelj je blaženo stanje![]()